Belépés
2020. február 25. kedd | 9. hét | 56. nap | 01:29 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 7. rész (azonnali kérdések: droghelyzet, Czeglédy-ügy, ajkai kórház, sportfejlesztések, szegénység)
Párbeszéd: tragikus a Hős utcai drogproblémaÉvek óta meglévő, tragikus helyzetként beszélt a kőbányai Hős utca környékének drogproblémájáról Burány Sándor (Párbeszéd), aki szerint "a rendőrség csak kullog a dílerek után", miközben nincsen prevenció, nem működik a szociális ellátórendszer.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium politikai államtitkára azt hangsúlyozta: az Orbán-kormány 2010-ben zéró toleranciát hirdetett a droggal kapcsolatos bűncselekményekre, a rendőrség hatékonyan lép fel az ilyen ügyekben.

Kiemelte, a kérdésben szereplő városrészben jelenleg is 24 órás a rendőri jelenlét, valamint működik prevenciós rendszer.

A kérdező képviselő ezzel szemben példátlannak nevezte a Hős utca környékén mindennapos történéseket, felvetve, hogy mindez a Terrorelhárítási Központ épületének közvetlen közelében történik, míg az államtitkár azt jegyezte meg: könnyebb dolga lenne a kormányzatnak, ha 2002 és 2010 között elődje nem mozdul el a drogliberalizáció felé.

Fidesz: miért áll ki a baloldal Czeglédy Csaba mellett?

Simon Róbert Balázs (Fidesz) arról kérdezte az igazságügy-minisztert, milyen érdekek mentén állhatnak ki a baloldali pártok Czeglédy Csaba mellett, megjegyezve, hogy a kormányzatnak kellett a több milliárdos ügy károsultjainak segítségére sietnie.

A tárcavezető helyett válaszoló Völner Pál parlamenti államtitkár azt emelte ki, hogy a legkiszolgáltatottabb társadalmi csoportok közül kettőből - az idősek és a diákok köréből - kerültek ki a majdnem hétmilliárd forintnyi adót be nem fizető bűnszövetkezet 2011 és 2017 közötti áldozatai.

Hangsúlyozta, hogy a kormányzat és a Fidesz számára az áldozatok kártalanítása volt az elsődleges.

A kérdező képviselő reményét fejezte ki, hogy mihamarabb jogerős ítélet születik az ügyben, a le nem rótt 6,3 milliárd forint is befolyik az államkasszába, amire az államtitkár azt közölte, a keresett összeg elenyésző része került elő, és akár ez is indokolhatja egyes politikusok érdeklődését az ügy iránt.

Jobbik: mi lesz az ajkai kórház sürgősségi osztályával?

Rig Lajos (Jobbik) az ajkai kórházban kialakult helyzet kapcsán fordult azonnali kérdéssel az emberi erőforrások miniszteréhez, aki helyett Rétvári Bence, a tárca parlamenti államtitkára válaszolt.

Az ellátás, a gyógyítás biztosított a kórházban - jelentette ki Rétvári Bence, hangsúlyozva, hogy a kormányzat az utóbbi években ötmilliárd forintos fejlesztés mellett 14 új orvos és 17 ápoló belépését tette lehetővé az intézménybe.

Hozzátette: az egyik közeli, szintén közfinanszírozott intézménybe távozó munkatársakat belső átirányítással, felvétellel pótolják.

Míg az ellenzéki képviselő azt hangsúlyozta, hogy az újonnan vásárolt eszközök nem képesek elvégezni a távozó, speciális képzettséggel rendelkező orvosok munkáját, az államtitkár azt emelte ki: a kormányzat célja, hogy minél több egészségügyi dolgozó helyezkedjen el magyarországi közfinanszírozott intézményekben, ezért is emelték bérüket az elmúlt években.

KDNP: hová fejleszthetőek a sportprogramok?

Nacsa Lőrinc (KDNP) a sportprogramok jövőjéről kérdezte az emberi erőforrások miniszterét, megjegyezve, hogy az ellenzék az e téren megjelenő jó szándékot csak becsmérelni tudják, az eredményeket pedig el sem ismerik.

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára válaszát azzal kezdte: a 2010-es kormányváltáskor se felkészülésre, se nemzetközi versenyekre, se szabadidős sportra nem volt alkalmas a hazai sport-infrastruktúra.

Ezzel azt állította szembe, hogy mára viszont igényes, könnyen elérhető intézmények hálózatát alakították ki, 8 milliárd forintból első körben 107, majd 556 sportparkot, illetve 67 futókört kiépítve.

A képviselő örömét fejezte ki a beruházások miatt, de azért is, mert egyre több nívós, nemzetközileg jegyzett futóversenyt rendeznek a magyar fővárosban.

Az államtitkár a program folytatását ígérte, hangsúlyozva, hogy az egészséges, mozgásban gazdag életmód az egészség megőrzésének fontos eleme.

MSZP: uniós átlag alatt a magyar életszínvonal

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) - megemlítve, hogy évek óta nem jelennek meg Magyarországon hivatalos szegénységi és létminimum-adatok - azt kifogásolta a miniszterelnökhöz intézett kérdésében, hogy Budapesten kívül az ország minden területén az uniós átlag alatti életszínvonalon élnek az emberek.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úgy fogalmazott, Kelet-Közép-Európa a Nyugathoz képest a szocializmusnak köszönhető, hozzátéve, hogy 2010 óta "nagyságrendileg javult" a hazai reáljövedelem és a fogyasztás is nőtt, míg a Központi Statisztikai Hivatal függetlenségét hangsúlyozva arról beszélt, hogy a kormány nem szólhat bele a KSH működésébe.

Míg a képviselő a nyugat felé mozdulás mellett annak fontosságát emelte ki, hogy a munkanélküliség helyett a magyarok külföldre vándorlásáról essen több szó, Semjén Zsolt arra helyezte a hangsúlyt, hogy az Európai Unió GDP-növekedésének továbbra is ez a térség a motorja, és még mindig Csehországból és Magyarországról mennek a legkevesebben külföldre dolgozni.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 16:34
Címkék: Burány Sándor, Kontrát Károly, Terrorelhárítási Központ, Czeglédy Csaba, Simon Róbert Balázs, Völner Pál,
Kommentek
Krónika 5. rész (sportfejlesztések támogatása)
fenntartására. A javaslat kétszer okoz kárt: egyszer, amikor a közpénz kihasználatlan stadionépítésekbe folyik és akkor, amikor ezeket a "monstrumokat" fenn akarják tartani - közölte.

A képviselő szerint a szóban forgó összeget jobb célokra is lehetne fordítani, például a szociális és az egészségügyi dolgozók segítésére, vagy támogathatnák azokat, akik lakást szeretnének.

Párbeszéd: nem erre kellene költeni a legfontosabb forrásokat

Burány Sándor (Párbeszéd) kifejtette: nem a sportfejlesztésekre kell a legfontosabb anyagi forrásokat költeni, amikor a magyar kultúra nagykövetei is bajban vannak.

Közölte: azt várta, hogy amikor a magyar kultúra olyan nagyköveteinek, mint a Budapesti Fesztiválzenekar a tao elmaradása, az állami támogatások csökkenése miatt korlátozniuk kell a tevékenységüket, beadnak egy olyan javaslatot, amely ezt a méltatlan helyzetet orvosolja, ehelyett azonban olyan előterjesztést tárgyalnak most, amely a sport tao lehetőségeit bővítené tovább.

A politikus szerint
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 13:35
Krónika 4. rész (sportfejlesztések támogatása)
Fidesz: megkönnyítenék a fejlesztéseket a látványsportágakban

Bánki Erik (Fidesz) kijelentette: az előterjesztés rövid, de jelentős, hiszen azoknak a látvány-csapatsportágakat képviselő szövetségeknek, egyesületeknek, alapítványoknak adna lehetőséget a könnyebb beruházásra, fejlesztésre, amelyek a szükséges önerőt eddig nem tudták előteremteni.

Úgy vélte, az a támogatási rendszer, amelyet 2011-ben elindítottak, sok kiemelkedő eredményt hozott, a hat érintett sportág egyesületei, szövetségei alapítványai, amelyek igénybe vehetik a támogatásokat, jelentős eredményeket értek el, az igazolt sportolók száma több, mint a duplájára emelkedett. A sportra érdemes áldozni, mert a sportoló gyermekek órákat töltenek a pályán, nem pedig a számítógép előtt ülnek vagy az utcán csellengnek - fogalmazott.

A képviselő szerint a javaslat a létesítményfejlesztések további erősítését támogatja. A fejlesztésekhez gyakran nehéz előteremteni az önerőt, ezért a módosítás a nagyobb beruházásokat támogatja, azokat
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 13:22
Ülésezett a Máért oktatási, kulturális, demográfiai és ifjúsági szakbizottsága
identitáserősítés, a családok támogatása és a gazdaságfejlesztés. Hozzátette: mára egységes oktatási és kulturális térről, megújuló Kárpát-medencéről beszélhetünk, hisz az elmúlt év során is sikeres programok sora és fejlesztések százai valósultak meg a külhoni magyar területeken. A legfontosabb programok között emelte ki a 2019 a külhoni magyar gyerekek éve, a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program, a Határtalanul! Program eredményeit, valamint a testvértelepülési kapcsolatok fontosságát és a sportfejlesztések identitáserősítő szerepét.

Földváry Gábor, a Miniszterelnökség örökségvédelmi ügyekkel kapcsolatos feladatok koordinálásáért felelős miniszteri biztosa a tanácskozáson hangsúlyozta: az évről évre nagyobb költségvetéssel megvalósuló Rómer Flóris Terv keretében számtalan külhoni magyar, elsősorban egyházi műemléket sikerült felkutatni és restaurálni. A Rómer Flóris Terv mellett megvalósuló egyik legfontosabb projektként említette a felvidéki Borsi kastély, II. Rákóczi Ferenc fejedelem
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 14:41
Sportparkot adtak át a szatmári Csengerben
Az államtitkár az ünnepségen elmondta, a kormánynak szándékában áll a sportfejlesztéseket biztosítani a települések számára, de ez csak akkor lehetséges, ha az adott település lakói és vezetői partnerek ebben.

Szabó Tünde kitért rá, hogy Csenger számos kiváló atlétát adott az országnak, akik példaképekké váltak szűkebb közösségükben is. Nagyon fontos támogatni az élsportot és az utánpótlás-nevelést, de ugyanilyen fontos a szabadidősport segítése is - tette hozzá.

Egyetlen eszköz van a kezünkben, amivel meg lehet tartani egészségünket, ez pedig a sport - hangsúlyozta az államtitkár. Az eddigi csengeri szabadidős sportfejlesztéseket méltatva azt mondta, ezzel az eszközzel lehet például közösségteremtő erőt kialakítani a városlakók között és egyben aktívabb, mozgásban gazdagabb életmódra késztetni őket.

Forján Zsolt, a magyar-román határ melletti kisváros polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta, az elmúlt években Csengerben számos sportberuházás valósult meg, megnyílt a strand, a
velemenyezd, 2019. október 05. szombat, 15:41
Megnyitották a Kiss Szilárd multifunkciós sportcsarnokot Siófokon
de nagy lépés Siófoknak és Somogynak". Szólt arról is, hogy csapatot, közösséget építenek, nem csak egy kézilabdaklubot.

Witzmann Mihály (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője az új csarnokot Siófok és térsége régi és jogos igényének nevezte. "Jelen pillanatban az ország, sőt Európa egyik legkorszerűbb, XXI. századi csúcstechnikákat alkalmazó sport és rendezvényközpontja" - mondta. Beszélt arról is, hogy 2013-ban egy pontosan megtervezett fejlesztési koncepció alapján indultak a sportfejlesztések a városban. Öt esztendő alatt közel 5 milliárd forinttal gyarapodott a siófoki sportélet - summázta. Ennek részeként a Kiss Szilárd Sportcsarnok mintegy 3 milliárd forintból épülhetett meg, amelyet a kormány 1,9 milliárd forinttal támogatott hazai forrásból. Vállalkozások a társasági adókedvezmény rendszerén keresztül közel 800 millió forinttal segítették a komplexum megépítését, és Siófok önkormányzata vállalta a több mint 330 millió forintos TAO-önrész megfizetését. "A sportra nemzetstratégai és
velemenyezd, 2018. március 29. csütörtök, 22:17
Átadták a Haladás Sportkomplexumát Szombathelyen
köszöntőjében ismét azt hangsúlyozta: a XXI. századi követelményeknek megfelelő sportlétesítmény a Haladás szinte valamennyi szakosztályának új otthont, a szombathelyi fiatalok számára pedig sportolási lehetőséget kínál. Elmondta, hogy az új létesítmény korszerű technológiával épült, energiafelhasználása is takarékos, ezért fenntartása valószínűleg nem fog többe kerülni mint a régi, lebontott sportcentrumnak.

Hende Csaba kiemelte: továbbra is vannak, akik megpróbálják szembeállítani a sportfejlesztéseket az egészségügy fejlesztésével, holott szerinte a prevencióra, megelőzésre, egészséges életmódra, ennek részeként a sportra fordított pénz a leghatékonyabb egészségügyi beruházás.

Hozzátette, 2010 óta Szombathelyen 17 milliárd forintot fordított a jelenlegi kormányzat a Markusovszky Kórház fejlesztésére.

Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere - aki jelképesen átvette az építőktől a létesítmény kulcsát - köszöntőjében úgy fogalmazott: a másfél év alatt felépült sportkomplexumra büszkék
velemenyezd, 2017. november 08. szerda, 17:53
A tétlen vakáció rosszat tesz a gyerekek egészségének egy brit kutatás szerint
egy azonos távú futás alatt, mint az iskolaév végén.

A vizsgált merítésben a legszegényebb családok 25 százalékának a gyerekeinél ez a jelenség még fokozottabban érvényesült: fizikai leromlásuk 18-szor nagyobb volt, mint a legtehetősebb 25 százalék gyerekeié - derült ki a UK Active tanulmányából.

A nonprofit szervezet felszólította a brit kormányt, hogy a nyári szünidei elfoglaltságokra különítsen el egy részt a "cukoradóból" várhatóan befolyó 415 millió fontból, amelyet az iskolai sportfejlesztésekre szántak.

Steven Mann, a UK Active kutatási igazgatója, a tanulmány szerzője szerint a hátrányos helyzetű gyerekek a képernyők előtt kénytelenek nyaralni. "És ha gyermekkorban valaki nem mozog eleget, az számos szempontból súlyos következményekkel jár" - fűzte hozzá, kiemelve, hogy a nem megfelelő fizikai fejlődés a koncentrációs képesség csökkenésével és rosszabb iskolai teljesítménnyel párosulhat.

A mozgásszegény gyermekkor miatt később nagyobb kockázattal jelentkeznek az olyan, korai
velemenyezd, 2017. július 12. szerda, 16:58
Képek, videók
tavaszi nyitány.czeglédy
erzsikepuskas
2014. május 17. szombat, 14:14
Burano.jpg
gigi55
2012. március 16. péntek, 08:44
burán8
nyamnyam5556
2011. november 26. szombat, 21:38
burán7
nyamnyam5556
2011. november 26. szombat, 21:38
burán6
nyamnyam5556
2011. november 26. szombat, 21:37
burán5
nyamnyam5556
2011. november 26. szombat, 21:37
burán4
nyamnyam5556
2011. november 26. szombat, 21:36
burán3
nyamnyam5556
2011. november 26. szombat, 21:36
burán2
nyamnyam5556
2011. november 26. szombat, 21:35
burán1
nyamnyam5556
2011. november 26. szombat, 21:35
Burano14.jpg
tibety
2011. szeptember 23. péntek, 20:40
Burano10.jpg
tibety
2011. szeptember 23. péntek, 20:40
Burano8.jpg
tibety
2011. szeptember 23. péntek, 20:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.