Belépés
2019. január 23. szerda | 4. hét | 23. nap | 21:48 | Zelma, Rajmund
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szijjártó Péter: tizennégy milliárd forintot meghaladó beruházás kezdődik a Bosch miskolci gyárában
Az eseményen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt mondta: a 14,1 milliárd forintos beruházást a kormány 2,65 milliárd forint vissza nem térítendő összeggel támogatja.

A beruházás a meglévő termékek - motorhűtő ventilátor, elektromos kerékpár-hajtómű - új generációit és további új termékek - például okoskerék - gyártását, modenrnizálását teszi lehetővé.

A miniszter beszélt arról is, hogy tavaly a magyar gazdaságnak rendkívüli világgazdasági körülmények között prosperálni, a világgazdaságnak teljesen új korszaka köszöntött be 2018-ban, a gazdaság magyar szereplői helytálltak, a magyar gazdaság "egyedülállóan" jó, kiváló teljesítményt, rekordévet produkált. "Ehhez a beruházásösztönző tevékenységünket is át kellett alakítani" - mondta.

Magyarországra a nemzetközi gazdaság nemcsak termelési, hanem kutatási, fejlesztési helyszínként is tekint, a külföldi nagyvállalatok továbbra is bíznak Magyarországban, a politikai és gazdasági stabilitásban, a dolgozók szakértelmében - tette hozzá.

Összességében soha annyi pénzt nem fektettek be a cégek, mint tavaly, 98 nagy beruházást jelentettek be a társaságok 1380 milliárd forint értékben. Mindehhez a kormány 135 milliárd forint vissza nem térítendő készpénz támogatással járul hozzá - mondta Szijjártó Péter.

A Bosch-ról szólva megemlítette, hogy a világ egyik legjelentősebb társasága, folyamatosan bővíti magyarországi tevékenységét, újabb és újabb beruházásokat hoz ide. A cég a magyar-német gazdasági együttműködésnek is meghatározója, kulcsfontosságú szereplője. Kiemelte, hogy Németország hazánk legjelentősebb partnere, a magyar export 27 százaléka Németországba irányul, német társaságok az első számú befektetők Magyarországon, a külföldi működő tőke 29 százaléka Németországból jön. A tavaly bejelentett 98 nagyberuházásból 28 német.

A Bosch több, mint 120 éve, 1898-tól van jelen Magyarországon, a jelenleg a csaknem 15 ezer embert foglalkoztató kilenc leányvállalat forgalma 2017-ben meghaladta a 244 milliárd forintot. A 402 ezer embert alkalmazó konszern valamennyi gyárának árbevétele 2017-ben 78 milliárd eurónál is több volt.

Frank-Stephan Kupfer, a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. gazdasági igazgatója arról szólt, hogy a mostani beruházásnak köszönhetően a miskolci autóipari gyár stratégiai fontossága és globális viszonylatban is kiemelt pozíciója tovább erősödik. Ez a társaság 2003-ban alakult, járműipari alkatrészek és elektromos hajtások gyártásával foglalkozik és több mint 2,5 ezer embert foglalkoztat.

A beruházás megkezdésének pénteki bejelentésével egy időben készült el a miskolci gyárban a 200 milliomodik termék. Ez az elektromechanikus fékrásegítő iBooster rendszer motorja, amely hatékonyabbá teszi a hibrid és elektromos autókat, miközben a rövidebb féktáv és az elektronikus kormány-rendszer motorja fokozza a biztonságot.

(FOTÓ)

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 14:01
Címkék: Szijjártó Péter, Frank-Stephan Kupfer, Robert Bosch Energy, Body Systems Kft, eseményen Szijjártó, meglévő termékek,
Kommentek
Szijjártó: a közép-európai országok ésszerű migrációs politikát folytatnak
A tárca keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében az áll: Szijjártó Péter hivatalában fogadta az olasz politikust. A tájékoztatás szerint a miniszter azt mondta: a magyar külpolitika "szíve közepe" Közép-Európa, amely az európai növekedés motorja lesz a közeljövőben.

Szijjártó Péter közölte: Magyarország növeli hozzájárulását a KEK fejlesztési alapjához azzal a céllal, hogy a nyugat-balkáni fejlesztésben minél nagyobb arányban vehessenek részt magyar vállalatok. Úgy fogalmazott: az is bizonyítja, hogy a közép-európai országok ésszerű migrációs politikát folytatnak, hogy a KEK tagállamai közül nyolc ország nem szavazta meg a migrációs paktumot.

A jelenleg 17 tagállamból álló KEK olasz kezdeményezésre 1989. november 11-én Budapesten jött létre. Jelenleg Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Fehéroroszország, Horvátország, Lengyelország, Macedónia, Magyarország, Moldova, Montenegró, Olaszország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna a tagja.

A KEK fő céljának a
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 19:32
Szijjártó: Európa biztonsága ma már Afrikában kezdődik
Afrikából, hanem olyan feltételek megteremtésén kellene dolgozni, hogy életkörülményei miatt lehetőleg senki se kényszerüljön otthona elhagyására, minél többen otthon tudjanak maradni, ideális esetben mindenki.

Ennek során azonban világosan tisztázni kell, hogy ki mit ért az együttműködés jelentősége és jellege, illetve célja alatt, továbbá az ENSZ migrációs csomagjának vitájából tanulva minden esetben le kell szögezni, akár egy lábjegyzetben, hogy a bevándorlás nem alapvető emberi jog - húzta alá Szijjártó.

Kiemelte, hogy a migrációnak "nagyon komoly biztonsági kockázatai" vannak nem kizárólag a cél-, hanem a kiindulási és a tranzitországokra nézve is, az államoknak pedig joguk van ezen kategóriák egyikébe sem tartozni.

Rámutatott, hogy Európának segítenie kell az afrikai országok gazdasági, politikai, jogi és biztonsági stabilitásának megteremtését, erősítését.

Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy szerdán Tunéziába látogat, mert a helyi hatóságok felkérték Magyarországot, hogy nyújtson
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 14:11
Ministrul ungar de externe: Au loc încercări de a restabili politica de imigraţie care a eşuat
Arabe, programată pentru luna februarie, apare ca punct de referinţă Pactul ONU privind migraţia globală, pe care o treime dintre statele membre ale UE (alături de Ungaria, încă 8 ţări) nu l-au semnat.

Ungaria nu va fi de acord cu rezoluţia care intenţionează să stabilească faptul că potenţialul canalelor de migraţie trebuie utilizat pe deplin şi că procesele de migraţie pot contribui semnificativ la creşterea şi dezvoltarea durabilă a ţărilor de origine, de tranzit sau de destinaţie, a specificat Szijjártó.

"Ar fi timpul să uităm de această politică de migraţie, care a eşuat şi care pentru Europa nu a adus decât pericol, deşi ori de câte ori este posibil, se tot încearcă întoarcerea la ea", a punctat ministrul.

În ceea ce priveşte una dintre subiectele centrale ale reuniunii miniştrilor de externe din cadrul UE, şi anume acţiunea europeană împotriva ştirilor false, Péter Szijjártó a spus că Uniunea Europeană doreşte să pună în aplicare un nou mecanism, care ar filtra în primul rând ştirile
velemenyezd, 2019. január 21. hétfő, 17:52
Szijjártó: lopakodó kísérlet zajlik a megbukott bevándorlási politika visszahozására
Szijjártó Péter magyar újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta, "altatás zajlik" a migráció ügyében, amikor európai tisztségviselők "ujjonganak" és adnak értékelést arról, hogy a migrációs válság a múlté, noha friss jelentések szerint az illegálisan Európába bejutni akarók száma továbbra is növekszik.

Bizonyos uniós országok vezetői kijelentéseinek ellentmond, hogy tavaly mintegy 50 százalékkal növekedett és meghaladta a 265 ezret az elfogott illegális bevándorlók száma Törökországban, a görög-török szárazföldi határon a migránsok egyre növekedő forgalmát jelentik, a Spanyolországban regisztrált illegális határátlépők száma egy éve alatt megduplázódott, ahogy a Cipruson is az adatok megkétszereződéséről számoltak be - mondta a miniszter.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a februárra tervezett EU-Arab Liga miniszteri találkozó nyilatkozatának migrációs fejezetében hivatkozási alapként szerepel az ENSZ globális migrációs csomagja, amelyet az uniós tagországok egyharmada - Magyarország mellett másik
velemenyezd, 2019. január 21. hétfő, 16:41
Szijjártó: megakadályozzuk, hogy Brüsszel végrehajtsa az ENSZ migrációs csomagját
külügyminiszter emlékeztetett: az ENSZ 40 tagállama nem szavazta meg a csomagot, ezért elfogadhatatlanok azok a törekvések, amelyek arra irányulnak, hogy nemzetközi jogi hivatkozási alappá tegyék a csomagot. Sok ilyen törekvés lesz Brüsszelben is, mert az ottani tisztségviselők presztízsveszteségként élték meg, hogy "nem tudtak elöl menni a globális migrációs csomag elfogadásában", mivel Magyarország már az elején világossá tette, ebben biztosan nincs közösen képviselhető európai álláspont - mutatott rá.

Szijjártó Péter szerint most ezt kompenzálva mindent elkövetnek, hogy Brüsszel élen járjon a globális migrációs csomag végrehajtásban. "Ezt mi természetesen meg fogjuk akadályozni" - jelentette ki.

Emlékeztetett: az EU 9 tagállama, azaz egyharmada nem szavazta meg a csomagot, tehát szó sincs arról, hogy "az európai országok valamifajta egységfrontban a globális migrációs csomag végrehajtását kívánnák elérni".

Szijjártó Péter a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról is
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 10:11
Imigraţia ilegală - ministrul ungar de externe: Vor să ne adoarmă, dar este nevoie şi-n continuare de acţiuni h
"Oficiali ONU şi UE din Bruxelles şi New York doresc să ne adoarmă şi doresc să ne creeze iluzia că s-a terminat criza migraţionistă", a declarat Péter Szijjártó. Cu toate acestea, ministrul a subliniat că anul trecut au fost capturaţi în Turcia cu 50% mai mulţi imigranţi ilegali decât în 2017, numărul de persoane reţinute a crescut de la 175.000 la 265.000. În Spania, s-au înregistrat 57 000 de treceri ilegale de frontieră, ceea ce reprezintă dublul numărului pentru anul 2017, iar Cipru a înregistrat o creştere similară. În plus, numărul de sosiri pe frontiera terestră greco-turcă este în continuă creştere.

"Astfel, presiunea migraţionistă a continuat să crească în perioada anterioară, spre deosebire de ceea ce au încercat să ne prezinte în mod mincinos", a precizat ministrul.

Politicianul consideră că, odată cu adoptarea pachetului ONU privind migraţia globală, respectiv prin faptul că Bruxelles-ul "încearcă să găsească noi mecanisme de alocare", procesele migraţioniste sunt încurajate şi
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 17:32
Illegális bevándorlás - Szijjártó Péter: el akarnak altatni minket, de a továbbiakban is kőkemény fellépés szük
"Brüsszeli és New York-i ENSZ- és EU-tisztviselők el akarnak minket altatni, és azt a képzetet akarják kelteni, mintha a migrációs válságnak már vége volna" - fogalmazott Szijjártó Péter. A miniszter mindazonáltal kiemelte, hogy Törökországban tavaly 50 százalékkal több illegális bevándorlót fogtak el, mint 2017-ben; 175 ezerről 265 ezerre nőtt a feltartóztatottak száma. Spanyolországban 57 ezer illegális határátlépést jegyeztek fel, ami a duplája a 2017-es számoknak, és Cipruson is ugyanilyen léptékű emelkedést tapasztaltak. Emellett a görög-török szárazföldi határon is folyamatosan emelkedik az érkezők száma.

"Tehát a migrációs nyomás tovább nőtt az elmúlt időszakban, ellentétben azzal, amit próbáltak róla hazug módon beállítani" - szögezte le a miniszter.

A politikus arra az álláspontra helyezkedett, hogy az ENSZ globális migrációs csomagjának elfogadásával, illetve azzal, hogy Brüsszel "újabb elosztási mechanizmusokra vonatkozó javaslatokon töri a fejét", a migrációs folyamatok újabb
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 15:02
Szijjártó: ötszáz új munkahelyet létesített az FAG debreceni beruházása
Tavaly 98 nagyberuházás valósult meg, illetve kezdődött el az országban, összesen 1380 milliárd forint értékben. Hozzáfűzte hogy ezek majdnem egyharmada Debrecenbe érkezett, ami jól mutatja a város vezetői és parlamenti képviselői munkájának a sikerét.

Az elmúlt évben több mint 17 ezer új munkahely jött létre a beruházások nyomán, az átlagfizetés ezeken a munkahelyeken 420 ezer forint volt, ami 40 százalékkal haladta meg az egy évvel korábban létrejött munkahelyek fizetési átlagát - részletezte Szijjártó Péter.

A miniszter annak kapcsán, hogy az elmúlt öt esztendőben valamennyi évet külgazdasági rekorddal zárta az ország, azt mondta: "Magyarország az új világgazdasági korszak győztesei közé tartozik", megalapozta a digitális gazdaság, az ipar 4.0 alapjait, a tartós gazdasági növekedést.

Jelezte: a múlt évben 100 milliárd eurót tett ki a magyar export, a beruházási és az export-teljesítmény alátámasztja, hogy a 4 százalékos gazdasági növekedés tartós tud maradni Magyarországon.

Szijjártó
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 17:32
Képek, videók
szijjarto-peter.jpg
agica2004
2015. július 07. kedd, 17:07
Szijjártó Péter.jpg
agica2004
2011. július 05. kedd, 14:29
Csillagászati események -
pacsakute
2018. április 15. vasárnap, 21:37
pille (Noé szerk.eseményé
szelgyongyi
2015. október 24. szombat, 17:56
Szep.19-20-események
wob
2015. szeptember 21. hétfő, 17:59
20051004esemenyek.jpg
agica2004
2011. június 10. péntek, 14:29
Egy óra eseményei
lilalur
2008. június 04. szerda, 17:02
Reggeliző termékek
sanci81
2017. július 02. vasárnap, 19:32
Ayura Herbal termékek
ayuratermekek
2015. október 28. szerda, 19:43
Bio termékek - v..jpg
anci-ani
2013. szeptember 24. kedd, 18:39
SONY termékek.jpg
szicu
2013. április 09. kedd, 18:38
magyar termékek.jpg
kicsoda57
2013. március 18. hétfő, 19:39
magyar termékek 2.jpg
kicsoda57
2013. március 15. péntek, 21:05
Házi termékek.jpg
eva_gyulai
2012. október 14. vasárnap, 14:20
Magyar termékek Japánban
joruto
2011. június 12. vasárnap, 18:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.