Belépés
2019. november 15. péntek | 46. hét | 319. nap | 19:58 | Albert, Lipót
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A hónap témája - Müller Péter: Nőpárti vagyok?
A hónap témája - Müller Péter: Nőpárti vagyok?

Müller Péter postaládájában számos levél landol nap mint nap, és most már a közösségi oldalakon is tömegével érkeznek hozzá a különböző kommentek legnépszerűbb írásaival kapcsolatban. A Life.hu éppen ezért új sorozatot indít: mostantól havonta olvashatók lesznek Müller Péter legmélyebb gondolatai a legmegosztóbb témákban.

Sokan azt írják: nőpárti vagyok. Még nők is, gyakran. És elmondják, mennyi önző, hatalmával visszaélő, egoista, karrierista nő van, aki tönkreteszi a családját. Ilyen leveleket kapok. Attól, hogy nő valaki, még lehet egy vacak ember is. Férfiak pedig ritkán értenek velem egyet: előadásaimon javarészt nők ülnek.
Forrás: Thinkstock

Hogyan látom én ezt? Nem a saját szavaimmal mondom el, mert valaki ezt már tökéletesen leírta. Egy Karol nevű, igazi férfi, aki síelt, focizott, úszott, kajakozott, küzdött a nácik ellen, kőbányában dolgozott, majd egyetemen tanult, és színjátszó volt valaha, éppúgy, mint én. Azt írta:

,,Sajnos, olyan beidegződésekkel átszőtt történelem örökösei vagyunk, mely minden korban és mindenütt megnehezítette a nő útját, akinek méltóságát félreismerték, értékeit eltorzították, akit gyakran kizártak, sőt rabszolgává tettek. Ez akadályozta abban, hogy valóban önmaga legyen, az egész emberiséget pedig megfosztotta az igazi lelki gazdagságtól..."

A lényeget mondja. A nők világtörténelme: rémtörténet. Minden korban és mindenütt. Híres példája a házasságtörő nő megkövezése, melynek Jézus is tanúja volt. Ma is látunk ilyen borzalmat, a kereszténységnél fél évezreddel fiatalabb iszlám világban és máshol is. Nem lesz így sokáig. A nők ,,önmagukká" lesznek. Ráébrednek nem az elnyomásukra, hanem saját isteni valójukra. Karol enyhén fogalmaz. A nőkkel való bánásmód az emberiséget nem a ,,lelki gazdagságtól", hanem az élettől fosztja meg. Anya és Anyag minden mély nyelvben összefügg. Aki a női princípiummal elvetemülten, zsarnokként bánik, az anyaggal, a földi élettel is ezt teszi.

A férfiuralom csődbe vitte a földi életet. Pusztulásba, világháborúba, tömegirtásba. A világválság, amelyben élünk, a férfiuralom csődje.

Karol később pápa lett. II. János Pál. Ma már az egyház szentje. Az utóbbi száz évben a nők szerepe gyökeresen megváltozott. S ez nemcsak arról szól, hogy jogokat kapott, hogy szavazhat, hogy tanulhat végre az egyetemen, és taníthat is (tilos volt, mindkettő!), hogy vezető szerephez jut a társadalmi élet minden területén - hanem elsősorban arról, hogy öntudatra ébred. ,,Önmaga" lesz végre, ahogy a levélben áll. S ez így lesz, minden kultúrában, előbb-utóbb. Úgy hívják ezt: paradigmaváltás.
Az emberiség sorsa függ ettől.
Forrás: Thinkstock

Az ,,utolsó időkben" - János evangélista látomásában - megjelenik a ,,Napba öltözött asszony" az égen. Tudjuk, hogy az ,,Örök Nő" szimbóluma a passzív Hold. A Nap a férfié. A ,,Napba öltözés" megrendítő fordulat! Ezt éljük ma. A nő szuverén lény lesz. Öntudatra ébred. Nem a férjétől függ, bármennyire szereti is, őt is, a gyerekeit is, hanem a saját belső Napjától. Ez átsugárzik még az anyaszerepen is. Ezért nem könnyű ma nőnek és férfinek lenni. Nem ehhez szoktunk, emberemlékezet óta. És ezért nehéz, ebben kozmikus méretű fordulatban, harmonikus párkapcsolatot teremteni. Ritkák az igazi, jó találkozások, és nagyon sok a karambol.

Amikor a nő a ,,félreismert méltóságért" küzd, amikor azért harcol, hogy ,,valóban önmaga legyen", nemcsak a saját lelkéért, hanem a gyerekeiért, a családjáért - és az egész emberiség jövőjéért teszi.

Férfi vagyok, és tudom, milyen ősi tiltakozást kell legyőzni magamban, hogy ezt kimondjam. És milyen bonyolult érzést vált ki belőlem, ha egy ilyen önmagára ébredt, bölcs nővel találkozom. Mert azért mégiscsak én vagyok férfi!

Forrás: http://www.life.hu/sztarszerzok
taltos1, 2016. január 18. hétfő, 22:23
Címkék: Müller Péter, János Pál, hónap témája, közösségi oldalakon, különböző kommentek, legmegosztóbb témákban,
Kommentek
Óvakodj attól a férfitól, aki nem királynőnek lát
"Óvakodj attól a férfitól, aki nem
királynőnek lát.
Nem látja igazi arcodat-mert nem szeret.
Aki szeret, és amíg szeret: fölfelé néz rád.

Óvakodj attól, aki benned a szolgát, az
anyukáját, önzésének eszközét, vagy birtokát látja csupán, és nem az
önérzetes nőt keresi.

Óvakodj attól, aki tart a méltóságodtól és
az öntudatodtól, mert kisebbnek érzi
magát melletted.
Élni talán tudsz egy ilyen emberrel, hiszen az élet a kompromisszumok
művészete is-de boldog nem lehetsz
vele.
Hogy szeret-e valójában, vagy csak
érzelmileg, vagy más okból függ tőled,
onnan tudod tévedhetetlenül megállapítani, hogy mennyire érzed
magad szabadnak mellette."

(Müller Péter)
koszegimarika, 2019. november 08. péntek, 07:12
Összetartozik-e két ember? Ezt az összetartozást nem az...
"Összetartozik-e két ember?

Ezt az összetartozást nem az dönti el, hogy miféle veszedelmes drámákat élnek át, nem is a templomi örök hűség Isten előtt,
hanem az, hogy minden viszály ellenére a fejlettebb, érzékenyebb lélek felemeli-e boldogtalan, elvadult társát, avagy az húzza le őt a saját poklának színvonalára.
Minden út "erkölcsös", amelyik fölfelé vezet.
S "erkölcstelen", ha a mélységbe visz."
Müller Péter
koszegimarika, 2019. november 07. csütörtök, 07:45
Kőszív
Sokféle viszonya lehet az embernek a halálhoz, a gyászhoz, mindenki
másként emlékszik elvesztett szeretteire. A különböző megemlékezések,
rituálék általában segítenek enyhíteni a bennünk lévő fájdalmat, hiányérzetet.
Müller Péter most következő sorait mindenkinek ajánljuk, megközelítése
ugyanis nem hétköznapi, viszont nagyon elgondolkodtató:

Szögezzük le: Nincs halál! Nincsenek halottaink sem. Mindenki, igen, mindenki
él, csak vannak, akik már nem itt, hanem máshol. Ők már továbbmentek.
Elköltöztek. Akit szeretsz, az él. Direkt használtam jelenidőt, ugyanis az igazi
szeretet soha nem múlik el. Csak gondolj rá, idézd fel magadban Őt. Ő is ezt
fogja tenni, mert ha valódi szeretet van köztetek, összeköt benneteket az
Aranyfonál, ami minden biológiai törvényszerűségnél erősebb.

Arra kérlek, ha a szüleidet, vagy nagyszüleidet idézed fel magadban, ne idős
emberekként gondolj rájuk, mert ők valójában nem azok. Öregség és elmúlás
klarika47, 2019. november 02. szombat, 07:04
Egy szívbemarkoló és mégis lelket melengető üzenet
Egy szívbemarkoló és mégis lelket melengető üzenet mindenkinek, aki most elvesztett szeretteire gondol!

NINCS HALÁL. És nincsenek HALOTTAINK. Mindenki él, csak nem itt, hanem ott. Tovább ment. Átköltözött. Akit szeretsz, az VAN. Szándékosan nem azt mondom, hogy akit ,,szerettél" - mert a szeretet nem múlik el soha. Gondolj rá, idézd meg magadban a lényét - s ő is azt teszi majd, mert ha valóban szeretitek egymást, összeköt benneteket az Aranyfonál.

Csak arra kérlek, ha anyádat, apádat, vagy nagyszüleidet idézed meg, ne öregemberként gondolj rájuk, mert nem azok! A lélek világában nincs elmúlás, így öregség sincs. Fiatalok ők. Ahogy lelked mélyén te is fiatal vagy. Akkor is, ha a tükör nem ezt mutatja. A rózsa csak a kibomlott Rózsa - a hervadó már nem az. Halottak napja nincs, csak Szeretet napja van, amikor a földön élők az eltávozottakra, az eltávozottak pedig ránk, földön élőkre gondolnak. És azt gondolják rólunk: ,,Szegénykék, nekik még nagyon
koszegimarika, 2019. október 31. csütörtök, 21:25
Facebookon kaptam
Szervusz Kedves Évi .
Jó reggelt és vidám gyönyörű napot kívánok sok szeretettel.
Puszillak.

Müller Péter.
"Minden reggel, amikor fölkelsz, keresd meg magadban azt a gondolatot vagy érzést, amiért érdemes
eva6, 2019. október 30. szerda, 08:55
Müller Péter: Halottak napja nincs, csak szeretet napja
Müller Péter: “Halottak napja nincs, csak Szeretet napja van"
2019-10-29

Eljött az év egyik legszívhezszólóbb ünnepe, a Mindenszentek, amelyet gyakran Halottak napjaként is szoktunk emlegetni. Milyen gyászos kifejezés, igaz? Kimondjuk és feketébe öltözik a szívünk.
A sárgálló lombok és lehullt levelek között bánatosan lépkedünk a sírhelyek között, miközben szerettünk hiányára gondolunk. Elhelyezzük a virágokat, meggyújtjuk a gyertyát és azokra gondolunk, akik már nem lehetnek közöttünk. Fizikailag legalábbis.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy mindig itt lesznek közöttünk, hiszen az irántuk érzett szeretet és a róluk kialakult emlékek örökké tartanak és meg is őrzik őket a világ, az utókor számára.

Igazul csengenek Müller Péter szavai:

“Halottak napja nincs, csak Szeretet napja van..."
Ilyenkor tiszta szívvel és szeretettel gondolunk arra, aki a fizikai világból eltávozott, de lelke örökké fennmarad. Emlékezzünk rá, a
lovaszmarika, 2019. október 29. kedd, 13:31
Müller Péter: Halottak napja nincs, csak Szeretet napja van
Müller Péter: Halottak napja nincs, csak Szeretet napja van

Közeleg Mindenszentek és közeleg a Halottak Napja. És közben hullanak a fákról a varázslatosan szép őszi levelek, kezd minden sötétté, komorrá válni. Egyedül az a mécses pislákol, amelyet halottainkra emlékezvén meggyújtunk ezekben a napokban.

És emlékezünk rájuk. Arra, milyen volt, amikor szerettünk úgy nevetett a születésnapján, arra, amikor unásig mesélte azt a történetet, amikor fiatal volt és meggondolatlanul bohó, arra, ahogyan szeretett elmerengeni. Emlékszel az ölelésére, emlékszel a hangjára, fel tudod idézni, sőt, szinte érzed az illatát. Idővel múlik a gyász és marad az emlékezés. De ez egy folyamat, ahogyan az is, hogy ezekben a napokban
lilagondolatok, 2019. október 29. kedd, 09:18
Müller Péter Sziámi életHű koncertje az Erkel Színházban
Sziámi az elmúlt csaknem négy évtizedben a legkülönfélébb embereket és közösségeket hozta össze, és ezekből a találkozásokból merészen új dolgok születtek - a Sziget Fesztiváltól a Bartók Plusz Operafesztiválon át a maga és mások számára írt dalokig - szerepel a szervezők által az MTI-hez eljuttatott ajánlóban

A vendég-barát-sztárfellépők sorában október 29-én ott lesz Miklósa Erika, Szinetár Dóra, Szakcsi Lakatos Béla, Dés László, Jávori Ferenc Fegya, Tolcsvay László, Novák Péter, Menyhárt Jenő, Kovács Antal és zenésztársai, a Baltazár Színház művészei és Darvas Ferenc, valamint az Angyalok Kara kórusa és a Free Voice Vokál.

Az este során Müller Péter Sziámi és zenekara előadják a nyolcvanas évek tűrt vagy betiltott slágereit, tehát az URH, a Kontroll Csoport, a Sziámi és az Európa Kiadó számait, és természetesen elhangzanak a szerzőtárs vendégekkel együtt alkotott szerzemények, régiek és újak egyaránt.
velemenyezd, 2019. október 23. szerda, 11:41
Képek, videók
müller péter.jpg
liliana01
2019. szeptember 25. szerda, 11:07
Müller Péter - Sok öreg p
sanci81
2018. március 09. péntek, 17:50
Müller Péter - Minél tága
sanci81
2018. március 08. csütörtök, 17:45
Müller Péter - Különös ár
sanci81
2018. március 08. csütörtök, 17:44
Müller Péter - Ésszel föl
sanci81
2018. március 08. csütörtök, 17:42
Müller Péter - Az igazi t
sanci81
2018. március 07. szerda, 18:13
Müller Péter - Az emberi
sanci81
2018. március 07. szerda, 18:11
muller-peter-idezet.jp g
menusgabor
2018. január 29. hétfő, 21:11
Müller Péter idézet: A cs
cuppika59
2018. január 20. szombat, 13:27
Müller Péter-Akit megcsap
cuppika59
2017. október 04. szerda, 14:15
Müller Péter Olvass el na
cuppika59
2017. augusztus 12. szombat, 11:57
Müller Péter.jpg
bbbarbara
2017. május 21. vasárnap, 20:54
keleti témájú játékra.png
szelgyongyi
2016. október 27. csütörtök, 07:18
vallásos témájú könyvek.j
dnemethk
2013. július 31. szerda, 20:46
vallásos témájú könyvek (
dnemethk
2013. július 31. szerda, 20:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.