Belépés
2020. június 05. péntek | 23. hét | 157. nap | 05:21 | Fatime
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A magyar női vízilabda-válogatott folytatja felkészülését, a férfi egyelőre nem
Bíró Attila, az Európa-bajnoki bronzérmes női együttes szövetségi kapitánya a vlv.hu szakportálnak elmondta, mivel a márciusról májusra halasztott olimpiai selejtező időpontja még nem módosult, ezért úgy készülnek, hogy a kvótát ezen a viadalon kell megszerezniük, elméletileg az olaszországi Triesztben.

"Amíg ez így van, és nem jelentik be a torna további halasztását, nem kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy akár csak egy hónap is kimarad a felkészülésből" - tette hozzá a szakember, akinek tanítványai már túl vannak egy kéthetes önkéntes házi karanténos időszakon, jelenleg pedig otthon online-edzéseket végeznek.

A csapat hamarosan a Komjádi Uszodában folytatja felkészülését különleges egészségügyi óvintézkedések mellett, első lépésként minden vízbe szálló játékosnak két egymást követő negatív koronavírus-tesztet kell felmutatnia. Bíró Attila terve, hogy délután, este mindenki otthon végezne szárazföldi edzést, délelőttönként pedig egy hosszabb vízi foglalkozás lenne a Komjádiban.

"Ez egyelőre másfél hétig tartana, s amennyiben a vírushelyzet kedvező fordulatot venne, és biztossá válna, hogy a májusi selejtezőt nem halasztják el, akkor áttérnénk a napi két vizes edzésre" - mondta a kapitány, aki néhány játékosra nem számíthat, ugyanis van olyan, aki idős családtagjával él együtt, míg például Rybanska Natasa a szlovákiai Pöstyénben ragadt, és ha visszatérne, az újabb két hét karantént jelentene számára.

A januári Európa-bajnokságon a Duna Arénában aranyérmes férfiválogatottnak nincs ilyen nehéz dolga, ugyanis azzal a sikerével kiharcolta a tokiói szereplést. Märcz Tamás szövetségi kapitány elmondta, hogy eredetileg június közepén, a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjét követően kezdték volna a felkészülést, de ha nem lesz bajnokság, és a nemzetközi kupasorozatok sem folytatódnak, akkor előrehozhatják a keretedzéseket - természetesen ha minden szükséges feltétel teljesül.

"A válogatott játékosoknak - a stábtagok bevonásával - a hétköznapok teendőire vonatkozóan különféle ajánlásokat küldtem ki. Ezek orvosi, táplálkozási, mentális szempontból tartalmaznak instrukciókat, és természetesen az otthoni edzések részleteire is kiterjedtek" - mondta Märcz Tamás.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 16:42
Címkék: Bíró Attila, Komjádi Uszodában, Rybanska Natasa, Duna Arénában, Märcz Tamás, Bajnokok Ligája,
Kommentek
Koronavírus - Újranyitásra készül Olaszország: várólista a fodrászatokban, biztonsági távolság a strandokon
A kormány, az egészségügyi hatóságok és a tartományok megállapodása értelmében a presszókban, kávézókban és éttermekben a pincérek és vendégek között legkevesebb egyméteres, az asztalok között legalább négyméteres távolságot kell biztosítani.

A mintegy félmillió olaszországi bár és étterem megkezdte felkészülését a vendégek hétfőtől újrakezdődő fogadására, az óvintézkedések miatti asztalszám-csökkenés ellensúlyozására az önkormányzatok felfüggesztették a területfoglalási díjak begyűjtését. Amennyiben lehetséges, a presszók és éttermek előtti járda- és útszakaszon is asztalok helyezhetők el, például a parkolásra fenntartott részen, az autók helyére asztalokat állítva fel.

Több helyen ingyenes kóstolóval, "karanténzáró partival" készülnek megünnepelni az újraindulást. A vendéglátók azonban attól tartanak, hogy a vendégek nem fognak rögtön visszatérni a fennmaradó félelem és az anyagi nehézségeik miatt.

A fodrászatok és kozmetikai szalonok megkezdték az üzlethelyiségek fertőtlenítését, friss
velemenyezd, 2020. május 12. kedd, 16:52
Jövő májusban lesz a budapesti vizes Eb, törölték a vízilabda kupaidényt
"Örülünk, hogy sikerült megállapodnunk az Európa-bajnokság új időpontjáról. A magyarok szerelmesei a vizes sportoknak és különösen egy ilyen rendkívüli időszak után az emberek még inkább szívesen figyelik majd a legjobbakat. Biztos vagyok benne, hogy jövő májusban egy újabb aranyfejezetet írunk az Eb-k történetébe" - idézte a LEN közleménye Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt.

Paolo Barelli, a LEN elnöke kiemelte, az új időpont tökéletesen szolgálja a sportolók felkészülését az ugyancsak egy évvel elhalasztott tokiói olimpia előtt, és bízik benne, hogy 2021-ben újra fantasztikus lesz a hangulat a telt házas Duna Arénában.

A LEN először március 20-án halasztotta el az úszók, szinkronúszók, nyíltvízi úszók és műugrók kontinensviadalát, akkor május 11. és 24. közötti időszakról augusztus 17-30. közé helyzete át. Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke múlt csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy az augusztusi időpont sem megfelelő, és jelezte, várhatóan jövő májusban kerül sor az
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 16:03
Márton Anita nehezen élte meg az olimpia halasztását
nyilatkozott azt követően, hogy csütörtökön bejelentették, a koronavírus-járvány miatt nem rendezik meg az augusztusi Európa-bajnokságot Párizsban. A szervezők közlése szerint az augusztus 25. és 30. között tervezett kontinensviadalt nem lehet áttenni a jövő évre a sportnaptár várható zsúfoltsága miatt, éppen ezért bizonytalan, hogy megtartható-e.

A 31 éves sportoló azt mondta, egyáltalán nem lepte meg a döntés, mivel ezt a viadalt három héttel a tokiói olimpiát követően rendezték volna meg, így a felkészülését egyáltalán nem befolyásolja a törlés.

Az ötkarikás játékokról szólva Márton Anita megjegyezte, az első napokat nagyon nehezen élte meg, hiszen úgy tervezte, ezt az évet teljes gőzzel végigcsinálja, utána pedig szünetelteti sportolói pályafutását, mivel családalapítást tervezett. Hozzátette, azóta már sikerült átértékelnie a helyzetet, és továbbra is folytatja az edzéseket. Megjegyezte, jelenleg napi egy tréninggel elsősorban az erőt próbálják tartani, emellett pedig legfőképpen a technikai
velemenyezd, 2020. április 24. péntek, 18:36
Szijjártó: egyedül Horvátország felé van nyitva az összes magyar határátkelő
elkészül a magyar-horvát határig az M6-os autópálya, továbbá Zákánynál és Sároknál már előkészítik egy-egy új átkelő infrastruktúráját.

A miniszter azt mondta: a két ország kölcsönösen segítette egymást a világjárvány miatt külföldön rekedt állampolgárok hazatérésében, Magyarország 16 horvát, Horvátország pedig 64 magyar hazajutásában nyújtott segítséget. Magyarország a horvátok egészségügyi védekezéséhez 100 ezer maszkot és 5 ezer védőruhát adományozott, illetve segítette az eszéki kórház felkészülését a védekezésre.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: kölcsönösen érdekeltek egymás sikerében, az egészségügyi védekezésben és a gazdaság újraindítása miatt is, hiszen a legnagyobb magyar vállalatok Horvátországban is fontos gazdasági szerepet játszanak. A legnagyobb magyar vállalat, a Mol éppen nemrég döntött arról, hogy a rekordösszegnek számító 183 milliárd forintért modernizálja az egyik horvát olajfinomítót, az OTP pedig Magyarország legnagyobb bankjaként immáron a negyedik legnagyobb piaci részesedésű
velemenyezd, 2020. április 24. péntek, 11:11
Az érettségizők felkészülését segíti a kecskeméti színház
akkor Kecskemét címmel indított online sorozatot, amelynek keretében hétről hétre egy-egy korábbi előadásának felvételét teszi közzé közösségi oldalán.

Török Katalin elmondta: a hónap utolsó darabjának választott, Az ember tragédiája "junior" című előadást elsősorban az ifjúság számára állította színpadra a teátrum igazgatója, Cseke Péter, azonban a produkció a felnőttek számára is új megvilágításba helyezi a főbb kérdésköröket: az élet értelmét és valódi célját.

Az érettségiző diákok felkészülését segítve az előadás közvetítését megelőzi majd a szintén online folyó Nulladik óra, amelynek keretében Tóth Kata dramaturg mond egy bevezetőt Madách Imre kötelező olvasmányának színházi és emberi vonatkozásairól, különös tekintettel a mű érvényességére, aktualitására és esszenciájára. A színházi szakember beavatja a diákokat a történet hátterébe, beszél az alkotófolyamat különböző stációiról, vitaindító kérdéseket tesz fel és szempontokat ad a mű elemzéséhez.

A teátrum egy online
velemenyezd, 2020. április 22. szerda, 15:27
Koronavírus - MNB: a hitelpiaci szereplők készüljenek fel a törlesztési moratórium utáni időszakra
Az MNB hétfői tájékoztatása szerint a hitelintézeteknek, pénzügyi vállalkozásoknak, pénzforgalmi szolgáltatóknak kiküldött vezetői körlevélben kezdeményezték, hogy a piaci szereplők tekintsék át a hitelezési és monitoring folyamataikat, belső szabályozásaikat. Elemezzék ügyfeleik pénzügyi helyzetét, és ennek alapján dolgozzanak ki olyan finanszírozási konstrukciókat, fizetési ajánlatokat, üzleti és monitoring folyamatokat, amelyekkel reagálhatnak lakossági, vállalati adósaik megváltozott fizetőképességére, és kezelni tudják azoknak a törlesztési moratórium után esetleg felmerülő fizetési nehézségeit.

A jegybank szerint a lakossági ügyfelek esetében a pénzügyi intézmények az ügyfelek magatartásának, folyószámla-forgalmának elemzésével, a moratórium utolsó negyedében pedig akár nyilatkoztatásuk révén is megbizonyosodhatnak az adósok esetleges jövőbeni fizetési problémáiról.

Az MNB szerint nem fogadható el, ha automatikusan rontanák egy ügyfél minősítését, amiért igénybe veszi a törlesztési
velemenyezd, 2020. április 20. hétfő, 10:51
Koronavírus - A honvédség beszerezte a szükséges vegyszereket és vegyvédelmi eszközöket
Maróth Gáspár csütörtökön Kaposváron ellenőrizte a katonák felkészülését. A helyszínen az M1-nek nyilatkozva elmondta: vírusmentesítésre több mint 140 ezer liter vegyszer áll rendelkezésre. A következő napokban további nagyjából 100 ezer liter vegyszer fog beérkezni.

Mindez elegendő, hogy a honvédség fertőtlenítési feladatait végrehajtsa - közölte.

A koronavírus elleni védekezés során a Magyar Honvédség katonáinak feladatai közé tartozik a fővárosi Pesti úti idősotthon fertőtlenítése is, ahol tömegesen fordultak elő koronavírusos megbetegedések.
velemenyezd, 2020. április 16. csütörtök, 16:42
Koronavírus - Román oktatásügyi miniszter: a rendkívüli állapot feloldása után indulhat újra a tanítás
Ezt Monica Anisie miniszter jelentette be a kedd délután Bukatestben tartott sajtótájékoztatóján.

Klaus Iohannis államfő az új koronavírus-járványra hivatkozva március 16-án hirdette ki 30 napra a rendkívüli állapotot, ám hétfőn ennek további 30 napos meghosszabbítását jelentette be. A román hatóságok azonban azt is közölték: ha a járványügyi helyzet kedvezően alakul, már május 15. előtt is feloldhatják a rendkívüli állapotot.

Monica Anisie kijelentette: a nyolcadik osztályosok képességvizsgáját és az érettségi vizsgát az újrakezdés időpontja függvényében júliusban lehetne megtartani. Azt is hangsúlyozta azonban, hogy mindez a járvány alakulásának a függvénye, és megtörténhet, hogy a mostani terveken még változtatni kell. Azt azonban elmondta, hogy a cikluszáró vizsgákon el fognak tekinteni az idei tanév második félévében leadott tananyagtól, a félévi dolgozatok esetében pedig csakis a március 11. előtt leadott tananyagból adhatnak tételeket a tanárok. Hozzátette: lehetővé teszik, hogy a
velemenyezd, 2020. április 07. kedd, 14:42
Képek, videók
Felkészülési torna 2012.
kezikormend
2012. szeptember 28. péntek, 11:11
BIRÓ ATTILA.jpg
zsokica45
2015. január 16. péntek, 16:41
uszodában.jpg
cziczo
2017. augusztus 03. csütörtök, 09:10
Mosdó az uszodában
sanci81
2016. július 11. hétfő, 17:16
Árpád uszodában
orban47
2014. január 19. vasárnap, 09:52
uszodában.jpg
agica2004
2012. december 01. szombat, 18:04
uszodában
orban47
2010. december 08. szerda, 10:34
uszodában puszilózós.jpg
miserable
2008. szeptember 13. szombat, 15:21
Uszodában
nicolca
2006. június 23. péntek, 19:34
Natasa--Ildikó tuto.jpg
53ilona
2018. január 29. hétfő, 21:36
Natasa,lilában-Ildikó tut
53ilona
2018. január 29. hétfő, 21:35
natasa-babi tuto.jpg
53ilona
2017. szeptember 21. csütörtök, 15:31
Natasa Szretykó.jpg
jucinenadov
2017. január 11. szerda, 21:32
Natasa Szretykó- Janinak
jucinenadov
2017. január 02. hétfő, 13:22
natasa névvv.jpg
zsokica45
2016. december 15. csütörtök, 16:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.