Belépés
2019. december 14. szombat | 50. hét | 348. nap | 04:23 | Szilárda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 10. rész (egészségügy, energetika)
KDNP: régóta várt, fontos újításokat tartalmaz a javaslat

Nacsa Lőrinc, a KDNP vezérszónoka rámutatott: a javaslat nagyon régóta várt és nagyon fontos újításokat tartalmaz. Megjegyezte: számíthat arra az államtitkárság, hogy bármilyen hasonló újítás, fejlesztés esetén támogató fülekre talál majd a parlamentnél.

A digitális egészségügyi rendszer fejlesztése egy nagyon fontos feladat, és az lenne jó, ha ezen az úton járnának tovább - állapította meg a KDNP-s képviselő.

Kiemelte, hogy a javaslat a könnyebb ügyintézésről, a nagyobb átláthatóságról szól, ami egyúttal nagyobb állampolgári felelősséget is jelent.

Fontosnak nevezte a naprakészséget, ami elsődleges feladata a működtetőknek és adatszolgáltatóknak egyaránt.MSZP: igen a javaslatra

Molnár Gyula, az MSZP vezérszónoka kiemelte, hogy óriási lépés az elektronikus egészségügyi rendszer, és ennek mindenfajta finomítása helyes és jó.

Szintén az adatvédelemre tért ki, - mint mondta - erre mindenki nagyon kényes, és nagyon fél tőle. Azt kérte, amit lehet, tegyenek meg ezen szenzitív adatok védelme érdekében.

A ritka betegségek esetében a szabályozás az infotörvénnyel ellentmondásra kerülhet - hívta fel a figyelmet, hozzátéve: talán érdemes pontosítani vagy kiegészíteni ezt a részt.

Úgy látta: a módosítással megteremtik annak lehetőségét, hogy a magánszférába áttereljék a betegek egy részét. Ettől félne kormánypárti politikusként, ez felvet kényes és kínos kérdéseket - jegyezte meg.

Jelezte: várhatóan tudják támogatni a javaslatot.

LMP: fontos az ivóvízbázis védelme

Hohn Krisztina (LMP) több pontban is egyetértéséről támogatta a javaslatot.

Az egészséges víz kérdését érintve fontosnak nevezte ugyanakkor az ivóvízbázis védelmét, jelezte ugyanis, hogy nagyon elavult a víziközmű-rendszer, egyre gyakoribbak a meghibásodások.

Zárszó

Sneider Tamás levezető elnök ezután lezárta az általános vitát, Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár pedig zárszavában azt mondta, az adatbiztonság valóban kiemelt az elektronikus egészségügyi rendszerben, amely segít a visszaélések kiszűrésében.

Egyes energetikai tárgyú törvények jogharmonizációs célú módosításáról

Államtitkár: tíz energetikai tárgyú törvényt módosít az előterjesztés

Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára expozéjában elmondta: tíz energetikai tárgyú törvényt módosít az előterjesztés.

A módosításokat alapvetően az elmúlt két évben elfogadott európai uniós jogi aktusok hazai átültetésének szükségessége, valamint hazai joghatósági tapasztalat indokolja.

Példaként elmondta, hogy a bányászati, a földgáz biztonsági készletezéséről, az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményéről, valamint a villamos energiáról szóló törvény módosítása lényegében kizárólag jogharmonizációs célt szolgál. Jelezte ugyanakkor, hogy a villamosenergia-törvény kitér az úgynevezett okosmérők felszerelésének szabályozására is.

A távhőszolgáltatási törvény módosítása a hazai jogalkalmazás egyértelműsítését célozza: az engedélyezésre vonatkozó szabályokat pontosítják, hogy a távhőtermelő kapacitások mindig rendelkezésre álljanak - közölte az államtitkár.

Változik a megújuló energia közlekedési célú felhasználásának előmozdításáról és a közlekedésben felhasznált energia üvegházhatású gázkibocsátásának csökkentéséről szóló törvény is, amelynek háttere, hogy a kormány 2020-tól jelentősen megemeli az üzemanyag-forgalmazók kötelező bioüzemanyag-bekerülési részarányát. Ezen előírás teljesítésének ellenőrzését alapozzák meg - tájékoztatott.

A behozott kőolaj és kőolajtermékek biztonsági készletezéséről szóló törvényben egy számítási módszertanon változtatnak.

Az energiahatékonysági törvény módosítása alapján pedig megszűnik az energetikai auditálásra kötelezett nagyvállalatok évente szükséges regisztrációs kötelezettségéhez kapcsolódó díjfizetési kötelezettség, az csak az első regisztráció időpontjában fog fennállni - mondta Kaderják Péter.

Fidesz: biztosított az ország gázellátása

Witzmann Mihány (Fidesz) hangsúlyozta, hogy a törvényjavaslatot alapvetően jogharmonizációs okok miatt kell elfogadni. A távhőszolgáltatásról szóló törvényen az elmúlt időszak tapasztalatai alapján néhány kisebb változtatást kell végrehajtani - tette hozzá.

Az indítvány lehetőséget ad a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnak arra, hogy visszavonja az engedélyt olyan esetekben, amikor a termelő nem gondoskodik a saját földgázellátásáról.

A képviselő a jogszabályt elemezve kijelentette, hogy talán még soha nem állt ilyen biztos lábakon az ország energiaellátása, ugyanis maximális kapacitáson működnek a gáztározók, vagyis biztosított az ország gázellátása. Ez hosszú távú kiszámíthatóságot és biztonságot ad - közölte.

A következő időszakban több százezer felhasználó mérőberendezéseit cserélhetik úgynevezett okosmérőkre - hívta fel a figyelmet a képviselő.

A kormány minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy biztosított legyen az ország energiaellátása és a felhasználók kedvező áron jussanak hozzá az energiahordozókhoz - mondta a politikus, aki az Otthon melege programot külön is említette.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 17:29
Címkék: Nacsa Lőrinc, Molnár Gyula, Hohn Krisztina, Sneider Tamás, Horváth Ildikó, Kaderják Péter,
Kommentek
Átadták az új helikopterflotta első négy tagját Szolnokon
tudja garantálni a hazai és nemzetközi kötelezettségek biztonságos és hatékony teljesítését, valamint a naprakész reagálóképesség fenntartását.

Szabó István kitért arra is: az első 20 helikopter üzemeltetéséhez és kiszolgálásához szükséges berendezéseket, szolgáltatásokat is beszerezték. Emellett a 2018 nyarán aláírt szerződés 5 évre szóló logisztikai támogatást, kiképzést, valamint átképzést is tartalmaz. Az elérhető legmagasabb szintű fegyverzettel felszerelt új gépek így személyszállításra, egészségügyi kiürítésre, kutató-mentő, tűztámogató és felderítő, valamint határőrizeti feladatok ellátására éjjel és nappal egyaránt alkalmasak.

A helikopterflotta fejlesztésének következő lépcsőjét 16 darab közepes kategóriájú, többcélú légi jármű beszerzése jelenti majd - tájékoztatott az államtitkár.

Jens Siebricht, az Airbus Helicopters alelnöke az eseményen a vállalat és a magyar kormány, illetve honvédség együttműködését méltatva lenyűgözőnek nevezte a magyar haderőfejlesztés kapcsán tapasztalható
velemenyezd, 2019. december 13. péntek, 19:00
Borvendég János kapta idén a Hőgyes Endre-emlékérmet
díj névadójáról szólva felidézte: Hőgyes Endre nemcsak kiváló orvos, tudós és szervező-tanár volt, hanem mindenekelőtt olyan hazafi, aki minden cselekedeténél - legyen az a védőoltás kiterjesztése, az orvostársadalom tudományos életének megszervezése, vagy az orvosképzés fejlesztése - az ország és a nemzet gyarapítását, sorsának jobbra fordítását tartotta szem előtt.

Szigeti Szabolcs felidézte: Hőgyes Endre orvosi és emberi nagyságát és tisztánlátását az mutatja meg a legjobban, hogy a magyar egészségügyi képzés múltját feldolgozó munkáiban célokat és irányokat is megfogalmazott. Hozzátette: a kísérleti orvostudomány kiemelkedő kutatójának egykori gondolata ma is aktuális, miszerint az állam legértékesebb tőkéje az ember, "az állam számára minél tanultabb és minél képesebb orvosi rendet nevelni" egyike a legfontosabb kulturális feladatoknak.

Borvendég János az orvostudomány kandidátusa, klinikai farmakológus. Kezdetektől képviselője az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnek,
velemenyezd, 2019. december 13. péntek, 18:51
Mérleg
Mérleg

A Szaturnusz-Plútó konjunkció egész évben mintha tesztelné az akaraterejét.
A körülmények rákényszerítik, hogy határozott döntéseket hozzon, melyekből
világosan kiviláglanak valós szándékai. Az önre jellemző határozatlanság, az
állandó mérlegelés, mismásolás most nem fog működni. Rendkívül sokat
profitálhat viszont ebből az esztendőből! A nehézségek erősebbé teszik,
megtanulja képviselni a véleményét és az érdekeit. Fókuszba kerül az otthon
kérdése is, valószínűleg költözést tervez, lakást vásárol vagy ingatlanból
hasznot remél. Szerencsés végkimenetelre számíthat.

Egészség

Ön sokat tesz azért, hogy mások jobban érezzék magukat a bőrükben, remek
diplomáciai képességével segít a vitás helyzetek elsimításában. Ugyanakkor
fontos lenne magával is többet törődnie! Ne hanyagolja el a kezdetben apró
egészségügyi gondjait, különben kellemetlen, ágyban töltött napok várnak
önre!
klarika47, 2019. december 12. csütörtök, 06:29
Méz és fahéj... Ugye mindenkinél van otthon méz és fahéj?
Méz és fahéj...
Ugye mindenkinél van otthon méz és fahéj? Ha nincs, épp itt az ideje beszerezni.
Nem csak a karácsonyi sütés-főzés tartozékai, hanem ebben a zimankós időben
megvédnek a vírusoktól is. Ezenkívül számos egészségügyi hatása van a két ízletes
összetevőnek.
A méz és a fahéj megelőzi a szívinfarktust, csökkenti a koleszterinszintet, könnyíti a
légzést és erősíti a szívizom munkáját. A méz az egyetlen élelmiszer a világon, ami
soha nem romlik meg és csak akkor kristályosodik ki ha hideg helyen tároljuk.
1. Húgyhólyag gyulladás: adjunk hozzá egy csésze langyos vízhez egy evőkanál
mézet és két teáskanál fahéjat. Keverjük jól el - elpusztítja a húgyhólyagban
jelenlevő baktériumokat.
2. Szívproblémákra: fél teáskanál mézet és egy teáskanál fahajat keverjünk el
tejszínnel. Minden reggel fogyasszunk a keverékből, megakadályozza a
szívroham
koszegimarika, 2019. december 08. vasárnap, 19:05
Egy magyar egyetemista csodagyerek képes gyógyítani a magas
halált.
...............
2019 tavaszán a Kardiológusok Európai kongresszusán hihetetlen esemeny történt. Az egesz terem állva tapsolta meg a színpadon álló magyar egyetemistát. Ez a fiú nem volt más, mint Miksai Pál. Ő az, aki egy olyan képlet alkalmazását ajánlotta, mely képes gyógyítani a magas vérnyomást és megelőzni az általa előidézett szív rohamot és infarktust.
Miksai Pál egy remek ötlettel állt elő. Ennek megvalósításán az Egészségügyi Világszervezet, a Berlini Kardiológiai Központ illetve a Budapesti Szív és érrendszeri Központ legkiválóbb szakemberei vettek részt. A kitartó munka eredményeként a készítmény készen áll, és a legjobb eredményeket mutatja.
Miként mentheti meg milliók életét a készítmény és miért juthat hozzá a magyar lakosság államilag támogatott program keretein belül? - erről lesz szó mai anyagunkban.
Tudósító: "Mondja kedves Pál, ön a világ tíz legtehetségesebb
maroka, 2019. december 07. szombat, 20:48
Magyar kormánytámogatással felújított családorvosi rendelőt adtak át magyar politikusok Kárpátalján
családorvosi rendelők, óvodák, iskolák, templomok, művelődési házak felújítása és a gazdaság fejlesztése a magyar kormány támogatásával mind-mind azt a célt szolgálja, hogy a kárpátaljai magyarságnak legyen jövőképe, szülőföldjén tudjon megmaradni és boldogulni önazonosságát, anyanyelvét, kultúráját megőrizve. Emlékeztetett arra, hogy a magyar kormány két évvel ezelőtt indította el 200 millió forint támogatással a kárpátaljai családorvosi rendelők korszerűsítésének programját, amelynek keretében 27 ilyen egészségügyi intézmény újult és újul meg a magyarlakta és vegyes ajkú településeken, közülük 11 a Beregszászi járásban.

Az egészségügyi dolgozók szerepének fontosságát hangsúlyozva a NÖB elnöke köszönetet mondott Milyó Erikának, a zápszonyi rendelő orvosának, akit 2016-ban az év Kárpát-medencei családorvosává választottak, azért, hogy a nehézségeket vállalva szülőföldjén gondoskodik két település lakóinak az egészségéről.

Grezsa István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 20:07
Nézőpont-konferencia - Kásler: számos pozitív intézkedés történt az egészségügyben az elmúlt években
Kásler Miklós a Nézőpont Intézet Gyógyuló egészségügy című konferenciáján úgy fogalmazott, hogy az intézkedések célja az emberek "egészségben tartása" minél hosszabb ideig.

A miniszter beszélt az öt nemzeti programról, a sikeres magyarországi védőoltási rendszerről, a sürgősségi ellátás megújításáról és a digitális egészségügyről. Kiemelte, teljessé váltak a szűrések - elindult idén a hepatitis C betegségé is -, és megvalósult minden daganatfajta esetében a veszélyeztetett populáció szűrése. Vastagbélszűrésre például félmillió ember kapott behívót, 153 ezren küldtek mintát, és kétszáz daganatos esetet szűrtek ki közülük - ismertette.

Az alapellátásról Kásler Miklós elmondta: 10 milliárd forint pályázati forrás jutott a praxisközösségek létrehozására és megerősítésére, már 900 háziorvosi praxis működik közösségi formában. Beszélt arról is, hogy emelkedett a finanszírozás a traumatológiai és érsebészeti ellátásban, és tettek lépéseket a szakember-utánpótlás terén is, ösztöndíjak
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 20:06
Az EU 297 millió euróval támogatja szíriai menekültek ellátását
A testület határozata 297 millió eurót (99 milliárd forint) irányoz elő a célra, valamint 2023-ig meghosszabbítja a 2014-ben létrehozott vagyonkezelői alap mandátumát.

Az Európai Unió szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős biztosa az MTI-vel tudatta: a támogatás célja a menekültek és az őket befogadó közösségek szociális védelmének növelése, a minőségi egészségügyhöz való hozzáférésük és a vízellátási infrastruktúra javítása.

Várhelyi Olivér szerint a regionális vagyonkezelői alap segítsége nélkülözhetetlen a szíriai háborúból menekülők és az őket befogadó országok számára.

Az alap mandátumának meghosszabbítása lehetővé teszi az egész régió rászorulóinak támogatását - tette hozzá.

Az újonnan elfogadott csomaggal együtt a vagyonkezelői alap több mint 1,8 milliárd eurót költött a menekültekkel összefüggő intézkedésekre.

A szíriai válság nyolcadik évében 5,6 millió menekült él a polgárháborúba süllyedt országgal határos államokban. Közülük csaknem egymillióan Libanonban, 650
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 19:53
Képek, videók
Az egészségügyi iskola
wob
2018. július 21. szombat, 10:09
egészségügy.png
agica2004
2017. január 09. hétfő, 18:05
egészségügy.png
sz719eszter
2016. december 01. csütörtök, 17:17
egészségügy.jpg
kicsoda57
2015. július 04. szombat, 23:15
Egészségügy.jpg
pacsakute
2013. július 06. szombat, 21:14
Az egészségügy célja...
gyulla
2013. június 12. szerda, 22:11
5 Az egészségügyi maffia.
sarkadykati
2011. március 25. péntek, 03:21
78_78 Állat-egészségügyi
charlotteani
2010. november 15. hétfő, 22:00
Egészségügyi biztositó ép
tarsoly-galeria
2010. március 21. vasárnap, 17:44
Az egészségügyi maffia
sarkadykati
2009. december 15. kedd, 03:23
64_egeszsegugy_a025.jp g
mezixy
2009. február 10. kedd, 19:43
József Lőrincz
dandej
2019. február 20. szerda, 21:40
szabó lőrinc késő.jpg
liliana01
2018. november 23. péntek, 19:49
Lőrincz Tamás.jpg
menusgabor
2018. november 01. csütörtök, 22:41
Árokháti Lörinc 01.jpg
chillik
2018. július 01. vasárnap, 09:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.