Rumos szilvakrémleves |
 |
Hozzávalók:
1 kg szilva
1 citrom ami bió
4 dl joghurt
2 ek rum - aroma
8 db szegfűszeg
barna cukor ízlés szerint
2 kk őrölt fahéj
1 ek liszt
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és egy nagy fazékba tesszük. A citromokat is megmossuk, felkarikázzuk és a szilvához adjuk. Megszórjuk a szegfűszeggel és a fahéjjal, felöntjük 1,2 l vízzel. Felforraljuk, megfőzzük. Kivesszük belőle a citromkarikákat. A joghurtot a liszttel és egy merőkanál levessel elkeverjük, majd beleöntjük a levesbe. Botmixerrel pépesítjük a levest. Én ekkor kiszedtem a szegfűszegeket. Visszatesszük egy kicsit még forrni, de előtte ízlés szerint megcukrozzuk. A végén ízesítjük rumaromával. Lehűtjük, tálalásig hűtőben tároljuk. Vanília fagylalttal és tejszínhabbal tálaljuk. |
suzymama, 2018. szeptember 11. kedd, 21:09 |
|
| |
Rumos szilvakrémleves |
 |
Hozzávalók:
1 kg szilva
1 citrom
4 dl joghurt
2 ek rumaroma
8 db szegfűszeg
barna cukor ízlés szerint
2 kk őrölt fahéj
1 ek liszt
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és egy nagy fazékba tesszük. A citromokat is megmossuk, felkarikázzuk és a szilvához adjuk. Megszórjuk a szegfűszeggel és a fahéjjal, felöntjük 1,2 l vízzel. Felforraljuk, megfőzzük. Kivesszük belőle a citromkarikákat. A joghurtot a liszttel és egy merőkanál levessel elkeverjük, majd beleöntjük a levesbe. Botmixerrel vagy turmixal pépesítjük a levest. Én ekkor kiszedtem a szegfűszegeket, amiket megkaptam. Visszatesszük egy kicsit még forrni, de előtte ízlés szerint megcukrozzuk. A végén ízesítjük rumaromával. Lehűtjük, tálalásig hűtőben tároljuk. Vanília fagylalttal és tejszínhabbal tálaljuk. |
suzymama, 2013. augusztus 09. péntek, 12:14 |
|
| |
Szilvakrémleves |
 |
Szilvakrémleves
Hozzávalók:
50 dkg szilva
cukor
1 csomag vaníliás cukor
szegfűszeg
fahéj
reszelt narancshéj
1 pohár tejföl
1 tojás sárgája
1/2 csomag vaníliás pudingpor
1,5 dl vörösbor
Elkészítés:
A szilvát kimagozzuk, és feltesszük főni annyi vízzel, ami jól ellepi. Közben a fűszerekkel, ízlés szerinti cukorral és a reszelt narancshéjjal ízesítjük. Ha már puha a szilva, levesszük a tűzről, leturmixoljuk. A tojássárgát simára keverjük a tejföllel és a pudingporral, majd állandó keverés mellett a levesbe csorgatjuk. Ezután visszatesszük a tűzre, és folyamatos keverés mellett felforraljuk, majd hozzáöntjük a bort és kiforraljuk. Lehűtve tálaljuk. Én pörkölt mogyoróval és tejszínhabbal tálaltam. |
horvathnemagdi, 2011. március 05. szombat, 12:26 |
|
| |
Boros szilvakrémleves habgalus |
 |
Boros szilvakrémleves habgaluskával
Hozzávalók:
1 üveg szilvabefőtt (750 ml)
5 dl könnyű, édes vörös desszertbor
3 db tojás
1 narancs reszelt héja
1 dl tejszín
1 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 evőkanál rizsliszt
15 dkg cukor
pici só
A díszítéshez:
borban áztatott mazsolaszemek
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 8 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral nagyon kemény habbá verjük.
Egy edényben a tejet felforraljuk és 2-3 kanalanként beleforgatjuk a habgaluskát, hagyunk helyet a növekedésnek, megfordítjuk, majd szűrőre kiszedjük.
Egy tálkában a tojássárgáját a fűszerekkel, a cukrokkal és narancshéjjal kikeverjük, hozzáadjuk a rizslisztet is, egy kis borral fellazítjuk.
Egy nagyobb edényben a tejszínt, a pépesített szilvabefőttel melegíteni kezdjük, kevergetés közben hozzáadjuk a |
horvathnemagdi, 2011. január 25. kedd, 22:25 |
|
| |
Szilvás szenvedély |
 |
Szilvás szenvedély
Nemcsak lekvárnak jó!
Most éli szezonját a szilva, ezért keresve sem találsz jobb alkalmat arra, hogy kipróbáld szilvás finomságainkat! Levest, muffint, császármorzsát is készíthetsz a gyümölcsből, csak fogj neki!
Szilvakrémleves
Hozzávalók: 0,5 kg szilva, 1 dl tejszín, 3 evőkanál darált dió, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál barna cukor, késhegynyi őrölt szegfűszeg, csipetnyi só.
Mosd meg és magozd ki a gyümölcsöt. Egy edénybe engedj 0,5 l vizet, és tedd bele a szilvát. Szórd meg a szegfűszeggel, a cukorral és egy pici sóval. Kevergetés közben forrald fel, majd sűrítsd a liszttel és a darált dióval összedolgozott tejszínnel. Hűtsd langyosra, és tedd a hűtőszekrénybe, mert hidegen fogyasztva a legjobb!
Szilvás muffin
Hozzávalók: 0,5 kg liszt, kevés sütőpor, 0,25 kg margarine, 3 tojás, 12 db szilva, 24 db kockacukor, 2 csomag vaníliás cukor, 6 evőkanál cukor, 1,5 dl tej, 2 kiskanál kakaópor, 2 kiskanál fahéj.
Verd fel a |
brozsika, 2008. augusztus 15. péntek, 11:57 |
|
| |
|
|
|
|