Belépés
2019. szeptember 16. hétfő | 38. hét | 259. nap | 22:50 | Edit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Laudetur Kiadó - Kincset találni
Egy legenda szerint az Úr angyala egy gyönyörű napon elindult a mennyből e régi világ irányába. Itt végigment a mezőkön és városokon és napnyugtakor megigazgatva aranyszárnyának tollait, ezt mondta: ,,Most már vissza kell térnem a világosság világába, vajon mit vigyek magammal itteni látogatásom emlékéül? Ó, mily gyönyörűek és illatosak a virágok! Leszakítom azokat és csokorba fogom."
Elhaladva egy falusi otthon mellett, ahol a nyitott ajtón át meglátott egy csecsemőt, aki édesanyja arcára mosolygott, az angyal így szólt:
,,E kisbaba mosolya szebb, mint a kezemben levő rózsák, ezt is magammal viszem."
Aztán föltekintett a bölcső mellett álló édesanyára, aki szeretetét árasztotta kicsinyére mint kiapadhatatlan forrást, és megcsókolta gyermekét.
,,Ó - mondta az angyal -, ennek az édesanyának a szeretete a legértékesebb, amit láttam az egész világon. Ezt is magammal viszem.
E három kinccsel a kezében visszarepült a gyöngykapuk felé, és mielőtt belépett volna, elhatározta, hogy megvizsgálja emlékeit.
Legnagyobb meglepetésére a virágok már elszáradtak, és nem látszottak szépnek. A kisbaba mosolya is eltorzult, de az édesanyai szeretet megőrizte teljes frissességét, szépségét és illatozását.
Eldobta az elszáradt rózsákat, az eltorzult mosolyt és a kapukon áthaladva köszöntötték a menny seregei, amelyek összegyülekeztek, hogy megtekintsék, mit vitt magával.
Így szólt: ,,Ezt az egyetlen kincset találtam a földön, amely megőrizte illatát és szépségét a menny felé vezető úton. Az egész világon a legdrágább kincs az édesanya szeretete."
maroka, 2019. május 06. hétfő, 08:23
Címkék: Laudetur Kiadó, legenda szerint, gyönyörű napon, világosság világába, falusi otthon, nyitott ajtón,
Kommentek
Egy fiatal fiú - Dani igaz története: "Soha ne add föl"
Az életünk próbatételei, kudarcai, fájdalmai, veszteségei nem azért vannak, hogy magunkba zárkózzunk, búslakodjunk, sajnáljuk önmagunkat, hanem észrevegyük, hogy ami velünk történik, az hogyan válhat magunk és mások javára. "Tudjuk azt is, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra válik, hiszen ő saját elhatározásából választotta ki őket." (Róm 8,28)

- Dani igaz története:
Dani egy buliban volt a barátaival, amikor egy ponton úgy érezte, most már menne haza, mert eléggé sikerült felöntenie a garatra.
Beesett az autó hátsó ülésére, majd a srác, aki a kocsit vezette, a ház előtt 20 méterrel elaludt és egy árokba kormányozta az autót.
A sofőr egy karcolás nélkül megúszta. Dani viszont ott, abban a pillanatban lebénult. A nyaki ötös csigolyájánál eltört a csont, elszakadt a gerincvelő.
Dani következő emléke már az intenzív osztályról van. Fekszik, mindenhonnan csövek lógnak, ő pedig nem tudja mozdítani egyetlen testrészét sem.
,,Öt év után odajutottam,
maroka, 2019. szeptember 02. hétfő, 09:55
Közeleg Nagyboldogasszony ünnepe.
Ezen a szép napon gondoljunk arra, hogy Mária élete is tele volt küzdelmekkel, akadályokkal. Ilyenkor mindig az Istenre tekintett, az Ő hangját kereste, és amikor meghallotta, "igent" mondott. Megtanulhatjuk Máriától ezt a rendkívüli nyitottságot Isten ajándékaira, amelyekkel minket is elhalmoz nap mint nap.
Vereb István a Laudetur Kiadó vezetője
maroka, 2019. augusztus 12. hétfő, 13:09
Befogadni azt, ami nem tőlünk, hanem Istentől jön!
A 42 éves, hétgyermekes Melissa Villalobos férje 2011-ben hozott haza néhány szentképet Newman bíborosról, melyeket az asszony kirakott itt-ott a lakásban, és amikor elment a képek előtt, mondott egy-egy fohászt: a gyerekeiért, a férjéért, magáért. Így idővel szinte folyamatos dialógust folytatott a boldoggal.
2013-ban, egyik terhessége első trimeszterében vérezni kezdett. Akkor már négy gyermeket szült; az előző terhessége viszont spontán vetéléssel végződött. Elment az orvoshoz, aki az ultrahangos vizsgálat után közölte, hogy a méhlepény részben levált a méhfalról, és a placentán lévő lyukból szivárog a vér. Ezenkívül egy, a magzatnál kétszerte nagyobb hematóma (vérömleny) is keletkezett; mindezek miatt az orvos ágynyugalmat javasolt.

Newman bíboros
2013. május 10-én Melissa bement a sürgősségire, mert a vérzés súlyosbodott; megint ágynyugalmat írtak elő neki, amit nehezen tudott betartani négy kicsi gyerekkel (6, 5, 3 és 1 évesek voltak), miközben a férje munkába járt.
A
maroka, 2019. július 15. hétfő, 08:11
Életünkben minden kereszt gyógyszer
Forrás: Laudetur Kiadó - Vereb István a Laudetur Kiadó vezetője.

Ilyenkor nyáron, amikor lehetőségem van rá, szívesen túrázok, kirándulok. Gyakran megyek el egy-egy útszéli kereszt mellett. Nem tudok nem megállni előtte legalább egy pillanatra és elmondani egy fohászt. Ilyenkor mindig az jut eszébe, hogy az én életem útja is tele van keresztekkel. Hogyan viszonyulok hozzájuk, mit kezdek velük, az csak rajtam múlik. Nagyon közel érzem magamhoz Szocska Ábel nyíregyházi görög katolikus megyéspüspök megközelítését, amelyet most örömmel megosztok Önnel:
- A kereszt minden előtte elhaladó embernek hirdeti: Ember, megváltott lettél, nézd, Krisztus a kereszt által téged is fel akar emelni, kapaszkodj te is bele! A kereszt kifejezést sokszor átvitt értelemben is használjuk, az élet súlyát, szenvedéseit, mélységeit értjük alatta, melyek arra tanítanak, hogyan lehet a magasságba emelkedni. Az ősatyák írásaiban is olvashatjuk, hogy Isten orvos. Miképpen az orvos valakinek gyógyfürdőt vagy mézet ír elő,
maroka, 2019. július 08. hétfő, 08:43
Érdemes élni, s olykor szenvedni is.
Forrás: Laudetur Kiadó

Isten a profán helyeken talán gyakrabban jelenik meg, mint a templomban - írja egy helyen Márai Sándor.
,,Talán" - mondja ő. Én hiszem, hogy a templomban megjelenik. Mindig. De azt is tudom, hogy a profán helyeken is.
A világi, ,,közönséges" helyeken, a mindennapi életben. S azért jelenik meg ezeken a helyeken is, mert ezeknek a helyeknek mi is részei vagyunk. Akár azt is mondhatnánk, hogy általunk is megjelenik, hiszen ezeket a helyeket bizonyos értelemben mi is szentté tehetjük.
Egy baráti vacsora, egy örömteli találkozó, egy kedves léleképítő beszélgetés egy pohár bor mellett, amikor az emberek jól érzik magukat - ezek mind-mind Isten jelenlétére is felhívhatják figyelmünket. Hiszen Neki köszönhetjük mindazt a jót, melyben részesülünk az életben. Neki és családunknak, környezetünknek és önmagunknak is. De elsősorban Neki...
Ma talán - jobban, mint bármikor - a keresztények feladata ez is: elvinni a ,,hétköznapi
maroka, 2019. július 01. hétfő, 09:20
Ha vihar tör ki az életedben, rejtőzz el Jézus szívében
Igen, a legtragikusabb helyzetekben is. Átölel, karjaiba zár, odavon Legszentebb Szívéhez - ami a legbiztonságosabb hely ezen a világon.
Amikor mélyen vagy, gondolj a 91. zsoltárra (3-4): olvasd el újra (és újra), tanuld meg kívülről, hogy mindig ,,kéznél legyen".
,,... ő megment engem a vadászok tőrétől,
a súlyos veszélytől.
Szárnyával árnyékot borít rád,
és tollai alatt menedékre találsz;
pajzs és páncél az ő hűsége."

Amikor védelemre vágysz, az is segít, ha elképzeled, hogy Jézus szívében rejtőzöl el.
Páli Szent Vince kézikönyvében is olvashatunk egy imát, mely kifejezi ezt az oltalomkeresést:
Ó, Jézus, add nekünk szívedet, szereteted zálogát, menedékünket, hogy benne biztonságot és nyugalmat találjunk életünkben, és édes vigasztalást halálunk óráján.
Megváltóm!
Rejts el a te szent szívedben, amíg az élet vihara elvonul.

/Laudetur Kiadó - Magyar Kurír/
maroka, 2019. június 24. hétfő, 11:45
Heti Lélekemelő - Laudetur Kiadó
Ez a teendő a döntéseink előtt
Hagynunk kell, hogy megszólítson minket a Szentlélek, meg kell tanulnunk, hogy döntéseink előtt meghallgassuk Őt.
A Szentlélek mozdítja meg a szívünket, sugall nekünk és ébreszt bennünk érzéseket. Ezen a héten, a közelgő pünkösdre készülve imádkozzunk, hogy a Szentlélek jöjjön el a szívünkbe, közösségeinkbe! Tegyük föl maguknak a kérdést: milyen helyet foglal el életükben a Szentlélek? Képes vagyok-e meghallgatni a Szentlelket? Képes vagyok-e sugallatért folyamodni hozzá, mielőtt meghozok egy döntést, kimondok vagy megteszek valamit? Vagy a szívem nyugodt, érzelemmentes, mozdulatlan szív? Vannak olyan szívek, hogy ha lelki EKG-t végeznénk rajtuk, az eredmény lineáris lenne, érzelmek nélküli.
Hagyjuk magunkat kizökkenteni a Szentlélek által, hagyjuk, hogy megszólítson minket, és ne engedjük, hogy hitünk ideológiává váljon. Hagyni kell, hogy nyugtalanítson minket a Szentlélek. Érezni és mérlegelni kell: megkülönböztetni, mit érez a szívem, mert a Szentlélek a
maroka, 2019. június 03. hétfő, 09:09
Vereb István a Laudetur Kiadó vezetője - mai gondolatai
Marie Theo Puybareau Manaud francia Domonkos-rendi szerzetesnővér vallomását osztom meg
most Önnel pünkösd, a Szentlélek közelgő eljövetele alkalmából.
........
*
Marie Theo: A keresztény ember titka a lélegzetben van
Marie szeretett teniszezni, síelni, úszni, motorozott, gyermekkora óta kalandvágyó volt. A futást Rómában kezdte, nem maga a futás iránt érzett ösztönzést, hanem a közösségben végzett tevékenység iránt.
"Futottam, hogy ne veszekedjek magammal és másokkal; érezzem, hogy élek, mozgásban vagyok; ne gondolkodjak, csak a lélegzetemet érezzem, az erőfeszítést, az életet, ahogyan lüktet a szívdobogásban; örüljek, hálát adjak, magasztaljam az életet, megénekeljem a szépségét.
Ami a legfontosabb, mindig Jézussal futottam, aki ott volt velem a viharban és az örömben is.
Amikor izzadtam, elfáradtam, és azt gondoltam, de hát ki kényszerít erre, eszembe jutottak Szent Pál szavai a
maroka, 2019. május 29. szerda, 10:04
Képek, videók
Magna Cum Laude 2010.05..
agica2004
2010. június 02. szerda, 12:57
Magna Cum Laude.jpg
szalai0913
2010. február 06. szombat, 19:40
Magna Cum Laude.jpg
agica2004
2009. december 04. péntek, 12:24
Magna Cum Laude
szabokarcsi
2006. október 07. szombat, 14:40
Magna Cum Laude:)
giu-li
2006. augusztus 12. szombat, 16:24
a legendák szerint.jpg
bbbarbara
2016. november 30. szerda, 18:48
E gyönyörű napon
mester126mari
2010. május 01. szombat, 20:07
egy gyönyörű napon!
kicsicsajszi
2006. október 19. csütörtök, 17:49
világosság-kép.jpg
katolikusokoldala
2018. június 22. péntek, 12:59
Világosságom
dandej
2018. március 28. szerda, 19:25
Az igazi világosság
dandej
2017. december 19. kedd, 17:33
Krisztus világossága
sacimama
2017. január 05. csütörtök, 15:16
Örök világosság fényesked
sacimama
2017. január 04. szerda, 18:47
Világ világossága 01.jpg
chillik
2016. december 29. csütörtök, 17:12
Világ világossága 02.jpg
chillik
2016. december 29. csütörtök, 17:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.