Belépés
2019. február 23. szombat | 8. hét | 54. nap | 20:07 | Alfréd, Jávorka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A búzafűről



A búzafű, amit a természet multivitaminjának is neveznek, nagy mennyiségben tartalmaz természetes vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket és enzimeket. Tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot, amelyre a szervezetünknek szüksége van. Kimagasló kalcium, magnézium és kálium tartalma van. Tökéletes fehérjeforrás: 17 féle aminosav található meg benne, az összes esszenciális aminosavat a megfelelő arányban tartalmazza. A búzafűlé az egyik leggazdagabb A és C vitamin forrás. Egyenlő arányban gazdag E, F, K, és B vitaminokban, valamint jelentős a B17 tartalma.

A búzafű gyógyító tulajdonságának története több mint 5000 éves múlttal rendelkezik. Egyes állítások szerint az ókori Egyiptom lakói ,,Isis ajándékaként" nevezték a Nílus partján növekvő zöld füvet, amelynek fogyasztásától immunrendszerük átlagon felülivé erősödött.
Írásos emlékek az Ótestamentumban található Dániel könyvéből származnak, mely Nebuchadnezzar királyt (Kr.e.: 630-562) említi, aki 7 évig fűféléket fogyasztva nyerte vissza mentális tisztaságát és testi erejét.
Emellett bizonyítékok támasztják alá, hogy a nyugati világ népei (maják, inkák, aztékok) és a Kárpát-medence lakosai is előszeretettel egészítették ki étkezésüket a búzafűvel.
Miért fogyasszunk búzafűvet?
- A búzafű számunkra létfontosságú enzimekben bővelkedik, többek között az egyik leggazdagabb SOD (szuperoxid-diszmutáz) enzimforrás.
- Segít az emésztésben és a belső szervek működésében.Szervezetünk könnyen fel tudja dolgozni, mert emésztése kevés energiát igényel, így gyenge emésztésűek is nyugodtan fogyaszthatják.
- Megsemmisíti a káros kórokozó baktériumokat, és segít visszaállítani a hasznos baktériumok egyensúlyát a belekben, amely folyamat lényeges az egészséges immunrendszer érdekében.
- Erőteljesen lúgosító hatású
- A búzafű magas klorofill tartalma miatt dúsítja a vérünket oxigénnel, a sejtek oxigénellátása javul, így a gyulladások megszüntetésében komoly szerepe van.
- A búzafű egyszerre méregtelenít és - a táplálkozási hiányosságok pótlásával - növeli az energiaszintünket.

Hogyan készítsük a búzafűlevet?
A learatott búzafűből a levet préseléssel célszerű kinyerni, mivel a növényi rostok az emberi gyomor számára nem emészthetőek. Ehhez ajánlott présgépet beszerezni. Csak lassú fordulatszámú, kifejezetten erre a célra gyártott présgépet ajánlott használni! Ne használjunk nagy fordulatszámú turmixgépet. A vitaminok 45 °C fölött elbomlanak.

A lé gyorsan oxidálódik, így a benne lévő élő enzim tartalom csökken. Ezért szükséges préselés után hamar elfogyasztani.

Az otthon termesztett és learatott búzafüvet kb. 1 hétig tárolhatjuk hűtőben. Ebből préselhetünk naponta vagy más beosztás szerint ahogy szükséges. Azonban ez esetben is megfigyelhető a tápanyagok elvesztése a tárolás alatt.

Mit tartalmaz a búzafű?
- A búzafű tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot amelyre a szervezetünknek szüksége van.
- Tökéletes fehérjeforrás: az összes esszenciális aminosavat a megfelelő arányban tartalmazza.
- A búzafű az egyik leggazdagabb A-és C-vitamin forrás. Több A-vitamint tartalmaz, mint a zöld saláták, gyümölcsök és több C-vitamint tartalmaz, mint a citromfélék, többet a szokványos zöldségeknél.
- Egyenlő arányban gazdag E, F, K, és B vitaminokban.
- Jelentős a B17 (laetrile) tartalma, amely a tudós és kutató körökben elismert, hogy a normál sejtek befolyásolása nélkül rombolja szét a pusztító sejteket.
- Gazdag ásványianyagokban - nagy mennyíségű vasat tartalmaz, cinket, kalciumot, magnéziumot, rezet, mangánt és szelént.
- Nagy mennyiségű szaponint tartalmaz, amely tisztítja a nyirokrendszert, és méregteleníti a testet.
- A búzafű számunkra létfontosságú enzimekben bővelkedik, többek között az egyik leggazdagabb SOD (szuperoxid-diszmutáz) enzimforrás.
- Tartalmaz nagy mennyíségű klorofillt. Kutatások támasztják alá, hogy a vörösvértestek felépítése egy molekulában tér el a növényi klorofilltól, ez pedig a központi mag. Míg a "növény vére" magnézium központú, addig a hemoglobin ásványi vaselemet tartalmaz. További elemzések eredményeként bizonyítottá vált, hogy a természetes klorofill bejuttatásával emelhető a vérben megtalálható hemoglobinok száma. Így a magasabb vörösvérsejtszám a szervezetben jobb vérkeringést, tökéletesebb oxigénellátást, és a test gyors tisztulását eredményezi, de ennek köszönhetően már sikereket értek el vérzékeny betegek kezelésében is.

Hogyan fogyasszuk a búzafüvet?
Búzafűlé: A napi dózis préselve 4-8 evőkanál, de a feldolgozott búzafüveket más-más mennyiségben fogyaszthatjuk.
Por vagy tabletta kiszerelésben napi 1 tabletta az ajánlatos.
Folyadék állagú kiszerelésben kb. 30 ml-t javasolnak.
Koncentrált állapotban napi 20 gramm.

A feldolgozott búzafüvek és búzafűlevek az előírt dózisokban, mennyiségben fogyasztandók.
Fogyasztása éhgyomorra javasolt! Fél órával előtte kevés nyers citromlé előkészíti az emésztő rendszert. Gyomorégés vagy fekély esetén inkább egy pohár kamillateával készítsd elő a “terepet".
Első alkalommal, jól bevált gyakorlat szerint kis mennyiséget igyál. (1 vagy két evőkanál.) Ezt követően, érzéseidre figyelve, lassan kortyolgatva, nyállal jól elegyítve fogyassz annyit és addig, amíg valamiféle kényelmetlenséget érzel, de ne oly sokat, hogy már betegnek érezd magad. A tested állapotától függően a mennyiség 1 evőkanáltól max. 1,5 dl-ig változhat.

Búzafűlé ivás után legalább egy órán át ne vegyél magadhoz semmiféle szilárd ételt.
Intenzíven segít az immunrendszer megújításában, felépítésében, megerősítésében azzal, hogy összetevői által javítja az anyagcsere folyamatok hatékonyságát.
Terapeutás-, és komolyabb betegségek esetén a dózisok megnövelhetőek akár a duplájára vagy a négyszeresére, amit üres gyomorra, és étkezés előtt kell elfogyasztani. (Méregtelenítés és diéta idején a magasabb adagolás miatt egyesek émelygést, hányingert éreznek.)

A búzafűléről a legismertebb és leggyakrabban emlegetett vélemény, hogy 1 uncia préselt búzafűlé kb. 1 kilogramm zöldség tápértékével egyezik meg (aránya így 1:35), és még így is a belőle elérhető vitamin és ásványi anyag tartalma magasabb, mint pl. a brokkolié vagy a spenóté.
250g búzafű italporból kb. 10 liter búzafű ital készíthető
Recept : Antioxidáns koktél búzafűvel
Hozzávalók 4 személyre:
2 teáskanál búzafű italpor
0,5 dl tiszta víz
0,25 dl sárgarépalé (kb. egy fél répa)
1,5 dl uborkalé (nagy uborka fele)
Forrás : Link
pacsakute, 2019. február 04. hétfő, 20:19
Címkék: Nebuchadnezzar királyt, A-és C-vitamin, Több A-vitamint, természet multivitaminjának, összes ismert, szervezetünknek szüksége,
Kommentek
Aszaltszílva gyógyhatásairól
antioxidáns szükségletünket.

Az aszalt szilva antioxidáns értéke 5.770 ORAC/100 g. Napi javasolt antioxidáns szükségletünk = 5000 ORAC. Az aszalt szilva erős antioxidáns hatású. Szervezetünkben folyamatosan keletkeznek az úgynevezett szabad gyökök, amelyek sejtkárosító, sejtpusztító hatásúak és gátolják számos létfontosságú életfunkciónkat. A szabad gyökök károsító hatását ellensúlyozhatjuk az úgynevezett antioxidánsok bevitelével.

Egyetlen aszalt szilva több ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, mint például egy maréknyi áfonya, ami antioxidánsokban szintén gazdag. Vas, kalcium, szelén, A-, B-, és C-vitamin tartalmának köszönhetően óvja a sejteket, védelmet nyújt a daganatos-, a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen, és az idegrendszert is erősíti. Változó korba lépő nőknek is ajánlott, mivel segít visszafordítani a menopauza miatt kialakult csontritkulás folyamatát. Ha figyelembe vesszük, milyen egyéb jótékony hatásai vannak a szilvának és az aszalt szilvának, akkor méltán
pacsakute, 2019. február 21. csütörtök, 11:17
Homoktövis gyógyhatásairól
A homoktövis termése gazdag könnyen emészthető szénhidrátokban, szerves savakban, ásványi anyagokban, bioaktív összetevőkben és vitaminokban, köztük az antioxidánsnak számító A, C és E- vitaminokban.

A homoktövis gyógyhatásai

- A homoktövisben található C-vitamin erősíti az immunrendszert és alkalmas a megfázásos, illetve lázas betegségek gyógyítására.

- Magas antioxidáns-tartalma miatt a homoktövis lassíthatja az öregedési folyamatokat, valamint rákmegelőző hatással bír.

- Antioxidáns hatása mellett a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében is egyre nagyobb szerepet játszik.

- A homoktövisben különféle fitoszterolok, köztük ergoszterol, sztigmaszterol és a lanoszterol is található, amelyek jelentősen hozzájárulnak a koleszterinszint csökkentéséhez, valamint a homoktövisben található
pacsakute, 2019. február 21. csütörtök, 10:29
Nincs Cím
zent-Györgyi Albert nevéhez fűződik a C-vitamin első előállítása tiszta formában, Nobel-díjat kapott érte 1937-ben. Szent-Györgyi idősként 93 évesen hunyt el és betegség idején a C-vitamin adagot 8-9000mg-ra növelte, a szintén Nobel-díjas Linus Pauling kémikusról pedig ismert, hogy napi 10000-18000mg-ot szedett és 91 évesen hunyt el.

Ha azt vizsgáljuk, hogy az állatok mennyi C vitamint termelnek, akkor arra a következtetésre jutunk, hogy egy 68 kg-os ember, naponta 12000mg C vitamint kellene bevigyen a szervezetébe. Érdekes, de inkább elszomorító tény, hogy az orvostudomány az RDA szerinti szükséges mennyiséget 60 mg-ban határozza meg. Az ésszerű alternatív tudomány egyébként 3-5 g-ot javasol naponta az embereknek, tehát 3000 - 5000mg szükséges ahhoz, hogy szervezetünk ellenálló legyen a betegségekkel szemben.

A C-vitamin feladata:

- Antioxidáns, a sejteket
pacsakute, 2019. február 20. szerda, 22:50
A zöldtea gyógyhatásairól
jól ismert zöld tea, amelyet ha leforrázunk, egy élénk zöldessárga színű, kellemesen fanyar, füves-vajas ízű frissítő italt kapunk.

A klasszikus zöld tea az éppen betakarított, friss levelek rövid gőzölésével készül, amelynek során a levelek puhává és rugalmassá válnak, miközben a gőzölés folyamata megakadályozza a tealevelek fermentálódását és elszíneződését.

Erős, hosszan tartó aromája és kiváló méregtelenítő hatása miatt népszerű teafajta, sokan fogyókúrára is alkalmazzák. C-vitamint a citromhoz hasonló mennyiségben tartalmaz. Igen magas arányban tartalmazza a B-vitamin féléket is. Napi 1 liter (5 csésze) zöldtea fedezi a szervezet B-vitamin szükségletének 10%-át, a magnézium 5%-át, a kálium 25%-át, a mangán 45%-át. Igen számottevő a természetes fluorid tartalma is.

Élettani hatások:
Kínában a több ezer éves tapasztalatok alapján a zöld tea fogyasztásának az alábbi kedvező élettani hatásokat tulajdonítják:

- A zöld tea gazdag jótékony hatású flavonoidokban,
pacsakute, 2019. február 20. szerda, 22:41
Krizantémvirág tea gyógyhatásairól
A legenda szerint ez a növény (Chrysanthemum morifolium) megmentette valakinek az életét, aki elesett a Parthenonban, az ókori görögök híres templomában. Azóta a herbalisták a legkülönbözőbb bajok ellen használják.

Délnyugat-India lakosai évszázadokon át használták ezt a növényt az ízületi gyulladásos, valamint reumás fájdalmak kezelésére. Dioszkoridesz, a görögök egyik neves orvosa, valószínűleg ízületi gyulladást kezelt az aranyvirág főzetével. 1649-ben Culpeper a nőknek javasolta “méhük általános erősítésére" és azt is feljegyezte, hogy "nagyon hatásos mindenféle fejfájás ellen". 1772-ben egy másik híres angol herbalista, John Hiu írta, hogy "a nagyon erős fejfájás esetén ez a gyógynövény minden más ismert szer hatását felülmúlja".

Az őszi aranyvirágot csaknem teljesen elfelejtették, amíg 1978-ban egy brit újság arról számolt be, hogy egy asszony aranyvirág levél
pacsakute, 2019. február 20. szerda, 22:34
SHIITAKE GOMBA - természetes immunerősítő
immunrendszerét serkentve fejti ki ezt a hatását, viszont ezáltal a fertőzések megakadályozását is elősegítheti. Japánban és KÍnában kiegészítő szerként használják a rák elleni terápiában. A shiitake gomba a vér koleszterinszintjét is csökkenti és ezáltal a szívbetegség megakadályozásában is hatásos lehet.

Mit tartalmaz?
A shiitake gombának rendkívül alacsony a kalóriatartalma, nem tartalmaz zsírt, viszont tápanyagokban gazdag. A shiitake gomba kiváló forrása sz A-, B-, B12-, C- és D-vitaminoknak, valamint teli van olyan ásványi anyagokkal is, mint a vas, a kálium, a kalcium, a magnézium, a mangán, a vas, a réz, a cink, a szelén és a niacin. A shiitake gomba kiváló forrása a diétás rostnak és a fehérjének, több aminosav lizin, arginin, metionin, fenilalanin van benne, mint a húsban.

Amellett, hogy magas az A- és C-vitamin tartalma, melyek nagyszerű antioxidánsok, a shiitake gomba tartalmazza a legtöbb L-ergothioneine anyagot is, amit a szervezet maga nem képes termelni, így csak a
pacsakute, 2019. február 20. szerda, 22:28
Moringáról jó tudni
Moringa - Isten ajándéka az egészséges élethez

Joggal gondolhatjuk, hogy egy újabb superfooddal állunk szemben, hisz a moringa 2x több vitamint tartalmaz, mint a répa, 14x több kalciumot, mint a tej, 4x több rostot, mint a zab, 4x több káliumot, mint a banán és 9x több vasat, mint a spenót. A fa minden része ehető, de a levelében van a legmagasabb hatóanyag-koncentráció. Mivel a szárított levél a leggazdagabb tápanyagokban, már kis mennyiségben képes a szervezetben lévő hiányokat pótolni. Épp ezért Kelet-Afrikában, ahol jelentős mértékű az alultápláltság, moringa fa ültetvényeket telepítenek. Segítségével alultáplált gyerekeket és felnőtteket mentenek meg!

A moringa nemzetségbe több tucat fajta tartozik, több haszonnövény is, de amiről most szót ejtünk, a Moringa Oleifera lesz. "Nebedaye"-nak is hívják, amely sok afrikai nyelvben azt jelenti "soha meg nem halni",
pacsakute, 2019. február 20. szerda, 21:53
egészség
ember mégis gyógyította magát. A parasztember a kertjéből gyógyult,de a városiak is használták ezeket a gyógymódokat. Fő táplálékuk volt telente; bab, krumpli, káposztafélék, savanyítva is — Szabolcsban a bab mellé is savanyú káposzta került tészta helyet, mert ez ingyen volt, és sűrítette a levest. — savanyú káposzta jelentette a savanyúságot (salátát), persze nem tudták, a vastagbél normális működését támogatták ezzel. A háziasszonyok bőven használtak piros paprikát. Ezzel pótolták a C-vitamint.

Immunerősítőnek ott volt a tök, a sütőtök a tökmag (A prosztata legjobb védelmezője). Az asztalra mindig került kukorica, diós, mákos metélt. Reggelire mangalica szalonnát ettek, melyről ma már ismert, hogy tápláló, és tisztítja a vért. A szegény embernek nem telt cukros ételekre, a gyerekeket sem tömték édességgel. Így, ha a fertőző betegségeket nem kapták el gyerekként, magas kort értek meg dédapáink. Kár, hgy elfelejtettük étkezési szokásaikat.

Az állatokat nem tanítják, melyik
faciendum, 2019. február 19. kedd, 20:42
Képek, videók
2 hetes bengáli királytig
sarkadykati
2011. február 20. vasárnap, 06:32
L Space és Vitamin A koll
farkas1945
2013. június 07. péntek, 11:16
Vitamintál.jpg
pacsakute
2018. január 19. péntek, 21:52
egy kis vitamint
szecsianna
2014. szeptember 25. csütörtök, 21:15
Hoztam egy kis vitamint.j
sznejuci
2013. október 07. hétfő, 17:59
A vitamint tartalmazók.jp
pacsakute
2013. február 20. szerda, 18:27
vitamintál0202.png
maroka
2012. december 20. csütörtök, 21:01
vitamintál0705.jpg
maroka
2012. július 06. péntek, 10:34
Vitamintál.jpg
marcsip49
2012. február 19. vasárnap, 11:54
küldök egy kis vitamint!
marcsenka
2011. november 06. vasárnap, 22:40
vitamintál.BMP
agica2004
2011. június 24. péntek, 12:07
Természetes antibiotikumo
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 00:33
Természetes agyserkentők.
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 00:31
y élővilág-természet.jpg
lilagondolatok
2018. december 03. hétfő, 11:57
Természetben felüdülni
dandej
2018. november 07. szerda, 11:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.