Belépés
2020. március 28. szombat | 13. hét | 88. nap | 12:04 | Gedeon, Johanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csaknem 12 milliárd dollárt utaltak haza tavaly a külföldön dolgozó ukránok
A közölt adatok a bankokon, pénzátutalási rendszereken, kártyás fizetési rendszereken és a postahivatalokon, valamint informális csatornákon keresztüli átutalásokról egyaránt tartalmaznak információkat - mutatott rá az Ukrajinszka Pravda hírportál.

Ukrajnából külföldre a magánátutalások mértéke 2019-ben csaknem0,6 milliárd dollárnak megfelelő összeget tett ki.

Tavaly mintegy 2,3 milliárd dollár érkezett Ukrajnába pénzátutalási rendszereken keresztül, vagyis az Ukrajnába irányuló összes magánátutalás csaknem egy ötöde, míg az Ukrajnából külföldre utalt pénzből 0,4 milliárd, azaz a teljes összeg körülbelül kétharmada.

Ukrajnába százalékos arányban a legtöbb átutalás az Egyesült Államokból érkezett, 18 százalék. Izraelből az összes magánátutalás 14 százaléka, míg Olaszországból 9, Oroszországból és Lengyelországból egyaránt 7, további 219 országból pedig a maradék 45 százalék.

Ukrajnából apénzátutalások legnagyobb része, 31 százaléka Oroszországba irányult, míg Georgiába 11, Azerbajdzsánba 6, Kínába és Üzbegisztánba 5-5 százalék, további 195 országba pedig a fennmaradó 42 százalék.

A szociálpolitikai minisztérium 2018-as adatai szerint mintegy 3,2 millió ukrán dolgozott abban az évben külföldön állandó jelleggel, és körülbelül 9 millióan pedig 1-6 hónapos idénymunkára utaztak külföldre.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. február 16. vasárnap, 18:42
Címkék: Ukrajinszka Pravda, Egyesült Államokból, külföldön dolgozó, közölt adatok, magánátutalások mértéke, teljes összeg,
Kommentek
Koronavírus - Oroszországban és Ukrajnában is terjed a járvány, újabb szigorító intézkedések
hozott korlátozó intézkedések bevezetése óta nem változott lényegesen a fővárosban.

Március 27-től a kelet-ukrajnai Dnyipróban is bevezetik a Kijevben múlt szombat óta érvényben lévő korlátozást, amely szerint a tömegközlekedési eszközöket csak az egészségügyi intézmények, a gyógyszertárak és a stratégiai fontosságú vállalatok dolgozói vehetik igénybe. A városban - éppúgy, mint Kijevben - már egy hete nem közlekedik a metró. Hasonló intézkedést léptettek életbe szerdától Odesszában is.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál beszámolt arról, hogy szerdára virradóan két charterjárat indult el összesen 430 ukránnal a fedélzetén Kijevbe Törökországból. Az evakuálások megkezdése óta már több mint 72 300 ukrán állampolgár érkezett haza a külügyminisztérium segítségével külföldről, közülük mintegy 5500-an a Lengyelországból és Lettországból eddig indított 9 evakuációs vonaton. Az infrastrukturális minisztérium közlése szerint csütörtökön két újabb vonatot indít az ukrán állami vasúti társaság Lengyelországba
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 10:31
Koronavírus - Oroszországban, Ukrajnában és a Nyugat-Balkánon is nőtt a fertőzöttek száma
járat Ukrajnába 137 utassal a fedélzetén. A hazatérőkkel aláíratnak egy nyilatkozatot, amelyben vállalják, hogy önként két hétre házi karanténba vonulnak, akkor is, ha nincsenek tüneteik. Egy új rendelet értelmében a rendőrség ellenőrizheti ezután őket, hogy betartják-e a karantént, ellenkező esetben szabálysértési eljárás indítható ellenük.

Illja Jemec ukrán egészségügyi miniszter egy vasárnap esti tévéinterjúban kifejtette, hogy szerinte rendkívüli állapotot kell bevezetni az országban. Az Ukrajinszka Pravda hírportál az elnöki hivatalból származó forrásra hivatkozva azt írta, hogy a rendkívüli állapot bevezetéséről a döntés várhatóan kedden, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) ülésén születhet.

Montenegróban egy 65 éves férfi halt meg az új típusú koronavírus-fertőzés következtében. Az Adria-parti államban hétfőre 16-ról 22-re nőtt a betegek száma.

A boszniai kormány rendkívüli ülésén döntött a határzárról, mert a járvány megjelenése óta több mint 238 ezren léptek be az országba, a
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 10:41
Koronavírus - Az ukrán kormány veszélyhelyzetet hirdetett Kijevben és két megyében
A kormányfő hangsúlyozta, hogy a veszélyhelyzet bevezetése egyelőre nem vonja maga után újabb korlátozások bevezetését, hanem - mint fogalmazott - "az erőfeszítések mozgósítása" a célja. Ukrajnában így már öt megyében van érvényben veszélyhelyzet, mivel korábban már bevezették Kijev, Zsitomir és Csernyivci megyékben is - emlékeztetett az Ukrajinszka Pravda hírportál.

A Közegészségügyi Központ péntek esti közlése szerint Ukrajnában 29-re nőtt az eddig megerősített koronavírusos fertőzöttek száma, közülük mostanáig hárman haltak bele a betegségbe.

Ilja Jemec egészségügyi miniszter pénteken közzétett felhívásában arra figyelmeztetett, hogy Ukrajnában napról napra növekedni fog a fertőzöttek száma, ahogy érkeznek a laboratóriumokból a tesztek eredményei.

"Míg Ukrajnában kevesebb a fertőzött, mint a legtöbb európai országban, helytelen abban bízni, hogy országunkat elkerüli a járvány. A legnehezebb még hátra van. A vírus terjedni fog" - hangsúlyozta. Kiemelte, hogy az ukrán egészségügyi
velemenyezd, 2020. március 20. péntek, 20:23
Kreml: nincs szó Moszkva karanténba zárásáról, több tízezer ukránt szállítottak haza külföldről
elnök emlékeztetett: Ukrajna megállapodott Lengyelországgal és Magyarországgal, hogy áthaladási folyosót biztosítanak a külföldön rekedt, de hazaérni szándékozó ukránok számára.

Szombaton szintén vonattal Litvániából és Lettországból szállítanak haza ukránokat - mondta.

Zelenszkij tájékoztatott továbbá arról, hogy két napon belül 10 millió laboratóriumi teszt, 10 lélegeztető készülék, 1 millió védőmaszk, 400 ezer gyorsteszt és 10 ezer liter fertőtlenítő folyadék érkezik Ukrajnába.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál egy kormánypárti képviselőre hivatkozva azt jelentette, hogy Kínába indul egy Il-76-os katonai szállító repülőgép az államfő által említett egészségügyi felszerelésért, amit már szombaton berakodnak a Kína déli részén lévő Kuangcsou repülőterén.

Pénteki hivatalos közlés szerint Ukrajnában 26-ra nőtt az eddig megerősített koronavírusos fertőzöttek száma, közülük mostanáig hárman haltak bele a betegségbe.

A fertőzés mostanra gyakorlatilag az egész országot érinti: míg az első
velemenyezd, 2020. március 20. péntek, 15:12
Koronavírus - Szerbiában éjszakai kijárási tilalmat vezettek be, az ukrán ortodox egyház felhívása
utcán, akik munkába mennek, illetve onnan jönnek. A 65 év felettiek egyáltalán nem léphetnek ki az utcára. A tilalom megszegése bűnvádi feljelentést von maga után.

Az április 26-ra tervezett általános választásokat elhalasztották. A postahivatalok munkaidejét lerövidítették, a hivatali ügyintézés szinte teljesen leállt.

Szerbiában szerda reggelig 83 fertőzöttet regisztráltak.

Az ukrán ortodox egyház szinódusa új imaszöveget hagyott jóvá a koronavírus-járvány idejére - számolt be az Ukrajinszka Pravda hírportál, a járvány megfékezése érdekében hozott új intézkedéseket ismertetve.

Az ukrán ortodox egyház felszólította a papságot és a híveket, hogy legyenek megértőek és tartsák be a korlátozó rendelkezéseket, s fogadják meg az egészségügyi hatóságok ajánlásait. Az egyház honlapján közzétette az elfogadott új imaszöveget, amelyben lényegében arra kérik Istent, hogy védje meg a fertőzéstől az egészségeseket, gyógyítsa meg a betegeket, áldja meg azokat, akik otthonukban vagy a kórházakban
velemenyezd, 2020. március 18. szerda, 10:21
Koronavírus - Belgiumban korlátozzák a kijárást, Ukrajnában is nőtt a fertőzöttek száma
rendelkezés szerint, azonban "szabadban való testmozgásra" van lehetőség, de kizárólag egyedül vagy közvetlen családtagokkal együtt.

Az új intézkedések végrehajtásáért a rendőrség felel.

Az országban 1243 fertőzött van, 10 haláleset és 15 gyógyulás történt eddig.

Ukrajnában egy nap alatt az eddigi 7-ről 14-re emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma, és elhunyt a második beteg, egy 33 éves nő, akit a délnyugat-ukrajnai Csernyivci megyei kórházában ápoltak - számolt be kedden az Ukrajinszka Pravda hírportál a Közegészségügyi Központ jelentésére hivatkozva.

A közlemény szerint Ukrajnában eddig pozitív lett a teszt koronavírusra Csernyivci megyében tíz személynél, a nyugat-ukrajnai Zsitomir megyében egy, Kijev megyében szintén egy és a fővárosban, Kijevben két ember esetében. Csak kedden hét újabb fertőzöttet regisztráltak, egyet Kijev megyében a többit Csernyivci megyében. Utóbbiak között van egy 18, egy 10 éves, valamint egy 22 hónapos, és egy hathónapos kisgyermek.

Az első
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 22:03
Az ukrán parlament kinevezte az új főügyészt
Venegyiktova kinevezését 269 képviselő támogatta a 450 fős törvényhozásban. Hevesen ellenezte viszont két frakció, a Hang párt és a Petro Porosenko volt elnök mögött álló Európai Szolidaritás. Utóbbi szerint ugyanis Venegyiktova a főügyészség élén "politikai üldözéssel fog foglalkozni". Ezt Venegyiktova visszautasította, kijelentve, hogy Ukrajnában nincs politikai üldöztetés.

Porosenko ellen a nyomozóiroda legalább egytucatnyi ügyben indított vizsgálatot, a volt főügyész, Ruszlan Rjabosapka viszont nem találta elegendőnek a vádemeléshez a nyomozók által összeállított anyagokat. Porosenko szerint a DBR "összejátszik" Andrij Portnovval, a 2014-es kijevi Majdan-tüntetések nyomán Oroszországba menekült Viktor Janukovics volt elnök egykori helyettes hivatalvezetőjével, ő tette meg ugyanis a feljelentéseket ellene a DBR-nél azután, hogy tavaly visszatért Ukrajnába.

Volodimir Zelenszkij elnök az új főügyészjelölt bemutatásakor kiemelte, hogy Venegyiktova lesz Ukrajnában az első női
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 11:52
Koronavírus - Százmilliós adomány a cseh államnak, a szerb kormány kijárási tilalom bevezetését mérlegeli
sportlétesítmények, a szépségszalonok és a szórakoztató létesítmények működését. Továbbra is üzemelnek viszont a benzinkutak és a bankfiókok.

A tömegközlekedésben egyelőre nem lesz változtatás, viszont a Kijevből vidékre induló járatokat is korlátozni fogják, bár még nem ismert, milyen mértékben. Ukrajnában múlt csütörtöktől országos karantén van érvényben, szünetel az oktatás és betiltották a tömegrendezvényeket. Országosan kétszáz fősnél, Kijevben hatvan fősnél nagyobb rendezvény nem tartható meg.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál jelentése szerint hasonló korlátozásokat vezetett be hétfőn több ukrán nagyváros - Lviv (Lemberg), Odessza, Zaporizzsja és Mikolajiv - vezetése is.

A külügyminisztérium hétfőn közölte, hogy az ukrán konzulátusok világszerte határozatlan időre felfüggesztették a vízumkiadást.

Hétfőre Ukrajnában ötre emelkedett a koronavírus-fertőzéses esetek száma, eddig egy halálos áldozata van a betegségnek.

Kijárási tilalmat rendelhetnek el Szerbiában - jelentette be Ana
velemenyezd, 2020. március 16. hétfő, 13:15
Képek, videók
pravda
lacipecsenye
2012. november 09. péntek, 12:41
pravda.jpg
szidnifox
2011. február 01. kedd, 19:45
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Magyar fiatalok külföldön
furaila
2016. április 05. kedd, 14:35
Rozmaringgal, külföldön
orban47
2013. szeptember 29. vasárnap, 16:51
Zsuzsival, külföldön
orban47
2013. február 02. szombat, 10:32
tabló külföldön
orban47
2011. július 21. csütörtök, 22:47
Külföldön a csapattal
wojae
2009. november 18. szerda, 19:17
Szilveszter külföldön.jpg
biharijudit
2009. május 25. hétfő, 10:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.