Belépés
2019. május 25. szombat | 21. hét | 145. nap | 01:36 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
BÉT - Kis csökkenést, illetve iránykeresést várnak az elemzők a tőzsdén
Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: az ázsiai kereskedésben vegyes a kép, a kínai piacok gyengék a várakozásoktól elmaradó makrogazdasági adatok miatt, a japán pedig irány nélküli képet mutat. Európában a határidős indexek alapján profitrealizálással indulhat a nap, és hazai impulzus hiányában a magyar tőzsdén a nemzetközi mozgások lesznek iránymutatóak.

A szakértő felhívta a figyelmet arra, hogy több nagy papír is kulcsszinteknél kezdheti a kereskedést, például az OTP és a Richter.

Török Lajos Dániel, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője kommentárjában szintén kiemelte, hogy ellenállási szintek közelében kezdhetik meg a kereskedést a magyar vezető papírok.

A szerdai emelkedés után az OTP, a Richter és a Telekom is közel került az ellenálláshoz, amely az OTP-nél a történelmi csúcs, 12 200 forint; a Richternél 5400 forint; míg a Telekomnál 475 forint. Ha ezeket a szinteket sikerülne áttörni, van további tér az emelkedésre - fejtette ki.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 275,08 pontos, 0,68 százalékos emelkedéssel, 40 887,58 ponton zárt szerdán, a részvénypiac forgalma 9,4 milliárd forint volt. A Mol 8 forinttal, 0,24 százalékkal 3262 forintra gyengült, 1,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények 180 forinttal, 1,50 százalékkal 12 150 forintra erősödtek, forgalmuk 5,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,43 százalékkal 472 forintra nőtt, forgalma 177,3 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 40 forinttal, 0,75 százalékkal 5340 forintra emelkedett, forgalmuk 1,4 milliárd forintot ért el.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 09:01
Címkék: Kocsis Márió, Concorde Értékpapír Zrt, Török Lajos Dániel, Equilor Befektetési Zrt, Budapesti Értéktőzsde, Magyar Telekom,
Kommentek
BÉT - Iránykeresésre számítanak az elemzők
zártak. Az ázsiai börzéken enyhe emelkedés látszódik, ugyanakkor a határidős indexek nem nyújtanak érdemi előremutatást, így az európai piacokon, ezen belül a magyar tőzsdén is iránykeresés lehet a nap elején.

A piac nagyrészt az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnökének meghallgatását, illetve a Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető második csúcstalálkozójáról érkező híreket várják.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szintén iránykeresést vár a magyar tőzsdén, miután a nemzetközi részvényindexek is elfáradtak kissé.

Az elemző szerint a vezető részvények közül az OTP-re érdemes figyelni, várakozásuk szerint a bankpapír árfolyama hamarosan elérheti a történelmi maximumát 11 970 forintnál, akár már a péntek hajnalban megjelenő, vállalati jelentés előtt. A Richter piacán érdemi negatív korrekció indult, a Mol és a Magyar Telekom jegyzése helyben toporog, egyik részvény árfolyamában sem várnak nagyobb elmozdulást.

A Budapesti
velemenyezd, 2019. február 27. szerda, 08:41
BÉT - Csökkenéssel indulhat a kereskedés a tőzsdén az elemzők szerint
Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: hétfőn a nemzetközi irányokkal ellentétesen mozogva pluszban zárt a BUX, kedden kisebb gyengülést, illetve iránykeresést vár a magyar tőzsdén a nap elején.

Délután kamatdöntő ülést tart a Magyar Nemzeti Bank (MNB), a monetáris politikai kondíciókban nem vár módosítást a piac, kiemelten figyel ugyanakkor az ülést követő kommunikációra - jelezte a szakértő.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szintén úgy látja, hogy negatív korrekcióval indulhat a kereskedés a hazai tőzsdén, mert a nemzetközi befektetői hangulat kissé elromlott, és hétfőn jelentősen felülteljesítő volt a BUX.

Kiemelte: a hazai vezető részvények közül a Mol grafikonján 3350 forint közelében húzódik fontos ellenállási szint, ami várakozása szerint megállíthatja az emelkedést. Az OTP árfolyama felfelé mozdult a 11 500 forintos támasz közeléből, de a szakértő arra számít, hogy ebben a hullámban nem lesz elég ereje áttörni a 11 970
velemenyezd, 2019. január 29. kedd, 09:01
BÉT - Iránykereséssel nyithat a tőzsde az elemzők szerint
Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, hogy a kereskedés irányát hétfőn a nemzetközi hangulat határozhatja meg. Pénteken pozitív tartományban zárt mind az amerikai, mind az európai részvénypiac, ugyanakkor Ázsiában enyhe mínuszok látszódnak, és a határidős indexek is enyhe mínuszos nyitást, iránykeresést jeleznek előre.

Az elemző kiemelte, hogy a héten több eseményre is figyelnek a befektetők. Példaként említette a keddi, újabb Brexit szavazást, a Fed szerdai ülését, illetve azt, hogy a kereskedelmi kapcsolatok kérdésében ismét tárgyaló delegáció érkezik Kínából Washingtonba.

Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője is iránykeresésre számít a nyitásban, szerinte a BUX napközben enyhén emelkedhet. Hozzátette: a vezető részvények közül az OTP és a Mol piacán oldalazás jöhet. Ezzel szemben a Richter pénteken megszakított egy hosszabb korrekciós fázist, a gyógyszeripari papír az elemző várakozása szerint emelkedhet.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT)
velemenyezd, 2019. január 28. hétfő, 08:51
BÉT - Emelkedés, iránykeresés várható az elemzők szerint
nemzetközi befektetői hangulat pozitív, így az elemző szerint folytatódhat az emelkedés Budapesten is.Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzőjeaz MTI kérdésére kifejtette, miután Magyarországon nem várható jelentősebb adatközlés, a nemzetközi befektetői hangulat lehet az irányadó a BÉT-en.

Csütörtökön pozitív volt a kereskedés hangulata Amerikában, továbbá az ázsiai kereskedésre is az optimizmus volt a jellemző - idézte fel.

Az európai határidős indexek azonban egyelőre iránykeresést jeleznek előre, így a magyar piacon is leginkább erre lehet számítani - tette hozzá.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 247,01 pontos, 0,60 százalékos emelkedéssel, 41 180,05 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 14,1 milliárd forint volt. Az OTP átlépte a tavaly december 5-én elért 11 850 forintos történelmi csúcsát, csütörtökön a napi maximuma 11 930 forint volt, ami új rekord a bankpapír árfolyamában. A bankpapír a kereskedést 11 900 forinton, 210 forintos, 1,80
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 08:51
BÉT - Iránykeresésre számítanak az elemzők a tőzsdén
szavazásnak. Jelentősebb hír Magyarországon nem várható, így a magyar tőzsdét is az európai hangulat határozhatja meg.

A vezető részvényeknél nem számít jelentős mozgásra, a Mol esetében enyhe csökkenést vár az olajár keddi esése miatt.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szintén a nemzetközi hangulatot vélte meghatározónak. Míg az amerikai tőzsdék pozitív tartományban zártak, addig az ázsiai börzék vegyes képet mutatnak, egyértelmű iránymutatás nem látható, a határidős indexek iránykeresést, enyhe pluszos nyitást vetítenek elő.

A szakértő szerint érdekes a Magyar Telekom technikai képe, amely kedden emelkedett, a papír ellenállási szintje 460 forintnál húzódik. A Richter kedden ismét elrugaszkodott a decemberi csúcsoktól, és pluszos napot tudott maga mögött - tette hozzá.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 67,39 pontos, 0,17 százalékos csökkenéssel, 40 600,26 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 7 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 08:51
BÉT - Kissé eltérő várakozások a tőzsdén
Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője kommentárjában közölte: a pozitív hangulat az amerikai piacokról Európára is átragadhat pénteken reggel, így a budapesti tőzsde is korrigálhatja a tegnapi csökkenését. Az elemző szerint a vezető részvények többsége emelkedhet.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, Ázsiában vegyes a kép, a határidős indexek iránykeresést vetítenek előre. Így oldalazást, enyhén negatív nyitást vár. Az OPEC-tagállamok (Kőolaj-exportáló Országok Szervezete) szakminiszterei csütörtök-pénteken találkoznak Bécsben szokásos félévenkénti értekezletükön, és egyeztetést folytatnak szövetségeseikkel, élükön Oroszországgal. A piac a kitermelés csökkentését várja, a befektetők szerint legalább napi egymillió hordóval - fejtette ki Kocsis Márió.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 923,31 pontos, 2,27 százalékos csökkenéssel, 39 747,13 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma az átlagosnál magasabb, 14 milliárd forint volt, a
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 08:30
BÉT - Iránykeresésre vagy kisebb csökkenésre számítanak nyitásban az elemzők
Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: a hetet kiemelkedő teljesítménnyel kezdték hétfőn a tőzsdék, ez tükröződött az amerikai kereskedés során is. Ugyanakkor kedden reggelre a határidős indexek iránykeresést vetítenek előre, a befektetők várják a hét végi G20 csúcstalálkozót. A szakértő ezért iránykeresésre számít a magyar tőzsdén is.

Bosnyák Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. részvényelemzője szerint enyhe negatív iránnyal indulhat a kereskedés a BÉT-en. Kommentárjában kifejtette: az OTP továbbra is oldalazhat, nagyobb forgalom lenne szükséges, hogy újabb csúcsra menjen. A Mol jó formában van, de 3200 forintnál található egy komolyabb ellenállás, és nem valószínű, hogy kedden ezt sikerül átlépnie. A Magyar Telekom 445 forintnál szintén komolyabb ellenálláshoz ért, ami valószínűleg megállítja a papírt, illetve kezd túlvetté válni a részvény. A Richter továbbra is a mozgóátlagai közé van szorulva; az elemző szerint érdekes lesz, hogy melyik irányba fog kitörni nagyobb
velemenyezd, 2018. november 27. kedd, 08:48
Képek, videók
SZKT-Kocsisné Kati.jpg
agica2004
2018. március 20. kedd, 21:44
SzKT-Kocsisné Kati.jpg
agica2004
2017. június 28. szerda, 20:36
Kocsisné Tóth Irke Jucik
jucinenadov
2017. január 11. szerda, 21:38
Kocsisné Tóth Irke.jpg
jucinenadov
2016. augusztus 23. kedd, 16:59
SzKT.H.Ilona- Kocsisné Ka
agica2004
2016. június 04. szombat, 17:20
fergezsuzsa_kocsis zoltan
megyerimihaly
2016. március 18. péntek, 22:38
Kocsisné Zsuzsótól
pommerevi54
2016. február 15. hétfő, 20:30
O.V. Értékpapír.jpg
agica2004
2014. május 09. péntek, 14:54
Boldog névnapot Daniella
irmus
2018. július 21. szombat, 06:49
Dániel.jpg
katolikusokoldala
2018. május 17. csütörtök, 14:59
Jack Daniels Whiskey
irmus
2018. április 18. szerda, 16:01
Gyurta Dániel London aran
agica2004
2018. március 23. péntek, 22:18
gyurta-daniel-rio-2016 .jp
agica2004
2018. március 23. péntek, 22:15
Daniel Gottlieb - Minél k
sanci81
2018. január 24. szerda, 17:52
berzsenyi dániel.png
chillik
2017. november 03. péntek, 15:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.