Belépés
2020. május 25. hétfő | 22. hét | 146. nap | 21:52 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Von der Leyen és Conte: a vírus okozta válság összehangolt válaszokat igényel
Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint a vezetők aláhúzták, hogy az egyes tagállamok által hozott intézkedések mindegyike hatással van az Európai Unió egészének egészségügyi állapotára, ezért a megteendő lépések összehangolása elengedhetetlen.

Egyetértetek abban, hogy az olaszországi tapasztalatokat fel kell használni az európai intézkedések kialakításához. Ezzel összefügésben kiemelték a gyors fellépés fontosságát, és leszögezték, a vírus terjedésével összefüggő, és az elfogadott intézkedésekkel kapcsolatos minden fontos információt meg kellene osztani. Közösségi szintű tudóscsoportot kell felállítani az erőfeszítések összehangolása, a beavatkozások harmonizálása céljából. Fokozni kell a gyógyszer- és vakcinakutatást. Össze kell hangolni emellett az orvostechnikai eszközök, a gyógyszeripari termékek gyártását és forgalmazását. Továbbá a szolidaritás jegyében a tagállamoknak együtt kell dolgozniuk annak érdekében, hogy a létfontosságú egészségügyi készletek oda kerüljenek, ahol azokra szükség van, ez elől pedig minden indokolatlan akadályt el kell hárítaniuk.

Von der Leyen elismerte az olasz kormány erőfeszítéseit, illetve a kialakult helyzet okozta társadalmi és gazdasági terheket.

Conte üdvözölte az Európai Bizottság pozitív hozzáállását, valamint azon szándékát, hogy minden rendelkezésre álló eszközt mozgósít a koronavírus okozta válság gazdasági hatásainak kezelésére. Elismerését fejezte ki azért is, hogy a brüsszeli testület nyíltan és konstruktívan közelít az olasz kérelmekhez.

Az EU tagországainak vezetői keddi videokonferenciájukon a koronavírus okozta gazdasági károk enyhítését biztosító, 25 milliárd euró értékű befektetési alap létrehozásában egyeztek meg, amely főként az egészségügyi rendszerek és a kisvállalkozások támogatására irányul. Négy kulcsfontosságú feladatot határoztak meg: a vírus terjedésének korlátozását, az orvosi felszerelés biztosítását, a gyógyszer- és vakcinakutatások finanszírozását, valamint a járvány társadalmi és gazdasági következményeinek kezelését.

Az utóbbi huszonnégy órában csaknem kétszázzal 827-re emelkedett a Covid-19 halálos áldozatainak száma Olaszországban a hatóságok szerda esti tájékoztatója szerint, s eközben a diagnosztizált fertőzöttek száma több mint kétezerrel 12 462-re nőtt.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója, Tedrosz Adamon Gebrejeszusz szerdán világjárvánnyá nyilvánította a koronavírus-fertőzést.

A járvány december közepén indult Kínából. A megbetegedések és halálozások túlnyomó többsége továbbra is a kínai Hupej tartományban történt.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 11. szerda, 19:12
Címkék: Európai Bizottság, Európai Unió, Egészségügyi Világszervezet, Tedrosz Adamon Gebrejeszusz, vírus okozta, vezetők aláhúzták,
Kommentek
Elfogták a seregélyesi kastély megrongálóit
nőt orgazdaság vétség gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként, valamint két férfi ellen elfogatóparancsot adtak ki.

Emlékeztettek arra, hogy az ügyben április 27-én, feljelentés alapján rendeltek el nyomozást jelentős értékre elkövetett lopás gyanúja miatt. A nyomozók a helyszíni szemle, a környék kamerafelvételei, tanúkihallgatások alapján kiderítették azt is, hogy a megszerzett vörösréz elemek értékesítésében kik és milyen módon működtek közre, és az üzletet hol bonyolították le.

Összehangolt akció keretében a székesfehérvári, a dunaújvárosi és a sárbogárdi rendőrkapitányság nyomozói a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozóival, valamint a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alegység munkatársaival együtt 16 helyszínen három férfit és négy nőt fogtak el. A gyanúsítottak otthonaiban mobiltelefonokat, informatikai eszközöket és a bűncselekmények elkövetéséhez használt járműveket foglaltak le.

A rendőrök a lopással gyanúsított két férfi letartóztatását indítványozták, az
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 14:37
A csontritkulásról szakszerűen
206 különálló csontból áll. A csontok 70%-ban szervetlen ásványi anyagokat és kisebb részben szerves anyagokat tartalmaznak.
Ezen anyagok speciális szerkezete adja a csontok szilárdságát és rugalmasságát.
A csontszövetben csontépítő és csontfaló sejtek helyezkednek el, ezek biztosítják a csontszövet állandó átépülését. Az egészséges csontszövetben a két sejtcsoport munkája egyensúlyban van, tehát ugyanannyi épül fel, mint amennyi lebomlik.
Ezek az egymással ellentétes, ugyanakkor összehangoltan történő folyamatok közül mindig a csontfaló sejtek bontanak először, majd ezt követi a csont újraépítés.

A csontritkulás lehet önálló állapot, de kialakulhat más betegség következtében is.
Egyaránt érinti mindkét nemet és bármelyik életkorban jelentkezhet.
A más betegséggel kapcsolatosan kialakuló csontritkulást másodlagosnak, míg az önállóan jelentkezőt elsődlegesnek hívjuk.

Elsődleges csontritkulás:
Az elsődleges csontritkulást tovább oszthatjuk: egyrészt a
pacsakute, 2020. május 19. kedd, 20:28
Koronavírus - Németország és Franciaország 500 milliárd eurós alapot javasol a járvány gazdasági hatásainak ell
- jelezte Emmanuel Macron. "Nem kölcsönök lesznek, hanem dotációk" - tette hozzá, arra emlékeztetve, hogy Olaszország elutasította, hogy a gazdaságösztönző alap visszafizetendő hiteleket tartalmazzon.

Emmanuel Macron a sajtótájékoztatón Párizs és Berlin prioritásának nevezte a közös európai egészségügy megteremtését a koronavírus-járványt követően.

"Az a szándékunk, hogy Európát nagyon konkrét kompetenciákkal ruházzuk fel az egészségügy terén. Közös maszk és tesztkészletekkel, közös és összehangolt vásárlási kapacitásokkal az ellenszerekre és az oltásokra, megosztott járvány-megelőzési programokkal, közös esetszámláló módszerekkel" - fogalmazott Emmanuel Macron. "Ez az egészségügyi Európa soha nem létezett, a prioritásunkká kell tenni" - tette hozzá.

A magyar és a lengyel kormány politikáját firtató újságírói kérdésre a francia elnök bírálta azokat a szerinte tekintélyelvű európai kormányokat, amelyek szerinte a koronavírus-járvány elleni intézkedéseket keretében korlátozni próbálják a
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 20:32
Koronavírus - Német külügyminiszter: el kell kerülni a versengést a turistákért
tárgyalás után kiemelte, hogy az idegenforgalom nem tartozik az EU-s szinten szabályozott ügyek közé, ezért a tagállamoknak kell megoldást találniuk arra, hogy az ágazat a fertőzésveszély közepette is működhessen a nyári főszezonban.

Mint mondta, számos ország támaszkodik erősen a nyaralóturizmusra, és így az "utazás világbajnokaiként" számon tartott német turistákra is, ezért érthető, hogy "gyors kétoldalú megoldásokat" sürgetnek. Azonban az "európai szellemiséggel" ellentétes különalkuk helyett összehangolt és átlátható megoldásra van szükség.

Az első tanácskozáson még nem jutottak mindenben megállapodásra, ezért tovább folytatják az egyeztetést. A remények szerint a német kormány június 15-től visszavonhatja a világ valamennyi országára kiadott utazási figyelmeztetését. A németeket a külföldre utazástól a koronavírus-járvány miatt nyomatékosan eltanácsoló általános figyelmeztetést országokra lebontott, a helyi viszonyokról szóló iránymutatások váltják fel.

Igen valószínűnek tűnik, hogy a
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 17:41
Koronavírus - Macron: az oltóanyagnál nem érvényesülhetnek a piaci törvények
A nyilatkozat érzékenyen érintette mindazokat, akik a vírus ellen küzdenek, így az elnököt is, aki a jövő hét elején fogadja hivatalában a Sanofi vezetőit - tette hozzá az Elysée-palota.

"Az elmúlt hónapok erőfeszítései bebizonyították: elengedhetetlen, hogy az oltóanyag a világ közjavai közé tartozzon, és ne a piac törvényei alá essen" - mondta egy elnöki forrás a francia hírügynökségnek. Az elnöki hivatal szerint azért kell folytatni az erőfeszítést, hogy a pandémiára egy összehangolt és közös válasz szülessen valamennyi szereplő részvételével. Ennek érdekekében fogadja Emmanuel Macron jövő héten a gyógyszergyártó képviselőit, mert "fontos, hogy a Sanofival együtt folytatódjon az előrelépés".

Édouard Philippe miniszterelnök csütörtökön egyeztetett Serge Weinberggel, a Sanofi igazgatótanácsának elnökével. A kormányfő megerősítette: az oltóanyaghoz való hozzáférés mindenki számára biztosított kell, hogy legyen.

Franciaországban heves vitát váltott ki Paul Hudson, a Sanofi
velemenyezd, 2020. május 14. csütörtök, 17:34
Koronavírus - Az Európai Bizottság iránymutatást tett közzé az idegenforgalmi ágazat támogatására
Margrethe Vestager versenypolitikáért felelős biztos az iránymutatások bemutatásakor kiemelte, a bizottsági útmutató a koronavírus világjárvány által fenyegetett idegenforgalmi munkahelyek millióit kívánja megmenti.

Az iránymutatás átfogó stratégiát foglal magába a schengeni övezeten belüli szabad mozgás lehetőségének helyreállítására a határátlépést korlátozó intézkedések fokozatos és összehangolt feloldásával. Keretet tartalmaz az unión belüli közlekedés fokozatos engedélyezésére az utasok és az utazásszervezők biztonságának garantálása mellett, továbbá protokollt vázol fel a turisztikai tevékenységek, a vendéglátóhelyek és a szállodák fokozatos és veszélytelen megnyitását lehetővé tevő egészségügyi kritériumokra.

Az uniós bizottság azt ajánlja a tagállamoknak, hogy a szükséges egészségügyi óvintézkedésekkel tegyék lehetővé az idegenforgalmi vállalkozások számára, hogy a hónapokig tartó lezárások után tevékenységük újraindulhasson - mondta a biztos.

Az ajánlások lehetővé teszik a
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 19:37
Koronavírus - Palkovics: a vírusválság felértékeli a magyar-német gazdasági együttműködést
hangsúlyozva, hogy a kapacitások egy részét vissza kell hozni Ázsiából Európába - ismertette a tárca közleménye.

Palkovics László kiemelte: a jövőorientált iparágakban tervezett együttműködések kereteit a magyar miniszterelnök és a német kancellár kezdeményezésére létrejött kétoldalú innovációs munkacsoport tevékenysége szabja meg. Emlékeztetett arra, hogy a felek a vállalkozásfejlesztés, energetika, digitalizáció, innováció, kutatás és felsőoktatás, közlekedés és mobilitás területein keresik az összehangolt intézkedésekben, pályázati lehetőségekben megtestesülő közös témákat, projekteket.

Bár az előrehaladást a koronavírus-járvány átmenetileg megnehezítette, az elmúlt hónapokban is élénk munka folyt az együttműködések konkrét formáinak feltárása érdekében, egyebek között a mesterséges intelligencia, a kvantum- és a biotechnológia, az Ipar 4.0 vagy akár a szegedi ELI-ALPS lézerközpont kapacitásainak hasznosítása kapcsán. A miniszter üdvözölte, hogy most már a németek is magasabb hozzájárulást
velemenyezd, 2020. május 12. kedd, 15:02
Koronavírus - Megkezdi szállodáinak újranyitását a Hunguest Hotels
speciális ajánlatokkal foglalhatnak a pünkösdig tartó időszakban pihenni vágyók.

A nem tartós felújítás alá kerülő szállodák - a Saliris Resort - Spa & Konferencia Hotel Egerszalók, Hotel Aqua-Sol és Apollo Hajdúszoboszló, Hotel Erkel Gyula, Hotel Répce Gold Bükfürdő, Hotel Freya Zalakaros és Hotel Sóstó Nyíregyháza - a tervek szerint május 29-től, a tapolcai Hotel Pelion pedig június közepétől várja a vendégfoglalásokat.

Az újranyitások végleges időpontjai a városi fürdőkomplexumokkal összehangoltan, a fürdőket érintő korlátozó intézkedések feloldásának függvényében véglegesítik.

Az újranyitást fokozott járványügyi óvintézkedések előzik meg. A Hunguest Hotels saját Covid-kódexet készített a biztonság elősegítése érdekében, amelyből valamennyi munkatárs vizsgát tesz. A szállóvendégek biztonsága érdekében fokozott és szigorú higiéniai szabályokat vezettek be, amelyeket folyamatosan ellenőriznek. A közösségi terekben fertőtlenítőpontokat helyeznek el, a megfelelő távolságtartás érdekében
velemenyezd, 2020. május 12. kedd, 09:31
Képek, videók
Összehangolt munka.gif
pacsakute
2014. április 28. hétfő, 05:45
összehangolt pihenő.jpg
vojtiera
2012. július 14. szombat, 11:14
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Európai Bizottság
daczok
2007. május 07. hétfő, 16:45
Az Európai Unio ökocimkéj
zoldkaszino
2011. január 30. vasárnap, 00:20
Europai Unió-Brüszel.png
farkas1945
2010. november 29. hétfő, 18:26
Európai Unió Tanácsa
paulina
2009. március 29. vasárnap, 11:01
Az egészségügyi iskola
wob
2018. július 21. szombat, 10:09
5 Az egészségügyi maffia.
sarkadykati
2011. március 25. péntek, 03:21
78_78 Állat-egészségügyi
charlotteani
2010. november 15. hétfő, 22:00
Egészségügyi biztositó ép
tarsoly-galeria
2010. március 21. vasárnap, 17:44
Az egészségügyi maffia
sarkadykati
2009. december 15. kedd, 03:23
Egészségügyi Szakközépisk
nottino
2007. november 04. vasárnap, 10:49
Szimpatikus egészségügyi
mfg2003b
2007. május 04. péntek, 12:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.