Belépés
2020. február 25. kedd | 9. hét | 56. nap | 09:49 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Illegális bevándorlás - Az olasz hatóságok lezárták a Sea Watch civil szervezet hajója körüli tengerszakaszt
A Sea Watch 3 nevű hajót tilos megközelíteni vagy közelében lehorgonyozni fél mérföldes körzetben.

A hatósági intézkedést azután hozták meg, hogy vasárnap három ellenzéki politikus motoros csónakot bérelt, és feljutott a Sea Watch 3-ra. A balközép Demokrata Párt (PD) pedig hétfőtől minden nap másik képviselőt akart a hajóra küldeni, az ott tartózkodó menedékkérők partra engedésének sürgetésére.

Maurizio Martina, a PD politikusa így Siracusa kikötőjében nyilatkozott a sajtónak, hangsúlyozva, hogy a hajón levő 47 embert azonnal partra kell engedni, el kell látni. "Nem lehet politikai propagandát folytatni emberek bőrén" - jelentette ki Martina.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter közösségi oldalára azt írta, hogy miközben az olasz sajtó és a baloldal viharos tengerre, "kutyahidegre" panaszkodik, és a hajón található gyerekekről cikkezik, a Sea Watchon "meztelen felsőtestű férfiakat, nyugodt tengert, füllhallgatós és mobiltelefonos személyeket látok". Hozzátette: "Nem módosítom nézeteimet: Olaszországba csak a szabályokat betartva lehet megérkezni, máskülönben STOP".

A római belügyi tárca vezetője bejelentette, hogy a legnagyobb olaszországi menedékkérő-tábor, a szicíliai Mineo bezárására készül, ahol a tavaly januári 2585-ről mára 1357-re csökkent az ott tartózkodók száma. A Rómához közeli Castelnuovo Di Porto menedékkérő-táborának bezárása már megkezdődött.

Salvini megjegyezte, hogy tavaly januárban a korábbi balközép kormánnyal több mint 3 ezren érkeztek az olaszországi partokra, míg az idén csak 155-en.

Danilo Toninelli kikötőkért felelős miniszter (Öt Csillag Mozgalom) a Sea Watch hajójának lefoglalását szorgalmazta. Azt javasolta, hogy engedjék kikötni a hajót, majd tegyék egy repülőre a migránsokat, és szállítsák őket Hollandiába. A német nem kormányzati szervezet hajója ugyanis holland felségjelzésű. Hága kormánya hétfőn ismételten leszögezte, hogy nem fogadja be a csoportot.

A Sea Watch 3 január 19-én vette fedélzetére a csoportot Líbia partjainál. Pénteken kapott engedélyt az olasz hatóságoktól, hogy Siracusa partjaitól kevesebb mint kétmérföldnyire lehorgonyozzon, de nem futhat be olaszországi kikötőbe.

Ezzel egy időben a szicíliai Siracusa ügyészsége bejelentette, hogy vizsgálat megindítását mérlegeli Matteo Salvinivel szemben a hajón tartózkodók személyi szabadságának korlátozása címén. Hasonló vádakkal indult eljárás a belügyminiszterrel szemben tavaly augusztusban is, amikor majdnem egy hétig nem engedélyezte az olasz parti őrség Diciotti nevű hajóján levő 177 menedékkérő partraszállását. A mostani ügyben az olasz parlament illetékes bizottsága a héten dönt arról, hogy szavazásra bocsátja-e a belügyminiszterrel szembeni ügyészi eljárás kérdését.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. január 28. hétfő, 14:31
Címkék: Demokrata Párt, Maurizio Martina, Matteo Salvini, Castelnuovo Di Porto, Danilo Toninelli, Csillag Mozgalom,
Kommentek
Olasz belügyminiszter: félmillió illegális bevándorló indulásra készen az olasz partok felé
Angelino Alfano olasz belügyminiszter a tanácskozást követően újságíróknak elmondta, hogy az Észak-Afrika és Szicília közötti tengerszakaszon szolgáló olasz hadihajók az elmúlt 48 óra alatt 4000 illegális bevándorlónak segítettek partot érni.

Az olasz hadihajók a tavaly októberben indult Mare Nostrum (Mi Tengerünk) katonai-humanitárius misszió keretében felügyelik a két kontinens közötti tengerszakaszt. Angelino Alfano hangsúlyozta, hogy az olasz tengerészet alig bírja az illegális bevándorlók mentését, sokakat a közelben haladó kereskedelmi hajók vesznek a fedélzetükre.

Angelino Alfano elmondta, hogy az enyhe téli időjárásnak is köszönhetően év eleje óta már 15 ezer illegális bevándorló kelt át az Észak-Afrika és Szicília közötti tengerszakaszon. Tavaly összesen mintegy 43 ezer illegális bevándorló érkezett Itáliába. A tömeges érkezést magyarázza az is, hogy április elejétől az illegális bevándorlás Olaszországban nem számít többé bűncselekménynek.

A belügyminiszter olasz
velemenyezd, 2014. április 09. szerda, 12:33
Újabb áldozatok Szicília partjainak közelében
Egy alig hétméteres, motoros lélekvesztővel kelt útra a 135 fős illegális bevándorlócsoport. A bárka motorja elromlott és a vízi jármű a nyílt tengeren sodródott. A szicíliai Palermo parti őrsége értesült a bajba jutott csoportról, amelyet végül egy görög kereskedelmi hajó vett fedélzetre Szicíliától 145 mérföldre délkeletre. Az utasok közül két férfi annyira elgyengült, hogy kiszenvedtek, mire a görög hajó odaért.

A túlélők kedden érkeztek meg a szicíliai Siracusa közeli Augusta kikötőjébe, ahol egyelőre a helyi sportcsarnokban szállásolták el őket.

Az utóbbi három nap alatt a nyárias időjárási viszonyok miatt több mint 1200 bevándorló kelt át az Afrika és Szicília közötti tengeren. Többségüknek a tengerszakaszt felügyelő olasz haditengerészet hajói nyújtottak segítséget és szállították őket az olasz partokig az októberben indult Mare Nostrum olasz humanitárius-katonai akció keretében. Ez azután indult, hogy tavaly október 3-án egy illegális bevándorlókat szállító hajó Lampedusa szigeténél
velemenyezd, 2014. február 18. kedd, 14:33
szeretettel
szélességi kör mentén, amíg el nem értük a nyugati hosszúság ötvenedik fokát. Itt északnak fordultunk és fölhajóztunk egészen az ötvenkettedik déli szélességi kör vonaláig, mikor is keletnek fordultunk és napjában kétszer, reggel és este ellenőrizve irányunkat, a szélességi körhöz tartva magunkat haladtunk tovább, a Georgia nyugati partjain végighaladó délkör vonaláig, majd ennek mentén visszatértünk arra a szélességre, ahonnan kiindultunk. Ezután keresztirányban is átszeltük az ekképp körüljárt tengerszakaszt, folyamatos figyelőszolgálatot tartva az árbockosárban. Három hetet töltöttünk alapos és lelkiismeretes kutatással; mindvégig kivételesen szép, tiszta időjárás uralkodott az egész vidéken, olyannyira, hogy köd egyetlenegyszer sem fordult elő. Ezek után természetesen bizonyítottnak tekintettük, hogy ha valaha voltak is szigetek e vidéken, ma már nyomtalanul elmerültek a tengerben. Hazatérésem óta jutott tudomásomra, hogy 1822-ben Johnson kapitány, a Henry nevű amerikai szkúner parancsnoka és Morrell
sayuri, 2013. október 11. péntek, 16:25
Costa Concordia - Késéssel indul a zátonyra dőlt Costa Concordia felállítása
problémáról van szó. Az éjszakai heves vihar miatt ismét ellenőrizni kellett az óceánjáró alatt kiépített talpazatot és a művelet elvégzéséhez szükséges többi szerkezetet. Egyebek között stabilizálni kellett azt a tengeri tornyot is, amelyből irányítják az óriási hajóroncs mozgatását.

Késéssel kezdődött meg azoknak az itatóvásznaknak az elhelyezése is, amelyeknek a hajó környezetében meg kell kötniük a Costa Concordiából esetlegesen kiszivárgó szennyező anyagokat.

Hat órakor még azt a tengerszakaszt - a Toscana és a Giglio szigete közöttit - sem zárták le, amely pedig szükséges a művelethez. Az utolsó komphajó szigetre érkezését is meg kell várni.

Gabrielli az újságíróknak azt hangsúlyozta, hogy a késés nem módosítja a művelet folyamatait. A késést a nap folyamán megpróbálják "behozni", ha erre lehetőség lesz.

Gabrielli hozzátette: mindenki tudta, hogy lehet "fennakadás", mert rendkívüli beavatkozásról van szó. Kizárta, hogy a nap során újabb vihar érkezik Giglio partjaihoz.
velemenyezd, 2013. szeptember 16. hétfő, 07:20
Félig elsüllyedt a zátonyra futó óceánjáró
kihozni a hajó "fekete dobozait", amelyek alapján kideríthető majd a pontos útvonal.
70 ember rekedhetett a hajótestben

Az olasz parti őrség egyik illetékese szerint elképzelhető, hogy az óceánjáró belsejében rekedt az a mintegy 70 ember, akiket a hatóságok még mindig eltűntként tartanak nyilván, s akik után továbbra is folyik a kutatás.

Cosimo Nicastro kapitány elmondta: nincs ugyan olyan meggyőző bizonyítékuk, hogy bárki is lenne a hajó belsejében, de mivel a környező tengerszakaszt tüzetesen átvizsgálták, s nem találtak további halottakat vagy túlélőket, ezt a lehetőséget nem lehet kizárni. Hozzátette: a búvárok a luxushajó vízzel elárasztott részeiben kutatnak.


Időközben nyilvánosságra hozták, hogy az eddig talált három halott közül kettő francia turista, a harmadik pedig a személyzet egyik perui tagja. Gianni Onorato cégvezető szombaton elmondta: a kapitány a
johannanna, 2012. január 17. kedd, 08:15
A cápákról
tigriscápa, amelyek fókákat, tengeri teknősöket is elfogyasztanak. Előfordul, hogy ők tényleg meg is eszik az embert, mert a húsa bár idegen számukra, de nem fogyaszthatatlan. A cápák ész nélküli pusztítása értelmetlen, a támadások ettől nem fognak megszűnni. Azt azonban elérhetjük, hogy kipusztítjuk a tengerek csúcsragadozóit, ráadásul még az előtt, hogy teljesen megismernénk a viselkedésüket.

Védekezni kell, nem pusztítani

A mészárlás ráadásul nemcsak nem teszi vonzóbbá az adott tengerszakaszt, hanem egyenesen elriasztja azokat a turistákat, akik az érintetlen természet csodálatáért merülnek víz alá - mondja a búvárkodással is foglalkozó szakértő. A turistaközpontokban igen sok módon védekezhetnek a cápatámadások ellen anélkül, hogy az állatoknak kárt okozhatnának. Egyik lehetőség a cápaháló, amely a strand körül a vízben kifeszített drótkerítés, ahol nem fér át egy méteresnél nagyobb test. Ezen túl őrtornyokból és helikopterről pásztázzák a vizet, a cápa felbukkanásakor percek
rochlitzne, 2009. július 17. péntek, 11:16
Képek, videók
O.V. -bevándorlás.jpg
agica2004
2015. január 25. vasárnap, 14:48
bevándorlási csarnok
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:26
régi bevándorlási központ
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:25
Templomos szoci.demokratá
furaila
2016. november 08. kedd, 14:09
Demokrata információ.jpg
eva_gyulai
2016. január 04. hétfő, 02:18
MTV demokrata szempont
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:30
orig-Maurizioi_Szent_L ena
aranyosmagdika
2011. március 14. hétfő, 13:26
Salvins Albatross, Procla
diana68
2009. december 23. szerda, 07:01
A Castelnuovo Nápolyban.j
ercsi49
2009. június 27. szombat, 18:31
A Castelnuovo Nápolyban.j
isukaking
2007. február 03. szombat, 18:23
Daniló herceg híd Rijekáb
pacsakute
2016. június 17. péntek, 20:33
Danilo and Sonia.jpg
skorpiolilike
2014. március 26. szerda, 08:37
20071124danilowic.jpg
ametiszt54
2013. január 25. péntek, 09:50
Danilova Kristine 21.jpg
picurcica
2009. december 29. kedd, 20:34
danilo.jpg
konoksag
2008. július 10. csütörtök, 07:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.