Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 03:00 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nyereséghez veszteség kell
,,Bizony, bizony mondom nektek: ha a búzaszem nem esik a földbe, és nem hal meg, egymaga marad; de ha meghal, sokszoros termést hoz." János 12,24

Egy napon görögök keresték fel Fülöpöt ezzel a kívánsággal: ,,Uram, Jézust szeretnénk látni." De miért akarták Őt látni? Talán magukkal akarták vinni Athénbe, mint népszerű, új filozófust. Talán meg akarták menteni a kereszthaláltól, amely ekkor már kikerülhetetlennek látszott.

Az Úr Jézus az aratás egyik nagy alaptételével válaszolt: A gabonamagnak a földbe kell esnie és meg kell halnia ahhoz, hogy termést hozzon. Ha Ő most elmenekülne a halál elől, akkor magára maradna. Nem volnának megmentett bűnösök, akikkel megoszthatná dicsőségét. De azzal, hogy kész a halálra, utat készít mások számára az üdvösséghez, és sokan juthatnak el az örök életre.

T. G. Ragland mondotta egyszer: ,,Minden terv között a legbizonyosabb volt Krisztus tulajdon terve, amely abban állt, hogy búzaszemmé lett, amely a földbe hullott és meghalt. Ha mi nem vagyunk hajlandók búzaszemmé válni..., ha nem vagyunk készek jövőbeni kilátásainkat, hírnevünket, vagyonunkat és egészségünket feláldozni, akkor magunkra maradunk. De ha követjük szeretett Urunkat azzal, hogy búzaszemmé leszünk és meghalunk, akkor bő termést hozunk."

Évekkel ezelőtt olvastam egy misszionárius csoportról, akik Afrikában éveken át fáradhatatlanul dolgoztak anélkül, hogy ennek bármiféle maradandó gyümölcsét látták volna. Végső kétségbeesésükben összehívtak egy konferenciát, hogy imádság és böjtölés közepette Isten elé járuljanak. Beszélgetés közben azt mondta az egyik misszionárius: ,,Nem hiszem, hogy áldást nyerünk Istentől, amíg egy búzaszem a földbe nem esik és meg nem hal." Röviddel ezután éppen ez a misszionárius beteg lett és meghalt. És akkor megkezdődött az aratás - az áldás, amelyet megjövendölt.

Sámuel Zwerner (1867-1952, amerikai úttörő-misszionárius, ,,az iszlám apostola") írta:

Nyereségnek veszteség az ára, erről szól a búzaszem példája, vetés nélkül nincsen aratás, holt búzaszemből nő aranykalász. Ha valahol érett búzatenger hullámzik, tán megérti az ember, hogy ott, ahol az Ige vetése termést hoz Isten dicsőségére, és amikor Neki zeng az ének, életadó halálról beszélnek!

William MacDonald
kalmanpiroska, 2019. május 21. kedd, 19:29
Címkék: Sámuel Zwerner, William MacDonald, napon görögök, aratás egyik, földbe kell, halál elől,
Kommentek
Tőzsde - Pozitív zárás Európában
0,42 százalék, Milánóban 0,06 százalék emelkedéssel fejezte be a szerdai kereskedést a tőzsdeindex.

A nap vesztesei közé sorolt be szerdán a Daimler a jövő évre tervezett vezetőváltás bejelentésére. A részvény átmenetileg két százalékkal gyengült, de a zárásra közel visszanyerte eredeti árfolyamát.

Az Airbus részvénye három százalékkal erősödött, miután az A330-as típus új modellje egy engedéllyel közelebb került a forgalomba helyezéshez.

Az olajár lefelé korrigált az előző napi nyereséghez képest. A Brent kedden négy éves csúcsnál járt attól az aggodalomtól vezérelve, hogy az iráni olajexportra kivetett amerikai szankciók közelgő hatályba lépésével beszűkül a világpiaci kínálat. Washington igyekezett eloszlatni ezeket az aggodalmakat, hangsúlyozva, hogy az iráni olajexport kiesésével is lehet biztosítani a világpiac megfelelő ellátását.

A Brent nyersolaj ára az európai piaci záráskor 0,41 százalékkal állt alacsonyabban a globális kereskedelemben hordónként 80,91 dolláron, a WTI ára
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 17:48
Tőzsde - Pozitív kezdés New Yorkban
a Fed 25 bázisponttal megemeli az irányadó dollárkamatot, az idén immár harmadik, a monetáris szigorítás 2015-i kezdete óta pedig nyolcadik alkalommal.

A kész ténynek tekintett kamatemelés mellett a befektetőket leginkább a Fed gazdasági növekedési kilátásokról alkotott véleménye és monetáris politikai irányvetése foglalkoztatja. A piaci konszenzus jelenleg mintegy 80 százalékos esélyt ad egy újabb 25 bázispontos kamatemelésnek az év vége előtt.

Az olajár lefelé korrigált az előző napi nyereséghez képest. A Brent kedden négy éves csúcsnál járt attól az aggodalomtól vezérelve, hogy az iráni olajexportra kivetett amerikai szankciók közelgő hatályba lépésével beszűkül a világpiaci kínálat. Washington igyekezett eloszlatni ezeket az aggodalmakat, hangsúlyozva, hogy az iráni olajexport kiesésével is lehet biztosítani a világpiac megfelelő ellátását.

A Brent nyersolaj ára az amerikai piaci nyitáskor a Brent nyersolaj ára 0,63 százalékkal állt alacsonyabban hordónként 80,75 dolláron, a WTI ára
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 15:48
A kapzsiság veszélye
kettős figyelmeztetéssel kezdte: "Vigyázzatok, és őrizkedjetek minden kapzsiságtól, mert ha bőségben él is valaki, életét akkor sem a vagyona tartja meg" (15. v.). Az Úr kétszer is mondja a férfinak, hogy legyen óvatos ("Vigyázzatok, és őrizkedjetek!"), mert a kapzsiság alattomos ellenség. Függetlenül attól, hogy sokunk van vagy kevesünk, a pénzsóvárság még akkor is átjárhatja a lelkünket, ha elkerüljük a hatalmas anyagi nyereséghez vezető kiskapukat. Elönthet bennünket a sárga irigység, ha a szomszédainknak többjük van, mint nekünk, vagy ha összefutunk egy régi haverral, akinek kicsit jobban megy az utóbbi időben. Mindannyiunk életében vannak időszakok, amikor a vagyon hirtelen igen fontossá, sőt túl fontossá válhat.
Képzeljük magunk elé Leonardot, az egyetemi gólyát, aki az egész első év alatt képtelen volt összehozni egy randit egy lánnyal. Miközben siralmas helyzetén morfondírozik, rájön, hogy biztosan a közlekedési eszköz
kalmanpiroska, 2018. június 21. csütörtök, 16:51
Rába Csoport: 396,4 millió forint adózott nyereség az első negyedévben
A nem auditált, konszolidált, a Nemzetközi Pénzügyi Jelentéskészítési Szabványok (IFRS) szerint készített jelentés alapján a 2018. első negyedévi adózás előtti nyereség 526,48 millió forint volt, ami 258,13 millió forinttal több a 2017. első negyedévinél.

A jelentés idézi Pintér Istvánt, a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatóját, aki elmondta: az idei év erősen indult, kiemelkedő forgalombővülés és eredményesség jellemezte a Rába Csoport működését.

"Növekvő európai kulcspiacaink mellett a stabil pénzügyi hátterünk jelentősen bővíti üzletfejlesztési lehetőségeinket akár a saját kezdeményezésű, akár a partnereink bevonásával megvalósuló projektjellegű üzletek formájában" - emelte ki a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

A Rába Csoport első negyedéves konszolidált árbevétele 12,4 milliárd forint volt, ami 17,5 százalékos növekedés a bázisidőszakkal összevetve, egyúttal az elmúlt évtized második legnagyobb csoportszintű értékesítési teljesítménye.

A kiváló
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 19:45
Titanic - katasztrófa rejtélyei
A Titanic jéghegy által történt elsüllyedését, mint véletlen balesetet ma
mindenki tényként kezeli.

1. Pedig elég furcsa, hogy sem előtte, sem utána nem süllyedt el nagy
hajó, sőt kicsinyke sem jéghegy miatt az emberiség történetében.

2. Mint mérnökember állítom, hogy jég nem képes az acéllemezt
felhasítani. Hogy a Titanic milyen vastag lemezből készült, arra nincs
adatom. Viszont hajógyárban, Újpesten láttam folyami hajóépítést. Annak
kb. 50-60 mm volt a falvastagsága. Feltételezem, hogy a Titanic legalább
100 mm vastag lemezzel volt burkolva, azt jég nem hasíthatta át. Arról ne
is szóljunk, hogy dupla feneke volt.

3. A Vármúzeum kiállításán látható kép a felhasított hajóról. Érdekes
módon, a lemez szélek kifelé hajlanak. Ezt inkább tehette robbanás
belülről, és semmiképpen nem jéghegy.

4. Azoknak a túlélőknek a beszámolói, akik robbanásról számoltak be, nem
kaptak helyet a sajtóban, de szívós kutatással
lizawolf, 2018. április 17. kedd, 10:15
Brit választások - Konzervatív győzelmet vár a londoni fogadóipar
Rupert Adams, a legnagyobb brit fogadási hálózat, a piac 25 százalékát ellenőrző William Hill nemzetközi PR-igazgatója pénteken Londonban tartott háttértájékoztatóján elmondta: a korábbi évekhez képest rendkívüli az érdeklődés a jövő heti előrehozott választás lehetséges eredményeire kínált fogadások iránt.

A William Hill a választások április végi kiírása óta eddig kétmillió font (több mint 700 millió forint) tétet vett fel, de Adams közölte: biztos abban, hogy a választások jövő csütörtöki időpontjáig a feltett összeg eléri az ötmillió fontot.

A William Hill szakértőjének előrejelzése szerint a teljes brit fogadóipar összesített bevétele a választásokra feltett összegekből csütörtökig eléri a 25-30 millió fontot.

Adams a politikai fogadások iránti érdeklődés rendkívüli felfutását illusztrálandó felidézte, hogy a William Hillnek 2001-ben alig 20 ezer font fogadási bevétele volt az akkori választásokra feltett tétekből.

Az MTI kérdésére, hogy mi magyarázhatja a politikai fogadások
velemenyezd, 2017. június 02. péntek, 15:43
A MagNet Bank ügyfelei 72 millió forint szétosztásáról dönthetnek a civilek javára
elindított a Közösségi adományozási program a MagNet működésének egyik alappillére, a bank lemond éves nyereségének 10 százalékáról, hogy ügyfeleinek adja át a döntés jogát ennek felhasználásáról. Nemcsak a támogatás összege, hanem a pályázók száma is nőtt az előző évhez képest, az ügyfelek 80 projektre adhatják le voksaikat.

A MagNet évente egyenként értesíti ügyfeleit adózás utáni eredményéről, azt is hozzátéve, hogy maguk a címzettek pontosan hány forinttal járultak hozzá az így keletkezett nyereséghez. Az ügyfelek ez utóbbi 10 százalékáról - mindenki a saját nyereséghányadáról - rendelkezhetnek, és döntésükkel alapítványokat, egyesületeket, társadalmi ügyeket segíthetnek.

Az idei 72 millió forintról csaknem 32 ezer ügyfélnek lesz lehetősége rendelkezni. Ezzel a program indulása óta eltelt nyolc év alatt mintegy 248,5 millió forintnyi támogatást kap több mint 210 különböző alapítvány és egyesület.

A rendelkezési időszak május 15-én kezdődött, és mintegy másfél hónapig tart. A bank ügyfelei
velemenyezd, 2017. május 17. szerda, 10:52
Képek, videók
Nyereség.jpg
chillik
2017. szeptember 12. kedd, 04:51
Károlyi Sámuel sírkövére.
chillik
2017. október 03. kedd, 05:17
sámuel névvx.jpg
zsokica45
2017. szeptember 07. csütörtök, 19:58
Samuella
szicu
2016. május 13. péntek, 10:16
Sámuel.jpg
agica2004
2015. november 21. szombat, 20:10
A Köteles Sámuel utca a r
farkas1945
2013. december 25. szerda, 11:02
Samuel_Morse.jpg
06mohild
2012. október 27. szombat, 18:16
Sámuel könyvéből.jpg
pacsakute
2012. szeptember 29. szombat, 12:31
samuel.jpg
bmara
2012. augusztus 14. kedd, 21:47
Samuel L. Jackson 63.jpg
farkas1945
2011. március 08. kedd, 11:39
Tessedik Sámuel,Szarvas
irmus
2011. március 03. csütörtök, 07:56
Samuel Adams Winter Lager
lacigame
2010. december 30. csütörtök, 14:14
Samuel Adams .jpg
lacigame
2010. december 30. csütörtök, 14:13
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.