Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 22:15 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Mastercard: az online vásárlás meghaladta az összes egyéb költési formát
Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény szerint a kutatást májusban készítették 15 európai országban - köztük Magyarországon -, és 7500 embert kérdeztek meg.

A felmérésből kiderült, hogy a magyarok több mint egyharmada elmondása szerint még soha nem vásárolt annyit online, mint az elmúlt hetekben. Az európaiak 57 százaléka válaszolta ugyanezt.

Míg az európaiak 30 százaléka, addig a magyarok 17 százaléka a korábbinál több pénzt költ virtuális élményekre. A megkérdezett magyarok 40 százaléka használ streaming szolgáltatást, a fitnesz edzések és az online múzeumlátogatás mellett a lakosság körében a stand-up előadásokés az online koncertek is nagyon népszerűek - írták.

A felmérés alapján Európában 36 százalékkal nőtt az alapvető cikkeket online vásárlók száma, emellett a legnépszerűbbek a könyvek (32 százalék), a hajvágó eszközök (19 százalék) és a fitnesz eszközök (13 százalék). A magyarok körében az első helyen a könyvek (23 százalék), a konyhai eszközök (21 százalék), a hajfestékek és az informatikai eszközök (12-12 százalék) állnak.

Az emberek Európa szerte az otthonukban töltött plusz időt új, online készségek elsajátítására is használják: a magyar válaszadók 39 százaléka bankolt most először online, 25 százalék ismerkedik a főzéssel, a harmadik legnépszerűbb új online tevékenység pedig a tanulás.

Az európaiak 87 százaléka, a magyarok 91 százaléka figyel arra, hogy mit és hol vásárol online, vagyis a magyarok még óvatosabbak e téren. Míg az európaiak 65 százaléka aggódik amiatt, hogy online visszaélés áldozatává válik, addig a magyaroknak csak 59 százaléka. Az online fizetés biztonsága érdekében az európai megkérdezettek négyötöde lehetőség szerint ismerős kereskedőknél vásárol, ez az arány a magyaroknál 84 százalék. Az európaiak 80 százaléka ellenőrzi a webhelyeket vagy vásárlók véleményét, a magyar arány 85 százalék - közölte a Mastercard.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 13:44
Címkék: online vásárlás, összes egyéb, kutatást májusban, felmérésből kiderült, magyarok több, elmúlt hetekben,
Kommentek
Koronavírus - Benkő: bebizonyosodott, hogy a katonák nem csak a fegyverekhez értenek
Benkő Tibor elmondta, hogy a honvédség mintegy 2 ezer katonája segítette a járvány elleni védekezést. 105 létfontosságú magyar vállalatnál honvédelmi irányító törzsek koordinálták a munkát. A 108 egészségügyi és szociális intézményben szolgálatot teljesítő kórházparancsnok közül 51 katona volt. Országszerte 1034 idősotthon fertőtlenítését végezték el. Mindemellett a katonák előszűrő sátrakat építettek, járőröztek, segítették a határvédelmet, a humanitárius korridor biztosítását, továbbá őrzés-védelmi feladatokat is elláttak.

A miniszter kitért arra is, hogy a Magyar Honvédség a gazdaságvédelmi akcióterv munkahelyteremtő programjából is kiveszi a részét. A speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálat bevezetésével 3000 embert akár 1 éven keresztül tudnak ily módon foglalkoztatni. Hozzátette: szolgálatuk végén a tartalékosok hosszú távon is választhatják a katonai szolgálatot, de ehhez szigorúbb feltételeknek kell megfelelniük.

Benkő Tibor elmondta, hogy a honvédségnél kiemelten fontos a
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 21:43
Edzője szerint minden csapat ellen esélyes lesz a Szolnoki Dózsa
a csapat, senkinek nincsenek problémái, sérülés vagy betegség. Ami a programban szerepelt, azt elvégeztük" - nyilatkozta kedden az M1 aktuális csatornán a szerb edző.

Hozzátette, biztosan jó és erős együttesük lesz, amely minden gárda ellen esélyesként szállhat vízbe.

"Nagyon kemény és stabil csapatunk lehet egy idő után. Minden mérkőzésen a győzelemre törekszünk" - hangsúlyozta Gocic.

A jövő hétvégén kezdődő Magyar Kupa kapcsán megjegyezte, nagyon kíváncsian várja a rajtot, mert a koronavírus-járvány miatt az összes klub nagyon hosszú kihagyás után tér vissza a hivatalos mérkőzésekhez.

A tréner megjegyezte, a hozzá hasonlóan olimpiai, világ- és Európa-bajnok Filip Filipovic érkezése nagyon sokat fog segíteni nekik és plusz erőt ad az együttesnek, "de nem csak róla szól a csapat Szolnokon, hiszen 14 játékosból áll a keretünk".

A csapat erőssége, Angyal Dániel úgy fogalmazott, taktikailag nagyjából hasonló lesz a Szolnok játéka, mint tavaly, de reményei szerint minőségben képesek
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 20:53
Koronavírus - Az Európai Számvevőszék az unió válságkezelő csomaggal kapcsolatos visszaélési lehetőségekre figy
Az Európai Unió luxembourgi központú számvevőszéke kiemelte annak jelentőségét, hogy az uniós helyreállítási csomag részét alkotja a kohéziós célú és az európai területeknek nyújtani javasolt 58 milliárd euróval kiegészített segítség (REACT-EU), amely arra hivatott, hogy megteremtse a gazdaság fellendülésének alapjait a 2020-2022-es időszakban.

A számvevők hangsúlyozták: a javaslat szabad mérlegelési jogkört biztosít a tagállamoknak a kiegészítő források felhasználási módját illetően, és nem részletezi, hogy a segítségnyújtást hogyan hangolják össze más uniós eszközökkel és nemzeti rendszerekkel. Így megnő a kockázata annak, hogy előtérbe helyezik a pénzeszközök mielőbbi felhasználását a gondos eljárással szemben.

Kiemelték, hogy ez a kockázat különösen a világjárvány által várhatóan leginkább sújtott tagállamokat érinti, amelyekben alacsonyabb a támogatás felhasználás aránya. A források tagállamok közötti elosztására szolgáló új módszert torzíthatja továbbá, ha a tagállamok alábecsült
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 20:43
Koronavírus - Merkel: Németország hajlandó kompromisszumokra a rendkívüli uniós csúcson
Angela Merkel sajtónyilatkozatában kiemelte, hogy a 750 milliárd eurósra tervezett helyreállítási alapot és a hozzávetőleg ezermilliárd eurós költségvetést egységesen kell kezelni, egyszerre kell megállapodni mindkét ügyben. Az idő sürget, mert nemcsak megegyezni kell, hanem a tervezhetőség biztosításához ki kell dolgozni a források felhasználásról szóló programokat is.

Egy "nagyon gyors megállapodás a kívánatos", de nem biztos, hogy ez sikerül a kétnaposra tervezett rendkívüli csúcson, mert a tagországi álláspontok között vannak még eltérések. Azonban a német küldöttség "kompromisszumok bizonyos készletével" utazik Brüsszelbe - mondta a kancellár.

Pedro Sánchez mérföldkőnek nevezte a hét végi tanácskozást, amelyet a tagállami vezetők számos videokonferencia után ismét személyesen folytatnak majd.

A spanyol kormányfő ugyancsak gyors megegyezést sürgetett, és szintén jelezte, hogy nem biztos a brüsszeli csúcstalálkozó sikerében. Utalt arra, hogy napokon belül újra össze kell hívni a
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 20:33
Koronavírus - Törökországban egy hónap után ismét ezer alá csökkent az új fertőzöttek napi száma
A napi esetszámok a hatósági intézkedések enyhítését követően, 900 körüli értékekről indulva június közepén jutottak néhány nap alatt 1600 közelébe, a május közepi szintre. A mutató június 24. óta lassan csökken.

Kedden az előző napinál eggyel többen, 20-an vesztették életüket a fertőzés szövődményeiben. A halálos áldozatok száma így 5402-re emelkedett az országban. A halálesetek napi száma június közepe óta nem esett 15 alá.

Az intenzív osztályon fekvő és a lélegeztetőgépre szoruló betegek száma június 10. óta először mérséklődött együttesen, az előbbi 1223-ról 1204-re, az utóbbi 402-ről 396-ra.

A gyógyultak száma 1049-cel 196 720-ra emelkedett, ők teszik ki tehát az esetek már több mint 91,5 százalékát.

A 83 milliós országban eddig közel 4,07 millió vírustesztet végeztek el.
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 20:33
Teljesítette a katonai alapkiképzést az öttusázó Kovács Sarolta, aki dobogóra állna Tokióban
"Furcsa helyzetben vagyunk, mert ebben az évben nincs versenyünk, nehéz így edzeni és készülni. Úgyhogy nekem nagyon jó lehetőség volt, hogy egy kicsit ki tudtam szakadni. Más világban, más környezetben voltam öt hétig. Nagyon tetszett, újult erővel jöttem vissza" - nyilatkozott az M1 aktuális csatornának az Alba Volán SC 29 éves versenyzője.

Hétfő óta ismét a klubjában edz, és várja, hol és mikor lesz a következő verseny. Mint elmondta, a koronavírus-járvány miatt nemzetközi viadalra idén valószínűleg már nem kerül sor, de tudomása szerint a hazai szövetség "október környékére" tervezi az országos bajnokságot, ezen kívül felmérők és edzőtáborok is várnak rájuk. Elárulta, hogy ő elsősorban futásban szeretne előrelépni, most van idő csiszolni a technikáját ebben a számban.

Kovács Sarolta elmondta, bár lehetett rá számítani, de nagyon sajnálja, hogy elmarad az idei, székesfehérvári Európa-bajnokság, amelyen ő duplán hazai pályán versenyezhetett volna.

"Nehéz úgy készülni, hogy nincsenek
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 20:33
Koronavírus - Kaliforniában ismét jelentős szigorítások léptek érvénybe
és állatkertek ismételt lezárását. A leginkább fertőzött megyékben be kellett zárniuk a templomoknak, fitnesztermeknek és fodrászatoknak is.

Kalifornia két legnagyobb iskolakerülete - Los Angelesben és a déli San Diegóban - bejelentette, hogy a tanév őszi újrakezdésekor a járvány miatt csakis online oktatás lesz.

A kormányzó hangsúlyozta: "ez a vírus nem fog eltűnni egyhamar".

A mintegy 40 millió lakost számláló Kaliforniában több mint 300 ezer fertőzöttet diagnosztizáltak, és a koronavírus okozta Covid-19 betegségben és szövődményeiben több mint 7 ezren haltak meg. Az elmúlt két hétben 20 százalékkal emelkedett az újonnan regisztrált fertőzöttek aránya, és egyre többen kerülnek a kórházak intenzív osztályaira.

Kalifornia mellett továbbra is folyamatosan nő a fertőzöttek száma Arizonában, Texasban és Floridában. Floridában egyedül hétfőn 12 ezer új fertőzöttet regisztráltak. Miamit járványügyi szakemberek a járvány új gócpontjaként említik. Aileen Marty, a Florida Nemzetközi Egyetem
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 19:42
Koronavírus - Macron: a francia gazdaságösztönző csomag legalább 100 milliárd eurós lesz
A csomagból a szavai szerint jut forrás ipari, ökológiai, helyi, kulturális és oktatási kezdeményezésekre is. Kijelentette, hogy a következő hat hónapban az elindított sürgős intézkedésekkel mindent megtesz a leépítések elkerülésére, mértékük csökkentésére.

"Meg vagyok arról győződve, hogy egy egész más országot építünk fel az elkövetkező tíz évben" - fogalmazott a francia köztársasági elnök.

A francia kormány adó- és járulékmentessé teszi a fiatalok foglalkoztatását a munkanélküliség várható növekedésének csökkentésére.

"A gazdaságélénkítés prioritása lesz a fiatalság" - jelezte az elnök, emlékeztetve arra, hogy ősszel 700 ezer friss diplomás érkezik a munkaerőpiacra.

A már létező képzési támogatásokon felül "újfajta mechanizmusokat" is ígért Macron annak érdekében, hogy "ne a fiatal korosztály legyen az emelkedő munkanélküliség legfőbb áldozata". Ezek közül kiemelte azt a 300 ezer úgynevezett beilleszkedési szerződést, amelyhez az állam "fogja megtalálni azokat a fiatalokat, akik
velemenyezd, 2020. július 14. kedd, 18:23
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Vásárlás a kínai piacon
sanci81
2017. augusztus 15. kedd, 17:24
Vásárlás közben
sanci81
2016. június 25. szombat, 13:23
olasz vásárlás
orban47
2015. szeptember 04. péntek, 08:35
vicc lufi vásárlás.jpg
kicsoda57
2015. augusztus 11. kedd, 13:53
Frici,Hédi vásárlás.jpg
kicsoda57
2014. augusztus 16. szombat, 22:57
vásárlás a kínai piacon.j
dnemethk
2014. május 14. szerda, 14:11
Vásárlás-Férjmegőrző.j pg
cipello
2013. október 25. péntek, 17:52
vásárláskor
orban47
2013. szeptember 05. csütörtök, 23:26
lufi vásárlás.jpg
kicsoda57
2013. március 07. csütörtök, 21:19
Vásárlás Bali.jpg
mailona
2012. szeptember 18. kedd, 23:48
vasarlas2a..png
simonfai
2011. szeptember 17. szombat, 14:19
angyalkáim összes.jpg
mami7090
2018. október 01. hétfő, 09:48
Az összes költeményekre.j
chillik
2017. augusztus 03. csütörtök, 05:18
Nem kell látnod az összes
pacsakute
2016. január 30. szombat, 22:07
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.