Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 23:44 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az Uber és Cabify is felfüggeszti működését Barcelonában az új helyi szabályozás miatt
Elsőként az Uber tájékoztatta döntéséről regisztrált felhasználóit. Mint írta, pénteken lép hatályba az új rendelkezés, amely "korlátozza működését", így ez az utolsó napja a katalán fővárosban, miután a helyi kormány által elfogadott - Európában sehol máshol nem létező - előrendelési kötelezettség összeegyeztethetetlen az azonnali szolgáltatás iránti igénnyel.

A cég hangsúlyozta: egyetért azzal, hogy az ágazatot szabályozni kell, azonban annak mindenki számára igazságosnak kell lennie. Ezért nem mond le arról, hogy a jövőben visszatérjen a városba, ha a katalán kormány új tárgyalások mellett dönt, amelyekre továbbra is nyitott.

A társaság közleményében felidézte, hogy mintegy egy éve tért vissza Barcelonába UberX nevű szolgáltatásával, amelyet azóta több mint félmillióan használnak, és amely több ezer sofőr megélhetését biztosította.

Az egymillió regisztrált felhasználóval rendelkező, két éve működő Cabify sajnálatát fejezte ki amiért a katalán kormány illetékes tanácsosa, Damiá Calvet "meghajolt a taxis szektor nyomása és követelései előtt, súlyosan károsítva ezzel az állampolgárok érdekeit".

Véleménye szerint az új szabályozás egyetlen célja "közvetlen kitoloncolásuk" Barcelonából és Katalóniából. "Mesterséges intézkedésekkel" teljesen tönkretesznek egy olyan piacot, amely több mint háromezer munkahelyet teremtett Katalóniában - olvasható a közleményben.

A katalán kormány azután szigorított az eddigi előírásokon, hogy Barcelonában hat napon át sztrájkoltak azért a helyi taxisok január közepén.

A héten elfogadott szabályozásban a kabinet általánosan legkevesebb 15 perces előrendelési kötelezettséget határozott meg az alternatív közösségi személyszállítási szolgáltatások igénybe vételéhez Katalóniában. Barcelona városa azonban ezt egy órára emelte.

A Cabify felhívta a figyelmet arra, hogy szolgáltatásukat több mint 98 százalékban 15 perc alatti rendelésekkel veszik igénybe az ügyfelek.

A spanyol fővárosban dolgozó taxisok a katalánhoz hasonló szabályozást követelnek, sztrájkjuk tizenegy napja tart.

Kezdetben azt akarták elérni, hogy valósuljon meg a hatályos törvényi előírás, amely 30 taxis után 1 úgynevezett VTC-engedély kiadását teszi lehetővé.

Ez az a hatósági dokumentum, amelyet a közösségi személyszállítást végző sofőröknek be kell szerezniük a munkavégzéshez Spanyolországban.

A spanyol fejlesztési minisztérium adatai szerint 2018 végén mintegy 66 ezer taxis-, és több mint 13 ezer VTC-engedély volt érvényben az országban. Madridban mintegy 15 ezer taxiengedélyre mintegy 6500 VTC-engedély jutott. Barcelonában közel 11 ezer taxis mellett több mint kétezer VTC-autó működhetett.

A madridi tiltakozóakciók során a taxisok több alkalommal is összetűzésbe keveredtek a rendőrökkel, akik folyamatosan igyekeznek megakadályozni az útlezárásokat.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. január 31. csütörtök, 12:41
Címkék: Barcelonába UberX, Damiá Calvet, utolsó napja, katalán fővárosban, helyi kormány, azonnali szolgáltatás,
Kommentek
A Facebook és a WhatsApp ezentúl nem ad információkat a hongkongi felhasználókról
vonatkozik. E gyakorlat szerint a kormányzatoktól kért információkat általában egyenként vizsgálják meg, és mérlegelik a helyi körülményeket, illetve az emberi jogokra vonatkozó nemzetközi normák érvényesülését. Egyes esetekben azonban, amikor tartani lehet az emberi jogok megsértésétől vagy nem maradéktalan tiszteletben tartásától, a különböző médiumok meg szokták tagadni az információ-szolgáltatást.

A Facebook és a WhatsApp bejelentette: Hongkong esetében az emberi jogi aggodalmak miatt felfüggeszti még az egyedi esetek mérlegelését is. A két médium szerint nemcsak az új nemzetbiztonsági törvény "mély elemzésére" van szükség, hanem nemzetközi emberi jogi szakértők véleményének meghallgatására is.

A Facebook kiemelte a szólásszabadság jogának biztosítását, a WhatsApp pedig azt hangsúlyozta, hogy az embereknek joguk van az internetes magánbeszélgetéshez. "A bizalom megőrzése soha nem volt olyan fontos, mint manapság, és mi határozottan kitartunk amellett, hogy biztonságos magánbeszélgetéseket
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 20:42
BÉT - Felfüggesztik a Magyar Telekom-részvények kereskedését csütörtökön aukció miatt
A kibocsátó maga kérelmezte értékpapírjai kereskedésének felfüggesztését, mivel az aukció során keletkező információk, illetve az aukció eredménye jelentős mértékben befolyásolhatja a részvények árfolyamát.

Amennyiben a részvények kereskedését befolyásoló információk korábban nyilvánosságra kerülnek, a tőzsde vezérigazgatója a kibocsátó törzsrészvényeinek és a kapcsolódó származtatott eszközöknek a kereskedését határozattal visszaállíthatja.

A társaság korábban bejelentette, a részvény-visszavásárlási aukció során legfeljebb 5,2 milliárd forint összértékben tervez részvényeket visszavásárolni a részvényesek javadalmazása céljából. Az aukció ajánlatgyűjtési szakasza június 25-én 10 órától 13 óráig tart, az ügyletkötési időszak pedig 13 órától 15.30-ig.

A tranzakcióban való részvétel önkéntes. A részvényesek mérlegelésük szerinti áron és mennyiségben ajánlhatják fel részvényeiket a társaság részére megvételre az ajánlatgyűjtési időszakban. A részvényesek részvényeiket több részletben, több
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 07:05
BÉT - Esett a vezető részvények többsége
londoni FTSE-100 index 1,95 százalékos, a frankfurti DAX-30 index 1,84 százalékos, a párizsi CAC-40 1,60 százalékos, az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül pedig az EuroStoxx50 1,61 százalékos mínuszban állt.

A Magyar Telekom Nyrt. legfeljebb 5,2 milliárd forint összértékben tervez részvényeket visszavásárolni a részvényesek javadalmazása céljából, a tranzakcióra június 25-én kerül sor. A társaság részvényeinek tőzsdei kereskedését a június 25-i tőzsdenapon 10 órától a tőzsdenap végéig felfüggesztik.

A Mol árfolyama 21 forinttal, 1,09 százalékkal 1912 forintra csökkent, 1,8 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 130 forinttal, 1,11 százalékkal 11 620 forintra esett, forgalmuk 6,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 0,50 forinttal, 0,13 százalékkal 394 forintra erősödött, forgalma 304,1 millió forint volt.

A Richter-papírok 70 forinttal, 1,03 százalékkal 6750 forintra gyengültek, forgalmuk 978,5 millió forintot ért el.

A kis- és közepes részvények
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 17:52
Ismét ezren tüntettek a rendőri erőszak ellen francia nagyvárosokban
A legnagyobb megmozdulást Párizsban egy 2016-os rendőri előállítást követően elhunyt 24 éves fekete bőrű férfi, Adama Traoré családja szervezte.

A börtönből szabadult férfi elmenekült egy rendőri igazoltatás elöl, de elfogták, és egy párizsi elővárosi rendőrőrsön előállították, ahol kihallgatása közben meghalt. A büntetőjogi szakértő jelentése kizárta a csendőrök felelősségét. A szakértői vélemény szerint Traoré halála pillanatában kábítószer hatása alatt állt, és szívbetegségével összefüggésben vesztette életét. A család által megbízott jogi szakértő szerint viszont az áldozat halálát az okozta, hogy három csendőr fojtófogással a földre szorította.

Assa Traoré, a meghalt férfi testvére az előállításában részt vevő csendőrök vád alá helyezését kérte.

"George Floyd, a Minneapolisban május 25-én egy fehér bőrű rendőr által megölt afroamerikai férfi halála közvetlenül a bátyám halálát idézi. Ugyanez a helyzet Franciaországban, testvéreink halnak meg" - mondta a nő, azt ígérve, hogy addig
velemenyezd, 2020. június 13. szombat, 17:52
Megbélyegzésük ellen tüntettek a francia rendőrök
"A kollegák nem bírják tovább. Hónapok óta tart" - mondta újságíróknak Fabien Vanhemerlryck, az Alliance rendőri szakszervezet vezetője, amikor a menet a belügyminisztérium elé ért. "A rendőrség soha nem állt a törvények felett, de nem is kerülhet a törvények alá" - tette hozzá, a köztársasági elnök támogatását és tiszteletét kérve a rendőrök iránt.

"A rendőrség nem rasszista, a rendőrség demokratikus, nem ő választja a bűnözést, nem ő választja a bűnözés színét, hanem életeket ment függetlenül az egyének bőrének színétől" - hangsúlyozta a szakszervezeti vezető.

A rendőrök csütörtökön és pénteken országszerte több jelképes megmozdulást is szerveztek bilincsek földre hajításával, hogy így fejezzék ki a felháborodásukat amiatt, hogy a kormány nem támogatja eléggé őket.

A kormány az elmúlt napokban nem győzte csendesíteni a hazai közéleti vitákat a rendőri erőszakról és rasszizmusról, amelyeket az amerikai tüntetések váltottak ki. Az elmúlt héten többször is több mint 20 ezren tiltakoztak
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 20:12
Koronavírus - Operatív törzs: péntektől karantén nélkül utazhatnak be Horvátországból a magyar állampolgárok Ma
Kiss Róbert rendőr alezredes hozzátette: a korlátozásokat enyhítő intézkedések eredményeként már jelenleg is karantén nélkül utazhatnak be Magyarországra a magyar állampolgárok Csehországból, Németországból, Ausztriából, Szlovákiából, Szerbiából és Szlovéniából is.

Az operatív törzs ügyeleti központja folyamatosan elemzi a járványügyi adatokat, valamint a szomszédos országok intézkedéseit, és indokolt esetben javaslatot tesz a hatósági intézkedések enyhítésére vagy felfüggesztésére - mondta.

Házi karanténban 9167-en vannak, közülük 783 embert ellenőriznek elektronikusan, a mobiltelefonos applikáció segítségével - ismertette.

A járványhelyzettel összefüggésben megindított büntetőeljárások száma 437-re nőtt. Rémhírterjesztés miatt 125, közveszéllyel fenyegetés miatt 29, csalás miatt 132, a járványügyi szabályok megszegése miatt pedig 28 esetben indítottak vizsgálatot - sorolta.

Kérdésekre válaszolva Kiss Róbert elmondta, hogy az egészségügyi dolgozók, a katonák, a honvédségi
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 13:32
A francia kormány zéró toleranciát hirdetett a rendőri rasszizmus ellen
"Egyetlen rasszista sem viselheti méltósággal a rendőri vagy csendőri egyenruhát" - mondta sajtótájékoztatóján Christophe Castaner, miután az afroamerikai férfi halála miatti egyesült államokbeli tiltakozásokat támogató nemzetközi mozgalom keretében Franciaországban is sorozatossá váltak a demonstrációk a rasszizmus, valamint a rendőri brutalitás ellen.

Arról számolt be, hogy ezentúl automatikusan felfüggesztik a rendőröket rasszista cselekmények vagy kijelentések gyanúja esetén, a fojtófogás alkalmazását pedig betiltják, azt nem fogják tanítani a rendőri iskolákban. Emellett például fokozzák a testkamerák használatát.

"Ez egy veszélyes módszer" - hangsúlyozta Castaner, akit elmondása szerint "felkavartak" annak a 14 éves fiúnak a letartóztatási körülményei, akit május 25-én a Párizshoz közeli Bondyban előállítottak, amikor megpróbált ellopni egy motorkerékpárt. A fiú a felvételek szerint a szemén sérült meg, és azt állítja, hogy a rendőrök arcon rúgták. A belügyminiszter megígérte, hogy "fény
velemenyezd, 2020. június 08. hétfő, 19:23
Koronavírus - Ismét kényszerszabadságra küldi a román Dacia több mint ezer dolgozóját júniusban
A Romániában technikai munkanélküliségnek nevezett kényszerszabadság ideje alatt az érintett dolgozók megkapják bérük jelentős részét.

A Dacia március 17-én függesztette fel tevékenységét a koronavírus-járvány miatt, akkor szinte valamennyi dolgozót kényszerszabadságra küldtek. Április 21-től hirdették meg a fokozatos visszatérést, majd május 4-től kezdtek teljes kapacitással működni. Az azóta eltelt hónapban azonban kiderült, hogy a megrendelések alacsonyabbak, főleg a nyugat-európai piacokon csökkent a kereslet, a romániai üzem termelésének 80 százaléka pedig exportra megy.

Nicolae Pavelescu szakszervezeti vezető elmondta, hogy a présüzemben három helyett csak két műszakban dolgoznak. Hozzátette, hogy a motorgyártó részlegről 760 dolgozót küldenek kényszerszabadságra. Főleg azokat küldik haza júniusban, akik a Renault csoport oroszországi, marokkói, brazíliai és franciaországi gyárainak dolgoznak, hiszen azok zárva vannak, így a romániai üzemben sincs munkájuk. A Dacianak egyébként mintegy
velemenyezd, 2020. június 03. szerda, 10:41
Képek, videók
Felfüggesztett-koporsó k;F
farkas1945
2010. december 11. szombat, 21:15
TV2 30 perces felfüggeszt
muhold
2008. március 09. vasárnap, 12:10
TV3 24 órás felfüggesztés
muhold
2008. február 15. péntek, 14:37
Casa Batlló Barcelonában.
pacsakute
2013. november 11. hétfő, 17:53
tuntetes-barcelonaban. jpg
agica2004
2012. április 27. péntek, 14:41
Barcelonában
muc
2006. november 12. vasárnap, 13:18
én Barcelonában
anettka0513
2006. július 07. péntek, 12:06
Szabályozott vízszint
sgy_ro
2013. augusztus 13. kedd, 14:50
Calvin Nicholls
dandej
2018. február 11. vasárnap, 09:57
Calvin Nicols Művészete
dandej
2018. február 08. csütörtök, 19:53
1-Calvin Richard Klein ,m
farkas1945
2013. november 13. szerda, 10:44
Calvin Klein -1.JPG
farkas1945
2013. november 13. szerda, 10:44
Calvin Klein -2.JPG
farkas1945
2013. november 13. szerda, 10:44
Calvin Klein -3.JPG
farkas1945
2013. november 13. szerda, 10:44
Calvin Klein -4.JPG
farkas1945
2013. november 13. szerda, 10:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.