Belépés
2020. július 05. vasárnap | 27. hét | 187. nap | 19:29 | Emese, Sarolta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 10. rész (egészségügy, energetika)
KDNP: régóta várt, fontos újításokat tartalmaz a javaslat

Nacsa Lőrinc, a KDNP vezérszónoka rámutatott: a javaslat nagyon régóta várt és nagyon fontos újításokat tartalmaz. Megjegyezte: számíthat arra az államtitkárság, hogy bármilyen hasonló újítás, fejlesztés esetén támogató fülekre talál majd a parlamentnél.

A digitális egészségügyi rendszer fejlesztése egy nagyon fontos feladat, és az lenne jó, ha ezen az úton járnának tovább - állapította meg a KDNP-s képviselő.

Kiemelte, hogy a javaslat a könnyebb ügyintézésről, a nagyobb átláthatóságról szól, ami egyúttal nagyobb állampolgári felelősséget is jelent.

Fontosnak nevezte a naprakészséget, ami elsődleges feladata a működtetőknek és adatszolgáltatóknak egyaránt.MSZP: igen a javaslatra

Molnár Gyula, az MSZP vezérszónoka kiemelte, hogy óriási lépés az elektronikus egészségügyi rendszer, és ennek mindenfajta finomítása helyes és jó.

Szintén az adatvédelemre tért ki, - mint mondta - erre mindenki nagyon kényes, és nagyon fél tőle. Azt kérte, amit lehet, tegyenek meg ezen szenzitív adatok védelme érdekében.

A ritka betegségek esetében a szabályozás az infotörvénnyel ellentmondásra kerülhet - hívta fel a figyelmet, hozzátéve: talán érdemes pontosítani vagy kiegészíteni ezt a részt.

Úgy látta: a módosítással megteremtik annak lehetőségét, hogy a magánszférába áttereljék a betegek egy részét. Ettől félne kormánypárti politikusként, ez felvet kényes és kínos kérdéseket - jegyezte meg.

Jelezte: várhatóan tudják támogatni a javaslatot.

LMP: fontos az ivóvízbázis védelme

Hohn Krisztina (LMP) több pontban is egyetértéséről támogatta a javaslatot.

Az egészséges víz kérdését érintve fontosnak nevezte ugyanakkor az ivóvízbázis védelmét, jelezte ugyanis, hogy nagyon elavult a víziközmű-rendszer, egyre gyakoribbak a meghibásodások.

Zárszó

Sneider Tamás levezető elnök ezután lezárta az általános vitát, Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár pedig zárszavában azt mondta, az adatbiztonság valóban kiemelt az elektronikus egészségügyi rendszerben, amely segít a visszaélések kiszűrésében.

Egyes energetikai tárgyú törvények jogharmonizációs célú módosításáról

Államtitkár: tíz energetikai tárgyú törvényt módosít az előterjesztés

Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára expozéjában elmondta: tíz energetikai tárgyú törvényt módosít az előterjesztés.

A módosításokat alapvetően az elmúlt két évben elfogadott európai uniós jogi aktusok hazai átültetésének szükségessége, valamint hazai joghatósági tapasztalat indokolja.

Példaként elmondta, hogy a bányászati, a földgáz biztonsági készletezéséről, az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményéről, valamint a villamos energiáról szóló törvény módosítása lényegében kizárólag jogharmonizációs célt szolgál. Jelezte ugyanakkor, hogy a villamosenergia-törvény kitér az úgynevezett okosmérők felszerelésének szabályozására is.

A távhőszolgáltatási törvény módosítása a hazai jogalkalmazás egyértelműsítését célozza: az engedélyezésre vonatkozó szabályokat pontosítják, hogy a távhőtermelő kapacitások mindig rendelkezésre álljanak - közölte az államtitkár.

Változik a megújuló energia közlekedési célú felhasználásának előmozdításáról és a közlekedésben felhasznált energia üvegházhatású gázkibocsátásának csökkentéséről szóló törvény is, amelynek háttere, hogy a kormány 2020-tól jelentősen megemeli az üzemanyag-forgalmazók kötelező bioüzemanyag-bekerülési részarányát. Ezen előírás teljesítésének ellenőrzését alapozzák meg - tájékoztatott.

A behozott kőolaj és kőolajtermékek biztonsági készletezéséről szóló törvényben egy számítási módszertanon változtatnak.

Az energiahatékonysági törvény módosítása alapján pedig megszűnik az energetikai auditálásra kötelezett nagyvállalatok évente szükséges regisztrációs kötelezettségéhez kapcsolódó díjfizetési kötelezettség, az csak az első regisztráció időpontjában fog fennállni - mondta Kaderják Péter.

Fidesz: biztosított az ország gázellátása

Witzmann Mihány (Fidesz) hangsúlyozta, hogy a törvényjavaslatot alapvetően jogharmonizációs okok miatt kell elfogadni. A távhőszolgáltatásról szóló törvényen az elmúlt időszak tapasztalatai alapján néhány kisebb változtatást kell végrehajtani - tette hozzá.

Az indítvány lehetőséget ad a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnak arra, hogy visszavonja az engedélyt olyan esetekben, amikor a termelő nem gondoskodik a saját földgázellátásáról.

A képviselő a jogszabályt elemezve kijelentette, hogy talán még soha nem állt ilyen biztos lábakon az ország energiaellátása, ugyanis maximális kapacitáson működnek a gáztározók, vagyis biztosított az ország gázellátása. Ez hosszú távú kiszámíthatóságot és biztonságot ad - közölte.

A következő időszakban több százezer felhasználó mérőberendezéseit cserélhetik úgynevezett okosmérőkre - hívta fel a figyelmet a képviselő.

A kormány minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy biztosított legyen az ország energiaellátása és a felhasználók kedvező áron jussanak hozzá az energiahordozókhoz - mondta a politikus, aki az Otthon melege programot külön is említette.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 17:29
Címkék: Nacsa Lőrinc, Molnár Gyula, Hohn Krisztina, Sneider Tamás, Horváth Ildikó, Kaderják Péter,
Kommentek
A klímatisztítás lépései
egészségre, előfordulhat, hogy allergiás reakciót váltanak ki, sőt komoly légúti megbetegedéseket is okozhatnak. A klímatisztítás maga a készülék zavartalan és hatékony működése érdekében is fontos, hiszen a karbantartás hiánya a készülék élettartamának rövidülését is okozhatja.

Mikor kell tisztítani a klímát?
Hámori Erika, a Praktiker kategóriamenedzsere szerint a készülékek tisztítását évente legalább kétszer, de szennyezettebb helyen akár többször is érdemes elvégezni, főleg az egészségügyi veszélyhelyzet árnyékában.

Erre leginkább a klíma első szezonális használata előtt, illetve ősszel kell sort keríteni. Idén különösen fontos a klímatisztítás gyakorisága, az alaposság és a megfelelő minőségű klímatisztító használata.
A klímatisztítás lépései

Először is szükséges a készülék áramtalanítása. Az előtisztítás, azaz a klíma felnyitása és kitörlése, kiporszívózása után jöhet a klímatisztító spray: ezek már 1300 forint körül kaphatóak, és gondoskodnak arról, hogy a
pacsakute, 2020. július 04. szombat, 23:01
Két fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma
Két fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt egy krónikus beteg
2020, július 4 - 08:53

Mindössze két újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4174 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.Elhunyt egy krónikus beteg, ezzel 589-e emelkedett az elhunytak száma, 2784-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 801 fő. Az aktív fertőzöttek 40%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 47%-a budapesti.140 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen.

Megszűnt a veszélyhelyzet, de életben van a járványügyi készültség. A veszélyhelyzet megszüntetését az tette lehetővé, hogy sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza. Más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. Ugyanakkor a járványveszély nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is
eva6, 2020. július 04. szombat, 09:19
Miért olyan jó a testnek és a léleknek a böjt?
A böjt nagyon hasznos az egészség számára, hiszen néha a testnek is meg kell pihennie. Ha a test pihen, akkor a lélek is megkönnyebbül egy kicsit. A böjt nemcsak az emberi egészséget szolgálja, hanem azt is elősegíti, hogy hosszabb ideig éljünk, mégpedig betegségek nélkül.

A böjt pozitív hozadékai
Azok, akik rendszeresen böjtölnek, nagyon sokféle egészségügyi előnyt tapasztalhatnak meg. A böjt ugyanis csökkenti a vérnyomást, márpedig a magas vérnyomás sokféle szívbetegség okozója lehet.

Mivel a böjt a vércukorszint-szabályozásában is aktívan részt vesz, így segíthet csökkenteni a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását. A böjt segít a zsírégetést beindítani, így jelentős súlytöbblettől szabadulhatunk meg, ami ismét egy sor egészségügyi előnnyel jár együtt.

Ha néha engedjük a testünket fellélegezni, azaz nem mindig és nem egyfolytában eszünk, akkor ezzel kiéheztetjük a daganatos sejteket, tehát az időnkénti böjt még a rákos megbetegedések ellen is védelmet
pacsakute, 2020. július 03. péntek, 22:35
újraindítása után is takaréklángon maradtak a kórházak
Az egészségügy újraindítása után is takaréklángon maradtak a kórházak
Májusban elvileg minden adott volt az egészségügy újraindításához, ez mégsem látszik a kórházi ágyakra vonatkozó statisztikákban. Annyira, hogy az összes ágytípust nézve áprilishoz képest még csökkent is a használatban levő ágyak aránya. Egyedül az aktív ágyaknál látszik másfél százalékos növekedés.
Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter május közepén jelentette be, hogy a koronavírusos betegek ellátásra felkészített kórházi ágyak harmada újra feltölthető más betegekkel. Azóta újra lehet tervezhető fekvőbeteg-ellátásokat, például műtéteket végezni, és lehetőség nyílt az ágyszámok rugalmasabb kezelésére. Egy korábbi szakaszban, május 4-től újraindították a rehabilitációs ellátásokat és a transzplantációs beavatkozásokat is.

Lehet, hogy júniusban már más volt a helyzet, erről a hónapról még nincsenek adatok. Mindenesetre a nyitást követő néhány hét
foldinefehereva, 2020. július 02. csütörtök, 22:56
Kilenc fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma
Kilenc fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt egy idős, krónikus beteg
2020, július 2 - 09:14

Kilenc újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4166 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy idős, krónikus beteg, így 587-re emelkedett az elhunytak száma, 2721-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 858 fő. Az aktív fertőzöttek 39 %-a, az elhunytak 60 %-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 157 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen.

Megszűnt a veszélyhelyzet, de életben van a járványügyi készültség. A veszélyhelyzet megszüntetését az tette lehetővé, hogy sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza. Más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. Ugyanakkor a járványveszély nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre
eva6, 2020. július 02. csütörtök, 10:34
2 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek
2 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek és az elhunyt egy idős, krónikus beteg
2020, július 1 - 09:26

Mindössze 2 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4157 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy idős, krónikus beteg, az elhunytak száma így 586 főre emelkedett, 2714-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 857 fő. Az aktív fertőzöttek 38%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 169 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen.

Megszűnt a veszélyhelyzet, de életben van a járványügyi készültség. A veszélyhelyzet megszüntetését az tette lehetővé, hogy sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza. Más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. Ugyanakkor a járványveszély nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre
eva6, 2020. július 01. szerda, 16:29
Az izzadásról
nagyon hatékony kezelésről beszélünk, amelynek eredménye sajnos ideiglenes, csak 4-6 hónapig tart." - mondja dr. Laurențiu Vladau bőrgyógyász.

Egy másik biztató kezelés az iontoforézis, ami főleg a tenyér és a talp izzadásában segít. Ha a magas fokú izzadás hátterében valamilyen betegség áll, másodlagos vagy szekunder hiperhidrózissal állunk szemben.

A másodlagos vagy szekunder hiperhidrózis figyelmet igényel
A hiperhidrózis ezen formája sokkal veszélyesebb egészségügyi szempontból. Számos betegség kiválthatja, úgy mint a pajzsmirigy-rendellenességek, cukorbetegség, rákos megbetegedések vagy fertőző betegségek, mint például a tuberkulózis.

Szerencsére ezek az esetek ritkábban fordulnak elő és viszonylag hamar jelentkeznek a betegségek jellemző tünetei. Másrészt a hiperhidrózis előfordulhat pubertás, terhesség, menopauza idején is, de kiválthatja a dohányzás, az alkohol vagy az elhízás.
Forrás:9am.hu, illetve :
pacsakute, 2020. július 01. szerda, 12:34
A vesekő és megelőzése
az esélyét. Az egészséges táplálkozásra kellene mindenkinek törekedni. Zöldségek közül a zeller sokat segíthet, ugyanis ez a zöldség megtámogatja a vesék egészségét, illetve a vesekő kialakulását is minimalizálja.

Az alma is nagyon hasznos lehet, hiszen rengeteg rostot tartalmaz. A szent bazsalikom egy nagyon értékes gyógynövény. Készíthetünk belőle teát, amely nemcsak a vesekövek kialakulását előzheti meg, de már a kialakult vesekő okozta fájdalmat is enyhíti. A szent bazsalikomnak más egészségügyi hatásai is vannak. Nyugodtan használhatjuk megfázás esetén, de a gyulladást is csökkenti és éberséget is kölcsönöz annak, aki rendszeresen fogyasztja.

Mi segíthet még a vesekő megelőzésében?
A B-vitaminok is hasznukra lehetnek. A B6-vitamin például csökkenti a kalcium oxalátszintjét, amelynek nagy szerepe van a vesekő kialakulásában. Remek B-vitamin-források: teljes kiőrlésű gabonafélék, mandula és zöldségek.

A vesekő tünetei
A vesekő fájdalmat okoz, és ez nem igazán
pacsakute, 2020. július 01. szerda, 10:49
Képek, videók
Az egészségügyi iskola
wob
2018. július 21. szombat, 10:09
egészségügy.png
agica2004
2017. január 09. hétfő, 18:05
egészségügy.png
sz719eszter
2016. december 01. csütörtök, 17:17
egészségügy.jpg
kicsoda57
2015. július 04. szombat, 23:15
Egészségügy.jpg
pacsakute
2013. július 06. szombat, 21:14
Az egészségügy célja...
gyulla
2013. június 12. szerda, 22:11
5 Az egészségügyi maffia.
sarkadykati
2011. március 25. péntek, 03:21
78_78 Állat-egészségügyi
charlotteani
2010. november 15. hétfő, 22:00
Egészségügyi biztositó ép
tarsoly-galeria
2010. március 21. vasárnap, 17:44
Az egészségügyi maffia
sarkadykati
2009. december 15. kedd, 03:23
64_egeszsegugy_a025.jp g
mezixy
2009. február 10. kedd, 19:43
József Lőrincz
dandej
2019. február 20. szerda, 21:40
szabó lőrinc késő.jpg
liliana01
2018. november 23. péntek, 19:49
Lőrincz Tamás.jpg
menusgabor
2018. november 01. csütörtök, 22:41
Árokháti Lörinc 01.jpg
chillik
2018. július 01. vasárnap, 09:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.