Belépés
2020. február 24. hétfő | 9. hét | 55. nap | 10:30 | Mátyás
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 1. rész (az ÁSZ 2018-as tevékenysége)
ÁSZ-elnök: hatékonyak és szabályszerűek voltak a számvevőszék tavalyi ellenőrzései

Az ÁSZ 2018-ban is nagy hatékonysággal és eredményesen látta el a közpénzek és a közvagyon ellenőrzésével kapcsolatos feladatait - jelentette ki a szervezet elnöke az ÁSZ tavalyi tevékenységéről szóló beszámoló parlamenti vitáját megnyitó felszólalásában.

Domokos László a kórházak gazdálkodását értékelve azt mondta, az egészségügyi ellátórendszer fejlesztéséhez, illetve az ellátás minőségének javításához szabályszerűen, elszámoltathatóan és célszerűen gazdálkodó kórházakra, illetve szakellátó intézményekre van szükség. Hozzátette: nem pénzkérdés az eredményes és korrupciómentes gazdálkodást biztosító belső szabályozások kialakítása és működtetése.

Elmondta, az Állami Számvevőszék is érzékeli a finanszírozási és strukturális problémákat, úgy látja, hogy az egészségügyi ellátórendszer finanszírozása a jelenlegi formájában nem fenntartható, továbbá az ellátórendszer struktúrája is korszerűsítésre szorul.

Az ÁSZ-elnök alapvető közérdeknek nevezte a pártok szabályszerű, elszámoltatható és átlátható gazdálkodását is. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy az ÁSZ nem hatóság, bírságot nem szabhat ki, csak megállapítja a tiltott pártfinanszírozás értékét. A megállapított tiltott támogatás jogkövetkezményeit a törvényi előírások határozzák meg, annak érvényesítése pedig a törvényben meghatározott hatóság kizárólagos jogköre.

Domokos László szerint a pártok ellenőrzésekor az ÁSZ a jogállam védelme érdekében, a törvényi előírások betartása érdekében és azokat betartva jár el, minden pártnak ugyanazt, a törvények szerinti eljárást biztosítja.

Beszélt arról is, hogy Magyarország gyakorlatilag elérte Ausztria szintjét azzal, hogy a kivetett általános forgalmi adó (áfa) és a költségvetésbe valóban beérkező áfa közötti különbség, azaz az áfarés a 2013-as 23 százalékról 2018-ra 9 százalékra csökkent.

Szerinte "az áfafehéredés" alapvetően a korrupció elleni küzdelem kiemelkedő eredménye, ami "fair" viszonyokat teremt, tisztítja a piaci folyamatokat, javítja az adófizetési morált, és egyfajta társadalmi szemléletváltást is mutat.

Ismertetése szerint a számvevőszék 2018-ban 806 ellenőrzött szervezetnek összesen 2161 javaslatot tett és 212 figyelemfelhívó levelet küldött. Hozzátette: az elszámoltatható közpénzfelhasználás érdekében 177 alkalommal értesítették a hatóságokat, az illetékes felügyeleti szerveket és kezdeményeztek eljárást az ellenőrzésekkor feltárt bűncselekményre, vagy súlyos szabálytalanságra utaló gyanú miatt.

Domokos László tájékoztatása szerint a tavalyi ellenőrzésekkor kiemelt figyelmet kapott a Magyar Nemzeti Bank, a Magyar Államkincstár és az európai uniós támogatások hatékony és szabályszerű felhasználásának elősegítése. Nagy figyelmet kapott a nemzeti tulajdonú gazdasági társaságok, az önkormányzatok, valamint a kórházak mellett a felsőoktatási intézmények és hallgatói önkormányzatok ellenőrzése - közölte.

Megjegyezte, miután továbbítottak egy adott ügyet az illetékes hatósághoz, már nincs ráhatásuk annak további kimenetelére.

Az ÁSZ-elnök a számvevőszék előtt álló kihívásként beszélt a digitális ellenőrzési környezetre történő átállásról, amelynek érdekében már létrehozták az elektronikus adatszolgáltatási rendszert.

Kitért arra is, hogy az egyik nagy piackutató cég 2018-as reprezentatív közvélemény-kutatása szerint a magyar társadalomban az elmúlt három évben szignifikáns módon emelkedett az Állami Számvevőszéket és annak tevékenységét ismerők aránya, valamint egyre többen bíznak a számvevőszéki megállapításokban.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 10:21
Címkék: Domokos László, Állami Számvevőszék, Magyar Nemzeti Bank, Magyar Államkincstár, Állami Számvevőszéket, számvevőszék tavalyi,
Kommentek
Szent Kalkuttai Teréz anya
"Teréz anya tevékenységét az egész világon elismerték, a rengeteg kitüntetés mellett 1979-ben megkapta a Nobel-békedíjat. Kérésére nem tartották meg az ilyenkor szokásos bankettet, az erre szánt összeget az éhezők kapták. Teréz anya ugyanis elveihez hűen visszautasította, hogy a ceremóniát záró bankett finomabbnál finomabb ételeiből fogyasszon:
,,Nem tudnék venni belőle, és nyugodt lelkiismerettel megenni, amikor testvéreim közül annyian halnak éhen. Nekem egy darabka kenyér és egy pohár víz elegendő."
dandej, 2020. február 23. vasárnap, 14:42
A munkakönyv
személyesen érdeklődni és akkor leültettek azzal, hogy várjam meg az eredményt. Kaptam egy rövid tájékoztatást arról, hogy nem találtak rólam semmilyen adatot!
El lehet képzelni, hogy meglepődtem, amikor 2002. március 21-i keltezéssel, ,,Az egyes fontos, valamint közbizalmi és közvéleményt formáló tisztségeket betöltő személyek ellenőrzésére létrehozott III. sz. Bizottság" nevében, ,,Dr. Cseicsner Éva bíró a III. Bizottság soros elnöke, a sokadik számú ügyiratban ellenőrzi a tevékenységemet. Az ellenőrzést úgy kérték, mint a ...Színes Iránytű Főszerkesztőjétől... Azt sem tudtam, hogy én lettem bejelentve, mint főszerkesztő! Honnan is tudhattam volna, amikor soha semmilyen kérdésemre nem kaptam sehonnan választ. Eredetileg, amikor bejegyeztettünk egy alapítványt a bíróságon, akkor én is aláírtam, mint az alapítvány egyik alapító tagja. Nem is értem, hogyan lettem én annak az alapítványi újságjának a főszerkesztője!
*
Végső elkeseredésemben írtam egy levelet az akkori
furaila, 2020. február 23. vasárnap, 10:05
Isteni Irgalmasság-kegyképet áldottak meg Balatonfüreden
Udvardy György veszprémi érsek mutatott be szentmisét Dasek Viktor plébánossal együtt Balatonfüreden, a Krisztus Király-plébániatemplomban február 16-án, vasárnap. A főpásztor megáldotta a templom új, az Irgalmas Jézust ábrázoló kegyképét.
Dasek Viktor köszöntője után Udvardy György elmondta, az elmúlt hónapokban igyekezett megismerni a Veszprémi Főegyházmegye plébániáit. A különböző lelkipásztori tevékenységek kapcsán már ötven plébániát sikerült meglátogatnia, s a jövőben szeretne mindenhova eljutni.

Bővebben
maroka, 2020. február 18. kedd, 17:46
Szepes Mária : gondolatok gyógyító ereje
keresztül véghezvitt mágikus tendenciacsere éppen krónikus állapotoknál produkál meglepő változásokat. Fontos, hogy a fellépő kedvetlenségi érzetekkel erős elleningereket állítsunk szembe, valahányszor fellépnek. Nem szabad megengednünk, hogy akár egyetlenegyszer is reménytelen kesergés legyen úrrá rajtunk.

Végcélunk az, hogy gondolkodásunk villamos kapcsolótáblává váljék, melynek fogantyúit akaratunk irányítja.

Gondolataink determinálják körülményeinket. Az ember szellemi tevékenysége, fizikumának működése és sorsa között szoros kapcsolat áll fenn. Az idea ebben az összefüggésben a nemző szerepét tölti be, és automatikus vonzás útján szabályozza a körülményeket. Aki sorsán, depresszióin, démoni kötésein úrrá akar lenni, annak úrrá kell lennie gondolatain. Szelleme egész mechanikáját meg kell változtatnia, végérvényesen száműzve onnan a félelmet és a csüggedést.

A konstruktív, pozitív ember tudja, hogy útja különféle küzdelmeken, akadályokon át az önmegváltás célja fele
pacsakute, 2020. február 17. hétfő, 12:52
Koronavírus - Újabb óvintézkedésekkel próbálják megfékezni a járványt Hupejben
személyt vagy járművet.

A tartományban ráadásul betiltottak mindenféle közúti közlekedést - a rendőrautók, a mentőkocsik, a létfontosságú árukat szállító és a külön engedéllyel rendelkező járművek kivételével. Korlátozni fogják továbbá az emberek számát az üzletekben, és a bevásárlást is csak közösségi szervezésnek megfelelően intézhetik majd azok, akik engedélyt kapnak lakóhelyük elhagyására.

A tartományban már bezáratták az összes olyan üzletet, amely nem folytatott nélkülözhetetlen tevékenységet, a gyógyszertáraknak pedig kötelező begyűjteniük a megfázás és láz tüneteinek enyhítésére szolgáló gyógyszerek vásárlóinak személyes adatait és elérhetőségeit.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vasárnap úgy nyilatkozott, hogy lehetetlen megjósolni a járvány további alakulását. Közben a szervezet által Kínába delegált nemzetközi szakértői csoport megkezdte az egyeztetéseket a kínai szakértőkkel.

Mi Fong, a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság szóvivője vasárnap azt mondta, hogy a fertőzöttek
velemenyezd, 2020. február 17. hétfő, 07:04
„Hadd menjek Istenem, mindig feléd”
Sarkady Gábor (1971-2020)
a 2014/2015-ös tanévtől volt kollégiumi nevelőtanár a mosonmagyaróvári Gulyás Lajos Kollégiumban, 2019-től Kossuth Lajos Gimnázium és Kollégium.
Kezdettől fogva a sport- és szabadidő tevékenységek szervezője, irányítója. Személyes életmódja, életfelfogása a diákok előtt például szolgált. A mindennapi sport, az egészséges táplálkozás, a káros szenvedélyektől mentes élet napi szinten téma volt a kollégistákkal folytatott beszélgetéseinek, csoportfoglalkozásainak. Sokan hallgattak tanácsaira, tapasztalataira. De volt, akikkel együtt is edzett vagy ajánlott be különböző edzőtermekbe.
Hetente egyszer Ő tartotta a gimnáziumi tornateremben a sport szakkört, de szorgalmazta egy kollégiumi tornaszoba létrehozását is. Lelkes szervezője volt az idei Egészségnapunknak, vagy Hídvégi Üstös Pál ,,70 maratonnal a Dunáért" c. előadásnak.
A kollégiumban az Ő nevéhez kötődik az évenkénti katasztrófavédelmi és elsősegélynyújtó városi versenyen való részvételünk
azenujsagom, 2020. február 16. vasárnap, 07:53
Müncheni konferencia - Német védelmi miniszter: a Nyugatnak szakítania kell a tétlenkedéssel és a panaszkodássa
a Teheránra kifejtett nyomást.

A vasárnapig tartó müncheni biztonságpolitika második napján felszólalt mások mellett Szergej Lavrov orosz külügyminiszter is, aki a német védelmi miniszter nézeteivel ellentétesen ítélte meg a világpolitikai fejleményeket.

Kiemelte, hogy a nemzetközi kapcsolatokat a "barbarizálódás" jellemzi, és ennek a folyamatnak Moszkva az egyik fő kárvallottja, holott rendre a nemzetközi jog előírásait és az ENSZ határozatait hűen követve jár el. Erre példa szíriai tevékenysége, amelyet a legitim damaszkuszi kormány felkérésére fejt ki, megmentve az országot attól, hogy iszlamista terroristák prédája legyen.

Moszkva Líbiában is egy nemzetközileg elismert tényezőt, a Halífa Haftar tábornok körül csoportosuló erőket támogatja - tette hozzá az orosz diplomácia vezetője.

Úgy vélte, hogy Moszkvával szemben a Nyugat csak a nemzetközi viszonyok szétzilálására, a bizonytalanság és a kiszámíthatatlanság fokozására tör. Ezt jelzi a NATO keleti terjeszkedése és példátlan
velemenyezd, 2020. február 15. szombat, 23:29
A lélek kulcsa 8. - Lélek és szellem-
vállalják fel, egyöntetű választ kaptam, mert működik és segít, néha olyan esetben is, amikor a lehetőségek tárháza kiürült... Később az 5. fokozaton, a Master képzésen egyikőjükkel sem találkoztam. Nem kerüljük el egymást, alkalmanként konzultálunk, esettanulmányokat elemzünk, így tudom, hogy a mindennapokban sikeresen alkalmazzák a tanultakat. Mindezt titokban, mert féltik az egzisztenciájukat. Megértem, hiszen családjuk megélhetése a tét. Szomorú, hogy csak titokban végezhetik ezt az áldásos tevékenységet! Nekem is van orvos tanítványom, pszi-sebész, aki fiatalon már a szakma egyik legjobbja. A szellemgyógyász soha nem állíthat fel diagnózist, sem tudása, sem joga nincs hozzá, -kivéve, ha az illető orvos-. Arra kapott beavatást és felhatalmazást, hogy a megbomlott harmónia visszaállításának segítője legyen az isteni gyógyító energia közvetítésénél. Csodát senki nem ígérhet, figyelembe kell venni, vannak esetek, mikor nem segíthet. Ilyen eset például, amikor a páciens karmikus folyamatát éli, vagy a
suzymama, 2020. február 15. szombat, 21:33
Képek, videók
reggeli tevékenységek
alicelabor
2015. december 06. vasárnap, 08:45
Domokos László.jpg
gigi55
2011. szeptember 26. hétfő, 18:36
Állami Áruház 15.jpg
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:38
Állami Áruház 13.jpg
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:38
Állami Áruház 12.png
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:38
Állami Áruház 11.jpg
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:38
Állami Áruház 10.png
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:38
Állami Áruház 09.png
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:37
Állami Áruház 08.png
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:37
Állami Áruház 07.png
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:37
Állami Áruház 06.png
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:37
Állami Áruház 05.png
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:37
Állami Áruház 04.png
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:37
Állami Áruház 03.png
zsebibaba54
2018. október 06. szombat, 02:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.