Belépés
2020. július 03. péntek | 27. hét | 185. nap | 15:32 | Kornél, Soma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Bundaügy - Pénzbüntetésre ítéltek két volt labdarúgót
A Fővárosi Törvényszék 2016. április 7-én hozott ítéletében a két vádlottal szemben indult büntetőeljárást elévülés miatt megszüntette, mivel álláspontja szerint nem volt megállapítható, hogy a vesztegetést kötelességük megszegésével követték volna el.

Az ítélettel szemben a vádképviseletet ellátó ügyész fellebbezést jelentett be, amelynek eredményeként a Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú ítéletet 2017. július 14-én a két vádlott tekintetében hatályon kívül helyezte, és az elsőfokú bíróságot új eljárás lefolytatására utasította.

A megismételt elsőfokú eljárásban a Fővárosi Törvényszék a 2019. november 29-én kihirdetett ítéletével az ügyészség álláspontjával egyezően megállapította, hogy a vádlottak a 2008. november 9-én rendezett Siófok-ZTE élvonalbeli labdarúgó-mérkőzésen "kenőpénz ellenében a meccs végeredményét a pályán játszva befolyásolták", ezzel a kötelességüket megszegték.

A gazdálkodó szervezet dolgozója által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntettének büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ezért a két vádlott cselekményének büntethetősége nem évült el. Az elsőfokú bíróság a két vádlott bűnösségét a minősített korrupciós bűncselekményben megállapította, őket 300 napi tétel, napi tételenként 1000 forint, összesen 300 000 forint pénzbüntetésre ítélte, valamint velük szemben fejenként 2 643 300 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.

Az ítéletet a vádképviseletet ellátó ügyész mindkét vádlott tekintetében tudomásul vette, míg a vádlottak és védőik a jogorvoslati nyilatkozataik megtételére három munkanapot tartottak fenn - tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség kedden az MTI-t.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 12:42
Címkék: Fővárosi Törvényszék, Fővárosi Ítélőtábla, Központi Nyomozó Főügyészség, vesztegetést kötelességük, ítélettel szemben, vádképviseletet ellátó,
Kommentek
Koronavírus - A korlátozások enyhítése mellett a Nyugat-Balkánon is további elővigyázatosságra van szükség
630-ról 669-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. A kormány bejelentette, hogy a héthetes kényszerszünet után május elején fokozatosan megnyithatnak az üzletek, az elővigyázatossági intézkedéseket azonban be kell tartani.

Észak-Macedóniában az utóbbi 24 órában 1259-ről 1300-ra emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. A kormány kötelezővé tette a maszkok és a kesztyűk használatát a köztereken és a zárt helyiségekben. Mint mondták, májusig csak figyelmeztetik az embereket, utána viszont már pénzbüntetésre számíthatnak azok, akik nem tartják be az elővigyázatossági intézkedéseket. Többen is szóvá tették, hogy az egészségügyi miniszter munkája is kockázatokkal járhat, a tárcavezetőn mégsem végeztek koronavírus-tesztet. Az illetékes minisztérium közölte, csütörtökön letesztelték Venko Filipcse minisztert, az eredmény negatív lett a SARS-CoV-2 vírusfertőzésre.

Montenegróban péntekre 315-ről 316-ra nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma. Dusko Markovic miniszterelnök bejelentette, hogy május
velemenyezd, 2020. április 24. péntek, 09:01
Fertőtlenítőt, gumikesztyűt és maszkot lopott egy mentős a munkahelyéről Tatabányán
Sós Réka tájékoztatása szerint a 13 éve a mentőknél dolgozó férfi az elkövetéskor, majd később is arra kérte egy egészségügyi webáruházat működtető volt kollégáját, hogy állítsa azt, tőle vásárolt öt doboz gumikesztyűt.

A webáruház tulajdonosa a mentőállomás vezetőjének és a nyomozóknak is azt mondta, hogy a kesztyűk tőle származnak, nem tudva arról, hogy lopás történt, és valótlan vallomása az elkövető felelősségének elhárításához szükséges.

Az eltulajdonított tárgyak értéke csaknem 60 ezer forint, ennek mintegy fele megtérült, mert a férfi az eszközök egy részét visszavitte a raktárba, miután megtudta, hogy a lopásról egy szemtanú tájékoztatta a mentőállomás vezetőjét.

A Tatabányai Járásbíróság kisebb értékre elkövetett lopás és hamis tanúzásra felhívás bűntette miatt egy év 11 hónap - 3 év 6 hónapra felfüggesztett - börtönbüntetésre és 120 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a férfit, valamint kötelezte, hogy fizessen az Országos Mentőszolgálatnak mintegy 35 ezer forint
velemenyezd, 2020. április 23. csütörtök, 16:22
Koronavírus - Fauci: a társadalmi távolságtartás eredményes, de a járvány továbbra is veszélyes
intézkedésekre.

A szigorító intézkedésekről beszélt, szintén a CNN hírtelevízióban, kedden Larry Hogan marylandi kormányzó is. Marylandben hétfőn rendeletben tették kötelezővé az otthonmaradást. A kicsiny keleti parti tagállamban élők csakis nélkülözhetetlen munka elvégzése, valamint élelmiszer- és gyógyszervásárlás okán léphetnek ki az utcára, a rendelkezést a hatóságok szigorúan betartatják. Hogan a keddi televíziós interjúban elmondta, hogy a szabályt megszegőket vagy ötezer dolláros pénzbüntetésre, vagy egy évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik.

A republikánus kormányzó kifejtette: a szövetségi kormányzat és az egyes tagállamok kormányzói is tisztában vannak azzal, hogy még mindig nincs elegendő számú gyógyászati segédanyag, védőruha és vírusteszt. "A tesztek nélkül tényleg vakrepülést folytatunk" - hangsúlyozta.

Andrew Cuomo, New York állam demokrata párti kormányzója kedden, a szokásos napi sajtótájékoztatóján elmondta: az állam 170 kórházában "háborút folytatnak" a Covid-19 ellen.
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 19:23
Vádat emeltek hat férfi ellen százmilliós költségvetési csalás miatt
A közlemény szerint egy negyvenhét éves férfi egy, az építőiparban tevékenységet folytató cég ügyvezetőjeként fiktív számlákat fogadott be. Rávette a cége segédmunkásainak egy részét, hogy alapítsanak színleg működő társaságokat, és másokcégei által kiállított számlákat is befogadott.

Ezek a társaságok papíron az építőipari cég egyedüli alvállalkozói voltak, és meghatározott időszakonként cserélődtek.

A Fővárosi Főügyészség hat férfi ellen emelt vádat különösen nagy, illetve jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt a Fővárosi Törvényszéken.

Az ügyészség letöltendő - három bűnsegéd esetén beismerés esetén végrehajtásában felfüggesztett - börtönbüntetésre, pénzbüntetésre, közügyektől és gazdasági társaság vezetéstől eltiltásra ítélést, és az "ötletgazdával" szemben vagyonelkobzást is indítványozott.
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 09:31
Pénzbüntetésre ítélték a betegének kivizsgálásakor mulasztó orvost
A Pécsi Törvényszék közleménye szerint a sürgősségi betegellátó osztályon dolgozó orvos 2016 márciusának végén kezelt egy mentővel bevitt beteget, aki otthonában elesett. A sérülttel kapcsolatban a háziorvosi beutaló és a mentőszolgálat dokumentációs lapja is combnyaktörést rögzített. Ennek ellenére a vádlott nem vizsgálta meg, hogy kizárható-e a combnyaktörés, hanem csak a könyöksebbel és a térdízület elváltozásával foglalkozott. Miután betegének könyökét ellátta, a térde miatt pedig fájdalomcsillapító szedését javasolta, kontrollvizsgálatra a háziorvoshoz irányította.

Két nap múlva a beteg állapota romlott, és a háziorvos - ismét combnyaktörést megállapítva - újra a sürgősségi osztályra utalta. A bíróság közleménye szerint a beteg - bár a kezelőorvosok mindent megtettek érte - aznap meghalt.

A bírósági kommünikében kiemelték, hogy a kezelőorvos vizsgálatának a beteg minden panaszára ki kell terjednie, így a vádlottnak mindenképpen ellenőriznie kellett volna a háziorvos és a mentőszolgálat
velemenyezd, 2020. március 03. kedd, 19:42
Demeter Márta: nem vezérelt az, hogy bárkit is lejárassak
adatokat adott ki. Miután az országgyűlési képviselő mentelmi jogát a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés felfüggesztette, az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a politikust, amely során Demeter Márta nem tett vallomást.Az ügyészség vádiratában az új büntetőeljárási törvény rendelkezéseinek megfelelően azt indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismeri, úgy a bíróság ítélje őt összesen kétmillió forint összegű pénzbüntetésre. Az országgyűlési képviselő terhére rótt hivatali visszaélés bűntette három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Demeter Márta azonban nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról és az előkészítő ülésen elmondta: teljesen megalapozatlannak tartja a vádiratot.

A vád szerinte figyelmen kívül hagyja, hogy országgyűlési képviselőként mind az országgyűlési törvény, mind pedig a képviselői esküje szerint az a dolga, hogy ellenőrizze a végrehajtó hatalom működését és a közpénzek megfelelő
velemenyezd, 2020. február 28. péntek, 14:42
Eltiltottak a kutyatartástól egy zalai testvérpárt
Az ügyben bejelentés alapján indult hatósági eljárás. A két embert korábban állatkínzás miatt jogerősen 90 nap elzárásra, illetve 180 ezer forint pénzbüntetésre ítélték; ez után, újabb ügyészségi indítvány nyomán tiltotta el őket a Zalaegerszegi Törvényszék egy évre az állattartástól.

A testvérpár sokszor napokig nem gondoskodott az állatok etetéséről, itatásáról. A kutyák nem kapták meg a védőoltásokat, és akkor sem vitték el őket állatorvoshoz, ha verekedésből származó, vérző sérülések voltak rajtuk. A két alultáplált, sérült staffordshire terrier csak több hónapos rehabilitáció után gyógyult meg, a kölyök német juhász életét pedig a gyors orvosi segítség mentette meg.
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 11:51
Két ingatlanközvetítőt ítélt börtönre a bíróság 3 milliárdos csalás ügyében
Az ügyészség szerint az összesen hat vádlottból álló bűnözői kör jelzálog hitellel terhelt ingatlanok közvetítése során csapta be az ügyfeleket.

Az egyik vádlott által irányított cégek banki hitellel terhelt és követeléskezelésre kiadott ingatlanok közvetítésével, értékesítésével foglalkoztak. A csalás lényegében úgy zajlott, hogy a gazdasági társaságok 2011 és 2016 között több magán- és jogi személlyel szerződtek azért, hogy a cégek a hitellel terhelt ingatlanokat a piaci ár alatt megszerezve, kedvezményes áron adják tovább ügyfeleiknek, akiknek ezért a vételár legalább felét kitevő részletet és megbízási díjat kellett előre letétbe tenni az elkövetésbe bevont ügyvédnek.

A letétet a cégek csak akkor kaphatták volna meg, amikor az ügyfelek már megszerezték az ingatlan tehermentes tulajdonát, ám a cégeket irányító férfi több esetben meg sem kísérelte megszerezni az ingatlanokat, más esetekben pedig nem az ügyfeleknek adta azokat tovább. A cselekményekben részvevő ügyvéd pedig kötelességét
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 13:21
Képek, videók
a Királyi Törvényszéki Pa
farkas1945
2013. december 25. szerda, 10:50
Csíkszereda,a Törvényszék
farkas1945
2013. november 27. szerda, 11:29
Törvényszék.jpg
agica2004
2013. október 06. vasárnap, 15:38
Legfelsö Törvényszék.jpg
farkas1945
2011. február 16. szerda, 16:07
Törvényszék-Alberta.pn g
farkas1945
2010. december 12. vasárnap, 14:22
Torvenyszek
kempes55
2009. június 01. hétfő, 16:36
A Törvényszék a 1O-es éve
caris11935
2009. április 12. vasárnap, 11:26
A kir.Törvényszék
caris11935
2009. április 12. vasárnap, 11:24
19O6, Törvényszék - ma Me
caris11935
2009. április 12. vasárnap, 11:23
Törvényszéki látkép_2.jpg
tarsoly-galeria
2009. február 04. szerda, 23:58
Törvényszéki látkép_1.jpg
tarsoly-galeria
2009. február 04. szerda, 23:56
Szeged-Törvényszék.jpg
agica2004
2008. október 03. péntek, 11:08
A fővárosi Operaház
sanci81
2016. június 11. szombat, 17:15
Oroszlánok. Fővárosi Álla
margoboszi
2014. szeptember 05. péntek, 16:24
Nagytó Fővárosi Állatkert
margoboszi
2014. szeptember 05. péntek, 16:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.