Belépés
2019. június 25. kedd | 26. hét | 176. nap | 12:14 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Laudetur Kiadó - Kincset találni
Egy legenda szerint az Úr angyala egy gyönyörű napon elindult a mennyből e régi világ irányába. Itt végigment a mezőkön és városokon és napnyugtakor megigazgatva aranyszárnyának tollait, ezt mondta: ,,Most már vissza kell térnem a világosság világába, vajon mit vigyek magammal itteni látogatásom emlékéül? Ó, mily gyönyörűek és illatosak a virágok! Leszakítom azokat és csokorba fogom."
Elhaladva egy falusi otthon mellett, ahol a nyitott ajtón át meglátott egy csecsemőt, aki édesanyja arcára mosolygott, az angyal így szólt:
,,E kisbaba mosolya szebb, mint a kezemben levő rózsák, ezt is magammal viszem."
Aztán föltekintett a bölcső mellett álló édesanyára, aki szeretetét árasztotta kicsinyére mint kiapadhatatlan forrást, és megcsókolta gyermekét.
,,Ó - mondta az angyal -, ennek az édesanyának a szeretete a legértékesebb, amit láttam az egész világon. Ezt is magammal viszem.
E három kinccsel a kezében visszarepült a gyöngykapuk felé, és mielőtt belépett volna, elhatározta, hogy megvizsgálja emlékeit.
Legnagyobb meglepetésére a virágok már elszáradtak, és nem látszottak szépnek. A kisbaba mosolya is eltorzult, de az édesanyai szeretet megőrizte teljes frissességét, szépségét és illatozását.
Eldobta az elszáradt rózsákat, az eltorzult mosolyt és a kapukon áthaladva köszöntötték a menny seregei, amelyek összegyülekeztek, hogy megtekintsék, mit vitt magával.
Így szólt: ,,Ezt az egyetlen kincset találtam a földön, amely megőrizte illatát és szépségét a menny felé vezető úton. Az egész világon a legdrágább kincs az édesanya szeretete."
maroka, 2019. május 06. hétfő, 08:23
Címkék: Laudetur Kiadó, legenda szerint, gyönyörű napon, világosság világába, falusi otthon, nyitott ajtón,
Kommentek
Heti Lélekemelő - Laudetur Kiadó
Ez a teendő a döntéseink előtt
Hagynunk kell, hogy megszólítson minket a Szentlélek, meg kell tanulnunk, hogy döntéseink előtt meghallgassuk Őt.
A Szentlélek mozdítja meg a szívünket, sugall nekünk és ébreszt bennünk érzéseket. Ezen a héten, a közelgő pünkösdre készülve imádkozzunk, hogy a Szentlélek jöjjön el a szívünkbe, közösségeinkbe! Tegyük föl maguknak a kérdést: milyen helyet foglal el életükben a Szentlélek? Képes vagyok-e meghallgatni a Szentlelket? Képes vagyok-e sugallatért folyamodni hozzá, mielőtt meghozok egy döntést, kimondok vagy megteszek valamit? Vagy a szívem nyugodt, érzelemmentes, mozdulatlan szív? Vannak olyan szívek, hogy ha lelki EKG-t végeznénk rajtuk, az eredmény lineáris lenne, érzelmek nélküli.
Hagyjuk magunkat kizökkenteni a Szentlélek által, hagyjuk, hogy megszólítson minket, és ne engedjük, hogy hitünk ideológiává váljon. Hagyni kell, hogy nyugtalanítson minket a Szentlélek. Érezni és mérlegelni kell: megkülönböztetni, mit érez a szívem, mert a Szentlélek a
maroka, 2019. június 03. hétfő, 09:09
Vereb István a Laudetur Kiadó vezetője - mai gondolatai
Marie Theo Puybareau Manaud francia Domonkos-rendi szerzetesnővér vallomását osztom meg
most Önnel pünkösd, a Szentlélek közelgő eljövetele alkalmából.
........
*
Marie Theo: A keresztény ember titka a lélegzetben van
Marie szeretett teniszezni, síelni, úszni, motorozott, gyermekkora óta kalandvágyó volt. A futást Rómában kezdte, nem maga a futás iránt érzett ösztönzést, hanem a közösségben végzett tevékenység iránt.
"Futottam, hogy ne veszekedjek magammal és másokkal; érezzem, hogy élek, mozgásban vagyok; ne gondolkodjak, csak a lélegzetemet érezzem, az erőfeszítést, az életet, ahogyan lüktet a szívdobogásban; örüljek, hálát adjak, magasztaljam az életet, megénekeljem a szépségét.
Ami a legfontosabb, mindig Jézussal futottam, aki ott volt velem a viharban és az örömben is.
Amikor izzadtam, elfáradtam, és azt gondoltam, de hát ki kényszerít erre, eszembe jutottak Szent Pál szavai a
maroka, 2019. május 29. szerda, 10:04
Veréb István gondolatai - Laudetur Kiadó
Vendég vagy a világban!
"Gondolj arra, hogy meztelenül jöttél erre a világra és meztelenül térsz belőle vissza. Vendég vagy ezen a Földön. Csak az a Tied, amit a bőröd alatt hoztál és elviszel. Gazdag, aki egészséges. Aki erős. Aki nem szorul másra. Aki föl tudja vágni a fáját, meg tudja főzni ételét, meg tudja vetni ágyát és jól alszik benne. Aki dolgozni tud, hogy legyen mit egyék, legyen ruhája, cipője és egy szobája, amit otthonának érez. Fája, amit fölapríthasson.
Aki el tudja tartani a családját, étellel, ruhával, cipővel, s mindezt maga szerzi meg: az gazdag. Örvendhet a napfénynek, a víznek, a szélnek, a virágoknak, örvendhet a családjának, a gyermekeinek és annak, hogy az ember él. Ha van öröme az életben: gazdag. Ha nincsen öröme benne: szegény.
*
Tanulj meg tehát örvendeni. És ismerd meg a vagyonodat, amit a bőröd alatt hordasz. Élj vele és általa, és főképpen: tanulj meg örvendeni! Vendég vagy a világban és ez a világ szép vendégfogadó. Van napsugara, vize, pillangója,
maroka, 2019. május 27. hétfő, 08:12
Lelki felkészülésként Ferenc pápa gondolatait
Közeledik Ferenc pápa csíksomlyói látogatása, és azt követően pünkösd ünnepe. E két eseményre való lelki felkészülésként Ferenc pápa gondolatait hoztam:
Vereb István a Laudetur Kiadó vezetője
*
Ne legyünk ízetlen, sótlan keresztények, legyen életünknek evangéliumi íze, krisztusi illata.
A Szentlélek képezi az egyház és minden egyes keresztény lelkét, életnedvét: Isten szeretete, amely szívünkben lakást vesz és szeretetközösségre lép velünk. A Szentlélek mindig velünk van, mindig bennünk van: szívünkben lakik.
A Szentlélek maga ,,Isten ajándéka" (vö. Jn 4,10). Isten adománya, amely különféle lelki ajándékokkal látja el azokat, akik befogadják őt. Az egyház megkülönbözteti a Szentlélek hét ajándékát. Ez a szám jelképesen a teljességet, a befejezettséget jelöli; amikor a bérmálás szentségére készülünk,
megtanuljuk őket. A Szentlélek hét ajándéka: a bölcsesség, az értelem, a jó tanács, a lelki erősség, a tudomány, a jámborság és az istenfélelem.
A felsorolás szerint
maroka, 2019. május 20. hétfő, 22:51
Rózsika néni, aki segítettből segítővé vált
2018 novemberében Szent Erzsébet rózsája díjjal tüntették ki Rózsika nénit.

- Rózsika néni könnyeivel küszködve mesélt arról, hogyan találkozott először a karitász önkénteseivel. ,,2010 telén történt. Az anyagi helyzetünk akkoriban a mélyponton volt, úgy alakult, hogy négy éven át havi hetvenötezer forintból kellett megélnünk a férjemmel. A karitász önkéntesei az egyik áruházban szólítottak meg, azt kérdezték, hozzá tudnék-e járulni valamivel a gyűjtéshez. Sajnos nekem is szükségem volna a segítségre - válaszoltam. Erre feljegyezték a címemet, és este becsöngettek hozzánk egy nagy élelmiszercsomaggal. Azonnal felajánlottam, hogy bármiben szívesen segítek, ha a hasznukra tudok lenni. Szeretettel fogadtak, hívtak a központjukba. Így kezdődött az ismeretségünk."
Mindössze kilenc év telt el azóta, hogy Horváth Kálmánné önkéntesként bekapcsolódott a győri karitász munkájába.
Feladatként éli meg, amit a sors "rámér". A családjában van egy mondás: ,,Rázd meg magad, Kovács
maroka, 2019. május 13. hétfő, 10:03
Hogyan ismerem fel Isten akaratát az életemben?
Az öt nagy útjelző tábla
- 1. Isten Igéje
Van a kérdésedhez világos utasítás Isten Igéjében, vagy a Szentírásnak olyan alapelve, amely itt alkalmazható? A döntésed összhangban van-e Isten Igéjével?
Ezen a héten olvasson a Szentírásból minden nap egy-egy részt és tartson pár perc csöndet utána. Engedje, hogy a szövegrész hatással legyen önre. A csönd után kérdezze meg az Istentől, hogy mit akar üzenni!
- 2. Imádság
Kérd Istent imádságban, hogy adjon világosságot egy-egy kérdésben. Ezután kaptál egyértelmű ,,választ" az Úrtól?
Ha Istent vagy az Úr Jézust ,,tűzjelzőként" kezeljük, és csak szükség esetén hívjuk segítségül, akkor az imaéletünk felfrissülést igényel.
Imádkozás közben nyitottnak kell lennünk Isten vezetésére. Amit fel akarunk ismerni, az Isten akarata legyen, ne a saját akaratunkat akarjuk
maroka, 2019. április 01. hétfő, 09:13
A sátáni kísértésnek csak az egyik oldala.....
A sátáni kísértésnek csak az egyik oldala az, hogy az elérendő valóságot, a felkínált valamit, amit a bűn révén meg lehetne szerezni, jónak, szépnek, csillogónak, kívánatosnak tünteti fel.
A másik oldala azonban az, hogy a jelen helyzetet, az éppen aktuális viszonyainkat meg szörnyűbbnek, nehezebbnek, kilátástalanabbnak, szegényesebbnek mutatja, mint amilyen valójában.
Az ördögi kísértés valahogy mindig így hangzik: ,,Nézd, milyen szegény és nyomorult vagy! Nézd, milyen magányos és boldogtalan vagy! Nézd, milyen beteg és kiszolgáltatott vagy! Nézd, mennyire becsaptak, kihasználtak! Látod, milyen bajok vesznek körül? Látod, hogy mennyire ideje lenne valami jobbnak történni az életedben? Hát ezért, igen ezért vedd el a másét, ezért hagyd el a társaidat, ezért légy hűtlen te is, ezért vetesd el a magzatodat! Ezért hagyd ott a munkahelyed, a családodat, ezért hazudj, légy becstelen te is, stb! Valami rossz vesz körül, amivel elégedetlen vagy! Nézd, én jobbat, többet, megoldást kínálok
maroka, 2019. március 18. hétfő, 08:02
Képek, videók
Magna Cum Laude 2010.05..
agica2004
2010. június 02. szerda, 12:57
Magna Cum Laude.jpg
szalai0913
2010. február 06. szombat, 19:40
Magna Cum Laude.jpg
agica2004
2009. december 04. péntek, 12:24
Magna Cum Laude
szabokarcsi
2006. október 07. szombat, 14:40
Magna Cum Laude:)
giu-li
2006. augusztus 12. szombat, 16:24
a legendák szerint.jpg
bbbarbara
2016. november 30. szerda, 18:48
E gyönyörű napon
mester126mari
2010. május 01. szombat, 20:07
egy gyönyörű napon!
kicsicsajszi
2006. október 19. csütörtök, 17:49
világosság-kép.jpg
katolikusokoldala
2018. június 22. péntek, 12:59
Világosságom
dandej
2018. március 28. szerda, 19:25
Az igazi világosság
dandej
2017. december 19. kedd, 17:33
Krisztus világossága
sacimama
2017. január 05. csütörtök, 15:16
Örök világosság fényesked
sacimama
2017. január 04. szerda, 18:47
Világ világossága 01.jpg
chillik
2016. december 29. csütörtök, 17:12
Világ világossága 02.jpg
chillik
2016. december 29. csütörtök, 17:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.