Belépés
2018. december 17. hétfő | 51. hét | 351. nap | 16:03 | Lázár, Olimpia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A DK olcsóbbá tenné a balatoni nyaralást
Gréczy Zsolt ismertette: javasolják, hogy hozzanak létre minden balatoni településen szabadstrandot, és azok fenntartását támogassa az állam. Kezdeményezik, hogy a nyári szezon ideje alatt 4 napos autópálya-matricát is lehessen vásárolni, a MÁV pedig sűrítse járatai számát, illetve tegye kedvezményessé a balatoni vonatjegyeket.

A képviselő kijelentette: elvárják, hogy a kormány kezdjen egyeztetést a javaslataikról, hogy azok már idén megvalósulhassanak.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. június 14. csütörtök, 13:11
Címkék: Gréczy Zsolt, balatoni nyaralást, nyári szezon, balatoni vonatjegyeket, képviselő kijelentette, kormány kezdjen,
Kommentek
DK: a túlórák növelik a szívbetegség és az agyvérzés kockázatát
Az ellenzéki párt arra hivatkozik, hogy a túlórák növelik a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának, valamint az agyvérzés kockázatát. A DK frakciószóvivője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, évi négyszáz túlóra ledolgozása esetén a munkavállalókra tízórás munkanapok vagy a hatnapos munkahetek várnak. Gréczy Zsolt hangsúlyozta, hogy ez komoly veszélyekkel járhat, mert egy amerikai orvosi magazinban megjelent kutatás szerint heti 60-70 óra munka is 42 százalékkal növeli a koszorúér-megbetegedés esélyét.

Nincs az a pénz, amiért megérné megbetegedni, de a "Fidesz rabszolgatörvénye" még csak több pénzt sem jelent, mert lehet, hogy csak három év múlva fizetik ki a túlórákat - tette hozzá.

Más témában feltett kérdésre Gréczy Zsolt azt felelte, hogy Magyarországon nem bevándorlási, hanem kivándorlási probléma van, és a kormánynak nem a menekültkérdésre kellene költeni az adófizetők tízmilliárdjait, hanem inkább az egészségügyre.
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 13:57
DK: Kásler hirdessen egészségügyi válsághelyzetet!
Gréczy Zsolt, aDK frakciószóvivője csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) által felkért szakértők elemzésére hivatkozott, amely szerint tovább nőtt a kórházi fertőzések száma. Kásler Miklós a kinevezése után a kórházi fertőzések számának csökkentéséről beszélt, de úgy tűnik, hogy nem tudta teljesíteni ezt a vállalását - tette hozzá Gréczy Zsolt.

A politikus a kórházi fertőzésekért a kormányzatot okolta. Azt mondta, hogy a megszorítások miatt az intézményeknek minden spórolniuk kell, így a fertőtlenítőszereken és az egyszer használatos eszközökön is.
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 14:02
Pénteken születhet döntés a Nagy Imre-emlékmű áthelyezéséről
palota rekonstrukciója, az Alkotmány utca torkolatában pedig a Nemzeti Összetartozás Emlékhelye épülhet fel. Zajlik a jövőben a házelnöki rezidenciának és a parlamenti őrség irodáinak otthont adó Balassi Bálint utcai épület felújítása is, ennek határideje 2019. márciusa - számolt be.

Wachsler Tamás a Kiemelt Nemzeti Emlékhely Bizottság (KNEB) tagjaként emlékeztetett arra, hogy a Kossuth tér kiemelt nemzeti emlékhely státust élvez, amelynek védelme a KNEB és az Országgyűlés Hivatalának feladata.

Gréczy Zsolt (DK) arról érdeklődött, mi lesz a sorsa Nagy Imre Vértanúk terén álló szobrának, hiszen értékelése szerint nemzeti konszenzus van abban, hogy az emlékműnek helye van a Kossuth tér mellett.

Szabó Szabolcs (független) támogathatónak tartotta a SIP épületfelújítási projektjeit, ám szintén kételyeit fejezte ki a Nagy Imre-emlékmű áthelyezésének szükségességével kapcsolatban, hiszen a helyére visszaállítani tervezett Nemzeti Vértanúk emlékműve 1945 előtt alig tíz évet állt ott. Fontos lenne
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 16:51
DK: fizessenek a szállítócégek, ha késve viszik ki a csomagokat!
A DK frakciószóvivője szombati, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a karácsonyhoz közeledve az interneten rendelt ajándékokat sokszor egyáltalán nem vagy csak késve szállítják ki. Gréczy Zsolt hangsúlyozta, hogy ezeknek a késéseknek semmilyen következményük nincs a szállítást végző cégekre nézve.

A késést büntető törvény a tisztességes vállalkozásoknak kedvezne, mert a kártérítés veszélye miatt senki nem vállalna olyan kiszállítási határidőt, amelyet nem tud betartani - jelentette ki.

Más témában feltett kérdésre azt felelte, hogy az irodájuk leégése után indított adománygyűjtés során eddig körülbelül 11,5 millió forintot kaptak.

Gréczy Zsoltot megkérdezték a jobbikos Szávay István ügyéről is, amivel kapcsolatban a DK frakciószóvivője kijelentette, hogy nincs helye az Országgyűlésben annak a képviselőnek, aki erőszakot alkalmaz és így beszél.

A Hír TV korábbi videoriportja szerint Szávay István a párt egyik tisztújító kongresszusán párttársai előtt azt állította, előző
velemenyezd, 2018. december 01. szombat, 11:11
Krónika 14. rész (olimpikonok járadéka)
párti Hiszékeny Dezső - frakciója támogatásáról biztosítva az előterjesztést - azt mondta, egyetértenek azzal, hogy el kell ismerni a valós teljesítményt.

Kifogásolta, hogy egy másik javaslat, amely a héten kerül a parlament elé, az e szintet meg nem ütő focistáknak is százmilliókat juttat, majd felvetette: hasonló rendszert kellene bevezetni az élet más területén világszínvonalút alkotóknak is.

DK: magasztos pillanat ez

Magasztosnak nevezte a törvénymódosítás tárgyalását a DK vezérszónoka. Gréczy Zsolt hangsúlyozta, hasznos és támogatható az előterjesztés, kitérve arra is, hogy a Nemzet Sportolója elismerés bevezetését sportminiszterként Gyurcsány Ferenc kezdeményezte.

A járadékra fordított évi mintegy tízmilliárd forintról szólva ugyanakkor megemlítette, az nemsokára "két-három focista ára lesz" Magyarországon.Képviselői felszólalások

A képviselői felszólalások sorát nyitó Varga-Damm Andrea (Jobbik) - a járadék fontosságát kiemelve a sportpályafutások idején komoly
velemenyezd, 2018. november 27. kedd, 18:59
Krónika 13. rész (informatikai tanács, olimpikonok járadéka)
nyolcat szakmai szervezetek.

2010 óta ez lényegesen megváltozott - folytatta -, öt tagúvá vált a tanács, elnökét és alelnökét nevezi ki a miniszterelnök, két tagot a médiatanács és egyet az MTA delegál. Ezentúl mindenkit a miniszterelnök nevez ki - sérelmezte.

Szerinte ez a készülő beruházások, beszerzések miatt fontos, mert, mint fogalmazott, nem érték-, hanem érdekalapú döntések várhatók. Mindez szerinte nem támogatható.DK: az ellenzéki pártoknak nincs helye ilyen testületekben

Gréczy Zsolt (DK) a többi közt azt kifogásolta, hogy az ellenzéki pártok nem kapnak helyet ilyen testületekben. Megjegyezte: az állami médiastruktúrában az ellenzékiek szerinte el vannak némítva, ilyen környezetben a miniszterelnök kinevezési gyakorlatának további erősítése nem ad bizalmat.

A javaslatot a DK nem támogatja - közölte.

Jobbik: az indítvány a miniszterelnök megrendelésére készült

Varga-Damm Andrea (Jobbik) úgy fogalmazott, hogy ez a javaslat elfogadhatatlan egy
velemenyezd, 2018. november 27. kedd, 17:29
Krónika 1. rész (napirend előtt: nők, munkavállalók, Gruevszki, népszámlálás)
mondta.

Kitért a munkabérek színvonalának emeléséért tett kormányzati lépésekre, megemlítve például azt, hogy a reálbérek átlagosan 36,3 százalékkal emelkedtek 2010 és 2017 között, a minimálbér pedig 2010-ről 2018-ra 87,8 százalékkal emelkedett. A 48 órát nem haladhatja meg a heti munkaidő a túlórát is beleértve, utóbbi maximális mértéke pedig a napi és heti pihenőidő, a heti munkaidő és az éves szabadság rendelkezéseinek fényében alakítható ki - mondta.

DK: embercsempész kormánya van az országnakGréczy Zsolt (DK) Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök menekültjoga kapcsán kijelentette, Magyarországnak embercsempész kormánya és miniszterelnöke van. Orbán Viktornak egy köztörvényes bűnöző a szövetségese - hangoztatta. Kinek az érdekeit képviselte Orbán Viktor a macedón politikus befogadásakor? Mit tudhat Vlagyimir Putyin Orbán Viktorról? - tette föl a kérsést.

Szerinte ez az ügy maga "a kommunista tempó", Hruscsov, Kádár és Tito rakosgatta így az embereket. Közölte, még
velemenyezd, 2018. november 27. kedd, 10:38
Gruevszki menekültstátusza - Az ÁSZ nem végez ellenőrzéseket politikai pártok követelései alapján
Az ÁSZ az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében Gréczy Zsolt DK-frakciószóvivő sajtótájékoztatójára reagált, amelyen az ellenzéki párt arra szólította fel az Állami Számvevőszéket, hogy rendkívüli vizsgálattal állapítsa meg, mennyibe került Nikola Gruevszki volt macedón kormányfő "szöktetése".

Az ÁSZ a közleményben azt írta, az ellenőrzési tevékenységeket előre meghatározott, féléves nyilvános ellenőrzési terv alapján végzik, amelyet kizárólag az Országgyűlés döntése alapján kötelesek módosítani.

A megkereséseket, kezdeményezéseket, bejelentéseket ugyanakkor jelzésként kezelik, az ellenőrzések tervezése során azokat a kockázatelemzési rendszerbe beépítik, figyelembe veszik és hasznosítják - emelték ki.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy törvényi előírás alapján minden évben elvégzik az előző évi központi költségvetés végrehajtásának ellenőrzését, és ez alapján nyilvánosságra hozzák a zárszámadásról szóló jelentést.

A vizsgálat kiterjed a Külgazdasági és Külügyminisztérium
velemenyezd, 2018. november 26. hétfő, 23:30
Képek, videók
gréczy.png
astropapa58
2013. november 07. csütörtök, 10:52
jó nyaralást...
cuppika59
2018. június 04. hétfő, 22:50
Kellemes nyaralást.jpg
suzymama43
2015. július 24. péntek, 19:22
Jó nyaralást.jpg
margoboszi
2014. szeptember 10. szerda, 17:38
Jó nyaralást, jó pihenést
margoboszi
2014. szeptember 06. szombat, 20:07
Örömteli szép nyaralást.j
suzymama43
2014. július 28. hétfő, 13:25
Kellemese nyaralást.jpg
suzymama43
2014. július 24. csütörtök, 09:20
4 vidám nyaralást cdn.jpg
lovaszmarika
2014. március 13. csütörtök, 16:45
csodás nyaralást.jpg
bnedora
2013. december 15. vasárnap, 17:48
Vidám nyaralást.jpg
suzymama43
2013. július 25. csütörtök, 21:34
Kellemes nyaralást!.jpg
jucinenadov
2013. július 18. csütörtök, 21:29
Kellemes nyaralást páros
gosztmagdi
2013. március 08. péntek, 14:45
4 kellemes nyaralást 6_n
lovaszmarika
2012. szeptember 22. szombat, 15:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.