Belépés
2019. december 07. szombat | 49. hét | 341. nap | 15:21 | Ambrus
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tusványos - Brit publicista: az országoknak jogukban kell állnia önállóan dönteni migrációs politikájukról
Rámutatott: az EU felelőtlen volt a külső határvédelemmel kapcsolatos politikájában, a tagállamok magukra hagyták Görögországot és Olaszországot, nem osztoztak velük a migrációs terheken. Németország teljesen egyoldalú döntéseket hozott, teljesen figyelmen kívül hagyva más országok, például Magyarország aggodalmát.

A bevándorlásról, identitásról és az iszlám térhódításról szóló, magyarul is megjelent Európa furcsa halála című könyv szerzője szerint a migráció jövőjüket befolyásoló kihívásokkal állítja szembe az európai országokat. Úgy véli: az EU tagállamainak óvatosnak kell lenniük az országukba érkezőkkel kapcsolatban.

Az angol publicista szerint nincs egységes európai jövő, a tagországok jövője azon múlik majd, hogy a kormányaik milyen döntéseket hoznak.

Rámutatott: egy vakmerő, tömeges bevándorlást lehetővé tevő politika problémákat okoz a társadalomnak. Erről nyíltan kellene beszélni, márpedig az utóbbi évtizedekben nem folyt a migrációról őszinte vita Európában - tette hozzá.

Murray szerint az európai országok jövője gyökeresen különbözhet egymástól annak függvényében, milyen kormányuk van és az milyen döntéseket hoz. Úgy vélte: eltérő jövő vár Dániára és Svédországra, mint ahogy Franciaország és Magyarország jövője is különbözni fog, mert kormányaik különböző döntéseket hoznak.

A publicista szerint nem arról van szó, hogy Európának "szívtelennek" kell lennie, vagy teljesen be kell zárkóznia, de tudomásul kell vennie, hogy nem mentheti meg az egész világot azáltal, hogy meghív mindenkit a kontinensre.

Hozzátette: Nyugaton hatalmas demokráciahiányt tapasztal ebben a kérdésben. Mint mondta: ott is félnek a migrációtól, de ezt a közbeszéd igyekszik elhallgatni. Rámutatott: a migrációt ellenző kelet-közép-európai országok kormányai kétségtelenül választói felhatalmazással rendelkeznek, és ha ezek a kormányok azt teszik, amit a választóik kérnek tőlük, akkor nem mondhatják a nyugatiak, hogy ez egy illegitim álláspont.

Murray szerint a migráció nagyon megosztja Európát.

"A kelet-közép-európai országok azt mondják, láttuk, mi történt Nyugat-Európában, nem akarunk ugyanúgy járni. Van aki elfogadja ezt Nyugaton, van aki nem, de szerintem teljesen ésszerű álláspont" - sommázta a Tusványosra meghívott brit publicista.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. július 26. péntek, 15:41
Címkék: országoknak jogukban, külső határvédelemmel, tagállamok magukra, migrációs terheken, iszlám térhódításról, migráció jövőjüket,
Kommentek
Politológus: Orbán Viktor a biztonságot állította politikája középpontjába
A szakember az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában azt mondta, ebbe a politikába illik bele a rezsicsökkentés is, amely a szociális biztonságot jelképezi, a közbiztonságért is sokat tett a kormány és nemzetközi szintéren is a biztonságért lép fel.

Az, hogy az idei év a lázadás éve nemzetközi szinten értendő, folytatódni fog a korábban megkezdett harc az uralkodó neoliberális társadalomképek és paradigmák között, de senki nem tudja, hogy mi lesz a végkimenetele - mondta Galló Béla.

A terrorizmussal kapcsolatban kijelentette: azon országok vezetőinek kellene elgondolkodnia a politikájukról, amelyek jobban érintettek, ezek között említette Németországot, Franciaországot és Belgiumot is.
velemenyezd, 2017. január 14. szombat, 10:01
Közép-Európa 1989 - Az EP is megemlékezett a berlini fal leomlásáról
frakcióvezetője elmondta: mindig érdekelte, hogy miért bukott meg az NDK és az államszocializmus. Mint fogalmazott: számára az jelezte, hogy az országnak nincs jövője, hogy nem fogadta el a másként gondolkodást. Zimmer leszögezte, hogy a hidegháborúnak nem a politikusok vetettek véget, mert szerinte ha rajtuk múlna, a fal még ma is állna. Rámutatott arra is, hogy tévedtek, akik feltartóztathatatlannak tartották a szocializmust, ahogyan azok is tévednek, akik ugyanezt gondolják a pénzpiacokról vagy saját politikájukról.

"A mai napig érvényes, és európai felelősségünk, hogy a falakat le kell bontani az Európai Unióban, hogy mindenki jogai egyenlő módon érvényesülhessenek" - zárta felszólalását a német baloldal politikusa.

Az ugyancsak német Rebecca Harms, a zöldpárti képviselőcsoport társelnöke arra az álláspontra helyezkedett, hogy Németország nagyon előnyére változott az elmúlt 25 évben, ám azt nem mindenki nézi jó szemmel, hogy új hegemón hatalommá vált Európában. Németországnak az Európai Unió
velemenyezd, 2014. november 12. szerda, 20:13
Chipkáryák gyártóit bírságolta meg az Európai Bizottság
A brüsszeli testület bizonyítottnak találta, hogy az Infineon, a Philips, a Samsung és a Hitachi és a Mitsubishi vegyesvállalata, a Renesas 2003 és 2005 között kétoldalú megállapodások alapján összejátszott, hogy a piaci folyamatokat a saját érdekükben tudják befolyásolni. Ennek érdekében az érintett vállalatok érzékeny információkat is átadtak egymásnak árazási politikájukról, ügyfeleikről, szerződéses megállapodásaikról, termelési kapacitásaikról és azok kihasználtságáról, illetve tervezett piaci lépéseikről. Mindezt annak érdekében, hogy elejét vegyék az árak csökkenésének.

"Kulcsfontosságú, hogy a gyártók arra összpontosítsanak, hogyan lehetnek jobbak versenytársaiknál innováció révén, valamint azáltal, hogy a lehető legjobb terméket, a lehető legkedvezőbb áron kínálják. Ha ehelyett összejátszanak, ügyfeleik és a fogyasztók kárára, akkor büntetéssel kell szembenézniük" - hangsúlyozta Almunia.

A legnagyobb bírságot, 82,7 millió eurót a német Infineonnak kell megfizetnie, míg a holland
velemenyezd, 2014. szeptember 03. szerda, 14:45
Magyarországra költözött a svéd demokrata párt egyik volt vezetője
A rádió első csatornájának (P1) műsorkészítői Almqvist magyarországi tartózkodásáról a politikus saját Facebook oldaláról és Twitter-bejegyzéseiből szereztek tudomást. Véleményük szerint a svéd bevándorlási politikát bíráló SD volt gazdaságpolitikusának kivándorlása azért érdekes, mert az őt érő szélsőbaloldali támadások elől éppen egy olyan országba "menekült", ahol a rádió szerint a kormány a "sajtószabadság és a demokrácia leépítésén dolgozik", a romák jogai sérülnek, tiltják a hajléktalanok "parkokban tartózkodását", s a kormány nem lép fel határozottan az idegengyűlölet ellen.

A vele készített interjúban Almqvist erre azzal válaszolt, hogy magyarországi tartózkodása óta éppen az ellenkezőjét tapasztalta. Azt, hogy a kormány igyekszik javítani a romák helyzetén munkahelyteremtéssel, és a hajléktalanokat is csak akkor szólítja meg a rendőr, ha a közösség tud valahol menedékhelyet biztosítani. Szerinte Magyarországon a romaprobléma korábban is megvolt, de a média nem figyelt fel rá, és a volt
velemenyezd, 2013. május 01. szerda, 10:51
Elég volt!
Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesület
Wass Albert zászlóalj

Elég volt! Elég volt, hogy a közéletben csődöt mondott >15 és >2 százalékos párt vezetői a Magyar Gárdát a sekélyes politikai csatározásaikra használják fel. Elég volt, hogy a valós céljaink elkendőzése mellett, a külsőségek szándékos eltorzításával a közvélemény figyelmét eltereljék nemzetvesztő politikájukról. Tudom, hogy valós veszélyt jelentünk számukra. Valós a veszélye annak, hogy e néppé nyomorított nemzet hagyományainak ápolásával, nemzeti öntudatunk felélesztésével, a nemzet létfenntartó ösztönét ébresztjük fel hatvan éves kómájából. Valós a veszélye annak, hogy ez véget vet a nemzet erkölcsi, szellemi és anyagi rombolásának. Elég volt, hogy a Magyar Gárdát és annak tagjait a legkülönfélébb ürüggyel bárki megrágalmazza. Elég volt, hogy a gárdistákat minden következmény nélkül emberi méltóságában megsértsék, fasisztának, neonácinak, rasszistának, gyűlöletkeltőnek nevezzék.

Szentkuti Károly
furaila, 2008. február 07. csütörtök, 00:01
Képek, videók
országok zászlói.jpg
maroka
2019. július 12. péntek, 21:20
TRIANONI ORSZÁGOK--343354
furaila
2019. március 20. szerda, 16:35
tovább jutó országok.jpg
maroka
2017. május 12. péntek, 15:08
Vannak orszagok...
borigit
2016. június 21. kedd, 11:08
Vannak orszagok....
borigit
2014. október 27. hétfő, 10:32
országok.jpg
maroka
2013. január 22. kedd, 14:32
országok - adók ....jpg
dnemethk
2013. január 11. péntek, 19:13
utazásaim más országokba
csilla663
2010. augusztus 29. vasárnap, 11:13
a külső világot.jpg
sz719eszter
2018. június 30. szombat, 17:03
170x150kulso2.png
zskadi
2016. október 07. péntek, 16:44
A-kulso-mester-csak-eg y-h
menusgabor
2016. október 04. kedd, 19:05
Borostyán - csak külsőleg
pacsakute
2016. szeptember 27. kedd, 22:08
Vadgesztenye-külsőleg. jpg
pacsakute
2016. augusztus 26. péntek, 21:31
Levendula -külsőleg.jpg
pacsakute
2016. április 22. péntek, 10:17
Didi és Hans külső fészke
margoboszi
2015. december 20. vasárnap, 13:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.