Belépés
2019. szeptember 19. csütörtök | 38. hét | 262. nap | 04:29 | Vilhelmina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Harminckét magyar sportoló vesz részt októberben a katari Strand Világjátékokon
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapjának szerdai beszámolója szerint a kvalifikációs időszak lejárta után 97 ország erősítette meg részvételét az október 12-től 16-ig tartó multisport-eseményre: 35 európai, 21 ázsiai, 19 észak- és dél-amerikai, 17 afrikai és 5 óceániai.

A katari fővárosba, Dohába több mint 1200 sportolót várnak, akik 13 sportág 14 versenyszámában mérik majd össze erejüket. Magyarországot 32 sportoló képviseli majd aquatlonban, karatéban, nyíltvízi úszásban, strandbirkózásban és strandkézilabdában.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. szeptember 11. szerda, 20:33
Címkék: Strand Világjátékokon, Magyar Olimpiai Bizottság, katari Strand, kvalifikációs időszak, október 12-től, katari fővárosba,
Kommentek
Maccabi Európa Játékok - A sportági szakszövetségek segítik a magyarországi rendezést
színvonalon kerüljön sor, s az eredményeket is a nemzetközi előírásoknak megfelelően lehessen hitelesíteni.

"Ennek a partnerségnek köszönhetően akár hivatalos országos, Európa- és világcsúcsok is születhetnek a nyári Maccabi Európa Játékokon" - hangsúlyozta Deutsch Tamás.

Jusztin Ádám, a Magyar Maccabi Vívó és Atlétikai Club elnöke, a szervezőbizottság társelnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar zsidó sportolók 2010 óta több mint 100 érmet nyertek a Maccabi Európa-, illetve Világjátékokon, s reméli, hogy idén hazai környezetben is kiemelkedően fognak szerepelni.

A 15. Maccabi Európa Játékokat július 29. és augusztus 7. között rendezi Magyarország, budapesti központtal. Ez lesz az idei esztendő legnagyobb szabású hazai multisport eseménye, amelyre 40 országból 2500 versenyző érkezik. A résztvevők összesen 21 sportágban mérik össze erejüket. Az együttműködésben a hazai labdarúgó- (MLSZ), röplabda-, kosárlabda-, vívó-, tollaslabda-, asztalitenisz-, sakk-, bridzs-, vízilabda-, úszó-,
velemenyezd, 2019. május 24. péntek, 15:49
A Magyar Sport Házában fogadták a speciális olimpiáról hazatért magyar versenyzőket
Sárfalvi Péter üdvözlő beszédében kiemelte: mindig óriási élményt jelent, ha speciális olimpikonok közelében lehet. "A téli világjátékokon személyesen is ott voltam a versenyeken, és nagyon megragadott a hangulat, továbbá a sportolóktól kapott szeretet. Most is ezt látom sportolóinkon, és ez minden magyar embernek motivációt jelent" - mondta a helyettes államtitkár.

Szabó László hangsúlyozta: számára a legszebb csapat Magyarországon a speciális olimpiai csapat. "Ők tudnak a legjobban érzelmeket közvetíteni, minden nehézséget leküzdeni, és mindig a pozitívumát fogják meg a sporteseményeknek" - közölte.

Az ünnepélyes köszöntőn a sportági mentorok közül megjelent - többek között - a birkózó Növényi Norbert, a gyorskorcsolyázó Heidum Bernadett, a fitneszes Kállai Ildikó, a kajakos Mednyánszky Szilvia, a teniszező Gubacsi Zsófia, a vízilabdázó Gangl Edina, a labdarúgó Hrutka János, illetve a kosárlabdázók képviseletében Ivkovics Sztojan és felesége, Béres Tímea.

A magyar küldöttség
velemenyezd, 2019. március 24. vasárnap, 14:12
Közel hetven magyar érem a speciális olimpia nyári világjátékokon
Az év egyik legnagyobb sport és humanitárius rendezvényén 62 magyar versenyző szerepelt, 14 sportágban.

A dobogós helyezések mellett 12 negyedik, hat ötödik és egy hatodik helyet is szereztek a magyarok, s minden sportágban gyűjtöttek legalább egy érmet.

A magyar küldöttség beszámolója alapján a kosárlabda-válogatott megvédte címét, és aranyérmes lett az egyesített, vagyis integrált labdarúgócsapat is. Az első helyeket tekintve a legeredményesebb magyar sportolók közé tartozik a gyalogló Huzlinger István, az erőemelő Fecske József, az úszó Szilágyi Zsanett, valamint a tornász Latinovics Lívia és Juhász Szebasztián.

Az Egyesült Arab Emírségek első alkalommal adott otthont speciális olimpiának, a világjátékok sporteseményein és kísérő programjain 190 országból 7500 sportoló, 2500 edző, 20 000 önkéntes, 3500 VIP-vendég vett részt.

Az értelmi fogyatékossággal élő és tanulásban akadályozott sportolók versenyrendszerét 1968-ban, Chicagóban a Kennedy család tagja, Eunice Kennedy Shriver
velemenyezd, 2019. március 22. péntek, 11:01
Letették az esküt a speciális nyári világjátékok magyar versenyzői
Európa-bajnokságon végrehajtott nem mindennapi tettét emelte ki, amikor előbb 1500 méter gyorson győzött, majd átbicegett a másik csarnokba, és a vízilabda-válogatottal játszott döntőt, nyert újabb aranyat.

"Havassy Olivér tette mindannyiunk számára példaértékű és példamutató lehet" - mondta a köztársasági elnök, hozzátéve, hogy ez azt üzeni a jelenlévőknek is, hogy soha nem szabad feladni.

Az államfő azt kívánta a sportolóknak, hogy legalább olyan sikeresek legyenek, mint négy éve, a Los Angeles-i világjátékokon voltak a magyarok.

"Sok sikert kívánok minden versenyzőnek, a felkészítőknek. Várjuk önöket haza, és szurkolunk itthon Magyarországon" - zárta szavait Áder János.

A köszöntők után a versenyzők elmondták esküjüket. A fogadalomtétel szövegét Gangl Edina Európa-bajnok vízilabdázó és Gubacsi Zsófia WTA-tornagyőztes teniszező mellett Rénes Márta bowlingozó és Fecske József erőemelő mondta elő. Az eskütételénél jelen volt Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért
velemenyezd, 2019. február 27. szerda, 12:41
Két magyar arany a IV. horgász világjátékokon
A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) hétfői tájékoztatása szerint több helyszínen került sor a Dél-afrikai Köztársaságban a IV. horgász világjátékokra, melyen számos tengeri és édesvízi szakág világbajnokságát rendezték meg. A magyarok utóbbi kategóriában a csónakos pergető, a pontyozó, a női finomszerelékes, valamint a férfi feeder (finomszereléses fenekezés) válogatottal szerepeltek.

Első lett a magyar csapat a XXVI. női horgász-vb-n. Az egyéni rangsorban Kovács Hajnalka a negyedik, Deli Ibolya pedig a hetedik helyen végzett. Rajtuk kívül Gyulánszki Nikolett, Kulcsár Aranka, Rudnay Csilla és Walter-Barna Diána volt még a csapat tagja.

Ugyancsak győzött a Döme Gábor, Erdei Attila, Sipos Gábor, Sivák Mátyás, Szabó Tamás, Walter Tamás összeállítású együttes a X. feeder világbajnokságon úgy, hogy egyéniben az első tízben három magyar volt.

A XII. csónakos pergető-vb-n a Deák Ferenc, Hipszki Róbert, Oláh Péter, Tóth László alkotta válogatott második lett, míg a XXI.
velemenyezd, 2019. február 18. hétfő, 12:02
Kerekesszékes világjátékok - Öt éremmel zártak a magyar vívók
Győzött a női tőrözők A kategóriás versenyében Krajnyák Zsuzsanna, ugyanitt Hajmási Éva harmadik lett. A női kardozóknál ugyanebben a sérültségi kategóriában Hajmási és Veres Amarilla harcolt ki bronzérmet, és ugyancsak harmadikként végzett a sportág csütörtöki zárónapján a Dani Gyöngyi, Hajmási, Krajnyák Zsuzsanna, Mező Boglárka összeállítású tőrcsapat - tájékoztatta az MTI-t Nemcsik Zsolt, a kerekesszékes vívók hazai szakágvezetője.

A világjátékokon hét sportágban rendeztek, rendeznek versenyeket, melyekre 50 országból mintegy 500 sportoló érkezett. Magyar érdekeltség még asztaliteniszben van.
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 17:31
Maccabi Európa Játékok: 250 nap múlva rajtol a budapesti multisport esemény
működött, míg az Orczy-kertben koncerteket, kiállításokat, közösségi programokat tartanak majd. Lesznek vidéki helyszínek is, a golfversenyeket Alcsútdobozon, a kerékpáros eseményeket Kincsesbányán fogják lebonyolítani. A sportvezető hangsúlyozta, hogy a rendezésben együttműködnek a Magyar Olimpiai Bizottsággal, a Magyar Paralimpiai Bizottsággal, valamint a sportági szakszövetségekkel.

A sajtótájékoztató keretében mutatták be az esemény egyik arcát, Sterck Laurát, aki a 2017-es haifai Maccabi Világjátékokon karate formagyakorlatban a felnőttek között aranyérmet nyert. A versenyző kijelentette, hogy a jövő évi játékokon is részt kíván venni, sőt, kumitében, azaz küzdelemben is rajthoz áll majd. Sterck Laura dicsérte a Maccabi Világjátékok hangulatát, amelyen számára hatalmas, felejthetetlen élmény volt részt venni, mert a rendezvény kapcsán sok barátra lelt a zsidó közösségben.

Újságírói kérdésre válaszolva Deutsch Tamás azt mondta, hogy a magyar versenyzőktől 5-8 aranyat, s összességében 30 érmet
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 13:48
Képek, videók
Strandos lángos .jpg
pacsakute
2019. augusztus 07. szerda, 22:38
Strand táska
eva6
2019. június 25. kedd, 07:33
2112___oradea_strandul .jp
zsebibaba54
2018. október 05. péntek, 21:06
Hévizi csatorna strand
dandej
2018. szeptember 26. szerda, 14:58
Kutyus strandon
eva6
2018. július 17. kedd, 14:15
Strand kellékek
eva6
2018. június 25. hétfő, 16:13
ronaldo strandol0605.jpg
maroka
2018. június 05. kedd, 20:19
Strandon
eva6
2018. június 02. szombat, 16:35
strand.jpg
zsokica45
2018. február 22. csütörtök, 20:19
debreceni strand.png
chillik
2017. december 06. szerda, 15:07
strandoló elefánt0826.jpg
maroka
2017. augusztus 26. szombat, 14:28
Strandon
sanci81
2017. augusztus 05. szombat, 15:37
Katarina Witt in Carmen
sanci81
2016. augusztus 17. szerda, 18:39
Katarina Witt,mükorcsolyá
farkas1945
2010. november 09. kedd, 13:09
katarinj.jpg
szidnifox
2010. szeptember 25. szombat, 23:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.