Belépés
2019. január 20. vasárnap | 3. hét | 20. nap | 18:19 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Karamell krém:
Hozzávalók:
40 dkg cukor
5 dl tejszín

40 dkg cukrot közepes lángon szép világosra pirítok, majd félre húzom és hozzáadok 5 dl tejszínt. Vissza tűzre és lehet szépen lassan kevergetni. Én először egy mélyebb lábasban főztem ahol magasra került így a folyadék. Így lassan sűrűsödik csak. Majd áttettem egy nagy lábosba ahol gyorsan kezdett sűrűsödni. Akkor jó ha már a kanálon ott marad és csak nagyon lassan egyben csurog le róla. Ekkor hozzáadtam 5 dkg vajat és kevertem vele míg szép fényes lett és felvette. A vajat kis adagokban adtam hozzá addig míg felvette. Majd tálba tettem és kihűtöttem. Így alkalmas tölteni, de krémekbe is finom vagy ostya lap közé tölteni.
Szabóné recepteskönyve fényképe.facebook
suzymama, 2018. április 16. hétfő, 13:21
Címkék: mélyebb lábasban, nagy lábosba, recepteskönyve, hozzáadtam, kevergetni, hozzávalók,
Kommentek
Banános szelet sütés nélkül
Banános szelet sütés nélkül


Imádnivaló desszert, ami gyors, hűs, és nagyon finom. A banános szeletet sütés nélkül tepsiben és pohárban is el lehet készíteni. Ha a családnak tálalom, akkor megelégszünk a tepsis verzióval, és csak simán felszeletelem a kész sütit. Ha vendégeket várok, akkor készítem pohárban, ilyenkor a banánt nem félbevágom, hanem felkarikázom. Akármilyen formában is kerül az asztalra, mindig nagy sikert arat. Az elkészítése pedig végtelenül egyszerű. Nem kell hozzá más, mint pár banán, jó sűrű puding, amit vajjal és tejföllel teszünk krémessé, és hogy tartalmasabb legyen, tört kekszet is belekeverünk. A tetejére tejszínhab kerül, egy kis öntet, és már el is készült az édesség.

Hozzávalók
300 gháztartási keksz
3 dbvanília ízű pudingpor
9 ev. kanálcukor
1 ltej
200 gvaj
4 ev. kanáltejföl
5 dbbanán (sütőforma méretétől függ)
200
vorosrozsa66, 2018. december 03. hétfő, 20:16
Karamellás-krémsajtos piskóta
Karamellás-krémsajtos piskóta




A piskótát csak belemártom az öntetbe, nem áztatom el, a krémmel még puhul. Mi szeretjük, ha néhol ropogósan marad. Készítettem már tehéntúróval is, ilyenkor citromhéjjal és vaníliával ízesítem. Nálunk krémsajttal nagyobb a sikere. Amikor tejszínhabbal díszítem, a krémbe is szoktam tenni 2 ek-nyi habot, ez lazít a krémen.

Hozzávalók

Krémhez

2 tasak tejszínízű pudingpor
9 dl tej
7 ek cukor (ízlés szerint)
25 dkg mascarpone

Öntethez

2 ek cukor
1 ek cukrozatlan kakaópor
2 dl víz
5 dkg vaj

Összeállításhoz

20 db babapiskóta

elkészítés



Először a krémet készítjük el. A cukorból karamellt készítünk, óvatosan felöntjük 5 dl tejjel, és csendes
vorosrozsa66, 2018. november 20. kedd, 18:49
balatoni habos mogyorós !
helyezett megfordított mogyorós habtésztára rákenjük. Dermesztjük.

Fekete ribiszke puha zselé
140 g fekete ribiszke püré* (95% gyümölcstartalom) 15 g cukor
4 g Nh pektin
12 g beáztatott zselatin (2 g porzselatin 10 g víz)
Technológia: A pürét felforralom. A cukrot az nh pektinnel elkeverjük, a püréhez adjuk folyamatos keverés mellett. Majd a kész beáztatott zselatint is hozzáadjuk. Átmixeljük. Használat előtt simára keverjük, ha szükséges.

Tejcsokoládés karamell réteg
60 g cukor
30 g vaj
150 g tejszín (31%-os)
10 g glukóz
85 g tejcsokoládé** (44%-os)
0.4 g Fleur de Sel (francia sóvirág, szükséges törni, ha nagyon nagy szemű) 8 g kakaóvaj
Technológia: A cukrot a glükózzal karamellizáljuk. (200 fok) Ha a karamell elérte a hőfokot, hozzáadjuk a felmelegített tejszínt, sót, és összefőzzük. Kis adagokban a tejcsokira öntjük, elkeverjük, végül hozzá adjuk a kakaóvajat, vajat és átmixeljük. 24 órára
ibolya58, 2018. augusztus 26. vasárnap, 12:50
Nyári süti !!!!
40 db négyzet alakú háztatási keksz
1 dl tej
2 ek. cukor
1 ek. rumaroma

A krémhez:

3 csomag karamellás (főzős) pudingpor
1 l tej
9 ek. cukor
5 dl Hulala tejszín (aki nem szereti, 5 dl állati eredetű tejszín+habfixáló por)
3 db nagy Sport szelet csokoládé

Elkészítés:

A háztartási kekszet cukrozott tej és rumaroma keverékébe mártjuk (ne ázzon szét), majd egy közepes méretű tepsit (36 cm * 24 cm) vagy üvegtálat kirakunk vele úgy, hogy mindenhol takarja a tepsi alját.
A karamellás pudinporokat kevés hideg tejben elkeverjük, ízesítjük a cukorral. A maradék tejet felforraljuk. A forró tejet lassan a pudinghoz öntjük, elkeverjük, és sűrű krémmé felfőzzük. Még forrón a kekszre öntjük (óvatosan, hogy a kekszek ne csússzanak szét!).
A tejszínt kemény habbá verjük, és háromnegyed részét, ha már kihűlt a puding, a tetejére egyengetjük.
A csokoládékat lereszeljük, és a maradék tejszínbe vegyítjük. Ezt is az előző
eva0817, 2018. július 24. kedd, 08:19
Minden nap elkészíteném ezt a tortát!
friss).

Hozzávalók, a sziruphoz:

200 ml tej,
2-3 evőkanál cukor.

Hozzávalók a díszítéshez:

1 evőkanál cukor,
10-15 db meggy,
50-100 g tejcsokoládé.

Elkészítés:

2 -3 kanál cukrot tegyünk egy edénybe és lassú tűzön kezdjük felolvasztani, amikor kissé barnává válik engedjük fel, hideg tejjel. Folyamatosan kavargassuk, amíg a cukor el nem olvad. Készítsünk elő egy kapcsos torta formát, helyezzük bele a piskótákat, locsoljuk meg, a karamellás tejjel.

Oldjuk fel a zselatin egy kevés vízbe és hagyjuk állni, 10 percet. Verjük fel a tejszínt és tegyük be a hűtőszekrénybe. Kavarjuk ki a vajat a cukorral (használhatunk porcukrot), akkor lesz jó amikor krémes, tegyük hozzá a joghurtot és a tejfölt. A zselatint kavarjuk a vajas krémhez. Amikor ezzel készen vagyunk, finoman keverjük bele a habbá vert tejszínt és a meggyet. El is készült a krém.

A krémnek a felét rátesszük a már lerakott piskótára,
vorosrozsa66, 2018. június 30. szombat, 16:22
Krémes diós szelet
Krémes diós szelet, mindenki azt fogja gondolni, hogy egy mestercukrász készítette, annyira csodás!

A csodás krémes süti akár tortaformában, vagy tepsiben is elkészíthető, így ünnepi alkalmakon tortaként, máskor süteményként kínálhatjuk. Nagyon krémes és a karamellnek és diónak köszönhetően még ropogós is. Az elkészítése kissé időigényed, de mindenkit lenyűgözhetsz ezzel a csodás ízzel.
Hozzávalók 1 tésztalaphoz:

3 tojásfehérje,
2,5 evőkanál cukor,
1/2 evőkanál liszt,
50 g darált dió (vagy mogyoró).

A felsorolt hozzávalók 1 db tortalaphoz elegendőek, ezért három laphoz a hozzávalók háromszorosát számoljuk.
Hozzávalók a vaníliakrémhez:

3 db tojássárgája,
10 evőkanál cukor,
2 evőkanál liszt,
2 tasak vaníliás cukor,
350 ml tej,
170 g vaj.

Hozzávalók a ropogós krémhez:

350 ml tejszín,
200 g cukor,
120 g apróra
vorosrozsa66, 2018. június 30. szombat, 15:36
Mézes diós szelet
Mézes diós szelet

Tészta:

40 dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
12, 5 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 evőkanál méz
2 tojás
1 kiskanál őrölt fahéj ( elhagyható )

Krém:

5 dl tej
2 tasak vanília ízű pudingpor
15 dkg margarin
10 dkg cukor + 10 dkg - a karamellhez

Tetejére:

20 dkg dió
8 dkg cukor
3 evőkanál méz
8 dkg vaj
olvasztott étcsokoládé




A krémhez 2 dl tejet simára keverünk a pudingporral, a többi tejet felforraljuk a cukorral, hozzáöntjük a pudingos tejet és sűrű krémmé főzzük. Ha a krém kihűlt kihabosítjuk a margarinnal.10 dkg cukrot karamellizálunk, majd sütőpapírra kiöntve megdermesztjük és egy késes aprítóval szilánkosra aprítjuk. A diót darabosra vagdaljuk. A cukorból
vorosrozsa66, 2018. május 30. szerda, 12:08
Baklava
mézet, keverd el 50 gramm puha vajjal, majd 5-10 perccel a sütés befejezése előtt öntsd a baclava tetejére.

Hidegen vágd fel, és tálalhatod is!

Grillázs készítése házilag :

Hozzávalók:

10 dkg kristálycukor
10-15 dkg dió

Egy serpenyőbe tegyük a cukrot és a diót, majd kezdjük el felmelegíteni. Amikor a cukor már kezd olvadni, mérsékeljük a hőfokot, és kezdjük el folyamatosan kevergetni, nehogy megégjen a cukros-dió.

Addig keverjük, karamellizáljuk, míg a felolvadt cukor teljesen bevonja a diót, és szép világos barna színt kap

Ezután vegyük le a tűzről, majd egy olajjal vékonyan megkent fém tálcára, vagy egy nagy vágódeszkára öntsük rá a forró diós-karamellt, kissé terítsük el, és hűtsük ki egészen.
(Akinek van kéznél márványlap az arra öntse rá, és hűtse ki)

Amikorra teljesen kihűl megkeményedik a grillázs. Ekkor tördeljük kisebb darabokra, majd a diódarálón daráljuk le.

A ledarált grillázst száraz
suzymama, 2018. május 11. péntek, 14:40
Képek, videók
karamellás krémes.jpg
yvett789
2015. február 02. hétfő, 18:01
karamellás krémes.jpg
zsokica45
2014. november 09. vasárnap, 16:32
Karamell krémes
attila821028
2012. szeptember 18. kedd, 05:27
Mimi karamell krémes tort
maryenne
2009. augusztus 31. hétfő, 19:07
karamell krémes.jpg
veronika74
2009. április 01. szerda, 19:36
Karamellás krémes
tothneevi
2009. március 26. csütörtök, 15:59
karamellás krémes
tamma
2007. december 15. szombat, 22:56
Lábasból eszek.jpg
erzsi01
2010. február 28. vasárnap, 17:58
Vera lábosa
himeshaza
2009. március 15. vasárnap, 17:09
Lábos,cserép,dalkedlis ütő
himeshaza
2009. március 15. vasárnap, 17:02
labos_2.jpg
ujjozsef
2008. november 15. szombat, 18:02
labos_1.jpg
ujjozsef
2008. november 15. szombat, 18:02
02_rss_hozzaad.png
zabundu
2010. június 14. hétfő, 21:20
08_1_modul_hozzaad.png
zabundu
2010. június 01. kedd, 22:18
03_hozzaad.png
zabundu
2010. június 01. kedd, 22:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.