Belépés
2019. augusztus 22. csütörtök | 34. hét | 234. nap | 20:38 | Menyhért, Mirjam
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Peák: a Mitchelton-Scott az egyik legjobb hely egy fiatal kerékpárosnak
Peák szerdán Budapesten vehette át új csapata mezét, amelyben augusztus 1-jétől gyakornokként fog tekerni. Elmondta, jó és nagy lehetőség lenne, ha rajthoz állhatna a Giro d'Italia jövő évi budapesti rajtján. Kiemelte ugyanakkor: nagy felelősség és a korábbi tapasztalatainál lényegesen nagyobb versenymennyiség a Grand Tour-viadal, így csak abban az esetben indul, ha a csapat és ő is úgy érzi, készen áll rá.

"A csapatnak a népszerűsítésük szempontjából jó lenne az indulásom. De azt is fegyelembe kell venni, hogy a három hétből az első három szakasz van Magyarországon, Olaszországban viszont kétszáz kilométer fölötti szakaszok és a komoly hegyek várnak a mezőnyre, amelynek mondjuk a Mortirolót is meg kell másznia" - fogalmazott Peák, aki a múlt heti ob-k közül a mezőnyversenyen második, az időfutamon pedig harmadik lett. Kifejtette: az újdonsült profik az első két évben legalább egy Grand Tour-on szoktak indulni. Az első évben talán a Vuelta a Espana, a másodikban esetleg a Giro- vagy a Vuelta-részvétel lehet reális a formája függvényében.

"Szeretnék indulni, de csak ha teljesen készen leszek rá" - mondta. Megemlítette: természetesen sok versenyen segítő lesz, hisz több olyan kerékpáros is van a Mitchelton-Scottban, akik magas szintet képviselnek a sportágban.

A legmagasabb versenystátuszú ausztrál csapat múlt csütörtökön honlapján jelentette be, hogy a 20 éves magyar versenyző 2020-tól hozzájuk igazol. Itt teker a tavalyi Vuelta a Espana összetett győztese, a brit Simon Yates. A World Tour kategóriába 18 csapat tartozik.

A tavaly mezőnyversenyben és időfutamban is országos bajnok, a 2017-es Tour de Hongrie összetettjében második Peák az év első felében a legjobb U23-as csapatnak tartott holland SEG Racing Academyben teker, tavaly ősszel pedig a belga, ugyancsak az elitcsapatok közé tartozó Quick-Step Floorsszal készülhetett.

Princzinger Péter, a magyar szövetség elnöke úgy fogalmazott: Magyarország visszakapaszkodott a kerékpársport világszínpadára.

Kifejtette: egy ilyen sikerhez szükséges a versenyző Istentől kapott tehetsége; a rengeteg befektetett munka; valamint a támogató háttér a családtól és a kerékpáros szakemberektől.

Mint mondta, az all-rounder Peák jelenleg a legjobb magyar országúti bringás. Hangsúlyozta: angolul a "peak" csúcsot jelent, s reményét fejezte ki, hogy Peák nevéhez híven sok csúcsot fog megdönteni, és dicsőséget szerez a Mitcheltonnal és Magyarországnak is.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos leszögezte: nemrég új időszámítás kezdődött a magyar kerékpársport történetében. Felidézte, hat éve nem volt Tour de Hongrie, több sportági szövetség volt és számos más probléma is fennállt. Most viszont - mint mondta - nagyszerű a csillagállás, és egymást érik a meglepetésszerű események. Ezek sorában megemlítette a jövő évi budapesti Giro-rajtot, a magyar körverseny ugrásszerű fejlődését, illetve egy rendkívül tehetséges és fiatal kerékpáros generáció berobbanását.

Célként fogalmazta meg, hogy Bodrogi László után legyen újra magyar induló Grand Tour-versenyen.

"Ha Barna jól teljesít, van esélye, hogy már a Girón el is indulhat, ám ehhez nem választott könnyű utat. Egy rendkívül erős csapat Grand Tour-keretébe nehéz bekerülni" -mondta. Példaként a labdarúgást hozta fel, ahol a Real Madrid vagy a Barcelona keretében lévő játékos nem biztos, hogy pályára lép a Bajnokok Ligája döntőjében.

Kitért rá, a Giro hatása már most is érezhető, és reménykedik benne, hogy Peák generációjának fejlődéséhez további nagy lendületet fog adni.

Shayne Bannan, a Mitchelton-Scott csapatigazgatója átadta Peáknak a hivatalos csapatmezt, majd úgy fogalmazott: Peák új kerékpáros családja lesznek, ahová kétéves szerződést írt alá, de ez akár tíz év is lehet. Mint mondta, pozitív környezetet fognak biztosítani fejlődéséhez.

Az MTI kérdésére elmondta, már három éve figyelték Peák fejlődését, a Quick-Stepnél töltött gyakornoki időszaka alatt és a SEG Racingnél is jó visszajelzéseket kaptak a munkájáról, eredményeiről.

"Készen áll arra, hogy 2020-tól a legmagasabb, World Tour-szinten versenyezzen" - mondta.

Az MTI érdeklődésére úgy fogalmazott: egyelőre még nem lehet arról beszélni, Peák mikor indulhat először Grand Tour-versenyen, ezt a csapattal töltött edzőtáborok, első viadalok után lehet majd leghamarabb látni. Leszögezte: a magyar kerékpáros nagyszerű eredményeket ért el, de a World Tour szint más. Ezért óvatosak lesznek, a fokozatosságot támogatják a fejlődésében, hogy ezáltal igazi profivá váljon. Megemlítette, büszkék arra, hogy fiataloknak is lehetőséget adnak, s Peák Barnabással már hat tehetség van a keretükben.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 14:11
Címkék: Grand Tour-viadal, Grand Tour-on, Simon Yates, World Tour, Racing Academyben, Princzinger Péter,
Kommentek
Kerékpár Eb - Filutás Viktor 17. lett a 40 kilométeres pontversenyben
lépést a 18 fős mezőny első felével, később hátrébb szorult, és arra kellett figyelnie, hogy ne szakadjon le, így nem volt sok esélye a pontszerzésre. A mezőnyben egyedüliként ő nem szerzett pontot, de nem került körhátrányba, és végül az utolsó előtti, 17. helyen végzett, mert a szlovák Andrej Strmiska a lekörözések miatt -40 ponttal zárt.

Az élbolyban a szám 2015-ös győztese, a lengyel Wojciech Pszczolarski hamar átvette a vezetést, és magabiztos versenyzéssel nyert.

A 22 éves magyar kerékpárosnak ez volt az első felnőtt világversenye, idén nyáron még az augusztus végén sorra kerülő svájci U23-as Európa-bajnokságon szerepel.

Szalontay Sándor vasárnap délelőtt a sprint versenyszám nyolcaddöntőjében búcsúzott, és végül a 15. helyen zárt, kedden pedig keirinben indul. Lovassy Krisztián szombaton omniumban 16., pénteken a 15 km-es scratch-ben 18. lett.

Skócia multisport Európa-bajnokságnak ad otthont: a kerékpáron kívül az evezés, a vizes sportágak, a golf, a triatlon és a torna
velemenyezd, 2018. augusztus 06. hétfő, 11:56
Tovább bővül a kerékpárszállításra alkalmas járatok száma
Az intézkedés az 56-os és 56A, az 59-es, 59A és 59B, valamint a 61-es villamosokat érinti, így munkanapokon csúcsidőben a Hűvösvölgybe közlekedő villamosok többségén is lehet majd kerékpárt szállítani, az erre alkalmas szerelvényeket külön piktogram jelzi.

A kerékpárszállítás a villamosok teljes vonalán lehetséges, így ezzel az intézkedéssel a közép- és dél-budai viszonylatok egy részén is elérhetővé válik ez a szolgáltatás.

A bővítés után az vonalakon kívül a fogaskerekűn, a HÉV-eken, a 77-es trolin, a 65-ös és 65A, valamint a 165-ös buszon és a D11-es, a D12-es és a D14-es hajókon lehet kerékpárt szállítani. A szolgáltatást kizárólag erre utaló piktogrammal megjelölt járműveken lehet igénybe venni. Kocsinként legfeljebb egy kerékpár szállítható személyenként, a szerelvény legvégén. Azokat a bicikliket, amelyeket kialakításuk miatt nem lehet rögzíteni a tépőzárral, nem szabad a villamosokon szállítani. A kerékpárszállítás díján kívül a személyszállításét is ki kell fizetni, tehát a biciklinek
velemenyezd, 2017. augusztus 24. csütörtök, 16:02
Vádat emeltek két férfi ellen, akik cserbenhagyták egy halálos baleset áldozatát
A Baranya Megyei Főügyészség közleményében azt írta: a két vádlott 2016 októberének egyik estéjén az ormánsági Kórósból Szaporca felé autózott.

A vád szerint a kocsit óránkénti 70 kilométeres sebességgel vezető sofőr indokolatlanul áttért a menetirány szerinti bal oldalra, majd az onnan érkező biciklist vészfékezés után, azonban így is mintegy 50 kilométeres óránkénti sebességgel elütötte.

A két férfi megállt, de nem nyújtott segítséget a sérült, árokba zuhant kerékpárosnak, a balesetről nem értesítették a mentőket, a rendőrséget, hanem továbbhajtottak és hazamentek - ismertették.

Az ügyészség kiemelte: a kerékpáros a baleset után néhány perccel meghalt, ezért életének megmentésére akkor sem lett volna lehetőség, ha azonnal szakszerű ellátásban részesül.
velemenyezd, 2017. május 10. szerda, 11:02
Hét év után újra lesz Tour de Hongrie
Polony István, a Magyar Kerékpársportok Szövetségének elnöke a pénteki sajtótájékoztatón bejelentette, hogy hagyományteremtő céllal, augusztus 3. és 9. között tartják meg a Magyar Kerékpározás Hetét, melynek csúcseseménye lesz az idén 90 esztendős Tour de Hongrie.

"A kerékpározás robbanásszerű fejlődésen megy át, ezért szeretnénk, ha ezzel a rendezvénysorozattal új korszakot nyitnánk a sportág életében" - fogalmazott az elnök, aki szerint a hét nap alatt az ország több pontján túrákkal, versenyekkel és bemutatókkal kívánják bemutatni a sportág sokszínűségét, s mind a kilenc szakágát.Eisenkrammer Károly, az esemény főszervezője elmondta, hogy a verseny Szombathelyről rajtol, onnan, ahol 1889-ben megalakult a hazai szövetség, és ahol az első velodrom is épült. A nyitó napon egy 20 km-es csapat időfutamot tartanak, majd másnap a vasi megyeszékhelyről Keszthelyre teker a mezőny. A 2. szakasz egy rövid autózás és kompozás után Balatonföldvárról rajtol és Kecskemétig tart. Ezt követően
velemenyezd, 2015. május 08. péntek, 11:49
Kamionnal ütközött és meghalt egy kerékpáros Sajószögeden
A közleményben azt írták: a kerékpáros feltehetően szabálytalanul akart áthaladni egy lengyel rendszámú kamion előtt, jármű elütötte, majd nekilökte egy másik kerékpárosnak.

Az elütött biciklis olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, a másik kerékpáros ellátása jelenleg is tart.
velemenyezd, 2015. április 23. csütörtök, 12:21
Kerékpárosok figyelem
(küllőprizmával). A küllőprizmák helyett vagy mellett alkalmazható két oldalon fehér fényvisszaverő körgyűrű felület is a kerékpántok közvetlen közelében vagy az ENSZ-EGB 88. sz. előírásának megfelelő gumiabroncsokon.
Az első fehér vagy kadmiumsárga fényt adó lámpa és a hátsó piros fényt adó helyzetjelző lámpa elhelyezhető a kerékpárt hajtó személyen is. A világító berendezések által kibocsátott fény villogó üzemmódú is lehet.
Lakott területen kívül az úttesten, leállósávon, útpadkán közlekedő kerékpárosnak éjszaka és korlátozott látási viszonyok között fényvisszaverő mellényt kell viselni!
Nem kell, de AJÁNLOTT a kerékpárt felszerelni:
oldalán borostyánsárga,mindkét oldali lábpedálon elől és hátul borostyánsárga fényvisszaverővel, továbbá
a kerékpár bal oldalán, hátul elhelyezett, személlyel vagy tárggyal való ütközéskor visszahajló szélességjelzővel, amely előre fehér, hátra piros színű fényvisszaverőt tartalmaz. A szélességjelző behajtható kivitelű is lehet.
Ajánlott
akiram45, 2015. április 09. csütörtök, 08:48
Hogyan lehet hangtalanul közlekedni kocsival?
Miért kéne hangtalanul közlekedni egy autóval. A gyártók éppen azon serénykednek, hogy az E kocsikba hangszórón át motorhangot adjon a járgány mert a "surranó" kocsik életveszélyesek motorosnak, kerékpárosnak, s gyalogosnak!

http://a5.hu/auto/hangosabbak-lesznek-hibridek
http://www.technet.hu/auto/20130321/tul_zajosak_lehetnek_a_csendes _autok/
decotext, 2014. augusztus 20. szerda, 16:03
Képek, videók
jim mitchel.jpg
durcimarcika
2017. augusztus 09. szerda, 12:11
Major Mitchells Cockatoo.
durcimarcika
2014. november 09. vasárnap, 15:50
Mitchell-vízesés Ausztrál
jpiros
2013. március 02. szombat, 18:11
Mitchel Musso
starlight001
2011. április 12. kedd, 20:48
mitchel.jpg
sztana45
2010. június 10. csütörtök, 09:00
airpower05mitchell8055 .jp
sztana45
2010. május 26. szerda, 06:31
vicky-brago-mitchell-a utu
emesi
2010. február 15. hétfő, 08:46
normal_mitchel_musso_1 165
csilla663
2009. április 11. szombat, 19:10
John Mitchell.jpg
aranyibarbara
2009. február 13. péntek, 05:16
mitchel.jpg
konoksag
2008. szeptember 15. hétfő, 06:48
BOEING B-25J MITCHELL
babszi1957
2008. március 30. vasárnap, 12:24
RB-25 MITCHELL
babszi1957
2008. március 18. kedd, 10:05
kerékpáros.png
chillik
2017. november 22. szerda, 14:26
Kerékpáros centrum.jpg
peti50
2017. május 22. hétfő, 06:09
kerékpáros 001.png
chillik
2017. január 01. vasárnap, 16:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.