Belépés
2019. december 07. szombat | 49. hét | 341. nap | 00:45 | Ambrus
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Peák: a Mitchelton-Scott az egyik legjobb hely egy fiatal kerékpárosnak
Peák szerdán Budapesten vehette át új csapata mezét, amelyben augusztus 1-jétől gyakornokként fog tekerni. Elmondta, jó és nagy lehetőség lenne, ha rajthoz állhatna a Giro d'Italia jövő évi budapesti rajtján. Kiemelte ugyanakkor: nagy felelősség és a korábbi tapasztalatainál lényegesen nagyobb versenymennyiség a Grand Tour-viadal, így csak abban az esetben indul, ha a csapat és ő is úgy érzi, készen áll rá.

"A csapatnak a népszerűsítésük szempontjából jó lenne az indulásom. De azt is fegyelembe kell venni, hogy a három hétből az első három szakasz van Magyarországon, Olaszországban viszont kétszáz kilométer fölötti szakaszok és a komoly hegyek várnak a mezőnyre, amelynek mondjuk a Mortirolót is meg kell másznia" - fogalmazott Peák, aki a múlt heti ob-k közül a mezőnyversenyen második, az időfutamon pedig harmadik lett. Kifejtette: az újdonsült profik az első két évben legalább egy Grand Tour-on szoktak indulni. Az első évben talán a Vuelta a Espana, a másodikban esetleg a Giro- vagy a Vuelta-részvétel lehet reális a formája függvényében.

"Szeretnék indulni, de csak ha teljesen készen leszek rá" - mondta. Megemlítette: természetesen sok versenyen segítő lesz, hisz több olyan kerékpáros is van a Mitchelton-Scottban, akik magas szintet képviselnek a sportágban.

A legmagasabb versenystátuszú ausztrál csapat múlt csütörtökön honlapján jelentette be, hogy a 20 éves magyar versenyző 2020-tól hozzájuk igazol. Itt teker a tavalyi Vuelta a Espana összetett győztese, a brit Simon Yates. A World Tour kategóriába 18 csapat tartozik.

A tavaly mezőnyversenyben és időfutamban is országos bajnok, a 2017-es Tour de Hongrie összetettjében második Peák az év első felében a legjobb U23-as csapatnak tartott holland SEG Racing Academyben teker, tavaly ősszel pedig a belga, ugyancsak az elitcsapatok közé tartozó Quick-Step Floorsszal készülhetett.

Princzinger Péter, a magyar szövetség elnöke úgy fogalmazott: Magyarország visszakapaszkodott a kerékpársport világszínpadára.

Kifejtette: egy ilyen sikerhez szükséges a versenyző Istentől kapott tehetsége; a rengeteg befektetett munka; valamint a támogató háttér a családtól és a kerékpáros szakemberektől.

Mint mondta, az all-rounder Peák jelenleg a legjobb magyar országúti bringás. Hangsúlyozta: angolul a "peak" csúcsot jelent, s reményét fejezte ki, hogy Peák nevéhez híven sok csúcsot fog megdönteni, és dicsőséget szerez a Mitcheltonnal és Magyarországnak is.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos leszögezte: nemrég új időszámítás kezdődött a magyar kerékpársport történetében. Felidézte, hat éve nem volt Tour de Hongrie, több sportági szövetség volt és számos más probléma is fennállt. Most viszont - mint mondta - nagyszerű a csillagállás, és egymást érik a meglepetésszerű események. Ezek sorában megemlítette a jövő évi budapesti Giro-rajtot, a magyar körverseny ugrásszerű fejlődését, illetve egy rendkívül tehetséges és fiatal kerékpáros generáció berobbanását.

Célként fogalmazta meg, hogy Bodrogi László után legyen újra magyar induló Grand Tour-versenyen.

"Ha Barna jól teljesít, van esélye, hogy már a Girón el is indulhat, ám ehhez nem választott könnyű utat. Egy rendkívül erős csapat Grand Tour-keretébe nehéz bekerülni" -mondta. Példaként a labdarúgást hozta fel, ahol a Real Madrid vagy a Barcelona keretében lévő játékos nem biztos, hogy pályára lép a Bajnokok Ligája döntőjében.

Kitért rá, a Giro hatása már most is érezhető, és reménykedik benne, hogy Peák generációjának fejlődéséhez további nagy lendületet fog adni.

Shayne Bannan, a Mitchelton-Scott csapatigazgatója átadta Peáknak a hivatalos csapatmezt, majd úgy fogalmazott: Peák új kerékpáros családja lesznek, ahová kétéves szerződést írt alá, de ez akár tíz év is lehet. Mint mondta, pozitív környezetet fognak biztosítani fejlődéséhez.

Az MTI kérdésére elmondta, már három éve figyelték Peák fejlődését, a Quick-Stepnél töltött gyakornoki időszaka alatt és a SEG Racingnél is jó visszajelzéseket kaptak a munkájáról, eredményeiről.

"Készen áll arra, hogy 2020-tól a legmagasabb, World Tour-szinten versenyezzen" - mondta.

Az MTI érdeklődésére úgy fogalmazott: egyelőre még nem lehet arról beszélni, Peák mikor indulhat először Grand Tour-versenyen, ezt a csapattal töltött edzőtáborok, első viadalok után lehet majd leghamarabb látni. Leszögezte: a magyar kerékpáros nagyszerű eredményeket ért el, de a World Tour szint más. Ezért óvatosak lesznek, a fokozatosságot támogatják a fejlődésében, hogy ezáltal igazi profivá váljon. Megemlítette, büszkék arra, hogy fiataloknak is lehetőséget adnak, s Peák Barnabással már hat tehetség van a keretükben.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 14:11
Címkék: Grand Tour-viadal, Grand Tour-on, Simon Yates, World Tour, Racing Academyben, Princzinger Péter,
Kommentek
Jövőre Valter Attilára a nagy csapatában számít a CCC
A lengyel székhelyű együttes honlapjának hétfői bejelentése azt is jelenti, hogy a 21 éves kerekes a többi kiemelt viadalhoz hasonlóan akár a Giro d'Italián is rajthoz állhat, amelynek első három szakaszát Magyarországon rendezik jövőre.

"Valter Attilában óriási potenciál van, ezért megkapja a lehetőséget a CCC nagy csapatában, ahol tovább fejlődhet. Fiatal kora és tapasztalatlansága ellenére már megmutatta képességeit az U23-as korosztályban, így hisszük, hogy nagy karrier előtt áll" - mondta a magyar versenyzőről Jim Ochowicz csapatvezető, aki azt reméli, a döntéssel felgyorsítják fejlődését.

A sportvezető elmondta, kiváltképpen örülnek annak, hogy magyar versenyzőt is soraiban tudhat a csapat egy olyan különleges évben, mint amikor az olaszországi háromhetes viadal éppen Magyarországon veszi majd kezdetét.

"Természetesen az álmom vált valóra. Mindössze egyetlen szezon után a legnagyobbakhoz kerülni felettébb boldoggá és motiválttá tesz, mert azt jelenti, gyorsan megtettem a szükséges
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 20:32
Szabó Zsófia és Szarka Gergely a mezőnyverseny bajnoka az országúti kerékpárosoknál
A vasárnapi ibrányi viadalon a férfiaknál az Epronex 20 éves kerekese némi meglepetésre előzte meg a címvédő, s a csütörtökön a World Tour besorolású Mitchelton-SCOTT együtteséhez szerződött Peák Barnabást, illetve a csütörtöki időfutam-ob aranyérmesét, Valter Attilát.

A nőknél Szabó mögött Matuz Etelka lett a második, míg harmadikként Temela Eszter zárt.

Mindkét győztes megnyerte az U23-as korcsoportot is.

Eredmény, mezőnyverseny ob:

férfiak (177,6 km, 12 kör):

--------------------------1. Szarka Gergely (Epronex-Bss Oil Team) 4:04:54 óra2. Peák Barnabás (SEG Racing Academy) azonos idővel3. Valter Attila (CCC Development Team) a. i.

nők (103,6 km, 7 kör):

---------------------1. Szabó Zsófia (Health Mate Ladies Team) 3:03:17 óra2. Matuz Etelka (FTC) azonos idővel3. Temela Eszter (Fehérvár Cycling Team) a. i.
velemenyezd, 2019. június 30. vasárnap, 18:42
Képek, videók
jim mitchel.jpg
durcimarcika
2017. augusztus 09. szerda, 12:11
Major Mitchells Cockatoo.
durcimarcika
2014. november 09. vasárnap, 15:50
Mitchell-vízesés Ausztrál
jpiros
2013. március 02. szombat, 18:11
Mitchel Musso
starlight001
2011. április 12. kedd, 20:48
mitchel.jpg
sztana45
2010. június 10. csütörtök, 09:00
airpower05mitchell8055 .jp
sztana45
2010. május 26. szerda, 06:31
vicky-brago-mitchell-a utu
emesi
2010. február 15. hétfő, 08:46
normal_mitchel_musso_1 165
csilla663
2009. április 11. szombat, 19:10
John Mitchell.jpg
aranyibarbara
2009. február 13. péntek, 05:16
mitchel.jpg
konoksag
2008. szeptember 15. hétfő, 06:48
BOEING B-25J MITCHELL
babszi1957
2008. március 30. vasárnap, 12:24
RB-25 MITCHELL
babszi1957
2008. március 18. kedd, 10:05
kerékpáros.png
chillik
2017. november 22. szerda, 14:26
Kerékpáros centrum.jpg
peti50
2017. május 22. hétfő, 06:09
kerékpáros 001.png
chillik
2017. január 01. vasárnap, 16:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.