Belépés
2019. február 24. vasárnap | 8. hét | 55. nap | 04:20 | Mátyás
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Bécs és Bukarest is csatlakozik idén a Kultúrházak éjjel-nappal sorozathoz
"Az idei év Mindennap értéket adunk jelmondatával arra az értékmegőrző és újszerű értékteremtő munkára kívánjuk felhívni elsősorban a figyelmet, amely az ország számos művelődési házában zajlik" - emelte ki Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális ügyekért felelős helyettes államtitkára a programsorozatról rendezett csütörtöki sajtótájékoztatón, Budapesten.

Mint mondta, a rendezvény egyik elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet a közművelődési intézmények és a bennük dolgozó civil szervezetek nyitottságára, valamint a helyi közösségekben betöltött közösségépítő és fejlesztő szerepükre.

Kiemelte, hogy a helyi közösségi élet fejlesztésének és a helyi, közösségi értékek támogatásának legmegfelelőbb helyszínei a művelődési házak, amelyek dolgozói "fejlesztő munkájukkal és kreativitásukkal azon igyekeznek, hogy növeljék a települések megtartóerejét, és teret biztosítsanak a közösségek kialakításához, formálásához és működéséhez".

A helyettes államtitkár felidézte, hogy tavaly 322 település 452 helyszínén mintegy 1300 programot rendeztek, amelyeken több mint 160 ezer látogató vett részt, idén pedig mintegy 350 résztvevő szervezet készül ezernél is több programmal. A kiemelt magyarországi helyszín Erdőkertes, Gödöllő és Kecskemét lesz, ezek mellett Bécsben, Bukarestben, Komáromban, Szabadkán, Lendván, Nagybányán, Kórógyon és Tiszapéterfalván is szerveznek programokat.

Bordás István, a Magyar Népművelők Egyesületének elnöke, a sorozat főszervezője szintén méltatta a közművelődésben dolgozó szakemberek munkáját, majd a programokról szólva elmondta, hogy a hagyományosnak mondható táncházak, népzenei és néptánctalálkozók, farsangi programok mellett minden évben különleges programokkal is készülnek a kétnapos rendezvényre a kultúrházak.

Idén Pál Ferenc atya, mentálhigiénés szakember az élet szeretetéről mesél az Angyalföldi Művelődési Házban, Szabó György bükki füvészmester ismeretterjesztő előadása Kisvárdán lesz hallható, Csányi Vilmos etológus Íme, az ember című előadását pedig Kispesten láthatják az érdeklődők.

A vérfarkasok éjszakája címmel Abonyban rendeznek a szabadulószobák és a szerepjáték világát ötvöző eseményt, Esztergomban pedig kocsonya-szépségversennyel készülnek. A fiatalabbak egy e-biztonságról szóló előadáson vehetnek részt Bicskén, a zene iránt fogékonyakat pedig a zeneszerkesztés és remixkészítés rejtelmeibe vezetik be Egerben.

Az idei rendezvénysorozaton fellép mások mellett Bródy János, Malek Andrea, Fehér Adrienn, Oláh Ibolya és Vastag Tamás is.

Bordás István elmondta, hogy az idén is több szakmai és civil pályázatot is hirdettek. A #mindentegylapra! közművelődési plakátpályázatra a szervezetek programjait, munkáját népszerűsítő plakátokat várnak, a #vanképedhozzánk? fotópályázatra pedig a közművelődési intézmények rendezvényein készült fotókkal nevezhet az intézmények mellett a civil közönség is. A reklámspot pályázatra az idei év szlogenjéhez szorosan kapcsolódó, maximum egyperces, a rendezvényt népszerűsítő kisfilmeket várnak.

Mindezeken túl a programsorozat Facebook-oldalán lesz egy "szelfiverseny" is, ide a látogatók, kedvenc művelődési házuk előtt készült önarcképeikkel nevezhetnek. A legtöbb szavazatot begyűjtő egyéni pályázó 30 ezer forintos értékű kulturális utalványt nyer.

A részletes pályázati kiírások a www.kulturhazak.hu oldalon olvashatók.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. február 07. csütörtök, 13:51
Címkék: Krucsainé Herter Anikó, Emberi Erőforrások Minisztériumának, Bordás István, Magyar Népművelők Egyesületének, Idén Pál Ferenc, Angyalföldi Művelődési Házban,
Kommentek
Holtodiglan
Holtodiglan

Tüdőrákos férj. Érzékek rabja volt.
Kemény szíve nem tört és nem hajolt.
Erejéből csak a pár hónapra futja.
A diagnózist csak az asszony tudja.

Terápiáról is sejt valamit.
Nem célozgat. Véged lesz hamar itt!
Gyors gyógyulásról sem komédiázik.
De takargatja férjét, hogyha fázik,

és óránként tesz tiszta lepedőt
ha kell, alája, s újra kap erőt,
hogy éjjel-nappal mellette virrasszon,
beteged, gyenge, csoda-erős asszony.

És felkészíti bölcsen a nagy útra.
- Tudod, szívem, a mi korunkban úgy van,
bármely pillanatban bármelyikünk
sorra kerülhet... s együtt készülünk.

Imádkozik a hívő feleség.
Megköszöni, hogy a kegyelem: elég.
Mintha magáról szólna csak - pedig
benne a másik megszenteltetik.

Siklós József
kalmanpiroska, 2019. február 20. szerda, 18:07
ooOoo
https://www.youtube.com/watch?v=sEOdvSgC5Ow" >target="_blank"

- Félrevezetett engem! Hazudott! Elhagytuk a hétszázötven mérföldet.
- Hat napja, igen.
- Maga megőrült!
- Halkabban Pinzón!
- A legénység bármikor fellázadhat!
- Azt hiszi, nem tudom?
- Elvesztünk!
- Ott van a szárazföld. Én tudom.
- Maga nem tud semmit! Ezek az én hajóim! Azt mondom hogy forduljunk vissza!
- Az ivóvíz fele elfogyott, a maradék már büdös!
- Bár ne hallgattam volna magára!
- Pinzón... Pinzón... Csak azt tehetjük, hogy előre megyünk. Közel van a szárazföld.
- Ezt mondja meg maga nekik!

- Isten nem akarja, hogy átszeljük az óceánt. Átok van ezen az úton! Isten elhagyott minket a kapzsiságunk miatt! Átok van ezen az úton! Ennek jelei vannak!
- Juanito szájából angyal szól. A te szavaid átkozottak Alonso! Figyeljetek rám! Mindenki fél, aki
eposz, 2019. február 19. kedd, 06:33
ooOoo
https://www.youtube.com/watch?v=sEOdvSgC5Ow" >target="_blank"

- Félrevezetett engem! Hazudott!
- Elhagytuk a hétszázötven mérföldet. Hat napja.
- Maga megőrült!
- Halkabban Pinzón!
- A legénység bármikor fellázadhat!
- Azt hiszi, nem tudom?
- Elvesztünk!
- Ott van a szárazföld. Én tudom.
- Maga nem tud semmit! Ezek az én hajóim! Azt mondom hogy forduljunk vissza!
- Az ivóvíz fele elfogyott, a maradék már büdös!
- Bár ne hallgattam volna magára!
- Pinzón... Pinzón... Csak azt tehetjük, hogy előre megyünk. Közel van a szárazföld.
- Ezt mondja meg maga nekik!
- Isten nem akarja, hogy átszeljük az óceánt. Átok van ezen az úton! Isten elhagyott minket a kapzsiságunk miatt! Átok van ezen az úton! Ennek jelei vannak!
- Juanito szájából angyal szól. A te szavaid átkozottak Alonso! Figyeljetek rám! Mindenki fél, aki először
eposz, 2019. február 18. hétfő, 14:01
Megnyílt a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozata
Az egyik kiemelt helyszínen, Gödöllőn tartott megnyitón Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára kiemelte, hogy a rendezvény elsődleges célja a közművelődés intézményei és civil szervezetei nyitottságának bemutatása, valamint a helyi társadalmakban betöltött közösségépítő és fejlesztő lehetőségeinek erősítése.

A helyettes államtitkár felidézte, hogy a minisztérium 2017-ben állt az idén tizenharmadik alkalommal megtartott rendezvény mellé, mert annak fő célkitűzései - a helyi közösségek életének támogatása és fejlesztése - egybeestek a kormányzat elképzeléseivel. Hozzátette, hogy a tavalyi évben a kulturális intézmények sokszínűségére kívánta felhívni a figyelmet a rendezvénysorozat, míg az idén arra az értékteremtő munkára, amely az ország sok-sok művelődési házában folyik.

Krucsainé Herter Anikó kitért arra, hogy tavaly 322 településen, 452 helyszínen, 1300 programon 160 ezer látogató vett részt, idén pedig több mint 350 résztvevő szervezet 1000
velemenyezd, 2019. február 15. péntek, 11:51
Ma kezdődik a Kultúrházak éjjel-nappal sorozat
Idén a Mindennap értéket adunk jelmondathoz kapcsolódva rendezik meg a programokat, amelyek között a táncházak, népzenei és néptánctalálkozók, farsangi programok mellett Pál Ferenc atya, mentálhigiénés szakember az élet szeretetéről mesél az Angyalföldi Művelődési Házban, Szabó György bükki füvészmester ismeretterjesztő előadása Kisvárdán lesz hallható, Csányi Vilmos etológus Íme, az ember című előadását pedig Kispesten láthatják az érdeklődők.

Az idei kiemelt magyarországi helyszín Erdőkertes, Gödöllő és Kecskemét lesz, de Bécsben, Bukarestben, Komáromban, Szabadkán, Lendván, Nagybányán, Kórógyon és Tiszapéterfalván is szerveznek programokat.

A vérfarkasok éjszakája címmel Abonyban a szabadulószobák és a szerepjáték világát ötvöző eseményt tartanak, Esztergomban kocsonya-szépségversennyel készülnek, a fiatalabbak egy e-biztonságról szóló előadáson vehetnek részt Bicskén, a zene iránt fogékonyakat pedig a zeneszerkesztés és remixkészítés rejtelmeibe vezetik be Egerben.

Az idei
velemenyezd, 2019. február 15. péntek, 07:04
Kultúrházak éjjel-nappal - Hagyományőrző, ismeretterjesztő és zenés programok Zala megyében
A programok a Mindennap értéket adunk jelmondat jegyében szerveződnek: a művelődési intézményekben zenei programokat, mesés délutánokat szerveznek, a hagyományőrző rendezvényeken a téltemetés, a farsangi vigasságok hangulatát elevenítik fel.

Dala Hajnalka közművelődési csoportvezető az MTI-nek elmondta, hogy a zalaegerszegi Apáczai művelődési központ háromnapos programsorozata a zenére és a hangszerekre épül. Február 15-én és 16-án Horváth Gábor a basszusgitáros újdonságokat, Vörös Attila pedig a sztereo gitározást mutatja be. Szombaton délelőtt hangszeres kiállítás nyílik, este zalaegerszegi és vidéki zenekarok előadóművészei lépnek színpadra tradicionális rock-, blues- és popdalokkal. Vasárnap Pákai Petra és Cséry Zoltán tart interaktív zenei workshopot.

A Gébárti-tó partján emelt Kézművesek Házában február 17-én (a műhelygalériák napján) népművészeti kiállítás és népi kézműves játszóház nyílik. A kora esti órákban az alkotóház udvarán tűzgyújtással, kiszebáb égetéssel elevenítik fel a
velemenyezd, 2019. február 09. szombat, 15:21
Forog a föld
Forog a föld

Nappal az ég
csak a föld takarója.
Nappal a nap
vidám aranygolyója
Keletnek és Nyugatnak, semmi más.
Nappal az ember hérosz, óriás!
Akiért a szín és az illat,
akiért a síkon az asztag.
Mert a kalász
csakis érette gazdag.
Szőlőszemek
érte tellenek, asznak.

Nappal, ha feszül az izma,
nappal, ha dalol az ajka,
hol a hatalmasabb?!
Kalász zizeg, tücsök ciripje szól,
pöröly veri a vöröslő vasat,
kasza peng... és az Isten nincs sehol.

De éjszaka...
tágul az ég,
és lesz a végtelennek ablaka,
min átragyog
a napok, holdak, állócsillagok
üzenete.
Éjjel a föld...
oly kicsiny, fekete,
oly fénytelen.
Éjjel az ember...
porszemek paránya,
mert ráragyog a mindenség aránya,
s látni kezdi, Aki végtelen.
Akié a föld és a csillag,
Akié az éj és a nappal.
Aki teremtett
szent, örök rendet,
s kegyelmes, kemény
kalmanpiroska, 2019. február 09. szombat, 13:14
Labor eredmények
segít a betegség felismerésében. A vírus felszíni fehérjéjét mutatja ki, azaz annak magas szintje a heveny vírusfertőzés jelzője. Normálérték: normál állapotban nem található meg a vérben.

Humán Coriogonadotropin, Humán Koriális Gonadotropin (HCG, β-HCG): Várandós nőkben a méhlepényben termelődik, de nem várandósokban egyes daganatok esetén is nagy mennyiségben kimutatható a vérben. A normálértéke férfiakban és nem várandós nőkben 10 U/l alatt. A várandósokban 20 U/l a peteérés után 10-12 nappal, majd értéke folyamatosan duplázódik.

Hematokrit (HCT, HTK): A vérben lévő szilárd alkotók (vörösvértestek, fehérvérsejtek, vérlemezkék) térfogatarányát mutatja. A normálérték férfiaknál 45-51%, nőknél 37-48%.

Összkoleszterin: Ez a vérzsírok arányát jelenti, mely vérzsírok a zsíroknak és a koleszterinnek a testben való mozgatását szolgáló fehérjékben találhatóak. Az egyszerűség kedvéért most ezek mindegyikét az általános kolesztérin névvel illetjük. Ide tartoznak az LDL-ek
koszegimarika, 2019. február 09. szombat, 08:58
Képek, videók
Nappal és éjjel
sanci81
2018. május 18. péntek, 17:40
Éjjel nappal Bpest.jpg
kicsoda57
2017. február 17. péntek, 20:17
éjjel-nappal
mikke60
2012. június 14. csütörtök, 07:05
éjjel-nappal rád gondolok
juditmama
2011. október 21. péntek, 22:51
Éjjel vagy nappal. (3).JP
bartokiovi
2010. május 12. szerda, 20:38
Éjjel vagy nappal. (2).JP
bartokiovi
2010. május 12. szerda, 20:37
Éjjel vagy nappal. (1).JP
bartokiovi
2010. május 12. szerda, 20:37
Éjjel-nappal puszilgatnál
mohini
2010. február 20. szombat, 19:46
Éjjel-Nappal Fiatalok.hu.
rambobby
2007. március 02. péntek, 09:37
Boldva kulturház.jpg
kicsoda57
2017. február 17. péntek, 18:43
Boldva Kulturház.jpg
kicsoda57
2015. február 10. kedd, 18:30
Magyar Pamut Kultúrház-mo
margoboszi
2014. január 08. szerda, 21:20
Kultúrház.jpg
sarkadykati
2013. január 21. hétfő, 01:17
Kultúrház.jpg
snbela44
2013. január 19. szombat, 23:50
A kulturház - Gyergyóújfa
farkas1945
2012. szeptember 21. péntek, 12:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.