Belépés
2019. február 24. vasárnap | 8. hét | 55. nap | 04:28 | Mátyás
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kövér László javasolja, hogy mentsék fel honvédelmi bizottsági posztjairól Demeter Mártát
E javaslatról az Országgyűlés várhatóan a tavaszi ülésszak első ülésnapján, február 18-án, jövő hétfőn dönt.

A közleményben kifejtették: az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) megküldte az Országgyűlés elnökének a Demeter Márta képviselőre vonatkozó - korábban a házelnök által kezdeményezett - nemzetbiztonsági felülvizsgálati eljárás eredményeként készített biztonsági szakvéleményét. E szerint Demeter Márta személyében nemzetbiztonsági kockázatot állapított meg az AH.

Erre tekintettel - a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló 1995. évi törvény alapján - haladéktalanul meg kell szüntetni a képviselőnek az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságában betöltött alelnöki tisztségét és tagságát, kivéve, ha az Országgyűlés a kockázati tényező ellenére annak fenntartása mellett dönt - írták.

Demeter Márta bizottsági tagságának kérdésével a házbizottság hétfői soron kívüli ülésén foglalkozott. Az soron ülésen az ellenzéki frakciók képviselői nem vettek részt, ily módon - tették hozzá - az ügyben nem alakulhatott ki konszenzus. Az ügyben viszont a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvény hivatkozott rendelkezése alapján az Országgyűlésnek haladéktalanul döntenie kell - emelte ki az Országgyűlés sajtóirodája.

Demeter Márta, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának LMP-s alelnöke tavaly október 16-án fordult írásbeli kérdésekkel a belügyminiszterhez és a honvédelmi miniszterhez, azt tudakolva, hogy miért utaztatták a honvédség A319-es Airbusával Ciprusról Magyarországra Orbán Viktor miniszterelnök egyik lányát, Flórát.

Ezt minden érintett cáfolta, és kiderült, egy Orbán vezetéknevű magyar katona és - engedéllyel - családja utazott a gépen. Ezt követően egy másik írásbeli kérdésben egy kiképzési repülésen részt vevő gépről állította Demeter Márta, hogy azon indokolatlanul és jogtalanul szállították a Magyar Honvédség nemzeti fegyverzeti igazgatóját, a nemzeti védelmi ipari és védelmi célú fejlesztésekért felelős kormánybiztost. Erre reagálva a Honvédelmi Minisztérium több képviselője is közölte, hogy Maróth Gáspár nem utazott a gépen.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. február 11. hétfő, 19:52
Címkék: Kövér László, Demeter Mártát, Alkotmányvédelmi Hivatal, Demeter Márta, A319-es Airbusával Ciprusról Magyarországra Orbán Viktor, Magyar Honvédség,
Kommentek
Kövér: közös európai rendezésre van szükség az őshonos kisebbségek ügyében
Kövér László a Szlovén Nemzetgyűlés elnökével, Dejan Zidannal és a muravidéki magyar kisebbség képviselőivel folytatott délelőtti találkozója után, sajtótájékoztatón beszélt az általa felvetett kezdeményezésről.

Miután Európa lakosságának mintegy 10 százaléka őshonos nemzeti kisebbségként él, az ezzel kapcsolatos európai sztenderdek kialakítása nemcsak magyar kérdés, de Európának is az egyik legfontosabb kérdése - mondta a házelnök.

A magyar politikus kiemelte: a rendszerváltozás után először szerveztek olyan látogatást, amelynek során egy napon keresik fel a szlovéniai magyar és a magyarországi szlovén kisebbségi közösséget.

Magyarország szomszédságpolitikájában "hangsúlyos, ha nem a legfontosabb a határon túli magyar közösséggel való bánásmód, amit az adott ország tanúsít", és hasonlóképpen nagy jelentőséget tulajdonít Magyarország a területén élő 13 nemzetiségnek, amelyek összekötő kapcsok az államok között - hangsúlyozta Kövér László.

Hozzátette: ezért is vetette fel, hogy ha
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 12:11
Kövér László: az EP-választás tétje Magyarország megőrzése a magyaroknak
Kövér László a Márai Sándor Polgári Kör által szervezett rendezvényen a választási részvételre biztatott. Azt mondta: az a tét, hogy a bevándorláspártiak nyerik-e meg a választást vagy pedig azok, akik szeretnék meggátolni a bevándorlást, különösen az illegális migrációt.

A házelnök a Tiszaparti esték elnevezésű eseményen hozzátette: körülbelül ötször-hatszor hatékonyabban lehet ugyanakkora forrásból segíteni a migránsokon például az iskolák, kórházak újjáépítésével, felszerelésével, mint Európába hozatalukkal, ahol - mint mondta - a munkanélküliek táborát gyarapítják.

Kövér László emlékeztetett: a Politico brüsszeli hírportálnak közvélemény-kutatási eredményekhez kapcsolódó írása szerint a májusi európai parlamenti választásokon az Európai Néppárt veszít majd mandátumai számából, a szocialisták, szociáldemokraták pedig még náluk is többet veszítenek majd, és így a két frakciónak nem lesz már meg a többsége az EP-ben. A radikális jobboldalinak, "euroszkeptikusnak" elkönyvelt pártok pedig meg
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 22:02
a mentelmi bizottság további ellenzéki képviselők esetében is helyben hagyta Kövér László büntetését
tárgyalásakor tanúsított magatartása miatt javasolta a tiszteletdíj elvonását.

Az ellenzéki politikusok - Bangóné Borbély Ildikó (MSZP), Harangozó Tamás (MSZP), Kunhalmi Ágnes (MSZP), Szabó Sándor (MSZP) és Tóth Bertalan (MSZP) - azt kérték a testülettől, helyezze hatályon kívül az Országgyűlés elnökének azon döntését, amivel valamivel több mint félmillió forint tiszteletdíj-elvonást javasol. Ezt a kezdeményezést azonban a bizottság elvetette, hasonlóan előző héten Tordai Bence (Párbeszéd) és Varju László (DK) esetében hozott döntéséhez.

Hargitai János elmondta: a december 10-i ülésnapon - a házszabály alapján - vita nélkül kellett volna dönteni, de az ellenzéki képviselők síppal, hangoskodással igyekeztek megakadályozni, hogy bármilyen határozat szülessen.

Kiemelte: a bizottság hétfői döntésével azt is jelezni kívánta, hogy a képviselők is szabályok között élnek. Az együttélés szabályait a házszabályban rögzítették, ami mindenkire vonatkozik, az Országgyűlés méltósága mindenkit kötelez -
velemenyezd, 2019. február 18. hétfő, 13:32
A DK át akarja vizsgáltatni a parlamenti szavazógépeket
Oláh Lajos országgyűlési képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy december 12-én, amikor a parlament többek között a munka törvénykönyvének módosításáról döntött, a szavazógépek képviselői kártya nélkül is működtek. "Ez a trükkös szavazás napja volt" - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Kijelentette: amennyiben Kövér László visszautasítja a DK kérését és nem engedi auditáltatni a rendszert, akkor az annak beismerése, hogy csalni lehet a parlamenti szavazórendszerrel. Felmerül az a kérdés is, hogy eddig hányszor hibásodott meg a rendszer úgy, hogy arról az ellenzéki képviselők nem is tudtak - tette hozzá.

Oláh Lajost kérdezték arról, hogy Philippe Lamberts, az európai zöldek képviselőcsoportjának társelnöke kedden azt mondta az Azonnali.hu nevű portálnak, hogy az Európai Zöld Párt európai parlamenti frakciója kizárja az LMP-t, amennyiben együttműködnek a Jobbikkal. Ha valakinek kizárástól kell félnie, az a Fidesz, hiszen látható, hogy a Sargentini-jelentés
velemenyezd, 2019. február 15. péntek, 13:21
Kövér László részvétét fejezte ki az észak-macedón buszbaleset miatt
Az MTI-hez is lejuttatott részvéttáviratban Kövér László azt írta Talat Xhaferinek, az Észak-Macedón Köztársaság parlamenti elnökének, hogy mély megdöbbenéssel értesült a balesetről."Fogadja, kérem, elnök úr a magyar Országgyűlés valamennyi tagja nevében őszinte részvétünket, legmélyebb együttérzésünket emiatt a gyászos esemény miatt, ami oly sok emberi áldozatot követelt. Osztozunk az áldozatok hozzátartozóinak és barátainak gyászában" - írta Kövér László.

Kétnapos nemzeti gyászt hirdetett az észak-macedón kormány annak a 15 embernek az emlékére, akik egy szerdai buszbalesetben vesztették életüket. Az autóbusz a Szkopje és Tetovo közötti autópályán borult fel szerdán este. A baleset okát még vizsgálják, egyelőre az biztos, hogy a busz az ország északnyugati részén található Gosztivarba tartott, amikor eddig ismeretlen okból átsodródott a szembejövő sávba, átszakította a szalagkorlátot, és lezuhant.
velemenyezd, 2019. február 15. péntek, 09:31
Jobbik: az ellenzéki képviselőktől megvont tiszteletdíjat az izomsorvadásban szenvedő kislány gyógyítására ford
egészségbiztosítási alapkezelő nem támogatja a hatéves kislány gyógykezelését azzal az indokkal, hogy az Egyesült Államokban kifejlesztett gyógyszer anyagi forrása nem biztosított, és a kezelés hatékonyságát sem lehet bizonyítani. Gyűjtés indult az ügyben, és már több mint 50 millió forint gyűlt össze a gyermeket támogató alapítvány számláján, azonban a gyógykezelés az első évben 138 millió forintba kerülne - ismertette.

Mint mondta, a tavaly december 12-i parlamenti ülésen történtek miatt Kövér László házelnök 38 ellenzéki képviselőt "bírságolt meg", ezért azt kezdeményezi, hogy az így elvolt pénzösszeget a házvezetés ajánlja fel a kislány és társai javára.

A jobbikos képviselőt arról a kiszivárgott hangfelvételről kérdezték, amelyen a párt médiatanácsadója "far-hát kommandónak" nevezte azokat a nyugdíjasokat, akik a közösségi oldalakon politikai véleményt nyilvánítanak. Rig Lajos szerint aki ezt a hangfelvételt felvette, megvágta és eljuttatta a sajtónak, az "vamzer volt, vamzer lesz és mindig is
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 15:01
A mentelmi bizottság helyben hagyta Kövér László ellenzéki képviselőkre kirótt büntetését
A kormánypárti politikus kifejtette: két fegyelmi ügy anyaga érkezett meg a bizottsághoz, Tordai Bencéé (Párbeszéd) és Varju Lászlóé (DK). A két ellenzéki politikus azt kérte a testülettől, helyezze hatályon kívül az Országgyűlés elnökének azon döntését, amivel valamivel több mint félmillió forint tiszteletdíj-elvonást javasolt. Ezt a kezdeményezést azonban a bizottság elvetette, erről fogja tájékoztatni a parlamentet.

Varju László azt mondta, az Országgyűlés elnökének büntetése arról szól, hogy a "rabszolgatörvény" vitája során ellenzéki képviselők egyértelműen a napirend meghiúsítását szerették volna elérni. Erről azonban szó sincs, véleménynyilvánítás történt - tette hozzá. Egyúttal megismételte, elfogadhatatlan, hogy 2925 módosító indítványt egyetlen szavazással vettek le a napirendről. Megjegyezte azt is: a kormánypárti képviselők ugyanúgy hangoskodtak és kiabáltak aznap.
velemenyezd, 2019. február 12. kedd, 17:03
Viktor Orbán va propune din nou numirea lui György Matolcsy în funcţia de preşedinte al Băncii Naţionale a Unga
Şeful guvernului s-a adresat într-o scrisoare preşedintelui Parlamentului, László Kövér, în care îl informează despre propunerea sa personală, solicitând preşedintelui legislativului să ia măsurile necesare pentru audierea lui György Matolcsy în faţa Comisiei Economice a Parlamentului.

Mandatul de 6 ani al lui György Matolcsy ca preşedinte al băncii centrale ungare expiră în data de 3 martie 2019.

Conform prevederilor legale, premierul face o propunere şefului statului pentru numirea preşedintelui MNB. Mandatul preşedintelui MNB este de 6 ani. O persoană poate îndeplini funcţia de preşedintele al MNB de 2 ori.Conform constituţiei, preşedintele băncii centrale este numit de preşedintele statului.
velemenyezd, 2019. február 12. kedd, 13:41
Képek, videók
Kövér László.jpg
agica2004
2017. január 16. hétfő, 18:26
kover_laszlo_kothencz_ jan
agica2004
2014. december 16. kedd, 13:09
kövér lászló.jpg
dnemethk
2012. december 27. csütörtök, 08:28
kövér lászló
lovaszmarika
2012. január 28. szombat, 19:18
Kövér László
agica2004
2011. március 24. csütörtök, 12:21
demeter sanyxi.jpg
zsokica45
2018. május 12. szombat, 17:25
Papp Demeter kalauz 01.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:53
Papp Demeter kalauz 02.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:52
Papp Demeter kalauz 03.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:52
Papp Demeter kalauz 04.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:51
Demeter
szicu
2016. május 13. péntek, 08:41
Marczis Demeter.png
farkas1945
2011. március 17. csütörtök, 16:00
Demeter Panni.png
farkas1945
2011. március 17. csütörtök, 15:45
Demeter Ágnes 35.jpg
farkas1945
2011. március 15. kedd, 10:19
Demeter-Mourning-For-P ers
szabokatalin64
2010. szeptember 29. szerda, 04:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.