Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 14:00 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mutassa a talpát, megmondjuk, hogy van!
Amit tudni érdemes a reflexológiáról

A talp és a szervek kapcsolata
Gondolta volna, hogy a lába szinte mindent elárul önről? Pedig így van: egy jó szakember pontosan látja (vagyis érzi) a talpunkból, hogy milyen testi-lelki betegségben szenvedünk.


A reflexológiát sokan a talpmasszázzsal azonosítják, holott ennél lényegesebb többet nyújt a módszer: mozgósítja a szervezet öngyógyító erőit, megelőzésre is alkalmas és felpezsdíti az egyes renyhén működő szerveket is. Ez a módszer a világ szinte minden táján ismert, ezért lehetnek az irányzatok közt különbségek, de az alapvető szervek és szervrendszerek elhelyezkedése minden talptérképen azonos - mondja Baki Mária reflexológus, reflexológia-oktató.

A masszázs a reflextevékenységre épít, ami azt jelenti, hogy egy pont ingerlésével a szervezeten belül máshol érünk el automatikus ingerválaszt. És mivel a talpon lévő reflexzónákon keresztül tudunk legintenzívebben hatást kifejteni az egész szervezetre, ezért leginkább a talpmasszázst nevezik reflexológiának, de ide sorolhatjuk például a kéz- vagy fülmasszázst, az akupresszúrát is.

Ez a kiegészítő (komplementer) gyógymód a nem orvosok által is művelhető természetgyógyászati ágazatok egyike, de elvileg csak az orvos által korábban felállított diagnózis alapján kezdhető meg a kezelés. E nélkül csak úgynevezett frissítő, közérzetjavító talpmasszázs végezhető" - szögezi le a szakember.

Ideális esetben a reflexológiának nagy szerepe van a prevencióban, ám sajnos a legtöbb ember csak akkor jut el talpmasszőrhöz, ha már beteg, sőt esetleg már évek óta küzd a problémáival. Minden kezelést megelőz egy állapotfelmérés, amely után nagyjából megállapítható, hogy hány alkalomra lesz szükség. A talpon található elváltozásokból, lerakódásokból - amelyek érzékelése tanulás és tapasztalat eredménye - a szakember maga is következtet a páciens állapotára. A masszírozás hatására a szervek energia- és vérellátottsága javul, a szerv működése harmonizálódik, és a talp reflexzónáiban érzékelt elváltozások megszűnnek.

Kezelés előtt kihagyhatatlan a lábáztatás és mosás - ez nemcsak higiéniai okokból fontos, de kellemesen el is lazít. A masszázs fél-egy óráig tart, az egyén állapotától függően változó gyakorisággal. Egy hosszantartó, krónikus betegség esetén (pl. gyomorfekély) heti háromszori alkalom is ajánlott, állapotfenntartáshoz havi egyszeri találkozás is elég.

A talpmasszőr mindig az egész szervezettel foglalkozik, és bizonyos szervrendszereket minden esetben megmasszíroz, bármilyen is a kiinduló helyzet. Meghatározott betegségnél az adott zónákra természetesen nagyobb figyelmet fordít, de semmit sem stimulál túlzottan. A fájdalom mértéke változó lehet, az általános szabály szerint a fájdalomküszöb felett egy kicsivel kell masszírozni, hogy “kellemesen fájjon". Vannak, akik sokkal erősebben, mások gyengédebben masszíroznak, de mindkettő ugyanolyan hatásos. Sok esetben az első kezelés után 2-3 napig átmeneti állapotromlás következik be, fejfájással, csípős, zavaros vizelettel, szédüléssel, esetleg hasmenéssel, ugyanis a talpmasszázs beindítja a szervezet öngyógyító képességét, ami először a méregtelenítésben jelentkezik.

“Amikor a kezembe veszem valakinek a lábát, nem csak ehhez a testrészéhez férek hozzá, de az egész emberhez, lelkével, szellemével együtt" - állítja Baki Mária. “Az emberi érintés által ugyanis komoly lelki változások is beindulnak: olyan régi traumák, sérülések bukkanhatnak fel, amelyeket eddig ‘sikeresen' elnyomtak. Így a reflexológia felismeri és oldja a lelki görcsöket is. Mivel ez erős bizalmi kapcsolat, érdemes olyasvalakit keresni, akit ismerősök ajánlottak és nekünk rokonszenvesnek tűnik, ugyanis ez feltételezi, hogy van köztünk egy kapocs, amely erősíti a terápia hatását."
Link
suzymama, 2018. március 12. hétfő, 10:18
Címkék: Baki Mária, reflexológiárólA talp, szervek kapcsolata, lába szinte, reflexológiát sokan, talpmasszázzsal azonosítják,
Kommentek
A világ legnagyobb Szűz Mária-szobra épülhet Törökországban
Zeynel Bakici, Selcuk város polgármestere az újságnak azt nyilatkozta, hogy az alkotás legalább olyan tekintélyt parancsoló lesz, mint a New York-i Szabadság-szobor vagy a Rio de Janeiró-i Megváltó Krisztus szobra. Azt azonban, hogy pontosan mekkora szobrot építsenek, még nem döntötték el.

Bakici emlékeztetett arra, hogy az UNESCO tavaly Epheszosz antik romvárossal együtt felvette a világörökségi listára Szűz Máriának a közelben álló, feltételezett lakóházát is, ahol Mária a hagyomány szerint Krisztus halála után élt.

Selcuk polgármestere kiemelte, hogy míg hozzájuk évente 2,5 millió turista érkezik, addig a tízezer lakosú Fatimát Portugáliában kétszer annyian látogatják.

Hozzátette: még Chile fővárosában, Santiagóban a 22 méter magas Szűz Mária-szobrot is ezrek keresik fel minden évben.
velemenyezd, 2016. február 22. hétfő, 14:07
Utálta az iskolát, így lett belőle sztár
Vígszínházban. Kevesen mondhatják el magukról, hogy már fiatal koruktól a legnagyobb sztárokkal dolgoznak, Felekiért viszont szinte vetekedtek a korabeli sztárok.

Tánctudása olyannyira meggyőző volt, hogy a legnagyobbak kértek tőle órákat, például Latabár Árpád, Latabár Kálmán, Fedák Sári vagy Kiss Manyi, sőt új darabok táncjeleneteinek a megkoreografálását is rábízták. Később Kabos Gyulától tanulta a tökéletes poénok kitalálását, és Mezey Mária, Honthy Hanna partnereként lépett fel estéről estére. Karaktere és tehetsége miatt egyhamar nélkülözhetetlen lett a színházakban és az operett műfajának világában. Fred Astaire-hez hasonlították őt a korabeli kritikusok, szerintük humor volt a táncában, szinte vicceket mesélt vele.

Feleki a könnyedsége ellenére nem volt könnyű ember. Galsai Pongrác egyik írásában például ,,a magyar színpad legaranyosabb undokának" nevezte őt. Feleki pedig így beszélt magáról: ,,Általában
anna4459, 2015. augusztus 23. vasárnap, 19:30
Szombattól látogatható a Magyar Nemzeti Galéria fotókiállítása
Az ünnepségen Halász János kultúráért felelős államtitkár hangsúlyozta: több mint tíz éve rendeztek utoljára olyan kiállítást, amely a magyar kortárs fotográfia teljes keresztmetszetét mutatja be.

Hozzátette: a 21. század szinte mindenki számára elérhetővé teszi a minőségi fotózáshoz szükséges eszközöket, így bárki készíthet művészi fotókat. A tárlat elsődleges feladata bemutatni, hogy mi által válik egy kép valódi műalkotássá.

Baki Péter, a kiállítás kurátora kiemelte: a 21 kortárs magyar alkotó munkáját bemutató tárlat úgy kíván választ adni erre a kérdésre, hogy számos művésztől teljes életműsorozatot mutat be.

A tárlat egyebek mellett bemutatja, hogy miként változott meg a magyar fotóművészet az ezredfordulót követő időszakban, valamint azt is a látogatók elé tárja, hogyan változott az alkotói fotóhasználat a magyar képzőművészetben - mondta el Baki Péter.

A kurátor elmondása szerint a nemzeti galéria kiállítása azt is vizsgálja, hogy milyen folyamatok zajlottak le a
velemenyezd, 2013. május 10. péntek, 13:22
Az új évezred magyar fotóművészete a Magyar Nemzeti Galériában
szakot végzett Gábor Enikő gyakran vászonra exponálja képeit, és olyan ősi technikákat használ, mint a camera obscura, de kortárs eszközökkel, például szkennerrel is dolgozik. Kerekes Gábor - a mai magyar fotográfia nemzetközi szinten is egyik legsikeresebb alkotója - Over Roswell című sorozatában műholdképekből vágott ki érdekes földrajzi alakzatokat, hogy azokat történeti technikák, eljárások alkalmazásával értelmezze újra.

Hűvös tárgyilagossággal készültek, mégis megrendezettséget sugallnak Pecsics Mária vagy Kovalovszky Dániel tájképei, míg Ősz Gábort éppen a nem létező, de mégis lefotózható valóság érdekli. Szabó Dezső műtermében megtévesztően hűen megépített maketteket fotózva imitálja a valóságot, vele ellentétben Péter Ildikó valóban a városban készíti képeit, objektívje élességi síkjának változtatásával azonban mégis makettszerű hatást ér el.

Esterházy Marcell egyik munkája saját - a Harmonia Caelestisben is megörökített - nagyapja múltját kutatja, Atelier című sorozatában pedig általa
velemenyezd, 2013. május 09. csütörtök, 15:22
Azért ez elgondolkodtató
egy maroknyi Magyarország . . .


Ady Endre, Ábrahám ben Snéor, Absolon Dániel, Alekszandra Pavlovna Romanova magyar nádorné, Almásy Pál (főispán), Almássy Lajos, Ampringen János Gáspár, Andrássy Károly (birtokos), Habsburg Anna magyar hercegnő, Apáczai Tamás, Apponyi György (politikus), Aquilinus Tamás, Armbruster Ferenc, Armbruster Kristóf, Artner Károly Farkas, Aschner József, Aszalai Tádé, Auguszta Mária Lujza bajor hercegnő,Bachy Ferenc, Lajos Vilmos badeni őrgróf, Bakai Gergely, Bakcsi László, Bakith Péter, Bakith Pál, Bakos János (tartományi albiztos), Balassi Bálint, Baldácsy Antal, Bánffy Dénes (főispán, 1723-1780), Bánffy Gergely, Bánffy Kristóf, Bánffy Miklós (főispán, 1547), Bátori Bereck, Batthyány Ádám (királyi kamarás), Batthyány Orbán, Baur György, Bay Mihály, Behm András, Beichl József, Bekény Benedek, Békey Imre, Béla macsói herceg, Belényesi Ferenc, Beleznay János, Beleznay Sámuel, Belsius János, Belye János András, Beniczky Gáspár, Beniczky Lajos (tanácsos),
snbela44, 2013. február 27. szerda, 06:52
egy maroknyi Magyarország..
Ady Endre, Ábrahám ben Snéor, Absolon Dániel, Alekszandra Pavlovna Romanova magyar nádorné, Almásy Pál (főispán), Almássy Lajos, Ampringen János Gáspár, Andrássy Károly (birtokos), Habsburg Anna magyar hercegnő, Apáczai Tamás, Apponyi György (politikus), Aquilinus Tamás, Armbruster Ferenc, Armbruster Kristóf, Artner Károly Farkas, Aschner József, Aszalai Tádé, Auguszta Mária Lujza bajor hercegnő,Bachy Ferenc, Lajos Vilmos badeni őrgróf, Bakai Gergely, Bakcsi László, Bakith Péter, Bakith Pál, Bakos János (tartományi albiztos), Balassi Bálint, Baldácsy Antal, Bánffy Dénes (főispán, 1723-1780), Bánffy Gergely, Bánffy Kristóf, Bánffy Miklós (főispán, 1547), Bátori Bereck, Batthyány Ádám (királyi kamarás), Batthyány Orbán, Baur György, Bay Mihály, Behm András, Beichl József, Bekény Benedek, Békey Imre, Béla macsói herceg, Belényesi Ferenc, Beleznay János, Beleznay Sámuel, Belsius János, Belye János András, Beniczky Gáspár, Beniczky Lajos (tanácsos), Benigni József, Benkő Károly (tisztviselő), Benkő Máté,
evermine, 2013. február 21. csütörtök, 12:49
A Máré vár története
MAGYAREGREGY, MÁRÉVÁR

A községtől, mintegy 5 km-re emelkedő Várhegy csúcsán épült a szabálytalan alaprajzú, ötszög alakú, kb. 2 m vastag fallal körülvett vár.
A várudvar keleti oldalában a falhoz épült egy emeletes palotaszárny, emeletére egyenes karú falépcső vezetett a nyugati homlokzat előtt. A palota déli és nyugati oldalához különböző rendeltetésű gazdasági épületek csatlakoztak az udvarra néző ablakokkal és ajtókkal.
Az udvar északnyugati sarkában sziklába vágott ciszterna épült a vár vízellátásának biztosítására. Az erősség védelmét a vár fala és ennek felső szintjén épült védőpártázatos folyosó látta el. E zárt falat csak az északi oldalra helyezett kisméretű bejárat szakította meg, amely alatt egy alagút húzódott, és a vár ciszternájába torkollott.
A bejárat védelmére a vár északnyugati sarkától észak felé kettős árokrendszer épült. A feltárás során talált cölöplyukak
marevara, 2012. november 24. szombat, 09:10
Képek, videók
Krekó Máriától
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 23:44
Baráti Huszár Mária-Magya
sz719eszter
2018. december 24. hétfő, 18:28
mária és erzsébet1223.jpg
maroka
2018. december 23. vasárnap, 22:46
Mária.png
sz719eszter
2018. december 21. péntek, 23:00
mária áldott álapotban121
maroka
2018. december 16. vasárnap, 13:35
Jézus és Mária.png
sz719eszter
2018. december 07. péntek, 13:29
Mária.jpg
sz719eszter
2018. december 01. szombat, 15:57
Solymári_templom_Mária -ke
maroka
2018. október 20. szombat, 21:10
mária zenekar0930.jpg
maroka
2018. szeptember 30. vasárnap, 18:16
szentmise_mária szobor093
maroka
2018. szeptember 30. vasárnap, 17:26
csiga a talp alatt.jpg
agica2004
2018. szeptember 03. hétfő, 19:10
talpak.png
chillik
2017. december 04. hétfő, 14:13
Talpra Magyar
cipello
2017. március 14. kedd, 18:18
Hagymapakolás a talpra.jp
pacsakute
2016. szeptember 15. csütörtök, 21:22
talp.png
chillik
2016. május 14. szombat, 10:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.