Belépés
2020. január 21. kedd | 4. hét | 21. nap | 00:16 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A szív nem rossz tanácsadó...hidd el!
A szív hit és bizalom hangolásai a szeretés világaiba

Közeledvén a Telihold energiamezejéhez, rendkívül erős csakra - hangolások érzékelhetőek. Kiemelve a szívet és a tobozmirigy csakrát. Szívügyeink oldódnak és tisztulnak, és oldják az üggyel kapcsolatos hiedelmeinket, hit rendszereinket, mintáinkat. E folyamatnak fizikai tünetei is lehetnek, mint például erős mellkas-feszülés, vagy fej-, homlok-, halánték-feszítések. Bizony a dimenzióváltás bennünk zajlik, és ahogy letesszük a régi érzelem-, és gondolat - mintáinkat, úgy transzformálódhatunk az újba.

A szívünk emlékkönyvében sok-sok lenyomat, kép rejtőzik, melyek arra várnak, hogy a rózsaszínfény, a megbocsátás fénye, az alkímia varázslatában visszapolarizálja szívünket a fájdalomból a szeretetbe. Az új világ, amire várunk, ahova tartunk, a szeretés világa.

Az első lépéseket önmagunknak szükséges megtennünk. Ahogy mi változunk, úgy változik a kép, amit a környezetünkben látunk. Mintha tükörbe néznénk: ha kék ruha van rajtunk, teljesen mindegy, melyik tükörbe nézünk, kék ruhás kép fog visszatekinteni ránk. Ám, ha átvesszük a piros ruhát, ugyanaz a tükör (is) piros ruhás képet fog visszatükrözni...

A szeretés világaiba bármelyik pillanatban beléphetünk, a saját választásunk. Minden pillanatban mi választunk, hogy szeretünk vagy sem, azaz, hogy mi magunk szeretésben vagyunk-e, vagy sem. Ám, úgy tűnik, mintha magát a szeretést tanulnánk újra. Sokszor halljuk, és mondjuk mi magunk is, hogy az igaz szeretés szabad. Mégis, amikor úgy tapasztaljuk, hogy az, akit mi szeretünk, nem szeret viszont bennünket, az esetek nagy részében kétségbe esünk, elárulva és becsapva érezzük magunkat. Persze, ez hatványozódhat, ha szerelem-szeretésről van szó.

Mintha a hitünk és a bizalmunk sérült volna a szeretésben. Mintha az keringene bennünk mélyen, hogy szeretni veszélyes, sebezhető állapot. Mintha elvárás lenne a viszont-szeretés irányában. Ám, ahol elvárás van, ott nincsen szabadság. Az is igaz, hogy bármikor meghúzhatjuk a saját határainkat, mi az, ami számunkra a szeretés világa, és mi az, ami nem. Hiszen az igaz szeretésben mellérendeltség van jelen, egyik lélek sem rendelődik alá vagy fölé a másiknak, nem válik egyik sem a szeretés mártírjává. A mártír programok manipulációs programok a másik befolyásolására.

Közeledvén a Teliholdhoz, és a Nyári Napfordulóhoz, a figyelem a szívre irányul. Egyre inkább kapcsolódhatunk vissza szívünkhöz. Így a szív hit és bizalom körei tisztulnak, a szív hite és bizalma a szeretésben. A szív békéje gyógyul. Nincsen jó és rossz út, helyes vagy helytelen választás, az a szív útja, amikor a szív megleli békéjét. A szív békéje az egyensúly pont, a zéró állapot, a semleges állapot, a középpont, ahol a szeretés felszabadul és szabadságban lüktet.

Amikor úgy tűnik, hogy bekerültünk a zéró állapot békéjébe, és nyugalmába, akkor általában feltűnik valaki vagy valami, aki, vagy ami a tőle telhető erővel próbál bennünket kibillenteni. Vagy sikerül, vagy nem. Tulajdonképpen ez egy szolgálat, hiszen így számunkra is láthatóvá válik, hol nem vagyunk még függetlenek. Az érzelmi és mentális függetlenség állapota, a szív zéró állapota. Ez nem azt jelenti, hogy ne lennék együttérzőek, megértőek, vagy megszűnne az érzelmi intelligenciák, hanem azt jelenti, hogy befolyás-mentessé válunk. Azaz tetteink, szavaink szívünk zéró pon tjának (igazságának) békéjében, szabadon, vagyis befolyásmenetesen születnek meg.

Ezért szükséges a szív emlékeinek (karmikus - idővonal) megtisztítása, mert ahol (jelen élet vagy régmúlt élet) még megrekedt érzelem-lenyomatok, gondolat-hitek vannak jelen, ott még e saját mintáink (eszméink, hiedelmeink, esküink, fogadalmaink, stb.) által befolyásolhatóak vagyunk.

Amikor e megrekedések (a szív keserűsége, csalódásai, hitetlensége, bizalmatlansága) kitisztulnak, visszanyerjük azt a bizonyos tisztánlátást. Amíg a szívünkben keserűség, csalódás, hitetlenség és bizalmatlanság van jelen, addig a ,,harmadik szemünkkel" sem láthatunk tisztán. Mert fennáll a lehetősége, hogy saját hiteink, eszméink szennyezik a spirituális képességünket, mint a tisztán érzékelési képességet. Minél tisztább valakinek a szíve, annál inkább tisztul a spirituális érzékelése.

Jelenleg még nem egy steril térben vagyunk jelen, így napról napra szükséges tisztítanunk a szívünket és az energiamezőnket, úgy ahogy a fizikai testünket is minden nap megmosdatjuk, úgy a mentális és érzelmi ,,testeinket" (auránkat, energiatesteinket) is szükséges napról napra tisztítani.

A közelgő Nyári Napfordulóval, és 2016 nyarának arany-sárga napsugarában, szívünk energiateréből olyan régi, karmikus mintákat engedhetünk el, melyek elengedésével átléphetünk a lelkünk átlényegülési kapuján. Az átlényegülés bennünk, a magunkban történik meg, amikor saját tudatalatti programjainkat, önvezeklési, vagy mártír, vagy szív-szenvedési programjainkat tehetjük le.

A lélek olyan, akár egy kisgyerek...

Megvan mindene a léleknek, a kisgyereknek, ami a létezéshez szükséges, mert a szülei (Forrás) gondoskodnak róla: ám a kisgyereknek hiába tele a pocija, szép ruhácskában van, melegben van, szép környezetben él, létezik... - Mondd hát egy kisgyereknek, hogy nincs más dolga, csak csendben, nyugalomban lenni... lenni... lenni... ! - Mi lesz erre a gyermek reakciója? Lehet pár percig ,,nyugton" van, majd így szól: ,,Unatkozom! Unatkozom! Unatkozom! Játszani akarok! Játszunk valamit! Játszol velem?" - És a gyermek játszótársakat keres, és játszik valamilyen játékot, szerepeket játszik. Olykor a játék közbe n a gyerekek összevitáznak, örök-haragba kerülnek, olykor pedig örök-barátságokat kötnek, szerelmek születnek, majd szerelmeket tagadnak meg vagy le. Olykor pedig megunják a játékot. Vagy mindannyian új játékba kezdenek, vagy lesz, aki tovább áll, lesz aki, még továbbra is ugyanazt szeretné játszani, és új játszó-pajtásokat keres és talál.

Talán a hosszú játszás során elfeledtük, kik is vagyunk valójában...

A szív igazsága, a szív zöld tartománya, ,,Smaragdváros", megmutatja nekünk, kik is vagyunk az igazban. A szív zöld fénysugarában kapcsolódunk az Őseredet-Magunkkal, ön-magunkkal, a ,,vagyok, aki vagyok", lélek-állapottal. Eme őseredet igazságban, amikor mi magunk visszaállunk önön saját helyünkre, akkor a tér is átrendeződhet körülöttünk, és ránk találnak azok, akik a valóságban hozzánk tartoznak: akár párkapcsolat, akár barátságok, akár munka és önkiteljesedés terén. Szívünk Smaragdvárosában (szív csakra) térhetünk haza... összeütve piros cipellőnket (gyökér csakra)... Addig is ,,végig a sárga köves úton..." (személyiségünk, egyéniségünk alkímiája - napfonat csakra)

Írta: Kristályfény33
sanci81, 2016. június 18. szombat, 16:39
Címkék: Nyári Napfordulóhoz, Nyári Napfordulóval, Szívünk Smaragdvárosában, szeretés világaiba, tobozmirigy csakrát, üggyel kapcsolatos,
Kommentek
Szent Iván éj
házassággal és a termékenységgel voltak szoros kapcsolatban.

Nem volt ez másképp a magyar néphagyományban sem, s a tűz nem véletlenül vált a világosság, a tisztaság, az egészség, a szenvedély, az elevenség, a szerelem és az örök megújulás jelképévé a magyar hiedelemvilágban is. A nyári napfordulóra eső Keresztelő Szent János ünnepe az V. században vált elterjedtté, s a keresztény ünnep magába olvasztotta mindazokat a hiedelmeket és rítusokat, amelyek korábban a különböző népeknél a nyári napfordulóhoz kapcsolódtak.

A Nap megsegítéseAz ősi ember, aki még mágikus összhangban élt a természettel, a nyárközépi tűzgyújtással minden bizonnyal a Napot próbálta meg támogatni a sötétséggel vívott harcában.A kereszténység uralomra jutása után a Nap megsegítésének motívuma fokozatosan a háttérbe szorult, ennek ellenére a tűzünnep megőrizte mágikus karakterét. Ez mindenekelőtt magának a tűznek volt köszönhető, amelyet a régi korok emberei
evavicus, 2018. június 25. hétfő, 15:59
Ma van...
Csütörtök: a leghosszabb nappal az évben


A csütörtöki nyári napforduló alkalmával tölti a legtöbb időt az égen a Nap, egyúttal a legrövidebb éjszaka is ezen a napon lesz.

Csütörtökön veszi kezdetét a csillagászati nyár. Szinte az összes kultúrában a fény diadalát ünneplik a napfordulóhoz kapcsolódóan, ugyanis az év ezen napján van a leghosszabb ideig világosság.

Helyi idő szerint a fővárosban 4:45-kor kel és 20:46-kor nyugszik a Nap, ennél azonban sokkal korábban, este pedig tovább van világos. (Az ország legkeletibb pontjára ennél 16 perccel korábbi, legnyugatabbra pedig 12 perccel későbbi időpontok vonatkoznak.)HeavenMan fotója, köszönjük!

A Nap a napforduló alkalmával éri el az égi egyenlítőtől való
gabfe, 2018. június 21. csütörtök, 15:23
Szent Iván éjszakája
éjszakájának a június 23-áról 24-ére virradó éjszakát nevezik Magyarországon. A történészek a legpogányabb ünnepnek tartják, pedig Keresztelő János egyházi napjához és Szent Iván (tehát Keresztelő János) névnapjához kötődik. Szent Iván éjszakáját a nyári napfordulótól 3 nap választja el, mivel az június 21-re esik az északi féltekén. Korábban a csillagászati nyár kezdete valóban június 24-re esett, de a tropikus időszámítási mód sajátossága és a korábbi naptárreformok következtében szétvált a két ünnep. A napfordulóhoz világszerte világi és egyházi ünnepek kapcsolódnak, mivel ekkor van az év legrövidebb éjszakája és az emberek számára a fény és a sötétség váltakozása mágikus eredettel bírt. A sötétség az elmúlást, a fény pedig a megújulást jelentette, ezért ezen a napon az emberek nagy tüzeket raktak, hogy elűzzék a sötétséget; ekkor kezdődik a csillagászati nyár is.

Eredete

Az 5. századtól említik a Szent Iván éjszaka együttes megünneplését Keresztelő János ünnepével, az egyház pedig
taltos1, 2017. június 23. péntek, 22:20
Júniusi jeles napok, babonák, hiedelmek, szokások
Vid (ókeresztény vértanú)

Úgy tartják, ha a szőlő erre a napra elvirágzik, jó bortermés várható. Erre a napra befejeződik a gabona növekedése és megindul az érés.

Június 21.: A csillagászati nyár kezdete

Ezen a napon a leghosszabb a Nap égen megtett útja (nálunk északkeleten kél, és északnyugaton nyugszik), a Ráktérítő magasságában tűz merőlegesen a földre.

Nálunk június 21-én a zeniten járó Nappal együtt tetőzik a nyár.

Június a nyári napfordulóhoz legközelebb eső vasárnap: - a Nap napja

Az ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet megújuló energiaforrásokra, azon belül elsősorban a napenergia hasznosítására.

Június 24.: Iván, a hónap névadója

Szent Iván napja, az év leghosszabb napja közelében van, az év legrövidebb éjszakája az északi féltekén. Ehhez a naphoz kötődik a tűzugrás szokása: nagy tüzet kell rakni, s azt átugrani.

Ettől elmúlik a szomorúságunk. A legények átviszik a lányt a tűzön,
lenke1964, 2017. május 31. szerda, 13:26
Változó energiák júniusban – A Szív nyara…
fizikai testet is tisztítjátok minden nap, így a mentális és az érzelmi tereket is szükséges tisztítani, a gondolatokat, a hitrendszereket, a napi történések érzelmi és mentális tereit. Hogyan? Meditációkkal, energiatest-kezelésekkel, jógával, testmozgással, egészséges ételekkel, pihenéssel, olyan hobbikkal, melyek szíveteknek kedvesek. Töltsetek sok időt szeretteitekkel és gyermekeitekkel!
A szeretetben töltött idő és tér gy ógyítja a szívet, a lelket!
Közeledünk a Június végéhez, a Nyári Napfordulóhoz, Szent Iván Éj varázslatához: folyamatosnak érkeznek az új energia minőségek, melyek egyre magasabb szeretetet-rezgésekre emelnek Benneteket. Építsétek be, integráljátok eme új energiákat a saját energia-mezőtökbe! Ahogy változik a kollektív tér, úgy változtok Ti is. Együtt emelkedtek. Ám, eme szinkronicitásban való emelkedéshez szükséges a Ti tudatos lélek-munkátok.
Elmondhatatlan gyönyörrel a szívemben adom át eme üzenetet: Örvendjetek, mert (lélek) munkátok gyümölcse beérik. Eme megérkezés a
sz719eszter, 2016. június 18. szombat, 13:21
A szív hit és bizalom hangolásai a szeretés világaiba
sebezhető állapot. Mintha elvárás lenne a viszont-szeretés irányában. Ám, ahol elvárás van, ott nincsen szabadság. Az is igaz, hogy bármikor meghúzhatjuk a saját határainkat, mi az, ami számunkra a szeretés világa, és mi az, ami nem. Hiszen az igaz szeretésben mellérendeltség van jelen, egyik lélek sem rendelődik alá vagy fölé a másiknak, nem válik egyik sem a szeretés mártírjává. A mártír programok manipulációs programok a másik befolyásolására.

Közeledvén a Teliholdhoz, és a Nyári Napfordulóhoz, a figyelem a szívre irányul. Egyre inkább kapcsolódhatunk vissza szívünkhöz. Így a szív hit és bizalom körei tisztulnak, a szív hite és bizalma a szeretésben. A szív békéje gyógyul. Nincsen jó és rossz út, helyes vagy helytelen választás, az a szív útja, amikor a szív megleli békéjét. A szív békéje az egyensúly pont, a zéró állapot, a semleges állapot, a középpont, ahol a szeretés felszabadul és szabadságban lüktet.

Amikor úgy tűnik, hogy bekerültünk a zéró állapot békéjébe, és nyugalmába,
sz719eszter, 2016. június 18. szombat, 12:08
Monszun indult Magyarország felé
szerint viszont az elnevezés csak feltételes módban és idézőjelben használható, ugyanis a tudományos definíció szerint e jelenség nem a “klasszikus" monszun. Az ugyanis Dél-Ázsia és az amerikai kontinens óceánparti térségeire jellemző. Viszont Medárd környékén valóban bő csapadékot és viharokat hozó légköri folyamatok uralkodnak Európa felett. Nem véletlen, hogy átlag 70 milliméternyi esővel június a legcsapadékosabb hónap

Magyarországon.

Miért? A június 21-ei nyári napfordulóhoz közeledve az északi féltekén a napsugarak egyre nagyobb szögben érik a felszínt, így egyre nagyobb az adott területre leadott hőenergia. Magyarul a felmelegedés. A meleg levegő felszáll, emelkedés közben pedig folyamatosan hűl, a magasabb légrétegekben kicsapódik a pára és megkezdődik a csapadékképződés.

A felszálló levegő helyén nem maradhat vákuum a felszín közelében, az “űrt" valaminek ki kell töltenie. A vízfelszín lassabban melegszik fel, mint a talaj, ezért nyár elején
horvathnemagdi, 2016. június 09. csütörtök, 12:34
Képek, videók
nyári napfordúló6.jpg
erzsikepuskas
2014. június 25. szerda, 10:10
nyári napforduló.jpg
erzsikepuskas
2014. június 25. szerda, 09:46
nyári napforduló.jpg
dnemethk
2014. január 23. csütörtök, 23:10
Emléked szívünkben ég
rushlilly
2018. június 12. kedd, 14:52
Miért kell a szívünkre ha
cuppika59
2017. szeptember 12. kedd, 18:52
Isten szeretete szivünkbe
sacimama
2017. január 17. kedd, 10:41
Szívünk elégedetlensége
sacimama
2017. január 08. vasárnap, 14:54
Isten a szívünkben
sacimama
2016. augusztus 06. szombat, 22:24
Az álom szívünk vágya.jp
borigit
2016. június 16. csütörtök, 09:32
Fájó szivünk
irmus
2016. május 01. vasárnap, 18:50
Szívünkbe ivódna.jpg
anci-ani
2016. április 17. vasárnap, 13:47
Akiket a szívünk gyászol
irmus
2015. december 23. szerda, 06:00
Bár a szívünkkel szeretün
suzymama43
2015. december 19. szombat, 09:52
szívünk titkai.jpg
bbbarbara
2015. november 20. péntek, 19:35
Szívünkből....jpg
margoboszi
2015. november 09. hétfő, 21:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.