Belépés
2019. december 13. péntek | 50. hét | 347. nap | 11:59 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Önkormányzat 2019 - Helyi vállalkozók állították helyre a szegedi gyermekklinika megrongálódott tetőszerkezetét
A Fidesz és a KDNP által támogatott jelölt sajtótájékoztatóján elmondta, a Szegedet szeptember 9-én sújtó vihar során több más épület mellett megsérült a gyermekklinika épülete is.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara elnöki posztját is betöltő építési vállalkozó közölte, szegedi cégek azonnal felajánlották segítségüket, és a tetőszerkezet kijavítása már meg is történt, így az érkező esők nem tesznek kárt az ingatlanban.

Nemesi Pál hangsúlyozta, az önkormányzat és a Szegedi Tudományegyetem közötti együttműködés rendkívül fontos nemcsak az egészségügy, hanem a gazdaságfejlesztés területén is.

A polgármesterjelölt hangsúlyozta, a kampányban a program megismertetésén, és a tervezett projektek előkészítésén dolgozik.

A sajtótájékoztatón a vállalkozói közösség két defibrillátort adott át, melyeket a traumatológiai klinikán és az aneszteziológiai és intenzív terápiás részlegen használnak majd.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. október 02. szerda, 15:42
Címkék: Csongrád Megyei Kereskedelmi-, Nemesi Pál, Szegedi Tudományegyetem, szegedi gyermekklinika, gyermekklinika épülete, tetőszerkezet kijavítása,
Kommentek
A székelyföldi Kökösben átadták a Rómer Flóris-terv keretében felújított unitárius templomot
Földváry Gábor a Miniszterelnökség örökségvédelmi ügyekért felelős miniszteri biztosa a rendezvény után az MTI-nek telefonon elmondta: úgy tekinti, hogy a templom felújításához nyújtott segítséggel a magyar nemzet törlesztette a kökösiekkel szembeni adósságát. Felidézte: 170 évvel ezelőtt a forradalom és szabadságharc idején a kökösiek a magyar szabadságért felajánlották harangjaikat az ágyúöntő Gábor Áronnak, aki épp a falu határában esett el a csatában. Úgy vélte: a nemzet tartozott azzal, hogy ezt meghálálja.

A miniszteri biztos szerint "minden templomtorony egyben bástya is: a magyarságunknak, a kereszténységünknek a bástyája". Kijelentette: három fontos szempont is értelmet adott a felújításnak. Egyfelől a templom a kereszténység megélésének helye, másfelől a magyar közösség megmaradását szolgálja, harmadrészt pedig a megőrzött helyek arról tanúskodnak, hogy a magyarság a Kárpát-medencében kultúrát teremtett, és közösséget alkotva él.

Bartha Alpár, a település mintegy kétszáz fős
velemenyezd, 2019. október 27. vasárnap, 18:12
Soltész Miklós: megerősítjük felekezeteinket és közösségeinket
közösségek gazdagodnak, ahol összefogás van. "Akik széthúznak, akik mindenféle roncskoalíciókat hoznak össze csak azért, hogy a közpénzekre rátegyék a kezüket", azok hosszú távon nem működnek - mondta.

Hozzátette, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség jelöltjeivel Kapuváron kiszámítható és békességben élő közösséget lehet teremteni.

Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, hogy a két templomnak elsősorban a tetőszerkezetét szükséges megújítani. A kormányzati támogatásról Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter döntött, a támogatási szerződést a héten aláírták.

Hámori György, Kapuvár polgármestere (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy az egyházközségek és az önkormányzat között példaértékű az együttműködés.

Kitért arra is, hogy a felújításhoz az egyházközösségek hívei is adakoztak. Úgy fogalmazott, hogy ahol az emberek "tesznek az asztalra, ott az önkormányzat is segít". A munkálatok
velemenyezd, 2019. október 11. péntek, 18:32
Halálos áldozatokat követelt a rossz időjárás Spanyolország dél-keleti részén
A hivatalos tájékoztatás szerint az idős házaspár holttestére a felborult gépkocsiban bukkantak rá egy, az összegyűlt víz miatt nehezen megközelíthető területen Kasztília-La Mancha és a valencia autonóm közösség határán.

A tűzoltók a valenciai régióban több helyszínen sikeresen mentettek ki elsodort gépjárművekben rekedt embereket, például Dénia városában is, ahol tornádó döntötte le egy sportcsarnok egyik falát és megrongálta a tetőszerkezetet is.

"Az elmúlt száz év legnagyobb esőzése" - mondta újságíróknak Jorge Rodríguez, a valenciai Ontinyent település polgármestere, ahol az elmúlt 24 óra alatt négyzetméterenként 297 liternyi csapadék hullott le.

A Clariano folyó kiöntött medréből és épületeket öntött el, emiatt több ház lakóit evakulták - részletezte.

A rossz idő miatt kikötőket, autóutakat és vasúti szakaszokat is le kellett zárni. Összesen 86 valenciai településen szünetel az oktatás, ami mintegy 255 ezer diákot érint.

A szomszédos Murcia tartományban 45 településen marad
velemenyezd, 2019. szeptember 12. csütörtök, 15:42
Hármas erősségűre csökkent a Dorian, de nem mozdul a Bahamákról
A CNN hírtelevízió közlése szerint a hurrikánt jelenleg óránkénti 200 kilométeres széllökések kísérik, míg egy nappal ezelőtt, amikor a legmagasabb, 5-ös fokozatú volt a vihar, óránként 285-300 kilométeres sebességű volt a szél.

A miami székhelyű Országos Hurrikán Központ legfrissebb tájékoztatása szerint a hurrikán pillanatnyilag "mozdulatlanul áll" az eddig a legsúlyosabb károkat elszenvedő Grand Bahama szigetétől északra. A vihar középpontja nagyjából 50 kilométerre lehet a Grand Bahama központi városától, Freeporttól.

Szakértők szerint azonban a Floridában élők még mindig nem lélegezhetnek fel, mert egy hármas erősségi fokozatba sorolt vihar is hatalmas pusztítást tud végezni. A Dorian helyi idő szerint kedd este már "veszélyes közelségbe" kerülhet Florida keleti partjaihoz. Florida, Georgia, illetve Észak- és Dél-Karolina államokban több millió ember költözött ki ideiglenesen otthonából a közelgő vihar miatt.

Hétfő estig öt halálos áldozatról érkezett jelentés a Bahama-szigetekről.
velemenyezd, 2019. szeptember 03. kedd, 09:51
Felújították a Szent Lőrinc vértanúnak ajánlott templomot...
Felújították a Szent Lőrinc vértanúnak ajánlott templomot Zalaszentlőrincen
Püspökségi anyagi támogatással és a helybéliek munkájával két év alatt újult meg a település római katolikus temploma. A felújítás utáni újraszentelés vasárnap ünnepi szentmise kíséretében történt.
Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök és zalaszentlőrinci hívek plébánosa Kiss L. Gábor celebrálta az újraszentelési ceremóniát, előtte pedig Csiszár László, a Zalaegerszeg közeli település polgármestere számolt be a templom történetéről és a felújítási munkálatokról.
.............
Ilyen kis községben, mint Zalaszentlőrinc, nagy jelentősége van minden mozzanatnak, amely a település arculatát szebbé, rendezettebbé teszi, hogy lakóink komfortos környezetben élhessenek - mondta a 250 lakosú község első embere.
A 15 évvel ezelőtti beavatkozás során a tetőszerkezetet tették rendbe, de az épület vizesedett, így
maroka, 2019. augusztus 16. péntek, 20:02
Vihar - Országszerte több mint 500 helyen dolgoznak a tűzoltók
Mukics Dániel elmondta: a legtöbb bejelentés Kelet-Magyarországról érkezett, a vihar Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Békés megyében tucatjával döntött ki fákat, szakított le vezetékeket, öntött el pincehelyiségeket, és rongált meg tetőszerkezeteket.

Tiszakeszin a vihar egy családi ház tetőszerkezetét annyira megbontotta, hogy az épület lakhatatlanná vált. Létavértesen egy állattartó épületbe csapott a villám, amelynek ég a tetőszerkezete.
velemenyezd, 2019. július 28. vasárnap, 19:32
Vihar - Budapesten és Gyulán hívták legtöbbször a tűzoltókat
Mukics Dániel elmondta, hogy vasárnap 15 óráig közel 100 helyre riasztották a katasztrófavédelem munkatársait.Kiemelte, hogy Gyula és Sarkad között fa dőlt a vasúti sínre, emiatt átmenetileg szünetel a vasúti közlekedés.

Kitért arra is, hogy a szombati vihar miatt összesen 246 helyszínen kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak, ebből 57 helyszínen a vizet kellett szivattyúzni, mert a hirtelen felgyülemlő csapadékvíz nem tudott elfolyni. A többi beavatkozás a szél által kicsavart fákhoz volt köthető, illetve körülbelül 30 épületben keletkezett valamilyen kár, jellemző a tetőszerkezetet bontatta meg a szél.
velemenyezd, 2019. július 28. vasárnap, 16:02
Képek, videók
Pálmaház tetőszerkezete
bodajne
2010. május 20. csütörtök, 20:16
szegedi gyermekklinika 19
agica2004
2013. szeptember 14. szombat, 13:25
szegedi gyermekklinika.jp
agica2004
2011. augusztus 17. szerda, 15:28
A gyermekklinika dolgozói
ujnemarika
2011. április 30. szombat, 16:13
A gyermekklinikán
ujnemarika
2011. április 30. szombat, 16:08
a gyermekklinika előtti p
agica2004
2006. december 11. hétfő, 16:11
Megrongálódott zsinagóga
sanci81
2016. június 20. hétfő, 16:23
a megrongálódott Enterpri
mecsery
2012. november 03. szombat, 02:14
Írások az önkormányzati ú
furaila
2019. június 27. csütörtök, 11:03
gomb_onkormanyzat_jogs zab
martimarti
2015. december 17. csütörtök, 19:37
Újpesti Önkormányzat.JPG
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Újpesti Önkormányzat épül
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Önkormanyzat.JPG
csokegyorgy
2008. augusztus 20. szerda, 10:55
dalmandi önkormányzat
nyuszi111
2007. december 12. szerda, 16:32
Szlovák önkormányzat
jbal
2007. augusztus 07. kedd, 16:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.