Belépés
2019. május 26. vasárnap | 21. hét | 146. nap | 21:25 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krisztusban megélt szabadság
,,Első pillantásra a törvények betartása tűnik nehezebbnek, ám a valóságban a Krisztusban megélt szabadság jelenti a göröngyösebb utat. Nem ölni viszonylag könnyű, ám szeretni annál nehezebb; a szomszéd franciaágyától távol tartani magunkat könnyű, a házasságot életben tartani nehéz; adót fizetni könnyű, a szegényekről gondoskodni nehéz. Ha szabad vagyok, nyitottnak kell maradnom a Szentlélek vezetésére, s inkább észreveszem azt, aminek még híján vagyok, mint azt, amit már elértem. Nem rejtőzhetek az illendő viselkedés álarca mögé, mint a képmutatók, s nem hasonlíthatom magam különböző felületes szempontok alapján hívő testvéreimhez."

-Philip Yancey-
kalmanpiroska, 2019. május 15. szerda, 18:04
Címkék: törvények betartása, göröngyösebb utat, szomszéd franciaágyától, házasságot életben, szegényekről gondoskodni, illendő viselkedés,
Kommentek
Jöjjetek!
Komoly akarata és szándéka ez, sőt, öröktől fogva elrendeltetett parancsa, hogy minden ember üdvözüljön, és az örökké tartó öröm részese legyen. Az ő irgalma napkeltétől napszálltáig, déltől éjfélig tart, és mindenkit beárnyékol, aki megtér, igazi megbánást érez és bűnbánatot tart, az ő irgalmasságából merít, és az ő segítségét kívánja. Ehhez valódi hitre van szükség, amely minden csüggedést és kételkedést elűz, amely a mi igazságunk, ahogy a Róma 3,22-ben írva áll: Istennek igazsága pedig a Jézus Krisztusban való hit által mindazokhoz és mindazoknak, akik hisznek . Jegyezzétek meg ezeket a szavakat: mindazokhoz - mindazoknak, hogy nem azokhoz tartoztok-e, nem azokkal vagytok-e egyek, akik a bűn zászlaja alatt állnak. És ha szívetek netán erről tesz nektek bizonyságot, álljatok meg, és ne tévelyegjetek tovább. Van egy jó, egyenes, helyes út, amelyet az Atya Isten az ujjával mutat, hiszen megmutatja, hogyan érez irányotokban, mikor hangos szóval kiált (Mt 3,17): Ez amaz én szerelmes fiam, akiben gyönyörködöm.
kalmanpiroska, 2019. május 19. vasárnap, 11:40
Bűnbánat
,,A bűnbánat szakadatlan cselekvést is jelent, a bűnnel kötött kompromisszum állandó, kitartó és állhatatos visszautasítását. A keresztyén ember Krisztusban új teremtés, megújulása azonban még nem tökéletes. Meghalt a bűnnek és feltámasztatott az új életre. Azonban az óember megöldöklése és az új ember megelevenítése egész földi életén keresztül folytatódik. Többé már nem vagyunk azok, akik voltunk, de még nem vagyunk azok, amire Isten elhívott bennünket; és ameddig ebben az állapotban vagyunk állandóan küzdenünk kell a szentségért."

-Sinclair B. Ferguson-
kalmanpiroska, 2019. május 18. szombat, 19:51
Folyamatosan bővül a Mátraverebély-szentkúti Szűzanya .....
kérdezte őt a Nógrád Megyei Hírlap munkatársa.
Ahogy a kegyhely Egészen szép vagy Mária - A szentkúti kegyszobor Mária-ruhái című kiadványban is olvashatjuk, Isten anyjának tisztaságára utalnak a fehér színű ruhák, a piros alapszínűek arra, hogy az Üdvözítő az Ő testéből-véréből született közénk a Szentlélek által. A lila Mária-viselet velünk, bűnösökkel való együttérzésének a jele, a kék pedig azé az asszonyé, akinek alakja ott ragyog a történelem egén, hogy fenntartsa gyermekeiben a Krisztusban való megdicsőülés reményét. Ezeken a ruhákon pedig motívumok vannak, amelyek arra sugallják: a Szent Szűz nem csak megőrizte, hanem ki is bontakoztatta tisztaságát, igenje és Jézus világra hozatala által - írja a Nógrád megyei lap.
A Mária-tisztelet megjelenítése a nemzeti kegyhelyen egyre gazdagabban bontakozott ki az idők folyamán. S ebben közreműködik Varga Ottóné Zsély Magdolna ipolytarnóci szabómester is, akit legtöbben menyasszonyi ruhák készítőjeként ismernek.
Kép galéria és bővebb
maroka, 2019. május 09. csütörtök, 10:49
Akiknek szívében megvan a kegyesség ereje
,,Jóllehet az igaz kegyelem különböző mértékben adatik meg, és jóllehet vannak Krisztusban még erőtlen kisdedek, mivel az isteni és mennyei dolgok iránti hajlandóság bennük még erőtlen; mégis mindazok, akiknek szívében megvan a kegyesség ereje, oly eleven és erős szívbéli hajlandósággal fordulnak Isten és a menny felé, hogy a bennük lévő szent indulatok úrrá lesznek minden testi, minden természetes indulaton; mert Krisztust minden igaz tanítványa jobban szereti, mint apját, anyját, feleségét, gyermekeit, atyjafiait, házait és földjeit, sőt jobban, mint tulajdon életét. Mindebből következik, hogy akiben az igaz vallás érvényre jut, annak hajlandósága és akarata erőteljesen és élénken nyilvánul meg az isteni dolgok iránt."

-Jonathan Edwards-
kalmanpiroska, 2019. május 07. kedd, 17:04
Igeolvasás
,,... az igeolvasás nemcsak a kiskorúak számára okoz nehézséget, hanem gyakran a nagykorú keresztyének is úgy találják: túl hosszú a szöveg, sok mindent nem tudnak fölfogni. Sőt: éppen az érett keresztyénnek lesz igazán 'túl hosszú' minden igeszakasz, még a legrövidebb is! Mit jelent ez? Nos, a Szentírás egyetlen, megbonthatatlan egész, minden egyes szó, minden egyes mondat számtalan szálon kapcsolódik az egészhez, olyannyira, hogy a részletek mögött lehetetlen mindig figyelemmel kísérni az egészet. Ebből láthatjuk, hogy a Szentírás egésze, s következésképpen minden egyes igéje messze fölülhaladja értelmünket, ami ha naponként tudatosul bennünk, csak javunkra válhat, s ez ismét magára Jézus Krisztusra utal, hiszen benne 'van a bölcsességnek és ismeretnek minden kincse elrejtve' (Kol 2,3). Alkalmasint nem túlzás azt állítani: a felolvasott igének valamelyest mindig is 'túl hosszúnak' kell lennie, hogy a Jézus Krisztusban adatott isteni kijelentés ne szálljon a közmondásos, gyakorlatias bölcsesség
kalmanpiroska, 2019. május 06. hétfő, 14:08
Erő és idő
Erő és idő

A mi századunk emberének
ideje van legkevesebb,
még ha nőtt is az élettartam,
rablógazdálkodásba kezd,
és minden óra minden percét
láncrafűzi, mint a rabot,
azután - átkozza a hajszát,
ha a korbács visszacsapott.
És a boszorkánykör bezárul,
kitörni többé nem lehet.

Pál apostol kétezer éve
Filippibe írt levelet,
betegen, megrokkanva, gyöngén
valami különöset írt:
"...mindenre van erőm a Krisztusban,
Aki engem megerősít!"

Ez az Ige most nem hagy nyugtot:
érzem, hogy transzformálható,
kétezeréves áttételben
ma így lenne elmondható
őszintén,
elszántan,
megpróbálva,
- nem hangosan, csak csendesen -
"Mindenre van időm a Krisztusban,
ha Ő rendelkezik velem!"

Lukátsi Vilma
kalmanpiroska, 2019. május 06. hétfő, 10:26
Teremtés és megváltás
"Teremté tehát Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt." (1Móz 1,27)

Mózes ez által az ismétlés által valószínűleg azt akarja kifejezni, hogy Isten e legszebb művében nagy örömét lelte, és diadalt aratott, a többi teremtménynek nem is örült olyan mértékben, mint az embernek, akit a saját képére teremtett. - De kétségtelenül igaz az is, hogy amiképpen Isten annak idején kedvvel és megelégedéssel határozta el és vitte véghez az ember megteremtését, hasonlóképpen leli ma is kedvét abban, hogy ezt az ő művét az ő Fia, a mi megváltó Krisztusunk révén ismét az elveszített tökéletességre juttassa. Hasznos tehát erre figyelni, hogy tudniillik Isten felőlünk a legeslegjobbat gondolja, ebben a szándékában kedvét leli, hogy a halottak feltámadása által mindenkit, aki a Krisztusban hitt, visszavezessen a lelki életre.

Luther Márton
kalmanpiroska, 2019. május 01. szerda, 07:25
Képek, videók
szabadsag-Krisztusban3 _70
paka68
2016. január 30. szombat, 17:09
kereszténység Krisztusban
sacimama
2016. január 18. hétfő, 21:28
Krisztusban egy test vagy
sacimama
2015. június 07. vasárnap, 16:49
Krisztusban!
borigit
2014. november 06. csütörtök, 14:41
Krisztusban győztes
sacimama
2014. július 22. kedd, 23:33
EU-törvények betartása.bm
wob
2012. május 12. szombat, 21:37
gorongyos-ut.jpg
erzsikepuskas
2014. augusztus 19. kedd, 15:16
Az élet göröngyös.....jpg
bongyi53
2013. október 03. csütörtök, 21:11
Az élet göröngyös.jpg
pacsakute
2013. március 02. szombat, 19:37
gorongyos-ut.jpg
menusgabor
2013. január 03. csütörtök, 18:18
az élet göröngyös.jpg
sarkadykati
2012. november 20. kedd, 07:33
Göröngyös_ez_az_út.jpg
t-i-a
2009. szeptember 27. vasárnap, 14:06
Két szomszéd vár 01.jpg
chillik
2018. április 25. szerda, 02:25
Két szomszéd vár 02.jpg
chillik
2018. április 25. szerda, 02:25
Két szomszéd vár 03.jpg
chillik
2018. április 25. szerda, 02:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.