Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 11:59 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A kókuszolaj fajtái – melyiket válasszam
Ki kell próbálnod a kókuszolajat, hihetetlen egészséges olaj, segíti a fogyást és számtalan egészségmegőrző és betegségmegelőző hatása van. Azonban a kókuszolaj a legtisztább formájában a legegészségesebb. Mint mindenben, ebben is oda kell figyelnünk a beszerzésnél, hogy valóban jó minőségű kókuszolajat vegyünk.

Néhány fajtáját ugyanis más olajokkal keverik vagy potenciálisan mérgező vegyi anyagokkal kezelik és módosítják. A kókuszolaj népszerűségének köszönhetően számos különböző formáját fejlesztették ki. Ezért van olyan típusa, ami rossz és nem elégíti ki a szervezeted igényeit.

Ez az útmutató segít abban, hogy eligazodj a kókuszolaj fajtái között
Szűz, hidegen sajtolt kókuszolaj - az igazi és a legjobb kókuszolaj! A szűz kókuszolaj az érett kókuszdió húsából származó olaj. Ez egy jó, zsíros olaj, ami a kókusz hús hidegen sajtolásának eredményeként keletkezik. Nincs szükség semmilyen kémiai anyagra, hogy kivonják belőle a jó minőségű olajat, egész egyszerűen a ledarált kókuszhúst nagy nyomás alatt addig préselik, amíg kinyerik belőle az olajat. Ennyiből áll a folyamat, ezért az így készült kókuszolajnak erős kókusz aromája van és tele van tápanyagokkal.

Ez messze a legtisztább minőség, és biztos lehetsz benne, hogy ennek a használatával éred el a legjobb hatást. Viszont elég jellegzetes íze van. Ha nem szereted a kókusz ízét, másik alternatíva után kell nézned.

Extra szűz kókuszolaj - Elárulunk egy titkot: az extra szűz kókuszolaj semmiben sem különbözik a szűz kókuszolajtól, csak egy flancos jelzőt akasztottak még rá. Az extra szűz és a szűz között nincs különbség, ez nem olyan, mint az olíva olaj. Ne ess annak a csapdájába, hogy ok nélkül fizetsz valamiért többet!

Finomított kókuszolaj - Ez a kókuszolaj az itt bemutatottak között nem a legtisztább típus. Mégis ez az egyik kedvenc közülük, mivel biztosítja az kókuszolaj összes jó hatását, az erőteljes kókusz íz nélkül. Emellett ajánlott allergiásoknak is.

Ne félj használni a finomított kókuszolajat! A finomított azt jelenti, hogy már bizonyos színtelenítő és szagtalanító folyamatokon esett át, ezért némileg veszített tápanyagtartalmából is. De még mindig egészségesebb, mint sok más olaj és az égés pontja is sokkal magasabb. Ebben bátran süthetünk, az ételnek nem lesz kókuszíze tőle.

Folyékony kókuszolaj - Most eljött az ideje, hogy megemlítsük a kevésbé természetes kókuszolaj típusokat. A folyékony kókuszolaj egy lepárolt olaj, ami szobahőmérsékleten is folyékony a halmazállapota, ellentétben a szűz kókuszolajjal, ami szilárd.

Viszont van pár rossz tulajdonsága is. A folyékony kókuszolaj egy folyamaton megy keresztül, hogy elérjék az egyedi jellemzőket, így pár fő tulajdonságát eltávolítják. Egyik ilyen anyag a laurinsav, egy nagyon egészséges zsír, amely a legtöbb kókuszolajban megtalálható. Tehát ez a típus biztonságos, hogy a bőrödre kend vagy a konyhában alkalmazd, mégsem tudod kihasználni a kókuszolaj összes jótékony hatását.

RBD kókuszolaj - Ez a piac legrosszabb olaja. RBD a Refined, Bleached and Deodorized rövidítése, magyarul: finomított, fehérített és szagtalanított.

A finomított olajhoz hasonlóan, ennek a fajtának nincs kókusz íze. Igen népszerű azoknak a körében, akik a jellemző íze nélkül szeretnék kihasználni a kókuszolaj előnyeit. De az RBD kókuszolaj használatával nem jutsz hozzá az összes jótékony hatáshoz. Még rosszabb, hogy mesterséges anyagok fognak kerülni a szervezetedbe. Jobban jársz, ha mindig a lehető legtermészetesebb termékeket választod.
Forrás : Link
pacsakute, 2020. május 22. péntek, 21:36
Címkék: kókuszolaj fajtái, legtisztább formájában, kókuszolaj népszerűségének, szervezeted igényeit, útmutató segít, legjobb kókuszolaj,
Kommentek
Az almaborecet 20 felhasználási módja és egészségügyi hatása
a bélbaktériumokra, mivel növelik azok immunitását, illetve fokozza az emésztő- és tápanyag-felszívó képességüket. A legjobb eredmény elérése érdekében fogyasszon napi 1-2 evőkanál almaborecetet az erjesztett élelmiszerek mellett (például kombucha vagy kefír).

2. Nyugtatja a napégette bőrt

Ha túl sok időt töltött a napon, akkor az almaborecet kiválóan nyugtatja a száraz, napégette bőrt. A napégés enyhítésére a langyon fürdővizébe keverjen egy csésze almaborecetet, 1/4 csésze kókuszolajat és egy kis levendula illóolajat.

3. Szabályozza a vércukorszintet

Az almaborecet a vércukorra is jótékony hatással van, sőt, még az inzulinérzékenységet is növelheti. Ha szeretné stabilizálni a vércukorszintjét, az étkezések előtt igyon meg 2,5 dl vízben felhígított 1-2 evőkanál almaborecetet.

4. Felveszi a harcot a gombás fertőzésekkel

Az almaborecettel könnyedén kezelhetőek az olyan gombás fertőzések, mint a láb-, a körömgombásodás, valamint a bőrfelszín
skorpiolilike, 2018. augusztus 08. szerda, 12:47
Készítsünk otthon ekcéma elleni kenőcsöt
megbetegedések, akné, ekcéma, leukémia és a májbetegség bizonyos fajtáinak kezelésére.
Tudtad, hogy a vérehulló fecskefű segítségével megakadályozható a májrák tumorjainak növekedése is? Mivel oly sokoldalúan gyógyítja a betegségeket, éppen ezért számos gyógykészítmény alapanyagként használják. Antibiotikum tartalma miatt például hatékonyan alkalmazzák gombás fertőzésekre, vírusos, gyulladásos megbetegedésekre is.
Készítsünk házilag vérfű kenőcsöt!
Hozzávalók: 50 ml olívaolaj, 100 ml kókuszolaj, 15-20 gramm méhviasz, 80-100 gr aprított friss vérehulló fecskefű (téli időszakban szárítottat is alkalmazhatunk)
Elkészítés: Tegyük egy kisebb lábasba az olajokat, majd szórjuk bele az apróra vágott vérehulló fecskefüvet, és adagoljuk hozzá a méhviaszt. Lassú tűzön kevergessük 15 percig. Hagyjuk másnapig állni, majd ismét melegítsük fel, hogy tudjuk átszűrni egy sűrű gézanyagon. Tegyük egy tégelybe, és így hűtőszekrényben 2-3 hónapig is eláll.
Külsőleg alkalmazhatjuk: kelések, szemölcsök,
klementinagidro, 2015. augusztus 24. hétfő, 14:42
Dobd ki a bolti fogkrémet
A fogkémet az emberek nagyrésze a kereskedelemben vásárolja, azonban akadnak néhányan, akik elkészítik otthon a saját természetes és egészséges fogtisztítójukat. Nézzünk csak rá, hogy milyen anyagokat tartalmaz a bolti fogkrém, majd döntsük el mi magunk, hogy melyiket részesítjük inkább előnyben.
Csak, hogy egy-két példát említsünk, a bolti fogkrémben olyan összetevők vannak, melyek sok esetben lassú gyógyulású sebképződést okoznak a szájüregben, fekélyeket vagy akár hormonzavart is.
A kókuszolaj olyan összetevőket tartalmaz, melyek erős antibakteriális hatással rendelkeznek. Képes megölni a streptococcus és a Candida albicans fajtáit is.
Próbáljuk ki az alábbi egészséges fogkrémreceptet.
Hozzávalók:
6 evőkanál kókuszolaj,
6 evőkanál szódabikarbóna,
25 csepp illóolaj, tetszés szerint,
1 teáskanál stevia (ha édesíteni szeretnénk).
Elkészítés:
A hozzávalókat
klementinagidro, 2015. augusztus 22. szombat, 19:55
Dobd ki a bolti fogkrémet
A fogkémet az emberek nagyrésze a kereskedelemben vásárolja, azonban akadnak néhányan, akik elkészítik otthon a saját természetes és egészséges fogtisztítójukat. Nézzünk csak rá, hogy milyen anyagokat tartalmaz a bolti fogkrém, majd döntsük el mi magunk, hogy melyiket részesítjük inkább előnyben.
Csak, hogy egy-két példát említsünk, a bolti fogkrémben olyan összetevők vannak, melyek sok esetben lassú gyógyulású sebképződést okoznak a szájüregben, fekélyeket vagy akár hormonzavart is.
A kókuszolaj olyan összetevőket tartalmaz, melyek erős antibakteriális hatással rendelkeznek. Képes megölni a streptococcus és a Candida albicans fajtáit is.
Próbáljuk ki az alábbi egészséges fogkrémreceptet.
Hozzávalók:
6 evőkanál kókuszolaj,
6 evőkanál szódabikarbóna,
25 csepp illóolaj, tetszés szerint,
1 teáskanál stevia (ha édesíteni szeretnénk).
Elkészítés:
A
akiram45, 2015. április 20. hétfő, 09:03
kókuszolaj
A kókuszolajat (Oleum Cocois) a kókuszpálma diójának szárított beléből, a koprából nyerik ki. Amíg a kókuszolaj friss, addig fehéres színű, illata és íze emlékeztet a kókuszéra, igen kellemes aromája van, de ez is, mint a többi lipid képes megavasodni. Ilyenkor csípős lesz az íze és a szaga is elveszti kellemes aromáját. A kókuszolajjal általában vajszerű formában találkozhatunk, hiszen szobahőmérsékleten szilárd a halmazállapota. Olvadáspontja 24 Celsius-fok. Kókuszolajat is többfélét választhatunk a bioboltokban, hiszen a különböző elkészítési módon szerint változik a minősége és az állapot

Milyen fajtái vannak?

Hidegen sajtolt kókuszolajról beszélünk, ha az olaj nem esett át semmilyen finomító folyamaton: nem hőkezelték és az úgynevezett RBD-t (Refinig, Bleaching, Deodorizing vagyis finomítás, színtelenítés, szagtalanítás) sem végezték el rajta. Ez tehát az a változat, mely a kókusz minden egyes pozitív tulajdonságát tartalmazza. Íze és aromája rendkívül intenzív ennek az áttetsző,
faciendum, 2013. május 16. csütörtök, 09:57
Képek, videók
Kókusz és kókuszolaj.jpg
pacsakute
2019. március 12. kedd, 21:41
Kókuszolaj.jpg
pacsakute
2016. szeptember 17. szombat, 20:32
Kókuszolaj
felfedezo2
2016. április 09. szombat, 19:20
Kókuszolaj
sanci81
2015. november 25. szerda, 15:56
kokuszolaj-625-d00022E A34
pircsi09
2013. szeptember 21. szombat, 18:05
Kókusz-kókuszolajjal.j pg
pacsakute
2013. február 09. szombat, 12:53
kókuszolaj
pircsi09
2013. január 13. vasárnap, 19:51
A világ legtisztább vizü
farkas1945
2013. szeptember 25. szerda, 11:52
A legtisztább mágia a szí
jakabgasparne
2009. április 17. péntek, 06:02
Az ifjúság szervezetei
furaila
2015. június 04. csütörtök, 12:18
Magyar Civil Szervezetek
kmmmarika
2009. július 28. kedd, 09:52
Spirituális útmutató.jpg
pacsakute
2019. május 15. szerda, 09:07
Útmutató
sanci81
2018. március 18. vasárnap, 16:38
Az útmutató Csillag
sanci81
2018. március 10. szombat, 17:38
Útmutató csillag
sanci81
2017. június 07. szerda, 16:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.