Belépés
2020. február 25. kedd | 9. hét | 56. nap | 01:05 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Trump-Kim csúcstalálkozó - Porosenko üdvözölte a találkozót, de Ukrajna példájára figyelmeztetett
"Trump elnök határozott vezetésének hála, a béke megteremtése a Koreai-félszigeten ma már nem tűnik annyira lehetetlennek" - hangoztatta az ukrán elnök szerdán a Twitteren közzétett mikroblogjában. Azt hangoztatta ugyanakkor: reméli, hogy az Egyesült Államok részéről a félsziget atommentesítéséért nyújtandó biztonsági garanciák esetében figyelembe veszik az Ukrajna biztonságát szavatolni hivatott egykori,úgynevezett budapesti memorandum hiányosságait.

Budapesten 1994-ben írt alá memorandumot Ukrajna, valamint az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Oroszország. Ebben Ukrajna lemondott atomfegyvereiről, cserébe az aláíró nagyhatalmak garantálták függetlenségét és területi épségét. 2014 tavaszán a memorandumot aláíró egyik állam, Oroszország önkényesen magához csatolta Ukrajnától a Krím félszigetet, és fegyveres konfliktust robbantott ki Ukrajna keleti részében, a Donyec-medencében. Utóbbi esetében Moszkva tagadja, hogy köze lenne a válsághoz, amelyet Ukrajnán belüli belháborúnak, polgárháborúnak minősít, ezzel szemben Kijev azt külső, konkrétan orosz agressziónak nevezi. A Krím elcsatolását Moszkva egy jogellenesen megrendezett és lebonyolított helyi népszavazás eredményével indokolja, viszont sem Kijev, sem az EU-, illetve a NATO-tagállamok nem ismerik el legitimnek a Krím Oroszország által végrehajtott annexióját.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. június 12. kedd, 19:32
Címkék: Egyesült Államok, Ebben Ukrajna, Krím Oroszország, béke megteremtése, ukrán elnök, aláíró nagyhatalmak,
Kommentek
Ferenc pápa: Vállaljuk Jézus útját
Ferenc pápa: Vállaljuk Jézus útját egészen a megaláztatásig!
A megaláztatás útja vezet az üdvösséghez, a keresztényeknek ezen kell járniuk - hangsúlyozta Ferenc pápa február 20-án a Szent Márta-házban bemutatott reggeli szentmise homíliájában. Amikor a keresztények, papok, püspökök, pápák nem ezt az utat követik, hibáznak. Legyünk következetes keresztények, és ne törtessünk! - figyelmeztetett a Szentatya.
"Megvallani Jézust annyit tesz, mint elfogadni az alázat és a megaláztatás útját."

Magyar kurír 2020.02.20
maroka, 2020. február 21. péntek, 07:34
Fehér Ház: Oroszország hagyjon fel az "atrocitásokat elkövető" szíriai kormány támogatásával
Az elnöki hivatal helyettes szóvivője, Judd Deere által aláírt közleményből kiderül: Donald Trump amerikai elnök még szombaton telefonbeszélgetést folytatott Recep Tayyip Erdogan török államfővel, és rajta keresztül üzent Moszkvának.

Hétfőn török küldöttség tárgyal Moszkvában az immár kilencedik éve tartó szíriai konfliktusról. Ankara szombaton arra figyelmeztetett, hogy amennyiben a török-orosz tárgyalások kudarccal végződnek, a török hadsereg további katonai lépéseket tehet a szír kormány ellen a Szíria északnyugati részén fekvő Idlíb tartományban.

Az amerikai elnök aggasztónak tartja a szíriai Idlíbben eluralkodott erőszakot, és - mint a közlemény fogalmaz - "megköszönte Erdogan elnöknek Törökország erőfeszítéseit a humanitárius katasztrófa elkerülése érdekében".

A közlemény megerősítette, hogy Washington a szíriai konfliktus politikai rendezésében érdekelt.

A Trump-Erdogan telefonbeszélgetésben szóba került Líbia is.

"Trump elnök megismételte, hogy a folyamatos külföldi
velemenyezd, 2020. február 17. hétfő, 07:04
A szemét tudja csak mozgatni, mégis az élet szépségét .....
köszönhetően olyan belső erőt fedeztem fel, amiről nem is tudtam, hogy bennem van, és ezt szeretném továbbadni nektek, mert meg vagyok győződve róla, hogy mindenkiben benne van, ha nem is vesszük észre..." Paolo mellett volt a bátyja, akiről elmondta a dalban, hogy mindent elhagyott érte, hogy lába és keze lehessen az életben. Története nem a szerencsétlenség szomorú története volt, hanem egy hús-vér hős eposzba illő kalandja, aki képes ,,csendben is zajt csapni".
Paolo figyelmeztetett, hogy mindenkit utolérhet a baj, nem függ attól, melyik társadalmi rétegbe tartozunk, mennyire vagyunk jók, milyen terveink vannak: ,,Kis világotokban tegyetek meg mindent, amit csak tudtok, hogy segítsetek másoknak. Ne dobjátok el az életeteket, és amikor egy problémával szemben úgy érzitek, nem tudjátok leküzdeni, hallgassátok meg újra és újra a dalomat, mutassátok meg azoknak is, akiket szerettek, és gondoljatok rám, és minden harcosra, akik minden pillanatban megküzdenek az
maroka, 2020. február 09. vasárnap, 14:52
Ditrói vendégmunkások - Kelemen Hunor nyugalomra és a szélsőségek elutasítására intette a ditróiakat
ditrói kérdésben, amikor a gyűlölet minden formáját elutasította. Kijelentette: nem lehet megbélyegezni egy egész közösséget és nem lehet a kollektív bűnösség elve szerint ítélkezni "egy egzaltált lelkész és egyes személyek miatt, akik elfogadhatatlan, fenntarthatatlan véleményt fogalmaztak meg".

"Azt üzenem a ditróiaknak, hogy őrizzék meg nyugalmukat, ne hagyják magukat manipulálni, és utasítsák el a szélsőségesség minden formáját" - jelentette ki az RMDSZ elnöke.

Kelemen Hunor arra figyelmeztetett, hogy súlyosan téved, aki a ditrói eset kapcsán arra a következtetésre jut, hogy a magyarok szélsőségesek, az RMDSZ szélsőséges. "Sem a programunkban, sem a nyilatkozatainkban nem fognak erre példát találni. (.) Lehet, hogy itt egy telhetetlenebb, durvább vállalkozó áll az egyik oldalon, és sértett emberek a másik oldalon, de ami történt nem jellemző a közösségre, az RMDSZ-re pedig a legkevésbé. A két Srí Lanka-i vendégmunkás nem illegális bevándorló, hanem törvényesen jöttek dolgozni. Szükség van a
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 12:01
Illegális bevándorlás - Sebastian Kurz: Ausztria szigorúan elutasítja a hajók járőrözésének újraindítását a Sop
visszaszorítására. Az EU-s hajókra felvett emberek fogadása körüli viták miatt tavaly tavasszal leállították a tengeri járőrözést, így repülőgépekről folytatott megfigyelésre és a líbiai parti őrség kiképzésére korlátozódik a misszió felhatalmazása.

A Der Spiegel című német hírmagazin a hét végén hírportálján azt írta, hogy az Európai Külügyi Szolgálat (EKSZ) - az EU diplomáciai testülete - a műveletről készített legutóbbi, januári jelentésében a hajós járőrözés felújítását javasolta, és figyelmeztetett, hogy a líbiai polgárháború folytatódása miatt újabb humanitárius válsághelyzet alakulhat ki, így ismét egyre többen vághatnak neki az EU felé vezető tengeri útnak, és egy ilyen helyzet kezelésére nincs felkészülve a parti őrség, amely csupán néhány területet ellenőriz az észak-afrikai ország partvidékén.

A Die Welt című német lap értesülése szerint a tagállamok illetékes képviselőinek testülete egy január 24-én tartott rendkívüli, zárt ülésen elvetette a javaslatot. Különösen Ausztria és
velemenyezd, 2020. február 02. vasárnap, 13:31
Brexit - Az EU külképviseletet nyitott Londonban
de már nem rendelkezik képviselettel az uniós intézményekben.

Michel Barnier, az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója a tervek szerint hétfői sajtóértekezletén mutatja be az átmeneti időszakra vonatkozó tárgyalási mandátumának prioritásait és főbb részleteit.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben Charles Michellel, az Európai Tanács, és David Sassolival, az uniós parlament elnökével közösen az Európai Parlamentben tartott pénteki sajtótájékoztatón arra figyelmeztetett, hogy a tapasztalatok szerint az erő nem az elszigeteltségben, hanem a közös munkával felépített unióban rejlik.

A három vezető Brexittel és az EU jövőjével kapcsolatos sajtótájékoztatóján Von der Leyen egyebek mellett kijelentette: a lehető legjobb és legszorosabb együttműködést kell kiépíteni az Egyesült Királysággal, noha sosem lesz, és soha nem lehet olyan kapcsolat a szigetországgal, mint amilyen olyan országok között szövődhet, amelyek uniót alkotnak egymással.

Charles Michel azt
velemenyezd, 2020. február 01. szombat, 07:05
Szíria - Erdogan: Törökország katonai erőt alkalmaz, ha az idlíbi helyzet nem normalizálódik
folyamatosan migránsokkal fenyegesse Törökországot.

A szíriai hadsereg tavaly áprilisban kezdte meg támadását Idlíb és környéke ellen, a térség ugyanis a kormány ellen harcoló felkelők utolsó bástyája. A műveletet az orosz légierő támogatja. Az elmúlt hetekben a kormányerők több települést foglaltak vissza Idlíbben, kedden újra ellenőrzésük alá került a stratégiai fontosságúnak tartott Maarat an-Numan is, a tartomány második legnagyobb települése. A török védelmi minisztérium még aznap arra figyelmeztetett, hogy a támadások humanitárius válságot idézhetnek elő, mert a szíriai rezsim ártatlan civileket gyilkol, valamint emberek százezreit kényszeríti otthonuk elhagyására és elvándorlásra a téli körülmények között.

Erdogan pénteki beszédében a tavaly októberben Északkelet-Szíriában indított, az Ankara által terrorszervezetként kezelt helyi kurd fegyveresek ellen indított, és jelenleg függőben lévő török offenzívára is kitért. "A Béke Forrása fedőnevű hadművelet térségében is hasonló útelágazás felé
velemenyezd, 2020. január 31. péntek, 20:35
Ferenc pápa XII. Piusz nyomán: Elvész a bűn tudata
Lassan. A bűn apránként keríti hatalmába az embert, kihasználva kényelmességét. Mi mind bűnösök vagyunk. Olykor pillanatnyi bűnöket követünk el: haragra gerjedünk, megsértünk valakit, aztán megbánjuk. Néha azonban hagyjuk, hogy belecsússzunk egy olyan életállapotba, ahol ez normálisnak tűnik. Például normálisnak tűnik nem annyit fizetni a bejárónőnek, amennyit kellene, vagy csak a felét adni a mezőgazdasági dolgozóknak.
Vigyázzunk, hogy ne csússzunk bele a bűnbe, átvéve a világias gondolkodást, ahol elmosódnak a bűn határai. Ilyenkor jót tesz, ha valaki felráz minket - hangzott el Ferenc pápa homíliájában január 31-én, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott reggeli szentmisén.

,,Az Úr adja meg nekünk a kegyelmet, hogy mindig küldjön egy prófétát - lehet az a szomszéd, a gyerekem, az anyukám, az apukám -, aki kicsit pofon üt, amikor kezdünk belecsúszni ebbe a légkörbe, ahol úgy tűnik, hogy minden megengedett!" - fohászkodott homíliája végén Ferenc
maroka, 2020. január 31. péntek, 18:59
Képek, videók
Figyelmeztetés
sacimama
2017. október 28. szombat, 22:06
baby-figyelmeztetés.jp g
agica2004
2014. június 22. vasárnap, 19:35
Udvarias figyelmeztetés.j
snbela44
2013. február 25. hétfő, 13:31
figyelmeztetés.jpg
dnemethk
2013. január 31. csütörtök, 11:26
figyelmeztetek mindenkit.
sarkadykati
2012. november 27. kedd, 03:25
Lakossági Figyelmeztetés!
lyceum
2012. október 01. hétfő, 10:42
főoszt.vez.figyelmezte tés
lacipecsenye
2012. szeptember 23. vasárnap, 21:29
Figyelmeztetés.jpg
basikele
2012. szeptember 03. hétfő, 00:17
Figyelmeztetés
tvnati
2011. szeptember 22. csütörtök, 18:38
Csúcstalálkozás vasárnap.
csipkerozsi
2009. július 28. kedd, 17:10
Csúcstalálkozás vasárnap
csipkerozsi
2009. július 28. kedd, 17:09
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.