Belépés
2019. február 23. szombat | 8. hét | 54. nap | 20:15 | Alfréd, Jávorka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
dióhabos sütemény



Hozzávalók:

35 dkg liszt
15 dkg vaj / margarin
10 dkg porcukor
fél cs. sütőpor
4 tojássárgája

1 evőkanál kakaópor

tetszés szerinti lekvár (nálam áfonya)

Hab:

4 tojásfehérje habbá verve
15 dkg porcukor
15 dkg dió

A tésztához a kakaópor kivételével összegyúrjuk a hozzávalókat. Ha szükséges pici tejet tehetünk hozzá. Ha kész a tésztánk elfelezzük, az egyik részéhez hozzágyúrjuk a kakaóport.
20x30-as tepsit kibélelünk sütőpapírral. Kinyújtjuk a barna tésztát, tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral majd a világos tészta következik.
A fehérjét habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a diót. Ezt a masszát a tésztára kenjük és előmelegített 160 fokos sütőben 30 percig sütjük.

Rácsra téve hűtjük, majd szeleteljük.

https://www.facebook.com/TraRitaSutodeje
faciendum, 2019. február 08. péntek, 18:31
Címkék: kakaópor kivételével, tésztánk elfelezzük, egyik részéhez, barna tésztát, világos tészta, fehérjét habbá,
Kommentek
Diohabos dios sutemeny
http://www.recept-oldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/dioha bos-dios.html


DIÓHABOS DIÓS
2008.01.26

Hozzávalók (25 x 35 cm-es tepsihez):
A tésztához:
30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 3 evőkanál porcukor + 1 csomag (2 dkg) vaníliás cukor, fél citrom héja, 1 tojás.
A tésztára: 10 evőkanál meggylekvár (de baracklekvárral is nagyon jó).
A következő réteghez: 20 dkg darált dió, 10 dkg porcukor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj.
Felső réteg: 10 dkg darált dió, 3 tojás, 3 evőkanál cukor.
A megsült sütemény tetejére: olvasztott csokoládé és egy maréknyi felezett dióbél

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, aztán egyenletes vastagságban egy sütőpapírral bélelt tepsi aljába nyomkodjuk. Egy villával megszurkáljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig
margareta51, 2011. március 13. vasárnap, 14:48
Dióhabos almáspite
Hozzávalók (egy közepes, 25x35 cm-es tepsihez):
Az alsó tésztalaphoz: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 tojássárgája, csipetnyi só.
A töltelékhez: 2 kg alma, 20 dkg cukor, 2 kiskanál fahéj.
A felső tésztához: 4 tojás, az alsó tésztából megmaradt 2 tojásfehérje, 6 evőkanál cukor, 2 evőkanál rétesliszt, 6 evőkanál darált dió.
A sütemény tetejére: durvára darabolt dió.

Elkészítés:
Az alsó tésztához a vajat összemorzsoljuk a liszttel, belegyúrjuk a cukrot és a tojássárgákat. A tésztát lisztezett gyúródeszkán fél centi vastagra nyújtjuk, és egy nagyobb tepsi aljra terítjük. Megszurkáljuk egy villával, és 5 percre előmelegített sütőbe tesszük (elősütjük)
Kép A töltelékhez az almákat megpucoljuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük a cukorral és fahéjjal, és lassú tűzön, kevergetve addig főzzük, amíg a leve elpárolog.
Az almát egyenletes vastagságban az elősütött tésztára kenjük.
A 6 tojásfehérjéből a 6 evőkanál cukorral kemény habot
lantosneevi, 2009. augusztus 07. péntek, 19:58
Étel-ital-sütemény
2009-04-24 17:54:39, Péntek
Módosítás Módosítás Törlés Törlés

Dióhabos kosárka
Kategória: Sütemények, édességek
Hozzávalók: 25dkg margarin
40dkg liszt
1 csomag sütőpor
20dkg porcukor
4 tojássárgája

A töltelékhez:
barackíz
4 tojásfehérje
4 evőkanál cukor
25dkg darált dió
Elkészítés: Az alapanyagokat összegyúrjuk, és vékonyan a kikent kosárformákba nyomkodjuk. Közepébe barackízt teszünk. A tojásfehérjéket kemény habbá felverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a darált diót, és ezzel a habbal a kosarakat megtöltjük. Sütőlapra téve, előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 10 perc alatt megsütjük. Ezután a formákból kiforgatva hagyjuk kihűlni.
jjanosne, 2009. május 17. vasárnap, 20:13
Ági fincsi receptjei...
vaníliás cukor, 2 pohár tejföl, fél kg túró, 5 evőkanál liszt, 2 evőkanál cukor, sütőpor.
A tojás sárgáját az 5 kanál cukorral habosra keverem, hozzáadom a tejfölt és az áttört túrót. Majd a lisztet, a sütőport és a két kanál cukorral habbá vert tojás fehérjét. Vajazott lisztezett tepsiben megsütöm.
Íme a valóságban; már csak a kép van, elfogyott az egész tepsivel!"


"DIÓHABOS DIÓS süti receptje

Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 3 evőkanál porcukor + 1 csomag (2 dkg) vaníliás cukor, fél citrom héja, 1 tojás.
A tésztára: 10 evőkanál meggylekvár (de baracklekvárral is nagyon jó).
A következő réteghez: 20 dkg darált dió, 10 dkg porcukor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj.
Felső réteg: 10 dkg darált dió, 3 tojás, 3 evőkanál cukor.
A megsült sütemény tetejére: olvasztott csokoládé és egy maréknyi felezett
idgie1975, 2009. február 08. vasárnap, 14:50
Dióhabos diós süti
DIÓHABOS DIÓS süti receptje

Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 3 evőkanál porcukor + 1 csomag (2 dkg) vaníliás cukor, fél citrom héja, 1 tojás.
A tésztára: 10 evőkanál meggylekvár (de baracklekvárral is nagyon jó).
A következő réteghez: 20 dkg darált dió, 10 dkg porcukor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj.
Felső réteg: 10 dkg darált dió, 3 tojás, 3 evőkanál cukor.
A megsült sütemény tetejére: olvasztott csokoládé és egy maréknyi felezett dióbél.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, aztán egyenletes vastagságban egy sütőpapírral bélelt tepsi aljába nyomkodjuk. Egy villával megszurkáljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.
Közben a 20 dkg darált diót összekeverjük a 10 dkg porcukorral és a fahéjjal.
Egy másik edényben a 3 tojásfehérjéből, a 3 evőkanál cukrot fokozatosan hozzáadva, kemény habot verünk. Hozzáadjuk a 3 tojássárgáját, és még 2-3 percig verjük a habverőgéppel. Az így kapott habba beleforgatjuk
majus55, 2009. február 04. szerda, 22:32
Dióhabos diós süti
DIÓHABOS DIÓS süti receptje

Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 3 evőkanál porcukor + 1 csomag (2 dkg) vaníliás cukor, fél citrom héja, 1 tojás.
A tésztára: 10 evőkanál meggylekvár (de baracklekvárral is nagyon jó).
A következő réteghez: 20 dkg darált dió, 10 dkg porcukor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj.
Felső réteg: 10 dkg darált dió, 3 tojás, 3 evőkanál cukor.
A megsült sütemény tetejére: olvasztott csokoládé és egy maréknyi felezett dióbél.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, aztán egyenletes vastagságban egy sütőpapírral bélelt tepsi aljába nyomkodjuk. Egy villával megszurkáljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.
Közben a 20 dkg darált diót összekeverjük a 10 dkg porcukorral és a fahéjjal.
Egy másik edényben a 3 tojásfehérjéből, a 3 evőkanál cukrot fokozatosan hozzáadva, kemény habot verünk. Hozzáadjuk a 3 tojássárgáját, és még 2-3 percig verjük a habverőgéppel. Az így kapott habba beleforgatjuk
yaskane, 2009. február 03. kedd, 14:45
Dióhabos almás pite
Hozzávalók:
Az alsó tésztalaphoz: csipetnyi só; 2 tojássárgája; 10 dkg porcukor; 20 dkg vaj vagy sütőmargarin; 30 dkg liszt
A töltelékhez: 2 kiskanál fahéj; 20 dkg cukor; 2 kg alma
A sütemény tetejére: durvára darabolt dió
A felső tésztához: 2 evőkanál rétesliszt; 6 evőkanál darált dió; 6 evőkanál cukor; 2 tojásfehérje (ami az alsó tésztából megmaradt) ; 4 tojás

Elkészítése:
Az alsó tésztához a vajat vagy sütőmargarint összemorzsoljuk a liszttel, belegyúrjuk a cukrot és a tojássárgákat. A tésztát lisztezett gyúródeszkán fél centi vastagra nyújtjuk, és egy nagyobb tepsi aljára terítjük. Megszurkáljuk egy villával, és 5 percre előmelegített sütőbe tesszük, (elősütjük). A töltelékhez az almákat megpucoljuk, és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük a cukorral, a fahéjjal, és lassú tűzön kevergetve addig főzzük, amíg a leve elpárolog. Az almát egyenletes vastagságban az elősütött tésztára kenjük. A 6 tojásfehérjéből a 6 evőkanál cukorral kemény habot
ladanyierzsebet, 2008. november 15. szombat, 20:54
Képek, videók
Lotti-dióhabos-480x299 .jp
vorosrozsa66
2018. március 18. vasárnap, 16:53
Dióhabos masnik.jpg
katicafeher
2015. március 26. csütörtök, 15:13
Dióhabos csiga.jpg
katicafeher
2010. december 11. szombat, 07:53
dióhabos slt alma
borcsamama
2008. október 26. vasárnap, 21:45
Dióhabos almás
njzsike
2008. május 24. szombat, 22:49
Család Gábor kivételével
korosigaborne
2011. augusztus 01. hétfő, 14:19
diós pisk omls tésztán.jp
miday
2008. szeptember 07. vasárnap, 19:38
Toldi II. részéhez 01.jpg
chillik
2018. március 26. hétfő, 05:01
Toldi II. részéhez 02.jpg
chillik
2018. március 26. hétfő, 05:00
külön főztem a tésztát
sarkadykati
2016. január 04. hétfő, 17:16
Így melegítsd a tésztát!
sanci81
2015. december 05. szombat, 09:16
Smiley tésztát eszik
barkaszjudit
2009. augusztus 15. szombat, 06:56
17Marika tésztát készít.j
kishajos
2007. október 18. csütörtök, 18:18
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.