Belépés
2019. március 19. kedd | 12. hét | 78. nap | 18:33 | József, Bánk
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szijjártó Péter: tizennégy milliárd forintot meghaladó beruházás kezdődik a Bosch miskolci gyárában
Az eseményen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt mondta: a 14,1 milliárd forintos beruházást a kormány 2,65 milliárd forint vissza nem térítendő összeggel támogatja.

A beruházás a meglévő termékek - motorhűtő ventilátor, elektromos kerékpár-hajtómű - új generációit és további új termékek - például okoskerék - gyártását, modenrnizálását teszi lehetővé.

A miniszter beszélt arról is, hogy tavaly a magyar gazdaságnak rendkívüli világgazdasági körülmények között prosperálni, a világgazdaságnak teljesen új korszaka köszöntött be 2018-ban, a gazdaság magyar szereplői helytálltak, a magyar gazdaság "egyedülállóan" jó, kiváló teljesítményt, rekordévet produkált. "Ehhez a beruházásösztönző tevékenységünket is át kellett alakítani" - mondta.

Magyarországra a nemzetközi gazdaság nemcsak termelési, hanem kutatási, fejlesztési helyszínként is tekint, a külföldi nagyvállalatok továbbra is bíznak Magyarországban, a politikai és gazdasági stabilitásban, a dolgozók szakértelmében - tette hozzá.

Összességében soha annyi pénzt nem fektettek be a cégek, mint tavaly, 98 nagy beruházást jelentettek be a társaságok 1380 milliárd forint értékben. Mindehhez a kormány 135 milliárd forint vissza nem térítendő készpénz támogatással járul hozzá - mondta Szijjártó Péter.

A Bosch-ról szólva megemlítette, hogy a világ egyik legjelentősebb társasága, folyamatosan bővíti magyarországi tevékenységét, újabb és újabb beruházásokat hoz ide. A cég a magyar-német gazdasági együttműködésnek is meghatározója, kulcsfontosságú szereplője. Kiemelte, hogy Németország hazánk legjelentősebb partnere, a magyar export 27 százaléka Németországba irányul, német társaságok az első számú befektetők Magyarországon, a külföldi működő tőke 29 százaléka Németországból jön. A tavaly bejelentett 98 nagyberuházásból 28 német.

A Bosch több, mint 120 éve, 1898-tól van jelen Magyarországon, a jelenleg a csaknem 15 ezer embert foglalkoztató kilenc leányvállalat forgalma 2017-ben meghaladta a 244 milliárd forintot. A 402 ezer embert alkalmazó konszern valamennyi gyárának árbevétele 2017-ben 78 milliárd eurónál is több volt.

Frank-Stephan Kupfer, a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. gazdasági igazgatója arról szólt, hogy a mostani beruházásnak köszönhetően a miskolci autóipari gyár stratégiai fontossága és globális viszonylatban is kiemelt pozíciója tovább erősödik. Ez a társaság 2003-ban alakult, járműipari alkatrészek és elektromos hajtások gyártásával foglalkozik és több mint 2,5 ezer embert foglalkoztat.

A beruházás megkezdésének pénteki bejelentésével egy időben készült el a miskolci gyárban a 200 milliomodik termék. Ez az elektromechanikus fékrásegítő iBooster rendszer motorja, amely hatékonyabbá teszi a hibrid és elektromos autókat, miközben a rövidebb féktáv és az elektronikus kormány-rendszer motorja fokozza a biztonságot.

(FOTÓ)

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 14:01
Címkék: Szijjártó Péter, Frank-Stephan Kupfer, Robert Bosch Energy, Body Systems Kft, eseményen Szijjártó, meglévő termékek,
Kommentek
Szijjártó anunţă construirea a noi structuri sportive în Bazinul Carpatic, din fondurile Guvernului Ungariei
mândră de Echipa de Aur, de campionii ei olimpici, mondiali şi europeni şi momentan, de faptul că Budapesta a devenit capitala sportului european, aici fiind organizate anul acesta campionatele mondiale la patru sporturi olimpice.

"Dintr-o naţiune sportivă ne dorim să devenim o adevărată naţiune care practică sportul. De aceea construim academii. Pentru ca tinerii să se poată cizela în cele mai bune condiţii şi bucurându-se de toate fructele formării fizice, intelectuale şi morale", a spus Péter Szijjártó.

Amintind succesul fotbalistic de la Campionatul European de Fotbal din 2016 şi sărbătoarea de după, care a cuprins tot Bazinul Carpatic, ministrul a arătat: sportul, şi în special fotbalul, crează tot timpul unitate în interiorul naţiunii.

Toţi tinerii din Bazinul Carpatic pot obţine forţă din aceste succese, a adăugat el.

El i-a asigurat pe tinerii din Bazinul Carpatic că pot conta întotdeauna pe sprijinul Ungariei, guvernul a considerat că este datoria sa să aibă grijă de ei,
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 19:52
15 martie - Szijjártó: La fel ca în 1848, şi în zilele noastre trebuie să ne apărăm libertatea
Rememorarea trecutului este o mare oportunitate de a arăta că poporul maghiar este, şi în zilele noastre, poporul libertăţii, iar Ungaria, şi azi, este ţara libertăţii, a semnalat Péter Szijjártó.

Pentru maghiari, 1848 nu este doar amintire şi istorie, ci "inima şi coloana noastră vertebrală". Revoluţionarii din 1848 şi-au construit propriul viitor, au clădit prezentul celor de azi când au luptat pentru libertatea Ungariei. "Situaţia de azi arată că trebuie să luptăm din nou pentru suveranitatea Ungariei şi libertatea de decizie a maghiarilor" - a afirmat ministrul.

Potrivit acestuia, şi maghiarii de astăzi sunt în stare să schimbe cursul istoriei la fel ca predecesorii lor în 1848. Nicăieri comunităţile maghiare nu pot fi asimilate sau dezavantajate prin forţă. Guvernul naţional al Ungariei va susţine întotdeauna drepturile maghiarilor de peste graniţele Ungariei - a declarat ministrul.

Ungaria oferă posibilitatea minorităţilor naţionale care trăiesc pe teritoriul său să-şi comemoreze
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 19:32
Decizie definitivă: rechizitoriul din dosarul înfiinţării Liceului Catolic din Târgu Mureş retrimis DNA
în baza unui rechizitoriu prost alcătuit şi lacunar: rechizitoriul nu conţine daunele provocate, nu sunt identificate şi chestionate persoanele vătămate. Avocatul a mai spus: instanţa a mai cerut o dată completarea rechizitoriul cu aceste detalii.

"Dacă procurorul nu a reuşit să facă asta până acum, nu prea o poate face după toate acestea", a afirmat Gogolák.

Sentinţa favorabilă a fost pronunţată chiar în timpul vizitei ministrului ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, Péter Szijjártó la şcoala catolică - închisă din cauza anchetei DNA, dar reînfiinţată -, iar oficialul a mulţumit în discursul său, părinţilor care au fost alături de şcoală.

DNA a deschis în octombrie 2016 un dosar penal în cazul înfiinţării, în 2014, a Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu-Mureş şi în septembrie 2017 i-a trimis în judecată pe ŞtefanSomeşan şi pe Zsolt Tamási. Ancheta procurorilor şi suspendarea judecătorească a hotărârii Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş privind înfiinţarea liceului au
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 19:23
Szijjártó: újabb pályák, akadémiák, csarnokok fognak épülni a Kárpát-medencében
beszédében a politikus rámutatott: a magyar sportnemzet, amely büszke az Aranycsapatra, olimpiai, világ- és Európa-bajnokaira, és a jelenre, arra, hogy Budapest Európa sportfővárosa, Magyarország idén pedig négy olimpiai sportág világbajnokságát rendezi meg.

"Sportnemzetből igazi sportoló nemzetté szeretnénk válni. Ezért építünk akadémiákat. Azért, hogy a fiatalok a lehető legjobb körülmények közepette és a szellemi, erkölcsi nevelés minden egyes gyümölcsét élvezve pallérozódhassanak" - mondta Szijjártó Péter.

A 2016-os labdarúgó EB-n elért sikereket és a Kárpát-medence egészét felölelő ünneplést hozva fel példaként rámutatott: a sport, különösen a foci, mindig egységbe kovácsolja a nemzetet.

Valamennyi kárpát-medencei fiatal erőt merített ezekből a sikerekből - tette hozzá.

Arról biztosította a kárpát-medencei fiatalokat, hogy mindig számíthatnak Magyarország támogatására, a kormány kötelességének tartja, hogy gondoskodjon róluk, akár sportról, oktatásról, vagy kultúráról van
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 18:41
Marosvásárhelyi iskolaügy - Visszaküldte a bíróság a katolikus iskola létrehozói elleni vádiratot
ellen. A táblabíróság ugyanis most már megfellebbezhetetlenül kimondta, hogy védencét egy rosszul elkészített, hiányos vádirat alapján állították a törvény elé: nincsen a vádiratban meghatározva az okozott kár, nincsenek azonosítva és kikérdezve a károsult személyek. Az ügyvéd elmondta: a bíróság korábban is kérte a vádirat kiegészítését ezekkel a részletekkel.

"Ha az ügyésznek ez eddig nem sikerült, aligha tudja megtenni ezután" - jelentette ki.

A kedvező végzés épp akkor született, amikor Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ellátogatott a - bírósági ügy miatt megszüntetett, de azóta újraalapított - katolikus iskolába, a nemzeti ünnep alkalmából tartott marosvásárhelyi beszédében pedig köszönetet mondott a szülőknek, akik kitartottak az iskola mellett.

A (DNA) 2016 októberében kezdte vizsgálni a Római Katolikus Gimnázium 2014-es létrehozásának körülményeit, és 2017 szeptemberében emelt vádat ez ügyben Stefan Somesan és Tamási Zsolt ellen. Az ügyészségi vizsgálat és az iskola
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 18:32
Március 15. - Szijjártó: mint 1848-ban, ma is együtt kell megvédenünk szabadságunkat
A múlt felidézése nagy lehetőség annak megmutatására, hogy a magyar nép ma is a szabadság népe, Magyarország ma is a szabadság országa - közölte Szijjártó Péter.

Az 1848-asforradalom nem kizárólag történelem, hanem a "szívünk, gerincünk". Az akkori forradalmárok a maguk jövőjét, a most élők jelenét építették, amikor a szabadságért harcoltak. Ma a helyzet megint úgy áll, hogy Magyarország szuverenitásáért és a magyar emberek döntési szabadságáért kell újra megküzdeni - jelentette ki.

Úgy vélte: a mai magyarok is képesek arra, hogy - mint 1848-as elődeik - megváltoztassák a történelem menetét.

A magyar közösségeket sehol nem lehet erőszakkal asszimilálni vagy hátrányban részesíteni. Magyarország nemzeti kormánya mindig ki fog állni a határon túli magyarok jogaiért - jelentette ki a miniszter.

Magyarország a területén élő nemzeti kisebbségeknek biztosítja a lehetőséget, hogy szabadon, bármiféle retorzió nélkül megünnepelhessék hőseiket, nemzeti összetartozásukat - mondta Szijjártó
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 17:22
Szijjártó: maghiarii au viitor în Bazinul Carpatic dacă stăruie să îşi păstrează identitatea şi credinţa
Péter Szijjártó a fost distins în semn de recunoştinţă de către conducerea liceului pentru rolul pe care l-a avut în salvarea şi reînfiinţarea şcolii.

În laudatio-ul sau directorul liceului, Zsolt Tamási, a mulţumit Guvernului Ungariei pentru eforturile diplomatice, care s-au dovedit a fi cruciale din perspectiva reînfiinţării şcolii, prinr-o hotărâre de guvern, după lungi procese şi tergiversări juridice.

În discursul rostit în faţa elevilor şi profesorilor, ministrul ungar de Externe a spus: susţinerea continuă a şcolii lor, a profesorilor şcolii a fost o obligaţie pentru Guvernul Ungariei, la fel ca susţinerea maghiarilor catolici care stăruie să îşi păstreze identitatea, credinţa.Acesta a evaluat: presiunea asupra maghiarilor este mai puternică decât niciodată, pentru ca ei să renunţe la moştenirea şi identitatea lor naţională, religioasă şi culturală.

"Cine merge aici, în afara graniţelor Ungariei, la şcoala maghiară catolică, sigur nu va putea fi înşelat de acele ideologii false,
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 17:01
Szijjártó: a magyarságnak nemzeti identitásához, hitéhez ragaszkodó közösségként van jövője
A gimnázium vezetése az iskola megmentésében és újraindításában vállalt szerepének elismeréséül tüntette ki Szijjártó Pétert.

Tamási Zsolt iskolaigazgató laudációjában megköszönte a magyar kormány diplomáciai erőfeszítéseit, amelyek sorsdöntőnek bizonyultak a hosszas pereskedés és jogi huzavona után kormányrendelettel újraindított iskola szempontjából.

Az intézmény diákjai és tanárai előtt mondott beszédében a külügyminiszter leszögezte: a magyar kormánynak kötelessége volt kiállni az iskolájukhoz, nemzeti identitásukhoz és hitükhöz ragaszkodó marosvásárhelyi magyar katolikusok, az iskola tanárai mellett.

Úgy értékelte: minden eddiginél komolyabb a nyomás a magyarságon, hogy adja fel nemzeti, vallási, kulturális örökségét és identitását.

"Aki itt, a határon túl magyar katolikus iskolába jár, azt egészen biztosan nem sikerült megtéveszteni azokkal a hamis ideológiákkal, amelyek a nemzeti és vallási identitástól való elszakadásra próbálnak bíztatni minket" - mutatott rá Szijjártó
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 15:41
Képek, videók
szijjarto-peter.jpg
agica2004
2015. július 07. kedd, 17:07
Szijjártó Péter.jpg
agica2004
2011. július 05. kedd, 14:29
Csillagászati események -
pacsakute
2018. április 15. vasárnap, 21:37
pille (Noé szerk.eseményé
szelgyongyi
2015. október 24. szombat, 17:56
Szep.19-20-események
wob
2015. szeptember 21. hétfő, 17:59
20051004esemenyek.jpg
agica2004
2011. június 10. péntek, 14:29
Egy óra eseményei
lilalur
2008. június 04. szerda, 17:02
Reggeliző termékek
sanci81
2017. július 02. vasárnap, 19:32
Ayura Herbal termékek
ayuratermekek
2015. október 28. szerda, 19:43
Bio termékek - v..jpg
anci-ani
2013. szeptember 24. kedd, 18:39
SONY termékek.jpg
szicu
2013. április 09. kedd, 18:38
magyar termékek.jpg
kicsoda57
2013. március 18. hétfő, 19:39
magyar termékek 2.jpg
kicsoda57
2013. március 15. péntek, 21:05
Házi termékek.jpg
eva_gyulai
2012. október 14. vasárnap, 14:20
Magyar termékek Japánban
joruto
2011. június 12. vasárnap, 18:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.