Belépés
2018. december 13. csütörtök | 50. hét | 347. nap | 05:08 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Júliusban nem változtak a termelői árak az Egyesült Államokban
Júliusban a várt 0,2 százalékos növekedés helyett változatlanok maradtak szezonális kiigazítással a termelői árak az Egyesült Államokban az előző havihoz, júniushoz képest, amikor 0,3 százalék volt a havi növekedés.

A termelt javak ára 0,1 százalékkal emelkedett júliusban, a júniusival megegyező mértékben, annak ellenére is, hogy az energiaárak 0,5 százalékkal, az élelmiszerek termelői ára pedig 0,1 százalékkal csökkent. A szolgáltatások ára viszont 0,1 százalékkal csökkent, ezen belül is 0,8 százalékkal a kereskedelmi szolgáltatásoké.

A termelői árak energia- és élelmiszerárak nélkül kalkulált emelkedése havi bázison 0,1 százalék volt júliusban, szintén alacsonyabb a várt 0,2 százaléknál és alacsonyabb a júniusi 0,3 százaléknál.

Éves bázison a termelői árak 3,3 százalékkal emelkedtek júliusban, a maginfláció pedig 2,8 százalékos volt. Júniusban 3,4 százalék volt az éves áremelkedés, a maginfláció pedig 2,7 százalék. A piac a júniusival megegyező, 3,4 százalékos termelőiár-inflációt várt júliusra is.

https://www.bls.gov/news.release/ppi.nr0.htm

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. augusztus 09. csütörtök, 15:12
Címkék: Egyesült Államokban, termelői árak, előző havihoz, havi növekedés, termelt javak, júniusival megegyező,
Kommentek
Nem okozott meglepetést az infláció az Egyesült Államokban novemberben
Az amerikai munkaügyi minisztérium statisztikai hivatala szerdán közölte, hogy éves összevetésben 2,2 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak novemberben. Elemzők is 2,2 százalékot vártak az októberben mért 2,5 százalék után.

Havi összehasonlításban nem változtak a fogyasztói árak novemberben. Elemzők is stagnálásra számítottak az októberi 0,3 százalékos emelkedés után.

Az erősen ingadozó élelmiszer- és energiaárak kiszűrésével számított maginfláció havi összevetésben 0,2 százalékkal nőtt, csakúgy mint októberben. Éves szinten 2,2 százalékon állt a maginfláció novemberben, emelkedett a előző havi 2,1 százalékhoz képest. A tényadatok összhangban állnak a várakozásokkal.

Éves összevetésben az élelmiszerek ára 1,4 százalékkal, az energiáé pedig 3,1 százalékkal emelkedett, utóbbi kategórián belül az üzemanyagok 5,0 százalékkal, a fűtőolaj pedig 16,százalékkal drágult. Havi összehasonlításban az élelmiszerek 0,2 százalékkal drágultak, míg az energiaárak 2,2 százalékkal csökkentek.

A
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 15:42
Klímaegyezmény - ENSZ-szakértők "klímaútlevél" bevezetését szorgalmazzák
lehetséges kezeléséről beszélve, Messner megemlítette azt is, hogy az UNU-EHS javasolja a nemzetközi közösségnek a speciális "klímaútlevelek" elismerését és bevezetését. Az ilyen megoldás Messner szerint "az emberre és méltóságára fókuszál", igazságos, de egyúttal biztonságos is, mert megelőzheti a szervezetlen migrációt.

A klímaútlevél ötletadói szerint az éghajlati okokból útra kelők a legnagyobb szén-dioxid-kibocsátást jegyző országokban telepedhetnének le, többek között Kínában és az Egyesült Államokban, de Európában is.

Az UNU-EHS felidézte, hogy hasonló megoldást a világ 42 állama az első világháború után fogadott el, amikor a Nemzetek Szövetsége menekültügyi biztosa kezdeményezésére bevezettek a hontalanok számára szánt, több ezer embernek adományozott útlevelet.

Az ENSZ Éghajlat-változási Keretegyezménye 24-ik éves tanácskozására Katowicébe a világ csaknem 200 országából mintegy 30 ezer küldött érkezett, köztük kormányfők, környezetvédelemért és éghajlatért felelős miniszterek. A
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 15:12
Moszkva kész publikálni az amerikai demokraták szerverének feltöréséről Washingtonnal folytatott levelezést
igazgatóhelyettese szerint - az amerikai hatóságok hivatalosan csak 2016. október 31-én fordultak orosz partnereikhez az ügyben az ilyen jellegű konfliktusok megoldására fenntartott különcsatornán keresztül.

Muranov beszámolója szerint az orosz fél elemezte az amerikaiak által rendelkezésre bocsátott, többször kiegészített, a bűncselekményről műszaki információkat is tartalmazó kérést, és arra "kimerítő választ adott" még Donald Trump elnök 2017. január 20-án történt beiktatása előtt.

Az Egyesült Államokban az orosz katonai hírszerzés 12 tisztje ellen emeltek vádat a Hillary Clinton demokrata elnökjelölt választási kampányába történt beavatkozás címén, a Demokrata Párt országos bizottsága pedig idén áprilisban beperelte a szerinte ellene összejátszó orosz kormányt, a Trump-kampánystábot és a WikiLeaks-t. Moszkva tagadja a vádakat.

Muranov egyébként arról is beszámolt, hogy a komputeres támadásokat észlelő, azokra figyelmeztető és azokat likvidáló állami rendszer (GoszSZOPKA) idén 4,3 milliárd
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 19:25
Hamarosan megkezdődhet az EU-szintű Magnyitszkij-törvény megalkotása
érintett személyeket bárhol a világon.

Eddig hat ország - az Egyesült Államok, Kanada, Nagy-Britannia, valamint Észtország, Lettország és Litvánia - vezette be a jogszabályt, amelynek alapján sokakat büntetőintézkedésekkel sújtottak Dél-Szudánban, Mianmarban, Nicaraguában, Oroszországban, Szaúd-Arábiában és máshol.

Az Európai Parlament már többször felszólított az EU-szintű Magnyitszkij-törvény bevezetésére, az uniós tagállamok kormányainak tanácsa azonban eddig nem lépett.

Az Egyesült Államokban 2012-ben, Barack Obama előző amerikai elnök hivatali idejében lépett életbe a Magnyitszkij-törvény, amely orosz tisztségviselők vagyonának befagyasztásáról és a velük szembeni utazási tilalomról rendelkezett. Az eredeti feketelistán szereplő embereknek közük volt az állami visszaéléseket vizsgáló Szergej Magnyitszkij orosz ügyvéd 2009-es halálához. Washington több tucatnyi orosz állampolgárral szemben alkalmazta a törvényt, később pedig az egész világra kiterjesztette az eredetileg csak Oroszországra
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 16:24
Novemberben lassult a termelői árak emelkedése az Egyesült Államokban
Novemberben az előző havihoz képest 0,1 százalékkal emelkedtek a termelői árak az Egyesült Államokban az októberi 0,6 százalékos havi emelkedés után. A piac nem számított a termelői árak emelkedésére novemberben.

A szolgáltatások árai 0,3 százalékkal nőttek novemberben az előző havihoz képest, a javaké viszont 0,4 százalékkal csökkent. Az energiaárak 2017 szeptembere óta a legnagyobb mértékben csökkentek novemberben, 5,0 százalékkal az októberi 2,7 százalékos csökkenés után. Az élelmiszerárak 1,3 százalékkal emelkedtek novemberben az októberi 1,0 százalékos emelkedés után

Az energia és élelmiszerárak változását figyelmen kívül hagyó havi árváltozás 0,3 százalék emelkedés lett novemberben a várt 0,1 százalék növekedés helyett. Az előző hónapban, októberben 0,5 százalék volt a termelői árak havi emelkedésének a mértéke energia és élelmiszerárak nélkül.

Az egy évvel korábbihoz képest a vártnak megfelelően 2,5 százalékkal emelkedtek a termelői árak novemberben a Egyesült Államokban, a
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 15:19
Amerikai sajtóértesülések: az összeesküvéssel vádolt orosz Marija Butyina vádalkut köt
Az ABC televízió birtokába jutott annak a bíróságnak benyújtandó dokumentumnak egy másolata, amelyben Butyina bűnösnek mondja magát. A dokumentum szövege szerint a 30 éves orosz nő egy névtelenül említett amerikai férfival együtt "összeesküvést szőtt egy orosz kormányzati tisztségviselővel és még legalább egy személlyel annak érdekében, hogy Butyina az orosz tisztségviselő irányításával az Egyesült Államokban tevékenykedjen".

A meg nem nevezett amerikait az ABC televízió - és korábban más amerikai médiumok is - a republikánus Paul Ericksonnal azonosítottak, akivel Butyinának évekig tartó szerelmi viszonya volt. Az orosz tisztségviselő valószínűsíthetően Alexander Torsin bankár, az orosz központi bank kormányzóhelyettese, akit Vlagyimir Putyin orosz elnök barátjaként tartanak számon. A Butyina által aláírt vádalku szövege szerint Butyina Torsin irányításával próbált meg "nem hivatalos kapcsolatokat létesíteni a hatalmasokkal és az Egyesült Államok politikájára befolyással rendelkező
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 07:04
OGY Krónika 2. rész (napirend előtt)
támogatást, valamint az eszközkezelőhöz került ingatlanok visszavásárolhatóságát, megjegyezve, meglehetősen rövid idő alatt sok intézkedés született e téren.

Szólt a béremelésekről, megjegyezve, ahol a GDP 5,2 százalékkal emelkedik, akkor senki nem mondhatja, hogy rossz helyzetben van a gazdaság.

A kormányzat külpolitikai törekvéseiről szólva kijelentette, "mi a szabad nemzetek szövetségeként képzeljük el az Európai Uniót, és ennek érdekében küzdöttünk azokkal, akik egyfajta Európai Egyesült Államokban gondolkodnak", alapvető és megváltoztathatatlan tételként említve a migráció kapcsán az önvédelem ügyét és azt az elvet, hogy a problémákat keletkezésük helyén kell kezelni.

Utóbbiak eszközeként említette az üldözött keresztényeket segítő államtitkárságot és a Hungary Helps-t, amely önálló törvény által szabályozott módon működhet a jövőben.

Kiemelte a normalitás devianciákkal szembeni védelmének fontosságát, a "gender-őrületre", a közösség, a család, az egyházi közösségek és a nemzetek
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 15:51
Száz éve született A. Szolzsenyicin
börtönök rendszerét, az áldozatok szenvedéseit tárta fel, támasztotta alá adatokkal, visszaemlékezésekkel. Sajtókampány indult ellene, letartóztatták, 1974-ben hazaárulás vádjával elítélték, majd kiutasították az országból.

Ekkor vette át a Nobel-díjat Stockholmban, egy Zürichben írt röpiratában alkut ajánlott a szovjet vezetésnek: leáll támadásaival, ha lemondanak a nemzetellenes marxizmusról, és teljesítik nemzeti hivatásukat. Lenin Zürichben című könyvének 1975-ös kiadása után az Egyesült Államokban, a vermonti Cavendish-ben telepedett le. Kiadta a Gulag második és harmadik kötetét, 1980-ban két esszét is publikált (A tölgy és a borjú, A halálos veszedelem), és folytatta 1971-ben elkezdett történelmi sorozatát, amelynek összefoglaló címe A vörös kerék lett.

Az 1980-as évek közepétől, a gorbacsovi glasznosztynak köszönhetően művei ismét megjelenhettek hazájában. 1990-ben visszakapta állampolgárságát, 1994-ben hazatért, az Orosz Tudományos Akadémia tagja lett. 1991-ben jelent meg
menusgabor, 2018. december 10. hétfő, 15:30
Képek, videók
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
termeloi-mezesuveg.jpg
szidnifox
2011. október 26. szerda, 17:51
Havihegy
irmus
2011. október 26. szerda, 08:11
Növekedés
tailor
2018. március 23. péntek, 10:46
O.V.-növekedés.jpg
agica2004
2017. április 30. vasárnap, 13:29
Lelki növekedés
sacimama
2015. október 09. péntek, 23:07
gazdasági növekedés.jpg
agica2004
2012. június 22. péntek, 16:10
Népesség növekedés
megyerimihaly
2011. november 21. hétfő, 16:15
A növekedés...
rodes53
2011. november 21. hétfő, 09:56
Növekedés-domborvarrot t t
bodnarnemez
2011. október 29. szombat, 21:46
Gazdasági növekedés.png
farkas1945
2010. november 13. szombat, 18:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.