Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 10:11 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 19. rész (Országgyűlés működése, házszabály)
Képviselői felszólalásokKeresztes László Lóránt (LMP) azt mondta: ha változtatás nélkül fogadják el a javaslatot, azzal a kormánypártiak veszélyeztetni fogják az Országgyűlés működését és ezzel Magyarország tekintélyét is sértik. Azt firtatta, hogyan fogja tudni egy kitiltott képviselő, egy frakcióvezető a munkáltatói jogait gyakorolni. Egy benzinkúton vagy kávézóban? - kérdezte.

Czunyiné Bertalan Judit (Fidesz) úgy értékelt, hogy a szankciók szigorításáról van szó, vagyis arról, hogy az ellenzék olcsón vagy drágán akarja megúszni a randalírozást és a magatartási szabályok megszegését. Kijelentette: az ellenzéki jogai nem sérülnek.

Bencsik János (Jobbik) úgy vélte: "oroszlánrésze" van a kormányoldalnak abban, hogy az általános politikai közbeszéd színvonala alacsony. Elítélte a trágárságot, az obszcenitást, és jogosnak a trágár feliratú táblát felmutató Hadházy Ákos független képviselőt ért kritikákat. Szerinte eközben azonban folyamatosan szűkül az "épeszű, kulturált szakmai vita" lehetősége az Országgyűlésben, így nem lehet neheztelni a pártokra, ha "formabontó módon" fejezik ki a tiltakozásukat, mint például a földtörvény esetében a pulpitus elfogalásával, vagy jelen javaslat esetében az obsrtukcióval.

Hajdu László (DK) "ultimátumként", "móresre tanításként" értékelte a javaslatot, szerinte az abban szereplő szankciók - kitiltások, pénzügyi büntetések - "korbácsos", "dedós" megoldások, amelyeket nem tud elhelyezni a "demokrácia csatornái közé".

Csárdi Antal (LMP) fideszes képviselők korábbi parlamenti bekiabálásait idézte fel, azt kérdezve a kormánypártiaktól, hogy ezek vajon nem sértik-e a Ház méltóságát. Azt is kifogásolta, hogy a kormány kérdésekre, interpellációkra adott, érdemi válaszainak hiányát nem szankcionálja a javaslat. Leszögezte: nem tartja helyesnek Hadházy Ákos akcióját, ugyanakkor szerinte a szankció esetében kettős mércét alkalmazott a házvezetés, hiszen több mint 300 ezer forintos büntetést kapott a független képviselő, míg a vele szemben "fizikai erőszakot alkalmazó" fideszes képviselők 50 ezer forintos levonást kaptak.

Mesterházy Attila (MSZP) az ellenzéki képviselők megrendszabályozásaként és fenyegetéseként értékelte a módosításokat. Szerinte a kormány 2010 óta nyirbálja az ellenzéki jogokat, a most javasolt változtatás ennek egyik állomása. Azzal vádolta a kormánypárti képviselőket, hogy nem vesznek részt a parlamenti vitákban, a kormány tagjait pedig azzal, hogy nem adnak tisztességes válaszokat az ellenzéki képviselők által feltett kérdésekre.

Szatmáry Kristóf (Fidesz) szerint egy normához a parlamenti képviselőknek is tartaniuk kell magukat. "Mindannyiunk közös felelőssége", hogy a szankciók ne szaporodjanak el - mondta.

Budapesten továbbra is a legerősebb párt a Fidesz, a legtöbb polgármester fideszes vagy fideszes támogatással választották meg - reagált azokra az ellenzéki hangokra, amelyek a fővárosi politikai változásokról szólnak.

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) a javaslat visszavonását és érdemi vita indítását szorgalmazta. Szerinte a kormányoldal zülleszti a parlamenti közbeszéd színvonalát. Bolsevik típusú házmestertörvénynek nevezte az előterjesztést.

Oláh Lajos (DK) kijelentette: gátlástalan, "sunyi" módon éjszaka akarták a törvényjavaslat vitáját lefolytatni. Bírálta a kormányoldalt, mert szerinte semmilyen vitának nem híve. Azt mondta: a törvény benyújtói között van valaki, akinek nem lenne itt a helye.

Keresztes László Lóránt (LMP) a képviselők közös felelősségének nevezte a viták megfelelő mederben tartását, sürgetve, hogy együtt alakítsanak ki mindenki számára garanciákkal szolgáló megoldást a Ház tekintélyének helyreállítására, ezért javasolta az indítvány visszavonását, konszenzusos kezdeményezés kidolgozását.

Molnár Gyula (MSZP) arra biztatta képviselőtársait, zökkenjenek ki a vita eddigi menetéből, és a hétvégén gondolják végig "tudunk-e ezzel a törvénnyel valamit kezdeni".

Varju László (DK) szerint a javaslat az ellenzék elhallgattatása. Közölte: támogatja azt a javaslatot, hogy a most tárgyalt indítványok visszavonása után készüljön konszenzusos előterjesztés a témában.

Varga-Damm Andrea (Jobbik) szerint évek óta kettős mérce érvényesül a parlamentben, mert kormánypárti képviselők minden szankció nélkül sértegethetnek ellenzékieket. Kifogásolta, hogy a bizottságokban még tárgysorozatba sem vesznek szakmailag szerinte megalapozott ellenzéki javaslatokat.

Varga László (MSZP) szerint a kormánypártoknak azzal a címmel kellett volna a javaslatokat benyújtania, hogy egyes törvényeknek az önkormányzati választásokkal kapcsolatos retorziók miatti módosítása.

Hajdu László (DK) közölte, a javaslatokkal politikai értelemben gyámság alá helyeznék az ellenzéket.ZárszóVejkey Imre (KDNP), az egyik előterjesztő azt mondta, az elmúlt 15 óra általános vitája bebizonyította, hogy szükséges a fegyelmi eljárások szigorítása úgy, hogy új szabályt nem vezetnek be, csak a szankciók szigorodnak, mert az eddigi szankciók nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Meg kell adni "a magyar parlamentnek, a nemzet szentélyének" az őt megillető tiszteletet - fogalmazott.

Közölte, nem elhallgattatni akarják az ellenzéket, csak az agressziót akarják megszüntetni.

Ezt követően az elnöklő Latorcai János - csütörtök délután 2 órakor - a szerdai ülésnapot lezárta.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 14:31
Címkék: Keresztes László Lóránt, Czunyiné Bertalan Judit, Bencsik János, Hadházy Ákos, Hajdu László, Csárdi Antal,
Kommentek
Szijjártó: beruházások kellenek a növekedéshez
hozzáadott értéket képviselő elektronikai terméket gyártó Fastron Kft. 564 millió forintos beruházással, a versenyképesség-növelő program 282 millió forintos támogatásával növeli kapacitásait, robotizál és új összeszerelő gépsorokat vásárol. A cég 217 munkahely megőrzését vállalta.

Azt mondta, Tolna megyében 11 vállalat 5,3 milliárd forintos beruházást valósít meg 2,6 milliárd forintos támogatással, ami 1400 munkahely megtartását jelenti.

Horváth István (Fidesz), a szekszárdi választókerület országgyűlési képviselője többek között arról számolt be, hogy a választókerületben 146 vállalkozás kapott 1 milliárd 305 millió forint versenyképesség-növelő, illetve bértámogatást, a kormány 1921 munkahely megőrzéséhez járult hozzá.

Kovács Krisztián ügyvezető igazgató egyebek mellett azt mondta, a Fastron Kft. célja, hogy Tolna megye még nagyobb munkáltatójává váljon. A fejlesztés nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a cég az újrainduló versenyben a lehető legjobb pozícióból tudjon indulni.

Varga Péter
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 18:02
Hollik: véreskezű kommunista unokája beszélt az Országgyűlésben
Hollik István arra reagált, hogy a Dobrev Klára a DK európai parlamenti képviselője felszólalt a parlament keddi rendkívüli ülésén.

Az ellenzéki politikus a vitában jelezte, hogy a DK frakciója nem vesz részt az uniós helyreállítási csomagról szóló javaslat szavazásán.

A kommunikációs igazgatótó úgy fogalmazott: az az ember beszélt tisztességről, aki egy olyan villából érkezett, amit 1944-ben kártérítés nélkül egy zsidó családtól koboztak el, majd a kommunisták adományozták "Gyurcsányné" családjának.

Az az ember beszélt az uniós pénzek szakszerű felhasználásáról - folytatta - aki a Medgyessy-kormány kormánybiztosaként úgy készítette elő az EU-s programokat, hogy a pénzből több milliárd forintot kellett visszafizetni miatta. Az az ember beszélt jogállamiságról, akinek a férje, Gyurcsány Ferenc "képviselőket veretett meg rendőrökkel" - tette hozzá.

Továbbá az az ember beszélt korrupcióról, akinek a férje kétszeresére emelte a magyar családok villamosenergia-számláit, saját gyárának
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 17:06
Krónika 7. rész (határozathozatalok, napirend után)
Feltételekhez kötötték az uniós hitelfelvétel támogatását

Az Országgyűlés határozatban szabott feltételeket a kormánynak ahhoz, hogy miként támogathatja az Európai Unió koronavírus-járvány okozta gazdasági károk enyhítését célzó hitelfelvételét.

A képviselők 128 igen szavazattal, 16 nem ellenében és 1 tartózkodás mellett hagyták jóvá kormánypárti képviselők erről szóló javaslatát.

A Ház döntésével felhívta a kormányt arra, hogy az uniós hitelfelvétel során tartsa be azt az alapelvet, hogy az azonos helyzetben lévő tagállamok azonos elbánásban részesüljenek, a gazdagabb tagállamok polgárai pedig ne kapjanak több támogatást, mint a szegényebb országok polgárai.

A parlament kikötötte azt is, hogy a folyamatban lévő, úgynevezett hetes cikk szerinti eljárásokat a hitelfelvétel elfogadása előtt le kell zárni, politikai pártok és "politikai tevékenységet végző, civilnek álcázott szervezetek" uniós forrásból nem támogathatók; a források politikai és ideológiai feltételekhez kötése pedig
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 15:43
Az MSZP törvénymódosító indítványba foglalja a Balatont védő javaslatait
Az ellenzéki országgyűlési képviselő elmondta, aktivistáik a következő napokban a tó körül gyűjtik a támogató aláírásokat annak elérésére, hogy a jövőben ne válhasson fizetőssé több szabadstrand, a vitorláskikötők maradjanak állami tulajdonban, a part menti övezeteket pedig ne lehessen "túlépíteni".

Molnár Zsolt emellett megismételte, pártja továbbra is kezdeményezi, hogy a koronavírus-járvány okozta nehézségekre tekintettel az ország valamennyi vízparti strandja váljon ingyenessé az idei szezonra, a kormány pedig kompenzálja az önkormányzatok így kieső bevételeit.
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 15:32
Krónika 4. rész (uniós helyreállítási csomag)
Ennek hiányában a Jobbik nem támogatja a javaslatot - tette hozzá.

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője szerint, Orbán Viktor miniszterelnök statisztaként használná a parlamentet újabb színi előadásához". Kijelentette, az uniós mentőcsomagnak akkor van értelme, ha abból a kormány nem a gazdaságokat, hanem a szegényeket támogatja, növeli a béreket és nyugdíjakat, az adókat pedig csökkenti.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője a magyar emberek érdekei melletti kiállásnak nevezte az Országgyűlés előtt fekvő határozati javaslatot.

Aláhúzta, Magyarország ugyan nincs rászorulva az uniós közös hitelfelvételre, ugyanakkor szolidáris a nehéz helyzetbe került déli államokkal és elkötelezett az európai gazdaság újbóli növekedési pályára állítása mellett.

A kormánypárti politikus igazságosnak nevezte a határozat feltételeit, amelynek elfogadását kérte a Háztól.

Harangozó Tamás, az MSZP vezérszónoka azt mondta, amennyiben a kormány nem alkalmas arra, hogy a jogállamisági feltételeknek
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 13:52
Krónika 3. rész (uniós helyreállítási csomag)
Előterjesztő: az Országgyűlés nem fog semmilyen politikai feltételt elfogadni az uniós hitelcsomaghoz

Kövér László (Fidesz) házelnök expozéjában kijelentette: az Országgyűlés nem fog az Európai Unió helyreállítási csomagjához kötött semmilyen politikai feltételt elfogadni. Kiemelte: ha az uniós tagállamok közösen veszik fel a hitelt, a feltételekről is közösen kell dönteniük.

Erre a hitelre Magyarországnak nem lenne szüksége, de a déli tagállamok iránti szolidaritásból és az EU működőképességének megőrzése érdekében "egyszeri, a rendkívüli helyzet által kikényszerített kivételes eszközként" hajlandó hozzájárulni - közölte. Hozzátette: de csak akkor, ha mindez kizárólag az EU bajba jutott gazdaságainak stabilizálását és az egész gazdasági közösség versenyképesebbé tételének megalapozását, "nem pedig a IV. Német-Római Szent Birodalom létrehozatalának előmozdítását szolgálja".

A házelnök kifejtette: a járvány okozta gazdasági krízis jóval enyhébbnek ígérkezik Közép-Európában, mint az EU
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 12:21
Szijjártó: új logisztikai központot épít a Lidl Magyarországon
Kiemelte: Magyarország megnyerte a koronavírus-járvánnyal szembeni egészségügyi védekezés első szakaszát. Ennek sikerét fenn kell tartani, ezzel együtt a gazdasági védekezés időszakára kell koncentrálni.

Az új világgazdasági korszak nyertese lehet az, aki időben lép, és hosszú távú versenyelőnyre tesz szert az az ország, ahová most beruháznak a vállalatok - hangsúlyozta. A miniszter ezért különösen nagy jelentőségűnek nevezte, hogy a jelenlegi nemzetközi gazdasági nehézségek közepette a Lidl úgy döntött, a következő nagy beruházását Magyarországon valósítja meg.

Szijjártó Péter felhívta a figyelmet arra is, hogy a logisztikai központtal 400 új munkahelyet teremt a vállalat.

Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke ismertette, hogy negyedik magyarországi logisztikai központját építi meg a társaság a Pest megyei Ecseren, a már működő három raktárbázisnál jóval nagyobb, 62 ezer négyzetméteres létesítmény a tervek szerint 2021 novemberére készül el.

A külügyminiszter úgy
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 12:11
NAIH: sérülhetnek az általános adatvédelmi rendelkezések a nemzeti konzultációs kérdőívek harmadik személy álta
Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő júniusban közösségi oldalán az kérte, hogy "a nemzeti konzultációnak nevezett gátlástalan propagandaanyagot" nekik küldjék el a Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítványhoz, megjelölve annak postacímét.

A NAIH a közleményében felhívta a figyelmet, hogy a nemzeti konzultációs kérdőíveken csak az eredeti adatkezelési cél szerepel az eredeti adatkezelő feltüntetésével, ezért más céllal felhasználás esetén a más célra felhasználó köteles az általános adatvédelmi rendelet rendelkezéseit betartani.

A szimpatizánsi adatbázis építésének lehetősége különösen akkor merül fel, ha a felhívás mellett nem található arra vonatkozó tájékoztatás, hogy pontosan mely adatkezelők, mely adatokat, mely célokból, mely jogalappal, meddig kezelnének, és milyen módon lehet adott esetben az érintettek jogait érvényesíteni vagy hogyan lehet azokat névtelenek beküldeni - írták.

Hozzátették: a fenti tájékoztatás hiányában, és nem kellően konkrét
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 10:21
Képek, videók
A budai országgyülés 01.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:50
A budai országgyülés 02.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:49
A budai országgyülés 03.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:49
A budai országgyülés 04.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:49
A budai országgyülés 05.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:48
A budai országgyülés 06.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:48
A budai országgyülés 07.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:47
A budai országgyülés 08.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:47
A budai országgyülés 09.j
chillik
2018. március 19. hétfő, 03:47
Országgyűlés megnyitása
taltos1
2018. március 15. csütörtök, 00:15
Országgyűlési Könyvtár
sanci81
2015. április 14. kedd, 15:02
keresztes sz_jános0221.jp
maroka
2019. február 21. csütörtök, 11:16
Keresztes virágúak.jpg
pacsakute
2018. január 11. csütörtök, 22:14
keresztes lovag.png
chillik
2017. november 08. szerda, 13:13
keresztessor.gif
sz719eszter
2016. május 22. vasárnap, 14:31
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.