Belépés
2018. december 11. kedd | 50. hét | 345. nap | 10:30 | Árpád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ti jók vagytok mindannyianJózsef Attila
Ti jók vagytok mindannyian

Ti jók vagytok mindannyian,
Miért csinálnátok hát rosszat?

Néha úgy vagytok a rosszal,
Mint a gyerek a csavargással.
Ujjong, eltéved, sirdogál
S hazakívánkozik.

Ti mindannyian örültök a jónak
S fontoljátok meg, mit mondok:
Nem sánta az, aki
Együtt lelkendezik a csúszkálókkal!
katrin56, 2018. április 16. hétfő, 19:54
Címkék: József Attila, hazakívánkozik, csúszkálókkal, csavargással, fontoljátok, csinálnátok,
Kommentek
Mit mond a Biblia a karácsonyról?
házban vagy a bejáratnál a téli napfordulókor" (Britannica Hungarica, 10. kötet, 141. oldal).

Fagyöngy, magyal: ,,A druidák mágikus erőt tulajdonítottak a fagyöngynek. Az örökzöld magyalt a nap visszatérésének ígéreteként imádták" (The Encyclopedia Americana).

Kapcsolódó témák
Ünnepek
Bibliai kérdések
Lásd még

BIBLIAI KÉRDÉSEK

Hogyan lehet megérteni a Bibliát?
Bármilyen legyen is a neveltetésünk vagy az iskolázottságunk, mindannyian megérthetjük Istennek a Bibliában található üzenetét.


GYAKORI KÉRDÉSEK

Miért nem ünneplik Jehova Tanúi a karácsonyt?
Sokan megünneplik a karácsonyt, noha tisztában vannak vele, hogy pogány eredetű. Jehova Tanúi miért nem ünneplik
charlotteani, 2018. december 09. vasárnap, 23:01
2018. December 9., vasárnapi Napiszöveg
,,Isten életre keltett minket, és leültetett az égben,
mivel Krisztus Jézus követői vagyunk"
(Efézus 2:6NW).

Elképzelni is nehéz, milyen
különleges áldásokat tartogat
Jehova a felkent keresztényeknek,
akik trónokon ülnek majd,
hogy Krisztussal uralkodjanak az égben
(Lukács 22:28-30NW De ti vagytok azok, akik kitartottatok mellettem+ próbáimban.29És szövetséget kötök veletek egy királyságra, mint ahogy az én Atyám is szövetséget kötött velem,30hogy egyetek és igyatok az én asztalomnál a királyságomban, és trónokon üljetek, hogy ítéljétek Izrael 12törzsét);
(Filippi 3:20, 21NWA mi állampolgárságunk viszont az égben van, ahonnan megmentőt várunk sóváran, az Úr Jézus Krisztust,21aki az ő hatalmas erejével, amellyel képes mindent alávetni magának, olyanná fogja változtatni a mi jelentéktelen testünket, mint amilyen az ő dicsőséges teste);
(1János 3:2NW Szeretteim, most Isten gyermekei vagyunk, de hogy mik leszünk, még nem tárult
charlotteani, 2018. december 09. vasárnap, 19:30
2018. December 9., vasárnapi Napiszöveg
,,Isten életre keltett minket, és leültetett az égben,
mivel Krisztus Jézus követői vagyunk"
(Efézus 2:6NW).

Elképzelni is nehéz, milyen
különleges áldásokat tartogat
Jehova a felkent keresztényeknek,
akik trónokon ülnek majd,
hogy Krisztussal uralkodjanak az égben
(Lukács 22:28-30NW De ti vagytok azok, akik kitartottatok mellettem próbáimban.29És szövetséget kötök veletek egy királyságra, mint ahogy az én Atyám is szövetséget kötött velem,30hogy egyetek és igyatok az én asztalomnál a királyságomban, és trónokon üljetek, hogy ítéljétek Izrael 12törzsét);
(Filippi 3:20, 21NW A mi állampolgárságunk viszont az égben van, ahonnan megmentőt várunk sóváran, az Úr Jézus Krisztust,21aki az ő hatalmas erejével, amellyel képes mindent alávetni magának, olyanná fogja változtatni a mi jelentéktelen testünket, mint amilyen az ő dicsőséges teste);
(1János 3:2NW Szeretteim, most Isten gyermekei vagyunk, de hogy mik leszünk, még nem tárult
charlotteani, 2018. december 09. vasárnap, 19:06
Adventi levelet várok!!
fogalmazzuk meg kéréseinket Teremtőnk, önmagunk és egymás számára is, írjunk levelet, mert a szó elszáll, az írás megmarad! Életünk megújítása, újjátervezése azt is jelenti, hogy tudatosan megfogalmazzuk, leírjuk azt is, hogy mit kérünk a Megváltónktól, önmagunktól és természetesen egymástól is!
Adventben arra biztat az Egyház, hogy merjünk kérni, biztosítsunk tág teret az isteni gondviselésnek, a Teremtőnknek, aki nem csak ajándékot akar adni, hanem ő maga is ajándékká akar válni az életünkben! Mindannyian el kell gondolkozzunk azon is, hogy milyen ajándékokat adhatunk szeretteinknek, hogyan válhatnánk mi magunk is ajándékká a környezetünkben élők számára! Ugyanakkor bátran meg is kellene fogalmazni akár írásban is, hogy egymástól milyen ajándékokat várunk, kérünk, azt, hogy hogyan válhatna a melletted élő ember ajándékká számodra!
Néma gyermeknek anyja sem érti a szavát - mondja a magyar közmondás! De Jézus Krisztus sem mond mást. Nem kaptok, mert nem kértek! "Bizony, bizony, mondom nektek:
maroka, 2018. december 07. péntek, 18:23
Sajnálom a népet Mt 15,29
fegyházban.
............................
Krisztus Urunk sajnálja a népet! December 3-án, advent első napjaiban, Csák Jánossal és V. Simon Lászlóval egy látogatást tettünk Magyarország egyik legismertebb fegyházába Budapesten, a "gyűjtő" néven emlegetett büntetés-végrehajtási intézetbe! Egyszerű emberekhez egyszerű szavakkal szóltam, elmondtam, hogy mindannyian adventi várakozásban élünk, és hiszem, hogy az ő adventjük bármennyire is hosszú, előbb-utóbb eljön számukra is a Karácsony, arra kértem, hogy ne adják fel a reményt, mert biztos, hogy számukra is felvirrad az szabadságot elhozó várva várt nap!
Magyarországon közel húszezer embernek börtönben, fegyházban jön el az idén is az angyal! Néztem az embereket és bár tudtam, hogy sokan szörnyű bűnöket követtek el, mégis őszinte sajnálattal telt el a szívem! A sajnálat mellett egész végig, és még most is
maroka, 2018. december 06. csütörtök, 13:01
A Négy esküvő és egy temetés 25 év után folytatódik
A rövidfilmben Hugh Grant, Andie MacDowell és Kristin Scott Thomas is visszatér régi szerepében, a forgatókönyvet pedig az eredeti filmet jegyző Richard Curtis írja.

A jövő márciusi Red Nose Day adománygyűjtő napra készülő produkció a One Red Nose Day and a Wedding címet kapta.

"Határozottan öregebbek lettünk mindannyian. Igazán élvezetes volt kitalálni, mi minden történt közben a szereplőkkel" - mesélte a BBC Newsnak Curtis.

A forgatókönyvíró elárulta, hogy a folytatásban a társaság egy ötödik esküvőre gyűlik össze, de természetesen semmi sem sikerül úgy, ahogy tervezték.

A filmet Mike Newell rendezi, a további szereposztásban John Hannah, Rowan Atkinson, James Fleet és David Haig is feltűnik.

A szereplők közül nem tér vissza Charlotte Coleman, aki Scarlettet játszotta, a színésznő 2001-ben, 33 éves korában elhunyt.

A Négy esküvő Hugh Grant és Curtis karrierjét is a magasba repítette: Curtis ezt követően írta a Notting Hill - Sztárom a párom és a Love Actually - Igazából
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 10:21
Az edzői járadék örökölhetőségét szorgalmazza Laurencz László
rendszeres juttatást, annak halála után az özvegye megkapja a járadékot, és méltányosnak tartaná, ha ez az edzők, illetve házastársuk esetében is így lenne.

A Magyar Köztársasági Arany és Ezüst Érdemkereszttel is kitüntetett 84 éves Laurencz hozzátette, javaslatát több kollégájával, Szántó Imrével, Vajda Tamással, Ludasi Róberttel, Mocsai Lajossal, valamint Schmitt Pállal, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnökével és Németh Szilárddal, a Magyar Birkózó Szövetség elnökével is megvitatta, s mindannyian egyetértettek a felvetésével.

Ezután a Magyar Edzők Társaságához fordult, ahol szintén támogatásukról biztosították, és előterjesztették a javaslatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkárságának.

Bánki Erik (Fidesz) múlt kedden javasolta a sporttörvény módosítását. Amennyiben a parlament elfogadja az indítványt, valamennyi jogosult, valamennyi érme után megkapja a járandóságot. A múlt hét kedden rendezett vita során minden felszólaló támogatta az
velemenyezd, 2018. december 05. szerda, 14:41
Érdekesség
szállítást
A világ leghosszabb vasútja, a jól ismert transzszibériai vasút Oroszországban üzemel. Útja több mint 9 ezer kilométeres útra szinte az egész országot keresztezi.
Moszkvából távozik, és Vladivostokba, a csendes-óceáni partvidék kikötővárosába ér véget. Ez a hihetetlen élmény 152 órát igényel. De a jó hír az, hogy bármelyik állomáson le tudsz szállni.

Italok (nem csak alkoholos)
Mindannyian tudjuk Oroszországban a vodka naponta részeg, hogy enyhítse a hideget. Ez a szokás olyan öreg, hogy senki sem tudja, mikor kezdődött. Ismeretes, hogy ez az ital képes a testhőmérséklet növelésére a kemény tél alatt. A rossz hír az, hogy az oroszok 20% -a alkohollal kapcsolatos betegség.
Szintén tea gyakori a szalmovar, egy eszköz, amely lehetővé teszi, hogy melegítse a vizet, és fenntartja a hőmérsékletet. Ha ajándéktárgyakat vagy emléktárgyakat szeretne venni az oroszországi
kirscha, 2018. december 04. kedd, 22:28
Képek, videók
Mindannyian kísérletek va
sanci81
2018. augusztus 13. hétfő, 15:21
mindannyian.jpg
sz719eszter
2017. november 28. kedd, 16:10
Mindannyian.png
sz719eszter
2016. december 07. szerda, 15:55
Mindannyian123.png
sz719eszter
2016. november 30. szerda, 09:38
Mindannyian-keresünk-v ala
melindaaah64
2015. november 26. csütörtök, 18:07
Mindannyian tudjuk
sanci81
2015. október 26. hétfő, 15:49
Mindannyian....jpg
pacsakute
2015. szeptember 11. péntek, 20:58
Mindannyian....jpg
kkm
2015. július 27. hétfő, 13:17
Mindannyian.....jpg
pacsakute
2015. június 16. kedd, 08:50
Mindannyian arra....
borigit
2014. november 26. szerda, 09:09
József Attila
maria_kadar_148
2018. május 04. péntek, 21:09
József Attila.jpg
anci-ani
2018. március 09. péntek, 15:28
József Attila - kép.jpg
anci-ani
2018. február 22. csütörtök, 08:34
József Attila - Nagy, mél
sanci81
2018. február 18. vasárnap, 17:39
József Attila idézet,Ó an
cuppika59
2018. január 19. péntek, 15:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.