Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 18:07 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szíria - Hatékonyabb koordinációról állapodott meg telefonon az amerikai és a török elnök
A beszámoló szerint Erdogan a beszélgetés során hangsúlyozta: Törökországot jogosan tölti el aggodalommal a Washington által támogatott Népvédelmi Egységek (YPG) kurd milícia szíriai jelenléte és tevékenysége.

Ankara a Délkelet-Törökországban fegyveres felkelést folytató Kurdisztáni Munkáspárttal (PKK) szövetséges terrorszervezetnek és biztonsági fenyegetésnek tartja az YPG-t, miután az több száz kilométer hosszan tartja ellenőrzése alatt a határ szíriai oldalát és attól tart, hogy az YPG sikerei felerősíthetik a törökországi kurd lakosság függetlenedési törekvéseit. A török vezetés azt is különösen nehezményezi, hogy az Egyesült Államok az Iszlám Állam nevű terrorszervezet maradék állásainak felszámolására hivatkozva továbbra is fegyverekkel látja el és kiképzi a szíriai kurd milíciát.

Trump és Erdogan telefonbeszélgetésére két nappal azután került sor, hogy a török elnök szerdán bejelentette: országa hadereje néhány napon belül hadműveletet indít Észak-Szíriában az Eufrátesz folyótól keletre, az YPG ellenőrzése alatt álló területen. Erdogan pénteken pedig már azt is leszögezte, hogy a török haderő belép az Eufrátesztől nyugatra fekvő Manbídzs körzetbe is, ha Washington nem távolítja el onnan végre a júniusban jóváhagyott közös amerikai-török ütemterv értelmében az YPG-t. A helyzetet ugyanakkor csak bonyolítja, hogy mind az Eufrátesztől keletre, mind Manbídzsban amerikai katonák is állomásoznak.

Az amerikai és a török elnök a jelenlegi szíriai helyzet mellett a kétoldalú kapcsolatokról, további biztonsági, valamint a terrorizmus ellenes harcot érintő kérdésekről is egyeztettek a telefonban.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 17:00
Címkék: Népvédelmi Egységek, Kurdisztáni Munkáspárttal, Egyesült Államok, Iszlám Állam, török elnök, beszámoló szerint,
Kommentek
Honvédségi vezetők: az iraki helyzet stabil
A parlament tavaly decemberben hosszabbította meg 2021. december 31-éig a Magyar Honvédség részvételét kétszáz katonával az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni nemzetközi koalíciós műveletekben az Iraki Köztársaság területén. Magyarország az Egyesült Államok felkérésére 2015-ben csatlakozott a többnemzeti misszióhoz.

Az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalícióval közös harcot azután függesztették fel, hogy az amerikaiak január 3-án a bagdadi nemzetközi repülőtér közelében likvidálták Kászim Szulejmánit, az iráni Forradalmi Gárda Kudsz nevű elitegységének parancsnokát. Pár nappal később Irán több mint egy tucat ballisztikus rakétát lőtt ki az amerikai erők által használt két iraki támaszpontra - az Ain al-Aszad bázis mellett támadást intéztek az iraki Kurdisztánban lévő erbíli támaszpontra is. A Honvédelmi Minisztérium akkor azt közölte: rakétatámadás ért több koalíciós katonai tábort Irakban; magyar katona nem sérült meg.

Benkő Tibor a hétfői sajtótájékoztatón honvédelmi miniszter
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 11:42
Választás 2018 - Gyurcsány: az egyetlen kérdés, hogy mennek vagy maradnak a kormánypártok
győzzünk, az országban 40-50 helyen meg kell verni a Fideszt egyéniben. Ezért aki nem működik együtt a demokratikus oldalon, hogy a végén egyszerűsítsük a rendszert, az akarva-akaratlanul Orbán hatalomban maradását segíti - jelentette ki a koordinált jelöltállításra utalva.

Gyurcsány Ferenc szerint ma jobb állapotban van a demokratikus sokaság Magyarországon, mint volt 2014-ben. A hódmezővásárhelyi választás visszaadta sokak hitét, hogy meg lehet verni a kormánypártokat.

Egy ellenzéki koordinációról szóló lakossági hozzászólásra reagálva a Jobbikkal való együttműködés kérdését az elmúlt időszak egyik legnagyobb erkölcsi-politikai dilemmájának nevezte. Hozzátette: ma az MSZP és a DK azon dolgozik, hogy "a demokratikus ellenzéki tábort" szervezze meg, a későbbi kormányzati együttműködést pedig szerinte általában megelőzi a választási együttműködés. Választási együttműködés sem formálisan, sem informálisan nincs a demokratikus ellenzéki pártok és a Jobbik között - jelentette ki. Ebből következően -
velemenyezd, 2018. március 13. kedd, 19:39
Választás 2018 - Gyurcsány: Orbán a részvét hangján nyilatkozzon a szlovákiai újságíró-gyilkosságról!
egyik országban a hivatalban lévő kormány részvétlen marad egy kettős gyilkosság apropóján, Oroszországban pedig a Kreml "jóváhagyásával és minden bizonnyal megrendelésére" egy orosz állampolgár megölésére adtak ki parancsot - fogalmazott.

"Az orbáni diktatúra" pedig a korábbinál "embertelenebb és esztelenebb útra fog térni", ha újra kormányra kerül - jelentette ki.

Gyurcsány Ferenc más témában feltett kérdésekre válaszolva elmondta, az LMP még mindig nem válaszolt a választókerületi koordinációról szóló megkeresésükre. Az LMP-nek nem más pártokra kell hivatkoznia és nem teheti attól függővé a demokratikus ellenzéki pártok együttműködését, hogy ezen pártok megegyeznek-e a Jobbikkal - szögezte le.

Megkérdezték arról is, hogy egy a Ripostban közölt cikk tanúsága szerint gyerekek ragasztják ki a DK plakátjait. Azt felelte, hogy nem látta az ezt bizonyító fotókat, de szeretné azt hinni, hogy a gyerekek segítséget nyújtottak a DK-t támogató szüleiknek.

Arra a kiegészítő kérdésre, hogy a
velemenyezd, 2018. március 12. hétfő, 15:17
Választás 2018 - A DK információs kampányt indít a legesélyesebb ellenzéki jelöltek érdekében
A DK politikusa hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Fidesz azért hozta létre az egyfordulós választási rendszert, hogy akkor is nyerhessen, ha kevesebb szavazatot kap, mint az ellenzék. A hódmezővásárhelyi polgármester-választás óta a kormánypárt látja, hogy ez nem fog működni, "ezért elővettek egy régi trükköt" - fogalmazott. Már 2014-ben is látszott, hogy gomba módra szaporodtak a létező pártokra hasonlító nevű új "kis pártocskák", amelyek jóval kevesebb szavazatot kaptak, mint ahány ajánlást leadtak - tette hozzá a képviselőjelölt.

Most is sorban kerülnek elő sosem látott pártok jelöltjei vagy politikai múlt nélküli függetlennek. Ezeknek a jelölteknek egy jó része csak azért indul el a választásokon, hogy megossza az ellenzéket és akadályozza a legesélyesebb ellenzéki induló győzelmét - ismertette véleményét Arató Gergely.

Arra a kérdésre, hogy konkrétan kikre gondol, azt felelte, nem szeretné megnevezni ezeket a pártokat, a választókerületekben úgyis látható lesz, hogy
velemenyezd, 2018. március 05. hétfő, 14:32
Választás 2018 - A DK bízik abban, hogy megegyeznek az LMP-vel a koordinációról
Egy szerdai, budapesti háttérbeszélgetésen, amelyen Gyurcsány Ferenc pártelnök és Molnár Csaba ügyvezető alelnök vettek részt, utóbbi azt mondta, hogy egyelőre ugyan semmilyen választ nem kaptak megkeresésükre az LMP-től, de a két párt között hónapok óta zajlik informális egyeztetés. Az LMP az MSZP részéről is nyomás alá került, mert a szocialisták már közölték velük, hogy csak a DK-val közösen tárgyalnának a választókerületek elosztásáról - hangsúlyozta. Az LMP-sek pedig minden informális tárgyaláson elmondják, hogy az MSZP és a DK korábbi megállapodása alapján az összes számukra fontos körzetben a Demokratikus Koalíció indíthat jelöltet.

A kampányfőnök reményét fejezte ki, hogy az LMP rövid időn belül megérti: ha egyéni körzetet is szeretnének nyerni, akkor meg kell állapodniuk az MSZP-vel és a DK-val.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy az ellenzéki pártok közül, az MSZP és a DK mellett legfeljebb a Jobbiknak lehet esélye arra, hogy egyéniben mandátumot szerezzen.Szerinte: a választók egy
velemenyezd, 2018. február 28. szerda, 17:13
Választás 2018 - A DK az LMP-t is bevonná a koordinált jelöltállításba
kölcsönös visszalépésekre - hangsúlyozta.

Egy kérdésre válaszolva azt mondta, az LMP-vel csak úgy lehet megállapodni, hogy abban az MSZP is részt vesz, hiszen a DK és a szocialisták korábban már elosztották egymás között az egyéni körzeteket. Hangsúlyozta, nem szükséges mind a 106 körzetben megállapodniuk az LMP-vel, de 15-20-ban "ajánlatos lenne egy korlátozott együttműködés".

Egy újabb felvetésre azt felelte, a DK nem tud arról, hogy az LMP és az MSZP korábban tárgyalt volna hivatalosan a koordinációról. Az utóbbi időben az LMP, a szocialisták és a DK között is zajlottak informális konzultációk, "hívjuk ezeket elköteleződés nélküli tapogatózásnak" - tette hozzá. Úgy fogalmazott: lényegesen rugalmasabbnak látták az LMP hozzáállását egy, az MSZP-vel és a DK-val "történő együttműködés megfontolását illetően, mint a schifferi időkben".

Ha a többi ellenzéki párt megállapodik a Jobbikkal, akkor "gondolkodni kell" - válaszolt arra, hogy együttműködnének-e Jobbikkal. Hangsúlyozta, hogy a választóik
velemenyezd, 2018. február 26. hétfő, 15:22
Választás 2018 - Egyeztetést sürget az MSZP-Párbeszéd az együttműködésről
változást.

A kormányváltás feltételként beszélt arról is, hogy sokan menjenek el szavazni. A többség nem lehet ellenzékben - mondta.

Úgy fogalmazott, nyitottak további együttműködésre a demokratikus ellenzéki pártokkal, hogy még több esélyes jelölt legyen.

Karácsony Gergely közölte, az MSZP-Párbeszéd eddig is mindent megtett azért, hogy a legesélyesebb jelölteket indítsa. Függetleneket támogatnak (Mellár Tamást Pécsen és Kész Zoltánt Veszprémben), valamint megállapodtak választókerületi koordinációról a DK-val - sorolta.

Szerinte nem rajtuk fog múlni, ha nem jön létre a széles ellenzéki együttműködés.

Az MSZP-Párbeszéd a következő hetekben mozgósító kampányt indít és "talpra állítja az országot március 15-én" - mondta.

A miniszterelnök-jelölt bejelentette: "egy széles körű ellenzéki együttműködést felmutató" rendezvénnyel ünneplik a szabadság ünnepét.

Jelezte, sok szeretettel látnák a színpadon, ezért meghívta Márki-Zay Péter megválasztott hódmezővásárhelyi független
velemenyezd, 2018. február 26. hétfő, 12:52
Képek, videók
A leg energia hatékonyabb
sanci81
2017. június 03. szombat, 15:08
A gumicsónak hatékonyabb
kimif1
2009. október 02. péntek, 14:48
Leclerc egységei Párizs u
agica2004
2018. március 06. kedd, 21:57
Szeretet egysége
paniko
2008. július 07. hétfő, 09:24
kurdisztán
kurdish
2007. február 10. szombat, 22:05
Trianon- ezen Kurdisztán
limondesz
2006. június 25. vasárnap, 11:43
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
iszlám kép.jpg
maroka
2019. október 23. szerda, 12:04
Iszlám építészet.jpg
pacsakute
2016. július 12. kedd, 21:26
Rafale -vadász iszlam ell
agica2004
2015. október 02. péntek, 21:15
iszlam.jpg
rzsi-
2015. január 27. kedd, 13:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.