Belépés
2019. augusztus 19. hétfő | 34. hét | 231. nap | 16:55 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rossz tréfa volt...
Nem lopkodja a gyerekeket a román autó

* Független Hírügynökség - ugyelet@mail.index..hu

| 2008. április 1., kedd 07:34

Vizsgálat után városi legendának minősítette a rendőrség az internetes közösségi portálokon terjedő, gyermekrablásokról szóló történeteket. A közösségi oldalakon az elmúlt hetekben körlevelekben terjedt el, hogy egy újbudai iskola előtt román rendszámú autóval egy gyereket akartak elrabolni. A levél szerzője szerint az elmúlt két hónapban 17 kisgyereket raboltak el így.
h i r d e t é s

A történet szerint egy XI. kerületi iskola előtt a gyermekét váró anyukától kért útbaigazítást egy román rendszámú autó sofőrje. A közben odaérő kisfiút édességgel a kocsijához csalta és be akarta rántani az autóba. Az anyuka megakadályozta és az autós elmenekült. A levél szerzője szerint az elmúlt két hónapban 17 gyereket raboltak el így.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az internetes levél miatt az iskolában és annak környékén is vizsgálódtak a rendőrök. A XI. kerületi nyomozók megkeresték a többi fővárosi kerületi kapitányságot is. A vizsgálat eredményeként megállapították, hogy még csak hasonló eset sem történt a városban. A rendőrség közleményében kijelentette, hogy mindent megtesznek a gyermekek elleni bűncselekmények megelőzésére és hogy hasonló esetek ne fordulhassanak elő. Az interneten keringő történetet a vizsgálat után városi legendának minősítették.
hagenandi, 2008. április 02. szerda, 12:59
Címkék: Független Hírügynökség, Budapesti Rendőr-főkapitányság, román autó, internetes közösségi, közösségi oldalakon, elmúlt hetekben,
Kommentek
Szép napot mindenkinek!
Oroszország, Belorusszia, és Ukrajna is, és kölcsönösen megengedik egymásnak az időszakos katonai célú ellenőrzéseket. Oroszország ezzel egyidőben jelentette be, hogy Kanada felett tesz hasonló műveleteket július 28-ig bezárólag.

A keszthelyi pince aranykincse
Minden bizonnyal a holokauszt idején meghalt Pollák család tulajdona volt az a csaknem kétezer-nyolcszáz arany és ezüst pénzérme, amit Keszthelyen találtak meg öt üvegben elrejtve egy pince átépítésekor - írja a francia AFP hírügynökség alapján az izraeli Hamodia és a Japan Times.

A cári- és szovjet időkből, a római időkből, Dél-Amerikából, Afrikából és Indiából is összegyűjtött pénzérmékre bukkantak, és ha még rátalálnak az egykor ott lakott család valamely leszármazottjára, akkor visszaszolgáltatják nekik az elrejtett kincseket. Amennyiben nem jelentkeznek az örökösök, állami tulajdonba kerül az értékes lelet, amit jelenleg a Balatoni Múzeum állított ki Keszthelyen.

Orbán könyörtelen
kirscha, 2019. július 25. csütörtök, 13:00
Peking felszólította Washingtont, hogy ne engedje a tajvani elnököt az Egyesült Államokba
A CNA tajvani hírügynökség jelentése szerint a tajvani elnök július 11. és 22. között tesz látogatást a karibi térségben, előtte és utána az Egyesült Államokat is útba ejti, ahol mindkét alkalommal két-két éjszakát tölt el.

A jelentés szerint ez lesz Caj első útja a karibi térségbe 2016-os beiktatása óta. A tajvani elnököt többek között a biztonsági tanács vezetője, a külügyminiszter, valamint más törvényhozók és az üzleti szféra képviselői kísérik majd Haitire, a Saint Vincent és a Grenadine-szigetekre, Saint Luciára, valamint Saint Kitts és Nevis államszövetségébe.

Peking nem nézi jó szemmel, hogy Tajvan diplomáciai kapcsolatokat tartson fenn bárkivel is, álláspontja szerint ugyanis Tajvan, habár 1949 óta saját politikai irányítása van, az "egy Kína elv" alapján a szárazföldi Kína része.

A kínai külügyi szóvivő emiatt óvatosságra intette az Egyesült Államokat a Tajvannal kapcsolatos ügyek kezelését illetően, hangsúlyozva, hogy egy elhibázott lépés ártana a kínai-amerikai
velemenyezd, 2019. július 01. hétfő, 11:41
A törvényesség mellett tüntettek Moszkvában az oknyomozó újságíró hamis megvádolása nyomán
Golunov, noha meghívást kapott rá, nem jelent meg a részben a moszkvai újságíró szövetség által szervezett rendezvényen. Az atrocitások nélkül lezajlott megmozdulás részvevői szolidaritásukat fejezték ki más, megítélésük szerint törvénytelenül felelősségre vont újságírók, így az Ukrajnában hazaárulással megvádolt Kirill Visinszkij, a RIA-Novosztyi Ukraina főszerkesztője és a Moszkvában áprilisban egy Kremlhez közeli milliárdos, Aliser Uszmanov rágalmazásával megvádolt Alekszandr Svarjov, a Roszbalt hírügynökség tudósítója mellett.

Golunov mellett - engedély nélkül - szerdán mintegy 1200-an tüntettek. A rendőrség akkor mintegy félezer embert, köztük Alekszej Navalnij ellenzéki politikust, valamint több ellenzéki és külföldi újságírót őrizetbe vett. A hamisan megvádolt újságíró azon a rendezvényen sem jelent meg.

A 36 éves Golunovot június 7-én vette őrizetbe és bántalmazta a moszkvai rendőrség, azt állítva, hogy a hátizsákjában és lakásán kábítószert találtak. Az ügy széles körű, politikai
velemenyezd, 2019. június 16. vasárnap, 18:41
Házkutatást tartottak a volt francia belügyminiszternél egy sikkasztási ügyben
számában hozta nyilvánosságra, hogy előzetes vizsgálat folyik közpénzekkel való visszaélés gyanúja miatt. A lap úgy tudja, hogy a polgármester több mint húsz éven át igazolatlan túlórapénzeket fizettetett ki az önkormányzati állásokban dolgozó volt barátnőjének, Meriem Nourinak, mintegy 500 ezer eurós összegben.

A Lyon városának költségvetéséről készült regionális számvevőszéki jelentés alapján indította meg a nyomozást a párizsi ügyészség korrupcióelleni hivatala.

Gérard Collomb a francia hírügynökségnek azt mondta, meglepődött azon, hogy "a legalább annyira elfogadhatatlan, mint tűrhetetlen információkat kiszivárogtatták", miközben a jogi eljárástól független közigazgatási vizsgálat még nem zárult le.

A polgármester az AFP-nek megerősítette, hogy a lyoni városháza 1995-től különböző munkakörökben alkalmazta Meriem Nourit, aki 2005 júniusban kapott állandó munkakört. Hozzátette, hogy a 2015-2017-es időszakot illetően Meriem Nouri felettesei "jelzést adtak", de ő erről csak 2019 februárban
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 19:02
Új módszerrel több mint megduplázta a Putyinnál mért támogatottságot az orosz állami közvélemény-kutató intézet
ugyanakkor a megkérdezettek 65,8 százaléka támogatásáról biztosította Putyin irányvonalát. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője csütörtökön magyarázatot kért az intézettől arra, hogy az a két adat miként fér össze. A VCIOM pénteken közzétett, 1600 fős országos reprezentatív mintán alapuló új mérése szerint az elnök iránti bizalom elérte a 72,3 százalékot.

A mért értékek közötti nagyságrendi különbség élénk érdeklődést váltott ki a médiából. Valerij Fjodorov, a VCIOM vezérigazgatója az Interfax hírügynökségnek nyilatkozva, az eltérés lényegét magyarázva rámutatott: "A felmérések történetében először május 29-én először az kérdeztük meg az emberektől, hogy megbíznak-e Putyinban vagy nem. Mindenki kifejezésre juttathatta, hogy megbízik-e Putyinban elnökként, emberként avagy mentorként (.) Ezt mindenki maga dönthette el. Az eredmények szenzációsak. Az mutatták ki, hogy Putyinban nem 30, hanem 72,3 százalék bízik meg" - nyilatkozott Fjodorov.

A tisztségviselő úgy vélekedett, hogy ezen adatok tükrében
velemenyezd, 2019. május 31. péntek, 18:56
A horvát házelnök párbeszédet szorgalmaz a bleiburgi megemlékezésről
A horvát püspöki konferencia szerint az osztrák egyház azzal, hogy megtiltotta a horvát nép számára tragikus bleiburgi eseményekről szóló megemlékezést, megmutatta, hogy nem tiszteli az áldozatokat és érzéketlen az ártatlanok szenvedésével szemben.

Jandrokovic pénteken munkamegbeszélésen fogadta a horvát püspöki kart, amelyen leszögezték, hogy folytatják a tárgyalásokat, hogy méltóképpen megemlékezhessenek a tragédiáról.

Mindeközben a karintiai katolikus egyház a Hina horvát hírügynökséggel közölte, hogy nem kíván vitába bocsátkozni a döntést illetően, és lezártnak tekinti az ügyet.

A horvát katolikus egyház szervezésében és a parlament védnöksége alatt évről évre megtartott bleiburgi megemlékezést idén nem hagyta jóvá a Gurk-Klagenfurt egyházmegye püspöksége. Döntésüket azzal indokolták, hogy Bleiburg melletti mezőn évente megrendezésre kerülő rendezvény a politika eszközévé vált, és része lett egy olyan politikai-nemzeti szertartásnak, amelyet arra használnak fel, hogy szelektíven
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 10:16
Szíria - Putyin: nemzetközi munkacsoportot kell felállítani a helyzet végleges normalizálására
Az orosz államfő megerősítette, hogy szerdán erről állapodott meg az őt Moszkvában felkereső Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel. A TASZSZ hírügynökség korábban egy névtelenül nyilatkozó izraeli kormányforrásra hivatkozva azt jelentette Tel-Avivból, hogy Putyin és Netanjahu az orosz fővárosban egy olyan munkacsoport felállításáról állapodott meg, amely "a külföldi erők Szíriából történő eltávolításának kérdésével foglalkozna".

"Ami a munkacsoportot illeti, az elképzelés abban áll, hogy minden érdekelt fél - elsősorban természetesen a Szíriai Arab Köztársaság vezetése, talán az ellenzék, a régió országai, minden, a konfliktusban érintett részvételével - olyan munkastruktúrát hozzunk létre, amely a végleges normalizálással foglalkozna a terrorizmus utolsó gócainak elfojtása után" - mondta Putyin.

"Ez egyebek között a (külföldi) fegyveres erőknek a Szíriai Arab Köztársaság területéről történő kivonással, a szíriai államiság teljes helyreállításával és területi épség megóvásával áll
velemenyezd, 2019. február 28. csütörtök, 18:02
Venezuelai válság - Moszkvába várják Rodríguez alelnököt
A TASZSZ és a RIA Novosztyi hírügynökség úgy értesült, hogy Rodriguez pénteken érkezik az orosz fővárosba. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt mondta, Vlagyimir Putyin orosz elnök programjában egyelőre nem szerepel, hogy találkozzon a venezuelai vezetővel.

Szergej Lavrov, az orosz diplomácia vezetője a kelet-kínai Csöcsiang tartományban - ahol a kínai-orosz-indiai külügyminiszteri találkozón vett részt - közölte, hogy Oroszország figyelemmel kíséri az Egyesült Államok arra irányuló "szégyentelen kísérleteit, hogy mesterséges ürügyet teremtsen a maga számára a venezuelai katonai beavatkozáshoz. Kifogásolta, Washington a Caracasszal szembeni fenyegetéseit a venezuelai határok közelében összevont amerikai haditechnikával és különleges erőkkel támasztotta alá.

"Annak is tanúi vagyunk, hogy folyamatosak a provokációk, amelyek során erőszakkal tesznek kísérletet a határ átszakítására, humanitárius segély szállításának ürügyével, áldozatokra számítva" - mondta.

Mint mondta, Moszkva
velemenyezd, 2019. február 27. szerda, 17:12
Képek, videók
Független hírügynökség...
pacsakute
2013. július 18. csütörtök, 18:31
Az uj főkapitány
agica2004
2007. június 05. kedd, 15:52
0 a szerelem, romant w8xl
lovaszmarika
2018. december 18. kedd, 19:55
0 a a inti romantik 81lp5
lovaszmarika
2018. november 04. vasárnap, 19:36
0 a szerelem romant17.gif
lovaszmarika
2018. október 13. szombat, 17:04
romani-maghiari-iunie- 77.
zsebibaba54
2018. október 05. péntek, 20:40
Zilah, Salaj, Romania
dandej
2018. szeptember 29. szombat, 19:29
0 a romantik 81lp55ingfr.
lovaszmarika
2018. augusztus 26. vasárnap, 17:20
romantic_by_amanda_dia z-d
ladymoon
2018. június 24. vasárnap, 16:54
roman statue horse.png
kathyvp
2018. június 17. vasárnap, 09:27
bigar-vizeses-romania- 08-
borigit
2018. május 21. hétfő, 14:17
bigar-vizeses-romania- 07-
borigit
2018. május 21. hétfő, 14:16
bigar-vizeses-romania- 06.
borigit
2018. május 21. hétfő, 14:16
bigar-vizeses-romania- 05-
borigit
2018. május 21. hétfő, 14:16
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.