Belépés
2020. január 19. vasárnap | 3. hét | 19. nap | 16:38 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Harminckét magyar sportoló vesz részt októberben a katari Strand Világjátékokon
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapjának szerdai beszámolója szerint a kvalifikációs időszak lejárta után 97 ország erősítette meg részvételét az október 12-től 16-ig tartó multisport-eseményre: 35 európai, 21 ázsiai, 19 észak- és dél-amerikai, 17 afrikai és 5 óceániai.

A katari fővárosba, Dohába több mint 1200 sportolót várnak, akik 13 sportág 14 versenyszámában mérik majd össze erejüket. Magyarországot 32 sportoló képviseli majd aquatlonban, karatéban, nyíltvízi úszásban, strandbirkózásban és strandkézilabdában.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. szeptember 11. szerda, 20:33
Címkék: Strand Világjátékokon, Magyar Olimpiai Bizottság, katari Strand, kvalifikációs időszak, október 12-től, katari fővárosba,
Kommentek
Esküt tettek a katonai világjátékokra utazó sportolók
védelmére, becsületre, lojalitásra, kitartásra és felelősségvállalásra. Míg a most tett esküjük értelmében azt kérte a katonáktól, "legyenek igaz képviselői hazánknak, a nemzetek közötti barátságnak, és a tisztességes verseny szellemében tegyenek meg mindent a sikerért".

Kiemelte: "tegyenek meg mindent a győzelemért, de mindezt a fair play és a bajtársiasság, katonabarátság szellemében tegyék".

Azt kívánta, hogy a katonák tovább öregbítsék a magyar katonasport hírnevét, tovább gyarapítsák a világjátékokon megszerzett magyar érmek számát.

Az október 18. és október 28. között Kínában, Vuhanban rendezendő katonai világjátékokon több mint 100 országból mintegy 10 ezren vesznek részt. A magyar küldöttség 77 tagú - közölte, az államtitkár megjegyezve: ilyen nagyszámú küldöttség még soha nem képviselte Magyarországot. A katonasportolók - akik közül 31-en a honvédség sportszázadának tagjai - 10 sportágban indulnak.

Szabó István elmondta: a Nemzetközi Katonai Sporttanács (Conseil International du
velemenyezd, 2019. október 11. péntek, 12:21
Rekordrészvétel a VI. Európai Speciális Olimpia Tenisz Napon
teljesítményükkel világraszóló elismeréseket érnek el a pályákon, stadionokban.

A társadalmi érzékenyítés és az inklúzió - szemléleti befogadás és elfogadás - jegyében rendezett eseményen ott volt többek között Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott olimpiai bajnok szövetségi kapitánya, Fábián László ötkarikás aranyérmes öttusázó, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, valamint Gubacsi Zsófia és Gálfi Dalma korábbi, illetve jelenlegi profi teniszező.

A tenisznapon részt vettek a Világjátékokon sikeresen teljesítő és érmeket szerző játékosok, így Keresztesi Alexandra, Cservenka István, Kelemen Zsombor és Sárosi Balázs, valamint a világbajnoki ezüstérmes egyesített páros tagjai: Begovics Éva és Böcz Gabriella.

A legnagyobb érdeklődés - amint az a közleményből kiderül - az egyesített párosok játékát kísérte, melyben egy speciális olimpikon és egy sztársportoló bizonyította, hogy a pályán nincsenek különbségek. Szabó Győző, Köllő Babett, Mérai Kata színművész, Harsányi Levente
velemenyezd, 2019. május 30. csütörtök, 21:11
Maccabi Európa Játékok - A sportági szakszövetségek segítik a magyarországi rendezést
színvonalon kerüljön sor, s az eredményeket is a nemzetközi előírásoknak megfelelően lehessen hitelesíteni.

"Ennek a partnerségnek köszönhetően akár hivatalos országos, Európa- és világcsúcsok is születhetnek a nyári Maccabi Európa Játékokon" - hangsúlyozta Deutsch Tamás.

Jusztin Ádám, a Magyar Maccabi Vívó és Atlétikai Club elnöke, a szervezőbizottság társelnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar zsidó sportolók 2010 óta több mint 100 érmet nyertek a Maccabi Európa-, illetve Világjátékokon, s reméli, hogy idén hazai környezetben is kiemelkedően fognak szerepelni.

A 15. Maccabi Európa Játékokat július 29. és augusztus 7. között rendezi Magyarország, budapesti központtal. Ez lesz az idei esztendő legnagyobb szabású hazai multisport eseménye, amelyre 40 országból 2500 versenyző érkezik. A résztvevők összesen 21 sportágban mérik össze erejüket. Az együttműködésben a hazai labdarúgó- (MLSZ), röplabda-, kosárlabda-, vívó-, tollaslabda-, asztalitenisz-, sakk-, bridzs-, vízilabda-, úszó-,
velemenyezd, 2019. május 24. péntek, 15:49
A Magyar Sport Házában fogadták a speciális olimpiáról hazatért magyar versenyzőket
Sárfalvi Péter üdvözlő beszédében kiemelte: mindig óriási élményt jelent, ha speciális olimpikonok közelében lehet. "A téli világjátékokon személyesen is ott voltam a versenyeken, és nagyon megragadott a hangulat, továbbá a sportolóktól kapott szeretet. Most is ezt látom sportolóinkon, és ez minden magyar embernek motivációt jelent" - mondta a helyettes államtitkár.

Szabó László hangsúlyozta: számára a legszebb csapat Magyarországon a speciális olimpiai csapat. "Ők tudnak a legjobban érzelmeket közvetíteni, minden nehézséget leküzdeni, és mindig a pozitívumát fogják meg a sporteseményeknek" - közölte.

Az ünnepélyes köszöntőn a sportági mentorok közül megjelent - többek között - a birkózó Növényi Norbert, a gyorskorcsolyázó Heidum Bernadett, a fitneszes Kállai Ildikó, a kajakos Mednyánszky Szilvia, a teniszező Gubacsi Zsófia, a vízilabdázó Gangl Edina, a labdarúgó Hrutka János, illetve a kosárlabdázók képviseletében Ivkovics Sztojan és felesége, Béres Tímea.

A magyar küldöttség
velemenyezd, 2019. március 24. vasárnap, 14:12
Közel hetven magyar érem a speciális olimpia nyári világjátékokon
Az év egyik legnagyobb sport és humanitárius rendezvényén 62 magyar versenyző szerepelt, 14 sportágban.

A dobogós helyezések mellett 12 negyedik, hat ötödik és egy hatodik helyet is szereztek a magyarok, s minden sportágban gyűjtöttek legalább egy érmet.

A magyar küldöttség beszámolója alapján a kosárlabda-válogatott megvédte címét, és aranyérmes lett az egyesített, vagyis integrált labdarúgócsapat is. Az első helyeket tekintve a legeredményesebb magyar sportolók közé tartozik a gyalogló Huzlinger István, az erőemelő Fecske József, az úszó Szilágyi Zsanett, valamint a tornász Latinovics Lívia és Juhász Szebasztián.

Az Egyesült Arab Emírségek első alkalommal adott otthont speciális olimpiának, a világjátékok sporteseményein és kísérő programjain 190 országból 7500 sportoló, 2500 edző, 20 000 önkéntes, 3500 VIP-vendég vett részt.

Az értelmi fogyatékossággal élő és tanulásban akadályozott sportolók versenyrendszerét 1968-ban, Chicagóban a Kennedy család tagja, Eunice Kennedy Shriver
velemenyezd, 2019. március 22. péntek, 11:01
Letették az esküt a speciális nyári világjátékok magyar versenyzői
Európa-bajnokságon végrehajtott nem mindennapi tettét emelte ki, amikor előbb 1500 méter gyorson győzött, majd átbicegett a másik csarnokba, és a vízilabda-válogatottal játszott döntőt, nyert újabb aranyat.

"Havassy Olivér tette mindannyiunk számára példaértékű és példamutató lehet" - mondta a köztársasági elnök, hozzátéve, hogy ez azt üzeni a jelenlévőknek is, hogy soha nem szabad feladni.

Az államfő azt kívánta a sportolóknak, hogy legalább olyan sikeresek legyenek, mint négy éve, a Los Angeles-i világjátékokon voltak a magyarok.

"Sok sikert kívánok minden versenyzőnek, a felkészítőknek. Várjuk önöket haza, és szurkolunk itthon Magyarországon" - zárta szavait Áder János.

A köszöntők után a versenyzők elmondták esküjüket. A fogadalomtétel szövegét Gangl Edina Európa-bajnok vízilabdázó és Gubacsi Zsófia WTA-tornagyőztes teniszező mellett Rénes Márta bowlingozó és Fecske József erőemelő mondta elő. Az eskütételénél jelen volt Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért
velemenyezd, 2019. február 27. szerda, 12:41
Két magyar arany a IV. horgász világjátékokon
A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) hétfői tájékoztatása szerint több helyszínen került sor a Dél-afrikai Köztársaságban a IV. horgász világjátékokra, melyen számos tengeri és édesvízi szakág világbajnokságát rendezték meg. A magyarok utóbbi kategóriában a csónakos pergető, a pontyozó, a női finomszerelékes, valamint a férfi feeder (finomszereléses fenekezés) válogatottal szerepeltek.

Első lett a magyar csapat a XXVI. női horgász-vb-n. Az egyéni rangsorban Kovács Hajnalka a negyedik, Deli Ibolya pedig a hetedik helyen végzett. Rajtuk kívül Gyulánszki Nikolett, Kulcsár Aranka, Rudnay Csilla és Walter-Barna Diána volt még a csapat tagja.

Ugyancsak győzött a Döme Gábor, Erdei Attila, Sipos Gábor, Sivák Mátyás, Szabó Tamás, Walter Tamás összeállítású együttes a X. feeder világbajnokságon úgy, hogy egyéniben az első tízben három magyar volt.

A XII. csónakos pergető-vb-n a Deák Ferenc, Hipszki Róbert, Oláh Péter, Tóth László alkotta válogatott második lett, míg a XXI.
velemenyezd, 2019. február 18. hétfő, 12:02
Képek, videók
Strandos lángos .jpg
pacsakute
2019. augusztus 07. szerda, 22:38
Strand táska
eva6
2019. június 25. kedd, 07:33
2112___oradea_strandul .jp
zsebibaba54
2018. október 05. péntek, 21:06
Hévizi csatorna strand
dandej
2018. szeptember 26. szerda, 14:58
Kutyus strandon
eva6
2018. július 17. kedd, 14:15
Strand kellékek
eva6
2018. június 25. hétfő, 16:13
ronaldo strandol0605.jpg
maroka
2018. június 05. kedd, 20:19
Strandon
eva6
2018. június 02. szombat, 16:35
strand.jpg
zsokica45
2018. február 22. csütörtök, 20:19
debreceni strand.png
chillik
2017. december 06. szerda, 15:07
strandoló elefánt0826.jpg
maroka
2017. augusztus 26. szombat, 14:28
Strandon
sanci81
2017. augusztus 05. szombat, 15:37
Katarina Witt in Carmen
sanci81
2016. augusztus 17. szerda, 18:39
Katarina Witt,mükorcsolyá
farkas1945
2010. november 09. kedd, 13:09
katarinj.jpg
szidnifox
2010. szeptember 25. szombat, 23:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.