Belépés
2019. június 16. vasárnap | 24. hét | 167. nap | 04:59 | Jusztin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kábítószer és alkohol hatása alatt gázolt halálra egy embert egy férfi
Szabó Ferenc főügyész tudatta: a vádlott a megengedett sebesség több mint duplájával haladt, amikor elütötte az idős férfit az érdi Bajcsy-Zsilinszky úton. Ezt követően áttért az ellentétes forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött egy szabályosan haladó kistehergépkocsival. Annak vezetője maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett az ütközés következtében.

Az ügyészség börtönbüntetés kiszabására és közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a vádlottal szemben, aki letartóztatásban várja a tárgyalást.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. május 29. szerda, 09:34
Címkék: Szabó Ferenc, megengedett sebesség, idős férfit, érdi Bajcsy-Zsilinszky, ellentétes forgalmi, szabályosan haladó,
Kommentek
Az öt éve elhunyt Grosics Gyulára emlékezett az Aranycsapat Testület
korábbi elnöke emlékeztetett, nagyjából egy évtizeddel ezelőtt a legendás kapus észlelte, hogy egy kitüntető cím hátterében politikai célok állnak, ezért megtagadta a díj átvételét. Ahhoz is ragaszkodott, hogy nem szabad anyagi haszonszerzésre felhasználni az Aranycsapat dicsőségét, mivel annak emlékét senki nem képviselheti önállóan, arra csak a magyar nemzet jogosult.

Lomnici ennek kapcsán elmondta, hogy az Aranycsapat Emlékévet a kormány nevében Szabó Tünde sportért felelős államtitkár Puskás Ferenc születésének 90. évfordulóján, 2017 áprilisában hirdette meg, s az ünnepségsorozat keretében kupákkal, ankétokkal, beszélgetésekkel ápolják a legendás válogatott emlékét, valamint megemlékeznek a csapattagok születésének és elhalálozásának kerek évfordulóiról is. Az emlékév az Új Puskás Ferenc Stadion avatásáig tart, amelyre november 15-én kerül sor.

Hozzátette, a jövő héten Kárpátalján kerül sor a költségvetési forrást nem használó programsorozat kétszázadik eseményére.

Bajkai István
velemenyezd, 2019. június 14. péntek, 07:08
Egyszer mindenkinek nyílnak a virágok...
tudod, milyen régen várlak Én,
Utamon végre felcsillant a fény.
Gyönyörű, hogy ha végleg így marad,
Köszönöm, hogy megtaláltalak.

Köszönöm, azt, hogy jöttél szerelem,
Ha Te vagy, Én a múltat feledem.
Furcsa most, de az élet már ilyen,
Itt vagy már és ma sem hiszem el.
Te tudod, milyen régen várlak Én,
Utamon végre felcsillant a fény.
Gyönyörű, hogy ha végleg így marad,
Köszönöm, hogy megtaláltalak.Baranyi Ferenc: SÁRGA RÓZSA

Rózsa, rózsa, sárga rózsa,
nap szinének hordozója,

úgy virulsz a pusztán folyvást,
mint sóhajok közt mosolygás.

Sóhajokból kél a szél is,
mely letép s kórók közé visz,

egyszál rózsa ennyi szélben
addig sem marad egészben,

szél a szirmod szerteszórja
rózsa, rózsa, sárga rózsa.Bartalis János: Hajh, rózsafa

Hajh,
menusgabor, 2019. június 13. csütörtök, 22:15
Rádiós frekvenciákról is döntött a médiatanács
A közleményben azt írták, a grémium a szolgáltató kérésére öt évvel - 2024. szeptember 6-ig - meghosszabbította a kapuvári helyi kereskedelmi Rábaköz Rádió FM94,5 médiaszolgáltatási jogosultságát.

A médiatanács nyertesnek nyilvánította a Kisújszállás 103,2 MHz helyi rádiós frekvencia kereskedelmi használatára megindított pályázat egyedüli pályázóját, a Magyar Katolikus Rádió Alapítványt is. A frekvencián a Szent István Rádió - Kisújszállás szól majd a Szent István Rádió - Tokajjal hálózatba kapcsolódva - ismertették.

A testület a Győr 88,1 MHz körzeti frekvencia közösségi használatának pályázati felhívására beérkezett ajánlatok alaki vizsgálata után mindkét pályázót - a Karc FM Média Kft.-t és a Katolikus Rádió Zrt.-t - hiánypótlásra szólította fel.

Továbbá közzétette honlapján a Sátoraljaújhely 104,9 MHz helyi rádiós frekvencia kereskedelmi használatra szánt pályázati felhívásának tervezetét, valamint kisközösségi rádiós médiaszolgáltatási lehetőségek elvi használatára szóló pályázati
velemenyezd, 2019. június 13. csütörtök, 11:51
Amikor a pápa magyarul mosolygott Csíksomlyón
jutok szóhoz" - meséli Judith a népes család otthonában.
.............
Férjével, Lóránttal együtt később megegyeztek, nem mondják el előre senkinek, hogy milyen feladatot kaptak, hiszen még számukra is hihetetlen volt. S bár igazán megtisztelőnek találták ezt a lehetőséget, nem akartak vele kérkedni. Még a legközelebbi családtagok is az utolsó pillanatban értesültek arról, hogy a fiatal házaspár és öt gyermeke Ferenc pápa közelébe kerül. A gyerekeknek is csak pénteken este mesélték el, hogy másnap találkozni fognak a pápával.
,,Azt kérdezte Szabolcs, hogy a pápa milyen nyelven beszél, elmagyaráztam neki, hogy olaszul, latinul. Erre azt mondta: de ugye magyarul mosolyog. Én magyarul fogok neki mosolyogni" - eleveníti fel az édesapa. A házaspár nehezen találja a szavakat, amikor a szombati napról mesélniük kell. Együtt elevenítik fel a történteket, hol nevetve, hol a meghatódottság könnyeivel
maroka, 2019. június 11. kedd, 16:25
Orgonamuzsika és Bach szólóművei is szerepelnek a Zeneakadémia bérletkínálatában
Budapesten.

Kiemelte: a szerkesztést tekintve olyan műsorokat kívánnak létrehozni, amelyek valamilyen különlegességet, egyediséget hordoznak, akik játszanak, arra az adott koncertre állnak össze. Hangsúlyt fektetnek arra is, hogy magyar és külföldi művészeket sokszor együtt szerepeltessenek, valamint lehetőséget biztosítanak a fiatal művészeknek a fellépésre. Fontos törekvés továbbá az is, hogy olyan programokat hozzanak létre, amelyek nemzetközileg is megállják a helyüket.

Vigh Andrea, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora az intézmény oktatói karának új tagjait mutatta be.

A benyújtott pályázatok alapján a szenátus támogatta, hogy az egyetem tanárává váljon mások mellett Balázs János zongoraművész, Baráti Kristóf hegedűművész és Szőke Zoltán kürtművész. A közelmúltban lett oktató Szentpáli Roland tubaművész és Gyivicsán György harsonaművész, emellett vendégoktató címet adományoztak öt évre Zempléni Szabolcs kürtművésznek és David Fray francia zongoraművésznek.

A rektor
velemenyezd, 2019. június 07. péntek, 12:41
Több mint ötvenegymillió forintból húsz hangjáték készülhet
A közleményben azt írták, hogy a mecenatúraprogram tavaly meghirdetett Cserés Miklós-pályázatán három önálló hangjáték és tizenhét sorozat nyert támogatást.

A Villámlik messziről..., Az utolsó parancs és A kézmosás fontosságáról című pályamű önálló hangjátékként készülhet el. Adaptáció készül Szabó Magda Békekötés című hangjátékából, rádiójátékokban dolgozzák fel Tóth Krisztina novellafüzérét, a Széchenyi-anekdotákat, valamint Móka Béla szabadulóművész történeteit. Sorozat születik Ferenc József ellopott koronájáról és a világ első nemzetközi tudományos társaságát megalapító Born Ignác "kitömött" asszisztenséről is.

Pályázatot nyert A hipnózis halottja, a Hovatovább Magyarok, A Kékszakállú, az Ahogy megcsillan, A gránátalma íze, a Süsüke, a Sárkánykirályfi, a Földanyó és a flórik népe, a Budapesti tündérmesék, A piros tengeralattjáró, a Múltaknák és az Osztozkodók - olvasható a közleményben.

A testület döntött a kedvezményezettekről a Magyar Média Mecenatúra Program helyi és körzeti
velemenyezd, 2019. június 07. péntek, 12:31
Szabadságkoncertet rendeznek a Hősök terén a rendszerváltoztatás 30. évfordulójára
A program házigazdája Nagy Feró lesz, fellép Varga Miklós, Vikidál Gyula, Homonyik Sándor, a Beatrice, a Republic, a KFT, Vincze Lilla, az Emelet, a Piramis-évek, Keresztes Ildikó, Szikora Róbert és az R-Go, valamint Vastag Csaba. A szimfonikus kíséretet a Liszt Ferenc Kamarazenekar szolgáltatja.

A kormány az 1989-90-es rendszerváltoztatás 30. évfordulóját emlékévvé nyilvánította, amelynek nyitánya a Szabadságkoncert lesz, és amelynek programjai 2020 júniusáig tartanak majd - emlékeztetett Lánczi Tamás, a XXI. Század Intézet igazgatója, a 30 éve szabadon című emlékév vezetője a Műcsarnok előtt tartott szerdai sajtótájékoztatón. Hozzátette: szeretnék a mai fiatalokat is megszólítani, hogy megértsék, miként jutottunk el a sikeres rendszerváltoztatásig.

Mint fogalmazott, 1989-90-ben olyan hatalmas változás, antikommunista forradalom zajlott le Magyarországon és a térségben, amelyet az emberek alapvető szabadságvágya hívott életre. Hozzátette: ezt a szabadságvágyat, a nemzeti és a közép-európai
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 13:52
Születésnapi Kaláka Fesztivál lesz az idén Egerben
a Kaláka közös verskoncertje lesz június 27-én este Bélapátfalván, a helyi ciszterci apátságban. Ezt megelőzően Kányádi Sándor életét és munkásságát bemutató kiállítás nyílik Egerben, a Bródy Sándor könyvtárban.

A fesztivál ünnepélyes megnyitóját másnap kora délután, az egri Érsekkertben tartják, míg a helyi Templom Galériában péntek délelőtt nyílik meg a Magyar népmesék sorozat rajzaiból válogatott Jankovics Marcell-tárlat. Ugyancsak kiemelt eseménye lesz a rendezvénynek a faültetés Böjte Csaba ferences szerzetessel és a Zsoltárok égen-földön című templomi koncert Lackfi János közreműködésével - jegyezte meg.

A gyermekeknek szóló programok idén is külön blokkot alkotnak a fesztiválon belül június utolsó hétvégéjén, amikor koncertek, meseelőadások, vásári mulatságok, játszóházak szórakoztatják a kicsiket - közölte a Kaláka együttes másik alapítója, Gryllus Vilmos, hozzátéve, hogy ugyancsak a fiatalabb korosztályhoz kötődő esemény lesz a fesztivál második napján a Kaláka 50 gyermekrajzpályázat
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 16:21
Képek, videók
2011_09_10_Szabó Ferenc -
tonylandi
2011. szeptember 14. szerda, 09:32
Szabó Ferenc és neje.jpg
pazo40
2010. március 25. csütörtök, 16:48
Szabó Ferenc és családja.
pazo40
2010. március 25. csütörtök, 16:48
szabó ferencné1231.jpg
astropapa58
2010. január 01. péntek, 16:00
KATA_szabó ferencné_1224.
astropapa58
2009. december 25. péntek, 11:16
Szabó Ferenc fotókiállítt
hartvigjoe
2008. május 18. vasárnap, 14:04
Szabó Ferenc fotókiállítá
hartvigjoe
2008. május 18. vasárnap, 14:01
megengedett?
tunkiss
2014. augusztus 20. szerda, 22:49
Ha olyan férfit keresel..
sanci81
2018. február 15. csütörtök, 17:00
ha olyan férfit keresel..
bbbarbara
2014. október 25. szombat, 21:57
Okos férfit keresek...jpg
eva_gyulai
2014. február 21. péntek, 17:39
férfit fogni.jpg
kicsoda57
2012. november 30. péntek, 22:50
Olyan férfit válassz....
lyceum
2012. október 01. hétfő, 10:37
egy férfitől
1maszatka
2009. június 27. szombat, 21:26
Vicus férfit hozott napny
1vargaildyko
2008. október 06. hétfő, 01:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.