Belépés
2020. február 21. péntek | 8. hét | 52. nap | 01:27 | Eleonóra
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Pintér: a migrációt a schengeni határokon kell megállítani
"A migráció terén egyértelműen a külső schengeni határok védelme a legfontosabb. Ugyanakkor a segítséget oda kell vinni, ahol a problémák keletkeznek" - mondta Pintér Sándor újságíróknak nyilatkozva.

Leszögezte: Magyarország, amely külső schengeni határokkal rendelkezik, jelenleg ugyan képes saját erőből is megvédeni határait, de természetesen szívesen veszi visegrádi társai segítségét is.

Pintér Sándor ezúttal is köszönetet mondott a három másik visegrádi országnak, hogy korábban segítséget nyújtottak Magyarországnak a határok védelmében a migránsok előtt. , Magyarország hasonló segítséget nyújt ezen a téren a nyugat-balkáni országoknak - tette hozzá.

Jan Hamácek, cseh belügyminiszter, a találkozóházigazdája elmondta, hogy a miniszterek az Európai Unió belső biztonságának megerősítéséről, a Brexitről és a migrációról egyeztettek elsősorban.

A V4-ek, tehát Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia, szeretne együttműködni a rendőrség számára szükséges technika és műszaki eszközök bevásárlásában. "Keressük annak lehetőségét, hogyan tudnánk ebbe bekapcsolni minél több visegrádi vállalatot" - jegyezte meg Hamácek.

"A rendőri felszerelés témája nagyon aktuális, lényeges és fontos" - mutatott rá Pintér Sándor. Megjegyezte: a beszerzések koordinálása nagyban elősegítené például az európai soknemzetiségű határvédelmi Frontex tevékenységét is. Denisa Saková, szlovák védelmi miniszter amellett érvelt, hogy visegrádiak megegyezhetnének a rendőri felszerelések minimális normáiban, ami később alapul szolgálhatna a közös beszerzésekhez.

A belügyminiszterek egyetértettek abban, hogy Nagy-Britanniának az Európai Unióból történőkilépése után is meg kell tartani a magas szintű biztonsági együttműködést és információcserét a felek között.

Magyarország a találkozón javasolta, hogy s négy visegrádi ország egyeztesse lépéseit Nagy-Britannia megállapodás nélküli kilépése esetére - mondta Pintér Sándor az MTI tudósítójának. A cseh belügyminiszter elmondása szerint Brexit kérdésével munkacsoport fog foglalkozni.

A miniszterek úgy vélik, hogy az Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság új elnöke által javasolt új migrációs és befogadási paktum kidolgozása jó alkalom a téma teljes felmérésére és átértékelésére.

"Az új befogadási és migrációs rendszernek azonban az összes tagállam egyeértésén kell alapulnia és nem tartalmazhat olyan javaslatokat, mint a kötelező relokáció vagy pénzügyi büntetések bevezetése a követkző költségvetési időszakban" - olvasható a találkozóról kiadott közös közleményben.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 15:42
Címkék: Pintér Sándor, Európai Unió, Denisa Saková, Európai Unióból, Európai Bizottság, schengeni határokon,
Kommentek
A cigányság úgy tudja: a magyarok is ingyen jutnak lakáshoz
segélyezték, hogy önmaga MENNYISÉGI REPRODUKCIÓJÁBÓL biztosított volt (legalább 6 gyermek életre-hívásával) a család MUNKA-NÉLKÜLI MEGÉLHETÉSE!

Ebből is világosan kiderül, hogy GENERÁCIÓK MARADTAK KI A MAGYAR CSALÁDOKBAN! Pontosan azért, mert a segélyezésből megélő és önmaga MENNYISÉGI REPRODUKCIÓJÁRA szoktatott cigányság segélyét is a MUNKAVÁLLALÓ magyarságnak kellett évtizedekig megtermelnie.

A 2010-es választásokat követően "reformprogrammal" próbálták ezt a folyamatot megállítani. A segélyhez jutást különböző feltételekhez kötötték/kötik.
- Ezek közül a legfontosabb, hogy csakis azok a szülők (legyen az cigány, vagy magyar) részesülhettek a családtámogatásból, akik bölcsődébe, óvodába és iskolába járatják gyermekeiket!
- Ez: egyfelől előnyt jelent a cigányság felzárkóztatásában - anélkül, hogy a szegregáció vádjával megvádolná az EU Magyarországot!
- Másfelől, viszont a jó szülő-gyermek kapcsolatban nagy törést jelent a magyarság számára... Valósággal az
furaila, 2020. február 06. csütörtök, 12:56
Koronavírus - Egyre gyorsabb ütemben terjed az új koronavírus Kínában
vírust a vele közeli kapcsolatba kerülőknek, akinél még semmilyen tünet nem jelentkezett.

Ma mindazonáltal rámutatott: a január 24-étől 31-éig tartó holdújévi munka- és tanítási szünet kiváló alkalmat biztosít az emberek elkülönítésére és a különböző, fertőtlenítő intézkedésekre. Hozzátette: bár a legújabb klinikai tesztek eredménye szerint a vírus egyre fertőzőbbé válik, a szigorú intézkedésekkel a járvány terjedését ebben az időszakban még alacsonyabb költséggel és gyorsabb ütemben lehet megállítani. A vezető az elkövetkező időszakra további intézkedések bevezetését jelezte előre.

Az igazgató bejelentette: további ezer orvost és ápolót, valamint még több egészségügyi felszerelést küldenek Vuhanba, ahová már megérkezett a hétvégén odavezényelt, több mint 1350 fős orvosi személyzet. A kormányzat emellett folyamatosan figyelemmel kíséri a vidéki települések helyzetét is, illetve a sok helyen fennálló egészségügyi készlethiány miatt az illetékes hatóságok minden lehetséges úton igyekeznek a
velemenyezd, 2020. január 26. vasárnap, 11:21
Novák: eddig 600 milliárd forinthoz jutottak a családok a családvédelmi akcióterv keretében
Novák Katalin azt mondta, hogy július óta több mint százezer család igényelte a családvédelmi akcióterv valamelyik támogatását.

A babaváró támogatásra mintegy 64 ezer, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatására mintegy 24 ezer kérelem érkezett, a használt lakás vásárlására és a kétgyermekesekre kiterjesztett családi otthonteremtési kedvezmény (csok) mellé felvehető hitelt pedig több mint hatezren igényelték - közölte.

Hozzátette, hogy bővülnek a bölcsődei férőhelyek, és januárban hatályba lépett a négygyermekes anyák szja-mentessége, valamint a nagyszülői gyed is, ezzel a családvédelmi akcióterv minden pontja elindult.

Az államtitkár elmondta: a családok jelzáloghitel-tartozását a második gyermek születésekor egy, a harmadik gyermek érkezésekor négy, minden további gyermek születésekor újabb egy-egy millióval csökkenti az állam.

A hitelelengedés lehetőségétől azonban azok a családok sem esnek el, amelyekben már vannak gyerekek, így például ha egy kétgyermekes családba születik a
velemenyezd, 2020. január 26. vasárnap, 08:11
Kovács Zoltán: mintha csak a Soros-tervet olvasnánk az európai liberálisok új bevándorláspárti javaslatában
belátták a bevándorláspárti politikájuk kudarcát". Hozzátette: "sajnos nem ez a helyzet". Most éppen az európai liberálisok tettek le egy újabb javaslatot az Európai Parlament asztalára. A "magukat Európa megújítóinak tekintő csoport" (Renew Europe) olyan javaslatokat tett az asztalra, amelyek "kísértetiesen emlékeztetnek Soros György 2015-ös tervére" - jegyezte meg.

Eszerint - mint az államtitkár elmondta - lehetőséget, nem pedig veszélyt látnak a migrációban, menedzselni akarják, nem pedig megállítani. Ösztönözni akarják a bevándorlók beáramlását és a családegyesítést, állampolgárságot szeretnének nekik adni, illetve arra köteleznék az európai tagállamokat, hogy kötelezően vegyenek részt a migránsok szétosztásában. Továbbá sokkal több szerepet, lehetőséget adnának azoknak az ngo-knak, amelyek eddig is aktívak voltak a bevándorlás segítésében. Ez a "2015-ben már látványosan megbukott bevándorláspárti tervek leporolása és újra napirendre tétele" - jelentette ki Kovács Zoltán, hozzáfűzve: nevükben Európa
velemenyezd, 2020. január 22. szerda, 17:31
Kaderják Péter: a kormány célja, hogy a Kárpát-medence az unokáink számára is élhető maradjon
Az államtitkár elmondta,a klímaváltozás egy globális jelenség, amit Magyarország - önmagában - nem tud megállítani, de felkészülhet a hatásaira, és hozzájárulhat probléma megoldásához.

Hozzátette, egyetértés van - európai szinten is -, hogy 2050-re el kell érni az úgynevezett klímasemlegességet, vagyis azt az állapotot, amikor az üvegházhatású gázok kibocsátása nulla.

Kitért arra is, Magyarország élen jár a klímavédelemben: 1990-óta 32 százalékkal csökkent a károsanyag-kibocsátás, miközben van olyan európai ország, ahol egyetlen tonnával sem sikerült mérsékelni ezt.

Rövidtávon a kormány 2030-ig szóló energia- és klímavédelmi stratégiája fogalmazza meg a célokat - tette hozzá, azzal együtt, össze kell hangolni az energia-ellátás biztonságát a még tisztább energiaforrásokkal úgy, hogy mindez a gazdasági növekedést ne hátráltassa.
velemenyezd, 2020. január 22. szerda, 09:41
Férfi kézilabda Eb - Bánhidi: a második félidők specialistái lettünk
"A második félidők specialistája lett a csapat, ahogy látom. Nem tudom, mi történik velünk a szünet után, csak azt érzem, hogy nem tudunk elfáradni, felszántjuk a pályát, és úgy megyünk ki az öltözőből, hogy nem tudnak miket megállítani" - nyilatkozta a malmői meccs után a mezőny legjobbjának megválasztott Bánhidi.

A szlovénok a szünetben 16-13-ra vezettek, ám a folytatásban a magyarok egy 8-2-es sorozattal fordítottak, a hajrában pedig egy gólt megőriztek az előnyükből, így életben tartották esélyüket az elődöntőbe jutásra, ami minden bizonnyal olimpiai selejtezős részvételt érne.

A MOL-Pick Szeged beállója elmondta, arra készültek, hogy az ellenfél irányítóját kivegyék a játékból, és ez többé-kevésbé sikerült is, csapatként megoldották a feladatot.

"Mondtam a srácoknak egy-két finomságot, amit tudok róluk, hiszen játszottam már jó néhány meccset a szlovénok ellen, ismerjük egymást. Amiben tudtam, segítettem, és az edzői stáb is elmondott mindent róluk" - magyarázta Bánhidi, akinek három
velemenyezd, 2020. január 19. vasárnap, 20:11
Az idő csak egy pillanat
Az idő csak egy pillanat

Idő volt, van és lesz örökké,
Mégiscsak röpke pillanat:
Várunk reá s ha megérkezik,
Már nincs többé, tovább halad.

Benne születünk, élünk, halunk;
De megállítani nem lehet.
Ha azonnal nem használjuk ki,
Részünkre máris elveszett.

Ígérettel integet felénk,
De csalódást hoz csak nekünk,
S amíg titkait boncolgatjuk,
Halálhoz ér az életünk.

De ha Isten bölcsességet ad,
Kihasználjuk jól perceit,
És e mulandóság hazájából
A végtelenbe átsegít.

Vajda Pál
kalmanpiroska, 2020. január 19. vasárnap, 15:57
Völner: a kormány szerint elfogadhatatlan, hogy az áldozatok nem kapnak kártérítést, az elkövetők viszont igen
Völner Pál szerint azt kellene belátnia a strasbourgi bíróságnak is, hogy ők vannak az emberekért, a nemzetállamokért, a választópolgárokért, és nem a "deviáns kisebbségek" igényeit kellene a többséggel szemben érvényesíteniük.

Rámutatott: a szabályozásban, a bírósági gyakorlatban kellene visszatérni a valóság talajára, megállítani a "Soros-szervezetek által generált örökös jogkiterjesztési folyamatot", és "visszatérni a józan ész diktálta keretek közé".

A fogva tartási körülményekről szólva megjegyezte: a börtönépítések miatt négyzetméterekben már jobban áll Magyarország, és a komfortkörülmények is javultak az elmúlt években. Így tehát a jogalapja is szűkül a körülményekre hivatkozó igényeknek - emelte ki. Hozzátette: a probléma az, hogy a beadott igényeknek "hólabda hatása van", egyre több esetről, egyre több igényről és egyre nagyobb összegekről van szó.

Úgy fogalmazott: "kívülről, felülről" a nyugat-európai viszonyok szerint akarják nemcsak a magyarországi, hanem akár az oroszországi,
velemenyezd, 2020. január 19. vasárnap, 12:01
Képek, videók
Megállítani az időt..png
mailona
2012. június 10. vasárnap, 23:53
Pintér Sándor.jpg
agica2004
2015. október 26. hétfő, 18:09
20111202-pinter-sandor .jp
agica2004
2011. december 18. vasárnap, 15:05
Pintér Sándor-.jpg
agica2004
2011. július 05. kedd, 14:31
Pintér Sándor 1,6 milliár
agica2004
2011. június 09. csütörtök, 15:12
Az Európai Unio ökocimkéj
zoldkaszino
2011. január 30. vasárnap, 00:20
Europai Unió-Brüszel.png
farkas1945
2010. november 29. hétfő, 18:26
Európai Unió Tanácsa
paulina
2009. március 29. vasárnap, 11:01
fm_denise_element_38.p ng
kkm
2017. február 11. szombat, 08:46
fm_denise_element_65.p ng
zskadi
2016. február 09. kedd, 18:24
fm_denise_element_2.pn g
zskadi
2016. február 09. kedd, 18:24
Kim- Denis Rodman.jpg
agica2004
2014. április 27. vasárnap, 15:37
fm_denise_element_55.p ng
sakira
2013. december 09. hétfő, 12:21
DENISE.jpg
lablador
2012. november 01. csütörtök, 20:40
fm_denise_element_67.p ng
durcimarcika
2012. április 07. szombat, 21:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.