Belépés
2019. március 20. szerda | 12. hét | 79. nap | 20:44 | Klaudia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Március 15. - Németh Szilárd: az idei "tavaszi hadjárat legfontosabb ütközete" az EP-választás lesz
Németh Szilárd a magyar és székely zászlókkal fellobogózott téren összegyűlt sok ezer ünneplő előtt azt mondta: a magyaroknak azt kell eldönteniük, hogy a magyarok országában vagy egy bevándorlóországban akarnak-e élni.

"Ma újabb birodalom terjeszkedik, és nyilvánosan is vállalt célja, hogy eltörölje a szabad nemzetek Európáját, és létrehozza az Európai Egyesült Államokat, ahol az európai nemzetek ismét egy birodalmi központ hatalmi és pénzügyi érdekei alá lennének rendelve" - mondta a politikus.

Németh Szilárd közölte: 1848-ban a magyarok egy vér nélküli forradalommal, példa nélküli nemzeti egységben harcoltak a nemzet szabadságáért és függetlenségéért a birodalom elnyomásával szemben, és erre kényszerülnek ma is.

"Ma a Brüsszelben szőtt bevándorláspárti birodalmi törekvéseknek mondunk nemet. Jogainkhoz, szabadságunkhoz, édes anyanyelvünkhöz, kivívott értékeinkhez, nemzeti jelképeinkhez a történelmi zászlóinkhoz, keresztény hitünkhöz és kultúránkhoz ma is ragaszkodnunk kell" - hangoztatta a fideszes politikus.

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) európai polgári kezdeményezésére kitérve, amely azt kéri az EU-tól, kezelje kiemelt figyelemmel az őshonos európai kisebbségi régiókat, fontos győzelemként értékelte, hogy az Európai Unió bírósága arra kötelezte az Európai Bizottságot hogy foglalkozzon az SZNT által kidolgozott kezdeményezéssel.

A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára leszögezte: az anyaország teljes erejével támogatja a kárpát-medencei magyarság érdekérvényesítési törekvéseit, így a Székelyföldnek a területi autonómiáért és kisebbségi jogaiért folytatott küzdelmét is.

Mezei János, a Magyar Polgári Párt elnöke a nemzeti jelképek melletti kiállásra és az 1918-as, Erdély és a Román Királyság egyesülését kikiáltó Gyulafehérvári Nyilatkozatban tett román autonómiaígéret számon kérésére buzdította hallgatóságát.

Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke leszögezte: a román hatalom nem tekinthet el attól, hogy Székelyföldön az autonómiaigény népakarat.

Leszögezte: a magyarság nem nemzetbiztonsági kockázat Romániában, és ha a románoknak jár az önrendelkezés, akkor ezt a jogot a magyaroktól sem tagadhatják meg.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. március 15. péntek, 15:11
Címkék: Németh Szilárd, Európai Egyesült Államokat, Székely Nemzeti Tanács, Európai Unió, Európai Bizottságot, Honvédelmi Minisztérium,
Kommentek
Ismét büntettek a március 15-i magyar zászlók miatt a székelyföldi prefektusok
véleményét. Hozzátette: a hasonló okból kiszabott tavalyi bírságot első fokon megsemmisítette a bíróság. Antal Árpád jelezte: az idei prefektusi büntetést is bíróságon támadja meg.

A Székelyhon.ro portál közlése szerint Jean-Adrian Andrei hasonló indoklással rótt ki ötezer lejes (350 ezer forint) bírságot Gálfi Árpád székelyudvarhelyi polgármester nevére.

Venczel Attila, Székelyudvarhely jegyzője a portálnak elmondta: Magyarország zászlaja két helyen volt kitűzve a városban azért, mert Németh Szilárd államtitkár személyében magyarországi hivatalosságot fogadtak a nemzeti ünnepen. Ezt leszámítva zászlórudakra tűzött piros, fehér és zöld szalagokkal díszítették ki a várost a magyarság nemzeti ünnepére. A jegyző úgy tudta: Gálfi Árpád is a bírósághoz fordul a bírság érvénytelenítése kérésével.

Pár nappal a nemzeti ünnep előtt mind a 74 százalékban magyarok által lakott Kovászna megye, mind a 85 százalékban magyarok által lakott Hargita megye prefektusa egy szinte azonos szövegű tájékoztatást
velemenyezd, 2019. március 19. kedd, 22:34
15 martie - Oficial ungar: alegerile europarlamentare reprezintă cea mai importantă bătălie anul acesta
Szilárd Németh a vorbit în faţa miilor de persoane adunate într-o piaţă din Odorheiu Secuiesc, decorată cu drapele maghiare şi secuieşti. Acesta a spus că maghiarii trebuie să decidă dacă vor să trăiască într-o ţară a maghiarilor sau într-o ţară de imigranţi.

"Astăzi se extinde un nou imperiu, iar obiectivul său, asumat public, este acela de a desfiinţa Europa naţiunilor libere şi să instaureze Statele Unite ale Europei, unde naţiunile europene să fie, din nou, supuse intereselor de putere şi intereselor financiare ale unui centru de imperiu" - a spus politicianul ungar.

În 1848 maghiarii au luptat pentru libertatea şi independenţa naţională, împotriva suprimării venite din partea unui imperiu, şi au făcut asta ca o naţiune unită, printr-o revoluţie fără vărsare de sânge, a spus Szilárd Németh. Asta sunt forţaţi să facă şi astăzi - a punctat secretarul de stat.

"Astăzi spunem "nu" aspiraţiilor imperiale pro-migraţie de la Bruxelles. Trebuie şi astăzi să insistăm asupra drepturilor
velemenyezd, 2019. március 15. péntek, 16:41
Krónika 10. rész (Brexit, házszabály)
DK: a kilépés legfőbb vesztese Nagy-Britannia

Arató Gergely (DK) azt mondta, hogy a Brexit kárvallottja elsősorban Nagy-Britannia, mert ők néznek szembe a tőke menekülésével, ugyanis a kilépés rendkívül komoly károkat fog okozni a számukra.

A Brexitet nem az Európai Bizottság és az Európai Unió kezdeményezte - hangsúlyozta. Nagy Britanniában egy felelőtlen, demagóg, Európa-ellenes ellenzék és egy Európa-ellenes, demagóg kormány hozta össze a kilépést - fogalmazott. Ez az a politika, amit a magyar kormány is folytat - tette hozzá.

A DK arra kéri a magyar állampolgárokat, hogy ne támogassanak olyan pártokat, amelyek kivezetik Magyarországot az EU-ból - fogalmazott.

LMP: rendezetlen a magyar diákok helyzete

Ungár Péter (LMP) arról beszélt, hogy a brit kilépésre jogtechnikailag már korábban is fel lehetett volna készülni. Hozzátette, az is várható volt, hogy a kilépés rendezetlenül történik majd.

Az LMP tavaly benyújtott egy határozati javaslatot, amelyben kérte, hogy a kormány
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 19:06
Útépítési program indul Budapesten 8,3 milliárd forint kormányzati támogatással
Németh Zsolt ismertetése szerint 13 kerületben összesen több mint 41 kilométer hosszúságban építenek szilárd burkolatot az idei kormányzati forrásból, melyet a kerületi önkormányzatok saját forrással egészítenek ki.

Közölte, a fővárosi Fidesz kezdeményezte a belterületi útépítési programot, amely a kormányzat, a főváros és a kerületek alapos egyeztetése után indulhatott el. A kerületek szigorú feltételek vállalása mellett indulhattak a pályázaton a saját tulajdonú utakra érvényes építési engedélyek birtokában, és a támogatást csak sikeres közbeszerzési eljárás után kaphatják meg - mondta.

Utalt arra, hogy Budapesten jelenleg 225 kilométer a földutak hossza, így a most induló program nyomán ennek aránya mintegy 20 százalékkal csökken.

Németh Zsolt arra hívta fel a figyelmet, hogy a következő négy évben tervezik a program folytatását, és az a céljuk, hogy 2022-2023-ra már ne maradjanak földutak a fővárosban.

Karsay Ferenc XXII. kerületi polgármester közölte, Budafok-Tétény több mint 1
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 13:36
Anul memorial Rákóczi - Sunt planificate programe în Ungaria şi în străinătate
pe Ucraina Subcarpatică, deoarece acolo se aflau domeniile lui Rákóczi, respectiv şi lupta pentru libertate a pornit tot de acolo; o serie de evenimente vor avea loc şi în Trasilvania, unde în urmă cu 315 ani Rákóczi a fost ales principe. Evenimentul de deschidere al anului memorial va fi pe 27 martie, ziua de naştere a lui Rákóczi Ferenc al II-lea, la statuia principelui din Piaţa Eroilor din Budapesta, unde secretarul de stat responsabil de relaţia cu Parlamentul, din cadrul Ministerului Apărării, Szilárd Németh va rosti un discurs în faţa tinerilor veniţi din diferite colţuri ale Bazinului Carpatic, a spus Gaal.

Vorbind despre însemnătatea lui Rákóczi Ferenc al II-lea, Gaal a remarcat că, deşi lupta pentru libertate a fost înfrântă, principele a reuşit să inspire o uriaşă solidaritate naţională. Lupta pentru libertate condus de Rákóczi (1703-1711) a fost cea mai lungă bătălie pentru libertate a maghiarilor. Rákóczi a fost capabil să unească maghiarimea, să îi adune pe maghiarii din cele mai diferite
velemenyezd, 2019. március 01. péntek, 13:21
Rákóczi-emlékév - Hazai és külföldi programokat is terveznek
minden táján ismerik és tisztelik II. Rákóczi Ferencet, éppen ezért a szervezők számos határon túli rendezvénnyel is készülnek.

Közölte: az emlékévben külön hangsúlyt kap majd Kárpátalja, hiszen ott voltak a Rákóczi-birtokok, illetve a szabadságharc is abból a régióból indult; számos esemény lesz Erdélyben, ahol 315 éve választották fejedelemmé Rákóczit. Az emlékév nyitó rendezvénye II. Rákóczi Ferenc születésnapján, március 27-én lesz, a fejedelem szobránál, a budapesti Hősök terén, ahol Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára mond beszédet a Kárpát-medence különböző részeiről érkező fiataloknak - tudatta.

II. Rákóczi Ferenc jelentőségét taglalva elmondta, bár a szabadságharc elbukott, mégis óriási nemzeti összefogást teremtett a fejedelem. A szabadságért folytatott magyar küzdelmek leghosszabbika volt a Rákóczi-szabadságharc (1703-1711). Rákóczi képes volt összefogni a magyarságot, a legkülönbözőbb társadalmi rétegeket Magyarország függetlensége érdekében, és ez óriási
velemenyezd, 2019. március 01. péntek, 12:01
II. Rákóczi Ferenc születésnapján tartják a Rákóczi-emlékév nyitó rendezvényét
Ferenc-emlékévnek nyilvánította. A határozat az emlékévvel összefüggő programok kialakítását a kormányzat hatáskörébe utalta.

Az emlékév koncepciójának, programjainak kialakítására és összefogására - Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes felkérésére - Rákóczi Emlékév Testület jött létre.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint Gaal Gergely, a Rákóczi Emlékév Testület elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón ismertette: az emlékév fővédnöke Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, védnökei Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

A Rákóczi Emlékév Testület tagjai: Gaal Gergely mellett Lomnici Zoltán, az Emlékév kezdeményezője, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke, Kovács Vilmos ezredes, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnoka, Orosz Ildikó a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektora és Csibi Krisztina, a Magyarság Háza igazgatója.

Az emlékév nyitó rendezvényén, a Hősök terén Németh Szilárd,
velemenyezd, 2019. február 28. csütörtök, 18:33
Képek, videók
Németh Szilárd.jpg
agica2004
2013. december 21. szombat, 12:11
a legfontosabb.jpg
sz719eszter
2018. május 23. szerda, 19:05
Legfontosabb dolog az éle
borigit
2018. március 06. kedd, 08:07
Legfontosabb tanítónk
anna4459
2018. január 15. hétfő, 21:54
A legszebb, legfontosabb.
borigit
2017. április 23. vasárnap, 16:05
Nem azok a legfontosabb e
borigit
2017. január 02. hétfő, 14:42
A legfontosabb dolog az é
borigit
2016. június 16. csütörtök, 09:30
A legfontosabb dolog az é
jucinenadov
2016. május 22. vasárnap, 22:35
A két legfontosabb nap...
pacsakute
2015. október 29. csütörtök, 09:59
Legfontosabb tanítónk....
pacsakute
2015. szeptember 20. vasárnap, 20:56
Legfontosabb....jpg
pacsakute
2015. szeptember 11. péntek, 20:58
EP.választás után...
caris11935
2009. december 11. péntek, 13:27
EP.választás itt...Gyulán
caris11935
2009. október 30. péntek, 09:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.