Belépés
2020. február 25. kedd | 9. hét | 56. nap | 00:28 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Újranyit a két évtizede bezárt balatonberényi Kócsag kemping
A felújításra szoruló balatonberényi Kócsag kemping 1999-ben zárt be, a kétezres évek elején az SCD-csoporthoz került, majd az SCD projektcégeinek felszámolása során tavaly vásárolta meg Kisgyörgy Borbála balatoni kempingek bérlésében, illetve üzemeltetésében tapasztalatokkal rendelkező családi vállalkozása, banki hitel segítségével közel 150 millió forintért - számolt be az új tulajdonos, aki a Magyar Kempingszövetség elnöke is egyben. A hajdani SCD-vagyonból egyébként pár éve megvásárolta a család a vonyarcvashegyi Balatontourist Park Kemping és Üdülőfalut is.

A Kócsag kemping új vezetője elmondta, a közel két évtizeden át gazdátlanul pusztuló területen le kellett bontani a régi épületeket, kivágni a veszélyes fákat, felszámolni az illegális kempingezők szemetét. Teljesen új áram- és vízhálózat, valamint kerítés kiépítésére volt szükség. Az elmúlt hónapokban mintegy 30 millió forintos ráfordítással rohamtempóban zajlottak a munkálatok, hogy még idén kinyithasson a kemping. Új fogadóépület, vizesblokk is épült, és helyreállították a régi stéget.

"Szerettük volna augusztus második felére megnyitni a kemping kapuit, de ez várhatóan már csak szeptemberben lehetséges - mondta Kisgyörgy Borbála. Hozzátette, az induláshoz minden készen áll, három mobilház, telepített lakókocsik és a vonyarci kempingben már bevált mongol jurták is várják a vendégeket, így ha az idei kempingszezonból csak pár hét marad, akkor is kinyitnak.

A mintegy 200 vendég befogadására alkalmas Kócsag kemping fejlesztése folytatódik. A jövő évi tervek közt szerepel játszótér kialakítása, büfé nyitása, kerti sakk, lengőteke létesítése, kerékpárkölcsönzés.

Szerettek volna a balatoni kempingekben egyedüliként rönkházakat is építeni, amelyhez sikerült megszerezni az engedélyeket, de még kérdéses, hogy ezek a tervek megvalósulnak-e - derült ki a kempingvezető beszámolójából.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. augusztus 23. péntek, 16:52
Címkék: Kisgyörgy Borbála, Magyar Kempingszövetség, Balatontourist Park Kemping, felújításra szoruló, kétezres évek, hajdani SCD-vagyonból,
Kommentek
Idén 33 balatoni strand kapta meg a Kék Hullám Zászló minősítést
A helyi önkormányzatokat tömörítő BSZ által 13 éve elindított strandminősítő rendszer idén tovább finomodott, a szolgáltatások színvonalát a korábbi három helyett már öt fokozattal, öt csillaggal jelölték. A június második felében elvégzett minősítésbe bevontak több balatoni civil társszervezetet, valamint a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságot is.

Balassa Balázs elmondta, a Balaton körül mintegy 90 hivatalos strand található, amelyek mindegyike megkapta a minősítő rendszer felhívását. A minősítés egyértelműen a strandoló vendégek igényeiből indult ki, így fontos szerep jutott egyebek közt a tisztaságnak, a rendezettségnek, a vizesblokkok állapotának és felszereltségének. Pontozták a családbarát szolgáltatások és a játszóterek színvonalát, a sportolási lehetőségeket, a fák vagy az árnyékolók meglétét, és a vízminőséget is. Ez utóbbi során arra a megállapításra jutottak, hogy tavaly óta kismértékben nőtt a strandok hínárosodása. Iszaposodást csak a keszthelyi öbölben tapasztaltak.

A BSZ
velemenyezd, 2017. július 04. kedd, 17:55
A pécsi Király utcában divatbemutató van?
Deco! A balatonberényi nudista strandon nudisták vannak. A pécsi Király utcában meg sétáló emberek kisgyerekkel, akiket nem feltétlenül kell szabadosságra nevelni.
piktorka2, 2016. május 22. vasárnap, 14:13
Krónika 10. rész (Erzsébet-program, szociális támogatás, napirend után)
összesen 600 ezer ember jutott kikapcsolódási lehetőséghez.

Mivel a közösség szerint a program egyes elemei az uniós jogba ütköznek, a pénzügyi háttér veszélybe került, ezért módosítani kell a szabályokat - jelentette ki. Ezek között említette a szervezeti és finanszírozási háttér módosítását is.

Kifejtette, hogy az üdülési alapítvány feladata marad az üdültetés és a programok megvalósítása, a kárpát-medencei magyaroknak szervezett programokat az állam biztosítja, emellett megszűnik a balatonberényi tábor, több ingatlant pedig átadnak az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványnak.

Révész Máriusz (Fidesz) a program eredményeit sorolva kiemelte, hogy a speciális élethelyzetben lévőknek is tudtak üdülést biztosítani. Mint mondta, több mint 300 ezer gyermek vett részt a programokon.

Lukács László (MSZP) azt kifogásolta, hogy az átadásokkal zavaros lesz az ingatlankezelés, és nem tudni, hogy az átadott ingatlanoknak mekkora az értéke.

Ez is ugyanaz a "lopásalapú" program, amit
velemenyezd, 2016. március 17. csütörtök, 20:13
Véget értek a nyári Erzsébet-táborok, több tízezer gyerek nyaralhatott négy helyszínen
A közlemény szerint pénteken az utolsó gyermekek is elhagyták az Erzsébet-táborokat.

A program segítségével Magyarországon három helyszínen - a balatonberényi, a fonyódligeti és a zánkai -, Erdélyben pedig az ivói Erzsébet-táborban nyaralhattak a fiatalok, akik csaknem 80-féle kiírás közül válogathattak. Ezek között olyan újdonságok is voltak, mint a grafikai, a tájfutó-, a speciális foci-, az opera- vagy a "Tanulni jó!" tábor, de a gyerekek részt vehettek számos sport- és művészeti táborban is, vagy akár azt is kipróbálhatták, milyen jurtában lakni és ősmagyar harcművészetet tanulni.

A közleményben emlékeztettek arra: az alapítvány a külhonból érkező gyermekeknek is egyre több lehetőséget biztosít a pihenésre. Idén nyáron csaknem háromezer kárpátaljai magyar gyermek nyaralt a zánkai Erzsébet-táborban, a magyar kormány ezzel a lehetőséggel is támogatta a krízishelyzetben élő kárpátaljai magyar családokat.

Hozzátették, hogy rajtuk kívül a Határtalan túra pályázat keretében mintegy 1200
velemenyezd, 2015. augusztus 28. péntek, 14:01
Kék Hullám Zászlót kaptak a legjobb balatoni strandok
mozgáskorlátozottak és a kisgyermekes családok kiszolgálása, a sportolási lehetőségek, a vizesblokkok felszereltsége, tisztasága, a játszóterek árnyékolása vagy a meder állapota. Értékelték a vendéglátóegységek kínálatát, az értékmegőrző, wifi-hálózat vagy a kerékpártárolók meglétét és a parkolókat is.

A strandokat 1, 2 vagy 3 csillaggal rangsorolták, emellett különdíjakat is kiosztottak.

A legcsaládbarátabb strand a balatonfüredi Esterházy-strand lett, a leginkább kerékpárosbaráta balatonberényi községi strand, a legsportosabb pedig a vonyarcvashegyi Lidó. A legjobb balatoni szabadstrand a balatonboglári Platán lett, míg a legtöbb pontot elérőnek járó jutalmat a balatongyöröki községi strand nyerte el.

Háromcsillagos minősítést kapott a Lidó (Vonyarcvashegy), az Esterházy-strand (Balatonfüred), a Kisfaludy-strand (Balatonfüred), a csopaki, a szigligeti és a balatongyöröki községi strand, a Napfény strand (Balatonlelle), a Diási Játékstrand (Gyenesdiás).

Kétcsillagos minősítést kapott
velemenyezd, 2015. június 26. péntek, 21:13
Elhunyt Lantos Ferenc, Kossuth-díjas festőművész
A festőművészthosszan tartó, súlyos betegség után szombat reggel érte a halál balatonberényi otthonában.

Lantos Ferenc 1929-ben született Pécsen. 1964-ben kapott festő-tanári diplomát a Magyar Képzőművészeti Főiskolán, de akkor már jelentős szakmai múlt állt mögötte. Művészi alkotómunkájára meghatározó hatással volt mestere, Martyn Ferenc, akinek tanítványaként már egész fiatalon megismerkedett a természeti látvány absztrahálásával.

Lantos műveinek gyökere és mindvégig mozgatóereje - ahogy azt Keserü Katalin megfogalmazta annak idején a művész 80. születésnapjára írt méltatásában - az autonómia és a tiszta művészet ideálja, a képeknek nem a valóság illúzióját keltő, hanem önálló realitásként való léte.

Életútja során Lantos Ferenc legalább ötven egyéni és százötven csoportos kiállításon mutatta be olaj- és akrilfestményeit, valamint grafikáit, és a nagyközönség rengeteg helyszínen megcsodálhatta köztéri alkotásait, elsősorban tűzzománcfalait.

Több díjjal is elismerték művészetét,
velemenyezd, 2014. december 20. szombat, 21:07
Az idén 55 ezer gyerek nyaralt az Erzsébet-táborokban
A pénteken véget érő Erzsébet-táborokat az olimpiai bajnok párbajtőrvívó, Nagy Tímea által vezetett edzés közben értékelte az államtitkár a balatonberényi táborban. Kiemelte, hogy a határokon belülről és túlról az idén már mintegy ezer, fogyatékkal élő gyermek is részt vehetett a közös nyaralásokon. Az önkéntesség jegyében neves sportolók és művészek szakmai irányításával foglalkoztak a gyerekekkel. A tavaly elkezdett Talentum programban a kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiataloknak tematikus táborokban adtak lehetőséget a szakmai fejlődésre, tehetségük kibontakoztatására.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által kiírt pályázatoknak köszönhetően 2012-ben 14 ezer, tavaly mintegy 50 ezer, az idén pedig csaknem 55 ezer, javarészt hátrányos helyzetű gyermek nyaralhatott a balatonberényi, a zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-táborokban tizenegy héten keresztül.

Majthényi László, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány főtitkára arról is beszámolt, hogy a határon túlról érkező gyermekeknek is egyre több
velemenyezd, 2014. augusztus 28. csütörtök, 14:23
Képek, videók
balatonberény strand
lacipecsenye
2011. január 14. péntek, 17:34
Sátortábor Balatonberényb
cipello
2008. november 26. szerda, 12:49
Kisgyőr.jpg
basikele
2012. október 24. szerda, 03:07
kisgyor6.jpg
edesanya
2009. április 21. kedd, 06:34
kisgyor6.jpg
brozsika
2009. március 02. hétfő, 09:23
Isten áldja meg a magyart
menusgabor
2020. február 15. szombat, 22:25
DAC-magyar-zászló-kore ogr
menusgabor
2020. február 12. szerda, 15:44
bajnok magyarok0126.jpg
maroka
2020. január 26. vasárnap, 20:27
magyarnői pólosok0122.jpg
maroka
2020. január 25. szombat, 20:29
magyar páros 0124.jpg
maroka
2020. január 24. péntek, 21:21
magyar jégtáncpáros0122.j
maroka
2020. január 23. csütörtök, 13:51
Széchenyi lánchíd, Magyar
pacsakute
2020. január 18. szombat, 23:36
Szaloncukor magyar karács
furaila
2020. január 06. hétfő, 18:26
magyar úszó bajnokság_25.
maroka
2019. december 15. vasárnap, 00:01
magyar úszó bajnokság_24.
maroka
2019. december 14. szombat, 23:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.