Belépés
2019. február 24. vasárnap | 8. hét | 55. nap | 04:44 | Mátyás
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rossz tréfa volt...
Nem lopkodja a gyerekeket a román autó

* Független Hírügynökség - ugyelet@mail.index..hu

| 2008. április 1., kedd 07:34

Vizsgálat után városi legendának minősítette a rendőrség az internetes közösségi portálokon terjedő, gyermekrablásokról szóló történeteket. A közösségi oldalakon az elmúlt hetekben körlevelekben terjedt el, hogy egy újbudai iskola előtt román rendszámú autóval egy gyereket akartak elrabolni. A levél szerzője szerint az elmúlt két hónapban 17 kisgyereket raboltak el így.
h i r d e t é s

A történet szerint egy XI. kerületi iskola előtt a gyermekét váró anyukától kért útbaigazítást egy román rendszámú autó sofőrje. A közben odaérő kisfiút édességgel a kocsijához csalta és be akarta rántani az autóba. Az anyuka megakadályozta és az autós elmenekült. A levél szerzője szerint az elmúlt két hónapban 17 gyereket raboltak el így.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az internetes levél miatt az iskolában és annak környékén is vizsgálódtak a rendőrök. A XI. kerületi nyomozók megkeresték a többi fővárosi kerületi kapitányságot is. A vizsgálat eredményeként megállapították, hogy még csak hasonló eset sem történt a városban. A rendőrség közleményében kijelentette, hogy mindent megtesznek a gyermekek elleni bűncselekmények megelőzésére és hogy hasonló esetek ne fordulhassanak elő. Az interneten keringő történetet a vizsgálat után városi legendának minősítették.
hagenandi, 2008. április 02. szerda, 12:59
Címkék: Független Hírügynökség, Budapesti Rendőr-főkapitányság, román autó, internetes közösségi, közösségi oldalakon, elmúlt hetekben,
Kommentek
Tusk: az EU tagállamainak feltétel nélkül támogatniuk kell Ukrajnát az orosz agresszióval szemben
Európai Tanács elnöke emlékeztetett arra, hogy a Méltóság Forradalma Ukrajnában európai uniós zászlók alatt kezdődött és zajlott. "Mindig emlékezni fogok a csillagos zászlókra a Hrescsatikon (Kijev főutcáján) és az Örömódára, amely egész Ukrajnában zengett" - mondta.

Hangsúlyozta, hogy Ukrajna már akkor bebizonyította igazi európaiságát. "Gyakran mondogatom Brüsszelben: ne oktassátok ki őket arra, hogyan kell európainak lenni, ti tanuljátok meg tőlük, hogy mi az az Európa".

Az UNIAN hírügynökség kiemelte, hogy Tusk arra intette az ukrán politikusokat, hogy gondosan kerüljék a radikális nacionalizmus és a populizmus kísértéseit. A jelenleg tartó elnökválasztási kampányban pedig kérte, hogy ne okozzanak "túl nagy kárt" egymásnak. Figyelmeztetett arra, hogy Ukrajna európai ellenfelei minden ürügyet megragadnak, hogy tönkre tegyék a Kijev és Brüsszel közötti szolidaritást. Ukrajnában március 31-én lesz az elnökválasztás első fordulója.

Az ülésen Petro Porosenko elnök aláírta azt az
velemenyezd, 2019. február 19. kedd, 15:01
Moszkva pótolja Peking számára a szállítás közben megsérült Sz-400-as rakétákat
Csemezov szerint a rakétákat - amelyek akkor sérültek meg, amikor az őket szállító hajó viharba került - meg kellett semmisíteni. A vonatkozó kétoldalú szerződés értelmében most újakat szerelnek össze helyettük.

Dmitrij Sugajev, a külfölddel való hadiipari együttműködést koordináló szolgálat (FSzVTSz) vezetője az Interfax hírügynökségnek kijelentette, hogy Oroszország a szerződésnek megfelelően 2020 végéig leszállítja Kínának az Sz-400-as rakétarendszereket, függetlenül a Peking ellen Washington által bevezetett gazdasági büntető intézkedésekre.

Hivatalosan 2015 áprilisában jelentették be, hogy Kína Sz-400-as orosz légvédelmi rakétarendszereket kíván beszerezni, de az üzlet részleteit nem hozták nyilvánosságra,
velemenyezd, 2019. február 18. hétfő, 17:03
Több mint ezer bírósági eljárás folyik újságírók ellen Horvátországban
küldött ki kérdőívet, és 18 helyről kapott választ, amelyből kiderült, hogy 1163 peres eljárás folyik újságírók és lapkiadók ellen.

A legtöbb per a Hanza Media, a Jutarnji List című liberális napilap kiadója és a Styria, a legolvasottabb napilap, a Vecernji List kiadója ellen indult, őket követi a Slobodna Dalmacija regionális napilap, az Index internetes hírportál, a Nacional hetilap, a Telegram internetes újság, az RTL kereskedelmi tévécsatorna, néhány kisebb regionális napilap, a Hina horvát hírügynökség és a HND.

A résztvevők kiemelték, hogy az újságírók elleni peres eljárások kezdeményezésében a horvát közszolgálati televízió (HRT) is élen jár.

Hrvoje Zovko, a HND elnöke elmondta: a HRT 33 újságíró, köztük saját alkalmazottai ellen indított pert, összesen 2,17 millió kuna (93,2 millió forint) kártérítést követelve, mert az újságírók kritikusan írtak vagy nyilatkoztak róla. Az elnök felszólította a HRT-t, hogy feltételek nélkül vonja vissza az újságírók elleni feljelentéseket.
velemenyezd, 2019. február 06. szerda, 20:24
Törvénytelennek nevezte Janukovics az ellene Kijevben meghozott ítéletet
irányuló, az orosz vezetéssel való együttműködésben megvalósuló bűncselekmény vádja alól.

Janukovics közölte, hogy jogi képviselői olyan anyagokat juttattak el az ukrán nyomozó hatóságokhoz, amelyek alapján vizsgálatot indíthatnak azok ellen, akik valóban felelősek azért, hogy Ukrajna elvesztette a Krímet. Az érintettek szerinte emellett fegyveres államcsíny elkövetésében, valamint ártatlan tüntetők és a rendvédelmi szervek tagjainak meggyilkolásában is bűnösök.

Az exelnöknek a TASZSZ orosz hírügynökség által idézett ügyvédei szerint az anyagok Olekszandr Turcsinovra, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) vezetőjére, valamint a jelenlegi hatalom más képviselőire nézve tartalmaznak terhelő adatokat.

Janukovics a hatalomból való eltávolítását követő öt évet a független Ukrajna története "legsötétebb lapjainak" nevezte. Megítélése szerint a volt szovjetköztársaság a fordulat óta "törvényesítette a terrorizmust" saját állampolgárai ellen.

A személye ellen elkövetett árulással
velemenyezd, 2019. február 06. szerda, 15:43
Lavrov: Moszkva kész újabb katonai bázist létesíteni Kirgizisztánban
Lavrov szerint a katonai támaszpont létrehozását nem Moszkva kezdeményezte. Az elképzelés először pénteken kapott nyilvánosságot abban a nyilatkozatban, amelyet Alikbek Dzseksenkulov moszkvai kirgiz nagykövet adott a TASZSZ hírügynökségnek. A diplomata az Afganisztánból kiinduló terrorveszélyre hivatkozva úgy vélekedett, hogy az észak-kirgizisztáni Kantban található légi támaszpont mellett indokolt lenne orosz bázist létrehozni az ország déli részén is.

Az orosz külügyminiszter a kirgiz-orosz szlavisztikai egyetemen nyilatkozva kijelentette, hogy noha az Iszlám Állam terrorszervezet gerincét már megtörték, az ellene folytatott harc nem zárult le. Rámutatott, hogy meg kell akadályozni a terroristák szétszórt egységeinek újraegyesítését, és meg kell semmisíteni őket. Szooronbaj Dzsejenbekov kirgiz elnök arról biztosította Lavrovot: Biskek arra törekszik, hogy az orosz a nemzetek közötti kommunikáció nyelvévé és államnyelvé váljon.

Világpolitikai témákról szólva Lavrov úgy vélekedett, hogy a
velemenyezd, 2019. február 04. hétfő, 11:21
Orosz doppingbotrány - Reedie: nagy áttörés az orosz adatok megszerzése
próbálkozott az orosz sportolók 2011 és 2015 közötti doppingteszt-eredményeinek megszerzésével Moszkvában. A küldöttségnek akkor nem engedték meg, hogy az adatbázis kimásolásához a magával hozott berendezést használja, arra hivatkozva, hogy az nem rendelkezett orosz tanúsítvánnyal.

Bő egy hete Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője Moszkvában újságíróknak azt mondta, hogy Oroszország megállapodott a WADA-val az adatok átadásáról, amit eddig "technikai okok" akadályoztak.

Az TASZSZ orosz hírügynökség akkor felhívta a figyelmet arra, hogy a misszió sikerétől "az egész orosz sport jövője függ", amelyet komoly szankciókkal sújthatnak, ha a RUSADA-tól a vonatkozó nemzetközi szabályok alapján ismét megvonják a működési engedélyt. A TASZSZ emlékeztetett rá, hogy az orosz doppingellenes szervezet szeptember 20-án visszakapta tesztelési engedélyét, egy WADA-küldöttség pedig már novemberben előkészítő látogatáson járt Moszkvában.

Az orosz fél az első sikertelen adatgyűjtést követően azt kérte, hogy a
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 10:21
A lengyel kormánypárt nem állít saját jelöltet a meggyilkolt gdanski főpolgármester helyére
A legutóbbi, kevesebb mint három hónapja lezajlott lengyel helyhatósági választásokon Adamowicz egyértelmű győzelmet aratott Gdanskban - idézte fel Kaczynski a PAP lengyel hírügynökségnek nyilatkozva. A PiS ezért úgy döntött, hogy nem állít saját jelöltet az időközi választáson - tudatta a pártelnök.

A gyilkosság áldozatául esett Adamowicz a jelenleg ellenzékben lévő Polgári Platform (PO) alapító tagja volt, és 1998 óta megszakítás nélkül vezette az észak-lengyelországi nagyvárost. A tavaly novemberi helyhatósági választásokon független jelöltként választották újra. A kétfordulós választáson a PiS jelöltje volt a fő riválisa, s vele szemben Adamowicz a voksok közel 65 százalékával nyerte meg a második fordulót.

Az időközi választást a főpolgármester halálát követő 90 napon belül kell kiírni. Kedden a lengyel kormányfői hivatal főnöke, Michal Dworczyk az eddigi gdanski első főpolgármester-helyettest, a PO-tag Aleksandra Dulkiewiczet kérte fel, hogy biztosként vállalja Gdansk város ideiglenes
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 09:51
Több lengyel városban tisztelegtek a megkéselt gdanski főpolgármester emléke előtt
A gdanski óvárosban tömegek gyűltek össze, rövid beszédet mondott a gdanski származású Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke.

A varsói gyűlést a fővárost irányító Polgári Platform (PO) képviselői szervezték, jelen volt a PO elnöke, Grzegorz Schetyna is. Megérkeztek a többi párt tagjai is. A résztvevők egyperces csenddel tisztelegtek Adamowicz emléke előtt, majd néma menetben vonultak át a belvároson.

Andrzej Duda elnök hétfőn késő este a varsói székesegyházban részt vesz az Adamowicz lelki üdvéért bemutatandó szentmisén.

Lengyelországba a tragédia kapcsán részvétnyilvánítások érkeznek az egész világból.

Az 53 éves Adamowicz a PO alapító tagja volt, és több ciklus óta vezette Gdansk városát. A tavaly novemberi helyhatósági választásokon független jelöltként választották újra.

Vasárnap egy jótékonysági célú, szabadtéri rendezvényen késelte meg egy büntetett előéletű, 27 éves gdanski férfi, Stefan W., akinél a PAP hírügynökség hivatalosan meg nem erősített értesülései szerint
velemenyezd, 2019. január 14. hétfő, 20:22
Képek, videók
Független hírügynökség...
pacsakute
2013. július 18. csütörtök, 18:31
Az uj főkapitány
agica2004
2007. június 05. kedd, 15:52
0 a szerelem, romant w8xl
lovaszmarika
2018. december 18. kedd, 19:55
0 a a inti romantik 81lp5
lovaszmarika
2018. november 04. vasárnap, 19:36
0 a szerelem romant17.gif
lovaszmarika
2018. október 13. szombat, 17:04
romani-maghiari-iunie- 77.
zsebibaba54
2018. október 05. péntek, 20:40
Zilah, Salaj, Romania
dandej
2018. szeptember 29. szombat, 19:29
0 a romantik 81lp55ingfr.
lovaszmarika
2018. augusztus 26. vasárnap, 17:20
romantic_by_amanda_dia z-d
ladymoon
2018. június 24. vasárnap, 16:54
roman statue horse.png
kathyvp
2018. június 17. vasárnap, 09:27
bigar-vizeses-romania- 08-
borigit
2018. május 21. hétfő, 14:17
bigar-vizeses-romania- 07-
borigit
2018. május 21. hétfő, 14:16
bigar-vizeses-romania- 06.
borigit
2018. május 21. hétfő, 14:16
bigar-vizeses-romania- 05-
borigit
2018. május 21. hétfő, 14:16
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.