Belépés
2019. május 26. vasárnap | 21. hét | 146. nap | 23:23 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A teniszszövetség felmondta a budapesti füves pályás női torna szerződését
Az MTSZ szerdai tájékoztatása szerint már egy héttel ezelőtt, a sportolói nyílt levél megjelenését megelőzően felmondták a szövetség és a mallorcai WTA-torna jogtulajdonosa között kötött feltételes szerződést, amely a füves pályás Mallorca Open 2020-as magyarországi megrendezését szolgálta volna, és amely ugyanakkor soha nem lépett hatályba.

A közlemény kiemelte, az MTSZ az elmúlt hetekben azon dolgozott, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) a szándékát támogatandó, rendezze azt a "visszás helyzetet, melyet Márky Jenő jogtulajdonos okozott azzal, hogy úgy tett vállalást a kormány felé a salakpályás verseny Budapestre való visszahozataláról, hogy arra nemcsak semmilyen előzetes jóváhagyása nem volt az erről a végső döntést hozó nemzetközi szervezettől, azaz a WTA-tól, de még csak informálisan sem jelezte szándékát, ahogyan nem egyeztetett az MTSZ-szel sem. A jogtulajdonos a verseny helyszínének módosítására vonatkozó január 15-i határidőt sem tartotta be, aminek következtében még jelenleg is Bukarest van megjelölve a WTA hivatalos versenynaptárban. Az MTSZ felhívja a figyelmet arra is, hogy tovább bonyolítja a helyzetet az, hogy Magyarországon 2019-ben már sikeresen megrendeztek egy WTA-tornát, a Hungarian Ladies Opent a BOK csarnokban."

Az MTSZ szerdai elnökségi ülésén elfogadta a szerződés felmondását és biztosította az Emmit arról, hogy a füves torna hatályba nem lépett szerződésének felmondása következtében ez a tényező nem befolyásolhatja hátrányosan az Emmi által támogatott salakpályás WTA-torna hazai megrendezését.

Múlt csütörtökön jelenlegi és korábbi teniszezők nyílt levélben kérték az MTSZ-t, hogy mondja vissza a jövő évre tervezett női füves pályás tornát a kormány által támogatott salakpályás verseny megrendezése érdekében. A dokumentum aláírói - Temesvári Andrea, Babos Tímea, Kapros Anikó, Marosi Katalin, Sávolt Attila, Fucsovics Márton és Markovits László - üdvözölték azt a februári kormányhatározatot, melynek révén hosszú idő után visszakerülhet Budapestre a Márky Jenő által jogtulajdonolt salakpályás női torna. Hozzátették, hogy az Emmi sportállamtitkársága, valamint a Sportesemények Szervezéséért, Lebonyolításáért és Sportszolgáltatásért Felelős Nonprofit Kft. mindent megtesz annak érdekében, hogy a verseny létrejöhessen, és az ezzel kapcsolatos szerződéskötés folyamata hamarosan lezárul.

A WTA vezetése azonban arról tájékoztatta Márky Jenő jogtulajdonost, hogy 2020-ra a magyar szövetség már elkötelezte magát egy budapesti, füves WTA-torna megrendezésére, amely szerepel is a hivatalos versenyprogramban. Mivel ennek időpontja nagyon közel esik a Márky Jenő által jogtulajdonolt és a Római Teniszakadémiára tervezett salakpályás versenyhez, a WTA közölte, addig nem támogatja a kormány és a sikeres magyar teniszezők által támogatott salakos torna 2019-től való megrendezését, amíg a 2020-as füves verseny szerepel a naptárban.

Hétfőn Szabó Tünde sportért felelős államtitkár jelezte az MTSZ-nek, hogy a kormány nem a füves, hanem a salakpályás magyarországi WTA-torna megrendezését támogatja. Egyben arra kérte a szövetséget, hogy a füves pályás verseny rendezési szándékát szerda (ma) délig vonja vissza, és erről értesítse a WTA-t.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 13:41
Címkék: Mallorca Open, Emberi Erőforrások Minisztériumának, Márky Jenő, Hungarian Ladies Opent, Temesvári Andrea, Babos Tímea,
Kommentek
A teniszszövetség továbbra is nyitott az együttműködésre Babossal és Fucsoviccsal
A két éljátékos szombaton Facebook-bejegyzésében megerősítette, hogy szeptemberi közleményük kiváltó okai mit sem változtak, az akkor megfogalmazott álláspontjuk továbbra is érvényben van, így nem szerepelnek februárban a Davis, illetve Fed Kupában.

Az MTSZ hétfői sajtótájékoztatóján Richter Attila főtitkár hangsúlyozta, hogy hat-hét éve változatlan feltételeket kínálnak a válogatottbeli szereplésért a játékosoknak, és továbbra is nyitottak Fucsovics, illetve Babos felé. Ennek jeleként a szövetség Fucsovics rendelkezésére bocsátotta erőnléti edzőjét a téli felkészülési időszakban.

"Akárhogy is, a válogatott szereplést nem lehet feltételül szabni az egyeztetések során. Mindenkinek rossz ez a helyzet, a szövetségnek, a szurkolóknak, a játékosoknak és az egész magyar teniszsportnak" - jelentette ki a főtitkár.

Juhász Gábor Fed Kupa-kapitány közölte, hogy továbbra is a behívott öt játékosra számít az angliai Fed Kupa-tornán, és noha ő is olvasta a közösségi médiában a lemondó nyilatkozatot,
velemenyezd, 2019. január 14. hétfő, 12:41
Teniszszövetségi vita - Közgyűlésen vitatnák meg a problémákat a szövetséget bírálók
Az MTI-hez kedden eljuttatott levelükben úgy fogalmaznak: a közelmúlt történései után ez a fórum lenne a tökéletes arra, hogy nyíltan beszéljenek a konkrét problémákról. Ehelyett - amint arra emlékeztetnek - csak egy rendkívüli közgyűlés összehívására került sor, amely "kizárólag a jelenlegi struktúra megszilárdítását kívánja szolgálni", mivel azon egyetlen napirendi pontként csupán a közelmúltban lemondott három elnökségi tag pótlása történne meg.

Az aláírók a levelüket a tágabb értelemben vett teniszcsaládnak, a magyar tenisz valamennyi szereplőjének szánják, mert - mint jelzik - nincs lehetőségük mindenkihez közvetlenül, személyesen eljutni.

"Az elmúlt időszakban közzétett megnyilvánulásaink kapcsán voltak, akik felvetették, hogy némelyik kevés konkrétumot tartalmaz, az egész felháborodás anyagi természetű, illetve a közvélemény bevonása nem a legmegfelelőbb fórum a problémák megoldására. Az észrevételeket tiszteletben tartjuk, de a helyzetünkből és a birtokunkban lévő konkrét
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 17:09
Babos és Fucsovics a továbbiakban nem kíván együttműködni a teniszszövetséggel
A Babos Tímea Facebook-oldalán kedden megjelent állásfoglalás szerint a két éljátékos "nem kíván a szövetséggel együttműködni, mindaddig nem adja a nevét egyetlen az MTSZ-hez köthető eseményhez, versenyhez, amíg a szövetség működésében nem lesznek jelentős változások, a vezetőség nem változtat a játékosokhoz való viszonyán és a jelenlegi szakmai koncepcióján".

A két teniszező hangsúlyozta, hogy nem tart igényt anyagi támogatásra a szövetségtől.

"Járjuk a magunk útját, büszkén képviseljük Magyarországot a WTA és az ATP Tour-versenyeken, és bízunk benne, hogy az olimpiai kvalifikációs időszak kezdetéig sikerül rendezni ezt a nem egészséges helyzetet. Örömmel vettük Szűcs Lajos elnök úr vasárnapi levelét és természetesen vele, mediátor nélkül is szívesen értekezünk a magyar tenisz helyzetéről. A továbbiakban nem kívánunk az üggyel foglalkozni, teniszezők vagyunk, a labda a pálya túloldalán pattog" - olvasható a közleményben.

A vita másfél hete került nyilvánosságra, amikor Fucsovics
velemenyezd, 2018. szeptember 04. kedd, 22:01
US Open - Serena Williamset a 17. helyen emelték ki
A torna honlapjának közlése szerint az egyéniben 23-szoros Grand Slam-tornagyőztes amerikai játékos az egyetlen, aki hétfői ranglistás helyezésénél (26.) magasabb kiemelést kapott.

"Miután megvizsgáltunk minden eshetőséget - így a szülési szabadság utáni visszatérését, a kemény pályán mutatott teljesítményét, valamint a korábbi US Openeken elért eredményeit -, úgy döntöttünk, kilenc hellyel előrébb rangsoroljuk" - mondta a döntés hátteréről Chris Widmaier, a versenyt szervező amerikai teniszszövetség (USTA) kommunikációs vezetője.

Serena Williams egyéniben hatszor diadalmaskodott hazája Grand Slam-tornáján, legutóbb 2014-ben emelhette magasba a győztesnek járó trófeát.

A főtábla sorsolását - amelyen Babos Tímea is érdekelt lesz - pénteken tartják.
velemenyezd, 2018. augusztus 22. szerda, 23:45
Visszaküldte az államfő a margitszigeti teniszközpontról szóló törvényt
szerepelteti a többi között a mélyalapozást, és a jogszabály szerint az ivóvízkészlet védelmére sem tartalmaz garanciákat.

A törvényt 130 igen szavazattal, 15 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett fogadta el a Ház. A jogszabály kimondta, hogy az építtető az állam képviseletében a Nemzeti Sportközpontok. A projekt irányítását és lebonyolítását az állami tulajdonban lévő BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt., a verseny lebonyolítását és rendezését pedig a teniszszövetség végzi. A torna megvalósításával és szervezésével összefüggő közbeszerzési eljárásoknál az elfogadott jogszabály szerint az ajánlatkérőnek minden esetben joga van a közbeszerzési törvény szerinti rendkívüli sürgősségre alapított, hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás alkalmazására úgy, hogy köteles legalább három ajánlattevőt ajánlattételre felhívni, és jogosult arra, hogy az ajánlatok értékelési szempontjaként kizárólag a legalacsonyabb árat határozza meg.

Az új épületet és az ideiglenes
velemenyezd, 2018. március 01. csütörtök, 12:42
Davis Kupa - Fucsovics Márton kezd a Kopaszi gáton
villanyfényes rendezést, péntek estére még többen kiérhetnek a helyszínre" - mondta az MTI-nek, kifejtve, hogy nagy szó lenne a nyitónapi két mérkőzésből egyet elcsípni.

"Ha Marci azt mondta, hogy győzelmet vár, akkor természetesen nem mondhatok mást, és a lábamat feltéve nézem majd a meccseket. A viccet félretéve, óriási dolog lenne, ha nyerni tudnánk, az már jó alap, ha a játékosoknak megvan az önbizalmuk" - tette hozzá.

Az oroszok szövetségi kapitánya, Samil Tarpiscsev - aki egyben a teniszszövetség elnöke és e Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja - egyelőre nem tartózkodik a magyar fővárosban, mivel részt vett a 2024-es és 2028-as nyári játékok limai helyszínkijelölésén. Az orosz sportdiplomata várhatóan később érkezik meg a válogatotthoz.

A péntektől vasárnapig tartó összecsapáson a magyar válogatottban Fucsovics Márton (113.), Balázs Attila (164.), a junior Grand Slam-bajnok Piros Zsombor (677.) és Borsos Gábor (902.) szerepel, míg az oroszok részéről Karen Hacsanov (32.), Andrej Rubljov
velemenyezd, 2017. szeptember 14. csütörtök, 12:53
Wimbledon - Százhetvenöt millió fontos fejlesztés az All England Tennis Clubban
All England Tennis Club éves beszámolójából idézve a The Times című brit lap kedden arról írt, hogy a létesítménynek minden bizonnyal nem lesznek nehézségei a 175 millió fontos hitel visszafizetésével. Az HSBC bankkal kötött megállapodás 2023. július 31-én jár le.

A klub üzemeltetői 33,2 millió font nyereséget könyvelhettek el az elmúlt évben, annak ellenére is, hogy 12,6 millió fontot elbuktak külföldi fizetőeszközökben kötött szerződéseken, és 34 millió fontot be kellett fizetniük a brit teniszszövetségnek.

Az All England Tennis Club öt év alatt 125 millió font (41,7 milliárd forint) bevételre számít csak a legjobb jegyek eladásából. Az úgynevezett "debenture seats" kifejezés a center- és az 1-es pálya legjobb helyeit jelöli. Egész napra érvényesek, tulajdonosaik a külső pályákat is látogathatják velük és ezek az egyedüliek, amelyeket már a torna kezdete előtt meg lehet vásárolni. A 125 millió fontot teljes egészében a hitel visszafizetésére fordítják, kiegészítve a televíziós közvetítések
velemenyezd, 2017. augusztus 15. kedd, 14:54
Képek, videók
eltartási szerződés
eva6
2019. január 14. hétfő, 18:12
20160225varsoi-szerzod es5
menusgabor
2018. október 27. szombat, 20:22
Ipari tanuló szerződés mi
furaila
2018. október 22. hétfő, 00:38
ELTARTÁS SZERZŐDÉS HA0NPM
ha0npm
2017. december 30. szombat, 21:42
ELTARTÁS SZERZŐDÉS 1+
ha0npm
2017. december 30. szombat, 18:42
ELTARTÁS SZERZŐDÉS 2017
ha0npm
2017. december 30. szombat, 18:40
Ip.tan.szerződés
furaila
2017. május 04. csütörtök, 00:04
Ösztöndíj szerződés
furaila
2017. március 06. hétfő, 04:18
Ipari tanuló-szerződés
furaila
2015. november 06. péntek, 21:03
SPANYOLORSZÁG-MALLORCA -PA
1951anna
2014. április 19. szombat, 15:56
Mallorca
erzsikepuskas
2013. szeptember 11. szerda, 08:44
302849_Mallorca.jpg
pircsi09
2013. július 28. vasárnap, 18:40
arenal (mallorca)
lacipecsenye
2013. május 17. péntek, 20:07
Mallorcán
orban47
2013. március 21. csütörtök, 13:24
Mallorca -Palma de Mallor
farkas1945
2013. február 08. péntek, 13:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.