Belépés
2019. február 24. vasárnap | 8. hét | 55. nap | 04:17 | Mátyás
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tuzson: olyan közigazgatás kell, amely képes megtartani a magyar kultúrát
Tuzson Bence csütörtökön Nyíregyházán, az Épületenergetikai fejlesztések a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormányhivatalnál című projekt átadási ünnepségén azt mondta, a közigazgatás olyan összetett rendszer, amely a gazdasághoz, az oktatáshoz, a kultúrához, és a gyermekvállaláshoz is kacsolódik.

A projekt keretében a kormányhivatal négy nyíregyházi, és egy-egy nagyhalászi, rakamazi és záhonyi épületének az energetikai korszerűsítését oldották meg mintegy egymilliárd forint hazai forrásból - hangzott el az átadási ünnepségen.

Tuzson Bence beszédében az energetikai beruházás kapcsán elmondta: az országban egy nap alatt átlagosan 6200 megawatt villamos energiára van szükség, amiből 3500-at tudunk megtermelni, a többit meg kell vásárolni.

Az államtitkár szerint annak érdekében, hogy a villamos energia ellátásban "saját lábán álljon az ország", olyan fejlesztésekre van szükség, mint a paksi beruházás, illetve naperőművek létesítése. Másrészt egyre hatékonyabbá kell tenni az épületek energiafelhasználását.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormányhivatal felújított épületei a mostani beruházásokkal 50-90 százalékkal váltak olcsóbbá az energiafelhasználás terén - fűzte hozzá.

Tuzson Bence a legfontosabb közös célnak nevezte annak elérését, hogy "Magyarország olyan élhető hely legyen, amelyre Európa-szerte felnéznek". Ehhez szerinte három területen van szükség fejlesztésekre: a gyermektámogatások rendszerében, a gazdaságfejlesztés terültén, ahova az energetika is tartozik, és a kultúra területén.

Utóbbi kapcsán megjegyezte: mit ér bármi, ha az ország nem tudja megtartani a saját kultúráját. "Magyarország egyre jobban teljesít" - idézte a kormány szlogenjét, de hogy ez így legyen, képesnek kell lenni a kultúránk megőrzésére - tette hozzá.

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sportügyekért felelős államtitkára, térségi országgyűlési képviselő ugyancsak a kormányszlogent felidézve azt mondta, hogy "az emberek hisznek a sikeres Magyarországban, a sikeres jövőnkben". Az energetikai felújításokat az egészség megőrzése és az ifjúság jövője szempontjából is fontosnak nevezte az államtitkár.

Vinnai Győző (Fidesz) országgyűlési képviselő, a szabolcsi kormányhivatal korábbi kormánymegbízottja kiemelte: az energetikai beruházással megváltozott az ott dolgozók munkakörnyezete, az ügyfelek 21. századi körülmények között intézhetik az ügyeiket, miközben változott, szépült a városkép, a települési környezet is.

Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP), Nyíregyháza polgármestere hozzátette: az elmúlt hat évben mintegy 40 régi épületet újítottak fel Nyíregyházán különféle pályázati forrásokból.

Román István megyei kormánymegbízott a beruházások közül kiemelte a megyeháza egyik épületének, illetve a város főterén álló "zöld irodaháznak" a felújítását. Utóbbiban kapott helyet a kormányhivatal két legnagyobb főosztálya, a foglalkoztatási, illetve az agrár és vidékfejlesztési szervezet.

Mindkét főosztály jelentős munkát végzett: a foglalkozatási ráta tekintetében a megye már nem sereghajtó, a vidékfejlesztési programból pedig 125 milliárd forintot, az országos keret több mint 10 százalékát kötötték le - sorolta Román István.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. február 07. csütörtök, 17:02
Címkék: Tuzson Bence, Szabó Tünde, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Vinnai Győző, Kovács Ferenc, Román István,
Kommentek
Katalán válság - Sztrájkkal, tüntetésekkel és útlezárásokkal tiltakoznak Katalónia-szerte a függetlenségi vezet
bezárást.

A politikai tiltakozás mellett a meghirdetett sztrájknak munkaügyi céljai is vannak, egyebek mellett 1200 eurós (380 ezer forint) havi minimálbér bevezetését követelik Katalóniában.

A munkabeszüntetéshez csatlakozott a katalán függetlenségi kormány, a barcelonai önkormányzat, és elnapolták a katalán parlament csütörtöki ülését is.

A katalán kormány munkaügyi tárcájának hivatalos tájékoztatása szerint a sztrájk követése a kereskedelemben 30 százalékos, az oktatásban 28,6 százalékos, a közigazgatásban 18,3 százalékos. Az egészségügyi dolgozók 9 százaléka, a vasúti dolgozók 2,8 százaléka csatlakozott a munkabeszüntetéshez.

A katalóniai akciókkal egyidejűleg folytatódott a madridi legfelsőbb bíróságon a tizenkét katalán függetlenségi politikus és civil szervezeti vezető meghallgatása, akiket a 2017. október 1-jén alkotmányellenesen megtartott és rendőri erőszakba torkollott függetlenségi népszavazás megrendezése, valamint a katalán függetlenségi nyilatkozat elfogadása miatt fogtak
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 16:24
KSH: 11,3 százalékkal nőtt az átlagkereset 2018-ban
A decemberi 2,7 és a tavaly éves átlagban 2,8 százalékos inflációval számolva a reálkeresetek az év utolsó hónapjában 7,3, a tavalyi egész évet tekintve 8,3 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál.

A növekedésre a munkaerő-kereslet élénkülése, a minimálbér és a garantált bérminimum 8, illetve 12 százalékos emelése, a költségvetési szféra egyes területeit, továbbá bizonyos állami közszolgáltató cégek dolgozóit érintő keresetrendezések voltak hatással - fűzte hozzá a hivatal.

Tavaly decemberben a teljes munkaidőben alkalmazásban állók nemzetgazdasági szintű átlagos bruttó keresete - a legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél közfoglalkoztatottak nélkül számolva 371 700 forint volt, 9,1 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A nettó kereset 247 200 forint volt.

A vállalkozásoknál 10,5 százalékkal 375 ezer forintra emelkedtek a bruttó és 249 400 forintra a nettó átlagkeresetek. Ezen belül a
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 10:31
Magas a szálló por légköri koncentrációja Debrecenben
Közleményükben arra kérik a lakosságot, hogy fűtésnél a szilárd tüzelés helyett a gáztüzelést részesítsék előnyben és kerüljék a személygépjárművek, főként a dízel üzeműek használatát, lehetőség szerint utazzanak tömegközlekedési eszközökkel.

Egyidejűleg felhívják a lakosság figyelmét, hogy Debrecen közigazgatási területén tilos a kerti hulladék - avar, fanyesedék - és a lábon álló növényzet (tarló) nyílt színi égetése. Arra kérik a lakosokat, hogy tartózkodjanak mindenféle nyílt színi tűzgyújtástól.

A friss meteorológiai előrejelzések szerint pénteken viharos erejű sarkvidéki légtömeg érkezik, így jelentősen javul majd a levegő minősége Debrecenben - olvasható az önkormányzat közleményében.
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 09:01
Krónika 11. rész (idegenrendészeti szer, napirend után)
Vita az idegenrendészeti szerv létrehozásáról

A kormány nevében Kontrát Károly belügyi államtitkár ismertette azt a törvénymódosító javaslatot, amely rendvédelmi feladatokat ellátó szervvé alakítaná a jelenleg túlnyomórészt közigazgatási jellegű feladatokat ellátóidegenrendészeti és menekültügyi hatóságot. Az indítvány értelmében a hatóság 2019. július 1-jétől rendőri szervként, idegenrendészeti szerv megnevezéssel működhet tovább. Ezzel egy időben a foglalkoztatottak egy részének foglalkoztatási jogviszonya hivatásos szolgálati jogviszonnyá alakul kormányzati szolgálati jogviszonyból.

Kontrát Károly a változtatást egyebek mellett azzal indokolta, hogy továbbra is fennáll az elmúlt évek illegális migrációs fenyegetettsége, az új idegenrendészeti szerv pedig hatékonyabban képes fellépni az ezzel járó veszélyekkel szemben. Példaként említette, hogy a hatóság eddig saját jogán nem léphetett fel azokban az esetekben, amelyekben rendőri intézkedésre volt szükség, a jövőben azonban az
velemenyezd, 2019. február 19. kedd, 20:12
A tűz keletkezési oka ismeretlen?
Egyértelműen nem bizonyítható a tűzeset

Tavaly augusztusban égett le az egykori sortüzes laktanya tetőzete a Határőr utcában.
Ruskáné Takács Anitánál, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivőjénél érdeklődtünk a tűzvizsgálat eredményéről.
A tűzoltó százados arról tájékoztatta a Kisalföldet, hogy a tűz keletkezéséhez vezető folyamat az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvény szabályainak betartása mellett egyértelműen nem állapítható meg és nem bizonyítható. Emiatt a fentiek alapján a tűz keletkezési oka ismeretlen.

Kisalföld, 2019.02.14.
azenujsagom, 2019. február 19. kedd, 05:45
Áprilistól kormánybiztos felel a Budai Várnegyed kormányzati beruházásaiért
beruházásokkal kapcsolatban figyelemmel kíséri és felügyeli a kormány döntéseinek végrehajtását és a beruházások megvalósítását, emellett részt vesz a beruházás szereplői által szervezett egyeztetéseken, továbbá betekinthet a keletkezett iratokba, pénzügyi és műszaki dokumentációkba.

Feladata, hogy előkészítse a további megvalósításhoz szükséges döntéseket, stratégiai dokumentumokat, beruházási programokat, a beruházások időbeli ütemtervét és a szükséges kormány-előterjesztéseket, szervezze a kapcsolódó közigazgatási egyeztetést, javaslatot tegyen az esetleges kapcsolódó jogalkotási feladatokra vonatkozóan.

A határozat rögzíti azt is, hogy a kormánybiztos az előkészítésben, tervezésben, lebonyolításban és kivitelezésben együttműködik a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal, a Várkapitányság Integrált Területfejlesztési Központ Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársasággal, a Lechner Tudásközpont Területi, Építészeti és Informatikai Nonprofit Korlátolt
velemenyezd, 2019. február 18. hétfő, 20:13
Szijjártó: nem győzhetnek a bevándorláspárti erők a Budapesti Folyamat során
Szijjártó Péter magyar újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta, Magyarország nem adja nevét és támogatását semmilyen olyan európai szintű politikához, amely további migránsok meghívását eredményezné, ezért nem lesz az 1993-ban létrehozott, az úgynevezett Selyemút térség - Afganisztán, Pakisztán, Banglades, Irak, Irán - migrációs kérdéseire fókuszáló Budapest Folyamat isztambuli megbeszélésén közös uniós álláspont, amely szerinte egyértelműen a migrációt támogató, újabb migrációs csatornák kidolgozására inspiráló nyilatkozat lett volna.

"Úgy gondoljuk, hogy csak egyszer lehet döntést hozni a migráció vonatkozásában, ugyanis ha egy ország megengedi a migránsok tömeges betelepülését, akkor onnan már nincs visszaút" - fogalmazott.

Közölte, Magyarország kitart azon politikája mellett, amely szerint kerítéssel védi meg déli határait annak ellenére, hogy vannak olyanok, akik azt le akarnák bontani. Arra hívta fel a figyelmet, hogy ilyen a kerítés ellen érvelő Frans Timmermans európai bizottsági első
velemenyezd, 2019. február 18. hétfő, 14:31
Latorcai: erős családok nélkül nincs sikeres Magyarország
hogy a különböző ünnepek alkalmával a családokat is vendégül lássák, ezért hívtak meg a szombati programra 600 gyereket, akik közül 500-an határon túlról érkeztek.

Illés Boglárka, az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős államtitkára arról beszélt, hogy a kormány 2018-at a teljes Kárpát-medencében és a diaszpórában is a családok évének nyilvánította kifejezve, hogy "a családbarát nemzetet együttes erővel, közösen építjük, és a nemzet nem áll meg a közigazgatási határoknál+. Utóbbit bizonyítja az is, hogy elindították a Köldökzsinór programot, amelyen keresztül már 10 ezren nyújtottak be kérelmet anyasági támogatásra a határon túlról - fűzte hozzá.

Azt is mondta, hogy a magyar fiatalok általában kettőnél több gyermeket szeretnének, ezért a jövőben a vágyott gyerekek megszületésének támogatására kívánnak összpontosítani még hatékonyabb intézkedésekkel.

Pataki János, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke örömét fejezte ki, hogy a
velemenyezd, 2019. február 16. szombat, 13:21
Képek, videók
magyarorszag_kozigazga tas
liza1
2016. augusztus 15. hétfő, 18:45
Bp.Közigazgatási M..jpg
agica2004
2010. november 30. kedd, 09:59
közigazgatási alkalmazott
magdaseppa
2007. június 19. kedd, 12:48
Tuzson János Botanikus Ke
irmus
2011. március 23. szerda, 07:09
szabó tünde.png
chillik
2017. november 14. kedd, 14:54
Pénzügy-minisztérium,1 900
farkas1945
2011. január 28. péntek, 14:24
Oktatási MInisztérium,Kai
pecsioszi
2006. június 26. hétfő, 13:30
Az Oktatási Minisztérium
pecsioszi
2006. június 16. péntek, 09:00
Oktatási Minisztérium ,Ta
pecsioszi
2006. június 16. péntek, 08:50
Vinnlek.jpg
sz719eszter
2016. május 11. szerda, 17:38
vinn4ioc.png
jucumuc
2010. november 28. vasárnap, 07:13
Vinnie.JPG
menesgazda
2008. szeptember 06. szombat, 22:17
Vinnyaz1gy.jpg
jarosand
2008. június 28. szombat, 01:13
magammal vinném
nagyika67
2008. május 14. szerda, 14:01
Vinnyaz.jpg
picurcica
2007. augusztus 08. szerda, 13:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.