Belépés
2020. május 29. péntek | 22. hét | 150. nap | 19:41 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A hónap témája - Müller Péter: Nőpárti vagyok?
A hónap témája - Müller Péter: Nőpárti vagyok?

Müller Péter postaládájában számos levél landol nap mint nap, és most már a közösségi oldalakon is tömegével érkeznek hozzá a különböző kommentek legnépszerűbb írásaival kapcsolatban. A Life.hu éppen ezért új sorozatot indít: mostantól havonta olvashatók lesznek Müller Péter legmélyebb gondolatai a legmegosztóbb témákban.

Sokan azt írják: nőpárti vagyok. Még nők is, gyakran. És elmondják, mennyi önző, hatalmával visszaélő, egoista, karrierista nő van, aki tönkreteszi a családját. Ilyen leveleket kapok. Attól, hogy nő valaki, még lehet egy vacak ember is. Férfiak pedig ritkán értenek velem egyet: előadásaimon javarészt nők ülnek.
Forrás: Thinkstock

Hogyan látom én ezt? Nem a saját szavaimmal mondom el, mert valaki ezt már tökéletesen leírta. Egy Karol nevű, igazi férfi, aki síelt, focizott, úszott, kajakozott, küzdött a nácik ellen, kőbányában dolgozott, majd egyetemen tanult, és színjátszó volt valaha, éppúgy, mint én. Azt írta:

,,Sajnos, olyan beidegződésekkel átszőtt történelem örökösei vagyunk, mely minden korban és mindenütt megnehezítette a nő útját, akinek méltóságát félreismerték, értékeit eltorzították, akit gyakran kizártak, sőt rabszolgává tettek. Ez akadályozta abban, hogy valóban önmaga legyen, az egész emberiséget pedig megfosztotta az igazi lelki gazdagságtól..."

A lényeget mondja. A nők világtörténelme: rémtörténet. Minden korban és mindenütt. Híres példája a házasságtörő nő megkövezése, melynek Jézus is tanúja volt. Ma is látunk ilyen borzalmat, a kereszténységnél fél évezreddel fiatalabb iszlám világban és máshol is. Nem lesz így sokáig. A nők ,,önmagukká" lesznek. Ráébrednek nem az elnyomásukra, hanem saját isteni valójukra. Karol enyhén fogalmaz. A nőkkel való bánásmód az emberiséget nem a ,,lelki gazdagságtól", hanem az élettől fosztja meg. Anya és Anyag minden mély nyelvben összefügg. Aki a női princípiummal elvetemülten, zsarnokként bánik, az anyaggal, a földi élettel is ezt teszi.

A férfiuralom csődbe vitte a földi életet. Pusztulásba, világháborúba, tömegirtásba. A világválság, amelyben élünk, a férfiuralom csődje.

Karol később pápa lett. II. János Pál. Ma már az egyház szentje. Az utóbbi száz évben a nők szerepe gyökeresen megváltozott. S ez nemcsak arról szól, hogy jogokat kapott, hogy szavazhat, hogy tanulhat végre az egyetemen, és taníthat is (tilos volt, mindkettő!), hogy vezető szerephez jut a társadalmi élet minden területén - hanem elsősorban arról, hogy öntudatra ébred. ,,Önmaga" lesz végre, ahogy a levélben áll. S ez így lesz, minden kultúrában, előbb-utóbb. Úgy hívják ezt: paradigmaváltás.
Az emberiség sorsa függ ettől.
Forrás: Thinkstock

Az ,,utolsó időkben" - János evangélista látomásában - megjelenik a ,,Napba öltözött asszony" az égen. Tudjuk, hogy az ,,Örök Nő" szimbóluma a passzív Hold. A Nap a férfié. A ,,Napba öltözés" megrendítő fordulat! Ezt éljük ma. A nő szuverén lény lesz. Öntudatra ébred. Nem a férjétől függ, bármennyire szereti is, őt is, a gyerekeit is, hanem a saját belső Napjától. Ez átsugárzik még az anyaszerepen is. Ezért nem könnyű ma nőnek és férfinek lenni. Nem ehhez szoktunk, emberemlékezet óta. És ezért nehéz, ebben kozmikus méretű fordulatban, harmonikus párkapcsolatot teremteni. Ritkák az igazi, jó találkozások, és nagyon sok a karambol.

Amikor a nő a ,,félreismert méltóságért" küzd, amikor azért harcol, hogy ,,valóban önmaga legyen", nemcsak a saját lelkéért, hanem a gyerekeiért, a családjáért - és az egész emberiség jövőjéért teszi.

Férfi vagyok, és tudom, milyen ősi tiltakozást kell legyőzni magamban, hogy ezt kimondjam. És milyen bonyolult érzést vált ki belőlem, ha egy ilyen önmagára ébredt, bölcs nővel találkozom. Mert azért mégiscsak én vagyok férfi!

Forrás: http://www.life.hu/sztarszerzok
taltos1, 2016. január 18. hétfő, 22:23
Címkék: Müller Péter, János Pál, hónap témája, közösségi oldalakon, különböző kommentek, legmegosztóbb témákban,
Kommentek
Facebookon kaptam
Szervusz Kedves Évi .
Jó reggelt , és gyönyörű napot kívánok sok szeretettel mára is .
Puszillak .
"Ha sikerül egy szerelmespárnak egymás mellett jól megöregedni , rádöbbennek arra , hogy ami összekapcsolja őket , az (...) egy mély sors közösség , mely több , mint szerelem ."

(Müller Péter)
eva6, 2020. május 27. szerda, 11:02
Sok ember él az asszonyban
"Az igazi nőnek csak a szemét nézd, és azt sem kívülről, hanem a lelke felől. Először meg kell érezni a lelkét. Ha a lelke felől nézed, az első réteg a félelem, a múlt és a jelen sebei. Ha ezzel megtanulsz bánni, akkor láthatod a második réteget, a gyengédséget, a cirógatás vágyát. Ha ezt is látod, a harmadik rétegben látod az öröm pajkosságát, a negyedikben a harag villámait, az ötödikben a harmónia vágyát, a hatodikban a gyönyör cirógatását, és a hetedikben azt a szeretetet, ami teljesen a Tied. Minden igazi nő hét fátyoltáncot táncol, és régen elvesztél, ha a fátylat, a keblei halmát, vagy a csípőjét nézed. Csak a szemét nézd, a teljesen ruhátlan lénye, az örömtől hullámzó, vagy fájdalomtól görnyedő teste minden apró titka a szemében van."

"Sok ember él egy asszonyban, és a nő mindegyik tud lenni: (...) szakács, pincér, takarítónő, vendéglátó, sokszor gazdasági vezető, anya, tanácsadó,
liliana01, 2020. május 20. szerda, 13:57
Krónika 3. rész (napirend előtt: koronavírus)
ellenzék, vagy Soros - hangoztatta.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az alapjövedelemről azt mondta, az ugrás lenne abba az időbe, amikor jobban megérte segélyből élni, mint dolgozni és ezt az időszakot nem akarják vissza.

Aknamunkával vádolta a Párbeszédet a járvány elleni védekezésben azért, mert támadta a kormányt a határon túliaknak juttatott védőfelszerelések miatt. Ez a létező leggyalázatosabb folytatása a december 5-i politikának - közölte. Hozzátette: Müller Cecília munkáját egy lejárató videóval "támogatták". Az államtitkár köszönetet mondott a tisztifőorvosnak az alázatos helytállásért.

Értékelése szerint a párbeszédes főpolgármester a múlt héten csúcsra járatta a döntésképtelenséget és a másra mutogatást. A döntések hiányát a fővárosban ne kenjék a kormányra - közölte.LMP: súlyosan érintik a kormánydöntések az önkormányzatokatKeresztes László Lóránt (LMP) szerint a kormány sorozatban hozott olyan döntéseket, amelyek
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 17:12
Facebookon kaptam
Szervusz Kedves Évi .
Köszönöm kedvességedet .

Boldog , szép estét , jó éjszakát kívánok szeretettel egész hétre neked .
Puszillak .
Az ember utólag döbben rá , mennyi csoda mellett ment el . Utólag jön rá , hogy elfelejtett szeretni . Utólag , hogy boldog volt , s észre sem vette . Utólag , hogy nem is figyelt a másikra . Utólag , hogy elfelejtett jónak lenni hozzá . Utólag , hogy kár volt őt nem szeretni . Kár volt unni , aminek örülni is lehetett volna .
(Müller Péter)
eva6, 2020. május 11. hétfő, 21:04
Sok angyal van közöttünk, aki nem csupán álruhát öltött
Sok angyal van közöttünk, aki nem csupán álruhát öltött, de a születése pillanatában odafenn hagyta az angyal-múltjára való emlékezetét is. Ő sem tudja, hogy angyal. Nem emlékszik rá. Csak érzékenyebb. Finomabb...
Egyszerű, romlatlan lelkületű emberek ezek, jók, tiszták és becsületesek. Rengetegen vannak. Ezekre mondjuk, hogy rendes emberek. ,,Nem idevalók". Emlékeznek még egy erkölcsre... Hozzák magukkal... Tudják, hogy másokhoz jónak kell lenni, s bár roppant hátrányos manapság, tisztességesnek kell maradni...
Hogy angyallal beszélsz, azt onnan tudod megállapítani, hogy felelősséget érez érted. Nem prófétálni kezd, hanem vállal téged - mert el kell számolnia veled. Fontos vagy neki. Akkor is, ha csak egyszer lát az életében. S azt szeretné, ha ő is fontos lenne neked - akárcsak egy futó pillanatig."
-Müller Péter-
koszegimarika, 2020. április 24. péntek, 18:36
Sok angyal van közöttünk
Sok angyal van közöttünk, aki nem csupán álruhát öltött,
de a születése pillanatában odafenn hagyta az angyal
múltjára való emlékezetét is. Ő sem tudja, hogy angyal.
Nem emlékszik rá. Csak érzékenyebb. Finomabb...
Egyszerű, romlatlan lelkületű emberek ezek, jók, tiszták és
becsületesek. Rengetegen vannak. Ezekre mondjuk, hogy
rendes emberek. ,,Nem idevalók". Emlékeznek még egy
erkölcsre. Hozzák magukkal. Tudják, hogy másokhoz jónak
kell lenni, s bár roppant hátrányos manapság, tisztességesnek
kell maradni. Hogy angyallal beszélsz, azt onnan tudod
megállapítani, hogy felelősséget érez érted. Nem prófétálni
kezd, hanem vállal téged, mert el kell számolnia veled.
Fontos vagy neki. Akkor is, ha csak egyszer lát az életében.
S azt szeretné, ha ő is fontos lenne neked, akárcsak egy futó
pillanatig.

Müller
klarika47, 2020. április 24. péntek, 14:51
"A boldog emberek tudják"
"A boldog emberek tudják"

A boldog emberek tudják,
egyetlen mosoly többet ér ezer szónál.

A boldog emberek tudják,
hogy az élethez hozzá tartozik a frusztráció és a csalódás.

A boldog emberek megosztják
élményeiket barátaikkal akár jól, akár rosszul megy soruk

[A boldog emberek egészséges önértékeléssel rendelkeznek.

A boldog emberek elfogadják gyengéiket, észreveszik problémáikat, és azokat megfelelően kezelik.

Lehetetlen nagyobbá válnod,
mint az uralkodó gondolataid.

"Mindnyájan azért vagyunk,
hogy széttörjük korlátainkat, bármik is legyenek azok
"Louise L. Hay

"Nem könnyű boldogságra találnunk önmagunkban,
csakhogy sehol másutt nem lelünk rá"
Agnes Repplier

Amilyen hatalmas a te képzelőerőd,
olyan csodálatos számodra a
menusgabor, 2020. április 19. vasárnap, 21:15
Képek, videók
20171211muller-peter-s zer
menusgabor
2020. január 04. szombat, 15:54
müller péter.jpg
liliana01
2019. szeptember 25. szerda, 11:07
Müller Péter - Sok öreg p
sanci81
2018. március 09. péntek, 17:50
Müller Péter - Minél tága
sanci81
2018. március 08. csütörtök, 17:45
Müller Péter - Különös ár
sanci81
2018. március 08. csütörtök, 17:44
Müller Péter - Ésszel föl
sanci81
2018. március 08. csütörtök, 17:42
Müller Péter - Az igazi t
sanci81
2018. március 07. szerda, 18:13
Müller Péter - Az emberi
sanci81
2018. március 07. szerda, 18:11
muller-peter-idezet.jp g
menusgabor
2018. január 29. hétfő, 21:11
Müller Péter idézet: A cs
cuppika59
2018. január 20. szombat, 13:27
Müller Péter-Akit megcsap
cuppika59
2017. október 04. szerda, 14:15
Müller Péter Olvass el na
cuppika59
2017. augusztus 12. szombat, 11:57
keleti témájú játékra.png
szelgyongyi
2016. október 27. csütörtök, 07:18
vallásos témájú könyvek.j
dnemethk
2013. július 31. szerda, 20:46
vallásos témájú könyvek (
dnemethk
2013. július 31. szerda, 20:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.