Belépés
2019. november 15. péntek | 46. hét | 319. nap | 19:59 | Albert, Lipót
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
EP-választás - Szájer: a migrációs válságot csak a bevándorlás leállításával lehet megoldani
A politikus a dél-baranyai városban "Üzenjük Brüsszelnek: a bevándorlást meg kell állítani!" címmel tartott lakossági fórum előtti sajtótájékoztatón hangsúlyozta: Magyarország nem kíván bevándorlóország lenni. Ezért nem elfogadható, hogy az Európai Unió vezetése, vagy bárki kívülről mondja meg Magyarországnak, kik élhetnek a területén - tette hozzá.

Szájer József az idei EP-választások tétjének az EP "dominánsan liberális", bevándorláspárti erőviszonyainak megváltoztatását nevezte.

Elmondta, hogy a mostani választás nem hasonlít a korábbiakhoz, amikor alapvetően belpolitikai kérdésekről szólt a voksolás. 2015 nyarán azonban minden megváltozott Európában, a polgárok pedig egyre inkább elkezdtek aggódni amiatt, hogy a kontinens veszélyben lehet - utalt a migrációs válság akkori eseményeire.

Az EU vezetése a migráció megállítása helyett a bevándorlók elosztási kvótájában gondolkodik - figyelmeztetett a politikus, aki kiemelte: Magyarország ezzel szemben világossá tette, hogy a válság megoldása csak a bevándorlás leállításával lehetséges.

A kontinens egyre több országában erősödtek meg a bevándorlás megállítását célul kitűző politikai pártok, amelyek mára már "jelentős, komoly erőt képviselnek" - mondta Szájer József.

Emlékeztetett: az Orbán Viktor miniszterelnök által hirdetett hétpontos program egyik legfontosabb eleme az ország szuverenitásának megőrzése. A programot eddig 1,5 millió ember támogatta aláírásával - hívta fel a figyelmet az EP-képviselő.

A térség fideszes országgyűlési képviselője, Nagy Csaba az eseményen arról beszélt, hogy 2015-ben volt olyan nap, amikor tízezer migráns érkezett Baranyába. Hat baranyai város - Harkány, Siklós, Sellye, Szentlőrinc, Szigetvár és Sásd - teljes lakosságát lehetett volna lecserélni azokra az illegális bevándorlókra, akik egy hónap alatt bejöttek a megyébe - érzékeltette a fideszes politikus.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. május 02. csütörtök, 20:34
Címkék: Üzenjük Brüsszelnek, Európai Unió, Szájer József, Orbán Viktor, Nagy Csaba, migrációs válságot,
Kommentek
A német szénfelhasználás felszámolása nem garantálja a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését
A PIK (Potsdam-Instituts für Klimafolgenforschung) kedden publikált tanulmánya arra figyelmeztet, hogy a teljes kiszállás a szénfelhasználásból az emissziós jogosítványok bonyolult európai kereskedelmi rendszere révén akár még a szén-dioxid-kibocsátás növekedéséhez is vezethet.

A kutatók szerint ez azért történhet meg, mert a németországi széntüzelésű erőművek leállításával csökken az áramtermelési kínálat az energiapiacon, ami az áram árának a növekedéséhez vezet. Ez viszont javítja a máshol még üzemelő széntüzelésű erőművek gazdaságosságát.

Másrészt a német széntüzelésű erőművek leállításával csökken a kereslet az emissziós jogosítványok iránt az európai kereskedelmi rendszerben, ami a jogosítványok árcsökkenéséhez vezet. Az olcsóbb kibocsátási engedélyek felvásárlásával viszont más külföldi erőművek növelni tudják majd szén-dioxid-kibocsátásukat.

A német kutatók szerint ezért egy meghatározott minimális árat kellene bevezetni a szén-dioxid-kibocsátásra. Ellenkező esetben az
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 11:11
Krónika 5. rész (klímapolitika, atomenergia)
a Jobbik politikai szempontból bírálja a Paks 2-ről szóló kétoldalú megállapodást és annak titkosítását, ugyanakkor támogatja a nukleáris energia felhasználását.

Hangsúlyozta: a paksi bővítés megvalósulásának mikéntje a jelenlegi kormánypártok felelőssége.

Kiemelte: jelentős a csúszás a megvalósítás tekintetében, hiszen még engedélyezési szakaszban van a projekt és egyetlen kapavágás sem történt. Egyre tolódik a lehetséges átadás ideje, így ez akár összecsúszhat a jelenlegi blokkok leállításával is - tette hozzá.

KDNP: nukleáris energia nélkül nem lehet hatékonyan fellépni a klímaváltozás ellen

Aradszki András, a KDNP vezérszónoka kiemelte: a törvényjavaslat olyan kérdésekről szól, amelyek 2014 óta folyamatosan aktuálisak. Rámutatott: nyilvánvaló, érdeke Magyarországnak olyan erőművet építeni, ami hosszú távon garantálja az ország energiaellátását. Fontos emellett, hogy a klímavédelmi szempontoknak is meg tudjanak felelni - jegyezte meg a KDNP-s politikus.

Hozzátette: világszerte
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 15:22
Brexit - Theresa May: a parlament szavazhat a megállapodás nélküli kilépés kizárásáról vagy a Brexit halasztásá
kilépésre voksolt?"

A brit kormányfő szerint az alsóháznak a halasztási forgatókönyv esetén egyértelművé kell tennie azt is, hogy a rövid halasztásra "szinte bizonyosan" csak egyszer van lehetőség.

May hangsúlyozta azt a véleményét is, hogy a 50. cikkely által megszabott határidő kitolása önmagában nem garantálja a megállapodás nélküli Brexit elkerülését. A miniszterelnök szerint ezt csak két módon lehet garantálni: az 50. cikkely aktiválásáról szóló döntés visszavonásával - vagyis a Brexit leállításával -, vagy a kilépési megállapodás elfogadásával.

Theresa May leszögezte: nem hajlandó leállítani a kilépési folyamatot.

May eddigi nyilatkozataiban rendre elvetette azokat az egyre erősödő követeléseket, hogy a kormány egyértelműen zárja ki a megállapodás nélküli Brexit lehetőségét, a kormányfő szerint ugyanis ez aláásná pozícióit az EU-val folytatott tárgyalásokon.

Theresa May eddig a Brexit-határidő meghosszabbításától is elzárkózott, jóllehet ennek érdekében is egyre erőteljesebb
velemenyezd, 2019. február 26. kedd, 21:12
EOS: az automatizáció és a digitalizáció a legnagyobb kihívás a kintlévőség-kezelésben
pedig a mesterséges intelligencia implementálása jelenti majd a legfontosabb témákat.

A magyarországi cégek képviselőit arról is megkérdezték, milyen következményeket okoznak vállalatuk számára a késedelmes fizetések és a ki nem fizetett számlák. A válaszadók leggyakrabban a profitkiesést (47 százalék), a pénzforgalmi gondokat (42 százalék) és a magasabb kamatköltségeket (38 százalék) említették. Ezekre a következményekre a vállalatok 31 százaléka áremelésekkel, 27 százaléka a befektetések leállításával, 21 százaléka pedig elbocsátásokkal és a felvétel befagyasztásával reagál. A magyar cégek 16 százaléka veszélyben is érzi működését a mindennapi fizetési problémák miatt.

Thummerer Péter, az EOS Magyarország ügyvezető igazgatója szerint a követelések megfelelő és szakszerű kezelése az egész gazdaság számára fontos kérdés.

"Rendkívül lényeges, hogy a késedelmes kintlévőségeket minél korábbi fázisban kezdjük kezelni, mert ilyenkor még jobbak a kilátások, mint egy korosabb követelés esetén.
velemenyezd, 2018. november 29. csütörtök, 23:02
Brexit - Kutatóintézetek: a rendezett Brexit is jelentős növekedési áldozattal jár
végére 3,5-8,7 százalékkal lenne alacsonyabb a további brit EU-tagság esetén addigra elérhető értéknél.

A modellszámítások eredményei közötti jelentős szélsőérték-különbségeket a tanulmány szerzői szerint a további Brexit-folyamatot övező rendkívül nagy bizonytalanságok okozzák.

Az elemzést összeállító szakértők hangsúlyozzák ugyanakkor, hogy a GDP-érték alig 0,4 százalékával lenne egyenlő az a távlati megtakarítás, amelyet a brit költségvetés a nettó uniós költségvetési hozzájárulások leállításával ebben az időszakban elérhet.

A tanulmány szerint Írország, amelynek Nagy-Britannia messze a legnagyobb egyedi kereskedelmi partnere, a brit gazdasághoz mérhető GDP-veszteséggel lesz kénytelen szembenézni a vizsgált egy évtizedes időszakban, de a Brexit által a többi EU-gazdaságban okozott növekedési kiesés a Nagy-Britanniában várható kár tizedét sem éri el ugyanebben az időtávlatban.

Az elemzésben szereplő grafikus kimutatás szerint a magyar gazdaságban a rendezett Brexit a 2030-ig terjedő tíz
velemenyezd, 2018. november 27. kedd, 18:09
Illegális bevándorlás - Az uniós befizetések leállításával fenyegetőzik az olasz kormányfőhelyettes
Az Öt Csillag Mozgalom (M5S) politikusa a Cataniában veszteglő migránscsoportra utalva az olasz közmédiának nyilatkozva pénteken azt mondta: "Az Európai Unióban problémák vannak, ha nem sikerül megoldást találni 170 ember befogadására. Ne szórakozzanak velünk", hozzanak döntést.

Luigi di Maio felhívta a figyelmet arra, hogy az Európai Bizottság egy hét alatt egyszer sem nyilatkozott a szicíliai város kikötőjében veszteglő migránscsoport sorsáról. Hangsúlyozta, nem arról van szó, hogy Olaszország indokot keres a "veszekedésre" az Európai Unióval. Reméli, hogy az EU pénteken döntést hoz - mondta, arra az informális találkozóra utalva, amelyet Brüsszelben tartanak.

Luigi Di Maio megismételte korábbi kijelentéseit, miszerint, ha az EU nem lép és nem osztja szét a Diciotti hajó fedélzetén tartózkodó migránsokat a tagállamok között, Olaszország leállítja befizetéseit az európai uniós kasszákba. "Tudni fogjuk, mire költsük ezt a pénzt" - mondta.

Az M5S vezetője évi 20 milliárd euróról beszélt,
velemenyezd, 2018. augusztus 24. péntek, 14:21
Londoni elemzők: aligha lesznek komoly reálgazdasági hatásai a tőzsdei zuhanásoknak
összehasonlításként - utalva arra, hogy épp most történt váltás a Federal Reserve élén - a ház kiemeli, hogy 1987 októberében az amerikai részvényidexek mintegy 35 százalékkal voltak alacsonyabbak, mint 1987 augusztusában, amikor Alan Greenspant beiktatták a Fed elnöki tisztségébe.

A Capital Economics londoni elemzői hangsúlyozzák azt is, hogy az amerikai gazdaság csaknem teljes foglalkoztatottsággal működik, és ebben a környezetben a Fed számára nehéznek bizonyulna a további monetáris szigorítási ciklus leállításával támogatást nyújtani a részvénypiacoknak. Ha így tenne, azzal megkérdőjelezné elkötelezettségét az árstabilitás mellett, és potenciálisan még magasabbra hajtaná a kötvényhozamokat, aminek már negatív reálgazdasági hatásai lehetnének - fejtegetik a londoni elemzőház szakértői.

Mindezt egybevetve a Capital Economics elemzői közölték: nincsenek meggyőződve arról, hogy a mostani tőzsdei visszaesés nagyobb mértékű korrekció kezdete lenne, mivel a reálgazdasági alapmutatók egészségesek, a
velemenyezd, 2018. február 06. kedd, 17:43
Képek, videók
EP.választás után...
caris11935
2009. december 11. péntek, 13:27
EP.választás itt...Gyulán
caris11935
2009. október 30. péntek, 09:21
O.V. -bevándorlás.jpg
agica2004
2015. január 25. vasárnap, 14:48
bevándorlási csarnok
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:26
régi bevándorlási központ
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:25
Elefántok-Brüsszel.jpg
agica2004
2019. augusztus 15. csütörtök, 20:32
Brüsszel, Belgium.jpg
irmus
2017. december 19. kedd, 07:16
O.V. Brüsszel.jpg
agica2004
2017. május 19. péntek, 19:53
könyvek-brusszel.jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 18:48
Brüsszel
tvnati
2017. április 26. szerda, 04:01
Brüsszeli érdekességek
sanci81
2015. november 24. kedd, 16:41
Brüsszel
sanci81
2015. október 28. szerda, 15:01
BRÜSSZEL.jpg
lenke1964
2015. június 02. kedd, 15:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.