Belépés
2019. április 20. szombat | 16. hét | 110. nap | 08:30 | Tivadar
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A búzafűről



A búzafű, amit a természet multivitaminjának is neveznek, nagy mennyiségben tartalmaz természetes vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket és enzimeket. Tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot, amelyre a szervezetünknek szüksége van. Kimagasló kalcium, magnézium és kálium tartalma van. Tökéletes fehérjeforrás: 17 féle aminosav található meg benne, az összes esszenciális aminosavat a megfelelő arányban tartalmazza. A búzafűlé az egyik leggazdagabb A és C vitamin forrás. Egyenlő arányban gazdag E, F, K, és B vitaminokban, valamint jelentős a B17 tartalma.

A búzafű gyógyító tulajdonságának története több mint 5000 éves múlttal rendelkezik. Egyes állítások szerint az ókori Egyiptom lakói ,,Isis ajándékaként" nevezték a Nílus partján növekvő zöld füvet, amelynek fogyasztásától immunrendszerük átlagon felülivé erősödött.
Írásos emlékek az Ótestamentumban található Dániel könyvéből származnak, mely Nebuchadnezzar királyt (Kr.e.: 630-562) említi, aki 7 évig fűféléket fogyasztva nyerte vissza mentális tisztaságát és testi erejét.
Emellett bizonyítékok támasztják alá, hogy a nyugati világ népei (maják, inkák, aztékok) és a Kárpát-medence lakosai is előszeretettel egészítették ki étkezésüket a búzafűvel.
Miért fogyasszunk búzafűvet?
- A búzafű számunkra létfontosságú enzimekben bővelkedik, többek között az egyik leggazdagabb SOD (szuperoxid-diszmutáz) enzimforrás.
- Segít az emésztésben és a belső szervek működésében.Szervezetünk könnyen fel tudja dolgozni, mert emésztése kevés energiát igényel, így gyenge emésztésűek is nyugodtan fogyaszthatják.
- Megsemmisíti a káros kórokozó baktériumokat, és segít visszaállítani a hasznos baktériumok egyensúlyát a belekben, amely folyamat lényeges az egészséges immunrendszer érdekében.
- Erőteljesen lúgosító hatású
- A búzafű magas klorofill tartalma miatt dúsítja a vérünket oxigénnel, a sejtek oxigénellátása javul, így a gyulladások megszüntetésében komoly szerepe van.
- A búzafű egyszerre méregtelenít és - a táplálkozási hiányosságok pótlásával - növeli az energiaszintünket.

Hogyan készítsük a búzafűlevet?
A learatott búzafűből a levet préseléssel célszerű kinyerni, mivel a növényi rostok az emberi gyomor számára nem emészthetőek. Ehhez ajánlott présgépet beszerezni. Csak lassú fordulatszámú, kifejezetten erre a célra gyártott présgépet ajánlott használni! Ne használjunk nagy fordulatszámú turmixgépet. A vitaminok 45 °C fölött elbomlanak.

A lé gyorsan oxidálódik, így a benne lévő élő enzim tartalom csökken. Ezért szükséges préselés után hamar elfogyasztani.

Az otthon termesztett és learatott búzafüvet kb. 1 hétig tárolhatjuk hűtőben. Ebből préselhetünk naponta vagy más beosztás szerint ahogy szükséges. Azonban ez esetben is megfigyelhető a tápanyagok elvesztése a tárolás alatt.

Mit tartalmaz a búzafű?
- A búzafű tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot amelyre a szervezetünknek szüksége van.
- Tökéletes fehérjeforrás: az összes esszenciális aminosavat a megfelelő arányban tartalmazza.
- A búzafű az egyik leggazdagabb A-és C-vitamin forrás. Több A-vitamint tartalmaz, mint a zöld saláták, gyümölcsök és több C-vitamint tartalmaz, mint a citromfélék, többet a szokványos zöldségeknél.
- Egyenlő arányban gazdag E, F, K, és B vitaminokban.
- Jelentős a B17 (laetrile) tartalma, amely a tudós és kutató körökben elismert, hogy a normál sejtek befolyásolása nélkül rombolja szét a pusztító sejteket.
- Gazdag ásványianyagokban - nagy mennyíségű vasat tartalmaz, cinket, kalciumot, magnéziumot, rezet, mangánt és szelént.
- Nagy mennyiségű szaponint tartalmaz, amely tisztítja a nyirokrendszert, és méregteleníti a testet.
- A búzafű számunkra létfontosságú enzimekben bővelkedik, többek között az egyik leggazdagabb SOD (szuperoxid-diszmutáz) enzimforrás.
- Tartalmaz nagy mennyíségű klorofillt. Kutatások támasztják alá, hogy a vörösvértestek felépítése egy molekulában tér el a növényi klorofilltól, ez pedig a központi mag. Míg a "növény vére" magnézium központú, addig a hemoglobin ásványi vaselemet tartalmaz. További elemzések eredményeként bizonyítottá vált, hogy a természetes klorofill bejuttatásával emelhető a vérben megtalálható hemoglobinok száma. Így a magasabb vörösvérsejtszám a szervezetben jobb vérkeringést, tökéletesebb oxigénellátást, és a test gyors tisztulását eredményezi, de ennek köszönhetően már sikereket értek el vérzékeny betegek kezelésében is.

Hogyan fogyasszuk a búzafüvet?
Búzafűlé: A napi dózis préselve 4-8 evőkanál, de a feldolgozott búzafüveket más-más mennyiségben fogyaszthatjuk.
Por vagy tabletta kiszerelésben napi 1 tabletta az ajánlatos.
Folyadék állagú kiszerelésben kb. 30 ml-t javasolnak.
Koncentrált állapotban napi 20 gramm.

A feldolgozott búzafüvek és búzafűlevek az előírt dózisokban, mennyiségben fogyasztandók.
Fogyasztása éhgyomorra javasolt! Fél órával előtte kevés nyers citromlé előkészíti az emésztő rendszert. Gyomorégés vagy fekély esetén inkább egy pohár kamillateával készítsd elő a “terepet".
Első alkalommal, jól bevált gyakorlat szerint kis mennyiséget igyál. (1 vagy két evőkanál.) Ezt követően, érzéseidre figyelve, lassan kortyolgatva, nyállal jól elegyítve fogyassz annyit és addig, amíg valamiféle kényelmetlenséget érzel, de ne oly sokat, hogy már betegnek érezd magad. A tested állapotától függően a mennyiség 1 evőkanáltól max. 1,5 dl-ig változhat.

Búzafűlé ivás után legalább egy órán át ne vegyél magadhoz semmiféle szilárd ételt.
Intenzíven segít az immunrendszer megújításában, felépítésében, megerősítésében azzal, hogy összetevői által javítja az anyagcsere folyamatok hatékonyságát.
Terapeutás-, és komolyabb betegségek esetén a dózisok megnövelhetőek akár a duplájára vagy a négyszeresére, amit üres gyomorra, és étkezés előtt kell elfogyasztani. (Méregtelenítés és diéta idején a magasabb adagolás miatt egyesek émelygést, hányingert éreznek.)

A búzafűléről a legismertebb és leggyakrabban emlegetett vélemény, hogy 1 uncia préselt búzafűlé kb. 1 kilogramm zöldség tápértékével egyezik meg (aránya így 1:35), és még így is a belőle elérhető vitamin és ásványi anyag tartalma magasabb, mint pl. a brokkolié vagy a spenóté.
250g búzafű italporból kb. 10 liter búzafű ital készíthető
Recept : Antioxidáns koktél búzafűvel
Hozzávalók 4 személyre:
2 teáskanál búzafű italpor
0,5 dl tiszta víz
0,25 dl sárgarépalé (kb. egy fél répa)
1,5 dl uborkalé (nagy uborka fele)
Forrás : Link
pacsakute, 2019. február 04. hétfő, 20:19
Címkék: Nebuchadnezzar királyt, A-és C-vitamin, Több A-vitamint, természet multivitaminjának, összes ismert, szervezetünknek szüksége,
Kommentek
A haj növesztését segítő módszerek
gazdag, csökkenti a haj töredezését és szálkásodását. Kenje az érintett területekre, főleg a hajvégekre koncentrálva, egy egész éjszakán át hagyja hatni, majd másnap reggel hideg vízzel mossa le. Az egyik leghatkonyabb hajnövekedést segítő gyógymód.

Zöldtea
Magas antioxidáns tartalma meggátolja a haj idő előtti kihullását és segíti növekedését. Egész fejbőrét kenje be meleg zöldteával, hagyja hatni egy órán át, majd hideg vízzel öblítse le.

Indiai egres
Antioxidáns és C-vitamin tartalma elképesztően magas, nemcsak a haj növekedését segíti, de a haj pigmentáltságát is növeli. Két teáskanálnyi egres port vagy egres levet keverjen el két teáskanálnyi lime lében. A keveréket kenje fejbőrére, hagyja megszáradni, majd meleg vízzel mossa le.

Köménymag
Éjszakára olívaolajba vagy ricinusolajba áztatva, majd a problémás területekre kenve csodákra képes. 15 perc után gyengéd samponnal mossa le.

Borsszem
Két teáskanálnyi bors és fél csészényi lime lé
pacsakute, 2019. április 10. szerda, 01:14
A tojás gyógyhatásairól
A tojás manapság rossz hírében áll a tojássárgája magas koleszterinszintje miatt, habár a fogyasztása az alacsony sűrűségű lipoproteinek, a ,,rossz fehérjék" szintjét nem emeli látványosan.

A tojás gazdag fehérje- és aminosav-forrás: sőt, azon kevés ételek egyike, amelyek teljes értékű fehérjéket tartalmaznak, vagyis mind a kilenc esszenciális aminosav megtalálható benne, amelyre a szervezetünknek szüksége van. Ezen kívül tele van számos vitaminnal és ásványi anyaggal, többek között tartalmaz A, B12, D és E-vitamint, folsavat, szelént és kolint.

Nem is a koleszterin, inkább a hosszú láncú telített zsírok azok, amelyek leginkább emelik a koleszterinszintet és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Ha mértékkel fogyasztják, a tojás nem egészségtelen. Azok, akik szív- és érrendszeri betegségben szenvednek, heti legfeljebb két vagy három tojássárgáját
pacsakute, 2019. április 10. szerda, 00:49
Az oregánó - kórokozóink rémálma
A görög oregánó szó jelentés "öröm". Hippokratész a legerősebb antibakteriális szerként ismerte az oregánót. A hagyományos gyógyászatban a leveleit emésztési és légzési nehézségek enyhítésére alkalmazták.

A növényből kinyert olaj igen gazdag olyan ásványi anyagokban, mint például a kalcium, magnézium, cink, vas, kálium és réz. Ezenkívűl nagy mennyiségben található benne C-és A-vitamin is.

Egyedülálló összetételének köszönhetően nagyon erős gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító. Megtalálható benne az egyik legerősebb természetben található fertőzés gátló anyag, a karvakrol is.

Belsőleg: ajánlott megfázások és influenza, orrmelléküreg megbetegedések, torokfájás, légcsőhurut, tüdőgyulladás, immunrendszer serkentése, ínyfertőzések és fogfájás, emésztési problémák (gyomorrontás, emésztési zavarok, puffadás, hasmenés) esetén, emésztőrendszeri megbetegedések
pacsakute, 2019. április 09. kedd, 23:24
A medvehagymáról
gyógyhatásában.

A növény szerves kénvegyületeket (alkilcisztein-szulfoxidokat) tartalmaz, valamint aszkorbinsavat, y-glutamilpeptidet, flavonoidokat. Hatóanyagai 12-szer erősebbek a fokhagymáénál. Erőteljes vértisztító, baktérium- és vírusölő.



A medvehagyma egészségügyi hatásai

- Vérnyomáscsökkentő és vérzsír csökkentő hatása ismert, lassítja a koleszterin lerakódását az érfalakon, javítja a vértagok keringését

- Tartalmaz A, C és H vitamint, bizonyos típusú B-vitamint, valamint magnéziumot, mangánt, vasat, cinket, szelént, kalciumot, ezek révén javítja a szervezet ellenálló-képességét

- Felsőlégúti megbetegedések megelőzésére és a kialakult hurut súlyosságának csökkentésére ajánlott

- Idült köhögésre is jó, mert oldódik a váladék és ezzel szűnik a légszomj

- Bélfertőtlenítő, emésztést javító hatása ismert

- Enyhe vérlemezke-összecsapódást gátló aktivitással rendelkezik,
pacsakute, 2019. április 08. hétfő, 21:44
Ananász és a fogyókúra
Az aromaanyagok mellett értékes ásványianyagokat ( vas, kalcium ), cukrot, gyümölcssavakat és vitaminokat ( A, B, C ) tartalmaz. Magas vitamintartalmának és a benne található bromelin nevű (fehérjebontó) enzimnek köszönhetően a legegészségesebb gyümölcsök egyike. Ez a bromelin nevű enzim csak a friss ananászban található meg, a konzervekben hőkezelés hatására megsemmisül. Ezen felül újabban előtérbe került az ananász zsírégető tulajdonsága is.

Mit tartalmaz az ananász?

Az ananász tartalmaz egy bizonyos ,,csodaenzimet" a bromelaint, ami támogatja a fehérjék emésztését, valamint szerepet játszik a zsír gyors elégetésében. Ugyanakkor probiotikus hatást fejt ki, szervezetünk védekező rendszerét erősíti, számos immunsejtünk termelődését fokozza. Egyetlen nagy hátránya van, hogy csak friss gyümölcsben található meg, ugyanis hőkezelés hatására megsemmisül. A bromelain
pacsakute, 2019. április 08. hétfő, 21:30
A búzafűről
A búzafű nem más mint a búzából kifejlődő 7-8 cm-nyi nagyságú friss zöld hajtás. Eredetileg frissen préselt levét fogyasztották, és vannak akik ma is ragaszkodnak ehhez az eljáráshoz, bár elkészítése igen körülményes és időigényes, de szerencsére ma már könnyen hozzá lehet férni nagyon jó minőségű kapszula vagy búzafű szárítmányhoz is, ami legalább olyan jó mint a préselt lé.

Mit tartalmaz?
A búzafű elsősorban nagyon sok klorofillt tartalmaz, enzimeket, a B Vitamin család szinte egész tagját, jelentős mennyiségű C Vitamint, több mint százféle ásványi anyagot és nyomelemet. A benne lelhető klorofill méregteleníti a szervezetet, tisztít, regenerál, megvédi a szervezetet a környezeti ártalmaktól és a rákkeltő anyagoktól, valamint közömbösíti a kellemetlen testszagot.



Mire jó?
- Rendszeres fogyasztása lassítja az öregedést, valósággal megfiatalít. Különösen ajánlják krónikus kimerültségre, fáradtságra, levertségre.

-
pacsakute, 2019. április 07. vasárnap, 22:31
A csalán gyógyhatásairól
és levelei vizelethajtó és gyulladáscsökkentő hatásúak. Csökkenti a vércukorszintet.

A bronzkori sírokban csalánból szőtt lepleket találtak, s azt mondják, szőttese olyan erős, mint a vászon. Hippokratész kortársai a csalánlevelet a kígyóharapás és skorpiócsípés gyógyítására használták, valamint belsőleg a növényi mérgezések ellen.

Hatóanyagai:
A drog (Urticae folium) glikozidákat, cseranyagot, egy gyantaszerű anyagot (csalánméreg), hangyasavat, ecetsavat, hisztamint, A-provitamint,B- és C-vitamint, viaszt, cukrot, klorofillt (növényi zöld) szerves savakat, sárga színanyagot, glükokinint (vércukorszintet csökkentő anyag), ásványi sókat stb. tartalmaz. A-provitamint, C-, B-, K-, és a kevés növényben megtalálható U-vitamint is tartalmaz. Az ásványi anyagok közül vas, magnézium, cink, valamint réz van benne.

Mire gyógyír a csalán?

- A reuma és köszvény gyógyszere, mert vértisztító és vízhajtó hatásával eltávolítja a káros húgysavakat.

- A friss
pacsakute, 2019. április 07. vasárnap, 18:52
Gyermekláncfű ( pitypang) gyógyhatásairól
benne. Epe- és májbajok gyógyszere. Sok helyen gyökerét megpörkölik, s kávépótléknak használják fel.

Már az ókorban is ismerték gyógyászati értékeit, tejnedvét a görögök szembetegségek, szeplők, májfoltok kezelésére használták.

Mit tartalmaz?
A gyökér és a levél tartalmazza az értékes hatóanyagokat, mint az inulin, taraxacin, taraxacerin, keserűanyag, kaucsuk, viasz, cser, kolin. A tejnedvben laktukapikrin, leontodin, szaponin, nyálka, szerves savak, a levelekben pedig C, és B2 vitamin található. A gyökérben ősszel 40% is lehet az inulin mennyisége.

Mire gyógyír a gyermekláncfű?
Leveleit, magas C vitamin tartalmuk miatt, gyakran alkalmazzák salátákba.

Friss leveleiből saláta készűl, izületi fájásoknál zöldségként fogyasztható.

Étvágygerjesztő, emésztést serkentő és gyomorerősítő.

Vizelethajtó, vesekőoldó, vesekőhajtó, hatásos a vese és hólyagbajra, vértisztító.

Serkenti az epeműködést és segíti a
pacsakute, 2019. április 07. vasárnap, 18:48
Képek, videók
2 hetes bengáli királytig
sarkadykati
2011. február 20. vasárnap, 06:32
L Space és Vitamin A koll
farkas1945
2013. június 07. péntek, 11:16
Vitamintál.jpg
pacsakute
2018. január 19. péntek, 21:52
egy kis vitamint
szecsianna
2014. szeptember 25. csütörtök, 21:15
Hoztam egy kis vitamint.j
sznejuci
2013. október 07. hétfő, 17:59
A vitamint tartalmazók.jp
pacsakute
2013. február 20. szerda, 18:27
vitamintál0202.png
maroka
2012. december 20. csütörtök, 21:01
vitamintál0705.jpg
maroka
2012. július 06. péntek, 10:34
Vitamintál.jpg
marcsip49
2012. február 19. vasárnap, 11:54
küldök egy kis vitamint!
marcsenka
2011. november 06. vasárnap, 22:40
vitamintál.BMP
agica2004
2011. június 24. péntek, 12:07
Természetes antibiotikumo
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 00:33
Természetes agyserkentők.
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 00:31
y élővilág-természet.jpg
lilagondolatok
2018. december 03. hétfő, 11:57
Természetben felüdülni
dandej
2018. november 07. szerda, 11:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.