Belépés
2019. augusztus 25. vasárnap | 34. hét | 237. nap | 18:21 | Lajos, Patrícia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mit lát a léleklátó?
Néha bizony jól jön, ha valaki ,,belénk lát", kívülről segít és igyekszik kibogozni az összekuszálódott szálakat. Lehet az bölcs és tapasztalt barát, esetleg pszichológus, de lehet különleges pszichés képességekkel megáldott, úgynevezett léleklátó. Nála állítólag nincs szükség hosszú, mélyreható beszélgetésekre, különféle tesztekre, elég, ha alaposan az ember szemébe néz. Mint Bíró Zsolt, a hosszú évek óta praktizáló fiatalember.
Volt idő - nem is olyan régen -, amikor a lélek létezését egyenesen tagadták, és mindenféle megnyilvánulását csupán bonyolult kémiai folyamatok eredményének tekintették. Szerencsére már más a helyzet. A tudomány fejlődésével érzékeny műszerek már azt is kimutatták, hogy a halál pillanatában néhány grammal könnyebbé válik a test. A lélek elszáll, és csak az marad, ami látható, ami könnyen felismerhető az emberből az élet során. Pedig éppen az a megfoghatatlan, néhány grammnyi anyagtalan valami számít leginkább. Az tud igazán súlyos lenni, vagy éppen szárnyalóan boldog. És olyan titokzatos, hogy sokszor nem is lehet eligazodni rajta.

,,Van olyan csend,
hová nem hatolnak el a szavak.
Él még az ősi béke,
melyet szívünkben hordozunk,
és el nem veszítünk."
Középkori Mirákulum

- Meg tudná mondani, mit is lát pontosan?

- Ezt a szót, hogy léleklátó, még abban a gyógyközpontban találták ki, ahol először fogadtam pácienseket. Jobb híján, hiszen akkoriban, nem sokkal a rendszerváltás után, még nem létezett bevált címke arra, amit én nyújtok. Mert ahogy képes vagyok információkat kapni a szemmel nem látható dolgokról, az nem minden esetben látás, mint ahogy az emberi lélek sem körvonalaiban látható forma. A léleklátás az én esetemben azt jelenti, hogy miután ráhangolódtam a velem szemben ülő emberre, attól kezdve valahogy magasabb, finomabb szinten érzékelem személyiségének kisugárzását, érzéseit, s mindez sokszor nem is képekben, hanem más, megfoghatatlan érzetekben jut el hozzám. Például gyakori, hogy a másik érzelmi átéléseit, gondolatait saját magamban tapasztalom. Ha valaki rákérdez valamely ügye kimenetelére, akkor előfordul, hogy képek, képsorok jelennek meg előttem, de az is megesik, hogy illatok, hangok formájában jön egy-egy fontos információ. Ez a sokféle, bennem kavargó megtapasztalás olyan, akár a színes gombolyag, amit ki kell bontani ahhoz, hogy felfűzhessük rá az eseményeket, és azok nyomán értelmezhető tanácsot, iránymutatást adhassak. Hiszen ezért jönnek hozzám. Nem az a lényeg, hogy meglássam azt, amit a másik amúgy is tud, teszem azt, hogy mit evett reggelire, hanem arra vár, hogy segítsek, mert elakadt, és nem látja önmagát tisztán.

- Nem mindig hálás feladat szembesíteni valakit önmagával...

- Bizony, sokszor előfordul, hogy valaki csak azért jön hozzám, mert mindenáron megerősítést vár, és ragaszkodik a saját tévútjaihoz, hibás elképzeléseihez, vagy a megideologizált kapcsolataihoz. Ilyenfajta önigazolásra nem vagyok jó, és néhányszor megesett, hogy a páciens dúlva-fúlva, sértetten távozott. Ez amolyan szakmai ártalom. Nem túl felemelő érzés, de vállalni kell ennek a kockázatát is. Más az a helyzet, amikor kifejezetten azt érzem, hogy bizonyos dolgokról még nem beszélhetek a másiknak, és olyankor igyekszem olyan irányba terelni a beszélgetést, ami jobban szolgálja a boldogulását. Az úgynevezett szembesülés sokak számára felszabadító erejű. Jó érzés rájönni arra, hogy eddig miért mentek rosszul a dolgok, milyen félelmek, gátlások, előítéletek, hibák vagy ragaszkodások tették az illetőt olyanná, amilyen. Az efféle felismerés nagyon sokat tud lendíteni a ,,beragadt" helyzeten. Ha szükségét érzem, energiát is adok, hogy könnyebb legyen a megnyílás és az elfogadás. Nagyon hálás feladat ilyen megtisztuláshoz asszisztálni, hiszen időnként kisebbfajta újjászületés játszódik le a szemem előtt.

- Az biztos, hogy olyan erőtér veszi körül, ami miatt vagy elfut az ember, vagy azon nyomban kiönti a szívét. Milyen érzés ilyen képességgel élni ebben a világban?

- A hétköznapokban, ,,civilben" nem használom a ,,látásomat", túlságosan megterhelő lenne. Ez ugyanis olyasfajta lelki nyitottsággal jár, amelynek nyomán mindenféle negatív élmény is belém áramolhat, nemcsak az, amire összpontosítok. Ráadásul sokkal intenzívebben, mint ahogy másokat is intenzívebben érzékelek olyankor. Például, ha csak elmegyek egy kórház mellett, már megérint az ott lévő fájdalom és szenvedés. Így nem lehet jönni-menni a hétköznapokban. És szeretek is úgy élni, mint bárki más, élvezem a könnyed társalgást, a sörözgetést, az autózást... Ugyanakkor egyik percről a másikra rám tör az érzés, hogy eltévedt, álruhás varázsló vagyok ezen az idegen helyen.

,,Gyűjtjük az adatokat, dolgokat, embereket, ötleteket,
mélyenszántó tapasztalatokat, anélkül, hogy
megértenénk lényegüket... De néha eljönnek más
idők is. Amikor megálljt parancsolunk magunknak.
Nyugodtan üldögélünk valahol. Elveszünk
egymásra rakódott emlékeink halma alatt. Figyelünk
és meghalljuk, amint egy másik világ halk szellői
susogni kezdenek."
James Caroll

- És hogy van a léleklátó a saját lelkével?

- Ezt már többen kérdezték tőlem, főleg azok, akik valami miatt közel állnak hozzám. Be kell vallanom, bármilyen furcsán hangzik, de nekem sem könnyű önmagamba néznem. Sokszor beleesem abba a hibába, hogy nagyobb energiát és figyelmet fordítok mások problémáinak megoldására, mint a magam ügyes-bajos dolgaira. Talán ez is szakmai ártalom. Napi négy-hat vagy éppen nyolc órában olyan töményen zúdulnak rám a páciensek és az ismerősök gondjai, lelki élményei, fájdalmai, hogy már csak felszínesebb cselekvésre, pihenésre, kikapcsolódásra törekszem és közben nincs kizárva, hogy olyan hibába esem, aminek a veszélyére éppen én hívom fel mások figyelmét. A saját sorsomba, az ügyeim alakulásába azért nem nézek bele, mert van bennem valamiféle tiltás ezzel kapcsolatban. Korábban, éretlen fejjel olykor visszaéltem a képességeimmel. Egyfajta előnyt, fölényt adott, hogy éreztem mások mögöttes szándékait, ki nem mondott gondolatait, és ebből izgalmas játszmák kerekedtek. Játszottam ezzel a titokzatos erővel, ami már gyermekkoromban bennem volt. Huszonévesen még színpadi show-ban is felléptem, hogy a belőlem áradó energiával a nagyérdeműt szórakoztassam, de hamar abbahagytam. Méltatlannak éreztem önmagamhoz, és egyre inkább motoszkált bennem, hogy másra kell használnom ezt az erőt. A tágabb környezetemben is egyre többen találtak meg testi és lelki problémáikkal, míg végül jelentkeztem egy hirdetésre, amelyben az egyik gyógyközpont keresett extraszensz képességekkel rendelkező embereket. Úgy érzem, azóta javarészt meg van oldva, hogy mit kezdjek az energiámmal, bár léleklátóként is előfordul, hogy olyasmire akarnak használni, amire szerintem nem vagyok ,,hitelesítve". Nem szeretem, amikor olyan üzletember rohan be hozzám, akit cseppet sem érdekel a spirituális énje, és akinek az a fogalom, hogy lélek, csak egy kellemetlen és kiküszöbölendő dolognak számít. Számára csak a minél gyorsabb és nagyobb haszonszerzés lehetősége fontos, azt próbálja kiszedni belőlem. Meglehetősen ébernek kell lennem, hogy meg tudjam tartani a helyes mértéket. Ez sem könnyű.

- Az elmúlt évek során több ezer ember fordult meg önnél. Milyennek látja az összképet. Mi a legáltalánosabb tanács, amit a legtöbbször el kell mondania?

- Szerintem a leggyakoribb lelki defekt az egészséges önbecsülés hiánya. Ha ezt sikerül helyre tenni, akkor a párkapcsolati vagy hivatásbeli probléma könnyen kezelhetővé válik. Sokan bántják magukat negatív ítéletekkel, mert úgy érzik, hogy az évekkel ezelőtti hibás döntésük súlyát mindig koloncként kell cipelniük a nyakukban, pedig ez mérgezi leginkább a lelket. Úgy látom, az is általános probléma, hogy az emberek félnek az egyedülléttől, nem mernek elcsendesedni. Ehelyett csak menekülnek. Valamilyen önpusztító, hajszolt életmódba, szerelembe, bonyolult külső problémákba, vallásba, a múltba... Szinte mindegy, csak önmagukba ne kelljen nézniük. Ugyanakkor azt is el kell mondanom, hogy szerencsére egyre többen keresnek meg azok közül, akik megunták a felszínes életvitelüket, a világi rohanást, és elindultak a belső úton. Nekik segíteni számomra is inspiráló feladat.

,,Az igazán nagy dolgok az apró rezdülésekben
érhetők tetten. Mennyivel szegényebb a tenger
végtelen felszíne, ha nem fodrozzák hullámok,
mennyivel egyhangúbb a kék ég, ha nem csipkézik
apró felhők, és milyen halott az erdő, ha a fák ágain
nem fészkelnek madarak, a fűben nem nyüzsögnek
parányi bogarak. Ilyen a lélek is: ha nem figyelünk
az alig észrevehető, apró örömökre, az élet
szépségének legjavát veszítjük el."
Elisabeth Lobber
csak-fater, 2007. március 25. vasárnap, 09:19
Címkék: Mint Bíró Zsolt, Középkori Mirákulum, James Caroll, Elisabeth Lobber, összekuszálódott szálakat, ember szemébe,
Kommentek
Megtört szív
,,Isten előtt a töredelmes lélek a kedves áldozat. A töredelmes és megtört szívet nem veted meg Istenem!" Zsoltár 51,19

Isten teremtett lelki világában nincs szebb jelenség, mint amikor a hívő őszintén és igazán megvallja összetöretettségét. Az ilyen ember Isten számára kedves; Ő ellenáll a büszkéknek és kevélyeknek (lásd Jak 4,6), de nem áll ellen a megtört szívűeknek és alázatosaknak.

Természetes állapotunkban egyikünk sem megtört. Ellene állunk Isten akarata zablájának. Nem vagyunk hajlandók elfogadni, hogy Isten megszelídítsen, hanem csak a magunk akaratát akarjuk érvényesíteni. Amíg össze nem törünk, addig használhatatlanok vagyunk a szolgálatra.

A megtérés mintegy a szelídítési folyamat kezdete. A bűnbánó bűnös elmondhatja: ,,A legbüszkébb szív, amely valaha is vert, összetört bennem; a legvadabb akaratot, amely fölkelt, hogy megvesse ügyedet, vagy segítse ellenségeidet, összetörted, én Istenem!" A megtéréskor magunkra vesszük Krisztus
kalmanpiroska, 2019. augusztus 15. csütörtök, 07:20
Átadták az V. Mesterecset pályázat díjait
beérkezett 1.176 alkotás közül a szakmai zsűri az ötletesség, az alkalmazott technikai kivitelezés és a kiválasztott témához való illeszkedés szempontjait figyelembe véve korosztályonként 3-3 művet díjazott. Emellett a Kincstár munkatársainak szavazatai alapján kategóriánként 1-1 Kincstár Dolgozói Különdíjat is átadtak. A nyeremény a helyezéstől függően 30-150 ezer forint összegű vásárlási utalvány volt.

Az 5-8 éves korosztályban az első helyezett Angi Zoé, a második Németh Szonja, a harmadik Lugosi Zsolt lett.

A 9-13 éves korosztály tagjai közül első díjat vett át Puskás Petra, másodikat Mundi Boglárka, harmadikat Sallai Anna Katalin.

A 14-18 éves korosztályban az első helyezést Jaskó Emőke, a másodikat Szőnyi Panna, a harmadikat Bach Alexandra és Técsi Boglárka nyerte el. A Pénziránytű Alapítvány különdíját Firtha Blanka vette át.

A digitális pályázatok között első helyezést ért el Sándor Ákos, másodikat Aszódi Vivien, harmadikat pedig Jaskó Emma.

Kincstár Dolgozói Különdíjat nyert
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 12:46
Férfi vízilabda Bajnokok Ligája - Varga Zsolt: egy munkának most a végére értünk
"Egy munkának most a végére értünk, persze jön majd a folytatás, de az most legyen a jövő zenéje" - nyilatkozta Varga Zsolt a Kossuth Rádiónak a címvédő Olympiakosz felett ötméteresekkel aratott sikert követően. A tréner hozzátette, ezt a győzelmet ugyanolyan nagy fegyverténynek tartja, mint amikor tavaly a hazai porondon három évig egyeduralkodó, 2017-ben ugyancsak BL-győztes Szolnokot letaszították a trónról. "Ez volt a másik nagy álmunk, óriási élmény ezzel a csapattal dolgozni, és látni a játékosok folyamatos fejlődését."

Varga Zsolt a fináléval kapcsolatban megjegyezte, végig higgadtnak kellett maradnia, hiszen több olyan momentuma is volt az összecsapásnak, amin el mehetett volna a döntő. "Az Olympiakosz nagyon jól kihasználta a játékvezetői felfogást, nagyon jól mutatja az erejüket a görögöknek, hogy háromgólos hátrányból is fel tudtak állni."

A Ferencváros vezetőedzője megjegyezte, az Olympiakosz mellett a Pro Reccót, a Barcelonetát tartja még a legerősebb európai csapatoknak, s az,
velemenyezd, 2019. június 09. vasárnap, 07:03
Nyolcezer méteres hegycsúcsok meghódítására indulnak magyar hegymászók
(Gasherbrum I) csúcs megmászását, mivel a hegy nagy részét már ismerem" - magyarázta.

Lengyel Ferenc hegymászó idei célja, hogy oxigénpalack nélkül érje el az első nyolcezresét, a világ 14-ik legmagasabb hegycsúcsát, a Himalájában található 8027 méteres Sisapangmát. A hegymászó elmondta, hogy hobbi szinten kezdett el a hegymászással foglalkozni, eddig az Alpok 82, négyezer méter feletti csúcsára jutott fel, és több alkalommal mászott együtt a 2013-ban, a Kancsendzönga megmászása közben elhunyt Erőss Zsolttal, akivel többek között a Kilimandzsáróra jutottak fel együtt. Tavaly pedig a 7134 méter magas Lenin-csúcsra ért fel Kirgizisztánban - tette hozzá.

Mint mondta, elsődleges célja, hogy oxigénpalack és magashegyi teherhordók segítsége nélkül, a Sisapangma ritkán mászott déli oldalán keresztül jusson fel a hegycsúcsra.

Héjja Bálint idei célkitűzése, hogy sítalpakon jusson el a Pamír-hegységben található 7134 méteres Lenin-csúcsra. Kiemelte, hogy magyar viszonylatban ritkaságnak számít a
velemenyezd, 2019. május 29. szerda, 06:58
A mélységből
,,Mert aki testének vet, a testből arat majd pusztulást." Galata 5,8

Senki nem vétkezhet úgy, hogy büntetlenül megússza. A bűn következményei nemcsak elháríthatatlanok, hanem rendkívül keservesek. A bűn tűnhet eleinte kedves kiscicának, végül azonban üvöltő oroszlánként marcangol szét bennünket.

A bűn állítólag varázslatos voltát lépten-nyomon reklámozzák. De nagyon keveset hallunk az érem másik oldaláról. Nagyon kevesen hagynak hátra leírást a hanyatlásukról és az azt követő nyomorúságról.

Írország egyik legragyogóbb tehetségű írója megtette. Természetellenes perverzióba bonyolódott. Egyik esetét a másik követte, míg végül bíróság elé került, és a börtönben kötött ki.

,,Mindent megadtak nekem az istenek. Lángész voltam, nevem jól ismert lett, magas társadalmi állásban voltam. Megadatott az intellektuális ragyogás és bátorság. A művészetet filozófiává tettem, és a filozófiát művészetté. Megváltoztattam az emberek gondolkodását és a dolgok színét. Bármit
kalmanpiroska, 2019. május 03. péntek, 07:39
Krónika 3. rész (közigazgatási bíróságok)
garanciákat a bírói függetlenségre, ugyanis azok csak a mostani javaslatban jelentek meg,a Velencei Bizottság állásfoglalásának hatására.

Úgy fogalmazott, értékelendő, hogy a kormány meghallotta a Velencei Bizottság észrevételeit és elkezdte integrálni azokat a javaslatba, de nem elegendő csak néhány ajánlást átvenni. Olyan javaslatra van szükség, amely megteremti a bírói függetlenség tényleges garanciáit - jelentette ki.

DK: további garanciák kellenek a jogbiztonság erősítéséértGréczy Zsolt (DK) hangsúlyozta: a magyarok nem érzik a jogbiztonságot Magyarországon, ezért a javaslat további módosításaira és több garanciára van szükség, hogy a választópolgárok jogbiztonságba vetett hite erősödjön.

Úgy látja, míg a kormány korábban azt gondolta, mindegy, milyen kifogásokat fogalmaz meg az ellenzék, a közigazgatási bíróságokról szóló törvény úgy jó, ahogy van, a Velencei Bizottság véleménye nyomán kiderült, hogy ez nincs így.

Párbeszéd: "Fidesz-bíróságok" jönnek létre

Tordai
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 13:21
Pert indít a román igazságszolgáltatás részrehajlásának bizonyítására a Székely Figyelő Alapítvány
franciául, majd románul és angolul szerepel az ország megnevezése, a név, állampolgárság, lakcím feliratok pedig egymás mellett szerepelnek románul franciául és angolul.

Abból indult ki, hogy az Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) keresete nyomán számos esetben marasztaltak el a bíróságok székelyföldi önkormányzatokat, amiatt, hogy egyes intézmények nevének a kiírásakor nem felül tették a román nevet, és alul a magyart, hanem egymás mellé helyezték el a különböző nyelvű névtáblákat.

Árus Zsolt közölte: amiként az ADEC-et vezető Dan Tanasa blogger, úgy ő is felszólította a miniszterelnököt, hogy kezdeményezzen kormányhatározatot a személyi igazolványok megváltoztatására, mert a dokumentumon többnyelvű szövegek találhatóak úgy, hogy az idegen nyelvű nem a román alatt van. Mivel válasz nem érkezett a kormánytól, ezért a bírósághoz fordult.

A Székely Figyelő Alapítvány elnöke elmondta: ugyanazokat a szavakat, ugyanazokat az érveket használta a keresetben, amelyekkel a magyar feliratok
velemenyezd, 2019. február 27. szerda, 15:31
A magyar széppróza napja - Reprezentatív válogatás jelent meg a tavalyi év legjobb novelláiból
szerepelnek. A komolyabb tárgyú, magyar történelmi kataklizmákat feldolgozó novellák közül Erős Kinga kiemelte a kötet legfiatalabb szerzője, Biró Zsombor Aurél 56-os tematikájú írását; valamint Hegedűs Imre János Az attasé fia című novelláját, amely a kommunizmus időszakában a bukaresti pártelit otthonaiban cselédként dolgozó erdélyi magyar lányokról szól.

A könnyedebb hangvételű írások közül Orbán János Dénes vérbő, székely humorral írt Hófehérnépecske című szórakoztató novelláját és Nagy Koppány Zsolt Színésznő a feleségem című művét említette külön Erős Kinga, aki kitért arra is: műfajilag határterületen mozog Jászberélyi Sándor a novella és a riport jellegzetességeit vegyítő szövege a kairói üldözött keresztényekről, amely szintén helyet kapott a válogatásban.

Az év novellái 2019 című antológia szerzői között van még Berta Zsolt, Bíró Gergely, Burns Katalin, Csabai László, Csender Levente, Ferdinandy György, Fodor Janka, Hajnal Csaba, Ircsik Vilmos, Király Farkas, Kontra Ferenc, Kötter Tamás,
velemenyezd, 2019. február 19. kedd, 14:31
Képek, videók
Szüle Zsolt halála
furaila
2019. június 27. csütörtök, 12:35
Szüle Zsolt hirtelen halá
furaila
2019. június 27. csütörtök, 10:58
zsoltár---.jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 31. péntek, 13:03
dr Harmat Zsolt
simocsi
2018. augusztus 23. csütörtök, 11:11
zsoltár-shkép.jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 14. kedd, 05:53
ZSOLTÁR-kép.jpg
katolikusokoldala
2018. július 29. vasárnap, 10:56
zsoltár--.jpg
katolikusokoldala
2018. július 08. vasárnap, 12:58
aranyk-zsoltár.jpg
katolikusokoldala
2018. július 08. vasárnap, 12:42
SZKT-Papp Zsolt.jpg
agica2004
2018. június 30. szombat, 19:44
kuli zsoltném.jpg
zsokica45
2018. június 05. kedd, 12:38
kuli zsoltné.jpg
zsokica45
2018. június 05. kedd, 12:38
Zsoltár
sanci81
2018. június 01. péntek, 17:51
Középkori kínai hajó
megyerimihaly
2015. július 18. szombat, 16:49
Kínai középkori hajó mére
megyerimihaly
2015. július 18. szombat, 16:47
Kína középkori térkép
megyerimihaly
2015. július 18. szombat, 16:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.