Belépés
2019. augusztus 18. vasárnap | 33. hét | 230. nap | 05:13 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Beigli és kifli
Karácsony előtti főpróba :) A recept Konyhamánia Edit módra oldalról van .
Hozzávalók:
1 kg finomliszt
45 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 dkg só
3 dkg friss élesztő
2 db tojássárgája
27 dkg tej (pontosan kimérni)

Elkészítés:
1. Előkészítés:
Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. A tejet nem kell megmelegíteni, hidegen használjuk majd.
2. Tészta begyúrása:
Az élesztőt kevés hideg tejben csomómentesen elkeverem, de nem készítek kovászt.
A tej másik felébe beleüthetjük a tojás sárgákat és a sót is .
A lisztet, a margarint, a porcukrot és az élesztős tejet egy nagy tálba teszem és jól begyúrom. A pontosan kimért anyagok miatt a tészta éppen olyan állagú lesz, mint amilyennek lennie kell, nem kell semmit hozzáadni ezeken kívül.

3. A beigli formázása:
A tésztából kimérünk 30 dkg-os darabokat és 25 dkg-os tölteléket.
4. 5 db tészta cipót formáztam,amit 22×28 cm-es téglalappá nyújtottam egyenként.
5. A megmaradt tésztából kifliket sütöttem ki.
6. A pozsonyi kifli formázása:
A pozsonyi kiflinél fontos a kimérés, és a darabolás is.
7. Mivel egy kiflihez 4 dkg-os tésztát és 3 dkg-os tölteléket kell kimérni, kimérünk 40 dkg tésztát, és azt 10 egyenlő darabra daraboljuk és formázzuk, majd töltjük.

8. A lekenés:
Nagyon fontos a lekenés, hogy szép márványos felületű legyen.
Először a készre formázott beiglit vagy pozsonyi kiflit amik már a sütő lemezen vannak, tojássárgájával vékonyan lekenjük, és hűvös helyre rakjuk, hogy ne kezdjen el megkelni.
Miután megszáradt a felületén a tojás és nem ragad, lekenhetjük tojás fehérjével és hagyhatjuk melegebb helyen, mert elkezdjük keleszteni.
A 10-20 perces kelesztés után már láthatók a repedések a felületén és lehet készre sütni.

9. Sütés:
Mielőtt megsütnénk szurkáljuk meg.
Végül 160 C-on készre sütjük. 1 kg lisztből 6 rúd beiglit, vagy 45 db pozsonyi kiflit tudunk készíteni.
Nálam most 5 rúd bejgli,10 db kifli sült ki.

10. Töltelékek:
60 dkg kristálycukrot 2 dl vízzel felforralunk és 1 kg daráltmákot vagy daráltdiót leforrázzuk vele, majd ízesíthetjük citromhéjjal, vaníliás cukorral, mazsolával vagy akár mézzel is.
A diós töltelékbe tehetünk fahéjat is.
Én felesen készítettem a tölteléket.
Fele mákos,fele diós.
3 db mákos bejgli,2 db diós és a kiflik.
Miután kihűlt felhasználhatjuk.
suzymama, 2017. november 21. kedd, 11:57
Címkék: Konyhamánia Edit, recept Konyhamánia, élesztőt kevés, tojás sárgákat, élesztős tejet, nagy tálba,
Kommentek
Olga almás Edit módra
Olga almás Edit módra

Az almás piskótához:

3 tojás
15 dkg porcukor
10 dkg rétesliszt
5 dkg finomliszt
8 g sütőpor
75 ml napraforgó olaj
75 ml víz
2 kanál cukrozatlan kakaópor
4 db közepes nagyságú alma
1 fél citromból nyert citromlé
2 csomag vaníliás cukor
2 kávéskanál őrölt fahéj

A vaníliás krémhez:

3 dl tej
4 kanál cukor (kristály)
8 dkg liszt
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg vaj

A csokoládémázhoz:

150 g csokoládé
1 kanál napraforgó olaj
5 kocka fehér csokoládé

Az almát meghámozzuk, és durvára reszeljük, meglocsoljuk 1/2 citrom levével, hozzáadjuk a 2 csomag vaníliás cukrot és a 2 kiskanál fahéjat, elkeverjük. Papírral kibélelt 20 ×30 cm-es tepsiben elterítjük. A tojásokat a cukorral felverjük mixerrel, hozzáadjuk az étolajat, a langyos vizet és a sütőporral
horvathnemagdi, 2017. november 23. csütörtök, 13:17
Négerkocka
Hozzávalók a tésztához:

6 db tojás
6 ek. cukor
2 dkg kakaópor
1 ek. méz
1/2 sütőpor
10 dkg liszt

A habhoz:

4 tojásfehérje
20 dkg porcukor
1 db kisebb citrom leve
csipet só

A kakaós tészta lekenéséhez:
baracklekvár

A mázhoz:
3 dkg kakaópor
3 ek. víz
5 dkg porcukor
10 dkg margarin

Továbbá:

1 db 20 ×30 cm-es tepsi
szilikonos sütőpapír

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral ,mézzel habosra keverjük,majd fakanállal hozzákeverjük a sütőporral ,kakaóporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsiben,180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A megsült ,forró piskótát vékonyan lekenjük 1-2 ek. baracklekvárral.
Hagyjuk kihűlni!

A tojásfehérjéket a cukorral,sóval,citrom levével gőz felett kemény habbá verjük és a piskótára kenjük.
Hűtőbe tesszük egy kis időre dermedni.
A kakaóport,cukrot,vizet összekeverjük egy kis
bkisseva, 2017. szeptember 23. szombat, 20:34
Mákos krémes recept
Hozzávalók:
Tészta 22*34 cm-es tepsiben sütve:
50 dkg finomliszt
7 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 evőkanál méz
1 tojássárgája
4 evőkanál tejföl
1 kiskanál szódabikarbóna
5 dkg egész mák
Krém:
3 cs vaníliás pudingpor
1 ek liszt
1 liter tej
20 dkg vaj
25 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
Máz:
15 dkg tejcsokoládé
5 dkg vaj
5 dkg fehércsokoládé
3 dkg vaj
Elkészítése:

A lapok hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 részre osztjuk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A lapokat egyenként kinyújtjuk, sütőpapírral fedett tepsibe fektetjük és kb 12-15 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük.

Közben elkészítjük a krémet. A pudingporokat összekeverjük a liszttel, majd a tejjel összekeverjük csomómentesen és sűrű krémmé főzzük.

Ha a pudingos krém langyosra hűlt,
tinka1951, 2017. szeptember 22. péntek, 08:16
Lekváros virágok
Egy újabb linzer,amibe se só,se,cukor,sem növesztő szer nem kell!
Olyan omlós,hogy szétolvad a szájadban!
Egy kis előzetes ,próba sütés az ünnepek előtt.
Köszönöm szépen Judi Józsefnének e csodás receptet.
Lekváros virágok
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
30 dkg margarin
175 gr tejföl
2 tojás sárgája
A töltéshez:
Kb 30 dkg házi baracklekvár
A kenéshez :
7 dkg olvasztott margarin
A linzer virágok összeillesztéséhez:
kevés víz
A díszítéshez.
2 ek porcukor
1 vaníliás cukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük, kinyújtjuk, megkenjük olvasztott, de nem meleg margarinnal, feltekerjük, mint a roládokat
Ezután 2 órára hűtőszekrénybe tesszük a 2 tekercset.
Az idő lejártával a tekercseket jó vékonyra kinyújtjuk és felét sima, felét lyukas szaggatóval kiszúrjuk./7 cm-es átmérőjű formával szúrtam ki. A közepét 3 cm-essel./
Sütőpapíros tepsibe rakjuk a sima korongokat , lekenjük vízzel,
bkisseva, 2017. április 10. hétfő, 12:39
Tejszínes, meggyes-joghurtos-csokis krémes
Tejszínes, joghurtos-csokis krémes

Hozzávalók a piskótához (20×30 cm-es tepsihez)
6 db tojás
6 ek. cukor
6 ek. finomliszt
1 késhegynyi sütőpor
A csokis krémhez:
1 csg. csokoládés pudingpor
10 dkg csokoládé
2,5 dl tej
4 ek. cukor
0,5 dl víz
1 ek. zselatin
1 dl habtejszín
A rózsaszín krémhez:
1 db epres pudingpor
2,5 dl tej
4 ek. cukor
120 gramm meggyes joghurt
0,5 dl víz
1 ek. zselatin
1 dl habtejszín
A lapok lekenéséhez:
70 ml tej és 20 ml rumaroma keveréke
A bevonathoz:
10 dkg csokoládé
1 ek. étolaj
Díszítő cukor
Elkészítése:
A piskóta készítése:
A tojásokat ketté választom.
A fehérjéket a cukorral kemény habbá vertem,egyenként hozzá adtam a tojás sárgákat és végül fakanállal hozzá kevertem a sütőporral elkevert lisztet.
A tepsit szilikonos sütőpapírral béleltem.
A masszát 3 részre osztottam,majd egyenként kisütöttem a lapokat.(180 fok,10
bkisseva, 2017. március 08. szerda, 12:40
Habos túrós pite (rózsaszín, meggyel)
Jéke városból kaptuk ezt csodásan szép habos ,túrós süteményt.
Köszönöm szépen.
Habos túrós pite

Hozzávalók:
12 dkg liszt
7 dkg Ráma margarin
1 tojás sárgája
4 dkg cukor
csipetnyi só

Krémhez:
3 kk. piros málna ételszínező
0,5 kg túró
2 dl tejföl
fél csomag vaníliás pudingpor
3 tojássárgája
6-7 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
reszelt citromhéj

Tetejére:
4 tojásfehérje
12 dkg cukor

A tészta hozzávalóit összegyúrom, és fél órát hagyom pihenni a hűtőben.
Egy sütőpapírral bélelt kis tepsibe (kb. 25x30 cm-es) nyomkodom a tésztát és előmelegített 190 C-os sütőben félig megsütöm.
Közben elkészítem a krémet. A hozzávalókat összekeverem, és a tésztára simítom. Majdnem készre sütöm.
Közben felverem a tojásfehérjét a cukorral és a túró tetejére kenem. Visszateszem a sütőbe, de már csak nagyon alacsony hőmérsékleten sütöm (kb. 120 °C), amíg a hab kezd rózsaszínű
bkisseva, 2017. március 08. szerda, 12:35
Mustáros rántott csirkemell
Mustáros rántott csirkemell

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell
1 evőkanál mustár
2 tojás
1,5 dl tej
6 kanál liszt
1 kanál zsemlemorzsa
3 kanál liszt (külön)
só, bors
olaj

Elkészítése:

A húst felszeleteljük, fűszerezzük és átkenjük a mustárral.

A felvert tojásokat a tejjel, 6 kanál liszttel, zsemlemorzsával kikeverjük.

A 3 kanál lisztet egy tányérra tesszük, először ebbe mártjuk a húsokat, majd a panír masszába.

Forró olajban kisütjük.

Zöldséges rizzsel tálaljuk.
Forrás: https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra/
horvathnemagdi, 2016. október 21. péntek, 14:04
Képek, videók
konyhamalac.jpg
moretti69
2012. január 29. vasárnap, 21:24
Átvette a konyhámat....
edkor
2008. február 07. csütörtök, 12:13
Felfutatjuk az élesztőt
dorist
2006. november 25. szombat, 00:05
0237sargakalas.gif
zsokanita
2014. május 05. hétfő, 15:28
0237sargakalas.gif
magdus54
2012. május 19. szombat, 01:07
SARGAKALA.jpg
matolaterezia
2011. november 12. szombat, 15:20
sárgakalap.gif
maroka
2011. március 09. szerda, 09:57
élesztős muffin
ibolya58
2010. február 07. vasárnap, 09:39
egyszerü-élesztős-repe dt
iraziviki
2009. szeptember 30. szerda, 19:37
egyszerü-élesztős kisült
iraziviki
2009. szeptember 30. szerda, 19:36
egyszerü élesztős-bevágva
iraziviki
2009. szeptember 30. szerda, 19:35
egyszerü élesztős-kel
iraziviki
2009. szeptember 30. szerda, 19:34
Csak élesztős.jpg
miday
2008. április 09. szerda, 19:18
Élesztős tönkölyszelet
lkjudit
2008. január 07. hétfő, 20:14
Élesztős tönkölykenyér
lkjudit
2008. január 07. hétfő, 19:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.