Belépés
2019. augusztus 19. hétfő | 34. hét | 231. nap | 16:29 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Parragh: a digitalizáció esély és lehetőség a felzárkózásra a világhoz
Parragh László a fennállásának 25 éves jubileumát ünneplő Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján úgy fogalmazott: a digitális világ kihívásaival minden nap, mindenki találkozik az élet minden szegletében, de talán nem mindig egyértelmű mindenki számára, hogy pontosan mi történik.

Az MKIK elnöke szerint nagy jelentősége van annak a kormányzati célnak, hogy a 2020-as évek elejére Magyarország az EU tíz legfejlettebb tagjai közé kerüljön a mesterséges intelligencia, illetve az 5G fejlesztések terén.

Parragh szerint a negyedik ipari forradalomnak is tekinthető információs és kommunikációs technológiai (IKT) eszközökalkalmazása először feltehetően a közigazgatásban terjed el.

"Ahol algoritmust lehet felállítani, ott a digitális áttörés lehetősége óriási" - mondta a kamara elnöke. Szerinte ennek tipikus esete, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) korábbi, 24 ezres alkalmazotti létszámát 17 ezerre lehetett csökkenteni, miután az adóhatóság vállalta az adóbevallások elkészítését.

Az MKIK a Modern vállalkozások programjával veszi ki részét az alkalmazkodási folyamatból a digitális kihívásokhoz. A programban eddig 14 ezer céget tájékoztattak, kilenc ezret minősítettek, 570 fölött van azon társaságok száma, amelyek beszálltak a megvalósításba - közölte a kamara elnöke.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 14:22
Címkék: Parragh László, Heves Megyei Kereskedelmi, Nemzeti Adó-, digitalizáció esély, digitális világ, élet minden,
Kommentek
Női kosárlabda Eb - Vereség a belgáktól, nem jutott olimpiai selejtezőbe a válogatott
értékesítésében is jobbak voltak a belgák (22/41 százalék), akik 18 büntetőt dobhattak, míg a magyarok csak egyszer állhattak a vonalra. Az első húsz perc legjobbja a szövetségi kapitány nagyobbik lánya, Kim Mestdagh volt 14 ponttal, közte négy hármassal.

Térfélcsere után Mestdagh újabb triplájával húsz ponttal meglépett az ellenfél, ezzel gyakorlatilag eldöntve a meccset. A belgák az 57-37-ről induló utolsó játékrészben is magabiztosan őrizték előnyüket, a magyar csapatnak pedig esélye sem nyílt a felzárkózásra. A 33. percben 25 pont lett a különbség, és a hátralévő időre már nem maradtak izgalmak, így a belgák készülhetnek az olimpiai selejtezőre.

A 2001 után ismét negyeddöntőbe jutott válogatott megnyerte első két meccsét Nisben, majd harmadik csoportmeccsén, a negyeddöntőben és az alsóházi rájátszásban is alulmaradt. Így összességében két győzelemmel és három vereséggel a 7-8. helyen zárta a 37. Eb-t, és mivel nem került az első hatba, nem vehet részt jövő februárban az olimpiai kvalifikációs
velemenyezd, 2019. július 06. szombat, 14:51
Konvergenciaprogram - A GDP a következő években is 4 százalék felett bővülhet
csatlakozzon, amely jelenleg is átalakulás alatt áll, változnak a szabályai. A következő években szeretnék még a magyar gazdaság mutatóit javítani, és a helyzettől függővé tenni a csatlakozást - fejtette ki.

A konvergenciaprogram szerint a gazdaság a következő években is kiszámítható növekedési pályán marad, amihez stabil államháztartási folyamatok társulnak. A kormány célja, hogy a növekedés legalább 2 százalékponttal továbbra is az uniós átlag felett maradjon, mert csak akkor van reális esély a felzárkózásra - mondta.

Az infláció a következő öt évben a célértéknek megfelelően teljesül, 3 százalék körül lesz - fogalmazott Varga Mihály.

Az adósságráta tovább mérséklődik, 2023 végére érdemben a GDP 60 százaléka alá csökken. Azzal számolnak, hogy már idén 70 százalék alá süllyed, majd 2022-ben 59,3 százalék, 2023-ban 55,9 százalék lesz.

A költségvetési hiány minden évben megfelelő távolságban lesz a 3 százalékos uniós referenciaértéktől, olyan pályán szeretnék tartani, amelyen a gazdaság
velemenyezd, 2019. május 03. péntek, 16:21
Hszi Csin-ping: az Egy Övezet, egy Út Kezdeményezés a kölcsönös nyereséget tartja szem előtt
A kínai elnök a beszédében hangsúlyozta: Kína globális gazdasági-infrastrukturális terve a két- és többoldalú együttműködés platformja, nem exkluzív klub, célja a globális, átlátható kooperáció előmozdítása, mely a résztvevő országok népeinek érdekeit szolgálja. A vezető úgy fogalmazott: a jelenkor legsúlyosabb egyenlőtlensége a fejlődésbeli egyenlőtlenség, ezért a fejlettebb országok feladata, hogy lehetőségeket teremtsenek a többieknek a felzárkózásra.

Hszi kiemelte: Peking azon dolgozik, hogy a nagyszabású terv keretében elinduló projektek valóban kivitelezésre kerüljenek és azok a lehető legmagasabb minőséget képviseljék. Elmondta: a projektekre vonatkozó szabályozásokkal azt kívánják biztosítani, hogy minden átlátható módon történjen, a korrupcióval szemben pedig semmilyen toleranciát nem mutatnak. Az együttműködések továbbá a nemzetközi jog, és az egyes országok törvényeinek és szabályozásainak tiszteletben tartásával kell történjenek - tette hozzá.

Hszi a kereskedelmi és pénzügyi
velemenyezd, 2019. április 26. péntek, 07:05
Női kézilabda MK - Döntőben a Ferencváros
A 12-szeres kupagyőztes fővárosiak 21. alkalommal jutottak a fináléba.

Eredmény, elődöntő:FTC-Rail Cargo Hungaria - Dunaújvárosi Kohász KA 33-26 (17-11)----------------------------------------------------------- ---a legeredményesebb játékosok: Klujber 7, Pásztor, Háfra 4-4, illetve Sirián 8, Szalai, Szekerczés 4-4

Az első 12 percben a Dunaújváros csupán két gólt szerzett, ezt kihasználva a gyorsabban, pontosabban kézilabdázó FTC 6-2-re elhúzott. A folytatásban egy ideig felváltva estek a gólok, majd a hajrában a fővárosiak egy 3-0-s sorozattal tovább növelte előnyét.

Csapó Kyra védései és Sirián Szederke góljai ellenére a DKKA nem tudott felzárkózni, mert a Ferencváros a második félidőben védekezésben, és Klujber Katrin vezérletével támadásban is jobbnak bizonyult. Amikor a kitartóan küzdő újvárosiak egy 3-0-s szériával mégis közelebb férkőztek ellenfelükhöz, Elek Gábor vezetőedző időt kért.

Csapata ezt követően rendezte sorait, és egy 5-1-es sorozattal eldöntötte a meccset. A
velemenyezd, 2019. március 16. szombat, 14:41
MNB-ügyvezető igazgató: Magyarországnak a jövőben át kell térnie a tudásalapú gazdaságra
fejlettség csapdájából, az elmúlt évtizedekben ez alig hat országnak sikerült, nevezetesen Ausztria, Finnország, Írország, Szingapúr, Japán és Dél-Korea tudta ezt sikeresen megvalósítani.

Rámutatott: a magas, átlagon felüli növekedési rátát felmutató időszakok gyorsan kifulladnak, az esetek hat százalékában sikerül csak hét éven keresztül, vagy azon túl, átlag feletti bővülést elérnie egy-egy sikeres országnak.

A jegybank ügyvezető igazgatója kiemelte: nincs egységes recept a sikeres felzárkózásra, de a hozzá vezető úton nagyon fontos a termelékenység javítása, az új, korszerű technológiák bevezetése, alkalmazása, a cégek hatékonyságának javítása, a népesség növekedésének biztosítása, a belső megtakarítások növelése.

Rámutatott: a fenntarthatóság szempontjából nagyon fontosak a belső piacok, ezzel párhuzamosan a stabil államháztartás, a belső forrásokon alapuló finanszírozást is el kell érni, mert az idegen devizára alapozott finanszírozás növeli az ország sérülékenységét, ami egy idő után
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 14:21
OKISZ-elnök: a gazdaság teljesítménye lehetőséget ad a kkv-knak a felzárkózásra
Hangsúlyozta, örülnek annak, hogy a magyar gazdaság lendületbe jött, tavaly az utolsó negyedévben a magyar GDP 5 százalék feletti növekedést ért el az előző év azonos időszakához képest, és az Európai Unió bővülésének motorjává vált.

Ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy még mindig van bőven tennivaló a hazai kkv-szektor felzárkóztatásáért, hiszen rendkívül alacsony szintről indult a folyamat a rendszerváltás után, és még most is 40 százalék körüli a termelékenységi mutatójuk. Megközelíteni sem tudják a bérek, a versenyképesség, a minőség, a technológiai korszerűsítés területén a fejlett országok kkv-szektorának szinvonalát - hívta fel a figyelmet Vadász György.

A Magyar Iparszövetség elnöke szerint arra lehet számítani, hogy a következő európai uniós fejlesztési ciklusban Magyarország is kevesebb támogatást kap, ezért a csökkenő anyagi lehetőségekből a minőségi fejlesztésekre kell törekedni. Ne az legyen a fő szempont, hogy új gyárak épüljenek, hanem az, hogy az üzemekben korszerű
velemenyezd, 2019. február 13. szerda, 07:05
Harmincéves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat
menedéket. Közben kiépült szociális ellátó intézményeinek és önkéntes csoportjainak hálózata.

A szeretetszolgálat tevékenysége a kezdetektől átnyúlik a határokon, segítő programjai vannak a szomszédos országokban, de szükség szerint Afrikában és a Közel-Keleten is - írták.

Jelenleg az MMSZ kétszázharmincnégy intézménye naponta tizenháromezer rászoruló, fogyatékossággal élő, idős vagy beteg embernek nyújt ellátást, iskoláiban és óvodáiban nehéz sorsú családok gyermekei kapnak esélyt a felzárkózásra, százharminc önkéntes csoportjában pedig háromezer segítő támogatja a szükséget szenvedő családokat - tették hozzá.

Úgy fogalmaztak: az MMSZ "tevékenysége mindig az emberre irányul, meggyőződése szerint az igazi segítség nem csupán a pillanatnyi szükséget enyhíti, hanem annál többet ad. Ennek köszönhetően a szeretetszolgálat vezette be Magyarországon a jelzőrendszeres házigondozást, csináltatott szemüveget szegény családokban felnövekvő gyermekeknek, tüdőszűrő buszával és mozgó orvosi rendelőjével
velemenyezd, 2019. február 04. hétfő, 07:04
Képek, videók
felzárkózás ?
raczandris
2006. augusztus 17. csütörtök, 20:38
Digitalizar39.jpg
borcsimama
2013. február 26. kedd, 09:08
Digitalizar36.jpg
borcsimama
2013. február 26. kedd, 09:08
Digitalizar0047.jpg
borcsimama
2013. február 26. kedd, 09:08
Digitalizar0041.jpg
borcsimama
2013. február 26. kedd, 09:08
Digitalizar0038.jpg
borcsimama
2013. február 26. kedd, 09:08
Digitalizar0037.jpg
borcsimama
2013. február 26. kedd, 09:08
Digitalizar0036.jpg
borcsimama
2013. február 26. kedd, 09:08
Digitalizar0032.jpg
borcsimama
2012. október 27. szombat, 07:37
Digitalizar0031.jpg
borcsimama
2012. október 27. szombat, 07:37
Digitalizar0030.jpg
borcsimama
2012. október 27. szombat, 07:37
Digitalizar0029.jpg
borcsimama
2012. október 27. szombat, 07:37
87190108_large_Digital iza
borcsimama
2012. szeptember 06. csütörtök, 07:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.