Belépés
2019. április 22. hétfő | 17. hét | 112. nap | 10:49 | Csilla, Noémi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rossz tréfa volt...
Nem lopkodja a gyerekeket a román autó

* Független Hírügynökség - ugyelet@mail.index..hu

| 2008. április 1., kedd 07:34

Vizsgálat után városi legendának minősítette a rendőrség az internetes közösségi portálokon terjedő, gyermekrablásokról szóló történeteket. A közösségi oldalakon az elmúlt hetekben körlevelekben terjedt el, hogy egy újbudai iskola előtt román rendszámú autóval egy gyereket akartak elrabolni. A levél szerzője szerint az elmúlt két hónapban 17 kisgyereket raboltak el így.
h i r d e t é s

A történet szerint egy XI. kerületi iskola előtt a gyermekét váró anyukától kért útbaigazítást egy román rendszámú autó sofőrje. A közben odaérő kisfiút édességgel a kocsijához csalta és be akarta rántani az autóba. Az anyuka megakadályozta és az autós elmenekült. A levél szerzője szerint az elmúlt két hónapban 17 gyereket raboltak el így.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az internetes levél miatt az iskolában és annak környékén is vizsgálódtak a rendőrök. A XI. kerületi nyomozók megkeresték a többi fővárosi kerületi kapitányságot is. A vizsgálat eredményeként megállapították, hogy még csak hasonló eset sem történt a városban. A rendőrség közleményében kijelentette, hogy mindent megtesznek a gyermekek elleni bűncselekmények megelőzésére és hogy hasonló esetek ne fordulhassanak elő. Az interneten keringő történetet a vizsgálat után városi legendának minősítették.
hagenandi, 2008. április 02. szerda, 12:59
Címkék: Független Hírügynökség, Budapesti Rendőr-főkapitányság, román autó, internetes közösségi, közösségi oldalakon, elmúlt hetekben,
Kommentek
Szíria - Putyin: nemzetközi munkacsoportot kell felállítani a helyzet végleges normalizálására
Az orosz államfő megerősítette, hogy szerdán erről állapodott meg az őt Moszkvában felkereső Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel. A TASZSZ hírügynökség korábban egy névtelenül nyilatkozó izraeli kormányforrásra hivatkozva azt jelentette Tel-Avivból, hogy Putyin és Netanjahu az orosz fővárosban egy olyan munkacsoport felállításáról állapodott meg, amely "a külföldi erők Szíriából történő eltávolításának kérdésével foglalkozna".

"Ami a munkacsoportot illeti, az elképzelés abban áll, hogy minden érdekelt fél - elsősorban természetesen a Szíriai Arab Köztársaság vezetése, talán az ellenzék, a régió országai, minden, a konfliktusban érintett részvételével - olyan munkastruktúrát hozzunk létre, amely a végleges normalizálással foglalkozna a terrorizmus utolsó gócainak elfojtása után" - mondta Putyin.

"Ez egyebek között a (külföldi) fegyveres erőknek a Szíriai Arab Köztársaság területéről történő kivonással, a szíriai államiság teljes helyreállításával és területi épség megóvásával áll
velemenyezd, 2019. február 28. csütörtök, 18:02
Venezuelai válság - Moszkvába várják Rodríguez alelnököt
A TASZSZ és a RIA Novosztyi hírügynökség úgy értesült, hogy Rodriguez pénteken érkezik az orosz fővárosba. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt mondta, Vlagyimir Putyin orosz elnök programjában egyelőre nem szerepel, hogy találkozzon a venezuelai vezetővel.

Szergej Lavrov, az orosz diplomácia vezetője a kelet-kínai Csöcsiang tartományban - ahol a kínai-orosz-indiai külügyminiszteri találkozón vett részt - közölte, hogy Oroszország figyelemmel kíséri az Egyesült Államok arra irányuló "szégyentelen kísérleteit, hogy mesterséges ürügyet teremtsen a maga számára a venezuelai katonai beavatkozáshoz. Kifogásolta, Washington a Caracasszal szembeni fenyegetéseit a venezuelai határok közelében összevont amerikai haditechnikával és különleges erőkkel támasztotta alá.

"Annak is tanúi vagyunk, hogy folyamatosak a provokációk, amelyek során erőszakkal tesznek kísérletet a határ átszakítására, humanitárius segély szállításának ürügyével, áldozatokra számítva" - mondta.

Mint mondta, Moszkva
velemenyezd, 2019. február 27. szerda, 17:12
Jogvédő szervezetek arra szólították fel Törökországot, hogy vessen véget az emberi jogi aktivisták megfélemlít
igazgatótanácsának korábbi elnökére -, továbbá 15 jogvédő társára a 2013-as Gezi parki kormányellenes tüntetések finanszírozásáért és koordinálásáért. Kiemelték: a demonstráción való részvétellel, amit a szabad véleménynyilvánítás keretében kell értelmezni, a vádlottak nem követtek el bűncselekményt. A bíróságnak el kell vetnie a vádiratot, amely összeesküvés-elméletekre alapul, és egyetlen megbízható bizonyítékot sem tartalmaz - mutattak rá, Kavala szabadon engedését követelve.

Az Anadolu török állami hírügynökség múlt szerdán azt közölte, hogy a Kavaláék elleni vádirat szerint a Gezi parki tüntetéssorozat egy lázadási kísérlet volt, amelynek az előkészületeit már 2011-ben megkezdték. A fő vádpont értelmében az érintettek megkísérelték megdönteni a török kormányt, ami miatt az ügyészség mind a 16 vádlottra súlyosbított életfogytiglani börtönbüntetést kért, illetve Kavalára ezen felül még 612 évtől 3158 évig terjedő szabadságvesztést.

A Taksim téri tüntetések 2013-ban a szomszédos Gezi park
velemenyezd, 2019. február 27. szerda, 15:01
Varsó szerint Csehország nem tájékoztatott szabályos módon a lengyel marhahúsban talált szalmonelláról
Niemczuk azt követően nyilatkozott a PAP hírügynökségnek, hogy Miroslav Toman cseh mezőgazdasági miniszter szerdán rendkívüli prágai sajtótájékoztatóján bejelentette a Lengyelországból érkező marhahús szigorúbb ellenőrzését. Az intézkedést azzal indokolta, hogy 700 kilogramm szalmonellával fertőzött lengyel marhahúst találtak.

A lengyel főállatorvos az Európai Bizottság által megszabott elvek megszegésének minősítette, hogy Prága az esetet először nem a RASFF-on keresztül jelentette be, hanem az illetékes cseh miniszter a médián keresztül számolt be róla.

A lengyel hatóságok ettől függetlenül ellenőrzést rendeltek el abban az üzemben, amelyből a húst Csehországba szállították. Niemczuk megjegyezte: a marhahúsban a szalmonella általában eleve nem fordul elő, megjelenése inkább "a technológiai folyamattal" függ össze.

A fertőzött húst a cseh élelmiszerfelügyeleti szervek a Prágához közeli Jircanyban, a Frost Logistics társaság raktáraiban találták.

A lengyel mezőgazdasági tárca
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 18:51
Tusk: az EU tagállamainak feltétel nélkül támogatniuk kell Ukrajnát az orosz agresszióval szemben
Európai Tanács elnöke emlékeztetett arra, hogy a Méltóság Forradalma Ukrajnában európai uniós zászlók alatt kezdődött és zajlott. "Mindig emlékezni fogok a csillagos zászlókra a Hrescsatikon (Kijev főutcáján) és az Örömódára, amely egész Ukrajnában zengett" - mondta.

Hangsúlyozta, hogy Ukrajna már akkor bebizonyította igazi európaiságát. "Gyakran mondogatom Brüsszelben: ne oktassátok ki őket arra, hogyan kell európainak lenni, ti tanuljátok meg tőlük, hogy mi az az Európa".

Az UNIAN hírügynökség kiemelte, hogy Tusk arra intette az ukrán politikusokat, hogy gondosan kerüljék a radikális nacionalizmus és a populizmus kísértéseit. A jelenleg tartó elnökválasztási kampányban pedig kérte, hogy ne okozzanak "túl nagy kárt" egymásnak. Figyelmeztetett arra, hogy Ukrajna európai ellenfelei minden ürügyet megragadnak, hogy tönkre tegyék a Kijev és Brüsszel közötti szolidaritást. Ukrajnában március 31-én lesz az elnökválasztás első fordulója.

Az ülésen Petro Porosenko elnök aláírta azt az
velemenyezd, 2019. február 19. kedd, 15:01
Moszkva pótolja Peking számára a szállítás közben megsérült Sz-400-as rakétákat
Csemezov szerint a rakétákat - amelyek akkor sérültek meg, amikor az őket szállító hajó viharba került - meg kellett semmisíteni. A vonatkozó kétoldalú szerződés értelmében most újakat szerelnek össze helyettük.

Dmitrij Sugajev, a külfölddel való hadiipari együttműködést koordináló szolgálat (FSzVTSz) vezetője az Interfax hírügynökségnek kijelentette, hogy Oroszország a szerződésnek megfelelően 2020 végéig leszállítja Kínának az Sz-400-as rakétarendszereket, függetlenül a Peking ellen Washington által bevezetett gazdasági büntető intézkedésekre.

Hivatalosan 2015 áprilisában jelentették be, hogy Kína Sz-400-as orosz légvédelmi rakétarendszereket kíván beszerezni, de az üzlet részleteit nem hozták nyilvánosságra,
velemenyezd, 2019. február 18. hétfő, 17:03
Több mint ezer bírósági eljárás folyik újságírók ellen Horvátországban
küldött ki kérdőívet, és 18 helyről kapott választ, amelyből kiderült, hogy 1163 peres eljárás folyik újságírók és lapkiadók ellen.

A legtöbb per a Hanza Media, a Jutarnji List című liberális napilap kiadója és a Styria, a legolvasottabb napilap, a Vecernji List kiadója ellen indult, őket követi a Slobodna Dalmacija regionális napilap, az Index internetes hírportál, a Nacional hetilap, a Telegram internetes újság, az RTL kereskedelmi tévécsatorna, néhány kisebb regionális napilap, a Hina horvát hírügynökség és a HND.

A résztvevők kiemelték, hogy az újságírók elleni peres eljárások kezdeményezésében a horvát közszolgálati televízió (HRT) is élen jár.

Hrvoje Zovko, a HND elnöke elmondta: a HRT 33 újságíró, köztük saját alkalmazottai ellen indított pert, összesen 2,17 millió kuna (93,2 millió forint) kártérítést követelve, mert az újságírók kritikusan írtak vagy nyilatkoztak róla. Az elnök felszólította a HRT-t, hogy feltételek nélkül vonja vissza az újságírók elleni feljelentéseket.
velemenyezd, 2019. február 06. szerda, 20:24
Törvénytelennek nevezte Janukovics az ellene Kijevben meghozott ítéletet
irányuló, az orosz vezetéssel való együttműködésben megvalósuló bűncselekmény vádja alól.

Janukovics közölte, hogy jogi képviselői olyan anyagokat juttattak el az ukrán nyomozó hatóságokhoz, amelyek alapján vizsgálatot indíthatnak azok ellen, akik valóban felelősek azért, hogy Ukrajna elvesztette a Krímet. Az érintettek szerinte emellett fegyveres államcsíny elkövetésében, valamint ártatlan tüntetők és a rendvédelmi szervek tagjainak meggyilkolásában is bűnösök.

Az exelnöknek a TASZSZ orosz hírügynökség által idézett ügyvédei szerint az anyagok Olekszandr Turcsinovra, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) vezetőjére, valamint a jelenlegi hatalom más képviselőire nézve tartalmaznak terhelő adatokat.

Janukovics a hatalomból való eltávolítását követő öt évet a független Ukrajna története "legsötétebb lapjainak" nevezte. Megítélése szerint a volt szovjetköztársaság a fordulat óta "törvényesítette a terrorizmust" saját állampolgárai ellen.

A személye ellen elkövetett árulással
velemenyezd, 2019. február 06. szerda, 15:43
Képek, videók
Független hírügynökség...
pacsakute
2013. július 18. csütörtök, 18:31
Az uj főkapitány
agica2004
2007. június 05. kedd, 15:52
0 a szerelem, romant w8xl
lovaszmarika
2018. december 18. kedd, 19:55
0 a a inti romantik 81lp5
lovaszmarika
2018. november 04. vasárnap, 19:36
0 a szerelem romant17.gif
lovaszmarika
2018. október 13. szombat, 17:04
romani-maghiari-iunie- 77.
zsebibaba54
2018. október 05. péntek, 20:40
Zilah, Salaj, Romania
dandej
2018. szeptember 29. szombat, 19:29
0 a romantik 81lp55ingfr.
lovaszmarika
2018. augusztus 26. vasárnap, 17:20
romantic_by_amanda_dia z-d
ladymoon
2018. június 24. vasárnap, 16:54
roman statue horse.png
kathyvp
2018. június 17. vasárnap, 09:27
bigar-vizeses-romania- 08-
borigit
2018. május 21. hétfő, 14:17
bigar-vizeses-romania- 07-
borigit
2018. május 21. hétfő, 14:16
bigar-vizeses-romania- 06.
borigit
2018. május 21. hétfő, 14:16
bigar-vizeses-romania- 05-
borigit
2018. május 21. hétfő, 14:16
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.