Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 13:34 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szeptember 7-én először tartják meg A Futball Éjszakáját
Nemcsák Károly, a szervezőbizottság elnöke a szerdai sajtótájékoztatón azzal kezdte mondandóját, hogy a Múzeumok éjszakája és a Színházak éjszakája adta a szervezőknek az ötletet az új kezdeményezéshez.

"Már érezzük a pozitív hatásait ennek a két rendezvénynek, elsősorban a megítélésünk terén. Manapság nagyon fontos a személyes kapcsolatok kialakítása, ezért gondoltunk arra, hogy A Futball Éjszakájával próbáljuk meg szeretett sportágunkat, a labdarúgást népszerűsíteni és közelebb hozni a nézőkhöz" - fogalmazott a színész labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, aki bízik benne, hogy ennek hatására nőni fog a nézők száma a hazai stadionokban.

Nemcsák Károly hozzátette: minden NB I-es és NB II-es klubot megkerestek, s 21 egyesület már jelezte, hogy csatlakozni kíván az eseményhez. Többek között a Ferencváros, az Újpest, a Diósgyőr, a Debrecen, a Puskás Akadémia, az MTK, a Mezőkövesd, az ETO és Békéscsaba tervez különféle közönségprogramokat erre a napra.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője bejelentette: azért álltak a rendezvény mellé, mert annak célja beleillik a szövetség szakmai koncepciójába. A szóvivő bízik abban, hogy A Futball Éjszakája hatására egyre több fiatal szereti meg a labdarúgást, s kötelezi el magát a sportág mellett. Kitért arra is, hogy a válogatott a következő napon, szeptember 8-án játssza majd első mérkőzését a Nemzetek Kupájában, idehaza a finnek ellen.

Borsi Dávid futsaljátékos, a szervezőbizottság tagja kifejtette, az országos program keretében szeptember 7-én 14 órától mindenki számára megnyílnak a legnagyobb hazai csapatok edzőpályái, öltözői, s kortól függetlenül bárki részt vehet kedvenc klubja, vagy bármely más csapat foglalkozásain. Hozzáfűzte: minden csatlakozó klub saját maga dönt arról, hogy pontosan milyen programokat szervez, ők legfeljebb ajánlásokat tettek. Sor kerül majd stadionlátogatásokra, bemutató edzésekre, kerekasztal-beszélgetésekre, klubtörténeti kiállításokra és vetélkedőkre, utánpótlástornákra, kispályás kupákra, illetve villanyfényes gálamérkőzésekre is.

Amint elhangzott, a központi eseményt az MTKÚj Hidegkuti Nándor Stadionjában tartják, ahol a színész és az újságíró válogatott összecsapása zárja majd a programot.

Egyes rendezvényeken a részvétel részben előzetes regisztrációhoz kötött, amit az érdeklődők a www.futballejszakaja.hu oldalon tehetnek meg június 15. után. A belépő gyermekek számára 100, míg a felnőtteknek 500 forint, amit az érdeklődők az első kiválasztott stadionnál válthatnak meg, s az ott átvett karszalaggal az összes helyszínre ellátogathatnak.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 12:52
Címkék: Futball Éjszakáját, Nemcsák Károly, Futball Éjszakájával, Puskás Akadémia, Sipos Jenő, Futball Éjszakája,
Kommentek
Múzeumok éjszakája - A Fesztiválzenekar koncertjével nyílt meg a rendezvény
fős közönség Fischer Iván vezényletével. "Rengetegszer játszottunk már a Hősök terén, és mivel nagyon szeretem a múzeumokat, gondoltuk, adjunk mi egy kis kezdő lökést az idei Múzeumok éjszakájának" - mondta el az MTI-nek a koncert után a BFZ vezetője. Fischer Iván hozzátette, a minikoncert után maga is tesz egy körutat gyermekeivel a budapesti múzeumokban.

Baán László, a Szépművészeti főigazgatója elmondta: örül az ötletnek, hogy a világ egyik legjobb zenekara nyitja meg a jubileumi Múzeumok éjszakáját az épület lépcsőjén. Mint hozzátette, bent a múzeumban mindent megtalálhat a közönség, mi "szemnek, szájnak, fülnek ingere": a különleges tárlatvezetések mellett lesz slam poetry verseny (versengő posztmodern performansz költészet), francia sanzonest, majd szvingest, az éhségüket pedig egy jó nevű budapesti étterem finomságaival tudják csillapítani a látogatók.

Hogy ne kelljen választani a futball Európa-bajnokság és a művészeti élmények között, az Ión Udvarban a múzeum "férfimegőrzőt" nyit
velemenyezd, 2012. június 16. szombat, 21:34
Csaknem ezer lengyelországi intézmény vesz részt a múzeumok éjszakáján
A múzeumi világnaphoz kapcsolódó, évről évre egyre nagyobb érdeklődésnek örvendő rendezvény alkalmából csak a lengyel fővárosban 204 helyszín várja az éjszakai látogatókat. Országszerte nemcsak múzeumok, de galériák, könyvtárak, kultúrházak, templomok is részt vesznek az akcióban: a wroclawiakat például egy sporttörténeti előadásra várják az egyik városi uszodában, míg egy nagy-lengyelországi planetáriumban csillagászok irányításával lehet vizsgálni a májusi égboltot.

A leggazdagabb programmal Varsó készült, ahol az elnöki palotát, a parlamentet és néhány minisztériumot is megnyitnak a közönség számára. Két királyi palotát a szervezők szó szerint új fényben mutatnak be a látogatóknak: Wilanówban zseblámpás látogatást javasolnak, a Lazienki parkban található nyári rezidenciát pedig gyertyafénnyel világítják ki ezen az éjszakán. A Nemzeti Emlékezet Intézete (IPN) pedig a június 8-án Varsóban kezdődő, közös lengyel-ukrán szervezésű futball Európa-bajnoksághoz kapcsolódva a labdarúgók megfigyelésének
velemenyezd, 2012. május 18. péntek, 16:08
Képek, videók
rémségek éjszakáját
jakabgasparne
2009. március 03. kedd, 08:21
MSZ-nek későbbi elnöke
furaila
2016. október 05. szerda, 14:55
MSZMP elnöke kádár jános
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:42
Az alapítvány elnöke
ujnemarika
2011. április 30. szombat, 16:28
Sayuri és az elnöke
zafira1983
2010. december 01. szerda, 20:27
Távozik a BEOSZ elnöke
erdosgeza
2009. február 28. szombat, 21:27
A JIDE elnöke
totyimotyi
2007. április 29. vasárnap, 20:01
Toda A Suzuki gyár elnöke
tango103
2006. július 02. vasárnap, 09:58
Sajtótájékoztatón.jpg
kimif1
2009. október 15. csütörtök, 19:52
Sajtótájékoztatón 2.jpg
kimif1
2009. október 15. csütörtök, 19:52
Sajtotajekoztaton.jpg
kimimatiasraikkonen
2009. szeptember 24. csütörtök, 21:24
Sajtótájékoztatón :)
kittty90
2008. május 05. hétfő, 14:37
A gyaloglás hatásai.jpg
pacsakute
2018. március 16. péntek, 10:05
viz-hatasai.gif
sz719eszter
2017. november 26. vasárnap, 17:26
Az üdítő hatásai.jpg
pacsakute
2015. november 27. péntek, 17:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.