Belépés
2020. május 25. hétfő | 22. hét | 146. nap | 10:50 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mit lát a léleklátó?
Néha bizony jól jön, ha valaki ,,belénk lát", kívülről segít és igyekszik kibogozni az összekuszálódott szálakat. Lehet az bölcs és tapasztalt barát, esetleg pszichológus, de lehet különleges pszichés képességekkel megáldott, úgynevezett léleklátó. Nála állítólag nincs szükség hosszú, mélyreható beszélgetésekre, különféle tesztekre, elég, ha alaposan az ember szemébe néz. Mint Bíró Zsolt, a hosszú évek óta praktizáló fiatalember.
Volt idő - nem is olyan régen -, amikor a lélek létezését egyenesen tagadták, és mindenféle megnyilvánulását csupán bonyolult kémiai folyamatok eredményének tekintették. Szerencsére már más a helyzet. A tudomány fejlődésével érzékeny műszerek már azt is kimutatták, hogy a halál pillanatában néhány grammal könnyebbé válik a test. A lélek elszáll, és csak az marad, ami látható, ami könnyen felismerhető az emberből az élet során. Pedig éppen az a megfoghatatlan, néhány grammnyi anyagtalan valami számít leginkább. Az tud igazán súlyos lenni, vagy éppen szárnyalóan boldog. És olyan titokzatos, hogy sokszor nem is lehet eligazodni rajta.

,,Van olyan csend,
hová nem hatolnak el a szavak.
Él még az ősi béke,
melyet szívünkben hordozunk,
és el nem veszítünk."
Középkori Mirákulum

- Meg tudná mondani, mit is lát pontosan?

- Ezt a szót, hogy léleklátó, még abban a gyógyközpontban találták ki, ahol először fogadtam pácienseket. Jobb híján, hiszen akkoriban, nem sokkal a rendszerváltás után, még nem létezett bevált címke arra, amit én nyújtok. Mert ahogy képes vagyok információkat kapni a szemmel nem látható dolgokról, az nem minden esetben látás, mint ahogy az emberi lélek sem körvonalaiban látható forma. A léleklátás az én esetemben azt jelenti, hogy miután ráhangolódtam a velem szemben ülő emberre, attól kezdve valahogy magasabb, finomabb szinten érzékelem személyiségének kisugárzását, érzéseit, s mindez sokszor nem is képekben, hanem más, megfoghatatlan érzetekben jut el hozzám. Például gyakori, hogy a másik érzelmi átéléseit, gondolatait saját magamban tapasztalom. Ha valaki rákérdez valamely ügye kimenetelére, akkor előfordul, hogy képek, képsorok jelennek meg előttem, de az is megesik, hogy illatok, hangok formájában jön egy-egy fontos információ. Ez a sokféle, bennem kavargó megtapasztalás olyan, akár a színes gombolyag, amit ki kell bontani ahhoz, hogy felfűzhessük rá az eseményeket, és azok nyomán értelmezhető tanácsot, iránymutatást adhassak. Hiszen ezért jönnek hozzám. Nem az a lényeg, hogy meglássam azt, amit a másik amúgy is tud, teszem azt, hogy mit evett reggelire, hanem arra vár, hogy segítsek, mert elakadt, és nem látja önmagát tisztán.

- Nem mindig hálás feladat szembesíteni valakit önmagával...

- Bizony, sokszor előfordul, hogy valaki csak azért jön hozzám, mert mindenáron megerősítést vár, és ragaszkodik a saját tévútjaihoz, hibás elképzeléseihez, vagy a megideologizált kapcsolataihoz. Ilyenfajta önigazolásra nem vagyok jó, és néhányszor megesett, hogy a páciens dúlva-fúlva, sértetten távozott. Ez amolyan szakmai ártalom. Nem túl felemelő érzés, de vállalni kell ennek a kockázatát is. Más az a helyzet, amikor kifejezetten azt érzem, hogy bizonyos dolgokról még nem beszélhetek a másiknak, és olyankor igyekszem olyan irányba terelni a beszélgetést, ami jobban szolgálja a boldogulását. Az úgynevezett szembesülés sokak számára felszabadító erejű. Jó érzés rájönni arra, hogy eddig miért mentek rosszul a dolgok, milyen félelmek, gátlások, előítéletek, hibák vagy ragaszkodások tették az illetőt olyanná, amilyen. Az efféle felismerés nagyon sokat tud lendíteni a ,,beragadt" helyzeten. Ha szükségét érzem, energiát is adok, hogy könnyebb legyen a megnyílás és az elfogadás. Nagyon hálás feladat ilyen megtisztuláshoz asszisztálni, hiszen időnként kisebbfajta újjászületés játszódik le a szemem előtt.

- Az biztos, hogy olyan erőtér veszi körül, ami miatt vagy elfut az ember, vagy azon nyomban kiönti a szívét. Milyen érzés ilyen képességgel élni ebben a világban?

- A hétköznapokban, ,,civilben" nem használom a ,,látásomat", túlságosan megterhelő lenne. Ez ugyanis olyasfajta lelki nyitottsággal jár, amelynek nyomán mindenféle negatív élmény is belém áramolhat, nemcsak az, amire összpontosítok. Ráadásul sokkal intenzívebben, mint ahogy másokat is intenzívebben érzékelek olyankor. Például, ha csak elmegyek egy kórház mellett, már megérint az ott lévő fájdalom és szenvedés. Így nem lehet jönni-menni a hétköznapokban. És szeretek is úgy élni, mint bárki más, élvezem a könnyed társalgást, a sörözgetést, az autózást... Ugyanakkor egyik percről a másikra rám tör az érzés, hogy eltévedt, álruhás varázsló vagyok ezen az idegen helyen.

,,Gyűjtjük az adatokat, dolgokat, embereket, ötleteket,
mélyenszántó tapasztalatokat, anélkül, hogy
megértenénk lényegüket... De néha eljönnek más
idők is. Amikor megálljt parancsolunk magunknak.
Nyugodtan üldögélünk valahol. Elveszünk
egymásra rakódott emlékeink halma alatt. Figyelünk
és meghalljuk, amint egy másik világ halk szellői
susogni kezdenek."
James Caroll

- És hogy van a léleklátó a saját lelkével?

- Ezt már többen kérdezték tőlem, főleg azok, akik valami miatt közel állnak hozzám. Be kell vallanom, bármilyen furcsán hangzik, de nekem sem könnyű önmagamba néznem. Sokszor beleesem abba a hibába, hogy nagyobb energiát és figyelmet fordítok mások problémáinak megoldására, mint a magam ügyes-bajos dolgaira. Talán ez is szakmai ártalom. Napi négy-hat vagy éppen nyolc órában olyan töményen zúdulnak rám a páciensek és az ismerősök gondjai, lelki élményei, fájdalmai, hogy már csak felszínesebb cselekvésre, pihenésre, kikapcsolódásra törekszem és közben nincs kizárva, hogy olyan hibába esem, aminek a veszélyére éppen én hívom fel mások figyelmét. A saját sorsomba, az ügyeim alakulásába azért nem nézek bele, mert van bennem valamiféle tiltás ezzel kapcsolatban. Korábban, éretlen fejjel olykor visszaéltem a képességeimmel. Egyfajta előnyt, fölényt adott, hogy éreztem mások mögöttes szándékait, ki nem mondott gondolatait, és ebből izgalmas játszmák kerekedtek. Játszottam ezzel a titokzatos erővel, ami már gyermekkoromban bennem volt. Huszonévesen még színpadi show-ban is felléptem, hogy a belőlem áradó energiával a nagyérdeműt szórakoztassam, de hamar abbahagytam. Méltatlannak éreztem önmagamhoz, és egyre inkább motoszkált bennem, hogy másra kell használnom ezt az erőt. A tágabb környezetemben is egyre többen találtak meg testi és lelki problémáikkal, míg végül jelentkeztem egy hirdetésre, amelyben az egyik gyógyközpont keresett extraszensz képességekkel rendelkező embereket. Úgy érzem, azóta javarészt meg van oldva, hogy mit kezdjek az energiámmal, bár léleklátóként is előfordul, hogy olyasmire akarnak használni, amire szerintem nem vagyok ,,hitelesítve". Nem szeretem, amikor olyan üzletember rohan be hozzám, akit cseppet sem érdekel a spirituális énje, és akinek az a fogalom, hogy lélek, csak egy kellemetlen és kiküszöbölendő dolognak számít. Számára csak a minél gyorsabb és nagyobb haszonszerzés lehetősége fontos, azt próbálja kiszedni belőlem. Meglehetősen ébernek kell lennem, hogy meg tudjam tartani a helyes mértéket. Ez sem könnyű.

- Az elmúlt évek során több ezer ember fordult meg önnél. Milyennek látja az összképet. Mi a legáltalánosabb tanács, amit a legtöbbször el kell mondania?

- Szerintem a leggyakoribb lelki defekt az egészséges önbecsülés hiánya. Ha ezt sikerül helyre tenni, akkor a párkapcsolati vagy hivatásbeli probléma könnyen kezelhetővé válik. Sokan bántják magukat negatív ítéletekkel, mert úgy érzik, hogy az évekkel ezelőtti hibás döntésük súlyát mindig koloncként kell cipelniük a nyakukban, pedig ez mérgezi leginkább a lelket. Úgy látom, az is általános probléma, hogy az emberek félnek az egyedülléttől, nem mernek elcsendesedni. Ehelyett csak menekülnek. Valamilyen önpusztító, hajszolt életmódba, szerelembe, bonyolult külső problémákba, vallásba, a múltba... Szinte mindegy, csak önmagukba ne kelljen nézniük. Ugyanakkor azt is el kell mondanom, hogy szerencsére egyre többen keresnek meg azok közül, akik megunták a felszínes életvitelüket, a világi rohanást, és elindultak a belső úton. Nekik segíteni számomra is inspiráló feladat.

,,Az igazán nagy dolgok az apró rezdülésekben
érhetők tetten. Mennyivel szegényebb a tenger
végtelen felszíne, ha nem fodrozzák hullámok,
mennyivel egyhangúbb a kék ég, ha nem csipkézik
apró felhők, és milyen halott az erdő, ha a fák ágain
nem fészkelnek madarak, a fűben nem nyüzsögnek
parányi bogarak. Ilyen a lélek is: ha nem figyelünk
az alig észrevehető, apró örömökre, az élet
szépségének legjavát veszítjük el."
Elisabeth Lobber
csak-fater, 2007. március 25. vasárnap, 09:19
Címkék: Mint Bíró Zsolt, Középkori Mirákulum, James Caroll, Elisabeth Lobber, összekuszálódott szálakat, ember szemébe,
Kommentek
5. Titkok, melyeket nem vihetek a sírba
fényképezőgépünk, ezért nem bántam. Sőt, még örültem is neki.
2005-ben, amikor elkezdtem internetezni, megláttam, hogy a szomszédos kerületben ő az ottani polgári kör elnöke. Pont egy programra hívta ismerőseit. Nosza, én is úgy gondoltam, hogy ott a helyem.
El is mentem, viszont a program elmaradt, mert az előadó ivott valamit a büfében, ami után rosszul lett és a kórházba kellett szállítani. Ezt ott mondogatták egymásnak a társaságba verődött emberek.
Először még nem is gondoltam, hogy Szüle Zsoltról beszélnek. Annyi kérdeznivalóm lett volna tőle! Azon törtem a fejemet, hogyan kereshetném meg a nagy kavarodásban. Az összesereglett emberek ott jöttek-mentek tanácstalanul... Elkezdtem kérdezősködni Szüle Zsolt után, de senki nem tudott semmit! Ezért aztán rosszat sejtve eljöttem onnan. A buszmegállóban várakozva nem bírtam tovább és kitört belőlem a zokogás... Annyira készültem erre a találkozásra! Napok óta felfokozott érzelmi állapotban voltam. És ez is kudarccal végződött, mint
furaila, 2020. április 02. csütörtök, 12:01
Koronavírus - Kéz- és felületfertőtlenítő gyárrá állította át egyik üzemét a Mol Almásfüzitőn, hogy segítse a k
egyúttal azon is dolgozik, hogy mihamarabb elindulhasson a termék kiskereskedelmi értékesítése, hogy a lakosság is hozzáférhessen a jelenleg hiánycikknek minősülő termékhez.

A Mol Hygi egyelőre 2 literes, újrahasznosítható műanyagból készült flakonban érhető el, de a Mol Lub kisebb kiszereléseket is alkalmaz majd a jövő hónaptól.

Közölték, hogy ezen felül a Mol-csoport Szlovákiában és Horvátországban is megkezdi fertőtlenítők gyártását a helyi üzemeiben az országos igények lefedésére.

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a közleményben kifejtette, az egész világon hiánycikk a fertőtlenítőszer, ami a koronavírus elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze. "A járványhelyzet fokozódásával úgy döntöttünk, hogy almásfüzitői üzemünk egyik gyártósorát a vírus elleni védekezés szolgálatába állítjuk. Egyúttal szoros egyeztetésben Magyarország kormányával megkezdtük a termékek kiszállítási rendszerének kidolgozását is" - mondta.

Az elnök-vezérigazgató kiemelte, rendkívüli helyzetek,
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 12:32
Átfogó megállapodást kötött a kormány és a Magyarországi Evangélikus Egyház
Semjén Zsolt köszöntőjében kiemelte: az állam és az egyház szétválasztása nem jelenti az egyház és a társadalom elválasztását, hiszen "egyszerre vagyunk tagjai az egyházunknak és polgárai a hazánknak".

A megkötött szerződés az állam és az egyház együttműködésére helyezi a hangsúlyt - mondta.

Az egyházügyekért is felelős miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta: az egyházi, közfeladatot ellátó intézmény, például egy egyházi iskola egyfelől "vallásos intézmény, ahol az állam feladata a vallásszabadság biztosítása", másfelől mint iskola, feladatot vállal át az államtól, és az állam feladata ennek finanszírozása, "jogi és anyagi védelmének a biztosítása".

A megkötött szerződés ezt teszi meg az evangélikus egyházra "testre szabott módon az élet minden területén" - mondta.

Semjén Zsolt szólt arról is, hogy a kormány és az evangélikus egyház húsz évvel ezelőtt megkötött szerződése bevált, még a "2002 utáni támadások viharát is kiállta", az új szerződésre azért van mégis szükség, mert
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 18:12
Nacsa Lőrinc: a baloldal mindig adót emel, a kormánypártok viszont az adócsökkentés politikája mellett állnak
Nacsa Lőrinc kiemelte, a Fidesz-KDNP-kormány adócsökkentési politikájával párhuzamosan a magyar gazdaság jobban teljesít, javul a gazdaság teljesítménye, nő a foglalkoztatás és emelkednek a bérek.

Az adócsökkentésekkel több pénz marad a magyar családoknál, a magyar munkavállalóknál és a magyar vállalkozásoknál is - mondta. Hozzátette: csak a családi adókedvezmény keretében 2011 óta mintegy 2600 milliárd forint maradt a magyar családoknál.

"A baloldali önkormányzatok ezzel ellentétben a lakosságot megsarcolják, miközben pofátlanul elkezdték kifosztani a településeket, elvtársi kifizetőhelyekként használva azokat" - fogalmazott.

Hozzátette: a budapesti kerületekben sorra emelik a lakosságot terhelő adókat, Kispesten és Zuglóban például jelentősen emelték az építményadót, a telekadót. Nemcsak a fővárosban, hanem az ország más részein is adóemelésekkel kezdtek a balliberális vezetésű önkormányzatok - jelezte Nacsa Lőrinc, példaként említetve a siófoki városvezetést.

A politikus
velemenyezd, 2019. december 30. hétfő, 13:21
Mol-INA-ügy - Első fokon elmarasztaló ítéletet hoztak Ivo Sanader és Hernádi Zsolt egyesített perében
A bíróság az egy év és két hónapja kezdődött egyesített perben a két vádlottat bűnösnek mondta ki vesztegetés elfogadásában, illetve vesztegetés elkövetésében.

Maja Stampar Stipic bírónő indoklása szerint Sanader megegyezett Hernádi Zsolttal, hogy 10 millió euró fejében a magyar társaság irányítói jogokat szerezzen az INA horvát olajipari cég felett, és arról, hogy az INA-ból kivonják a veszteséges gázágazatot.

"Sanader a kormányülésen az kérte, hogy fogadják el azt a jelentést, amelyben átengedik a Molnak az INA irányítását, ezt a kabinet megtette" - mondta a bírónő.

Az ítélethirdetésen egészségi okok miatt nem vett részt Sanader, aki egy másik ítélet miatt börtönben van, miután az ország legfelsőbb bírósága jogerősen 6 évre felemelte büntetését a Planinska néven ismert korrupciós ügyben.

A bíróság a volt kormányfőt ötmillió euró értékű vagyonelkobzásra is ítélete. Sanadernek és Hernádinak mintegy 60 ezer kuna (mintegy 2,6 millió forint) perköltséget is ki kell fizetnie.

Robert
velemenyezd, 2019. december 30. hétfő, 11:51
Fidesz: erősen felmerül a bírói korrupció gyanúja a Szeviép-ügyben
önkormányzattól.Halász János a győri gyerekgyilkosságra vonatkozó kérdésre válaszolva úgy értékelt: "a bíróság hibázott". Hiszen - tette hozzá - hogy lehet az, hogy egy ilyen erőszakos férjet, aki kalapáccsal verte a feleségét, kiengedték a börtönből, és le sem kellett ülnie az öt éves büntetését, hanem 3,5 év után szabadult.

Halász János hangsúlyozta: a férfi által elkövetett bűncselekmény 5 és 15 év között büntethető, így ha a középmértéket alkalmazza a bíróság, akkor a gyerekek ma is élnének.

A DK-s Gréczy Zsoltot ért zaklatási vádakról szóló kérdésre Halász János úgy fogalmazott: ha ezek a hírek igazak, akkor annyit tud mondani, "undorító", hogy a politikus ilyen módon zaklat nőket.

Arra, hogy a kispesti polgármester Gajda Péter lemondását az őt ért korrupciós vádak miatt most már ellenzéki politikusok is követelik, Halász János úgy reagált: a Fidesz már az első hírek megjelenése után, októberben azt mondta, hogy a Gajdának el sem kellene indulnia a választáson.

"Jó
velemenyezd, 2019. december 18. szerda, 15:41
Krónika 6. rész (azonnali kérdések)
államtitkára azt mondta, hogy a helyközi személyszállítási közszolgáltatások a közlekedésért felelős miniszterhez tartoznak, a helyi közösségi közlekedés fenntartása azonban az önkormányzatok vagy az önkormányzatok társulásainak a felelőssége.

Az említett törvényjavaslat alapján csak annyi változik, hogy első helyen nevesítik, hogy az önkormányzatoknak az iparűzési adóból elsőként a közösségi közlekedést kell ellátniuk - mutatott rá.

DK: mikor tárgyal a kormány érdemben a pedagógusokkal?

Gréczy Zsolt (DK) arról beszélt, hogy a Pedagógusok Szakszervezete szombaton demonstrációt tartott, mert a szakszervezetnek és a kormánynak a pedagógusok béremeléséről és a munkaterhek csökkentéséről folytatott tárgyalásai nem vezettek eredményre.

Azt kérdezte, mikor tárgyalnak érdemben a pedagógusokkal.

Rétvári Bence, az Emmi államtitkára azt felelte, hogy jelenleg két béremelés van folyamatban. Az egyik az iskolaigazgatók bére, a másik pedig egy átlagos harminc százalékos béremelés a szakképzésben
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 18:02
Romániai elnökválasztás - Végeredmény: Kelemen Hunor a voksok 3,87 százalékát szerezte meg
Az RMDSZ államfőjelöltjére idén 357 014-en szavaztak.

A legutóbbi elnökválasztáson Kelemen Hunor 329 727 szavazatot kapott, ami az érvényes voksok 3,47 százalékát tette ki. Akkor az Erdélyi Magyar Néppártnak (EMNP) is volt államfőjelöltje Szilágyi Zsolt személyében, akire 53 146-an szavaztak (0,56 százalék).

A szavazatarányt tekintve Kelemen Hunor mostani eredménye 2009-es 3,84 százalékos teljesítményét is felülmúlja, bár számszerűen elmarad az akkori 373 764 vokstól, tíz évvel ezelőtt ugyanis jóval magasabb volt a részvétel.

Idén minden korábbi romániai elnökválasztásnál alacsonyabb, 51,2 százalékos volt a részvétel, annak ellenére, hogy a külföldön leadott szavazatok száma (675 276) rekordot döntött.

A magyarlakta megyékben - a két korábbi elnökválasztáshoz hasonlóan - a részvétel jelentősen elmaradt az országos átlagtól. Az RMDSZ addig tudta a romániai lakosság mintegy 6,5 százalékát kitevő magyarságot számarányához közelítő arányban mozgósítani a romániai elnökválasztásokon, amíg
velemenyezd, 2019. november 14. csütörtök, 22:11
Képek, videók
91 zsoltár0307.jpg
maroka
2020. március 07. szombat, 21:27
varga zsolt0116_2.jpg
maroka
2020. január 16. csütörtök, 21:38
varga zsolt0116.jpg
maroka
2020. január 16. csütörtök, 21:38
Szüle Zsolt halála
furaila
2019. június 27. csütörtök, 12:35
zsoltár---.jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 31. péntek, 13:03
dr Harmat Zsolt
simocsi
2018. augusztus 23. csütörtök, 11:11
zsoltár-shkép.jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 14. kedd, 05:53
ZSOLTÁR-kép.jpg
katolikusokoldala
2018. július 29. vasárnap, 10:56
zsoltár--.jpg
katolikusokoldala
2018. július 08. vasárnap, 12:58
aranyk-zsoltár.jpg
katolikusokoldala
2018. július 08. vasárnap, 12:42
SZKT-Papp Zsolt.jpg
agica2004
2018. június 30. szombat, 19:44
kuli zsoltném.jpg
zsokica45
2018. június 05. kedd, 12:38
Középkori ima
pacsakute
2013. január 25. péntek, 17:07
Középkori francia kórház.
mailona
2012. június 15. péntek, 22:53
Középkori mecsetromok/ Tü
pacsakute
2012. január 10. kedd, 05:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.