Belépés
2019. április 24. szerda | 17. hét | 114. nap | 00:09 | György
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tuzson: olyan közigazgatás kell, amely képes megtartani a magyar kultúrát
Tuzson Bence csütörtökön Nyíregyházán, az Épületenergetikai fejlesztések a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormányhivatalnál című projekt átadási ünnepségén azt mondta, a közigazgatás olyan összetett rendszer, amely a gazdasághoz, az oktatáshoz, a kultúrához, és a gyermekvállaláshoz is kacsolódik.

A projekt keretében a kormányhivatal négy nyíregyházi, és egy-egy nagyhalászi, rakamazi és záhonyi épületének az energetikai korszerűsítését oldották meg mintegy egymilliárd forint hazai forrásból - hangzott el az átadási ünnepségen.

Tuzson Bence beszédében az energetikai beruházás kapcsán elmondta: az országban egy nap alatt átlagosan 6200 megawatt villamos energiára van szükség, amiből 3500-at tudunk megtermelni, a többit meg kell vásárolni.

Az államtitkár szerint annak érdekében, hogy a villamos energia ellátásban "saját lábán álljon az ország", olyan fejlesztésekre van szükség, mint a paksi beruházás, illetve naperőművek létesítése. Másrészt egyre hatékonyabbá kell tenni az épületek energiafelhasználását.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormányhivatal felújított épületei a mostani beruházásokkal 50-90 százalékkal váltak olcsóbbá az energiafelhasználás terén - fűzte hozzá.

Tuzson Bence a legfontosabb közös célnak nevezte annak elérését, hogy "Magyarország olyan élhető hely legyen, amelyre Európa-szerte felnéznek". Ehhez szerinte három területen van szükség fejlesztésekre: a gyermektámogatások rendszerében, a gazdaságfejlesztés terültén, ahova az energetika is tartozik, és a kultúra területén.

Utóbbi kapcsán megjegyezte: mit ér bármi, ha az ország nem tudja megtartani a saját kultúráját. "Magyarország egyre jobban teljesít" - idézte a kormány szlogenjét, de hogy ez így legyen, képesnek kell lenni a kultúránk megőrzésére - tette hozzá.

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sportügyekért felelős államtitkára, térségi országgyűlési képviselő ugyancsak a kormányszlogent felidézve azt mondta, hogy "az emberek hisznek a sikeres Magyarországban, a sikeres jövőnkben". Az energetikai felújításokat az egészség megőrzése és az ifjúság jövője szempontjából is fontosnak nevezte az államtitkár.

Vinnai Győző (Fidesz) országgyűlési képviselő, a szabolcsi kormányhivatal korábbi kormánymegbízottja kiemelte: az energetikai beruházással megváltozott az ott dolgozók munkakörnyezete, az ügyfelek 21. századi körülmények között intézhetik az ügyeiket, miközben változott, szépült a városkép, a települési környezet is.

Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP), Nyíregyháza polgármestere hozzátette: az elmúlt hat évben mintegy 40 régi épületet újítottak fel Nyíregyházán különféle pályázati forrásokból.

Román István megyei kormánymegbízott a beruházások közül kiemelte a megyeháza egyik épületének, illetve a város főterén álló "zöld irodaháznak" a felújítását. Utóbbiban kapott helyet a kormányhivatal két legnagyobb főosztálya, a foglalkoztatási, illetve az agrár és vidékfejlesztési szervezet.

Mindkét főosztály jelentős munkát végzett: a foglalkozatási ráta tekintetében a megye már nem sereghajtó, a vidékfejlesztési programból pedig 125 milliárd forintot, az országos keret több mint 10 százalékát kötötték le - sorolta Román István.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. február 07. csütörtök, 17:02
Címkék: Tuzson Bence, Szabó Tünde, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Vinnai Győző, Kovács Ferenc, Román István,
Kommentek
Egy kijevi bíróság törvénytelennek minősítette a Privatbank államosítását
A bíróság a honlapján közzétett információ szerint - amelyből az Ukrajinszka Pravda hírportál idézett - úgy ítélte meg, hogy megsértette a hatályos törvényeket az az eljárás, amellyel kivonták a piaci szereplők közül és államosították a pénzintézetet. A bíróság rámutatott arra, hogy nem volt kellően megalapozott a bank fizetésképtelenségének bizonyítottsága, amivel a pénzintézet államosításának szükségességét indokolták.

"Ily módon a bíróság a Privatbank államosítási eljárását indokolatlannak ítélte, és úgy vélte, hogy az eljárás az akkor hatályos jogszabályok számos megsértésével valósult meg, ami jogellenes állami beavatkozást eredményezett a bank részvényesei és a felperes tulajdonjogát megsértve, ami ellentétes a nemzeti jogszabályok követelményeivel, beleértve az ukrán alkotmányt, valamint a nemzetközi szabványok rendelkezéseivel" - indokolta a bíróság közleményében határozatát.

A pénzügyminisztérium sajtószolgálatán keresztül kiadott közleményében jelezte, hogy meg fogják fellebbezni az
velemenyezd, 2019. április 18. csütörtök, 16:42
Semjén: az állam és az egyház együttműködése a járható út
"mindannyiunk lelkét emeli fel és mindannyiunkat jobb emberré tesz", az állam célja pedig az, hogy az emberek olyan minőségi életet tudjanak élni, ami az országnak is a javára válik - fogalmazott Semjén Zsolt, megerősítve, ezért az állam és az egyház együttműködése a járható út.

A kormányfőhelyettes kifejtette, a templomszentelések alkalmával Szent István királyról is meg kell emlékezni, mivel ő nevéhez fűződik a magyar egyházszervezet és az egyházmegyék megalapítása.

Az általa létrehozott közigazgatási és egyházmegyék ezer éve működnek, ezért mondhatjuk Szent Istvánra, hogy ő az ország- és egyházépítő - jelezte a miniszterelnök-helyettes. Azt hagyta ránk örökül - folytatta -, hogy mindenkinek "kis Szent Istvánnak" kell lenni az életnek azon a helyén, ahová a gondviselés állította és ahová a küldetése szól.

Semjén Zsolt szavai szerint akkor tud épülni az ország, ha mindenhol megújulnak az épületek, a templomok és a települések, vagyis "ami jó az egyháznak, az jó az országnak, ami jó az
velemenyezd, 2019. március 24. vasárnap, 14:02
Tavaly jelentősen csökkent a két éven túli bírósági ügyek száma Fejérben
Turcsánné Molnár Katalinnak, a Székesfehérvári Törvényszék elnökének az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a törvényszéken a másodfokú polgári, gazdasági és munkaügyi ügyszakban az éven túli perek száma csökkent, a másodfokú ügyek egy éven belül befejezésre kerültek.

A peres és nemperes ügyekben együttesen 46 655-ot fejeztek be a Fejér megyei bíróságok. 2018-ban a bíróságokra összesen 8537 peres ügy érkezett, és ennél jóval többet, 10 031-et befejeztek.

Az összes befejezett peres ügy 82 százaléka első fokon egy éven, másodfokon hat hónapon belül befejeződött, ami emelkedés az előző évihez képest. A büntetőügyek 82,3 százaléka, míg a civilisztikai ügyek 91 százaléka első fokon jogerőre emelkedett.

A 2019-es tervek között szerepel az elhúzódó ügyek számának további csökkentése minden ügyszakban, valamint az év végén elindult tárgyalótermi távmeghallgató rendszer bővítése a székesfehérvári, bicskei, dunaújvárosi járásbíróságon.

A Székesfehérvári Törvényszéken harmincegy, a
velemenyezd, 2019. március 24. vasárnap, 07:04
Az őszödi beszéd, mint provokáció
papírozva"... (Gyurcsány erre utalhatott a beszédében.) Arra gondolok, amit csak 2008. április 22-én tudtak a parlament elé terjeszteni és elfogadtatni.
Bővebben itt olvasható:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=10145&n=furaila&blog_
*
IDÉZET A TÖRVÉNYMÓDOSÍTÁSBÓL:
,,"Az 1/4. sz. melléklet Országos jelentőségű logisztikai központok és térségek felsorolását tartalmazza. Összesen 11 nagy térségre osztva Magyarország területét. Ezen térségek a mellékletben a település közigazgatási területét és annak 10 km-es környezetét jelöli."
,,Logisztikai központok és térségek:
I. Nyugat-dunántúli körzet Sopron (részközpont: Szombathely).
II. Észak-dunántúli körzet: Győr - Gönyű.
III. Közép-dunántúli körzet: Székesfehérvár (részközpont: Dunaújváros, Veszprém).
IV. Dél-dunántúli körzet: Baja (részközpont: Mohács).
V. Budapest körzet: Dél-Pest (Soroksár),
Dél-Buda (Nagytétény),
Csepel Nemzeti Szabadkikötő.
VI.
furaila, 2019. március 24. vasárnap, 01:31
Megújulnak az egészségügyi ellátórendszer pénzügyi irányítási és közigazgatási funkciói
A közleményben azt írták, hogy a Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló 3,4 milliárdos fejlesztés során kifejlesztik a halottvizsgálati bizonyítványok elektronikus kiállításának, tárolásának, hozzáférésének és feldolgozásának keretrendszerét, valamint létrehoznak egy platformot, amelyen a lakosságot érő sugárforrásokról lehet tájékozódni. Összekapcsolják a védőnői és e-anyakönyvi rendszert is, amely csatlakozni fog a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) rendszeréhez és az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez (EESZT).

A központi pénzügyi engedélyező rendszer kialakítása lehetővé teszi, hogy az ÁEEK felügyelete alá tartozó intézményekben a pénzügyi-számviteli folyamatok egységes szabályrendszer alapján működjenek, a gazdasági események engedélyezésének folyamata és adminisztrációja ezáltal digitálisan jól áttekinthetővé válik. Ez segítséget nyújt a döntések előkészítésében és az adatok elemzésében - ismertették.

Hozzátették, fejlesztik a működési engedélyek kiadásának
velemenyezd, 2019. március 22. péntek, 14:01
A román akadémia vitatja, hogy az 1918-as Gyulafehérvári Nyilatkozat autonómiát ígért a kisebbségeknek
egyes állítások, elvek, jogok be nem tartását azok, akik nem ismerik el a dokumentum lényegét?" - idézi a román akadémia elnökségének szónoki kérdését a Mediafax hírügynökség.

Az erdélyi románok nemzetgyűlése által elfogadott nyilatkozat harmadik pontja által előirányzott "teljes nemzeti szabadságot" a román akadémia olvasatában nem lehet autonómiaígéretként értelmezni, hiszen a Nyilatkozat ennek értelmezését is pontosítja, miszerint "minden nép számára a saját nyelvén biztosítanak oktatást, közigazgatást és ítélkezést " és lehetővé teszik számarányos képviseletüket a törvényhozó testületben és a kormányzati szervekben.

Az akadémia szerint egyébként ezen "elvek" érvényesítésével sem adós a mai Románia, és ezt jól példázza az, hogy a magyarok saját nyelvükön ingyenesen tanulhatnak az óvodától a doktorátusig, sokan közülük pedig állami ösztöndíjban is részesülnek. "Nincs olyan oktatási program, amit a magyarok kértek és a román állam ne hagyta volna jóvá. És itt a legbőkezűbbek a feltételek: legyen
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 20:11
Timmermans: az Európai Bizottság osztja a jogállamiság magyar helyzetével kapcsolatos aggályokat
Frans Timmermans az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) ülésén vett részt, amelyen a Magyarországgal szembeni, hetes cikk szerinti eljárás állása is téma volt.

Mint közölte, a korábban azonosított aggályos kérdések mellett újabbak is felmerültek, példaként egyebek mellett a Közép-európai Egyetem (CEU) részleges Bécsbe költözését, a munka törvénykönyvének módosítását, a közigazgatási bíróságok felállítását és a több mint 400 kormánypárti médiatermék összevonásával létrehozott Közép-európai Sajtó és Média Alapítványt említette.

Kitért az újabb magyar kormányzati kampányra is, amelyben "rendkívül sötét képet festettek az európai intézményekről, mint ha egy titkos egyezség alapján minél több bevándorlót próbálnának behozni".

Aláhúzta: nincs semmiféle összeesküvés, a magyar emberek megérdemlik az igazságot, az Európai Bizottság pedig megpróbálja megvédeni az uniós vezetők becsületét.

Hozzátette, azt sem érti, hogyan lehet a keresztény
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 18:12
Rádiós ügyekről döntött a médiatanács
Az NMHH csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében ismertette: a Kalocsai Rádió Bt. kérelmére további öt évvel megújította a Kalocsa 100,0 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási jogosultságot, így a frekvencián 2024. július 5-ig továbbra is a Korona FM 100 szólhat majd.

Úgy folytatták: a testület elvégezte a Szigetszentmiklós 107,0 MHz helyi kereskedelmi és a Göd 97,3 MHz körzeti közösségi rádiós pályázatok alaki vizsgálatát. A tanács az előbbi eljárásban nyilvántartásba vette az egyetlen ajánlattevőt, a Lakihegy Rádió Bt.-t, az utóbbiban hiánypótlást kért a szintén egyedül pályázó FM 4 Rádió Kft.-től. A tartalmi vizsgálattal folytatódott a Zalaegerszeg 88,3 MHz helyi közösségi rádiós pályázati eljárás, amelyben a testület felvilágosítást kért az egyetlen pályázótól, a Lánchíd Rádió Kft.-től.

A grémium elfogadta a négy társszabályozó szakmai szervezet - a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete (MEME), a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE), a Magyarországi Tartalomszolgáltatók
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 16:21
Képek, videók
magyarorszag_kozigazga tas
liza1
2016. augusztus 15. hétfő, 18:45
Bp.Közigazgatási M..jpg
agica2004
2010. november 30. kedd, 09:59
közigazgatási alkalmazott
magdaseppa
2007. június 19. kedd, 12:48
Tuzson János Botanikus Ke
irmus
2011. március 23. szerda, 07:09
szabó tünde.png
chillik
2017. november 14. kedd, 14:54
Pénzügy-minisztérium,1 900
farkas1945
2011. január 28. péntek, 14:24
Oktatási MInisztérium,Kai
pecsioszi
2006. június 26. hétfő, 13:30
Az Oktatási Minisztérium
pecsioszi
2006. június 16. péntek, 09:00
Oktatási Minisztérium ,Ta
pecsioszi
2006. június 16. péntek, 08:50
Vinnlek.jpg
sz719eszter
2016. május 11. szerda, 17:38
vinn4ioc.png
jucumuc
2010. november 28. vasárnap, 07:13
Vinnie.JPG
menesgazda
2008. szeptember 06. szombat, 22:17
Vinnyaz1gy.jpg
jarosand
2008. június 28. szombat, 01:13
magammal vinném
nagyika67
2008. május 14. szerda, 14:01
Vinnyaz.jpg
picurcica
2007. augusztus 08. szerda, 13:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.