Belépés
2020. május 29. péntek | 22. hét | 150. nap | 20:03 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
EP-választás - Szájer: a migrációs válságot csak a bevándorlás leállításával lehet megoldani
A politikus a dél-baranyai városban "Üzenjük Brüsszelnek: a bevándorlást meg kell állítani!" címmel tartott lakossági fórum előtti sajtótájékoztatón hangsúlyozta: Magyarország nem kíván bevándorlóország lenni. Ezért nem elfogadható, hogy az Európai Unió vezetése, vagy bárki kívülről mondja meg Magyarországnak, kik élhetnek a területén - tette hozzá.

Szájer József az idei EP-választások tétjének az EP "dominánsan liberális", bevándorláspárti erőviszonyainak megváltoztatását nevezte.

Elmondta, hogy a mostani választás nem hasonlít a korábbiakhoz, amikor alapvetően belpolitikai kérdésekről szólt a voksolás. 2015 nyarán azonban minden megváltozott Európában, a polgárok pedig egyre inkább elkezdtek aggódni amiatt, hogy a kontinens veszélyben lehet - utalt a migrációs válság akkori eseményeire.

Az EU vezetése a migráció megállítása helyett a bevándorlók elosztási kvótájában gondolkodik - figyelmeztetett a politikus, aki kiemelte: Magyarország ezzel szemben világossá tette, hogy a válság megoldása csak a bevándorlás leállításával lehetséges.

A kontinens egyre több országában erősödtek meg a bevándorlás megállítását célul kitűző politikai pártok, amelyek mára már "jelentős, komoly erőt képviselnek" - mondta Szájer József.

Emlékeztetett: az Orbán Viktor miniszterelnök által hirdetett hétpontos program egyik legfontosabb eleme az ország szuverenitásának megőrzése. A programot eddig 1,5 millió ember támogatta aláírásával - hívta fel a figyelmet az EP-képviselő.

A térség fideszes országgyűlési képviselője, Nagy Csaba az eseményen arról beszélt, hogy 2015-ben volt olyan nap, amikor tízezer migráns érkezett Baranyába. Hat baranyai város - Harkány, Siklós, Sellye, Szentlőrinc, Szigetvár és Sásd - teljes lakosságát lehetett volna lecserélni azokra az illegális bevándorlókra, akik egy hónap alatt bejöttek a megyébe - érzékeltette a fideszes politikus.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. május 02. csütörtök, 20:34
Címkék: Üzenjük Brüsszelnek, Európai Unió, Szájer József, Orbán Viktor, Nagy Csaba, migrációs válságot,
Kommentek
Murray szerint a teniszélet lesz legkésőbb újra a régi
A legutóbbi két olimpia egyéni győztese véleményét a koronavírus-járvány leküzdése érdekében bevezetett nemzetközi utazások leállításával és korlátozásával magyarázta. A skót játékos szerint a sportág jellegéből adódóan ez óriási problémát jelent, mivel a teniszezőknek folyamatosan utazniuk kell a világban.

"Ha a francia nyílt bajnokságot vesszük példaként, akkor elmondhatjuk, hogy ugyan Európában javulóban van a helyzet, de több más helyen még nem így van. Mondjuk, ha Dél-Amerikában még szeptemberben is rosszul állnak a dolgok, és Franciaország nem engedi be onnan a játékosokat, akkor nélkülük kellene a versenyt megrendezni. Szerintem ezzel a torna veszítene" - nyilatkozta Murray a CNN-nek. Hozzátette, szerinte az egész világnak vissza kell térnie a szokott rendhez, mielőtt a tenisz is újraindulhat.

A hosszú éveken át krónikus sérülésekkel küzdő és a visszavonulását fontolgató teniszező a rangsorban hátrébb álló, nehéz anyagi helyzetbe került játékosok helyzetéről is beszélt. Murray úgy véli,
velemenyezd, 2020. április 23. csütörtök, 14:53
Koronavírus - Újabb szigorítást terveznek Németországban, továbbra is lassuló ütemben terjed a járvány
egy fertőzött átlagosan mennyi embernek adja tovább a vírust, jelenleg a különböző számítási módszerek szerint 1,2 és 1,5 között van.

A járvány csak akkor hagy alább, ha az R0 mutató 1 alá süllyed, ezért a korlátozások lazításához csak akkor szabad hozzáfogni, amikor "tartósan és fenntarthatóan" a határérték alatt van - áll az elemzésben, amely szerint a világjárvány ugyan valószínűleg csak 2021-ben ér véget, de ellenőrzés alatt lehet tartani a társadalom és a gazdaság működésének teljes leállításával járó korlátozások nélkül. Elsőként a kiskereskedelemben és a vendéglátásban lehetne lépésenként lazítani a szabályokon, a leginkább biztonságos régiókban az oktatási rendszer újraindítását is meg lehet kezdeni, a nagyobb összejöveteleket és a tömegrendezvények viszont még hosszú ideig tiltani kell.

Angela Merkel kancellár legutóbbi, hétfői tájékoztatóján kiemelte, hogy számos további tényezőt is figyelembe kell venni, köztük a napi új igazolt fertőzések számának duplázódási idejét és azt is, hogy
velemenyezd, 2020. április 08. szerda, 11:01
Koronavírus - Átmenetileg leállítják a termelést a Villeroy & Boch hódmezővásárhelyi gyárában
aktuális járványügyi helyzet függvényében - április 27-én indulhat újra. A dolgozók a leállás alatt szabadságukat töltik.

Az intézkedést a vállalatcsoport elsősorban munkatársai védelmében hozta meg, ugyanakkor ahhoz is hozzá kíván járulni, hogy a fertőzés láncainak megszakításával a járvány további terjedését megakadályozza. Azokban a munkakörökben, ahol erre lehetőség volt a cég már március második felében kötelezővé tette az otthoni munkavégzést.

A Villeroy & Boch csoport a gyárak leállításával arra is készül, hogy átmenetileg alacsonyabb szintre esik a termékei iránt az igény, függetlenül attól, hogy jelenleg még zavartalanul zajlik ezek kiszállítása - áll a közleményben.

A hódmezővásárhelyi üzemben szaniterkerámiákat gyártanak, a gyár a Villeroy & Boch konszern legnagyobb ilyen üzeme. A Villeroy & Boch Magyarország Kft. a nyilvános cégadatbázis szerint 2018-ban 25,930 milliárd forint árbevételt ért el, melynek csaknem 85 százaléka exportból származott, az előző évben 23,277 milliárd
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 11:21
Koronavírus - Az olasz miniszterelnök reméli, hogy a vészhelyzet korábban véget érhet Sárközy Júlia, az MTI tud
számítanak, de a tartományok elnökei saját térségük helyzetétől függően tovább szigoríthatják ezeket.

Többek között az eddigi 200 euróról 400-tól 3000 euróig (több mint egy millió forint) terjedőre emelték az indok nélkül utcán tartózkodókra kiszabható bírságot. Sajtóértesülések szerint az indok nélkül közlekedő járműveket lefoglalhatják. A nem szabályosan nyitva tartó vagy az óvintézkedéseket megszegő üzleteket harminc napra bezárhatják.

Giuseppe Conte a nem létfontosságú termelés leállításával kapcsolatban azt mondta, garantálja az olaszoknak az élelmiszer és üzemanyag ellátás folytonosságát. A még több gyár és vállalat leállítását sürgető szakszervezetek szerdára tervezett sztrájkjával kapcsolatban kijelentette, Olaszország nem engedheti meg magának a munkabeszüntetést. Nyitott vagyok a társadalmi felekkel való konfrontációra, de a döntéseket a kormány hozza meg - hangoztatta a miniszterelnök.

Hangsúlyozta, büszke az olaszoknak a vészhelyzetben tanúsított magatartására. "Ha mindenki
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 20:44
Kínában emelkedik a légi járatok száma, Európában az áruszállítás válik dominánssá
A CAPA légiközlekedési tudásközpont pénteken közzétett statisztikái szerint Kínában a belföldi hálózatban már tetőzött a kapacitáscsökkentés, 71 százalékot vágtak vissza a légitársaságok, de a következő hetekben több új járat is elindul majd, 4 millióról 8 millióra emelkedik a felkínált ülőhelyek száma. A nemzetközi forgalomban 1 millió szék állt rendelkezésre a héten, ez a következő hetekben 2 millióra fog emelkedni.

Szakértők azonban figyelmeztettek, hogy ez nem jelenti azt, hogy az utasforgalom is meg fog élénkülni, nagyon sok járat inkább áruszállítás miatt, utasok nélkül közlekedik. Az előzetes foglalások száma még 90 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól. A kínaiak hagyományosan későn foglalnak repülőjegyet, ezért a CAPA szerint egy gyorsabb felfutásra is van esély.

A beutazó forgalomban egyelőre nem látni változást, az februárban érte el a mélypontot, 5-8 százalékra csökkent az egy évvel korábbihoz képest a beutazók száma, azóta nincs javulás, azért sem, mert a rendezvényeket,
velemenyezd, 2020. március 20. péntek, 18:13
Elfogadták a pécsi önkormányzat költségvetését
képződéséhez. Péterffy Attila pedig a pécsi hőerőmű vezetőjeként olyan, Pécs számára hátrányos szerződést kötött az önkormányzati tulajdonú hőerőművel, amely jelentős kötbérfizetési kötelezettséget ró a városi tulajdonú távhőszolgáltatóra - tette hozzá. Szerinte így egyik városvezető sincs abban a helyzetben, hogy "oktassanak" a helyes gazdálkodásról.

Csizmadia Péter, a pécsi Fidesz-frakció vezetője úgy fogalmazott, a városvezetés maga előtt "túszként tartja a pécsieket és a szolgáltatások leállításával fenyeget, miközben zsarolja a kormányt", holott eddig gyakorlatilag semmit nem tett a kabinettel korábban megkötött támogatási szerződés esetleges módosítása ügyében.

Megjegyezte: bár a városvezetés folyamatosan Pécs leszakadásáról, gazdaságának lefelé íveléséről beszél, az utóbbi években jelentős és folyamatos pozitív változás következett be a gazdálkodást érintő és a piacot, foglalkoztatást jellemző minden mutatóban.

A költségvetéshez kapcsolódóan tíz, a Fidesz- és az ÖPE-KDNP-frakció
velemenyezd, 2020. március 10. kedd, 13:22
Fáklyás tiltakozó felvonulásokat tartottak Franciaországban a nyugdíjreform utolsó szakasza előtt
kormány visszateszi a tervezetbe a teljes jogosultság 64 évre emelését, ami a reformpárti szakszervezetek kérésére kikerült onnan.

A kormány két héttel ezelőtt bejelentett kompromisszumos javaslatának hatására a vasúti közlekedésben és a párizsi tömegközlekedésben fokozatosan helyreállt a rend, de a kedélyek nem csillapodtak le teljesen, miután a radikálisabb szakszervezetek különböző figyelemfelhívó akciókkal - politikusi beszédek megzavarásával, áramszünetek előidézésével, erőművek időszakos leállításával - folytatják a tiltakozást.

"Eltökéltségünk nem csökken" - mondta Philippe Martinez, a CGT szakszervezet vezetője a Public Sénat tévécsatornának.

Az Elabe közvélemény-kutató intézet szerdán közzétett felmérése szerint a franciák 61 százaléka a nyugdíjreform visszavonását szeretné, mivel attól tart, hogy rosszul jár az új nyugdíjrendszerrel.

Miközben a közszférában dolgozók kilenc szakszervezete közül a két legnagyobb úgy vélte, hogy sikerült előrelépéseket elérni, és nem folytatja a
velemenyezd, 2020. január 23. csütörtök, 21:42
A Mátrai Erőmű bezárását sürgeti az LMP
Az ellenzéki képviselő azt hangsúlyozta: Magyarország egyik utolsó szénerőműve ez, amelynek leállításával "el kell végre indulni a 21. század irányába", a megújuló energiaforrások felé nyitva a szén- és az atomenergia helyett.

Csárdi Antal szerint a magyar kormány számára mindig sokadik szempont csak a környezetvédelem ügye, holott nem kellene olyan technológiák használatát engedni, amelyek egyértelműen veszélyesek az egészségre.

Kérdésre válaszolva azt közölte: van elgondolásuk arról, miként lehet körültekintően kivenni a rendszerből a Mátrai Erőművet. Az erőműben és az azt kiszolgáló bányában dolgozókra utalva azt is mondta, nem lehet húszezer embert egyik napról a másikra az utcára tenni, és szerinte egy jól átgondolt szervezéssel meg lehet oldani a dolgozók álláshoz juttatását.
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 13:22
Képek, videók
EP.választás után...
caris11935
2009. december 11. péntek, 13:27
EP.választás itt...Gyulán
caris11935
2009. október 30. péntek, 09:21
O.V. -bevándorlás.jpg
agica2004
2015. január 25. vasárnap, 14:48
bevándorlási csarnok
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:26
régi bevándorlási központ
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:25
5 Brüsszeli kép.png
lovaszmarika
2019. november 16. szombat, 13:57
Elefántok-Brüsszel.jpg
agica2004
2019. augusztus 15. csütörtök, 20:32
Brüsszel, Belgium.jpg
irmus
2017. december 19. kedd, 07:16
O.V. Brüsszel.jpg
agica2004
2017. május 19. péntek, 19:53
könyvek-brusszel.jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 18:48
Brüsszel
tvnati
2017. április 26. szerda, 04:01
Brüsszeli érdekességek
sanci81
2015. november 24. kedd, 16:41
Brüsszel
sanci81
2015. október 28. szerda, 15:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.