Belépés
2019. augusztus 19. hétfő | 34. hét | 231. nap | 16:12 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tuzson: olyan közigazgatás kell, amely képes megtartani a magyar kultúrát
Tuzson Bence csütörtökön Nyíregyházán, az Épületenergetikai fejlesztések a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormányhivatalnál című projekt átadási ünnepségén azt mondta, a közigazgatás olyan összetett rendszer, amely a gazdasághoz, az oktatáshoz, a kultúrához, és a gyermekvállaláshoz is kacsolódik.

A projekt keretében a kormányhivatal négy nyíregyházi, és egy-egy nagyhalászi, rakamazi és záhonyi épületének az energetikai korszerűsítését oldották meg mintegy egymilliárd forint hazai forrásból - hangzott el az átadási ünnepségen.

Tuzson Bence beszédében az energetikai beruházás kapcsán elmondta: az országban egy nap alatt átlagosan 6200 megawatt villamos energiára van szükség, amiből 3500-at tudunk megtermelni, a többit meg kell vásárolni.

Az államtitkár szerint annak érdekében, hogy a villamos energia ellátásban "saját lábán álljon az ország", olyan fejlesztésekre van szükség, mint a paksi beruházás, illetve naperőművek létesítése. Másrészt egyre hatékonyabbá kell tenni az épületek energiafelhasználását.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormányhivatal felújított épületei a mostani beruházásokkal 50-90 százalékkal váltak olcsóbbá az energiafelhasználás terén - fűzte hozzá.

Tuzson Bence a legfontosabb közös célnak nevezte annak elérését, hogy "Magyarország olyan élhető hely legyen, amelyre Európa-szerte felnéznek". Ehhez szerinte három területen van szükség fejlesztésekre: a gyermektámogatások rendszerében, a gazdaságfejlesztés terültén, ahova az energetika is tartozik, és a kultúra területén.

Utóbbi kapcsán megjegyezte: mit ér bármi, ha az ország nem tudja megtartani a saját kultúráját. "Magyarország egyre jobban teljesít" - idézte a kormány szlogenjét, de hogy ez így legyen, képesnek kell lenni a kultúránk megőrzésére - tette hozzá.

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sportügyekért felelős államtitkára, térségi országgyűlési képviselő ugyancsak a kormányszlogent felidézve azt mondta, hogy "az emberek hisznek a sikeres Magyarországban, a sikeres jövőnkben". Az energetikai felújításokat az egészség megőrzése és az ifjúság jövője szempontjából is fontosnak nevezte az államtitkár.

Vinnai Győző (Fidesz) országgyűlési képviselő, a szabolcsi kormányhivatal korábbi kormánymegbízottja kiemelte: az energetikai beruházással megváltozott az ott dolgozók munkakörnyezete, az ügyfelek 21. századi körülmények között intézhetik az ügyeiket, miközben változott, szépült a városkép, a települési környezet is.

Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP), Nyíregyháza polgármestere hozzátette: az elmúlt hat évben mintegy 40 régi épületet újítottak fel Nyíregyházán különféle pályázati forrásokból.

Román István megyei kormánymegbízott a beruházások közül kiemelte a megyeháza egyik épületének, illetve a város főterén álló "zöld irodaháznak" a felújítását. Utóbbiban kapott helyet a kormányhivatal két legnagyobb főosztálya, a foglalkoztatási, illetve az agrár és vidékfejlesztési szervezet.

Mindkét főosztály jelentős munkát végzett: a foglalkozatási ráta tekintetében a megye már nem sereghajtó, a vidékfejlesztési programból pedig 125 milliárd forintot, az országos keret több mint 10 százalékát kötötték le - sorolta Román István.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. február 07. csütörtök, 17:02
Címkék: Tuzson Bence, Szabó Tünde, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Vinnai Győző, Kovács Ferenc, Román István,
Kommentek
Park a főváros szívében - Margitsziget
Budapestről. Ezzel szemben már jóval nagyobb munka felsorolni minden beruházást és fejlesztést, amely 2010 óta a fővárosban zajlott. Sorozatunkban a teljesség igénye nélkül mutatjuk be, milyen volt Budapest akkor és most, azaz mivé vált Magyarország fővárosa az elmúlt kilenc év során.
........
Bár 2013-ig Budapest XIII. kerületéhez tartozott, mára a Margitsziget önálló városrészként működik, a főváros közvetlen közigazgatása alatt. Különlegessége, hogy a 2011-es népszámlálás szerint lakónépessége három fő volt. A Duna fővárosi szakaszán található sziget ugyanakkor inkább óriási közparkként funkcionál, ahol sport- és szabadidős létesítmények, szabadtéri éttermek és kiülős helyek várják az odalátogatókat.
Aki viszont legutóbb tizenöt éve járt a Margitszigeten és azóta ma látogatna oda először, nem hinne a szemének: a kilencvenes évek vége-kétezres évek elején ugyanis néhány elhivatott futót és teniszezőt
maroka, 2019. augusztus 08. csütörtök, 14:47
Szép napot mindenkinek!
tájékoztatta a cégvezetőket és beosztottjaikat arról, hogy pontosan mekkora uniós keret áll rendelkezésre szoftvervásárlásra. Sőt, volt olyan eset is a levelezés tanúsága szerint, hogy már a közbeszerzés előtt eleve úgy fogalmaztak,"microsoft szoftvereket" vásárolnának. Az iratból az is kiolvasható, hogy a magyar leányvállalat vezetői lényegében becsapták a Microsoft redmondi központját. Hamis szakvéleményekre hivatkozva beszélték rá a céget, hogy jelentős, 30-40 százalékos árengedménnyel adják el a közigazgatásban használatos szoftvereiket."

A szoftverbeszerzésben érintett az ORFK és a NAV is. Ők nem csak szoftvereket vásároltak, hanem tanácsadói szerződéseket is kötöttek, bár az amerikai nyomozóhatóságok jelentéséből pontosan nem derül ki, melyik szerződést tartják problematikusnak, hiszen ilyen szerződésről beszélnek, miközben az adott időszakban 3 ilyet kötött a NAV, de az érintett szerződések egyikét, egy problémásnak tűnő tanácsadói szerződést Tiborcz Péter főosztályvezető állította
kirscha, 2019. augusztus 03. szombat, 11:52
A moszkvai rendőrség óv az újabb nem egyeztetett tüntetéseken való részvételtől
A moszkvai központi közigazgatási körzet a sajtószolgálatán keresztül közölte, hogy az előzetes bejelentés háromnapos határidejének lejárta miatt megtagadta a belvárosban tervezett tüntetések engedélyezését. A fővárosi ügyészség figyelmeztetést intézett Ljubov Szobolhoz, az Alekszej Navalnij által alapított Korrupcióellenes Küzdelem Alapítvány jogászához, akit a tervezett megmozdulás szervezőjének tekint.

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) bejelentette, hogy tömeges rendbontás címén a múlt szombati tüntetéssel kapcsolatban öt embert vett őrizetbe. Sajtóértesülések szerint közülük ketten, Kirill Zsukov és Alekszej Minyajlo éhségsztrájkba kezdett. A TASZSZ hírügynökség további öt személy őrizetbe vételéről tud, az Interfax szerint pedig a tömeges zavargások miatt meggyanúsítottak száma elérheti a harmincat.

A múlt szombati, a hatóságokkal előre nem egyeztetett megmozdulás legkevesebb 3500 részvevője az ellen tiltakozott, hogy a moszkvai választási bizottságok - a támogató aláírások egy részének
velemenyezd, 2019. augusztus 02. péntek, 20:22
Nyugati országokat tett felelőssé a hongkongi tüntetéshullámért Kína vezető diplomatája
elnök csütörtökön újságírói kérdésre válaszolva szintén úgy foglalt állást, hogy az Egyesült Államok nem kíván beavatkozni a csupán "Kínára és Hongkongra tartozó" ügybe, és a megmozdulásokat a kínai kormányzat szóhasználatával egybehangzóan "zavargásoknak" nevezte.

A kiadatási törvény módosítását célzó tervezet - amelyet Carrie Lam hongkongi kormányzó a tüntetések hatására július 9-én "halottnak" nyilvánított, de továbbra sem vont vissza -, lehetővé tette volna, hogy az egyébként különleges közigazgatási státust élvező Hongkong olyan feleknek - köztük Kínának és Tajvannak - adhasson ki gyanúsítottakat, amelyekkel eddig nem volt kiadatási egyezménye. A tervezet ellenzői attól tartanak, hogy Peking visszaélne a lehetőséggel, és politikai menekültek ellen használná fel.

A Hongkongban rendszeressé vált tömegtüntetések során, amelyek több alkalommal milliós tömegeket vonzottak, egyre több esetben fordultak elő erőszakos események. A rendőrök és a demonstrálók közti összecsapások mellett a július 21-én
velemenyezd, 2019. augusztus 02. péntek, 15:32
Domokos: a hatékonyságot az állami szférában is mérni kellene
csökkentek.

Hangsúlyozta: a digitálizációval a létszámgazdálkodást jelentősen javítani lehetne, azt azonban meg kell értenie az állami vezetőknek, hogy a digitalizáció a kezdeti lépéseknél jelentős, némely esetben milliárdos beruházásokat igényel.

Az ÁSZ elnöke a digitalizáció bevezetésének és a bürokrácia csökkentésének jó példájaként a NAV-ot említette.

Domokos László kitért arra is: a hatékonyság javítása érdekében idejébendönteni kell arról, hogy a digitalizáció mellett a papíralapú közigazgatást egy-egy központi hatóságnál elhagyják-e vagy párhuzamosan működtetik. Úgy vélte: a párhuzamosság fenntartása rontja a hatékonyságot.

Az ÁSZ elnöke szerint az állami szféránál is meg kellene határozni azokat a kritériumokat, mérőszámokat, amelyek alapján értékelni lehet egy-egy közszolgáltatást végző intézmény, állami vállalat hatékony működését. Rámutatott: az alaptörvény világosan megfogalmazza, hogy a közpénzek hatékony és célszerű felhasználásáért az adott központi, költségvetési
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 18:52
Egyformán fontos minden szolgálat
azzal a 200 férfival, akik visszamaradtak Beszór patakjánál. Dávid azonban úgy rendelkezett, hogy azok is ugyanolyan részt kapjanak belőle, mint akik részt vettek a harcban.

Minden harcban részt vevő katonára több olyan katona jut, akik a front mögött dolgoznak. A második világháborúban az amerikai csapatoknak csak mintegy 30%-a tartozott a harcoló egységekhez. A többiek segítő szolgálatot végeztek, mint hadmérnökök, szálláscsinálók, küldöncök, rádiósok, vegyészek, szállítók és a katonai közigazgatás munkatársai.

Így van ez az Úrért való munkában is. Noha valamennyi keresztyén ember katona, nem mindegyikük harcol a frontvonalban. Nem mindnyájan prédikátorok, evangélisták, pásztorok vagy tanítók. Nem mindnyájan misszionáriusok, akik a világ különböző lelki hadszínterein bevetésben vannak.

Isten hadseregében is van segítőszemélyzet. Itt vannak az Ő hűséges imaharcosai, akik naponta imádkoznak és könyörögnek mindaddig, amíg a harc jóra nem fordul. Vagy a hűséges sáfárok, akik
kalmanpiroska, 2019. július 30. kedd, 18:58
Elemzők: a munkaerőhiány mellett a közszféra bérei is segítették a májusi keresetnövekedést
újrainduló bérrendezéssel magyarázta az előző hónaphoz képest a gyorsuló bérkiáramlást, miután az áprilisi 3,6-ről 10,7 százalékra ugrott meg a költségvetési szféra átlagbér-növekedése májusban. Eközben a versenyszféra bérnövekedése továbbra is stabilan 10 százalék felett alakul, egymás után ez a tizennegyedik hónap, amikor kétszámjegyű az ütem. Továbbra is átlag feletti a bérnövekedés az energiaszektorban, a feldolgozóiparban, a mezőgazdaságban és az építőiparban is, de mindenképpen kiemelendő a közigazgatás területe, ahol 15,4 százalékkal nőttek a bérek az egy évvel ezelőtti szinthez képest.

Előre tekintve az ING Bank elemzői arra számítanak, hogy átlagosan 10 százalék körül maradhat a bérnövekedés üteme a magyar gazdaságban. A legfontosabb kérdés ugyanakkor az, hogy mekkora részét költi majd el a lakosság ennek a többletjövedelemnek, hallva a híreket egy közelgő válságról és látva a kedvező megtakarítási lehetőségeket az állampapírpiacon.

Horváth András, a Takarékbank vezető elemzője szerint
velemenyezd, 2019. július 30. kedd, 11:24
Három televízió szolgáltatóját büntette meg a médiatanács
közleményében azt írták: a médiatanács állampolgári bejelentés alapján vizsgálta a Hír TV Riasztás című április 30-ai adását és annak előzeteseit, ami alapján a csatorna szolgáltatójára 152 ezer forintos bírságot szabott ki helytelen korhatár-besorolás miatt.

Az RTL Klub szolgáltatójára 150 ezer forintos bírságot rótt ki a tanács, mert az Édes Otthon című műsorszámának egyik áprilisi adásában egy építőanyag-márkát szabálytalanul népszerűsítettek.

Beszámoltak arról is, hogy a Fővárosi Munkaügyi és Közigazgatási Bíróság határozata alapján indult eljárásban a grémium megállapította, hogy a TV2 nem tartotta be a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményét a Tények című műsorában 2018. szeptember 12-én a Sargentini-jelentéssel kapcsolatban. A médiatanács kötelezte a csatorna szolgáltatóját, hogy a Tényekkel egy időben - értékelő magyarázat nélkül - öt napon belül tegye közzé a Médiatanács erről szóló döntését vagy a döntésben megfogalmazott közleményt, vagy ugyanott tizenöt napon belül adjon lehetőséget
velemenyezd, 2019. július 30. kedd, 10:53
Képek, videók
magyarorszag_kozigazga tas
liza1
2016. augusztus 15. hétfő, 18:45
Bp.Közigazgatási M..jpg
agica2004
2010. november 30. kedd, 09:59
közigazgatási alkalmazott
magdaseppa
2007. június 19. kedd, 12:48
Tuzson János Botanikus Ke
irmus
2011. március 23. szerda, 07:09
szabó tünde.png
chillik
2017. november 14. kedd, 14:54
Pénzügy-minisztérium,1 900
farkas1945
2011. január 28. péntek, 14:24
Oktatási MInisztérium,Kai
pecsioszi
2006. június 26. hétfő, 13:30
Az Oktatási Minisztérium
pecsioszi
2006. június 16. péntek, 09:00
Oktatási Minisztérium ,Ta
pecsioszi
2006. június 16. péntek, 08:50
Vinnlek.jpg
sz719eszter
2016. május 11. szerda, 17:38
vinn4ioc.png
jucumuc
2010. november 28. vasárnap, 07:13
Vinnie.JPG
menesgazda
2008. szeptember 06. szombat, 22:17
Vinnyaz1gy.jpg
jarosand
2008. június 28. szombat, 01:13
magammal vinném
nagyika67
2008. május 14. szerda, 14:01
Vinnyaz.jpg
picurcica
2007. augusztus 08. szerda, 13:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.