Belépés
2020. január 28. kedd | 5. hét | 28. nap | 02:52 | Károly, Karola
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Eperkrémleves fahéjasan recept
Hozzávalók:

1 csipet só
0.5 dl olívaolaj
1 csipet bors
0.5 db citrom
3 dl tejszín
2-5 ek kristálycukor
1 csipet fahéj
5-10 db szegfűszeg
1 kg eper

Elkészítés:

Az epret megpucoljuk, megmossuk, lecsepegtetjük. Olajon 2 evőkanál kristálycukrot megpirítunk, amíg aranybarna lesz, közben beleszórjuk a szegfűszeget, a fahéjat és a vaníliáscukrot. Ha már szép aranybarna, beletesszük az epret, kevés citromlevet és fél citrom reszelt héját. Folyamatos keverés mellett főzzük kb. 15 percig, amíg a kiengedett leve felforr. Vizet nem szükséges hozzátenni, elegendő az eper saját leve, így a leves igazán finom, krémes lesz. Keverés közben kóstoljuk, és ha szükséges, adunk hozzá cukrot és fűszereket. Amikor felforrt, öntsük fel a tejszínnel, majd folyamatos kevergetés mellett hagyjuk felforrni. Kb. 5 percnyi rotyogás után vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni, fóliával takarjuk le, tegyük hűtőbe. Eperszemekkel, tejszínhabbal díszítve érdemes fogyasztani.
kovacs_zsoka, 2013. március 01. péntek, 23:19
Címkék: epret megpucoljuk, kiengedett leve, eper saját, leves igazán, kristálycukrot, lecsepegtetjük,
Kommentek
Eperkrémleves.
Rengeteg eper kapható a piacon!
Szikrázóan süt a nap, és napról-napra egyre melegebb az idő. Ilyenkor nincs is jobb, egy jól behűtött krémlevesnél. Nagyon egyszerű, ám hidegen, pörkölt mandulaforgáccsal megszórva, igazán frissítő.

Hozzávalók:

50 dkg eper
7 dl víz
1/2 cs tejszín ízű pudingpor
2 dl tejszín
2 cs vaníliás cukor
cukor (v. édesítő)
1 citrom leve és reszelt héja
3-4 db szegfűszeg
őrölt fahéj
mandulaforgács

Az epret tegyük egy edénybe, majd adjunk hozzá ízlés szerint cukrot, vagy édesítőszert. Ezután adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját, a szegfűszeget, és ízlés szerint őrölt fahajat, majd főzzük 10-15 percig.

Ezután vegyük le a tűzről, szedjük ki a szegfűszeget, és botmixerrel pépesítsük, majd egy szűrőn passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a levesbe.

A pudingport keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a forrásban
reifregina, 2016. április 06. szerda, 14:18
Hideg tejszínes eperkrémleves
1 db citrom leve
0.5 csomag vaníliás cukor
10 dkg kristálycukor
2 dkg liszt
2 dkg vaj
2 dl tejszín
2 dl fehérbor (száraz)
30 dkg eper
4 dl tej

A tejet felforralom, közben a lisztet a puha vajjal összegyúrom, majd kis darabkákban hozzáadom, a forrásban lévő tejhez. Folytonosan kevergetve, öt percig forralom. Az epret megtisztítom, megmosom, egyharmad részét félreteszem, a többit megcukrozom és fél óráig állni hagyom. A besűrített, kihűtött tejet, a lecukrozott eperrel, a kioldódott gyümölcslével, a fehérborral, a citromlével, a tejszínnel és a vaníliás cukorral összeturmixolom. Finom szűrőn leszűröm, hogy az eper magvai, ne kerüljenek a levesbe. Tálalás előtt, alaposan lehűtve, csészékbe töltöm és a tetejét, a félretett eperszemekkel díszítem.

Isteni finom!
nokedlee, 2014. augusztus 31. vasárnap, 21:43
Eperkrémleves
3 dl natúr joghurt
2-3 evőkanál akácméz
1 kiskanál citromlé
2 dl tej
20 dkg eper
2 evőkanál porcukor

Az epreket megmosom és megpucolom, majd apróra vágom. 2/3-t összeturmixolom a joghurttal, mézzel, citromlével és a tejjel. Tálalásig a hűtőbe teszem a keveréket.
A maradék epret összeturmixolom a porcukorral. Ha már pürészerű az állaga akkor kész. Belekeverem a hűtőbe tett keverébe.

Jó étvágyat kívánok!
bnejudit, 2014. augusztus 04. hétfő, 18:51
Vörösborös eperkrémleves
Hozzávalók:
1 kg eper
2 dl vörösbor
kis darabka fahéj
cukor ízlés szerint
1 vaníliáspuding
1 dl tejszín
2 ek. brandy
2 citromkarika
A megmosott eperből néhány szemet félretettem a díszítéshez. A többit 8 dl vízzel és a 2 dl borral feltettem főni. Ha nem eszik gyerekek, akkor csak a főzés végén, mikor elzárom alatta a lángot, teszem hozzá a bort. Adtam hozzá 4-5 ek. cukrot és egy kis darabka fahéjat. Pár perc alatt puhára főztem. A tejszínt elkevertem a pudingporral, a forrásban lévő leveshez adtam és hagytam, hogy besűrűsödjön, majd botmixerrel pürésítettem. Hozzáadtam a brandyt és egy sűrű szövésű szitán átszűrtem. Beledobtam a két karika citromot és hagytam,hogy szobahőmérsékletűre hüljön. Én így szeretem, de természetesen jól lehűtve is remek. Tejszínhabbal és egész szem eprekkel tálaltam.
suzymama, 2013. május 23. csütörtök, 14:47
Hideg eperkrémleves recept
Hozzávalók:

1 db vaníliás cukor
3 dl tejszín
40 dkg eper
8 gombóc fagylalt (vanília ízű)
1 dl szörp (szeder)
3 dl tej

Elkészítés:

40 dkg epret nagyon alaposan megmosom, szárazra törölgetem, kicsumázom, felaprítom, meghintem porcukorral és citromlével. Kemény habbá verem a 1 dl tejszínt, 1 vaníliás cukorral, majd csillagbetétes nyomózsákba szedem. Az eperhez adok 2 dl tejszínt és tejet, valamint 8 gombóc vanília fagyit. Botmixerrel éppen csak összeturmixolom, majd szörppel gazdagítom. Csészékbe szedem, tetejükre dundi habrózsákat nyomok. 1-1szem félbevágott eperrel és citromfű-, vagy mentalevéllel díszítem.
kovacs_zsoka, 2012. július 18. szerda, 14:08
Eperkrémleves.
Elkészítés:

Pucoljuk meg az epret, majd ha megmostuk, hagyjuk lecsöpögni. Olajon pirítsunk meg 2 evőkanál kristálycukrot, amíg nem lesz karamellhatású. Tegyük bele a szegfűszeget, a fahéjat és a vanília rudat. Amikor már szép barna, mehet bele a gyümölcs is, kevés citromlével és egy fél citrom reszelt héjával. Körülbelül negyed órát forraljuk folyamatos kevergetés mellett. Közben kóstolgassuk, és ha szükség van rá, tegyünk még hozzá cukrot vagy fahéjat. Ha már felforrt, öntsük bele a tejszínt és hagyjuk még 5 percig rotyogni a tűzön.

Megjegyzés / tipp:

Fedjük le fóliával és tegyük hűtőbe. Csak másnap fogyasszuk, mert az ízek addigra érnek össze és tökéletes krémes állaga lesz.
Díszítsük tejszínhabbal és eperdarabokkal.
edesangyal, 2012. május 23. szerda, 21:38
Képek, videók
eperkrémleves
jolika66
2015. május 01. péntek, 15:30
eperkrémleves.jpg
maroka
2011. július 29. péntek, 00:26
eperkrémleves.jpg
pihenohely20
2008. február 14. csütörtök, 11:05
Megpucolta
fopi69
2008. szeptember 02. kedd, 10:30
kiengedett hajjal:)
tutyi05
2006. szeptember 25. hétfő, 09:18
saját rorate1203.jpg
maroka
2019. december 07. szombat, 18:25
Nagymányok 2019 saját ház
pacsakute
2019. november 14. csütörtök, 22:46
úrnapja saját szerk0620.j
maroka
2019. június 20. csütörtök, 15:23
Saját fotó
dandej
2019. április 10. szerda, 21:45
saját felolvasás0405.jpg
maroka
2019. április 05. péntek, 20:46
saját 1.jpg
liliana01
2019. március 25. hétfő, 15:58
saját 2.jpg
liliana01
2019. március 25. hétfő, 15:58
saját mindenszentek1026_2
maroka
2018. október 26. péntek, 16:01
őszi csokor saját.png
53ilona
2018. szeptember 01. szombat, 21:57
ősz saját csokor.jpg
53ilona
2018. szeptember 01. szombat, 21:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.