Belépés
2018. december 18. kedd | 51. hét | 352. nap | 22:56 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Modern városok - Megkezdődik az Árpád Gimnázium felújítása Tatabányán
Kovács Miklós igazgató az MTI-nek elmondta, az intézmény a rekonstrukció után reálgimnáziumként működik tovább, kiemelt szerepet kap a matematika, az informatika és az idegen nyelvek oktatása. A felújítás évtizedek óta a legnagyobb mértékű, egyösszegű fejlesztés Tatabánya oktatási rendszerében.

A Modern városok program keretében zajló beruházás során új tantermeket, szaktantermeket, szertárakat és laborokat hoznak létre, a gimnázium bútorzatát, szertári kellékeit és audiovizuális eszközeit is kicserélik, valamint előadótermet és új aulát alakítanak ki. A kivitelezési megbízást közbeszerzési eljárás keretében a Laterex Építő Zrt. nyerte el.

A felújított intézményben minden tanterem megfelel a legújabb előírásoknak, így több diákot vehetnek fel, a létszám meghaladhatja a hatszáz főt. A felújítás ideje alatt a gimnázium egy általános iskola korábban üresen álló szárnyában működik.

A Tatabányai Állami Gimnáziumban 1946-ban kezdődött meg az oktatás. Az intézmény 1948-tól 1956-ig Rákosi Mátyás nevét viselte, ezt követően lett Árpád Gimnázium, majd 1978-ban költöztek jelenlegi helyükre, a megyeszékhely központjába.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 15:08
Címkék: Árpád Gimnázium, Kovács Miklós, Laterex Építő Zrt, Tatabányai Állami Gimnáziumban, Rákosi Mátyás, rekonstrukció után,
Kommentek
Potápi: Magyarország mindent megtesz azért, hogy a nemzetiségek itthon érezzék magukat
Potápi Árpád János hangsúlyozta: a magyarországi nemzetiségek immár ezer éve vannak itthon Magyarországon.

"A magyar alaptörvény kimondja, hogy a nemzetiségek államalkotó tényezők és ezt mi komolyan így is gondoljuk" - hangoztatta a térség fideszes országgyűlési képviselője. Egyúttal jelezte: a nemzetiségi szószólókkal, önkormányzati vezetőkkel jó kapcsolatot ápol saját körzetében és azon túl is.

A többéves hagyományra visszatekintő nemzetiségek adventi gálaműsora kezdeményezést méltatva arról is beszélt, hogy az ilyen eseményeken a nemzetiségek megmutathatják magukat.

Potápi Árpád János örömtelinek nevezte, hogy az eseményen minden évben részt vesznek és "kiemelkedően szép" műsort adnak a pécsi Miroslav Krleza Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium diákjai.

A nemzetiségi gálaműsort Dombóvár nemzetiségi önkormányzatai és a Dombóvári Székely Kör a kisebbségek napja alkalmából rendezi meg a város nemzetiségi - köztük horvát - együtteseinek közreműködésével.
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 19:12
Felavatták Árpád fejedelem szobrát Óbudán
megtestesítője. A nemes madár a Kárpát- medencében, az újjászülető és felkelő nap szimbólumaként született, az önálló magyar identitás és a magyar nemzet összetartozásának ősi jelképe - mondta a főpolgármester, majd úgy fogalmazott: "nemzeti kultúránk alapvető kódjai jelennek meg ebben az alkotásban. Ezek a jelek, amelyek erősitik a magyarság markáns vonásait, összefoglalják a nemzeti érzésről megfogalmazható gondolatokat".

Tarlós István kitért arra is, hogy a szobor elhelyezését az Óbudai Árpád Gimnázium előtti téren javasolták, és ezt támogatta a Fővárosi Közgyűlés és a III. kerületi önkormányzat is. "A helyszín stílusos. Az 1902-ben alapított, patinás gimnázium 1921-ben vette fel Árpád, a honfoglaló nagyfejedelem nevét" - mondta.

Tarlós István megjegyezte azt is, hogy családja 1924 óta visszatérően - így jelenleg is - közvetlen részese az Árpád gimnázium életének.

Gyimesi Róbert, a gimnázium igazgatója arról beszélt, hogy a konkrét tények aprólékos ismerete nélkül is biztosak lehetünk
velemenyezd, 2018. november 30. péntek, 15:41
Gyopáros Alpár: jelentős előrehaladás a Modern városok programban
A Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlése után tartott sajtótájékoztatón Gyopáros Alpár kifejtette: a 3500 milliárd forintra becsült fejlesztési összegből jövőre már 1100 milliárd forintot kifizetnek, a projektek 80 százaléka már tervezési, illetve kivitelezési fázisban van.

A kormánybiztos a Modern városok program mellett szólt a falvak és a kisvárosok fejlesztéséről is.

Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP), Tatabánya polgármestere elmondta, a Modern városok program keretében a megyeszékhelyen 91 milliárd forint értékben 16 fejlesztés valósul meg. A tömegközlekedés már megújult, folyik az ipari park fejlesztése, az Árpád gimnázium és a városi kollégium átépítése, a Tulipános Ház felújítása és a szakképzési központ kialakítása - közölte a polgármester.
velemenyezd, 2018. november 23. péntek, 13:32
Varga Mihály: a kormány támogatja a készpénzkímélő fizetési módok terjedését
Elmondta, két évvel ezelőtt indult a POS-terminálok kihelyezésének támogatása, a pályázat két körében 60 ezer kártyaleolvasó kihelyezését vállalták a vállalkozások, ezzel együtt a magyar üzletek 80 százalékában lehet fizetni terminálon keresztül, és várható a pályázat újabb köre.

Az idén szeptemberben 15 iskola csatlakozott a Készpénzkímélő iskolák programhoz országszerte, ahol a készpénzkímélő fizetés feltételeit teremtik meg, és egyben hozzájárulnak a tanulók és szülők pénzügyi ismereteinek bővítéséhez - emelte ki Varga Mihály.

A Mastercard Europe kezdeményezésére a Pénzügyminisztérium, a Magyar Nemzeti Bank, a Pénziránytű Alapítvány, valamint a Deloitte tanácsadó szakmai támogatásával megvalósulóKészpénzkímélő iskolák programról szólva Varga Mihály elmondta, kártyaolvasó terminálok telepítésével, illetve online-felületek kialakításával a tanulók és szüleik bankkártyával, interneten keresztül tudják intézni egyebek közt az étkezések rendelését, befizetését, a tankönyvrendelést, a büfében
velemenyezd, 2018. október 26. péntek, 11:51
Nekem mindennap '56
felfedezésüket. De vannak itthon maradt és harminchárom, vagy akár hatvan évig őrzött képek is, melyeket készítőjük, őrzőjük mégiscsak elővett és közkinccsé tett. Mosonmagyaróvári képek legutóbb 2010-ben kerültek nyilvánosságra.

Tisztelt Hallgatóság!

Nem a magyaróvári sortűz hősi halottja Magyar Katalin tizenhat éves diáklány, de feltétlen meg kell emlékezni róla!
Magyar Katalin mosonmagyaróvári születésű kislány, aki az általános iskola után Budapesten tanult egy képzőművészeti gimnáziumban. A fővárosi harcok idején véradónak és önkéntes ápolónőnek jelentkezett osztálytársaival a Tétényi úti kórházba. November 7-ei hősi halálát megelőzően idehaza járt. Egy vöröskeresztes szállítmányért jöttek le Hegyeshalomba. Szülei kérlelésére sem maradt itthon, ,,Becsület is van a világon" - mondta és visszament Pestre. Halála napján mentőautóban szállítottak egy sérült kisgyereket, amikor egy orosz tank kilőtte őket. A kisfiú és Kati a helyszínen életét vesztette. Holttestét
azenujsagom, 2018. október 24. szerda, 05:23
Bátorság, hit, önzetlenség.
150 éves a kőszegi domonkos iskola
2018. október 13. szombat 14:53
Emléktábla-avatással, szentmisével, könnyed és tudományos előadásokkal emlékeztek meg október 12-én az Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium alapításának 150. évfordulójáról Kőszegen.
A jubileumi ünnepség püspöki szentmisével folytatódott a kőszegi Jézus Szíve-templomban, melyet Székely János szombathelyi megyéspüspök mutatott be Harangozó Vilmos plébánossal és Kovács Richárd iskolalelkésszel. Köszöntőjében a főpásztor a nővérek bátorságát és Ábraháméhoz hasonló hitét emelte ki: ez a bátorság és hit volt az, amivel szinte a semmiből létrehozták a kőszegi iskolát, és megtartotta őket a kezdeti nehézségek idején, valamint a kommunizmus alatt. A szétszóratás idején számos nő nem félt belépni és örök fogadalmat tenni az illegálisan működő rendben, ez segítette a rendszerváltás utáni
maroka, 2018. október 13. szombat, 20:50
Koncert három kórus fellépésével 10.03
Október 3-án, szerdán este 19 órakor koncert volt templomunkban
melyen klasszikus, egyházzenei művek és gospel, illetve ausztrál népdalok szerepeltek.
A hangversenyen felléptek: New World Rhythm kórus Brisbane, Ausztráliából.
Közreműködtek még a De Angelis kórus és az Óbudai Árpád Gimnázium kórusa.
Saját fotózás
Óbudai Árpád Gimnázium kórusa
...............

.............
Ausztrál New World Rhythm kórus Brisbane
..............
maroka, 2018. október 04. csütörtök, 09:33
Képek, videók
premontrei gimnázium
chillik
2015. október 28. szerda, 04:33
megkezdődött a havazás.jp
szalai0913
2012. február 04. szombat, 20:07
Megkezdődött2.JPG
kmmmarika
2010. május 07. péntek, 10:35
Megkezdődött.JPG
kmmmarika
2010. május 07. péntek, 10:35
rekonstrukció.jpg
dnemethk
2012. április 12. csütörtök, 00:54
Ötzi rekonstrukció.jpg
dnemethk
2009. április 06. hétfő, 07:35
Rekonstrukció.hu.jpg
rambobby
2007. május 21. hétfő, 08:32
igaz nyelvek.png
zsokica45
2015. május 01. péntek, 10:52
szines nyelvek
lyceum
2012. február 20. hétfő, 14:28
A nyelvek!!
aksir
2007. március 09. péntek, 19:21
piactér felújítás előtt
jolika66
2015. május 16. szombat, 14:42
Babamunzeum felújítás elő
jolika66
2015. május 16. szombat, 14:41
Szeged-felujítás után.jpg
agica2004
2014. június 06. péntek, 16:47
elemek a felújításhoz
sgy_ro
2013. augusztus 02. péntek, 10:55
Szeged-felujítás.jpg
agica2004
2013. március 09. szombat, 12:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.