Belépés
2020. március 28. szombat | 13. hét | 88. nap | 11:50 | Gedeon, Johanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ferenc pápa napirendje
Ferenc pápa napirendje itt olvasható Link

Új szó oldalon
.............


RÓMA | Ferenc pápa reggel háromnegyed ötkor kel, és a szobájában levő vezetékes telefonnal hívja fel azokat, akik segítséget kérnek tőle - írta a La Repubblica című olasz napilap, amely az egyházfő mindennapi életének részleteiről értesült.
Az egyházfő ébredés után egyedül imádkozik. Reggel hét órakor misét pontifikál szálláshelyén, a Szent Márta-házban. Ferenc pápa a délelőttöt munkával tölti, egy órakor ebédel a Szent Márta-ház menzáján az ott tartózkodó egyháziakkal. Kettőtől egy órát pihen. Délután ismét dolgozik, este nyolckor vacsorázik, és tízkor kapcsolja le szobájában a villanyt a La Repubblicában közölt pápai napirend szerint.
A napilap cikke elsősorban arra keresett választ, hogy Ferenc pápa mikor és honnan telefonál azoknak, akik levélben vagy e-mailben fordulnak hozzá. A La Repubblica megtudta, hogy az egyházfő a Szent Márta-házban levő lakosztályából (a kétszobás 201-es apartmanból) telefonál, általában a délutáni órákban. A vezetékes készüléket használja, maga tárcsázza a hívott számot, még a vatikáni telefonközpont segítségét sem kéri. Legutóbb - múlt vasárnap - például Alejandra Pereirát hívta fel Argentínában. A 44 éves nő tíz nappal korábban írt a pápának a segítségét kérve, miután egy rendőr megerőszakolta, és a hatóságok sem nyújtottak védelmet számára. Az Il Sismografo katolikus blog beszámolója szerint a félórás telefonbeszélgetés alatt Ferenc pápa azt mondta Pereirának, hogy nincs egyedül. Korábban a pápa egy rablógyilkosságban megölt olasz vállalkozó családjának telefonált kétszer is, és egy olasz egyetemistát is felhívott, aki szintén levelet írt az egyházfőnek.
A La Repubblica úgy tudja, hogy a pápához naponta több ezer levél érkezik, és mindegyiket személyesen olvassa el. XII. Pius a rádióban beszélt, II. János Pál 1998-ban az olasz közszolgálati televízióba telefonált be a róla szóló műsorba, Ferenc pápa az embereknek telefonál - írta az újság. "Wojtyla a tömegekhez beszélt, hogy elérje az emberek szívét, Ferenc pápa az egyénhez szól, hogy elérje az emberiséget" - fogalmazott a La Repubblica.
Franco Ferrarotti olasz szociológus professzor az Adnkronos hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy a pápa meglepetésszerű telefonhívásai tökéletesen követik Ferencnek azt a szándékát, hogy "kevésbé bürokratikussá, egyszerűbbé és az emberek mindennapi életéhez közelibbé" tegye az egyházat.

- Magyar kurír oldalon
Ferenc pápa egy átlagos napja.
Guillermo Karcher atya, a pápa egyik legközelebbi munkatársa beszélt a Rome Reports hírportálnak Ferenc pápa napirendjéről. Guillermo Karcher hosszú évekig a vatikáni államtitkárságon dolgozott, majd 2006-ban kinevezték a Szentszék szertartásmesterének. Ferenc pápa megválasztása a szintén argentin származású szertartásmester életében is változásokat jelentett.
,,Reggeli után váltunk pár szót mindennap. Megbeszéljük a tennivalókat, és - természetesen - ellátom hírekkel Ferenc pápát Argentínáról" - mondta el Karcher atya.
A pápa napja szigorú rend szerint telik: mindennap 4:30-kor kel, 5-től 7-ig imádkozik, és felkészül a Szent Márta-házban mondott szentmisére. A szentmise után mindenkit üdvözöl a Szent Márta-házban, majd megreggelizik, és munkához lát - ami sok mindent magába foglal, magánkihallgatásoktól a nyilvános eseményekig. Mint Karcher atya elmondta: Ferenc pápa ,,munkabírása rendkívüli. Megértően tudja meghallgatni az embereket, és könnyen teremt kapcsolatokat. Úgy gondolja, Isten jelen van ezekben a mindennapi találkozásokban."
A találkozók után levelekre válaszol, majd ebéd után, 2-3 óra tájt pihen egy kicsit. Délután újabb találkozók következnek, egészen este 7-ig. Elimádkozza a rózsafüzért, elmondja a vesperást, és elolvas néhány dokumentumot, mielőtt este 10 körül lefeküdne aludni. Bár néhány hete előfordult, hogy lemondott pár eseményt, kiváló egészségnek örvend, egyszerűen néha kell egy kis szünetet tartania - fűzte hozzá Guillermo Karcher.
,,Az egészségét tekintve minden rendben van. Szigorú a napirendje, és nem véletlenül. Ő akarja így, és ő alakította ki ezt a napirendet, és - úgy látom - bírja is."
Nyáron, főleg júliusban és augusztusban kevesebb nyilvános programja van a Szentatyának, de ilyenkor is folyamatosan dolgozik. ,,Bár nincs annyi esemény, és Róma is lelassul nyáron, Ferenc pápa nem megy igazi szabadságra. Ez még a Buenos Aires-i érseki szolgálata idejéből ered, ahol sokan soha nem tudtak nyaralni menni. Tudja, hogy ezt sokan nem engedhetik meg maguknak" - magyarázta a szertartásmester. Nem megy nyaralni, nem néz tévét - még a foci V.B.-ét sem látta. Amikor az étkezés kerül szóba, Karcher atya elárulja: Ferenc pápának hiányoznak az igazi argentin ételek. Így telik egy átlagos napja egy átlagos argentinnak, aki egy ,,átlagos" argentin útlevéllel járja a világot - csak az teszi különlegessé az egészet, hogy a katolikus egyházfőről beszélünk, aki a világ több mint egy milliárd katolikus hívőjének vallási vezetője.

- Mit csinál a pápa egész nap?
A 84 éves Benedek pápa reggel ötkor kel, és sohasem fekszik le este 11 előtt. Mindennap elimádkozza a rózsafüzért, és mobiltelefont is használ, melynek számát csak legközelebbi munkatársai ismerik. Aldo Maria Valli olasz újságíró ismerteti a pápa napirendjét, mely itt olvasható
Link

- Origó oldalon: Alig alszik, de legalább mosnak rá.
Bővebben Link
Képen: XVI. Benedek a Bressanone-i pápai rezidencia kertjében pihen.
.................- HVG oldalon: Munka, menza, mise, takarodó - így telik Ferenc pápa egy napja.
Bővebben Link
maroka, 2019. augusztus 27. kedd, 12:39
Címkék: Szent Márta-házban, Szent Márta-ház, Alejandra Pereirát, János Pál, Franco Ferrarotti, Guillermo Karcher,
Kommentek
Koronavírus - Ferenc pápa a koronavírus fertőzöttjeihez és a betegeket kezelőkhöz való közelségét hangoztatta
Ferenc pápa hangsúlyozta, hogy "bezárva érzi magát"." Nagyon furcsa számomra is, hogy így kell veletek találkoznom, de veletek vagyok, látlak benneteket" - mondta a hívőknek. Arra kért mindenkit, tartsa be az óvintézkedéseket, és korlátozza a közösségi találkozásokat.

Az egyházfő a pápai lakosztály könyvtárterméből mondta el vasárnap déli beszédét egyenes internetes közvetítéssel.Általában ennek a teremnek a Szent Péter térre néző ablakából szokta felolvasni szavait a téren hallgató hívőknek és turistáknak.

Ez az első alkalom a Vatikán modernkori történetében, hogy a pápa nem saját betegsége miatt, hanem egészségügyi óvintézkedésből nem a megszokott helyszínen mond beszédet.

Beszéde végén Ferenc pápa közölte, azért egy pillanatra kinéz az ablakon, hogy ő is lássa a hívőket. Ki is nyitotta az ablakot, és kipillantott, a Szent Péter téren állók tapssal üdvözölték.

Sok turista nem tudta, hogy Ferenc pápa nem lesz személyesen jelen, és csak a téren felállított kivetítőkön látható. A
velemenyezd, 2020. március 08. vasárnap, 13:41
Koronavírus - Ferenc pápa nem megy ki a Szent Péter térre
Az ilyenkor szokásos beszédét, valamint az ezt követő Úrangyala-imádságot (Angelus) az egyházfő a pápai lakosztály könyvtárszobájában mondja majd el. A hívők a Vatikán internetes oldalán követhetik élőben.

A pápa a szerdai általános audiencián sem lesz jelen a Szent Péter téren, hanem videóüzenetben mondja majd el beszédét. A katolikus egyházfő március 15-ig a reggeli miséket is hívők nélkül mutatja be a vatikáni lakhelyeként ismert Szent Márta-házban.

A Vatikán döntését a koronavírus-fertőzéssel szembeni óvintézkedések indokolják. Az olasz hatóságokkal egyeztetve a Szentszék megalapozottnak találta, hogy a Szent Péter téren korlátozzák a világ minden részéből érkező látogatók számát. A pápa részvétele nélkül kevesebben gyülekeznek a Vatikán központi helyszínén.

A pápai államban pénteken szigorították az egészségügyi készültséget azt követően, hogy egy alkalmazottnál beigazolódott a fertőzöttség. További négy személyt helyeztek karantén alá, köztük a szentszéki államtitkárság egyik
velemenyezd, 2020. március 07. szombat, 19:52
Koronavírus - Szentszéki szóvivő: Ferenc pápa megfázása semmilyen más betegséghez nem köthető
Matteo Bruni hozzátette, hogy a pápa napok óta tartó "náthájának semmilyen más betegséghez köthető tünete nincsen". Elmondta, hogy a megfázás ellenére Ferenc pápa minden reggel misét mutat be a vatikáni lakhelyeként ismert Szent Márta-házban, valamint ha távolról is, de figyelemmel követi a kúria lelki gyakorlatait, amelyek a Rómához közeli Arriccia városában zajlanak.

A szentszéki szóvivő bejelentése az Il Messaggero című római napilap cikkét követte, mely szerint Ferenc pápát nem fertőzte meg a koronavírus. A Vatikán eddigi gyakorlata szerint a sajtóhírt a pápai állam részéről kezdetben nem erősítették meg, és nem is cáfolták. Matteo Bruni végül mégis szükségét érezte, hogy tisztázza a Ferenc pápa egészségi állapota körüli híreket.

A pápa maga jelentette be vasárnap, hogy megfázása miatt nem utazik el a Vatikánból, és nem vesz részt a kúria aznap este kezdődő, húsvét előtti lelki gyakorlatán.

A 83 éves egyházfő több múlt heti nyilvános programját lemondta megfázására hivatkozva. A
velemenyezd, 2020. március 03. kedd, 22:22
Meghűlésre hivatkozva Ferenc pápa nem vesz részt a húsvét előtti lelki gyakorlaton
hogy nem utazik el a Róma közeli Ariccia városába az egy hétig tartó lelki gyakorlatok vezetésére, mert megfázott.

A Vatikán korábbi bejelentései szerint az egyházfő néhány napja gyengélkedik. Hamvazószerdán megtartotta az általános audienciát, majd személyesen vezette a hagyományos körmenetet a római Aventinus-dombon. Csütörtökön azonban lemondta részvételét a lateráni Szent János-bazilikában tartott szertartáson és a Vatikánban maradt. Azóta reggelente a vatikáni lakhelyeként ismert Szent Márta-házban misézett, de más programjait lemondta.

A 83 éves Ferenc pápa vasárnap is megtartotta szokásos beszédét.

Az argentin pápa vezette be a szokást, hogy a Vatikánban dolgozó bíborosok, püspökök a húsvéti böjt időszakában a lelki gyakorlatot közösen töltik Ariccia egyik egyházi intézményében. 2014 óta ez az első alkalom, hogy Ferenc pápa nem lesz ott a lelki gyakorlaton. Mintegy hatvan pap szokott részt venni az egy héten át tartó elmélkedésekben, imákon. A pápa távolmaradásával ezeket Pietro
velemenyezd, 2020. március 01. vasárnap, 15:42
Vargha Gyula versei
benőtte a dudva,
A kertet egészen fölverte a gaz.
Melyet apád oltott, minden fa kiszáradt,
Virág se virít már, mint rég, azelőtt.
Messze szakadt vándor, te szomorú, fáradt,
Már itt soha többé nem lesz pihenőd.

Gyermekkorod itt telt s az ifjúi évek
Rózsavirulású legszebb ideje;
Szerelemmel a szív, álmokkal a lélek
Talán sohasem volt oly teljes-tele.
Hol vannak az álmok? A múlt hidegen hagy,
Nem látsz egyebet most, csak a torz valót.
Az apai házban te már idegen vagy.
Mért jössz ide? Nincs itt keresni valód.

Két sír a tiéd csak, két sír, mely a dombról
Az ősi telekre mélázva lenéz.
Fák közt szomorún ott a szél dala mormol,
S áldott szüleidnek por-teste enyész.
Ó, fájna, ha látnák pusztulni, vadulni
A házat, a kertet - már más telekén -
Jobb nékik enyészve pihenni, aludni,
Lenn, háborítatlan a sír fenekén.LEGYEN MEG A TE AKARATOD
menusgabor, 2020. február 27. csütörtök, 22:00
Ferenc pápa: Legyen a szívünk nyitott és irgalmas
A keményszívűség ellenszere az emlékezés, az, ha nem felejtjük el az üdvösség kegyelmét. Ezáltal szívünk őszinte lesz és képes az együttérzésre - fejtette ki a Szent Márta-házban február 18-án bemutatott reggeli szentmisén a pápa.
A mai evangéliumi szakaszban (Mk 8,14-21) arról olvasunk, hogy a tanítványok a Genezáreti-tavon áthajózva nyugtalankodnak, mert nem vittek magukkal elegendő kenyeret. Jézus így inti őket: ,,Mit tanakodtok azon, hogy nincs kenyeretek? Még most sem értitek, és nem fogjátok föl? Még mindig érzéketlen a szívetek? Van szemetek, és nem láttok? Van fületek, és nem hallotok? Nem emlékeztek arra, hogy amikor öt kenyeret megtörtem ötezer embernek, hány tele kosár maradékot szedtetek össze?" Ferenc pápa ebből az evangéliumi jelenetből indult ki szentbeszédében, hogy rámutasson a tanítványok kemény szíve és az Úr együtt érző szíve közti különbségre. Az Úr ugyanis együttérzést kér: ,,Irgalmasságot akarok, nem áldozatot" (vö. Mt 9,13). Az a szív, amelyik nem
maroka, 2020. február 22. szombat, 09:53
Ferenc pápa: Vállaljuk Jézus útját
Ferenc pápa: Vállaljuk Jézus útját egészen a megaláztatásig!
A megaláztatás útja vezet az üdvösséghez, a keresztényeknek ezen kell járniuk - hangsúlyozta Ferenc pápa február 20-án a Szent Márta-házban bemutatott reggeli szentmise homíliájában. Amikor a keresztények, papok, püspökök, pápák nem ezt az utat követik, hibáznak. Legyünk következetes keresztények, és ne törtessünk! - figyelmeztetett a Szentatya.
"Megvallani Jézust annyit tesz, mint elfogadni az alázat és a megaláztatás útját."

Magyar kurír 2020.02.20
maroka, 2020. február 21. péntek, 07:34
Ferenc pápa: Az ördög érzéstelenítővel kísért, álljunk ellen
Ferenc pápa: Az ördög érzéstelenítővel kísért, álljunk ellen neki!
Súlyos bűnünk e lassú lecsúszás az életben. Igaz, ellene lehetne vetni: ,,De hiszen mindenki ezt csinálja, nincs baj..
A lassú lecsúszás veszélyére hívta fel a figyelmet Ferenc pápa február 13-án, a Szent Márta-házban bemutatott reggeli szentmise homíliájában. Utalva Salamon király rossz példájára, aki öregkorára apránként vesztette el az Úr iránti hűségét, és a bálványimádás bűnébe csúszott.
A szentmise Királyok első könyvéből vett olvasmánya (1Kir 11,4-13) Salamonról szól, aki öregkorára bálványimádásba süllyedt, büntetésként fia elvesztette az ország nagyobbik részét. Hittagadó lett a király; asszonyai elcsavarták a fejét, hogy idegen isteneket kövessen. Pedig ,,derék férfi" volt korábban, aki az Úrtól a bölcsesség adományát kérte, ami által messze földön híressé vált.
A történet hátteréhez Ferenc pápa magyarázatként hozzáfűzte, hogy abban a korban több feleséget is tarthatott a férfi, de ezzel
maroka, 2020. február 14. péntek, 11:05
Képek, videók
Anya a fordított házban
ttolnai
2017. szeptember 14. csütörtök, 08:39
Bölcsö az égö házban.jpg
chillik
2017. április 29. szombat, 15:11
ebben a házban ....jpg
dnemethk
2017. február 17. péntek, 19:58
a-kutya házban.gif
szicu
2015. április 25. szombat, 13:27
Kreatív ötletek a házban/
pacsakute
2014. július 11. péntek, 10:33
szent márta0729.jpg
maroka
2019. július 29. hétfő, 10:09
frutta670 Alejandra Rosal
zskadi
2016. február 16. kedd, 03:49
alejandra_rosales6.png
menusgabor
2015. szeptember 29. kedd, 21:52
alejandra_rosales6.png
cady89
2013. december 08. vasárnap, 09:50
Alejandra Lazcano
giginagyi
2012. január 25. szerda, 20:45
Alejandra- David
giginagyi
2012. január 25. szerda, 20:43
ALEJANDRA2.gif
lyzbet3
2012. január 10. kedd, 10:57
alejandra_rosales6.png
birozoltanne
2011. május 08. vasárnap, 16:30
ALEJANDRA2.gif
mailona
2011. február 10. csütörtök, 14:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.